אספרין

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

02/09/2012 | 09:02 | מאת: שלמה כהן

שלום עברתי ניתוח לב מתוכנן לא דחוף . לפני 5 שנים הצרות תת אורטלית מלידה . כיום אני מרגיש טוב.[ואני מאוד מודה לרופאים שנתנו לי חיים חדשים] אני בן 70 כיום. שאלתי לגבי אספרין לפני ניתוח נאמר לי להמשיך לקחת ולא להפסיק. יום לפני הניתוח אמרתי שאני לוקח אספרין ענו לי שזה בסדר. אחרי הניתוח היה לי דימום. שאלתי האם זה בסדר אספרין לפני ניתוח? תודה רבה שלמה

למר שלמה כהן השלום, לפני שנים היה נוהג של הפסקת אספירין לפני ניתוחי לב. כיום ברוב המקומות כבר עזבו נוהל זה. יש אחרי ניתוחי לב כשני אחוז פלוס מינוס של חולים שיש להם דימום, ולעיתים נזקקים לפתיחת חזה נוספת לטיפול, ובדרך כלל זה לא קשור לאספירין. חולים המגיעים לניתוח עם תעוקה מגיעים לעיתים עם אספירין ללעיסה בתוך פיהם, ועדיין לא מדממים יותר מאחרים.בסוף הניתוח המנתח מחפש היטב מקורות דימום ברורים. אם אין, ומדובר בדימום דמוי"הזעה", Oozing , יש לרשות המנתח תרופות ותוצרי דם לטפל בו, עוד לפני סגירת החזה וגם לאחריו. וכמובן בסופו של דבר רופאיך השכילו לטפל בך היטב,כולל טיפול יעיל בחריגות, ולשלוח אותך בריא לביתך. אז כנראה שהם בסדר, לא? בריאות שלמה, פרופסור סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח