האם אפשר לשקול TAVI

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/12/2021 | 13:51 | מאת: שני

שלום רב אני בת 57 .בגיל 13 סבלתי מדלקת פרקים ומצאו לי כבר אז aortic regurgitation ומאז אני במעקב .בשנה האחרונה במאמצים אני מרגישה קוצר נשימה ,כמו כן אני סובלת מעייפות .עשו לי אקו ומצאו severe aortic regurgitation ,כמו כן מצאו diastolic dysfunction grade 2 תבנית pseudonormal .שלחו אותי לעשות ניתוח לב להחלפת המסתם אני שואלת האם אפשר לשקול TAVI לאור זאת שאני מבינה שבעצם יש לי אי ספיקת לב דבר שמעמיד אותי בסיכון ניתוחי מוגבר וגם בסופו של דבר אני מבינה[ והדוקטור יתקן אותי בבקשה אם אינני מבינה נכון ] מגביל את תוחלת החיים הצפויה כך שבעצם אולי אני כבת 70 לענין TAVI .האם כדאי לפנות לייעוץ נוסף אצל קרדיולוג מומחה לTAVI או שזב חסר סיכוי לאור זאת שיש לי pure aortic regurgitation ואין במה לעגן את TAVI תודה רבה

שני שלום, בגיל צעיר וכאשר הסיכון הניתוחי נמוך, הטפול המומלץ לדליפה אאורטלית הדורשת התערבות היא ניתוח להחלפת המסתם ולא TAVI. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים