הפרעות קצב לב , התעלפויות ..

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

14/04/2019 | 11:39 | מאת: ZACK

לפני מספר חודשים אישתי החלה להרגיש חולשה כללית בעיקר בערב לאחר מקלחת , המצב החמיר והחולשה הייתה גם בשעות היום. בזמן החולשה הזאת יש לציין שהיא לא נטלה תרופות פרט לפה ושם כאבי ראש. בשלב מסויים החלה לאבד הכרה ולהתעלף וזה קרה מספר פעמים בשעות הערב לאו דווקא לאחר מקלחת. אחד מהמקרים היה אובדן הכרה , רעד בלסת , כאילו שננעלה ולא יכלה לדבר (אך דיברה בקושי רב) , נאלצנו להזמין אמבולנס כי חשבנו שזה התקף לב בעבר אישתי נתבקשה לעשות בדיקת מאמץ ונכשלה , הרופאים המליצו בשלב מסויים להתקין לופ ריקורדר (LOOP RECORDE) עד שהגיע זמן ההשתלה של המכשיר נתנו לה כדור מטרופולול , 100 - 50 - 25 מ"ג אני אישית שמתי לב שהכדור גורם לה יותר חולשה במיוחד במינון הגבוה. הכדור ניתן על ידי הקרדיולוג שלה בגלל לחץ דם גבוה ודופק מהיר. כרגע היא לא לוקחת את הכדור עד שיחליטו מה גורם לה להתעלפויות... לפני מספר ימים (עוד שלקחה את המטרופולול - 50 מ"ג ביום) היא איבדה את ההכרה בעבודה וקרסה , פעלנו כפי שאמרו לנו ולחצנו על הכפתור של הלופ ריקורדר שינעל את הקובץ הגענו למיון , הורידו את המידע מהלופ והתוצאות היו נורמאליות פרט לדופק מאוד מהיר - מעל 100. אישפזו אותה להמשך בדיקות מאחר והיה הפעם חשש ל סטרוק , או לפחות ל TIA עברה סדרת בדיקות מקיפות , כולל סוכר 5.7 , דם , שתן , MRI , CT , בדיקות לב , צוואר ועוד , כל הבדיקות יצאו תקינות ולא היו סימני התקף , סטרוק או TIA הדבר היחיד שמצאו זה חסימה מינימלית בעורק ימני ושמאלי אך המליצו רק לקחת אספירין 81 מ"ג ביום. במהלך האישפוז - שזה מה שהוביל לבדיקות סטרוק שמנו לב לחיוך שהוא רק בצד אחד , קושי בהליכה בגלל "כובד" של רגל שמאל וקושי בהפעלת יד שמאל בדיקה ניורולוגית פשוטה כמו לעצום עיניים ולגעת בקצה האף עם יד ימין עברה בהצלחה ומה כאשר ניסתה לעשות זאת עם יד שמאל גם לקח יותר זמן וגם האצבעות היו מכופפות יותר , איטיות יותר אך הצליחה לגעת בקצה האף זהו היום השני שלה בבית ובינתיים אנו לא רואים איזה שהוא שינוי (ולא ידוע אם צריך לראות שינוי) במה שקשור לצד השמאלי של הגוף שלה , שמתי לב שהחיוך עדיין נוטה רק ימינה ולא סימטרי לשני הצדדים. הרופאים אומרים שזה יעבור מאחר ואין נזק מוחי שניתן לראות בסיטי או ב MRI הרופא המטפל שלה דורש לגשת לרופא נורולוג , רציתי לוודא שזה לא עוד בזבוז זמן ואולי יש כיוון אחר , לקבל חוות דעת נוספת. יש לציין שמהרגע שהפסיקו לה את המטרופולול היא מרגישה קצת יותר טוב , ללא ספק הכדור הזה גרם לה לתופעות לוואי חזקות וייתכן שגם להתעלפויות. השאלה שלי , האם יש באמת צורך לגשת לנורולוג ? האם היד הרדומה , הרגל הכבדה והחיוך היפה של אישתי יחזור להיות כפי שהיה לפני , במידה והיה אירוע מוחי לא הייתי שואל את השאלה הזאת בטח שלא בשלב הזה אך מאחר ולא היה אירוע או TIA וכל התוצאות תקינות האם באמת זה עניין של כמה שבועות כפי שהרופאים אומרים לנו פה שהכל יחזור ? אנו ממש חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות , באמת תודה על תגובתך. אם יש צורך בגישה לתיק האשפוז האחרון שלה אני אוכל להעביר במייל כולל MRI האם להמשיך עם קרדיולוג ? ללכת לניורולוג? לא בטוחים מה לעשות. תודה מראש.

14/04/2019 | 11:42 | מאת: ZACK

קובץ

14/04/2019 | 11:46 | מאת: ZACK

שחכתי לציין שעברה צינתור שנה שעברה אך ללא תוצאות!

מזכיר שזאת לא מרפאה, אפילו ווירטואלית. זה פורום לשאלות כלליות. כדי לקבל תשובות מושכלות יש לגשת לרופא משפחה, רופא מומחה לפי הצורך עם כל הנתונים. רני כן חושב שחשוב לבוא לנוירולוג בהקדם.

מנהל פורום הפרעות קצב לב