התלבטות בין ירידה בשומן או העלאה בשריר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

03/11/2020 | 11:10 | מאת: ארז

שלום רב, לפני מספר חודשים התחלתי תהליך של ירידה במשקל לאחר תקופה בה המשקל עלה, כמו גם המדדים הביוכימיים - סוכר, כולסטרול ודומיהם עלו מחוץ לגבולות. במהלך התהליך ירדתי עד כה 18 ק"ג, עם ליווי של דיאטנית. כל התהליך אני עוסק בפעילות גופנית. בימים אלה תכנית האימונים שלי כוללת 3 פעמים בשבוע ריצה למשך חצי שעה עם עליות תלולות ו 3 פעמים אימוני כוח למשך 40 דקות(בעזרת מתקני ספורט ביישוב ואימוני משקל גוף). אני מאוד מרוצה מהתוצאות. הבריאות שלי בשיא ושינוי הגוף מורגש - הגוף השמן הופך לשרירי מיום ליום. היום אני שוקל 78 ק"ג עם אחוזי שומן של 22-23% וכרגע אני מרגיש שאני נמצא בצומת בו עליי להחליט לאיזה כיוון לפנות. לפני הכל ומעל הכל ברור לי שהמשימה הכי חשובה היא שמירה על הקיים ולהמשיך לקיים אורח חיים בריא, אך בנוסף לכך אני כן מעוניין להמשיך ולהגדיל את מסת השריר ולרדת עוד באחוז השומן. השאלה שלי היא האם בשלב הזה עם 22-23% שומן עליי להמשיך באותה מתכונת אימונים ודיאטה ולרדת במשקל עד להגעת BMI תקין ואחוז שומן מסוים, או שניתן כעת להגביר את אימוני הכוח בחדר הכושר, לשנות את התפריט שיהיה עם מאזן קלורי נייטרלי, לעלות במסת השריר וכך למעשה להוריד את אחוז השומן, כלומר בצורה זו יותר שריר יוריד את אחוז השומן. תודה, ארז

ארז שלום, ראשית ברכות על ההישג. שאלתך מתייחסת לשני פרמטרים: 1. העלאת מסת שריר 2. הורדת % שומן לא ניתן לבצע את שניהם בו זמנית, כלומר בכדי להעלות מסת שריר צריך להתייחס ל3 עקרונות: א. תזונה שתהיה במאזן קלורי חיובי והתייחסות נכונה לחלבון.( ותהיה עליה במשקל ובשומן בתקופת אימון זן) ב. תכנית אימוני כוח - חשוב להגיע לאזור הכשל. ג. מנוחה תאומת בין אימונים. בעוד שבהפחתת % שומן יש להיות בגרעון קלורי ( וגם כמובן אימוני כוח ואירובי) לכן הפתרון הוא לבצע תקופה של עליה במסה ואח"כ תקופה של הורדת % שומן. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה