מחסור בויטמינים ומינרלים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

02/10/2019 | 23:44 | מאת: ורדה

אני בת 64, חולת קוליטיס 20 שנה. כתוצאה מתזונה מוגבלת יש לי מחסורים רבים בויטמינים ומינרלים. ניסיתי תוספי תזונה שונים לאורך השנים אך הם גרמו לעליה בדלקת, לכן הפסקתי ניסיונות אלה. האם יש אפשרות אחרת להשלמת החוסרים תוך עקיפת מערכת העיכול, כגון עירוי (כמו עירוי ברזל)? או אולי אפשרות אחרת?

שלום ורדה, איני יודעת לאילו מינרלים ווטימינים את המתייחסת, אבל כל אחד צריך להתקבל התייחסות פרטנית. פני למכון הגסטרו אליו את שייכת וקבעי פגישה משולבת עם דיאטנית ורופא להחלטה על מה לתת וכיצד. וכן, ישנה אפשרות למתן IV בחלק מהמקרים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר