
מזיהומים ועד סרטן קטלני: מחלות ותופעות רבות עלולות לפגוע...
האם מחלת מעי דלקתית משפיעה על סיכויי קליטת הריון? מהן...
כל אחד יודע כי יש צורך בבדיקת קולונוסקופיה החל מגיל 50. מהי...
כאבי בטן, גזים, שלשולים ועצירות לסירוגין: כל אלה הן תופעות...
שלום, בחודשיים האחרונים יש לי הרבה שלשולים, צואה רכה (לפעמים 4-5 פעמים ביום), המון גזים וכאבי בטן. עשיתי בדיקות דם מורחבות, הכל נמצא תקין , כולל בדיקת צואה (אין טפילים ופרזיטים). אין לי דם בצואה. הייתי לפני מספר ימים אצל גסטרואנטרולוג ואני צריך לעשות בדיקות דם נוספות (לשלול קרוהן/צליאק/קוליטיס) ובדיקת צואה נוספת (לבדוק קלפרוטקטין) כמה שאלות: 1. עד שאעשה את כל הבדיקות, אני יכול לקחת סטופיד וקל בטן, גם חודש-חודשיים? יש הגבלה כמה כדורי קל בטן וסטופיד אפשר לקחת ביום? כי לפעמים אני לוקח 2 כדורי סטופיד ביום ו-4 כדורי קל בטן, זה יותר מדי? זה יכול לגרום לי נזק? 2. אם כל הבדיקות יצאו תקינות, והבעיות ימשיכו, אני אצטרך לעשות בדיקה קולונסקופיה ובדיקת גסטרוסקופיה? 3. יכול להיות שיש לי סרטן המעי הגס? 4. אם אני לוקח סטופיד, זה משפיע על הבדיקת צואה? יש לציין דברים נוספים: * אני לא מעשן ולא שותה אלכוהול בכלל (גם לא יין ולא בירה) * הכבד שלי שומני (עשיתי אולטרסאונד בטן לפני שנה והכל תקין) * אני לא עושה ספורט מיוחד (עושה הליכה של חצי שעה כל יום, ובנוסף אני עובד בחנות בעמידה והולך הרבה בחנות) * לא עליתי/ירדתי במשקל באופן חריג בשנה האחרונה * אני כבר שנה לוקח כדורים פסיכיאטריים וכדורי שינה (ציפרלקס, מירו, בונדורמין, אלפרליד) * אני בן 30, אין לי מחלות מיוחדות * ב-3 חודשים האחרונים יש לי שלפוחית ״רגיזה״, יש לי פיפי כל שעה-שעתיים, לפעמים יש ימים שיש לי פיפי כל חצי שעה (לא כמויות גדולות של שתן, ואני לא שותה יותר מדי, ואני שותה נס קפה פעם אחת ביום) * עשיתי בדיקות שתן מורחבות - אין זיהום ואין דלקת. הכליות במצב תקין.
נא לצמצם לשאלה קלינית ברורה.
שלום רב, מצטער מראש על תוכנה. בן 40 מוזהה עם קרוהן-קוליטיס מזה כשנתיים, מטפל ומטופל בעזרת כדורים מסוג 5A בקביעות+ נרות +חוקנים לעתים. בזמן האחרון בעת כניסה לשירותים, ישנם הרבה מאוד גזים קולניים לפני היציאות, אך ורק בעת היציאות, או יותר נכון לפני, בעת ישיבה (לא סובל מעודף גזים במשך היום בדרך כלל). דבר שלא היה זכור לי בעבר. מה עלי לעשות / לבדוק או אולי לשפר וליישם? תודה מראש ושוב סליחה על תוכן השאלה!!
שלום רב, יכולים להיות מגוון הסברים לתופעה שאתה מתאר. במידה ואכן מדובר בעניין תזונתי הייתי ממליצה לך להיזהר ממאכלים שעושים גזים כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית, קולורבי וקטניות. כמו כן חשוב להקפיד על ארוחות מסודרות במהלך היום ולהימנע מארוחות מטוגנות או שומניות במיוחד אשר גם כן יכולות להסביר את התופעה. אם אתה אוכל מסטיקים או סוכריות ללא סוכר, זה יכול להיות הסבר נוסף. אתה יכול לנסות להשרות קימל במים רותחים ולשתות את הנוזל לצורך הקלה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il
פסאודוממברנוס קוליטיס. אבחנה לאבא שלי בן 86. חזר 3 פעמים ברצף אחרי הפסקת האנטיביוטיקה. בפעם האחרונה נטל חודש ונקומיצין. סיים ומייד השילשול חזר. מה עושים. דומה שבבית החולים לא מצליחים להתגבר.
כאשר מקבלים יותר מדי אנטיביוטיקה, היא גורמת לחיסול החיידקים הטובים במעיים ועליה בחיידק שנקרא קלוסטרידיום דפיצילה במעיים. החידק הזה גורם לדלקת קשה במעי שנקראת פסאודוממברנוס קוליטיס. הטיפול הוא במתן ונקומיצין שהיא פחות או יותר האנטיביוטיקה היחידה שמטפלת בו. צריך להתמיד באנטיביוטיקה ולקוות שזה יסתדר.
האם דלקות מעיים מדבקות? ואם כן זה מקירבה של אנשים בחלל סגור, או- משימוש באותן המצרכים כמו למשל שתיה מאותו בקבוק..וכ'ו...
מחלות המעי הדלקתיות מסוג מחלת קרוהן - CROHN, או קוליטיס כיבית - ULCERATIVE COLITIS אינן מדבקות. יש מחלות זיהומיות של המעייים שהן מדבקות.