נגישות
נגישות

אובדן שמיעה פתאומי-זקוק לעזרה דחופה

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

29/10/2017 | 00:25 | מאת: איתי

היי, אני בן 25 בריא בדרך כלל. ביום רביעי 18.10 עברתי אירוע של אובדן שמיעה פתאומי באוזן ימין כשהייתי חשוף למוזיקה. סבלתי מצינון מלווה בשיעול וליחה מרובה,לקחתי סירופ נגד שיעול במרשם רופא למשך חמישה ימים (קודאין) כמו כן יש לציין עד האירוע נטלתי פרופסיה באופן קבוע, עשנתי סיגריות ומריחואנה רפואית, כמו כן בביקור בחו"ל 5 ימי לפני האירוע נטלתי כמות מזערית של methylenedioxy­methamphetamine דרך האף. ושבועיים לפני האירוע Benzoylmethylecgonine. כמו כן לפעמים יש לי קליקים בלסת והיא ננעלה לכמה שעות לפני מספר שנים. יש לי 4 שיני בינה כלואות שדורשות עקירה כירורגית. (יש לציין שמיום האירוע הפסקתי עם כל הנאמר לעיל ולא אחזור לזה לעולם) 6 שעות לאחר האירוע כבר הייתי מאושפז בבית חולים והתחלתי טיפול של פרדינזון 60 מ"ג ליום. בדיקת שמיעה מקיפה למחרת הראתה כי אני סובל מליקוי שמיעה בינוני עד חמור. לאחר שבוע נערכה בדיקת שמיעה נוספת שבא נמצא ששמיעתי מתחילה מ15 דציבלים באוזן ימין בעוד באוזן שמאל היא מתחילה ב5. האמנם, בדיקה זאת לא הייתה מקיפה וכללה רק עיגול ואיקס המסומנים כ"אוויר"(ללא Weber ושאר הבדיקות, כמו כן הייתה קצרה מאוד ביחס לראשונה) אני עדיין מרגיש ששמיעתי פחות טובה ממה שהוצג בבדיקת הביקורת הלא מקיפה ואת טענותיי אישש רופא אף אוזן גרון של מכבי שבדק אותי לאחר השחרור מהאשפוז, כשנתן לי מכה קטנה בין השיניים האמצעיות עם מוט ברזל ושמעתי כמו שצריך רק באוזן שמאל. אני שומע כמו רמקול מקולקל. מהיום המינון שלי יורד ל50 מ"ג וימשיך לרדת ב10 מ"ג בכל יום. למיטב הבנתי החסרון היחידי של זריקת סטרואידים לאוזן הוא שזה יקר לביטוח הרפואי ולבתי החולים ובגלל זה הם מעדיפים להתחיל בטיפול סטרואידי דרך הפה, במקום לשלב יחד מחקרים מראים שהשילוב יותר יעיל - https://emedicine.medscape.com/article/856313-treatment ראה Anti Inflammatory agents נפגשתי עם 2 רופאים של קופ"ח מכבי לאחר האשפוז ששניהם לא לקחו את המצב ברצינות ואמרו שזריקות לא עוזרות והם לא ממליצים על זה לאף אחד ואני צריך להגיד תודה וללכת הביתה . מכיוון שהזמן הולך ואוזל ואני יודע שעוד אפשר להציל את השמיעה לחלוטין אני שוקל לקבל זריקות באופן מיידי בכל מחיר של זמן או כסף שיידרש ממני. מטרת הפוסט הזה היא 2 דברים - 1.לשאול לדעתך המקצועית, האם אני צריך לקבל את הזריקות ? או האם יש לי מה להפסיד בלקבל את הזריקות ? 2. האם תופעה כזו יכולה לחזור על עצמה, ואם כן מה השכיחות ? 3.במידה ולפי דעתך המקצועית כדאי לנסות, אהיה אסיר תודה אם נוכל ליצור קשר באופן דחוף ותוכל לתת לי את הזריקות או להפנות אותי למקום שיוכל לעשות זאת, שכן קצרה ידי בעקבות היחס של הרופאים שפגשתי עד כה והזמן הולך ואוזל. אני מוכן לשלם בזמן ובכסף כל מה שיידרש. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול בזריקות לאוזן תיכונה מאוד מקובל כטיפול קו שני, ובחלק מהמקומות בארה"ב אף כקו ראשון. אני אכן מתומכיו של טיפול זה. ניתן לפנות לבתי חולים הממליצים על טיפול מעין זה. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. בי"ח אסף הרופא טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון