נוגדני מיטוכונדריה גבוהים - אז מה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

10/06/2014 | 02:28 | מאת: אבי גרין

פרופ' רן אורן שלום, אני בן 57, גובה 1.75, שוקל 100 סובל מזה שנים רבות מטריגליצרידים מאוד גבוהים (בין 300-500) וגן מכולסטרול גבוה. טחול מוגדל - 18.5 ס"מ וכבד מוגדל-20 ושומני בבדיקות דם לפני חודש: נוגדני מיטוכונדירה ( (Mitochondrial Ab - 53 אבל יתר תפקודי כבד יצאו תקינים, כולל: בילירובין, אלבומין, ALT (GPT) , AST (GOT), TSH, Hepatitis B Surface Ag, Hepatitis C Ab(EIA),( Immunoglobulin A, G, M), I.N.R, PT, PTT, ALKP-Alkaline Phosphatase לאחר שירדתי 9 ק"ג במשקל וספורט עם דיאטת סוכר ופחמימות, ירדו הטריגליצרידים ל- 182 וכן כולסטרול ל-124 נוגדני מיטוכונדירה ( (Mitochondrial Ab ירדו ל- 31 בדיקת דופלר, פיברוסקאן ואנדוסקופיה עליונה הדגימו: כי אין לחץ פורטלי, ווריד הפורטה תקין (1.1 ס"מ) אין דליות בוושת ואין בכלל פיסרוסיס בכבד. בדיקת מיפוי כבד הדגימה כי אין לראות אזור בעל אספקט דם מוגברת בכבד חשוד להמאנגיומה. 1. האם יש לי בעייה כלשהי בכבד? 2. כיצד ניתן להוריד נוגדני מיטוכונדריה? בתודה מראש

10/06/2014 | 17:20 | מאת: אבי גרין

סליחה טעות - אחרי הדיאטה הכבד אובחן בגודל תקין, אך עדיין עם כבד שומני

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני