כבד שומני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

07/06/2014 | 20:55 | מאת: חפץ חיים

שלום לפרופ' רן אורן אני בן 55 סובל מהשמנת יתר. אתמול שוחררתי מבית החולים לאחר אישפוז עקב דם בצואה. איבדתי המון דם והגעתי לביה"ח עפ המולגוולבין 5.5. קיבלתי 8 מנות דם + טסיות והצליחו להעלות לי את ההמוגלובין ל 10.5. בבדיקת גסטרוסקופיה שעשו לי נתגלו דליות בושט ובקיבה ברמה 2 ובוצעה קשירה של 5 מהן. בצילום סיטי שעשו לי התגלו סימנים של שחמת ונאמר לי שהדימות נובע מלחץ דם פורטלי שגורם לדליות לדמם. שוחררתי מבית החולים ומקבל דרלין ונקסיום. עד היום בבוקר היו לי יציאות שילשול צהובות כנראה עקב סירופ דופלק שקיבלתי. אני אמור להיות במעקב מרפאת כבד ולעשות בדיקות דם אחת ל3 ימים לבדיקת ההמוגלובין. במשך כל האישפוז הייתי בצום ורק אתמול התחלתי לאכול אוכל קל. היום בצהריים היציאות הפכו לצבע ירוק כהה (כמו של סחוג תימני) האם אני צריך להיות מודאג ? מה פשר הצבע? אודה לתשובתך המהירה.

על פניו איני מודאג כי צבע שחור פירושו דמם ולא צבע ירוק אולם, במקרה מורכב וחריף כשלך לא רציני שאני באתר אמליץ בפניך המלצות אלא רופא שרואה אותך בודק אותך ומתרשם

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני