שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

07/05/2014 | 13:08 | מאת: אמיר

היי - בן 36 חולה קרוהן כ20 שנים ובמצב כללי טוב ,מטופל באימוראן. לפני 4 חודשים עברתי קולונוסקפיה שאיבחנה דלקת קטנה בחיבור [דרך אגב לפני 15 שנים עברתי ניתוח קולקטומיה מימין} ולפני חודשיים עברתי C.T מכיוון שהרופאה רצתה לראות גם את המעי הדק. האבחנה העיקרית במקרה זה היא היצרות בחיבור.ביום א אני אמור לעבור קולונוסקפיה נוספת למעקב אחר הדלקת לאחר טיפול ובנוסף הרופאה שלי רוצה שאעשה גם גסטרו סקופיה מכיוון שיש לי ירידה בברזל והיא רוצה לבדוק את איזור הספיגה וקיבה ולקחת ביופסיה משם ולראות אם יש פגיעה שם. שאלותיי נובעות בעיקר מחשש והיא כך: 1.האם לאור שתי הבדיקות האחרונות שהיו לפני חודשיים וארבעה חודשים יכול לצמוח פוליפ במעי תוך תקופה כזו? 2. אשמח לקבל הבהרה על הביופסיה בקיבה על איזור הספיגה ,מה זה אומר ? האם זה ממאיר חס ושלום או מסוכן? תודה

הי אמיר 2 הבדיקות נחוצות אין כלל שאלה של פוליפ או של ממאירות אלא של חיפוש אזורים מודלקים המונעים ספיגה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני