הפסקות נשימה בשינה - ייעוץ וכיווני בדיקה נוספים

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

04/08/2017 | 22:23 | מאת: אבי

שלום רב, היסטוריה קצת ארוכה ,אבל לדעתי מאד רלוונטית. בן 34 מזה 4 שנים אני מרגיש עייפות (גם בבוקר לאחר שינה ומספקת וגם במהלך היום),תחושת מחנק בשינה, חוסר אנרגיה,חוסר ריכוז משמעותי ובעיות זיכרון, תחושה שעומד להתעלף (לרוב בעמידה),חולשה,סחרחורות, פלפטציות, יובש באף ותסמינים נוספים. לפני 4 שנים התגלה מחסור ב B12 ומאז ועד היום אני נוטל את תוסף התזונה (רמות B12 תקינות נכון להיום).ברקע יש גם CAG (גסטריטיס אוטואימוני) ואני נמצא במעקב של גסטרואנטרולוג.TSH תקין וכל יתר בדיקות הדם בגבולות הנורמה ללא ממצאים חריגים. במסגרת בירור לסימפטומים בוצע הולטר ראשון ב 04.2014 שהראה קטעים קצרים של סינוס ברדיקרדיה עד 35 לדקה בשעות הלילה ונצפו פאוזות מעטות עד 1.9 שניות בשעות הלילה. ב 06.2017 בוצע הולטר שני שהראה סינוס שנע בין 34 ל 96 לדקה (ממוצע 54), פאוזות עד 3.8 שניות וקטעים רבים של סינוס ברדיקרדיה עד 22 לדקה בשעות הלילה. הומלץ ייעוץ קרדיולוג בהקדם , כמו כן הומלץ לשלול SLEEP APNEA . יש לציין שהדופק שלי נמוך ( 52~ ממוצע ) ואני עושה ספורט (חדר כושר). אציין שבשנת 2014 בוצע אקו לב ונמצא תקין וגם בדיקת מאמץ לפני חודש יצאה תקינה. ב 07.2017 בוצעה בדיקת שינה ביתית. אני חייב לציין שבאותו הלילה למעשה כמעט ולא ישנתי בגלל אי נוחות עם מכשיר הבדיקה וגם אחת הצינוריות לא הייתה מחוברת לאף כמו שצריך. מתוך סיכום בדיקה : אבחנות בביקור : OBSTRUCTIVE SLEEP APNEA SYNDROME תלונה עיקרית : הופנה ע"י רופא משפחה בחשד ל OSA , ככל הנראה לאחר זיהוי ברדיקרדיות ליליות בבדיקת הולטר. מתאר התעוררויות מלוות בתחושת מחנק, יובש בפה ועייפות יתר יומית. הולך לישון בד"כ בשעה 23:00 וקדם בד"כ בשעה 06:00. אבחנות רקע : WEAKNESS,GASTRITIS גובה 161,משקל 66, BMI 25.46 נערכה בדיקת שינה בליל 17/07/2017. ערוצי הבדיקה כללו : נשימת אף,נשימת חזה ובטן ,דופק , רמת ריווי חמצן בדם,נחירות ותנוחת שינה. משך הבדיקה : 7 שעות 17 דקות. אובחנו 26 הפסקות נשימה מלאות. אובחנו 22 הפסקות נשימה חלקיות. צפיפות הפסקות נשימה 7 אירועים לשעה. נרשמו 34 ירידות בריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 99% עד למינימום של 89% , במשך 3% מהלילה נשמעה נחירה. סיכום : הנבדק סובל מהפסקות נשימה בשינה בדרגת חומרה קלה. המלצות : בדרגת חומרה הנ"ל אין צורך בטיפול. היום הייתי בייעוץ חו"ד שנייה אצל קרדיולוג וגם הוא לא מצא בעיה לבבית ועם זאת המליץ לחזור על בדיקת השינה. לדעתי האישית הסימפטומים שלי קשורים להפרעות נשימה בלילה היות ושום ממצא אחר נכון להיום לא מסביר את זה. לא רק שישנתי מעט מאד בלילה שבו נערכה בדיקת שינה הביתית היא גם לא הייתה מדויקת ולא נבדקו פרמטרים נוספים שבאים לידי ביטוי בבדיקת שינה במעבדת שינה. בהזדמנות זאת אדגיש שניסיתי לישון עם כרית מורמת ועל הצד ואני מרגיש שזה משפר את הרגשתי הכללית (מרגיש פחות עייף ויותר מרוכז במהלך היום) וזה רק תומך באבחנה של דום נשימה בשינה,למרות שלא מהווה פתרון יעיל לבעיה (טיפול שמרני בלבד). אני די בטוח שאם בדיקת השינה הייתה נעשית באותו היום שעשיתי את ההולטר השני שהראה הפסקות נשימה וקטעים רבים של ברדיקרדיה אז גם תוצאת בדיקת שינה הייתה מראה הפרעה משמעותית יותר שהייתה מצריכה טיפול כלשהו. ידוע לי שתרופות כגון מודפיניל/פרוביג'יל יכולות להקל משמעותית במצבי עייפות וגם בשימוש ב OSA ,אולם אני מעדיף למצות את כל הבדיקות לפני התחלת טיפול תרופתי או בנוסף. אשמח לקבל ייעוץ לגבי כיווני בדיקה נוספים ובדיקות שינה ספציפיות ואולי כדאי לבצע בדיקת שינה במכון/מעבדת שינה במקום בדיקת שינה ביתית החסרה והלא מדויקת. תודה על המענה אבי

שלום לך, קיום הפרעת נשימה בשינה היא בדרך כלל "קשיחה" ואם בדיקה אחת מדגימה שהיא קיימת קרוב לוודאי שגם זו אחריה תדגים זאת לרוב באותה דרגת חומרה-הסייגים שיכולים להביא לשינוי מהותי בבדיקות הם תנוחת השינה (ההפרעה שכיחה יותר בשכיבה על הגב ולכן אם בבדיקה אחת ישנת רוב הזמן על הגב ובשניה לא זה עלול ללגרום לפער בתוצאות) והשני זה משך שעות השינה. הבדיקות הביתיות אינן מנטרות באמת את משך שעות השינה אלא מקישות עליו באופן משני. אם התוצאות הראשונות הן כפי שתארת הרי שבכל זאת די ברור שהבעיה אינה הפרעות נשימה בשינה. אם לדעתך הבדיקה לא שקפה את שנתך, נסה לבקש בדיקת שינה שתערך במכון השינה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

07/08/2017 | 16:23 | מאת: אבי

שלום הבדיקה הראתה שיש הפסקות נשימה בשינה,אמנם בדרגה קלה אבל יש. לא נאמר לי לפני הבדיקה שצריך לישון על הצד לכן אכן ישנתי על הגב. גם לא מכיר הוראה כזאת שהנבדק מתבקש לישון על הצד במקום על הגב. נהפוך הוא,אם בעיות נשימה באות יותר לידי ביטוי בשכיבה על הגב אז ברור שיש צורך לשכב על הגב כדי שהבעיה תתבטא בפועל בבדיקה. לא הבנתי מתשובתך מדוע כתבת "אם התוצאות הראשונות הן כפי שתארת הרי שבכל זאת די ברור שהבעיה אינה הפרעות נשימה בשינה" ? הבדיקה הראתה שיש הפסקות נשימה בשינה. לדעתי יש צורך בבדיקה במכון שינה היות ולא ישנתי טוב באותו הלילה אם בכלל ניתן לקרוא לזה "שינה" וכמו כן בבדיקת השינה הביתית לא נבדקים פרמטרים נוספים (גלי מח,תנועות עיניים וכדומה) שבאים לידי ביטוי בבדיקה במכון השינה,לכן ככלל האחרונה נחשבת למדוייקת יותר. דבר נוסף,בין אם הבדיקה נעשתה במכון שינה ובין אם בוצעה בביתו של הנבדק היא נחשבת לבדיקה מאד מלאכותית ומקשה על הנבדקים לישון בגלל כל המיכשור המסורבל,לכן איני מבין למה הבדיקה לא מתבצעת בהשפעת תרופות משרות שינה/מרגיעות שנותנות לנבדק לישון בצורה נינוחה ורגועה ? אולי אז יהיה ניתן לקרוא לזה שינה וכך גם הפסקות הנשימה יבואו יותר לידי ביטוי. תודה אבי

הפרעת נשימה בדרגת חומרה קלה אינה מביאה, בדכ, לתסמינים שאתה מתאר. הטיפול ,לרוב הוא שמרני. ה"מלאכותיות" של הבדיקה נלקחת בחשבון.

18/08/2017 | 18:40 | מאת: אבי

שלום הייתי אצל רופא אף אוזן גרון לפני שבוע והוא המליץ לחזור על בדיקת שינה במעבדה. בנוסף הוא אבחן אצלי LPR (ריפלוקס שקט בשפה עממית) היות ואני מתלונן מזה תקופה על משהו שמקשה על הנשימה באיזור הגרון וכל הזמן מכחכח אז הוא אמר שיש בצקת ושצריך לשנות הרגלי תזונה ואם לא יעזור אז להתחיל בטיפול תרופתי.אין לי בעיה בתזונה אז לדעתי לא יהיה מנוס מטיפול תרופתי בשלב מסוים. אבל השאלה שלי היא האם יש קשר בין דום נשימה בשינה בדרגת חומרה קלה ל LPR ? מתשובתך הקודמת התפרש שדום נשימה בשינה בדרגת חומרה קלה לא אמור להביא לסימפטומים אותם מתאר כגון עייפות וקשיי ריכוז,אבל מזה שבוע אני ישן עם כרית מוגבהת ועל הצד וחייב לציין שמרגיש הרבה יותר טוב. אז אולי זה אנדבידואלי מבחינת הסימפטומים. אני פשוט לא יודע עם איזה רופא שעבר השתלמות ברפואת שינה כדאי לי להתייעץ ואולי להתאים טיפול נכון למצב האישי שלי ולא להסתמך רק על מה שקורא באינטרנט. תודה אבי

30/07/2022 | 22:44 | מאת: מתן

הי אחי יש חדש ? גילת מה קורה? יש לי אותם תסמינים תודה

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות