נגישות
נגישות

פורום נפרולוגיה

תחום הנפרולוגיה עוסק באבחון וטיפול במחלות כליה. הפורום עוסק במחלות הכליה השונות, בדרכי טיפול ומניעת התקדמות אי ספיקת כליות, בשיטות לטיפול כלייתי חליפי במקרים של כשל כלייתי, בהפרעות במאזן המלחים בגוף, וכן ביתר לחץ דם. .
2458 הודעות
2263 תשובות מומחה

מנהלי פורום נפרולוגיה

18/05/2019 | 22:02 | מאת: אילן

שוב אני שואל..מדובר בבחור צעיר השאלה שלי היא שרשום בהפניה לאורלוג דם ..ללא זיהום מה זה אומר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דם מיקרוסקופי בשתן (דם שאתה לא רואה אבל כן רואים בבדיקת השתן) יכול להיות ממקור של הכליות או מדרכי השתן. מטרת האורולוג ללשלול סיבות שונות - למשל גירוי של רירית השלפוחית מסיבות שונות, בעיות מבניות, זיהומים וגם לשלול שלא מדובר בממאירות (אם כי בגיל צעיר הסבירות נמוכה , ועולה בגיל מבוגר). במידה ולא נמצאת בעיה, הרי שיכול להיות שמדובר בדימום מיקרוסקופי מהכליות שנובע מפגיעה בממברנה ("המסננת של הכליה"). זה יכול להיות קשור למספר מחלות, וכאן תפקיד הנפרולוג לזהות את הבעיה. כאשר המקור הוא בכליות ומדובר בדימום מיקרוסקופי בלבד ללא כל ממצאים חשודים אחרים, הפרוגנוזה היא טובה.

17/05/2019 | 16:40 | מאת: אילן

שלום רב לאחר בדיקת שתן רשום פלוס 2 הומטריה ללא זיהום מה זה אומר?? זה טיפה או הרבה דם ומה הכוונה ללא זיהום קצת לחץ קצת הרבה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

סטיק בבדיקת השתן שלך ככל הנראה לא איבחן ניטריטים או נוכחות כדוריות דם לבנות שהימצאותן בשתן יכול להצביע על תהליך דלקתי/זיהום. הסטיק העלה חשד לנוכחות דם בשתן, (אך על מנת לאשש זאת יש לשלוח את הבדיקה להסתכלות תחת מקרוסקופ). אם לא ראית שתן אדום אז הכמות של הדם בשתן היא מיקרוסקופית (קטנה מאד). החלטה על המשך ברור תלויה בגיל/מחלות הרקע/ובתסמינים. כשיש בדיקה שאינה תקינה מומלץ לחזור עליה לפחות פעם אחת.

17/05/2019 | 16:15 | מאת: המשך לפוסט מטה

ציטוט שלך מומלץ לחזור על הבדיקה של הסטיק ולשלוח גם בדיקת שתן למיקרוסקופ. האורולוג כתב שנתן לך מרשם ושלא היה צריך לעשות התערבות (=טיפול נוסף). אני שואל זה לא האורלוג רשם את זה .זה רופא המשפחה רשם זאת בהפניה לאורולג אבל לא קיבלתי שום טיפול אז אני לא מבין תמשמעות שלך מה זה אומר זה קשור לתרופות??

לקריאה נוספת והעמקה

מציעה לך לדבר עם רופא המשפחה שלך ולקבל הבהרות

17/05/2019 | 10:54 | מאת: לאחר ניתוח

ד"ר סוטנדורף שלום רב , אני בן 61 , ולפני 3 חודשים עברתי ניתוח להסרת גידול קטן מאוד מכיס שלפוחית השתן .הגידול אמנם היה סרטני אבל בבחינת low grade Ta. לפני מספר ימים עברתי אף ציסטוסקופיה ראשונה לאחר הניתוח- בהתאם לפרוטוקול- ואין לעת עתה הישנות הגידול .גם בדיקת שתן לציטולוגיה יצאה תקינה .אבל ,שמתי לב כבר חודש לאחר הניתוח שבעת מאמץ קל במכון הכושר! (הליכה על הליכון) כעבור כחצי שעה אני חש צורך בהשתנה - וההשתנה הינה דמית .אין כאבים ,אולי מעט תחושת גירוי וזהו .הדבר נבדק על ידי ביסודיות ולא מתרחש כלל במשך היום אלא רק לאחר הליכה די מתונה על ההליכון במשך שעה .אני במשקל תקין בנוי טוב עושה ספורט לפני ואחרי הניתוח .מה עצתך לתחילת הבירור שהלא כנראה שישנה בעיה כלשהי בין הקשורה לניתוח בין חדשה ובכיוון אחר .תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אם לסכם התפתחה אצלך תופעה חדשה שלא הייתה טרם לניתוח שהיא exercise induced macrohematuria (= המטוריה גלויה). ראשית המטוריה סביב התערבות בדרכי השתן היא תופעה ידועה ומוכרת בשבועות שאחרי הניתוח. על מנת לאפשר ריפוי ממליצים האורולוגים להימנע מפעילות גופנית (ספורט) כ 6 שבועות אחרי ההתערבות. סמיכות הופעת exercise induced hematuria לניתוח והחזרה היחסית מוקדמת לפעילות מרמזת אולי על קשר נסיבתי. אני ממליצה להיוועץ ראשית באורולוג שלך (אולי יש ממצא בציסטוסקופיה שמסביר המטוריה ואתה לא יודע לקרוא אותו נכון) , ולהפחית עצימות של פעילות גופנית. האורולוג בוודאי יפנה אותך להמשך ברור אם יחשוב שיש צורך .

תודה ד"ר . אעשה כעצתך , אבל לא אני עיינתי בתוצאות הציסטוסקופיה .המנתח שניתח אותי לפני 3 חודשים עשה בעצמו את הציסטוסקופיה ואמר לי ב- live שהכל תקין ואין הישנות הגידול לעתה עתה .

16/05/2019 | 14:34 | מאת: נירן

אז כמו שאמרתי במיון לקחו שתן והכניס למבחנה כאילו למעבדה ותקין אולי אני קצת התבלבלתי לגבי סטיק ומבחנה

לקריאה נוספת והעמקה
16/05/2019 | 16:43 | מאת: שאלה קטנה לא קשורה

קודם הרבה תודה על המענה המהיר והמיקצועי הנוסף רציתי לשואל שאלה כללית קצת לא קשורה בהפניה שקיבלתי לאורלוג רשום prescription given without need for int אבחנה משוערת מה זה אומר בדיוק?? הרבה תודה

מומלץ לחזור על הבדיקה של הסטיק ולשלוח גם בדיקת שתן למיקרוסקופ. האורולוג כתב שנתן לך מרשם ושלא היה צריך לעשות התערבות (=טיפול נוסף).

15/05/2019 | 15:34 | מאת: נירן

שלום יצא לי שהערך בבדיקה בסטיק במקום פלוס 2 שזה אומר שיש קצת דם אבל בסטיק במיון שנשלח למעבדה הכול תקין בשתן האם יכול להיות בקופת חולים אצל האחות שיש בעיה בסטיקים המקלות לפי הבנתי מהרופא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא סיפרת מה הרקע לבדיקת השתן. כעקרון יש מצב של המטוריה מיקרוסקופית (דם סמוי בשתן) שמופיע באופן התקפי (לא קבוע). בדיקת סטיק שתן יכולה להיות חיובית באופן שגוי (זאת אומרת שאין דם בשתן אבל הבדיקה מרפאה שיש). על מנת להוכיח דם בשתן לשלוח את השתן להסתכלות במיקרוסקופ (מכונה משקע שתן).

16/05/2019 | 14:32 | מאת: המשך

וזה מה שעשו במיון לקחו שתן למעבדה מה זה אומר טולי אני מתבלבל בין סטיק לשתן במעבדה שבודקים

גם במעבדה בודקים למעשה סטיקים באמצעות מכונה מיוחדת. יכול להיות הבדל בין הבדיקות בגלל סטיקים שפג תוקפם, תקלה טכנית בביצוע או סיבות אחרות. יכול גם להיות הבדל אם הבדיקה לא בוצעה במקביל. אם יש חשש מנוכחות כדוריות דם אדומות בשתן, הבדיקה המומלצת היא הסתכלות על השתן במיקרוסקופ כפי שציינה ד"ר סוטנדורף (שתן למיקרוסקופיה)

שלום, האם בבדיקת קראטינין בשתן (איסוף 24 שעות) זה משנה אם באותה יממה אצרוך יותר או פחות חלבון מהרגיל? יש ימים שאני אוכל רק ירקות ולחם ויש ימים שאני בולס ארוחות בשריות גדולות מאד. האם זה משנה על איזה יום "יפול" איסוף השתן לקראטינין? תודה רבה גור

לקריאה נוספת והעמקה

אני ממליצה שביום ביצוע האיסוף תקפיד על תזונה מאוזנת ולא "תבלוס ארוחות בשריות גדולות מאד". עומס הבשר עלול לגרום להפרשה מוגבץ של קראטינין בשתן ולעוות את תוצאות האיסוף.

תודה רבה!

שלום רב,אובחנתי לפני מספר חודשים כחולה אי ספיקת כליות כרונית עקב לחץ דם גבוה. המצב הבריאותי ממשיך לדרדר באופן עיקבי למרות הקפדה על דיאטה ספורט ואיזון לחץ דם. כרגע קריאטנין 2.5 לפני חודש היה 2.3 ולפני שנה 1.8 השאלה שלי היא מה ניתן לעשות כדי למנוע הידרדרות נוספת אם זה בכלל אפשרי או שעלי כבר עכשיו להכין עצמי לטיפולי דיאליזה או השתלה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא כתבת מה גילך, ומחלות רקע אחרות אם יש. האם אתה מעשן? סובל מעודף משקל או מסוכרת? האם יש חלבון בשתן ואם כן כמה? ומה הממצאים בבדיקת שתן למיקרוסקופ. ראשית יש לשלול סיבה הפיכה ברת טיפול שגורמת להתדרדרות מואצת של התפקוד הכלייתי כעת (כמו חסימה בדרכי שתן, נטילת תרופות שידועות כמזיקות לכליות כגון משכחי כאבים שאינם על בסיס סטרואידים כמו נורופן למשל, הליך דלקתי הפוגע בכליות כדוגמאת אחדות). אם נשללו סיבות הפיכות יש לאזן היטב לחץ דם, סוכרת , דיסליפידמיה, להפסיק לעשן, לשמור על דיאטה דלת מלח וחלבון. יש לשקול יחד עם נפרולוג מטפל טיפול תרופתי שיכול להאט קצב התדרדרות ביחוד עם יש פרוטאינוריה. יש להתחסן (למשל כנגד צהבת B ) ומומלץ למי שלא מתנגד עקרונית לתרום אברים לעשות כרטיס אדי. יש לטפל במחלת עצם של אי ספיקת כליות ועוד. טיבעה של מחלת כליה כרונית היא להתדרדר אך איזון מיטבי של גורמי הסיכון שמניתי מעלה יכול להאט את קצב ההידרדרות. נפרולוג מטפל ישוחח איתך על הכנה לטיפול כלייתי חליפי לפי המהלך והממצאים אצלך.

13/05/2019 | 16:27 | מאת: מישהו

שלום פרופ' אמי בת 64, לפני כשנה עברה ניתוח להוצאת גוש סרטני מהשד + טיפול קרינה תוך ניתוחית חד פעמי. לאחר מכן החלה בטיפול אנטי הורמונלי ל -5 שנים (לטרוזול 2.5 מ"ג). בשל הסיכון לאוסטיאופורוזיס המשני לטיפול זה החלה לקבל טיפול בפוסלאן חד שבועי. לקראת ביקורת אנדוקרינולוגית נתבקשה לבדיקות משק הסידן. בין הבדיקות ניתן לה איסוף שתן לסידן וקריאטנין אך רופא המשפחה ניפק הפניה (כנראה בטעות) גם לאיסוף לחלבון. בתוצאות האיסוף לחלבון מופיע NA לא ניתן לחישוב (4>) מה ניתן להבין מהבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא בטוחה האם הכוונה ב- NA לחלבון שהינו not available או שמדובר באיסוף לנתרן. בכל מקרה לא ברור האם הבעיה טכנית או שבאמת אין חלבון בשתן. בדרך כלל יש מעט חלבון בשתן גם באנשים בריאים אך אם אין חלבון, זה בסדר. מטרת הבדיקה היתה לוודא שאין הפרשה מוגברת של חלבון.

לפני כארבעה חודשים אובחנתי עם תסמונת נפרוטית, שאובחנה דרך ביופסיית כליה. קיבלתי טיפול בסטרואידים 60 מג ליום וכיום אני בשלב של רגרסיה אך עם פרוטנריה של 1200 חלבון בשתן כבר חודש. התחלתי לרדת במינון הסטראוידים ואני נמצאת במעקב כל שבועיים מול נרפולוגית. 1. האם הנפיחות בפנים תעבור לאחר הפסקת נטילת הסטראוידים? 2. ניסו לתת לי טריטס להורדת הפרוטנריה, אך זה לא הועיל. אילו תרופות יכולות לעזור להחזרת האיזון בגוף ולהשגת רגרסיה ? 3. האם יהיו לי עוד התפרצויות של המחלה בשנים הבאות? אם כן, מה דרכי הטיפול בהם והאם זה משבית כמו הפעם הראשונה?

לקריאה נוספת והעמקה

מבינה שאת מדברת על minimal change disease. זו מחלה שלרוב מגיבה טוב לסטרואידים אך אכן עשויה לחזור. במקרים בהם המחלה חוזרת, נהוג לתת קורס נוסף של סטרואידים אך אם יש חזרות מרובות או תופעות לוואי קשות לסטרואידים, ניתן לתת טיפולים אחרים (לרוב בנוסף לסטרואידים, אך אז הסטרואידים יהיו במינון נמוך יותר לצמצום תופעות הלוואי, תלוי במספר גורמים). כמובן שלכל טיפול יש תופעות לוואי אם כי אחרות. תופעות הלוואי הקוסמטיות של הסטרואידים חולפות ברובן אך צריך הרבה סבלנות. חלקן חולפות עם הירידה במינון אך הנפיחות בפנים דורשת יותר סבלנות ולעיתים חולפת רק מספר שבועות לאחר הפסקה מוחלטת של התרופה.

שלום, בן 29. בשנתיים וחצי האחרונות סבלתי מאד מכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל ימין ובעקבותיהם, במהלך הזמן, ניתנו לי NSAIDS רבים מאד, שונים ומשונים ותמיד נטלתי אותם לכדי מלוא התקופה שנרשמו (בדר"כ 14 יום). בדיקות הדם האחרונות שלי הדגימו GFR של 61 ואם הבנתי נכון מהרופא שלי - ייתכן שהשימוש הממושך בכדורים הנ"ל הביא לכך. מעבר לזה, במהלך התקופה הזו גם התנסיתי בתוספי מזון רבים ומתישהו התחיל אצלי כאב דו"צ במותניים, באזור הכליות, וכעת הוא נוכח בעיקר בכלייה הימנית - בעיקר בעת ארוחות חלבוניות גדולות או בעת נטילת כדורים ו/או תוספים. שאלתי פשוטה - כיצד אני משקם את תפקודי הכליות שלי? החשק המיני שלי התרסק לחלוטין ולרופא שלי אין כל הסבר והוא שוקל לתת לי טסטוסטרון (אני מאד מסויג מכך) ואני תוהה בנסוף האם נגרם נזק לכלייה שהשפיע גם על תפקוד בלוטת האדרנל בהקשר האנדרוגני? כאמור, אשמח לדעת, ראשית - האם ניתן לשקם את תפקודי הכליות (לחזור לGFR מעל 120) ואם כן - כיצד לעשות זאת וכמה זמן זה ייקח? אני רוצה להתחיל להתאמן ולפתח את גופי אך איני רוצה להתחיל להעמיס כל כליותיי כמויות גדולות של חלבון, מינירליים שונים וכולי טרם אשקמן. תודה רבה! דני

לקריאה נוספת והעמקה

שימוש ממושך בתרופות נוגדות דלקת יכול לגרום לנזק כלייתי לא הפיך. חשוב להבין מה מראה הכליות באולטרסאונד, ממצאים בבדיקת השתן ובדיקות דם נוספות. כמו כן, ממליצה על ביצוע איסוף שתן 24 שעות ל- CCT להערכה טובה יותר של התפקוד הכלייתי. יש להקפיד על שתיה מרובה 2.5 ליטר ליום לערך, להמנע מהעמסת חלבון ולשמור על תזונה דלת נתרן. לעקוב אחר לחצי דם ולוודא שמאוזנים. להמנע מהמשך שימוש בתרופות היכולות לגרום לפגיעה כלייתית.

11/05/2019 | 21:06 | מאת: רוני

שלום, אני בן 48. לפני כעשרים שנה גיליתי כי נולדתי עם כליה אטרופית (עם רפלוקס "מינימאלי") - לצערי הקריאטנין אזור ה1.27-1.30 בכל בדיקה. רופאים אמרו לי שבשל הכליה, אסור לי לקחת תרופות כדוגמת ארקוקסיה, אדוויל וכו'. השאלה: איזה משפחת תרופות אסור לי להשתמש בהן? יש להן שם מקצועי/משפחה? האם באמת שימוש באדוויל פעמיים שלוש בשנה (תחרויות ספורט) יכול באמת לעשות נזק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בתרופות ממשפחת נוגדות דלקת שאינן סטרואידליות NSAID שהינן אסורות. האיסור הוא לשימוש ממושך, מינונים גבוהים. כעקרון אנחנו ממליצים להמנע מהן ככל שניתן ולהעדיף חלופות, אך אם התרופה חשובה, ובנוכחות ערכי קראטינין כשלך, סביר להניח ששימוש קצר במינון נמוך לעיתים רחוקות לא יגרום לנזק, כל עוד תקפיד על שתיה מספקת והמנעות מהתייבשות. עם זאת, תמיד כדאי להמנע משימוש בתרופה סיסטמית. אם ניתן להסתפק בשימוש מקומי (למשל משחת וולטרן) עדיף - אמנם יש ספיגה אך היא מופחתת. לסיכום - אל תראה בתשובתי המלצה לשימוש בתרופות אלו, אך במידה ו"אין ברירה" ,סביר ששימוש קצר במינון נמוך לא יגרום נזק משמעותי. כמובן שיש לעקוב אחר תפקודי כליות בעת הטיפול ולהמנע משילוב עם תרופות נוספות היכולות לגרום לפגיעה כלייתית במקביל.

המלצת לי לקחת לרקפרס 10 בוקר וערב .ראיתי כתבה שאסור לקחת לרקפרס עם אקספורג' צריך להמתין 8 שעות. ההם זה נכון וההם אפשר לקחת לרקפרס 20 מ"ג במקום 10מ"ג. או לקחת 10 בוקר וערב אם זה אפשרי. תודה לך מראש.להזכיר לך אני בתאילנד ממש אובד עצות.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן בתשובתי לא שמתי לב לאקספורג' אלא התייחסתי לתרופות שהוצעו לך בלבד. אקספורג' מכיל אמלודיפין שזו תרופה דומה לוזודיפ. העלאת מינון הוזודיפ יכולה לגרום לתופעות לוואי מהתרופה כגון כאבי ראש או בצקות. קשה לי לייעץ לך על טיפול תרופתי בעודך בתאילנד. יש מספר תרופות שאפשר לתת ללחץ דם - אם הגזמת בצריכת המלח ו/או יש בצקות - הגבלת נתרן ופוסיד או דיזותיאזיד יכולים לעזור. אופציה נוספת היא להעלות את מינון הוולסרטן, תרופה הנמצאת באקספורג' (לא מוצאת את השאלה הקודמת ולכן לא יודעת איזה מינון אתה לוקח, אבל אפשר לקחת ולסרטן 320 מ"ג ליום אם תפקודי הכליות והאשלגן מאפשרים ותוך הקפדה על שתיה מספקת והמנעות מהתייבשות). אם הדופק מהיר מעל 70, אפשר כדור ממשפחת חסמי בתא כגון קרדילוק. אפשרויות אחרות הן קדקס (מינון מכסימלי עד 16 מ"ג ליום אך במחיר של תופעות לוואי - ירידת לחץ דם אורטוסטטי), נורמופרסן (לא ממליצה להתחיל ללא השגחה). בקיצור - הכל תלוי בנתוני הרקע שלך, מחלות נלוות, בדיקות מעבדה והבדיקה הגופנית. לפעמים עליית לחץ דם נובעת ממרכיב של חרדה. במקרים כאלה כדור נגד חרדה גם כן יכול לעזור. בהצלחה.

09/05/2019 | 11:13 | מאת: יונה חיים

אני בתאילנד ברקע סכרת 2. .c.o.p.D. לחץ דם 160/95 וגם 175/100. אני לוקח אקספוררג 10/160.קרדיולוג 2.5 בוקר וערב . היום רופא מקומי נתן לי לרקפרס 10 לקחת בערב. והלחץ דם לא יורד..מה ניתן לעשות לדעתך..הייתי אצל 4 רופאים תאילנדים וכל אחד אומר לי משהוא אחר. אחד הציע לקחת אדלקטון השני פוסיד. ברור שאני יפנה לרופא מיוחד לצערי אין לי רופא קבוע בארץ..לכן אני שואל אותך בבקשה ...מה אני יכול לקחת לעצור את לחץ הדם שלי. אני עוד 3 שבועות אמור לסיים את הטיול. תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

לא היית ממליצה להתחיל אלדקטון כשאתה לא בארץ ואין אפשרות לעקוב אחרי בדיקות מעבדה. פוסיד נחוץ אם המחשבה שלחץ הדם משני לעודף נוזלים ומלח בגוף. האם יש בצקות? כשמתחילים טיפול כגון לרקפקס, לוקח זמן עד שרואים את השפעת התרופה . אפשר להעלות את המינון ל- 2 כדורים ביום (בוקר וערב).

07/05/2019 | 10:06 | מאת: אורי

ד"ר שלום, בן 29, מזה יומיים שאני סובל מכאבים במותן שמאל שנוטים קצת לכיוון הגב. הכאבים מופיעים בעת נשימה חזקה, או שיעול. חשוב לי לציין שכבר כחודש אני מרגיש רגישות קלה באזור אך לא כאבים. האם יש סיבה לחשוש שמדובר באבנים בכליות?

לקריאה נוספת והעמקה

הכאב שאתה מתאר לא אופייני לאבנים בכליות אבל המיקום אפשרי. הייתי מחפשת סיבות אחרות לכאבים ובמידה ולא ימצאו והכאב ממשיך - עושה אולטרסאונד בשאלה זו

07/05/2019 | 23:00 | מאת: אורי

תודה על המענה המהיר!

07/05/2019 | 03:05 | מאת: יונה חיים

creatinie.(B) 1.38 protein/creatinie.(U)5774.27. מה זה אומר ההם עלי לבטל את החופשה שלי בתאילנד. וההם זה מסוכן. ברקע סכרת 2. לחץ דם. 160/95. לאחר טיפול אקספורג 10/160. וקרדיולוג 2.5 בוקר וערב.רציתי המלצה לגבי כדור נוסף שיעזור לי ללחץ הדם. תודה מראש אני מיואש לגמרי.

לקריאה נוספת והעמקה

לא להתייאש. הערכים לא תקינים אך לא ברור האם מדובר בממצאים חדשים או שהם כבר ידועים. לא בכל מקרה של סכרת אנו מייחסים את הפרשת החלבון בשתן לסכרת בלבד ולכן חשוב להעריך האם יש סיבות נוספות להפרשת החלבון הזו (יתכן שההערכה כבר בוצעה). יש עוד תרופות שניתן לתת שיוכלו לעזור גם לאיזון לחץ הדם, גם לאיזון הסכרת ואולי גם יעזרו למחלת הכליות. פנה לנפרולוג - המעקב הנפרולוגי חשוב ביותר.

06/05/2019 | 17:13 | מאת: רוני

ד"ר שלום,במסגרת מהלך בדיקות לאי ספיקת כליות יצא תשובה לבדיקה הנ"ל שאיני יודע מה היא רמה 11 כשהמקסימום הנו 6, מה הבדיקה בבקשה ומה זה אומר רמה גבוהה של 11, ולמה זה קשור לכליות. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בבדיקה המכוונת למחלה בשם לופוס שיכולה להיות גורם לפגיעה כלייתית. אבל לבדיקה הזו יש גם בדיקות חיוביות שגויות (false positive - כלומר לא כל תשובה חיובית היא באמת חיובית) ולכן צריך להסתכל על התשובה בהקשר הנכון, לראות את הבדיקות הנוספות המכוונות לאבחנה זו וגם לראות באיזו שיטה בוצעה.

שלום רב קריאת של 1.71 קריאטין האם מותר לשתות מים רגילים או עדיף תמי 4 תודה רבה

מותר גם אלה וגם אלה. לא מכירה איסור או המלצה על אחד מהם.

שלום רב עשיתי בדיקת אולטרסאונד כליות ויש לי ציסטה בכליה השמאלית מחלות חוזרות- עקבות דם בשתן. לאחרונה היה קושי במתן שתן דלקות בדרכי השתן, כשלוש פעמים מתן אנטיביוטיקה סוג שאני אלרגית אליו הוא זינט הרופא שלי כתב הפניה לנופרולוג אבל רציתי לדעת, מה יכול לגרום לכל התסמינים שכתבתי כאן? בתודה, פנינה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור האם אפשר ליחס את עקבות הדם והזיהומים לציסטה. לרוב ציסטה בודדת בכליה הינה ללא תסמינים. סיבות לזיהומים חוזרים בדרכי שתן יכולות להיות קשורות בהגיינה לא נכונה, בסיבות גיניקולוגיות (בגילאים צעירים יותר קשורות בהופעת וסת, קיום יחסי מין ... ובגיל מבוגר יובש בנרתיק, צניחת רחם וכו'), רפלוקס כלומר מעבר של שתן מעלה לכיוון הכליה בגלל בעיה אנטומית ועוד. בדיקת נפרולוג היא אכן הדרך להתקדם.

04/05/2019 | 19:29 | מאת: כחלון מוניק

כליה ימנית מוגדלת על חשבון תהליך סולידי גדול הטרוגני עם התנזלויות בתוכו . גודל התהליך 16.4 סמ על 9.2 סמ . בדיקת דופלר צבע מדגים זרימה בצוך התהליך . בשל התהליך לא ניתן.לבצע בדיקת דופלר כלי דם כלייתיים.

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בתהליך לא תקין, הדורש הערכה על ידי אורולוג בהקדם.

שלום רב ותודה מראש אם קריטאנין 1.7 האם מומלץ לשתות מים מסוננים ??או מי ברז דרך פילטר קנקן פחם מספיק?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא בטוחה שפנית לפורום הנכון. אוכל לענות מהידע שיש לי על הטיפול במי המודיאליזה. פילטר פחם מנטרל את הכלור שרשויות המים שמות במי השתייה על מנת למנוע התרבות של חיידקים. הוא קרקע טובה להתרבות חיידקים. הוא מסנן גם חומרים אורגנים שחלקו אולי עם פוטנציאל לרעילות. כשהפחם מגיע לרוויה פעילותו נפסקת ויש להחליף את הפילטר. פילטרים שאינם על בסיס פחם מסננים חלקיקים בגדלים שונים כולל גם חידקיים או מוצרים שהופרשו מחידקיים. חלקם מסננים גם הכלור . לכלוך שוקע ומצטבר בהם ונוצר מצע נוח להתרבות חיידקים כך שיש להחליפם תדיר.

02/05/2019 | 21:42 | מאת: ספורט להורדת לחץ דם

ברצוני לשאול לכמה זמן הלחץ יורד בעקבות פעילות ספורטיבית כגון הליכה מהירה כ30 דקות ביום .לכמה זמן מחזיק הפעילות הספורט לאחר הליכה של' 30 דקות .לחץ הדם יורד אצלי ב20 נקודות לכמה זמן הירידה בלחץ מחזיקה

לקריאה נוספת והעמקה

בטווח המיידי פעילות גופנית יכולה לגרום לירידת לחץ דם לאחר האימון שיכולה להימשך מספר שעות (כ4-10 שעות) מסיום מאמץ. להשפעה ארוכת טווח (~ קבועה) יש צורך לשיגרת פעילות קבועה ומתמשכת של מספר חודשים.טווח הירידה המדווח בספרות נע בין ירידה של 0.5 – 4.5 ממ כספית בלחץ הדם הסיסטלי ל0.5-3.2 מ"מ בל"ד הדיאסטולי. ירידה של 20 מ"מ כספית לפיכך נשמעת מוגזמת.

02/05/2019 | 21:32 | מאת: כדור אנלדקס ללחץ דם האם מוגבל בגיל האדם

ברצוני לשאול מדוע כתוב בעלון של התרופה אנלדקס -כדור ללחץ דם, שיש לדווח לרופא שהאדם מעל גיל 70,האם יד מגבלה לגבי הכדור בגיל מעל 70??או שיש נימוק אחר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא מכירה את האזהרה הספציפית הזו. עקרונית מטופלים קשישים חשופים יותר לתופעות הלוואי של הטיפול ומכאן אולי האזהרה.

שלום בת 25 מאובחנת עם c3gn בזמן גילוי המחלה הייתי עם c3 21 זה היה לפני 6 שנים לפני שבוע בבדיקה c3 עלה ל60 האם זה אומר משהו? בזמן גילוי המחלה הייתי עם גרם חלבון באיסוף ועכשיו איסופים בין גרם ל2 גרם קריאטנין בדם בין 0.70 ל0.85 ובבדיקה אחרונה 0.90 בפעם הראשונה יצא כזו תוצאה האם זה אומר שהקריאטנין בעלייה? אני נוטלת 7.5 טריטייס תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ציינת על איזה רקע חשבו שפיתחת את המחלה, מה הייתה ההתיצגות ואיך טופלת. את שואלת למעשה האם המחלה חזרה להיות פעילה. כמובן שאין לי אפשרות לדעת. .אומר רק שבערכי הקראטינין אין הרבה הבדל בין 0.85 ל 0.9. המשך מעקב ומגמה תהייה חשובה. אם הקראטינין ממשיך לטפס כמובן שיש לזה חשיבות. האם יש עליה בלחץ הדם, המטוריה? אם אין הדבר פחות מחשיד להישנות. בכימות החלבון חשוב להשוות איסוף של 24 שעות לאיסוף. לא להשוות כימות חלבון על פי יחס לאיסוף. כעקרון C3 נמוך הוא מאפיין יותר מחלה פעילה ועלייה דווקא ברמות C3 פחות. אך הרמות יכולות להיות פלוקטואטיביות. בקיצור רב: נא לחזור על בדיקות דם, איסוף שתן, משקע שתן = שתן למיקרוסקופ , לבצע מעקב ל"ד ביתי ולהגיע לנפרולוג המטפל שלך.

01/05/2019 | 15:01 | מאת: מאור

שלום רב יש לי שני שאלות בבקשה 1 רציתי לדעת אם שתיה בתדירות גבוה של יין יכולה לגרום לדם טיפה בשתן ולצריבה כי בקופת חולים היה קצת דם ושהגעתי למיון היה תקין לחלוטין..לפי הבנתי מהרופא שלפעמים יש להם בעיה בסטיקים 2 לפעמים יוצא לי זרם של שתן שפיתאום יוצאים 2 זרמים כאילו השתן יוצא כמו ממטרה מה זה נקרא מקווה שהסברתי נכון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אלכוהול לא גורם להמטוריה או צריבה. סטיק שתן הוא מאד רגיש אבל גם יש טווח של טעות וכדי להוכיח כדוריות אדומות בשתן בוודאות יש לראות אותן במיקרוסקופ (מה שמכונה שתן למיקרוסקופ). מומלץ כי תבצע את תחזור על סטיק, שתן למיקרוסקופ, תרבית שתן, הדמיית כליות ובדיקת אורולוג .

02/05/2019 | 00:48 | מאת: בהמשך לתשובתך

נלקח סטיק במיון שהכול בסדר ואין מה לגבי הזרם הזה יכול להעיד על משהו??אבנים

זרם משתנה יכול להעיד את איזו הפרעה בזרימת השתן שהיא נובעת מהיצרות ותלויית לחץ בדרכי השתן (למשל פרוסטטה) או מתזוזה של הגורם המפריע (אבן למשל). מכאן ההמלצה על הדמיה ויעוץ אורולוג

פרוסטטה אני בחור צעיר רגע אבן שנמצאת.בדרכי השתן עצמם כי עברתי הדמיות וגם סיטי אולטרסאונד אחרון הראה גודש קל בגלל שאני שותה הרבה מייים הרבה מאוד וקראטנין תקין! מה בדרך כלל אבנים כאלה גורמות כך??אם יש טיפול טיבעי לפרקן? תודה

ברור שאין לי אפשרות מהאופן בו אתה מנסח את השאלה לשער מה גילך. אם אין אבנים בהדמיה של דרכי השתן ואם לא היה אירוע של עווית כליה אין טעם בטיפול ואני לא אמרתי שאתה צריך טיפול. אם כעקרון שתיית מים, דיאטה דלת מלח והימנעות מאלכוהול ומזון מעובד הם עקרונות טובים לחיים בריאים. גודש של המערכת המאספת מחייב הוכחה שחלף אחרת עליך לעבור ברור .

03/05/2019 | 14:59 | מאת: המשך

מה זה עייוות?? לגבי הגודש אז למה רופא במיון שחרר ואמר שהכול תקין כולל ספירה כימיה ואלטרסאונד בפורום אחר נאמר לי הגודש בגלל שכיס שתן היה מלא בבדיקה

03/05/2019 | 15:14 | מאת: משהו נוסף

לגבי גודש בדרך כלל ממה זה נובע גודש קל ? ומה זה

אני שותה המון המון שחכתי לציין האם יש קשר בין כמויות של מיים לגודש

גודש קל אכן יכול לנבוע מכיס שתן מלא. ממליצה לפנות לרופא המשפחה לשאלות נוספות בנושא

01/05/2019 | 10:51 | מאת: כדור לחץ דם +שתית חליטת תה היבסקוס

ברצוני להתיעץ האם אין אינטיגציה בין כדור ללחץ דם אנלדקס במינון 20 מג ביום +שתית חליטת תה היבסקוס 3 פעמיים ביום האם זה מסוכן?? הלחץ מאוזן האם להמשיך עם שתית התה או שיכול לגרום נזק כלשהוא ..הרעלה או דבר דומה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי אין בעיה.

01/05/2019 | 07:39 | מאת: יונה חיים.

אני סובל מלחץ דם גבוהה. בערכים של 160/95. לוקח קרדיולוג 2.5 בוקר וערב ודופלקס 10/160 בבוקר. בערב עוד חצי כדור קרדיולוג .רופא המשפה הציע לי לקחת פוסיד. וגם ולסטרן. ואם לחץ הדם לא יורד לקחת נורמופרסן בוקר ערב.שאלתי ההם הטיפול שהוצע לי טוב. ושאלה נוספת ההם שילוב התרופות הללו חיים בשלום.ושאלה נוספת ההם פוסיד ולסטרן יכול לגרום לחום. כי לקחתי אותם וזה עשה לי חום 38.5. ברקע סכרת 2. קרוטונים בכליות מעל 5000 אני בתאילנד ורק התחלתי את הטיול. ההם עלי לשוב לארץ ולבטל את הטיול..תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

התרופות לא גורמות לחום. נורמופרסאן אינה תרופה שנחשבת קו ראשון לטיפול בלחץ דם ואם מפסיקים את נטילת התרופה בפתאומיות יש אפקט המכונה "רבואונד"עם קפיצה בערכי חץ הדם. משתנים נחשבים למרכיב חשוב בטיפול בלחץ דם. כשמתחילים טיפול במשתנים או מתגברים טיפול בתרופות כגון ולסרטן חשוב בהתחלה ביחוד לבצע מעקב מעבדתי אחר תיפקודי הכליה ומלחים בדם. לכן לבחור להתחיל דווקא בחופשה זה לא רעיון טוב. אם התכוונת בערכי "קרוטונים בכליות" לקראטינין בדם הרי שבוודאי התבלבלת. ערכים כאילו הם מאד גבוהים ומחייבים התחלת טיפול בדיאליזה.

30/04/2019 | 19:29 | מאת: אנוכי

שלום, בת 33 . מזה תקופה ארוכה יש לי כאבים בכליות לעיתים ב1 לעיתים ב2, לא באופן קבוע, כאב עמום, לא מוסבר. לא כאב חזק. האם יש חשש לאי ספיקת כליות? בודקת לחץ דם, אין לי לחץ דם גבוה. דבר נוסף, האם ניתן לגלות אי ספיקת כליות בבדיקות דם? אשמח להסבר בנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לגלות אי ספירת כליות בבדיקת דם. וכך היא מתגלה פעמים רבות. אי ספיקת כליות היא פעמים רבות אתסמינית עד רמה מתקדמת מאד. כאב הוא לא ביטוי של אי ספיקת כליות. הוא יכולללוות מחלת אבנים למשל. מומלץ לבצע הדמיה של הכליות ודרכי השתן, ובדיקת שתן.

01/05/2019 | 19:26 | מאת: אנוכי

ד"ר,תודה רבה.

29/04/2019 | 22:40 | מאת: אילן

קיבלתי לעשות בדיקת שתן במשך 3 ימים שתן לפתולגיה ובכוסות שאני ממלא יש מיים כאלה שקראתי אתנול עד כמה שידוע לי החומר מסוכן האם ברפואה זה גם מסוכן?יש לי פחד נוראי למלות תכוסות הבדיקה נקראת URINE-CYT DAY 1

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2019 | 23:12 | מאת: בנוסף

חוץ חלילה ממה שבודקים שאינטרנט ונראה מפחיד מה עוד בודקים בבדיקה זאת?יש קשר ל cmv? תודה

ציטולוגיה של השתן היא בדיקה שמטרתה לבודד תאים של מערכת השתן ולבחון אותם תחת מיקרוסקופ במטרה לאבחן גידולים בדרכי השתן . במושתלי כליה שחוווים זיהומים מסוימים ניתן לעיתים למצוא גם ממצאים. הבדיקה היא מאד לא רגישה ויש אמצעים אחרים טובים יותר לאבחנה . נא לברר מול הרופא שהפנה אותך ומכיר אותך מדוע הופנת לבצעה.

29/04/2019 | 18:20 | מאת: אילן

קיבלתי לעשות בדיקת שתן במשך 3 ימים שתן לפתולגיה ובכוסות שאני ממלא יש מיים כאלה שקראתי אתנול עד כמה שידוע לי החומר מסוכן האם ברפואה זה גם מסוכן?יש לי פחד נוראי למלות תכוסות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא כל כך ברור לי איזו בדיקה התבקשת לעשות וגם לא מדוע אתה כל כך חושש. יש איסופי שתן שצריך להוסיף להם חומר אבל החומר נמצא במיכל איסוף ולא מסכן אותך.

26/04/2019 | 22:11 | מאת: השואלת

שלום.סובלת מתסמונת אנטיפוספוליפידית נוטלת קומדין.לאחרונה ירידה במשלים c3מ95ל80(83גבול תחתון) c4מ17ל15.50)גבול תחתון15.האים בהכרח בשל התסמונת האוטואימונית אני עתידה ללקות בלופוס נפריטיס(למרות שאין נוגדנים נוספים)האים המגמה לעיתים נעצרת האים יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להשמר תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא בהכרח שתפתחי עוד מחלה ראומטולוגית נילווים. רק לא 50% ממטופלי APLA יש עוד מחלה נילווית. מצד שני לופוס היא מחלה שלעיתים מתפתחת בהדרגה. קומפלמנט נמוך יכול להימצא באחוז לא מבוטל (לפחות מחצית) מהמטופלים עם APLA פרימרי. תנודות ברמות (ללא לופוס נילווה )לא ידוע לי כי משמשותאו נחשבות משקפות פעילות מחלה. ממליצה לך להיות במעקב ראומטולוגי הדוק.

26/04/2019 | 11:03 | מאת: רוני

ד"ר שלום רב , עקב רק עליה בקריטנין שהיה שנים רבות 1.27 ועליה ב 4 חודשים ל 1.6 אני והרופאים מנסים למצוא מה הבעיה, כל שאר הבדיקות דם ושתן בסדר בגבול הנורמה, אני לא רוצה להגיע לביופסיה, ומנסה לברר אילו כדורים לאורך זמן משפיעים לרעה על הכליות. האם כדור שינה ברוטיזולאם לקיחה כל יום כדור יכול להשפיע, האם כדור אספירין קרטיה יכול להשפיע,על שאר הכדורים כבר ענית לי ואני מודה לך,האם יכול להיות רק התייבשות ? אני בלחץ וחרדה שזה לא יעלה עוד ה GFR 48 , גובה 1.85 משקל 100 קג בן 55. מודה לך מראש.לבדיקה הבאה של קריטנין אפשר להיות לא בצום, והאם לשתות הרבה מיום לפני הבדיקה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה עם אף אחד מהכדורים שציינת. אין צורך להיות בצום לפני בדיקת תיפקןדי כליה ואתה יכול לשתות מים. התייבשות היא אירוע זמני ולו זו הייתה הסיבה להחמרת בקראטינין סביר להניח שהיה כבר שיפור חלקי לפחות. הרעיון של שתיה מרובה לצורך מיהול הקראטינין אינו נכון פיזיולוגית.

27/04/2019 | 16:19 | מאת: רוני

ד"ר תודה רבה על כל התשובות. אז מה ניתן ליחס לקריטנין 1.6 כשכל המדדים כולל החלבון בשתן, אוריאה, אלקרוליטים,ועוד הכל בנורמה, האם רק ביופסיה תזהה את הבעיה או שלא למהר כל כמה זמן כדאי למדוד ולעקוב אחרי קריטנין שלא עלה עוד.האם עוד יכול לרדת או שגם אם נשמר ברמה הנל זה גם בסדר. הפסקתי נורוליפ לפני כמה ימים, אחרי כמה זמן לבדוק אם חל שינוי.

לנורליפ זמן מחצית חיים קצר יחסית, זה אומר שאחרי שבוע- שבועיים הגוף התנקה מהתרופה. אם אין ממצאים בשתן כמו חלבון/כדוריות דם אדומות או לבנות, גלילים או מהלך של אי ספיקת כליות דוהרת ביופסית כליה לא תורמת לאבחנה ולכן לא נהוג לבצעה. צריך להכיר אותך, את מחלות הרקע ואת העבר שלך על מנת לראות במה ניתן לתלות את אי ספיקת הכליות הכרונית. לא תמיד יודעים.

26/04/2019 | 09:50 | מאת: יחיאל

האם מישהו מכיר רופא מתאים לפתיחת שאנט ביד לחולה דיאליזה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מכירה באיזור אך מכון הדיאליזה המטפל בוודאי מכיר ויכווין אותך. בהצלחה

25/04/2019 | 13:50 | מאת: רוני

שלום, אני עם קריטנין 1.6 ולוקח גם אלוריל 300 מ"ג עקב URIC ACID 8 - בעבר חטפתי התקפי גאוט, האם אלוריל יכול לעלות קריטנין כשאני לוקח 300 אני מאוזן כשלוקח רק 150 יוצא מאיזון. עוד שאלה בבקשה האם תוסף מזון ויטמין D 3 גלולות ליום להשלמה עקב חוסר מפריע גם לקריטנין.

לקריאה נוספת והעמקה

לכל תרופה יתכנו תופעות לוואי אולם תופעות לווואי הכלייתיות של אלוריל הן נדירות. עקרונית כל תרופה יכולה לגרום להופעת מצב דלקתי /אלרגי בכליות הנקרא interstitial nephritis. ולא ניתן לצפות מראש מי יפתח תגובה כזו. בהנחה שאין רמזים לכך (כמו החמרת התיפקוד הכלייתי בבדיקות הדם, ריבוי לוקוציטים בשתן בהעדר זיהום בדרכי השתן ) זה לא סביר . מינון אלוריל של 300 מ"ג גם באי ספיקת כליות מתקדמת מותר ובתנאי שיש מעקב אחר תיפקודי כבד ומודעות לתסמיני רעילות אחרים (כמו פריחה חדשה). יש תרופה אחרת בשוק בשם FEBUXOSTAT אך במטופלים עם רקע לבבי היא אולי כרוחה בעליה בתמותה . תוספי D3 למילוי חסר לא מפריעים/מחמירים קראטינין .

24/04/2019 | 17:24 | מאת: יוסי

שלום רב לאחר בדיקות במיון וכימיה ושתן רשום שיש גודש קל בכליות ולא יחסו לזה חשיבות ואמרו שהכול תקין ושיחררו מדוע זה קורה??תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש לחזור בהקדם על US כליות . מומלץ לבצע את הUS עם שלפוחית ריקה. אם הגודש עדין קיים יש להתחיל ברור. בשלב ראשון דרך רופא משפחה/אורולוג.

24/04/2019 | 09:38 | מאת: גלית

שלום, אני לוקחת טריטייס 2.5 מ"ג פעמיים ביום. רציתי לדעת איזה בדיקות דם קבועות עלי לעבור, בעניין זה, וכן אני מעוניינת לברר אם תרופה זאת כחלק מתופעות הלוואי שלה עלולה לפגוע בכליות ובתפקודן . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טריטייס שייכת למשפחת תרופות שעלולה לגרום לעליית אשלגן ועליה חדה בערכי הקראטינין (בתחילת הטיפול,עד ל 30-35% נחשב מותר ומשקף אפקט מטיב על הכליה) . מעקב תקופתי מתבקש אחרי רמות אשלגן ותיפקודי הכליה במטופלים כרונים. במי שמתחילים לו טיפול או מתגברים לו מינון מומלץ מעקב זה שבוע לאחר התחלת טיפול / תיגבור מינון. יש להפסיק את הטיפול במקרים של מחלת חום המלווה שילשולים/הקאות למשל. התרופה נחשבת כמשמרת את התיפקוד הכלייתי לאורך זמן בשל בשינוי לחצים מטיב בתוך הגלומרולי (היחידה המסננת של הכליה ) והורדת הפרשת חלבון בשתן (אם יש).

24/04/2019 | 00:42 | מאת: אסף

שלום ותודה על התשובה, לא, לא עשיתי בדיקת דם אחרת כמו איסוף שתן 24 שעות ל- CCT הבדיקה שעשיתי היא RENAL PROFILE העניין שמוזר הוא שעשיתי הרבה פעמים את הבדיקה הזאת ותמיד הערך היה יוצא מעל 60 בלי לפרט בכלל: > 60

לקריאה נוספת והעמקה

לא יודעת מדוע ההבדל אבל התוצאה בכל מקרה תקינה

23/04/2019 | 14:01 | מאת: אסף

שלום, אני נוטל סלזופירין ולכן עליי לעשות מדיי פעם בדיקות דם, בין הבדיקות הרוטיניות אני צריך לעשות תפקודי כליות. אתמול עשיתי ויצא לי ערך של 127.90 בשאר הפעמים הקודמות שביצעתי את הבדיקה התוצאה הייתה תמיד אותה תוצאה: > 60 הערך שיצא בבדיקה שעשיתי אתמןל, 127.90 תקין? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן בקופת החולים מדווחים על GFR כמעל 60 אם הוא גבוה יותר. האם יתכן שהפעם עשית בדיקה אחרת? למשל איסוף שתן 24 שעות ל- CCT ולכן הביטוי השונה של הבדיקה? בכל מקרה הבדיקה תקינה.

22/04/2019 | 18:39 | מאת: רוני

שלום עברתי מכדור אוקספרג לנורוובקס ללחץ דם לאחר שבועיים עדיין אין ירידה בקריטנין, ייתכן שזה מוקדם שבועיים וצריך תקופה יותר ארוכה, נפרולוג בכללית מסר לי שגם אפסיק את נורוליפ לשומנים בדם כי אני מאוזן וייתכן שגם הכדור הנל משפיע לרעה, אני בדילמה ורוצה להוריד את קריטנין שאר בדיקות דם של הכליות בסדר כולל כל בדיקות השתן, האם עד שהאקספורג מתנקה מהגוף לוקח מעל שבועיים , ואני מפסיק גם נורוליפ. נראה איך ההשפעה עוד חודש, ב 4 חודשים הקריטנין עלה מ 1.28 ל 1.6 תודה רבה לדעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כדאי להפסיק גם נורליפ. הייתי מצפה לראות כבר שיפור לאחר הפסקת האקספורג' אם אכן זו הבעיה אבל ניתן לראות לעיתים שיפור גם לאחר זמן ממושך יותר. כמובן שאין וודאות ששינוי תרופות יועיל להורדת הקראטינין . מניחה שהנפרולוג לא ראה סיבה אחרת לעליית הקראטינין פרט לתרופות?

20/04/2019 | 21:54 | מאת: שואל

שלום ד"ר , בן 67. מזה 9 שנים אני לוקח tritace 2.5 מ"ג ולחץ הדם מאוזן. קראתי מאמר בו היה כתוב שתרופה זו עלולה לגרום לסרטן העור ולכן רופאת המשפחה החליפה לי את הכדורים לוזודיפ( vasodip) 10 מ"ג פעם ביום . היום לקחתי בפעם הראשנה בבוקר כדור vasodip ולחץ הדם בשלוש מדידות שונות הוא 145/99. האם להמשיך עם vasodip? האם לחזור לtritace? האם זה מסוכן להמשיך כך?

לקריאה נוספת והעמקה

אחלק את תשובתי ל 2. בנוגע להפסקת הטריטייס: להערכתי הסיכון הסטטיסטי המוגבר במעט לסרטן עור עם התרופה לא נבדק אל מול החשיבות הרבה של התרופה לאיזון לחץ הדם ובמניעת סיבוכי יתר לחץ דם (כלומר הפחתת הסיכון לאירועים מוחיים, מחלות לב, כליה ועוד). כידוע לך, מעקב על ידי רופא עור יכול להביא לאיתור מוקדם של נגעים אלו וטיפול מהיר. ולכן איני בטוחה שבחישוב עלות מול תועלת, אכן צריך להפסיק את השימוש בתרופות אלו (דעתי האישית - לא להפסיק אלא להיות במעקב). בנוגע לווזודיפ - בהתחלת תרופה חדשה ללחץ דם, יש להמתין כשבועיים לפחות עד לקבלת השפעה מיטבית (ולעיתים אף יותר) ולכן ממליצה להיות סבלני ולהמשיך ליטול את התרופה. לא יגרם נזק אם במשך שבועיים לחצי הדם יהיו 145/99 עד לאיזון, אך כמובן שאם לא תתאזן, יש לחזור לרופא המטפל להחלטה על המשך טיפול.

18/04/2019 | 11:02 | מאת: דנה

יכולה להיות דלקת בשתן ללא חיידק ?

לקריאה נוספת והעמקה

לפעמים אכן אין צמיחה של חיידקים, למשל בגלל טיפול אנטיביוטי שנלקח לפני לקיחת התרבית. אם יש תסמינים של דלקת בדרכי השתן שחוזרים על עצמם ואין צמיחה של חיידק בתרביות באופן שחוזר על עצמו, צריך לחפש מקור אחר לתסמינים.

מה עושים שיש שתן שחור לאיש בן 95 בדרך כלל בריא הוא נמצא בבית בכפר עם מטפל צמוד

לקריאה נוספת והעמקה

לעיתים שתן דמי יכול להראות בצבע "קוקה קולה" ויכול להיות שלזו הכוונה. סיבות נוספות לשתן שחור יכולות להיות מצבים של פירוק שריר או מחלות גנטיות שלא נראה שזה המקרה. אם צבע השתן חזר לתקין, יש ליידע את הרופא המטפל על האירוע כדי להחליט האם יש צורך בבירור. במידה והשתן ממשיך להיות בצבע שחור, כדאי לבצע בדיקת שן לבדוק האם מדובר בדם ולפעול בהתאם.

17/04/2019 | 00:18 | מאת: Big Nog

למרות שפייזר מכחישה או לכל הפחות נמנעה מפרסום אזהרה בנושא, די ברור שהתרופה ליריקה (פרגאבאלין) עלולה לגרום למצב של צבירת נוזלים, מה שבמוקדם או מאוחר גורם לבצקות, נזק לכליות ואי-ספיקת לב. למרות שהסיכוי לכך נדיר ביותר עדיין עצם זה שישנם תיעודים ברורים בספרות גורם לי ברמה מסוימת לאי נוחות ודאגה, בעיקר כמי שלוקח אותה במינון מקסימלי (300 מ״ג כפול 2 ביום). מצד שני, היא עוזרת לי והייתי שמח מאוד להמשיך בטיפול איתה. המשקל שלי הוא 77 ק״ג/גובה 184 ס״מ ואני בן 27. האם יש הגיון בהוספת כדור משתן במינון נמוך (לדוגמה 1.25-2.5 indapamide) כדי למזער את הפוטנציאל האנטי-דיורטי של ליריקה? בנוסף אני מטופל בלמיקטל 100 מ״ג, וראפמיל 240 (Verapress SR) וריטלין שנע בסביבות 60-80 מ״ג ליום. אם תהית בנוגע לסיבה שאני מטופל בוראפמיל אז היא שמאוד עוזרת לי במניעת פלפיטציות ולחץ דם גבוה שריטלין נוטה לגרום אצלי, ובזכותה אינו גבוה מ120/80 בבדיקות דם שביצעתי לאחרונה הכול יצא תקין כולל אנזימי כבד וקריאטינין שתוצאותו הייתה 0.9

לקריאה נוספת והעמקה

לא הייתי לוקחת "מניעתית" טיפול משתן שלא לצורך. גם אם יופיעו בצקות ניתן תחילה לנסות ולטפל בהן על ידי דיאטה (דל מלח כחלק מהדיאטה). הוספת משתנים היא אופציה טיפולית תחת פיקוחו של רופא מטפל אם אכן יופיעו בצקות.

17/04/2019 | 09:39 | מאת: Big Nog

תודה רבה על המענה. שכחתי לשאול אם בצקת כתוצאה מליריקה היא בדרך כלל גומתית או לא. ידוע לך? במידה ואצל מישהו מופיעה בצקת גומתית, האם זה לא סימן מאוחר לנזק בלתי הפיך שנגרם כמו שחמת כבד, אי ספיקת לב או כליות מתקדמת?

בהקשר של לקיחת התרופה זו תופעת לוואי יחסית שכיחה של התרופה ומדווחת בכ 10% מהמטופלים. הבצקות גומתית. תמיד יש אבחנה מבדלת לבצקות והאבחנה הסבירה נעשית לאחר בדיקה של המטופל, כולל בדיקות דם שתן הדמיה וכו.

17/04/2019 | 16:42 | מאת: Big Nog

תופיע בצקת גומתית אבל המצב יהיה הפיך מבחינת האיברים?

הבצקת לא נובעת מאי ספיקת איברים אלא מבעיה בהפרשת המלח ברמת הכליה. אם אכן זה משני לטיפול בתרופה, המצב הפיך לאחר הפסקתה.

16/04/2019 | 18:19 | מאת: ליאור

שלום, בן 31, 1.81, 67 ק"ג. רופא המשפחה שלי שלח אותי לבשל בדיקות דם, ביניהן פרופיל שומנים וקריאטינין. שתי בדיקות דם אחרונות שעשיתי מהחודשים האחרונים תוצאת קריאטנין 1.34 ו-1.18 - ללא צום או הכנה מוקדמת. האם הצום הנדרש כעת לבדיקת השומנים (12 שעות) עלול לעוות את תוצאת הקריאטינין כלפי מטה וליצור מצג שוא של קריאטנין נמוך? האם עדיף לעשות את בדיקת הקריאטינין בנפרד ללא צום כה ארוך? תודה רבה ליאור

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת הקראטינין שנשלחת בצום נחשבת אמינה .

16/04/2019 | 15:41 | מאת: דינה

שלום רב! בני בן 23 גבוה ורזה.סובל מיתר לחץ דם ראשוני מגיל 12.לחץ הדם מאוזן על ידי התרופות. בגיל ההתבגרות סבל מפרוטאינוריה אורטובטטית. נעשה בירור מקיף כולל אם אר אי ללא ממצא. בצבא והאזרחות נעשו מעקבים ללא ממצא חריג בבדיקות דם ואיסופי שתן.לא היה חלבון בבדיקה כללית. בשבוע האחרון יש לו כאב במותן.היום בבדיקת שתן כללית 10 מ"ג חלבון. 1. האם מדובר בבדיקה תקינה? 2. האם עלול להופיע חלבון אחרי ההליכה המהירה של 10 דקות? 3.האם פרוטאינוריה אורטוסטטית יכולה לחזור? 4.בתקופה האחרונה בני סובל מליחה ירוקה כנראה מס ינוסיטיס שלא טופל כמו שצריך.האם הסינוביטיס עלול להשליך השלכות לכליות? תודה וחג שמח! דינה

לקריאה נוספת והעמקה

1.הבדיקה אינה תקינה אך עליך לדעת כי בדיקת שתן לכללית היא לא בדיקה טובה לכמת (מלשון כמות) חלבון בשתן. היא מושפעת מכמה השתן מרוכז למשל. 2.פעילות גופנית מאומצת אפילו ל10 דקות עלולה לגרום לעליה בהפרשת החלבון בשתן אפילו באנשים בריאים. מומלץ לפני ביצוע בדיקת כימות (איסוף שתן או יחס חלבון לקראטנין בדגימת שתן) להימנע מפעילות גופנית מאומצת ביממה טרם לכן. 3.פרוטאינוריה אורטוסטאטית בדרך כלל חולפת עם הזמן, ואינה חוזרת. 4. זיהומים כרונים ממושכים ומצבים דלקתיים ארוכי שנים (ולא מספר אירועים בודדים) עלולים לגרום למחלה שגורמת לפרוטאינוריה ופגיעה כלייתית . זה בוודאי לא המצב אצל בנך.

16/04/2019 | 08:55 | מאת: אפרת

עקב כאב מותני וצריבה באיבר המין עשיתי בדיקת שתן ובבדיקה התגלה דם בשתן, אציין שיום לאחר הבדיקה קיבלתי מחזור , האם יש אפשרות שהדם בשתן בבדיקה היתה כי הייתי אמורה לקבל מחזור ?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יכול להיות. מןמלץ לחוזר על הבדיקה כשבוע לאחר סיום המחזור.

שלום רב בני בן השלוש סבל מכאבים עזים בצד שמאל באזור הצלעות. נשלחנו לבדיקות שתן מקיפות- צירפתי תוצאות בקובץ. אודה לחוות דעת מה המשמעות של הערכים הגבוהים. פרוטאין 283.02 מיקרואלבומין 48.57 קריאטנין 50.9 מיקרואלבומין/קריאט 95.46 תודה. אמא לחוצה מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

פורום זה נועד לענות על שאלות בנפרולוגיה מבוגרים, ישנו פורום מקביל לנפרולוגיה ילדים וממליצה לפנות אליו. בינתיים רק אומר שהפרשת החלבון אינה תקינה ודורשת המשך בירור, כולל בדיקת דם ואולטרסאונד כליות בשלב ראשון

14/04/2019 | 15:29 | מאת: דניאל

דוקטור נכבדה, ראשית הרשי נא לי להודות לך על ניהול מרשים של הפורום. בן 60. סוכרת וי.ל.ד מאוזנים יפה. בחלק מבדיקות השתן שנערכו בשנים האחרות קיימת מיקרואלבומיה(פחות מ 100), אולם בכל הבדיקות נמצא פרוטאין ברמה קבועה של 10 מ"ג. שאלתי היא, האם הרמה הקבועה של החלבון בשתן מצביעה על כך שמצבי הוא סטטי? (שאר הבדיקות תקינות). מקדים תודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניחה שכוונתך בבדיקת החלבון לבדיקת שתן כללית? החלבון בה מבוטא במ"ג לד"ל ומושפע מריכוז השתן. לכן אנו לא משתמשים בבדיקה זו כבדיקה כמותית. עם זאת, העובדה שהפרשת האלבומין בשתן אינה משתנה היא אכן חיובית ונובעת מהעובדה שלחץ הדם והסכרת מאוזנים במידה יפה. המשך כך!

13/04/2019 | 19:41 | מאת: דוד

אמי בת 82 בבדיקת דם נמצא אצלה ערך אוראה של 53.24 (נורמה 17 -43) וקריאטנין 1.06 (נורמה 0.5 – 0.9) היא הייתה אמורה לעבור בדיקת CT בית חזה אבל הרופאה חישבה ערך של 27.1 GFR וקבעה שלא תוכל לקבל את זריקת היוד הדרושה לשיקוף קראתי שדרגת ה GFR היא דרגה לפני הדרגה האחרונה של קריסת כליות איזה טיפול ניתן לקבל כדי לא הגיע לקריסת כליות

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא יודעת על מה התבססה הרופאה המטפלת. eGFR אמור לצאת סביב 47. אולי היא הסתמכה על איסוף שתן תת מיטבי (שכן לנשים בגיל זה קשה לבצע פעמים אבות איסוף מלא). מגיל 60 לערך בכל עשור יש אובדן/ירידה בתיפקוד הכלייתי של כ 10 מל/דקה. אם אין עוד ממצאים שתומכים בפגיעה כלייתית (כמו למשל עליית קראטינין בהשוואה לבדיקות קודמות, הופעת חלבון בשתן ,כליות קטנות בהדמיה) הרי שהסבירות שאכן יש מחלה כלייתית היא נמוכה.

14/04/2019 | 21:24 | מאת: דוד

תשובת הרופאה התבססה על העובדה שהמשקל של אמא הוא 42 קילו בלבד האם ניתן לשפר את האוראה והקריאטנין עי תזונה נכונה או ויטמינים? אנא תני שמות של סוגי מזונות וויטמינים

כעקרון תזונה מוגבלת בחלבון הינה התזונה הנכונה לכליות, אולם לא ניתן להמליץ זאת לאימך בלי להכיר אותה ואת מצבה. העובדה שמשקלה כה נמוך מחשידה שמצבה התזונתי אינו תקין ולכן איני יכולה להמליץ על הגבלת חלבון בתזונה. אין ויטמינים מסוימים המומלצים לשיפור תפקוד כלייתי. בינתיים יש להקפיד על תזונה דלת נתרן (מלח) ולגשת לדיאטנית במסגרת קופת החולים להמלצות נוספות.

האם מותר לקחת כדור לוריוון להפרעות שינה כאשר רק כליה אחת מתפקדת (בסדר) ?

לקריאה נוספת והעמקה

מותר