פורום נפרולוגיה

תחום הנפרולוגיה עוסק באבחון וטיפול במחלות כליה. הפורום עוסק במחלות הכליה השונות, בדרכי טיפול ומניעת התקדמות אי ספיקת כליות, בשיטות לטיפול כלייתי חליפי במקרים של כשל כלייתי, בהפרעות במאזן המלחים בגוף, וכן ביתר לחץ דם. .
2358 הודעות
2165 תשובות מומחה

מנהלי פורום נפרולוגיה

שלום רב ותודה מראש על המענה. בתי בת 8.5 עם זיהומים חוזרים בדרכי השתן (קולי + קלביסאה) מזה 6-7 שנים. מטופלת באנטיביוטיקות שכבר חדלו מלהשפיע ובשתב הבא תאלץ לקבל אנטיביוטיקה בביח. בפעמים הקודמות הדלקות הגיעו למצב שהתלןננה על כאבים בכליות (ולכן ביצענו גם אולטרסאונד ךבדיקת תקינותם) .בין השאר נותנת כמויות לא גדולות של שתן עם שארית שתן לא קטנה שנותרת שרק היא עלולה לגרום לזיהומים החוזרים (נבדק בבדיקות חוזרות). הכליות לפי בדיקות הדם והאולטרסאונדים שנעשו תקינות. בבדיקת ציסטוגרפיה מלפני חצי שנה הודגם ריפלוקס וויסקואורטרלי מימין בדרגה 1 ומשמאל בדרגה 2 (עד אגן וגבעים ללא הרחבה) כל שאר הממתאים בבדיקה היו תקינים . לפי האורולוג ורופא הילדים אין כל צורך בשלב זה לפנות לנפרולוג כי הכליות תקינות. בתחום האורולוגי עד כב ולאחר שנים רבות ותקופות ארוכות של אנטיביוטיקה מניעתית, קדרס ועוד - לא ניתן מענה. האם אני טןעה שלא מתעקשת לקחת אותה גם לנפרולוג?? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נא להפנות את השאלה לפורום נפרולוגיה ילדים

29/08/2018 | 21:14 | מאת: אלון

שלום, רקע: בן 35, בעל כליה בודדת מלידה, נמצא במעקב נפרולוגי עקב פרוטאינוריה ומטופל תרופתית כדי לשמור על רמת חלבונים בשתן נמוכה ככל הניתן. (לאחרונה פרוטאין בשתן באזור רמות 250-300 ומיקרואלבומין באזור ה- 120-150, קריאטנין תקין). בעת הפגישות עם הנפרולוג הוא שם את הדגש כאמור על תוצאות הפרוטאין והמיקרואלבומין, וכפונקציה של הערכים הללו מעדכן את מינוני הטיפול התרופתי. מעולם לא התייחסנו לנושא האריתרוציטים (לא הנפרולוג - וכפועל יוצא לא אני). לאחרונה רופאת המשפחה שלי שלחה אותי לבירור אורולוגי (לדבריה - ליתר ביטחון) עקב עליה ברמת האריתרוציטים בשתן - וזו הפעם הראשונה שהתוודעתי לנושא. האורולוג הסתכל בהיסטוריה הרפואית בחטף, אמר שזה חלק מהמעקב והטיפול הנפרולוגי וטען שמבחינה אורולוגית אין צורך לבצע שום בירור נוסף (אציין שלא חשתי בכאבים או צריבות והשתן אינו דמי). בעבר הערכים של האריתרוציטים נעו בין 60 ל-150 (ואז שוב חזרה ל-60), ואילו הפעם בבדיקה התקבל ערך אריתרוציטים 300 (כאשר באותה הבדיקה גם ערכי החלבונים עלו, אך לא יותר מבעבר) - וזה מה שגרם לרופאת המשפחה לשלוח אותי להתייעצות אורולוגית. שאלתי: 1. האם ערכי האריתרוציטים הנוכחיים (300~) מייצגים עליה משמעותית, או שמא זה ערך סביר במסגרת העליות והירידות ברמות החלבונים? 2. באופן כללי יותר - האם ערכי האריתרוציטים משתנים באופן פרופורציוני (או לכל הפחות באותה מגמה) להשתנות החלבונים? (מה שמדאיג אותי זו למעשה העלייה החדה יותר של ארותרוציטים והגעתם לרמות שלא הגיעו בעבר, בעוד גם החלבונים עלו אך באופן פחות חד) 3. מחוסר ההתייחסות של הנפרולוג לרמת האריתרוציטים אני יכול להסיק שהטיפול במיקרוהמטוריה הולך יד ביד ובאופן מקביל לטיפול בפרוטאינוריה (כלומר לא מצריך התייחסות נפרדת) ולמעשה שתי התופעות הנ"ל מהוות שני ביטויים של אותה בעיית יסוד ולכן מטופלות כמקשה אחת? 4. האם יש לשקול בירור אורולוגי יותר מקיף? ד"ר סוטנדורף וד"ר קלוק - בן בסט, תודה רבה על הזמן והסבלנות הרבה שלכן ותשובותיכן המקיפות לכל השואלים!

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית המטוריה מיקרוסקופית פרסיסטנטית (כרונית מתמשכת) היא אף פעם לא "תקינה". אין הבדל בין 25 ל300 תאים. אני מניחה שהנפרולוג שלך שמכיר אותך, את ההיסטוריה האישית והמשפחתית, לקח בירור ראשוני שהוא בדרך כלל מעבדתי והדמיית כליה והיה שבע רצון ממנו. ברור אורולוגי תלוי בגיל ובמחלות הרקע והטיפול בהן. גם אני לא חושבת שכעת יש מקום להרחבת הברור האורולוגי. על מנת להיות בטוחים בסיבת המטוריה על רקע מחלת כליה יש לבצע ביופסיית כליה. לא נהוג לבצע ביופסיה אם אין חשד להתקדמות של מחלת הכליות (תיפקודי הכליה תקינים, אין החמרה משמעותית בפרוטאינוריה) ואם לא עולה חשד למחלה סיסטמית שכן הטיפול לא ישתנה .בהסתמנות קלינית שקטה ויציבה הטיפול (למחלת הכליה) הוא הדרכה לאורכות חיים וטיפול תרופתי בתכשיר המעכב או חוסם את פעילות ציר רנין אנגיוטנסין אלדוסטרון . אין טיפול ספציפי להמטוריה והטיפול מכוון להורדת הפרוטאינוריה.

29/08/2018 | 07:53 | מאת: ורד

שלום, לפני 6 שנים עברתי כריתת כליה עקב אבן חוסמת אתמול ביצעתי US למעקב אחרי הכליה השמאלית שלי. בקורטקס הודגם ממצא היפראקוגני בקוטר 2 ס"מ. בבדיקת שתן יש דם. יש לי אי נוחות בצד שמאל. מה הייתם ממליצים לי לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

את עם כליה בודדת ורקע של אבני כליה. לא ציינת איזה אבני כליה, האם יש מחלות רקע נוספות (למשל פירפור). התלונות יכולות להתאים למחלת אבנים חוזרת. למרות העובדה שה US לא הדגים אבן חוסמת בכליה בודדת, אולטרסאונד הוא תלוי מאד במבצע, ולכן אם הופיע כאב חדש שאינו מוכר לך, ונגע היפרדנסי חדש ממליצה לבצע בדיקות דם דחופות שיכללו בין היתר תיפקודי כליה וCT פרוטוקול אבנים. להימנע משימוש במשכחי כאבים מסוג NSAIDS (כגון אדביל, ארקוקסה, נורופן). אם הסי טי לא יבהיר את מקור הכאב ישקול הרופא המטפל האם יש מקום לביצוע בדיקת US דופלר לבדוק שיש זרימות לעורק/וריד הכליה . אם חלה ירידה בתפוקת שתן או החמרה משמעותית בכאב יש לפנות למוקד לרפואת חירום. את צריכה להיות במעקב נפרולוג שיגרתי.

28/08/2018 | 16:23 | מאת: מיה

שלום רב אני בת 38. היום ביצעתי בדיקות דם ושתן, התוצאה של יחס אלבומין קראטנין היא 2.29. אני מבינה שזו תוצאה חריגה, על מה זה יכול להצביע ומה עליי לעשות? יתר התוצאות המעט נמוכות - שתנן בדם 16.1, קראטנין 0.46. גלוקוז תקין, הן בדם והן בשתן. היו עקבות דם בשתן (0.03) אבל אני מבייצת עכשיו ולעיתים יש לי הפרשה דמית בזמן ביוץ. מה פשר התוצאות ומה עליי לעשות? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נהוג לבטא הפרשת אלבומין בשתן כמ"ג אלבומין לכל 1 גרם של קראטינין. מעל ל 30 נחשב גבוהה. לעיתים הקראטינין נמדד ביחידות אחרות (במילימול לליטר או מיקרומול לליטר). אז הביטוי הוא של מ"ג אלבומין למילימול קראטינין. שם יחס של מעל ל3 נחשב לא תקין. לסיכום צריך לראות את יחידות המדידה בשתן כדי להבין . על דגימת השתן יש לחזור בתקופה שבה אינך מדממת.

28/08/2018 | 14:25 | מאת: יהודית

שלום רב, בת 57 ברקע יתר לחץ דם מטופלת בכדורים כרוניים לאחר צנתור. לאחר בדיקת דם בה נצפה חלבון גבוה בשתן התבקשתי לבצע איסוף להלן התוצאות. אשמח לדעת מה הן אומרות...לא ממש מבינה וממש ממש חוששת קריאטינין בדם : 6.70 בטווח הנורמה. פרוטאין טוטאל בדם 6.54 ןנטווה הוא בין 6.60- 8.80). אלבומין בדם: בטווח הנורמה . שתן דגימה: מיקרואלבומין u sampe קטן מ 2250. קריאטינין בשתן 270 mg/ dl u sampe . יחס מיקרואלבומין קריאטינין לא ניתן לחישוב. איסוף: נפח שתן 650 קריאטינין 712 שהטווח הוא 800-2000 קריאטינין 24 שעות u sampe 4048 קריאטינין clearance 70.8 שהטווח הוא 151_71 פרוטאין samp u 622.7. אשמח לשמןע דעתך והמלצתך. מה משמעות תוצאה זו? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
28/08/2018 | 14:29 | מאת: יהודית

סליחה הערך של 4048 הוא לא קריאטינין כפי שכתבתי למעלה אלא protein urine

28/08/2018 | 17:00 | מאת: יהודית

וערך של פרוטאין קריאטינין רטיו שהטווח הוא בין 0_ 200 אצלי יצא 5700. אני פוחדת פחד מוות

ראשית להרגע. משהו לא מסתדר כל כך בנתונים, ולכן ראשית יש לחזור על הבדיקה. זה בהנחה שבדיקות הדם תקינות זאת אומרת שקראינין לא במגמת עליה, שאין אנמיה,היפרקלצמיה , כאבי עצמות/גב.. לא נתת את יחידות הריכוז של החלבון/אלבומין וקראטינין בשתן. במה מבוטא? גם אם האלבומין בשתן מבוטא במ"ג לליטר הערך של 2250 הוא לא הגיוני בהינתן שיחס אלבומין לקראטינין לא ניתן לחישוב = אפסי = שהבדיקה תקינה. משהו כאן לא מסתדר. נניח שבבדיקה חוזרת יוצא שיחס אלבומין לקראטינין תקין וששוב יש גרמים של חלבון בשתן זאת אומרת שיש פרוטאינוריה משמעותית שאינה מישנית להפרשה אלבומין. אז נהוג לחפש מה שמכונה "פרה-פרוטאין". יש אז לשלוח איסוף שתן 24 שעות לבנס=גוהנס, אך גם לשלוח בבדיקות הדם אלקטרופורזה של חלבוני הדם, שרשראות קלות בדם, תיפקודי כליה, קלציום, אלבומין, וספירת דם כבדיקות ראשוניות . אם אכן תרחיש זה מתרחש הייתי ממליצה על ברור באישפוז . בהצלחה

31/08/2018 | 08:04 | מאת: יהודית

תודה על תשובתך, חשוב לי לציין כי העלייה ברמת החלבון כלומר היחס מיקרואלבומין קריאטינין היא עולה בהדרגה החל משנת 2017. כאשר שבבדיקה שלאחר שנה הערך עלה ל1970. ( מדברת על היחס) בשל תוצאה זו נשלחתי לאיסוף ובאיסוף נצפו תוצאות כפי שצייניתי בשאלתי הקודמת. השאלה שךי היא האם כמות חלבון כזאת מעידה על פגיעה כלייתית?? האם כאשר יש חשד למיאלומה נפוצה בהכרח יש פגיעה בכיליי ?? אחרת איך בורח החלבון??? איך יתכן שאם בריחת חלבון כה גדולה העאכים בדם תקינים כבר בשתי בדיקות בהפרש של שלושה שבועות?? מה לא מסתדר לי?

31/08/2018 | 18:10 | מאת: יהודית

אשמח מאוד לקבל את תשובתך זה מאןד חשוב לי אני בלחץ. משהו לא מסתדר לי האם קיימת אפשרות לערכים כאלה שהדם תקין? האם מיאלומה יכולה להפריש כמות חלבון כזאץ בשתן בלי ביטוי כלל בדם כולל זה שאין ביטוי אנמי.?

אני לא יודעת מה זה " מיקרו אלבומין u sampe קטן מ 2250" . מעצם העובדה שהיחס דווח כתקין , ושלא סביר שביחס תקין יהייה 2250 מ"ג אלבומין בשתן באיסוף 24 למשל , ובטח לא סביר שיש 2250 מ"ג אלבומין לד"ל בדגימה הנחתי שיש טעות מעבדה וביקשתי שתחזרי על הבדיקה. אנא פני לרופא מטפל .

04/09/2018 | 18:06 | מאת: יהודית

היי עשיתי בנב גונס ויצא ערך lambada free lc ללא ערכים מספריים. האם זה בהכרח מעיד על מיאלומה או שמופיע בעוד מחלות? בדיקות הדם שציינתי בהתכתבות הקודמת נשארו תקינות וערכי החלבון ירדו 2600 מ 4048. אפשר תשובה?

21/09/2018 | 10:32 | מאת: יהודית

וגם שוב ערך האלבומין גבוה... 2.6 גרם. בערות בנס גונס צויין כי הפרשת אלבומין רבה והפרשת רוב חלבוני הנסיוב. Igg 479 שהערך התקין הוא 540 גלובלין גמא 7.9 שהערך התקין 11.1. אלבומין באלקטרופוזה תקין בנורמה. ומיקרוגלובלין b2 בנורמה.

28/08/2018 | 10:29 | מאת: מודאג מאוד

שלום, בן 50. גובה 176 משקל 88. בריא בד"כ ונוטל ויטמינים D ,C ואצות ים בכדורים. אורח חיים יושבני מעל 10 שעות ביום וללא כל פעילות גופנית. לצערי. מזה כשנה, חש כאב לסירוגין מתחת לצלעות שמאל. באחרונה הכאב החמיר ונשלחתי לביצוע US בטן. להלן התשובה: כבד בגודל תקין, מרקמו שומני. טחול בגודל ומרקם תקינים, ללא עדות לגושים. כיס המרה תקין, ללא עדות לאבנים. דופן כיס המרה לא מעובה. לא זוהו דרכי מרה חוץ או תוך כבדיות מורחבות לבלב ורטרופריטונאום עליון לא ניתנים לבדיקה. הכליות בגודל תקין, ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס. בשליש מרכזי קליפתי של כליה ימנית מודגם מ וקד אקוגני בקוטר 6-7 ממ, יתכן MILK OF CALCIUM CYST. בשליש עליון של כליה שמאלית מודגמת ציסטה בקוטר 13 ממ, תהליך אקוגני בקוטר 12 ממ, ממצא דומה מודגם לכוון מרכז הכליה 7 ממ גודלו, AML?, מודגמות היסתידויות קורטיקליות בודדות, צמוד לקפסולה בשליש עליון ומחוץ לכליה מודגם מבנה אקוגני, מעט לא סדיר, אינו חד משמעי, 23 ממ גודלו, AML?. דרושה השוואה לבדיקה קודמת ו/או ברור נוסף. אין עדות לנוזל חופשי בבטן ובאגן. הערמונית מוערכת 15 סמק. כיס השתן במבנה תקין, ללא שארית שתן לאחר התרוקנות. האם הציסטות יכולות ליעלם ללא התערבות כירורגית? האם ניתן לערוך בירור נוסף ללא CT (חשש מהקרינה) חוץ מלפנות לרופא האם יש דרך כלשהי לצמצום כמות הציסטות, הקטנתן או העלמתן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני ממליצה לא לחשוש מקרינה ולהמשיך בהדמיה עם CT בייחוד על מנת לאפיין את הממצאים האקוגנים בכליות. לפי תשובת CT ימליץ הרופא המטפל המשך מעקב אורולוג/נפרולוג. במקביל לאור ההסתיידויות הכלייתיות ממליצה כי תפסיק ליטול ויטמין C ו D. ויטמין C הופך לאוקסאלאט ןמעלה את הסיכון להסתיידויות. כמו כן עודף ויטמין D עלול לגרום לכך. אצות מכילות גם הן הרבה מינרלים (שיתכן ותורמים להסתיידויות ולכן הייתי מפסיקה אותן כעת גם). ממליצה על דיאטה דלת מלח ושתיה לאורך היממה כך שהשתן יהיה מדולל. ממליצה לבצע בירור ראשוני לאבנים (כולל סטיק שתן לבדיקת חומציות השתן, משקע שתן, איסוף שתן ל 24 שעות שיכלול נתרן, קלציום, חומצת שתן , אוקסאלאט, פוספאט, ציטראט, קראטינין, וחלבון. בדיקת דם שתכלול PTH, ויטמין D, חומצה אורית במקביל לתיפקודי כליה, קלציום, כלור, זרחן אלבומין). דווקא הציסטה היא מדווח כפשוטה ולא מחייבת טיפול או מעקב. בהצלחה

31/08/2018 | 12:01 | מאת: קצת יותר רגוע

תודה על תשובתך והכי תודה על פועלך והמענה שלך בפורום. זה לא מובן מאליו. אפסיק ליטול ויטמינים ומינרלים ואצמצם מלח, על פי צבע השתן אני שותה מספיק טוב - לרוב הצבע צלול. ובכל זאת אקפיד. בבדיקת שתן לכללית משבוע שעבר, הכל תקין למעט KETONES- U STRIP - 10 mg/dl אשר להבנתי אמור להיות NEG. PH - 6. (חומציות?) לאור זה האם עדיין לדעתך כדאי לבצע בדיקת איסוף שתן? בהנחה שהסיבה לאבנים (להסתיידות?) היא עודף ויטמינים ומינרלים, האם לדעתך המצב ישוב לקדמותו לאחר שאפסיק ליטול אותם? אם כן, מתי כדאי לבקש בדיקת US בטן ודרכי שתן חדשה? אשמח לתשובתך ובהזדמנות זו אאחל לך ולכל קוראי הפורום שתהיה שנה טובה עם המון בריאות ואושר.

לדעתי עליך לבצע את איסוף השתן ובדיקות הדם הראשוניות שכתבתי. עליך גם לעבור CT מכוון להבהרת הממצאים. אני לא בטוחה שהממצאים יעלמו (נהוג לאמר שלא), אולי יקטנו ולא יופיעו חדשים. איך שלא יהיה זה הליך של שנים ארוכות. בהצלחה

27/08/2018 | 22:03 | מאת: אבי

שלום בן 49 בריא בדרך כלל. תיארתי לכם בפורום שלפני כ 4 ימים היה מצב חריג שבו מ 7 בערב עד 1 בלילה השתנתי כ 50 מל כמה שניות ובבוקר כשקמתי אולי עוד כ 100 מל כמה שניות וזאת למרות שבערב שתיתי כליטר וחצי. התופעה היתה מוזרה מאןד. גם לא היה צורךצלהשתין בשלפוחית. כמו כן עליתי בקילו באותו יום לעומת יום לפני כן. מאז לא הרגשתי את התופעה הזאת וחזרתי לשגרה. ביצעתי בדיקת סטיק שלשום שיצאה תקינה. אנחנו נוסעים בעוד יומיים לחודש חופשה שחיכינו לנו שנים. האם נדרשת כעת בדיקה כל שהיא לאור מה שקרה, לפני שנוסעים ? אציין תפקודי כליות תקינים לפני חודש. קריאטינין היה 0.7 יואס בטן תקין לפני חודשיים ( בוצע בגלל קצת ירידת משקל ). אני לא רוצה חלילה לנסוע לחודש ולחזור עם בעיית כליה. אבל אם זה חלף האם זה אומר שרוב הסיכוי שהכל בסדר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם אתה נותן שתן היטב, ובדיקת השתן תקינה, לא נשמע שיש בעיה. כמובן שלא ניתן להבטיח שלא יקרה דבר בחו"ל אבל אני ממליצה להמשיך עם הנסיעה כמתוכנן. במידה ותחוש ברע בחו"ל, בטוחה שתוכל להבדק על ידי רופא.

26/08/2018 | 18:31 | מאת: ליאת

עקב בחילות וצרבות ביקשתי מהרופאה לעשות בדיקת בריום. היא אמרה שיש הרבה קרינה ולא כדאי. הקראטינין בסביבות 2 האם כעיקרון יש מניעה לעשןת את הבדיקה הנל בערך כזה של קראטינין או אין קשר ?

לקריאה נוספת והעמקה

בריום בבליעה לא נספג מהמעיים, לא מגיע למחזור הדם ולכן לא משפיע על הכליות

26/08/2018 | 01:42 | מאת: חיה

בעלי מושתל כליה מזה 15 שנה במצב טוב. מלפני שנתיים כאב ברגל בגלל היצרות של כלי דם מתקשה בהליכה. מעונין לנסוע לרומניה לטיפול בספא ושהיה בחדר המפיץ גזים וולקנים שמקורם במעמקי האדמה הגז מכיל פחמן דו חמצני , אמוניה, גופרית,הליום וראדון בכמויות קטנות. האם שהיה של כמה דקות ביום (עמידה בחדר) יכולה להזיק לכליה המושתלת? משך השהיה בספא כ10 ימים. תודה על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב ידיעתי אמוניה וראדון הם רעילים. ראדון נחשב קרצינוגן ושמו נקשר בסרטן ריאות, אמוניה עלולה לעשות כוויות בדרכי הנשימה\ עיניים...בזה תם הידע שלי. אולי אפשר לשאול את המרכז הלאומי להרעלות.

25/08/2018 | 22:13 | מאת: אביתר

שלום אני בן 49. בריא בד"כ. לא לוקח תרופות פרט לפמוטידין ( גסטרו ) 40 מג ליום בגלל צרבות. לפני שנתיים פציעה במפרק הירך ולכן כשנתיים לא עשיתי כושר בכלל פרט להליכות של כמה דקות מאוד איטיות. אפילו לא עולה מדרגות. הכושר ירוד מאוד. כמו כן לפני שנה זיהום בבטן ( שיגלה ) שגרם לירידת משקל משמעותית מ 60 ל 54 ( גובה 1.77 ) ומאז קצת רגישות בבטן ולא עליתי עדיין חזרה. שלשום אחהצ נאלצתי ללכת מרחק חריג פי כמה ממה שהולך בד"כ. הגעתי הביתה תשוש מאוד ב 7 בערב. שתיתי די הרבה מים. ב 1 בלילה כשהלכתי לישון שמתי לב שכל הערב לא השתנתי בכלל למרות ששתיתי לפחות ליטר וחצי. בבוקר כשקמתי היה לי רק השתנה קצרצרה גג 100 מל. תופעה מוזרה. במהלך היום הרגשתי שנתתי יותר שתן. נשקלתי היום ושמתי לב ששוקל 1.1 קילו יותר מאשר לפני יומיים ( יכול להיות שצברתי נוזלים?? ). אציין שבדיקות דם תקופתיות לפני שבועיים תקינות לחלוטין. קריאטינין 0.7. אוראה נמוך. כמו כן עשיתי בדיקת סטיק שתן היום ( לקחתי מחברה שלנו שהיא אחות ) ויצאה תקינה ללא חריגות. בנוסף אציין US בטן וכליות תקין לפני חודשיים. האם לתופעה החריגה שבה במשך ערב ולילה שלם ועד הצהריים לא השתנתי כמעט בכלל למרות ששתיתי לפחות 1.5 ליטר בזמן הזה יש משמעות?? ( לא הזעתי ). האם יכול להיות שקרה משהו לכליות ? האם נדרש בירור כלשהוא? אולי המאמץ השפיע על הלב שהשפיע על השתן? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אם עדין אינך נותן שתן ממליצה שתפנה בדחיפות למוקד קופ"ח/תופנה לחדר מיון. וזאת על מנת שתוכל לבצע בדחיפות US כליות כולל גם הערכת שארית שתן לאחר מתן שתן ובדיקות דם שיכללו תיפקודי כליה, בדיקת שתן (למיקרוסקופ). בהצלחה

26/08/2018 | 23:48 | מאת: אביתר

תודה חזרתי לתת שתן נראה לי באופן רגיל. אבל היה את המאורע הזה לפני 3 ימים שבו ערב שלם ולילה ובוקר נתתי אולי 100 מל שתן למרות ששתיתי כליטר וחצי. 1. מה עלולה להיות הסיבה? 2. האם היות וזה היה אבל חלף יש צורך לעשות בדיקת תפקודי כליה ? ( לפני חודש היתה תקינה במסגרת בדיקה שגרתית ) 3. יש צורך לעשות us שתן? ביצעתי לפני חודשיים והיה תקין. תודה רבה

אני מושתל כליה מזה שנתיים קרייטינין0.84 ואוריה 42 השאלה שלי אם ניתן להשתמש בויאגאה כי הזיקנה נעלמה לי תודה על תשובתך

באופן עקרוני מותר. התרופה לא משנה רמות של תרופות מונעות דחייה. יש להימנע ממצי הדרים (אשכוליות למשל), ושרופא משפחה יעבור ויראה שאינך מקבל תרופות שאסור לצרוך במקביל (לא קשור לכליה). בהצלחה

1. מה זה מוקד היפודנסי קטן בכבד? 2. והאם הוא יכול לגרום להרגשת כאב פנימי 3 ברוב המקרים מה עושים המוקדים האלה ? יש לדאגה גדולה? .

לקריאה נוספת והעמקה

ממליצה לפנות לפורום גסטרו בנוגע לנגעים בכבד.

23/08/2018 | 17:49 | מאת: כליות מורחבות, וציסטה ספק מורכבת

לאחר דלקות שתן חוזרות, דימומים בשתן כשיש דלקת, כאבים פתאומיים באים הולכים נשלחתי לאולטאסנד כליות,הממצאים: כליה ימנית מורחבת, כליה שמאלית כליה מורחבת עם ציסטה קורטיקלית עם מחיצה ספק מורכבת, רופאת משפחה המליצה על מעקב עוד 3 חודשים, בדיקות דם, והמלצה לגשת לאורולוג, מה המשמעות של התוצאות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

כליה מורחבת יכולה להעיד על חסימה הפוגעת בניקוז הכליות ולכן גורמת לזיהומים חוזרים. ממליצה לפנות לאורולוג בהקדם.

23/08/2018 | 17:39 | מאת: חייל

עשיתי הולטר לחץ דם 24 שעות ברוב שעות היממה הממוצע הוא 125-130/65-70 למעט השעה הראשונה של הבדיקה בה הייתי במרפאה התוצאות נעו באיזור 170/90 גם בשעה האחרונה התוצאות היו בערך 170/90 בזמן שהייתי במרפאה כדי להחזיר את המכשיר. האם תסמונת החלוק הלבן נכונה רק בשעה הראשונה של הבדיקה או שהיא קשורה גם לעובדה שאני במרפאה ובעצם גם הקריאות האחרונות גבוהות בגלל 'החלוק הלבן'?

לקריאה נוספת והעמקה

העובדה שהמדידות גבוהות רק בזמן שהותך במרפאה אכן מרמזות על תסמונת חלוק לבן. יתכן גם שהיה מרכיב של סטרס ומאמץ סביב ההגעה למרפאה והעומס שם. האם בדרך כלל יש לך מדידות מוגברות במסגרת המרפאה המתאימות לתסמונת חלוק לבן?

כמעט בכל הפעמים בהם נמדד לי לחץ דם במרפאה התוצאות היו גבוהות, לכן נשלחתי לעשות בדיקת הולטר. למעשה, בכל פעם שאני בודק את לחץ הדם שלי עם בבית עם מכשיר אוטומטי/מכני הקריאות לא עולות מעל 120/70

שלום, לפני מספר שבועות עברתי us בטן והיה כתוב שיש חשד לציסטה לא פשוטה בגודל 1.6 סמ באחת הכליות. לאחר מכן עברתי בדיקת ct עם הזרקת יוד וקראתי בפיענוח שלא ראו ציסטה בכליות בכלל. האם ייתכן שב us ראו משהו ובסיטי לא ראו כלום? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הסיטי נחשבת בדיקה מדויקת יותר. יתכן וב US ראו מבנה אחר שפירשו כציסטה. הייתי ממליצה בכל מקרה לחזור על בדיקת US בעוד 6 חודשים למען הסר ספק.

היי, רציתי לדעת האם מותר למושתך כליה לקחת כדור דיאמוקס למחלת גבהים? תודה

ראה תשובה קודמת

21/08/2018 | 15:26 | מאת: איתי ו.

היי, אני מושתל כליה בדצמבר 2015. אני מעוניין לעשות טיול טרק של 7-8 באפריקה במאמץ מתמשך טיפוס הר קלימונג'רו, האם מותר לי במצבי, האם מותר לי לקחת כדורים למחלת גבהים? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

כמובן שרופא ההשתלות שלך, המכיר אותך היטב כולל את מחלות הרקע שלך, מצבך הלבבי, הזיהומים שהיו (או לא היו) לאחר השתלה והתרופות שאתה לוקח, הוא המוסמך היחיד לענות על שאלה זו. לכאורה אם אתה בריא, ללא מחלת לב, לחץ הדם מאוזן, ללא אירועים חריגים מאז ההשתלה ותפקוד כלייתי תקין, נראה שתוכל לבצע את הטרק. כמובן שיהיה עליך להצטייד בשלל תרופות למצבים שונים (למשל סוגי אנטיביוטיקות). בנוגע לדיאמוקס הנלקח כנגד מחלת גבהים - אין הוריית נגד לנטילת התרופה כל עוד התפקוד הכלייתי תקין אם כי לי באופן אישי אין ניסיון עם התרופה במושתלי כליה. במטופלים עם מחלת כליות כרונית אנחנו מנסים להמנע משימוש בה אלא אם מוכרחים. חשוב לשים לב שיש אינטראקציה בין התרופה לציקלוספורין - יכולה להשפיע על רמת התרופה!

לפני השבוע הרגשתי תכיפות במתן השתן יומיים אחרי הרגשתי צריבה וראיתי דם ורוד בניגוד מה זה יכול להיות ??? דלקת או משהו מסוכן ?? ביצעתי סטיק במרפאה ראו גם אבל ליקוציטים קצת יכול להיות שזה המוטוריה ??

לקריאה נוספת והעמקה

התסמינים מתאימים לזיהום בדרכי השתן - תכיפות וצריבה במתן שתן. בעת הזיהום יש גירוי של הרירית ולכן יתכן דם בשתן (מאקרוהמטוריה). זה לא מסוכן ואמור לחלוף לאחר הטיפול בזיהום. במידה ולאחר סיום טיפול עדיין יש דם בשתן, אז יש צורך בהמשך בירור.

19/08/2018 | 00:26 | מאת: לימורשרה

שלום. אבא בן 70. שתי הכליות הוצאו בניתוח. כבר כמעט שנתיים בטיפול דיאליזה. הוא נראה מאד מנופח- האם יכול להיות שבדיאליזה לא מוציאים ממנו מספיק מים והוא נפוח בגלל עודף נוזלים? איך מנטרים בדיאליזה את כמות הנוזלים כך שמצד אחד לא תהיה התייבשות ומצד שני לא יהיה עודף נוזלים? (הערה- לא בכל מכון דיאליזה נערכת שקילה של המטופל כחלק מניטור מאגר הנוזלים) תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

המשקל היבש - המשקל בו המטופל אינו נמצא בעודף נוזלים מחד וללא סימני התייבשות מאידך (ירידת לחץ דם, התכווצויות וכו') - הינו הבסיס של הדיאליזה. תמוה בעיני שלא מתבצעת שקילה של המטופל במכון הדיאליזה, אך אם אכן לא מתבצעת שקילה, חשוב שאביך ישקל מדי בוקר באותו משקל (בבית) כדי להבין כמה עלה במשקל. כעקרון מורידים בדיאליזה את כמות הנוזלים שעלה מטיפול קודם בהתאם לשקילה, אלא אם להערכת הצוות המטפל המטופל נמצא בעודף נוזלים. סימנים מוקדמים יותר הינם יתר לחץ דם. בהמשך יופיעו בצקות וקוצר נשימה. במקרה זה, תתבצע הורדה מעבר למשקל שעלה מדיאליזה קודמת. קשה לומר במדויק כמה, שכן יש מטופלים רגישים יותר מאחרים להורדה גדולה יותר של נוזלים. במקרים אלו, הנטיה להוריד בהדרגה אם אין קוצר נשימה, כלומר 200-300 מ"ל מעבר למה שעלה בכל טיפול. בצורה זו מגיעים כעבור מספר טיפולים באופן הדרגתי למשקל היבש. כדאי שגם אביך ישמור במקביל על כמות הנוזלים הנכנסת לגוף - הפחתת כמות השתיה.

האם חוסר בקורטיזול בדם המעיד על אי תקינות בלוטת יותרת הכיליה יכול להתבטא בכך שבבדיקה יגלו אי ספיקה של אחת הכליות? האם יש קשק בין אי תקינות בלוטת יותרת הכליה לבין אי ספיקה כלייתית? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא באופן ישיר . עלול לגרום ללחץ דם נמוך ובמנגנון זה אולי .

במצב של כיליה תקינה אחת וכיליה היפופלסטית תפקוד 20% ביצעתי בדיקת CT עם חומר ניגודי רמת UREA בבדיקה 49 בבדיקה קודמת תוצאה 40 רמת CREATININE בבדיקה 1.4 בבדיקה קודמת תוצאה 1.25 האם יש חשש לפגיעה בכליה התקינה כתוצאה משימוש בחומר הניגוד? ומה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

חשיפה לחומר ניגוד אכן עלולה לגרום לעלייה בקראטינין אך באופן טיפוסי העלייה היא זמנית בלבד. חשוב להימנע מחשיפה לעוד גורם שעלול להזיק לכליות (שימוש בתרופות מקבוצת NSAIDS – משכחי כאבים למשל, או להפסיק זמנית תרופות מסוג חסם ציר ה ACE/ARBS אם אתה משתמש בהן). מומלץ לחזור על תיפקודי הכליה שבוע לאחר הבדיקה ולראות. כהערת אגב – מטופלים הנמצאים בסיכון לפתח אי ספיקת כליות סביב מתן חומר ניגוד (סוכרתיים, או עם אי ספיקת כליות כרונית) ניתן לתת טיפול "מונע" - אבל הכוונה היא לשעות לפני ואחרי חומר הניגוד ולא בדיעבד.

16/08/2018 | 18:45 | מאת: רעות

שלום, אני בת 28 וסובלת מיתר לחץ דם, אני מקבלת טיפול של כדורים. אני מאוד רוצה להיכנס לכושר ולעשות ספורט באופן שאני יראה שינוי משמעותי בהקדם. הרופא אסר עליי לעשות אימונים כאשר התחלתי באירובי מאוד אינטנסיבי וכל אימון לא הייתי מרגישה טוב, ולאחר בדיקה עם מכשיר לחץ דם בזמן האימון הוא קופץ ל130/180. הוא אמר שאני יכולה לעשות דברים קלים כמו הליכות, אבל הליכות משעממות אותי ואני לא מצליחה להיכנס למסגרת. מה אני יכולה לעשות?? אשמח מאוד לעזרתכם...

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל אין בעיה עם התעמלות בעצימות גבוהה, בטח לא באנשים צעירים ללא עוד מחלות רקע ובתנאי שלחץ הדם בשיגרה מאוזן . מומלץ להימנע ממאמצים איזומטריים וגם לבצע תרגילי חימום בתחילת האימון ותרגילי קירור בסיום. עליה של לחץ הדם הסיסטולי היא תגובה תקינה במאמץ . קצב הלב צריך לעלות בהתאמה במקביל. ל"ד הדיאסטולי לא אמור לעלות כלל (אלא לרדת) במאמץ. הערכים שכתבת אם הם טווח העלייה הסיסטולי הם תקינים. אם אחד מהערכים הוא לחץ דם דיאסטולי הרי שאפשר להסתכל בתרשים ההולטר ולקבוע דופק מקסימאלי כדופק שבו ערכי הלחץ הדיאסטולי עלו מעל ל 90 במהלך המאמץ. בהצלחה! ספורט שמבוצע לאורך זמן יכול לעזור באיזון לחץ דם בין שאר אפקטים מטיבים ומומלץ.

18/08/2018 | 18:30 | מאת: רעות

היי, באיזה תרשים הולטר מדובר? ה130 זה הדיאסטולי בזמן אימון כזה

כן. מדידות לחץ הדם במהלך האימון - היית בוודאי מחוברת למכשיר ניטור ל"ד . באילו. בהצלחה

14/08/2018 | 19:33 | מאת: קיילי

שלום בהמשך לשאלתי מלפני כמה ימים, בבדיקת אולטראסאונד התגלתה ציסטה לא פשוטה בקוטר 1.6 סמ עם תוכן הדי. התור ל סי טי רק בעוד חודש. האם זה פרק זמן סביר לחכות עם ציסטה כזאת? לחוצה מאוד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן

13/08/2018 | 18:03 | מאת: דני

שלום גבר, גיל 50. רזה. לא אוכל מוצרי חלב כבר 20 שנה כי רגיש לזה. כ 25 שנה אריתרוציטים בשתן. בדיקות הדמיה ודם תקינות. נאמר שככל הנראה מדובר ב THIN BASEMENT סיכוי קטן שזה בעיה משמעותית יותר ועם הזמן נדע. בחודשים האחרונים קצת חולשה ועייפות וכיווצי שרירים וקצת נמלולים בעיקר ברגליים. ילחץ הדם שלי קצת ירד לאיזור של 95-60 בעבר היה 120-70. בדיקות דם שגרתיות לפני 3 חודשים תקינות. כולל כליות. הקלציום היה 9.5. לאורך 20 שנה הקלציום אצלי נע בין 9.5 ל 10.1 ומעולם לא ירד מכך. השבוע בוצעו שוב בדיקות שגרתיות. ספירת דם כימיה תקינים כליות קריאטינין 0.65 תקין קצת מתחת לנורמה, אוראה 18 תקין ( 17-43 ) סודיום פוטסיום תקינים אבל הקלציום ירד לרמה של 8.8!! רציתי לשאול 1. לפני שבוע ביצעתי בדיקת US בטן ( תקינה ) . אמרו לי לשתות ולהתאפק ושתיתי בטעות 8 כוסות = 2 ליטר מים בשעה! ( הרגשתי תשוש אחר כך ). האם יכול להיות שזה גרם נזק לכליות ובגלל זה הקלציום ירד? או שהקריאטינין ואוראה תקינים מעידים שהכל בסדר? 2. האם רמות כאלה של קלציום ( ירידה מכ 9.7 בממוצע לכ 8.8 ) יכולות לגרום לתופעות גופניות? 3. מה סביר להניח הסיבה לירידה בקלציום? 4. איזה בדיקות כדאי עוד לעשות? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

כ 50% מהקלציום בדם נישא על ידי חלבון (אלבומין). כשכמות האלבומין יורדת יורד גם כמות הקלציום בדם .רק ירידה של קלציום שאינו קשור באלבומין (מכונה קלציום מיונן) גורמת לתלונות. מדידה ישירה של קלציום מיונן אפשרית בדיקה מיוחדת שנמצאת בדרך כלל רק בבתי חולים. ניתן להקיש אם הקלציום תקין לפי חישוב שמתחשב בריכוז האלבומין דם. על פניו הקלציום שלך ירד, אך עדין בטווח התקין וכל כן לא אמור לגרום לבעיות אלא אם כן הקלציום המיונן בדם ירד באופן חריג. הירידה של הקלציום (שוב עדין תקין בסכה) יכולה להיגרם למשל עקב מחסור בויטמין D , ירידת אלבומין, ועוד. שאלה 1 – לא שתיית מיים לא פגעה לך בכליות שאלה 2 – בדרך כלל לא אלא אם כן הקלציום המיונן ירד באופן סלקטיבי שאלה 3 – הייתי מהמרת על חסר ויטמין D צריך לברר שאלה 4- הייתי מתחילה בלשלוח שוב קלציום אבל הפעם יחד עם אלבומין, רמות של 25 –הידרוקסיויטמין D, PTH, מגנזיום. זה לברור משק הקלציום בשלב ראשון. לברור משלב התלונות והרחבת הברור פנה לרופא המטפל. בהצלחה

אני מטופל בנושא יתר לחץ דם מזה שנים . לוקח אנלפריל 20 מג ודיסותיאזיד 10 מג. לחץ דם 145 על 65 דופק 60....ספורטאי , גיל 68....לא שמן גבוה 190סמ. לפעמים במעבר מישיבה לעמידה, מרגיש שהדם לא עולה לראש מיד, תוך כמה שניות זה מיסתדר.....מה יכולה להיות הסיבה? ומה מומלץ לעשות???? בזמן ספורט זה לא קורה רק במנוחה.....

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבקש מרופא המשפחה/מרפאת אחיות למדוד לך לחץ דם ודופק בשכיבה ובעמידה לראות שאינך "אורטוסטאטי" זאת אומרת שלחץ הדם לא צונח מעבר למקובל בשינויי תנוחה. אחד הגורמים לאורטוסטאטיזם יכול להיות הטיפול בלחץ הדם . חשוב לציין שגם אנשים בריאים לחלוטין אם הם משנים מנח גוף מהר מדי יכולים להרגיש סחרחורת בשינויי תנוחה . מומלץ לשנות תנוחה באופן מדורג. דיזוטיאזיד קיים במינון של 12.5, 25 מ"ג. אין מינון של 10 מ"ג. ל"ד סיסטולי של 145 אינו תקין, ואם אין אורטוסטאטיזם ואכן מאושש במדידות ביתיות/הולטר ל"ד יש לשקול לתגבר טיפול תרופתי בל"ד. בהצלחה

13/08/2018 | 14:09 | מאת: לחץ דם בעיות בין ישיבה לעמידה

תודה על תשובתך. מי משפיע על הערך העליון ומי על התחתון? איזה ערך חשוב יותר? בלחץ הדם...והאם יתכן שהפער הגדול אצלי בין שני הערכים אחראי להרגשה כשאני קם מישיבה ארוכה לעמידה?

לחץ הדם הסיסטולי הוא הלחץ המקסימאלי בזמן התכווצות החדר השמאלי של הלב, הלחץ הדיאסטולי הוא הלחץ הנמוך ביותר בזמן הרפיית חדרי הלב. הלחץ הסיסטולי עולה בהדרגה ככל שהגיל עולה עקב ירידה בגמישות העורקים הגדולים. הלחץ הדיאסטולי יורד בגיל המבוגר .כך נוצר isolated systolic hypetension . מחקרים מראים שמומלץ לטפל בלחץ הדם הסיסטולי גם אם הדיאסטולי תקין אפילו במטופלים קשישים. לחץ דם דיאסטולי נמוך מדי עלול להגביל פרפוזיה (זרימת דם לשריר הלב ועוד). לחץ דם דיאסטולי בו מרבית הרופאים ירגישו שלא בנוח לתגבר טיפול תרופתי הוא בלחץ דם דיאסטולי הנמדד במשרד הרופא של 60-50 ממ כספית. מדידות בבית הן בדרך כלל נמוכות יותר וכך גם נהוג לקבל ערכי יחוס נמוכים יותר (של הלחץ הדיאסטולי המותר). יש גורמים רבים שמשפיעים על לחץ הדם בניהם מערכת העצבים , תרופות, עישון, תזונה , גנטיקה ולא ארחיב. ערכי לחץ הדם שלך , כולל גם לחץ הדופק (ההפרש בין סיסטולי לדיאסטולי) אינם יוצאי דופן לגילך ובדרך כלל אינם גורמים לתסמינים. אנא פנה לרופא המשפחה להמשך ברור.

16/08/2018 | 16:30 | מאת: לחץ דם

שלום רב, ותודה רבה על התשובות עד כה. נוכחתי שבחודשיים האחרונים ללא שינוי בתרופה שאני לוקח, אנלפריל 25 מג, שנים לחץ הדם שלי היה 145 על 80....לאחרונה לחץ הדם מראה על 135 על 60.....האם ערך תחתון נמוך מדי מראה על הסיבה לתופעה שיש לי לאחרונה של מעבר מישיבה לעמידה....דם לא עולה לראש מיד....רופא המישפחה אמר, אז תקום לאט, אבל זה ממש לא לעניין....מה דעתך???

12/08/2018 | 00:30 | מאת: רואן

באולטרסאונד היה חשד לאבן בכליה שמלית שלחו אותי לסיטי עברתי את הסיטח ועדיין מחכה לתשובה אם שלחתי תמונה אפשר לגיד לי אם כן יש אבן בכליה אובעיה אני עברתי אולטרסאונד כי יד לי כאב בבטן עליונה ודופק חזק חזק בבטן מורגש ונראה באולטרסאונד רוא שיש אבן בכליה

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא יכולה לראות תמונות. אם אתה סובל מכאבים אנא פנה למוקד קופת חולים או למיון .בהצלחה

11/08/2018 | 23:29 | מאת: ערן

בן 30, בעבר מטופל תרופתית עקב לחץ דם גבוה, כבר מספר שנים 6-7 מאוזן ללא טיפול תרופתי, שומר על תזונה נכונה טעוסק בפעילות אירובית (הליכה וריצה 5-6 פעמים בשבוע), ערכי קריאטנין בדם בשתי בדיקות דם אחרונות (בהפרש שך חצי שנה זו מזו) היה 0.92 בשתיהן. בשבועיים האחרונים מדדתי לחץ דם והערך הסיסטולי נע בין 110 ל130, לרוב באזור ה120. אני רוצה להתחיל להתאמן בהרמת משקולות, רציתי לשאול האם זה עלול לעלות את רמת הקריאטנין?, במידה וכן האם יש בדיקות שידעו להגיד שזה בגלל המשקולות ולא בגלל סיבה בריאותית?, פשוט אני מפחד שאתחיל להתאמן ואז הקריאטנין יעלה ויחשבו שזה בגלל משהו רפואי ובעצם זה יהיה בגלל המשקולות, האם אימון אנאירובי בהכרח מעלה קריאטנין בדם?

לקריאה נוספת והעמקה

אם מסת השריר שלך תעלה יתכן והקראטינין בדם יעלה גם כן .בכליה המתפקדת באופן תקין העליה היא בדרך כלל קטנה. אם אכן תהייה חריגה אז תישלח לבצע איסוף שתן 24 שעות לפינוי קראטינין (כמו גם לחלבון /אלבומין) על מנת להבדיל בין פגיעה כלייתית למסת שריר גבוהה. לא הייתי חוששת. בהינתן שאינך מתכנן להפוך למר ישראל סביר להניח שלא תגיע לערכים חריגים שידאיגו. בהצלחה באימונים

10/08/2018 | 22:14 | מאת: אמיר

אני מקבל כבר תקופה ממושכת קרדילוק.נפרולוגית אמרה שזה כדור לא טוב שגורם להשמנה ועוד תופעות לוואי.פניתי לרופא אחר והוא טוען שאי אפשר להוריד את הקרדילוק בבת אחת כי זה גורם לבעיות.הוא הוריד לי חצי כדור והשאלה שלי היא האם אני יכול להוריד את הכדור בכלל. בתודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי מדוע אתה מקבל קרדילוק - האם עקב מחלת לב (לאחר צינטור/אוטם/הפרעות קצב), או שניתן כטיפול בלחץ דם. כטיפול בלחץ דם בלבד הוא אינו נחשב כקו ראשון לטיפול. בדרך כלל הפחתת קרדילוק (אם ניתן במינונים גבוהים) נעשית בהדרגה. ברור לך שאין לי אפשרות להמליץ על הפסקת טיפול בלי שבדקתי אותך וראיתי את תיקך הרפואי. אנא פנה לרופא המטפל שיחליט על הצורך בטיפול ועל הצורך בטיפול חלופי. בהצלחה.

10/08/2018 | 21:34 | מאת: ציון ומולטה

בקשר לשאלה שלי נה-26/7 - האם זה מוות בייסורים קשים או ניתן להקל עליו מעט? האם הוא מתאים לטיפול פליאטיבי?איפה מקבלים טיפול זה?בהוספיס? אחנו מנסים לקבל את החלטתו ,עם כול הכאב.כי אנחנו יודעים איזה חיים קשים ובלתי אפשריים הוא עובר.ומצבו רק מחמיר כול פעם יותר ויותר.לכן כול מה שנותר לנו זה לנסות להקל עליו.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי מצבו הנוכחי מבחינה כלייתית ובכלל. עמיתתי כתבה לך כי המצב יכול להיות הפיך. האם נבדק? מה שברור הוא שצריך לגייס את רופא המשפחה ןהמערך לבריאות הנפש להערכת מצבו הגופני והנפשי. אולי אישפוז בכפייה אם מסוכן לעצמו. בהצלחה

10/08/2018 | 08:05 | מאת: קיילי

שלום, אני אישה בת 37, עשיתי us בעקבות כאבי בטן , וכתוב שיש ממצא בכליה הימנית , תהליך היפואקאי בקוטר של 1.6 ס״מ , ייתכן ציסטה פאראפלאבית עם תוכן הדי- ציסטה לא פשוטה. מומלץ לבצע בדיקת ct. מה זה אומר? האם חס וחלילה זה משהו סרטני? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ציסטה לא פשוטה היא ציסטה שיש לה פוטנציאל להפוך לממארת או שהיא חשודה לכזאת. בדיקת הסי טי היא בדיקה הרבה יותר מדויקת (מ US). היא מאפשרת לראות את הציסטה טוב יותר, לאפיין אותה , ולדרג את דרגת השינויים בה וכך להכווין טיפול. לא צריך כרגע לקפוץ למסקנות. יתכן ובסי טי תתגלה ציסטה עם תוכן חלבוני שנראית שפירה לחלוטין. לסיכום - סי טי ויעוץ אורולוג אחריו אם עולה הצורך לפי תשוב הסי טי. בהצלחה

האם יש הבדל ( מבחינת הטיפול ) בין דחיה שנוצרה עקב נטיה לאי נטילת הכדורים בזמן או אפילו שיכחה של 24 שעות ויותר .... האם יש הבדל בטיפול המוצע להארכת חיי כליה מושתלת מעל 10 שנים אם הדחיה נובעת מהסיבה שציינתי או לבין מקרה שבו הדחיה שלמעשה נוצרת עקב הצטלקות איטית של הכליה במהלך שנים למרות נטילת כל התרופות בזמן . האם מדובר בשתי גישות טיפול שונים מבחינת הנפרולוג ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במקרה של דחיה על רקע אי נטילת טיפול תרופתי יש הצדקה לתגבר את הטיפול האימונוסופרסיבי (זה שמדכא את מערכת החיסון) בתיקווה להשתלט /לעצור את הפגיעה. במקרים של הצטלקות אין כבר טעם לתיגבור הטיפול נוגד החיסון, ותלוי במצב המטופל לעיתים אפילו מורידים את מינוני התרופות שכן כבר אין מה להציל. הסבר מופשט ובגדול. רק נפרולוג מטפל שמכיר יוכל לתת מענה פרטני. בהצלחה

10/08/2018 | 11:30 | מאת: אבי

תודה על התשובה . לגבי סוג הדחיה האם רק באמצעות ביאופסיה של הכליה המושתלת ניתן לזהות את סיבת הדחיה או גם באולטראסאונד ?

בביופסיה

09/08/2018 | 01:17 | מאת: חנה

שלום רב, אני בת 63 עם לחץ דם לא סדיר שמטופל בנורמיטן 12.5 וטריטס 2.5. לאחרונה די מאוזן. לפני כשנתיים היה התקף של אבנים בכליות. במסגרת מעקב נפרולוגי לתפקודי כליה עשיתי מספר בדיקות דם לקריאטנין והתוצאות הו: 8/2016--0.7(אחרי התקף אבנים) . 10/2016-0.54-. 2/2017-0.58 -. 10/2017-0.56-. 6/2018--0.58-. 8/2018-0.62-. נראת לי מגמת עליה. כמו כן יש מגמת ירידה בערכי הקלציום.: 2/2017-10.05- . 10/2017-9.81-. 8/2018-9.5-. האם הדבר מלמד על נזק לכליה? האם עלי לדאוג? מה עלי לעשות בהמשך? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הקראטינין יציב סביב 0.6 בשנתיים האחרונות. לערכי הקלציום קשה להתיחס ללא אלבומין אך כעקרון גם הם בטווח התקין. מהבדיקות אין מקום לדאגה. המשך מעקב רופא מטפל בקהילה

12/08/2018 | 23:22 | מאת: חנה

תודה על התשובה המהירה. בהמשך לשאלתי על שינויים בקריאטנין במגמת עליה אציין שבמקביל יש ירידה בערך ה-gfr . אם ב מרץ 2014 היה 101.68 ובאוקטובר 2015 -101.14 .יציב . הרי באוגוסט 2016 אחרי התקף אבנים ירד ל- 91.84 ובאוקטובר 2017 שוב עלה ל-99.71 ומאז בירידה מהירה יותר ב-יולי 2018 - 98 , ובאוגוסט 2018 -95.9 -ירידה די מהירה בחודשיים האחרונים. האם הירידה בחודשיים האחרונים מלמדת על פגיעה בכליות? האם צריך לבדוק גורמים לירידה ומה ניתן לעשות כדי לעצור?

חנה. הדיוק והנכונות (accuracy and precision) של בדיקות המעבדה הוא לא 100%. גם הנוסחה שמשערכת את הסינון הכלייתי היא לא 100% מדויקת. יש תנודתיות על כן. הממצאים המכוונים להתפתחות של מחלת כליה (להוציא עליה בערכי הקראטינין ואני לא מתכוונת לשינוי של 0.05 מג/דל) הם הופעת חלבון בשתן, הופעת אלמנטים חשודים בבדיקת השתן תחת מיקרוסקופ (למשל גלילים/כדוריות דם). יציאה מאיזון של לחץ דם עלולה לכוון . חשוב גם לזכור שעם הגיל ה GFR יורד. בממוצע 0.75-1 מל/לדקה/לשנה.

07/08/2018 | 23:20 | מאת: אפרת

בבדיקת אולטרסאונד התגלה נגע היפראקוגני 0.9 סנטימטר aml . ושאלתי האם זה יכול לגרום לדם בשתן? כי בבדיקת שתן התגלה לי דם ואם זה בגלל הנגע הזה אז האם צריך להוציא אותו ? ושאלה נוספת קראתי שאם גידולים אילו מגיעים לגודל של 4 סנטימטר מוציאים את הכליה ושאלתי אם אין דרך להקדים תרופה למכה ולהסיר את הנגע כבר ולא לחכות שהוא יגדל ואז יצטרכו להוציא את כל הכליה או חצי ממנה למה להגיע למצב הזה ? זה מדאיג ומפחיד לחיות בפחד שזה יגדל ..

לקריאה נוספת והעמקה

אנגיומיוליפומה (AML ) הוא גידול שפיר של הכליה . 80% מהאנגיומיוליפומות מכונות "אקראיות", ז"א מופיעות אצל מטופלות בגיל העמידה. במקרים אילו על פי רוב הגידול הוא יחיד (אבל תמיד יש חריגים), גדל לאט ובדרך כלל אינו גורם לתסמינים (אלא מאובחן באקראי במהלך ביצוע בדיקות הדמיה). כ 20% מה AML מופיעות כחלק מתסמונת גנטית המכונה Tuberous sclerosis complex (TSC) המאופינת בגדילה של גידולים שונים באברים שונים בניהם הכליה, המוח העור. בתיסמונת הגנטית ה AML מופיע בגילאים צעירים יותר , פעמים רבות בשתי הכליות (ז"א יש מספר גידולים בו זמנית), קצב הגידול מהיר יותר ועלול לגרום לתסמינים של כאב מקומי, דמם בדרגות חומרה שונות, ו/או נזק לרקמת הכליה התקינה עקב "אפקט מסה" (זאת אומרת עקב גודל ה(AML. לא מסרת בת כמה את והאם יש מחלות משפחתיות. כך שקשה ל"קטלג אותך". הסבירות אומרת שאת "ספורדית" . נהוג לאמר כי גידולים קטנים עושים פחות תסמינים כך שלפני ש"מאשימים את ה AML צריך לשלול סיבות אחרות להמטוריה (=דם בשתן). ההמלצות תלויות בגיל ורקע רפואי. ממליצה לך לחזור על הדמיה בעוד כשנה לצורך מעקב אחר קצב הגדילה ולהמשיך ברור המטוריה בהצלחה

07/08/2018 | 14:10 | מאת: ki

שלום, בת 36 עם תחושה לא נעימה בשתן בדיקות דם לתפקודי כליות וכבד תקינים ובדיקות שתן כולל תרבית תקינים מלבד פרוטאין בשתן -70 grav u גבוה מ1.030 אשמח להבין מה המשמעות וגם,האם זה יכול להגרם משתן מרוכז( היה ממש מעט שתן בזמן הבדיקה) או מתוספי תזונה מרובים שנלקחו בחודש האחרון.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות שאת מציינת הן מה שאנו מכנים "סטיק" שתן. ככל הנראה נלקח לאחר צום של לילה והשתן מרוכז. העובדה שהכליה שלך יודעת לרכז שתן היא דבר טוב. חלבון בסטיק שתן הוא לא מדוייק. מושפע בין היתר מריכוז השתן . ניתן לבקש מהרופא המטפל להפנות אותך לבצע בדיקת שתן שמאפשרת כימות (מלשון כמות) של החלבון בדגימה . מכונה יחס חלבון לקראטינין בדגימת שתן. בהצלחה

06/08/2018 | 23:52 | מאת: אני

יש לי כנראה דלקת ואני צריכה לעשות בדיקת שתן, הבעיה שלקחתי סדורל ורציתי לדעת אם אני יכולה לעשות את הבדיקה או שצריך לחכות יום או יומיים כדי שהבדיקה לא תינזק?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור איזה בדיקות שתן את צריכה לעשות. האם לחזור על תרבית שתן למשל? מומלץ תמיד להתרחק מהזיהום . שבוע-שבועיים. אם המטרה היא תרבית שתן חוזרת מומלץ לקחת את התרבית לפחות שבוע לאחר יום הטיפול האנטיביוטי. בהצלחה

סדורל זה לא אנטיביוטיקה

06/08/2018 | 09:06 | מאת: שני

היי אני בעלת כליה אחת שהוצאה בגיל צעיר עקב גידול. לאחרונה התחלתי להתאמן על מנת לשמור על משקל תקין כולל אירובי וכוח. לאחרונה אני חווה רצון למתן שתן לעיתים תכופות. אפילו פעם תוך כדי אימון. אני מאוד חוששת שאולי פגעתי איכשהו בכליה בגלל האימונים ולכן הפיפי המרובה או אולי זה פשוט שרירי אגן/כל סיבה אחרת? אסור לי לקחת סיכונים אבל הבנתי שכן מותר להתאמן. חשוב לציין שאני מתאמנת רק כחודש ולפני זה כל הבדיקות US+ שתן תקינות.

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית – פעילות גופנית מומלצת (לא אומניות לחימה או מאמץ גופני עצום כגון ריצת מרתון). לא ציינת האם יש צמא מוגבר או תלונות נוספות כגון צריבה או כאבים במתן שתן? האם תכיפות מתן השתן היא אך ורק סביב הפעילות הגופנית? יש חשיבות לשיחה בין מטופל ורופא שכן השיחה/בדיקה גופנית עוזרת למצוא את הסיבה. בשיחה ניתן היה לברר האם אולי סביב פעילות גופנית את שותה יותר מים ומכאן הצורך במתן שתן במהלכה. לא ברור לי האם בדיקות שעליהן את מדווחת בוצעו לפני התחלת התסמינים כשיגרה או כחלק מברור. אם בוצעו לפני התחלת התסמינים ממליצה לך לחזור על הדמיית כליות ובדיקות דם (שיכללו גם סוכר בצום, תיפקודי כליה ונתרן) ושתן כולל גן תרבית שתן. אנא פני לרופא המשפחה . בהצלחה!

09/08/2018 | 07:26 | מאת: שני

היי תודה רבה על התשובה המהירה. אין צמא מוגבר ואין כאבים או צריבה. עשיתי בדיקת שתן ודם והכל תקין. התכיפות היא לא רק סביב הפעילות הגופנית אלא גם בבוקר אחרי השתן של הבוקר יש הרגשה של רצון לעוד ישר אחרי. (לא הולכת לשירותים וזה סוג של עובר). הבדיקות שעליהן דיברתי בוצעו כחלק מהשגרה. האם יש חשש לפגיעה בכליה עדיין? תודה רבה

05/08/2018 | 17:56 | מאת: נתן

שלום להלן התפלגות תוצאות קריאטינין במהלך שנה וחצי אחרונות: ינואר 2017 - 1.24 פברואר 2017 - 1.31 אפריל 2017 - 1.35 יוני 2017 - 1.10 כל הבדיקות הנלוות כגון דופלקס כליות, אולטרסאונד כליות, בדיקות שתן היו תקינות. נתבקשתי לחזור לבדיקה בעוד שנה והיום קיבלתי קריאטינין 1.25. לפי נוסחת GFR זה 83. האם יש מקום לדאגה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

תנודתיות של קראטינין 0.1-0.15 מ"ג/דל הן שכיחות. אין מגמה של עליית קראטינין ויש יציבות ואולי ירידה קלה (אולי כרוך בשינוי צורת בדיקה במעבדה/שינוי דיאטה או הפסקת פעילות בונה שריר כדוגמאות להסבר אולי). יציבות הקראטינין והעדר ממצאים בשתן ובהדמיה מרגיעים. אין מקום לדאגה. מעקב קופתי אצל רופא המשפחה מומלץ.

16/08/2018 | 11:27 | מאת: נתן

תודה רבה על תשובתך. שאלה נוספת הינה לחץ דם. כשנתיים אני מטופל ב רמיפריל במינון הכי נמוך ולחץ דם מאוזן. לאחרונה הרופא החליפה לי את התרופה ל אוסקאאר 50 מ"ג כדי לראות שהשיעול שהיה לי נגרם או לא מרמיפריל. לאחר שקראתי את אלון של אוסקאאר, ראיתי תחת תופעות ליווי שכיכות את השורה הזו: • שינויים בתפקוד הכליה, כולל אי-ספיקת כליות. מה את ממליצה? להפסיק מייד ולחזור לרמיפריל? תודה

05/08/2018 | 12:17 | מאת: יוגב אזולאי

אהלן, נעים מאוד. אני יוגב, בן 29, בריא ב"ה. אחת לשנה אני מבצע איסוף שתן כחלק ממעקב שוטף של מערכת הכליות והשתן לאור העובדה שתרמתי כליה לפני כשנתיים. באיסוף הנוכחי נמצאה הכמות 3.350 ליטר. האחות הגיבה דיי בהלם למשמע הכמות שאני מאמין שנובעת ממשטר מים תקין. האם ישנה מציאות של עודף נוזלים המאמצים את הכליה לפעילות עודפת? האם אני צריך לנהוג בהגבלת מים? אשמח לקבל תשובה מפורטת ומורחבת ואשמח להגיש במקביל תוצאות של הבדיקות.

לקריאה נוספת והעמקה

מעל 3 ליטר ליום נחשבת כמות שתן גדולה (פוליאוריה) אך הדבר תלוי גם במשקל הגוף. מומלץ לשתות 2-2.5 ליטר מים ליום. יש מצבים בהם אדם נותן שתן בכמות גדולה ולכן שותה יותר משנית לכך. ברוב המצבים, הבעיה היא בשתיה מוגזמת, לרוב משום שאנשים סבורים ש"כל המרבה הרי זה משובח". 2-2.5 ליטר ליום זה מספיק. תבדוק האם אתה יכול להפחית באופן הדרגתי את כמות השתיה. אם לא - כלומר אם הפחתת השתיה גורמת להרגשת התייבשות או כאבי ראש - יתכן ויש צורך בבדיקות לבדוק האם יש בעיה הגורמת להשתנה המרובה.

RE: שוקל כ85. שותה באופן טבעי את הכמות שציינת.

05/08/2018 | 11:33 | מאת: ליאור

שלום, בן 41 ללא מחלות בריא בד"כ. בלט בגב עמוד שדרה מותני כבר מספר שנים. בחודשיים האחרונים כאבים באשך ימים בלבד, לפני כשלושה שבועות לאחר ריצה הכאבים החמירו ואחר כך עברו גם לבטן התחתונה מצד ימים מתחת לקו הטבור. לעיתים מרגיש מעין זרמים באשך ימין. אשך שמאל וצד שמאל ללא כאבים. כאשר יש שתן מרגיש לחץ מוגבר, לאחר מתן שתן אין התקורנות מלאה. לעיתים מרגיש שיש שתן כאשר אין בפועל. US אשכים ומפשעות תקין. US כליות ודרכי שתן תקין. ערמונית : נפח ____24 ___סמ"ק שארית שתן – לאחר התרוקנות __18 סמ"ק בדיקות שתן כללי תקינה CT לחיפוש אבנים ללא ממצאים וללא אבנים מה עוד יכול להיות, כל הבדיקות תקינות אבל לא מוצאים את הבעיה, ממש מיואש.

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע שיכול לתהאים לבקע אך האולטרסאונד שלל אבחנה זו. ממליצה לחזור לאורולוג / כירורג להמשך בירור.

היי ליאור רציתי לשאול אותך מה התשובה הסופית אני בדיוק כמוך עם הכאבים והזרמים

עשיתי כל בדיקה אפשרית לא נמצא שום דבר לאחר כחודש עברו הכאבים לבד. עדיין יש חוסר התרוקנות במתן שתן שמתגבר בימים שבהם אני יושב המון.

מה הייתה בסוף התשובה או מה המסכנות שהייתה כי אני במצב דומה

כמו שרשמתי עשיתי כל בדיקה אפשרית לא נמצא שום דבר לאחר כחודש עברו הכאבים לבד. עדיין יש חוסר התרוקנות במתן שתן שמתגבר בימים שבהם אני יושב המון כנראה מביא בגב אבל הזרמים והכאב בבטן התחתונה עברו, יש מצב שהכול נגרם מכך שניסיתי לרוקן טוב יותר שתן על ידי לחיצה של האשכים כלפי מעלה ואז שתן עלה חזרה לצינוריות השופכה וגרם לדלקת או זיהום ואחר כך לכאבי בטן , בכל מקרה זה חלף

שלום רב. לפני בדיקת דם אני אמור להיות בצום, ונאמר לי ע"י הרופא שניתן לשתות מים ללא הגבלה. שאלתי - האם שתיית כמות גדולה של מים (12-15 כוסות) ביממה שלפני הבדיקה יכולה "לזייף" לטובה את ערכי הקריאטינין שיתקבלו בבדיקה ? כלומר יתקבל ערך נמוך יותר שאינו משקף את המצב האמיתי. אם כן - מה סדר הגודל של הסטייה שיכולה להיות ? (בבדיקה קודמת שעשיתי כך התקבל קריאטינין 1.05). תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שתיה חריגה, הרבה מעבר לרגיל שאתה בדרך כלל שותה, יכולה לשנות במעט את התוצאה (לטובה). כעקרון יש להתנהג רגיל לפני הבדיקה, לשתות ולאכול כרגיל (למשל אם פתאום תאכל בשר בכמות חריגה הקראטינין עשוי לעלות במעט). בבוקר הבדיקה ניתן לשתות 1-2 כוסות מים.

תודה על תשובתך. העניין הוא שבשיגרה אני בדרך כלל לא צמא וספונטנית, על-פי צמא בלבד, אני יכול לשתות רק 2 כוסות מים ביממה. לכן, ביום שלפני בדיקת דם, כדי לא להיות עם מיעוט נוזלים, אני נוהג לשתות כוס מים - בחלוף שעה בערך, ואחרי שאני נותן שתן זה משמש לי "תזכורת" לשתות כוס נוספת וחוזר חלילה. (במקביל אני עובד על עצמי לשתות יותר ביום-יום..) האם נראה לך סביר ? וברשותך, עד כמה יכול להיות השינוי במעט לטובה, באחוזים בודדים או יותר מכך ? למשל, הבדל בערכים בין 1 ל 1.2-1.3 הוא די משמעותי מבחינת egfr. תודה מראש ושבת שלום !

ההבדלים שאתה מתאר אכן משמעותיים ויכולים להשפיע על הבדיקות בצורה זו. חשוב מאוד שתקפיד על שתיית מים מספקת כל הזמן ולא רק לפני בדיקות. 1.5 ליטר זה לא בשמיים, בטוחה שעם קצת מודעות תצליח להרגיל את הגוף העלות את כמות השתיה.

המוצר הזה מומלץ מאד ע"י רופאים אורטופדים שבדקו אותי ... ואני בתור מושתל כליה מבקש לדעת האם יש לנפרולגים מידע בנושא ?

לקריאה נוספת והעמקה

מאחר שמדובר בתוסף תזונה הנרשם ללא מרשם רופא, המידע על התרופה דל. ככל הנראה התרופה בטוחה לשימוש אך כדאי יהיה לעקוב אחר לחצי הדם תחת שימוש בתרופה ולעקוב אחר רמות הפרוגרף. בכל מקרה יש להתייעץ עם הנפרולוג העוקב אחריך במרפאת השתלות ולקחת את התרופה אך ורק בידיעתו.

שלום אני מושתל מעל 15 שנה והיית רוצה לדעת פרטים לגבי הסימנים ההתחלתיים של דחית כליה מושתלת האם כאשר קראטנין ואוריאה תקינים ויציבים כל השנים , וגם היום , (הם בסביבות 0.9 ו 40 בהתאמה ) ובדיקות שתן היו תקינות ונקיות לגמרי כל השנים ! אבל השבוע בפעם הראשונה הופיע PROTEIN- U STRIP -----> סביבות 40 mg/dL וגם ERYTHROCYTES-SED עד ----> 30 כל זה הופיע בפעם הראשונה כ 15 שנה מאז ההשתלה - האם מצביעים על תחילתו של הליך דחיה ? ואם כן מה צריך לעשות על מנת להאט את התהליך ? תודה

זה יכול להעיד על התחלה של תהליך דחיה אבל יש סיבות רבות אחרות לממצאים בבדיקה. בשלב ראשון ממליצה לחזור עליה. אם גם בבדיקה נוספת יהיו ממצאים בשתן, יבוצע כימות של החלבון המופרש בשתן ואולטרסאונד של הכליה המושתלת. הנפרולוג המטפל יחליט האם יש צורך להתקדם בבירור. גם אם מדובר בהתחלה של דחיה, הרי שאובדן השתל מתרחש באופן הדרגתי, ויכול להתקדם לאורך שנים רבות.

עלי לערוך בדיקת איסוף שתן עם חומר משמר ל CATECHOLAMINES 24 ול- 24 METANEPHRINES U. נאמר לי על ידי שתי אחיות שונות לגבי ההנחיות לבדיקה כי חל איסור מוחלט לאכול מספר מאכלים ולשתות מספר משקאות. אחת האחיות אמרה לי רק 24 שעות לפני הבדיקה והשנייה אמרה 72 שעות לפני הבדיקה. כיצד עלי לנהוג לפי הנחיה של 24 שעות או לפי ההנחיה של 72 שעות? תודה על תשובתכם בת7.

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב ידיעתי ההנחיות להמנעות הן 24 שעות לפני הבדיקה. יש להמנע ממאכלים כגון שוקולד, קפה, תה ומאכלים המכילים וניל.

29/07/2018 | 14:11 | מאת: ראובן בן אור

אפשרויות כללית אונליין בית שלום, ראובן בן אור ראובן בן אור כללית און־ליין תפריט ראשי דף הבית תוצאות הבדיקה בחזרה לעמוד בדיקות ראשי צפה בתוצאות בדיקת המעבדה שעשית. שים לב: בדיקות המוגדרות מידע רפואי רגיש אינן מוצגות באתר ויש לפנות למרפאה כדי לקבל אותן. שם: ראובן בן אור מספר תעודת זהות: תאריך הבדיקה ושעת ביצוע: 08:08 29.07.2018 מספר הבדיקה: 455893822 שליחה פירוט תוצאות הבדיקה ששמה שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף שם הבדיקה UREA- URINE 24h תוצאה 22 g/24hr תוצאה לעומת טווח הנורמה 3 10 סמן - הערך מחוץ לטווח 22 שם הבדיקה UREA- URINE SAMPLE תוצאה 1148 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה CREATININE- U 24h תוצאה 1991 mg/24h תוצאה לעומת טווח הנורמה 800 סמן - ערך תקין 1991 2000 שם הבדיקה CREATININE- U SAMPLE תוצאה 102.1 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה CALCIUM- URINE 24h תוצאה 254 mg/24h תוצאה לעומת טווח הנורמה 100 250 סמן - הערך מחוץ לטווח 254 שם הבדיקה CALCIUM- U SAMPLE תוצאה 13.0 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה POTASSIUM- U SAMPLE תוצאה 26 mEq/L תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה SODIUM-URINE SAMPLE תוצאה 77 mEq/L תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה POTASSIUM- URINE 24h תוצאה 51 mEq/24hr תוצאה לעומת טווח הנורמה 25 סמן - ערך תקין 51 125 שם הבדיקה SODIUM- URINE 24h תוצאה 150 mEq/24hr תוצאה לעומת טווח הנורמה 40 סמן - ערך תקין 150 220 לבדיקה הקודמת לבדיקה הבאה הערות לבדיקות REMARKS (GENERAL) ‎נפח: ‎1950 הגנת מידעתנאי שימוש

לקריאה נוספת והעמקה

ערך הקראטינין בשתן נועד לבדוק האם האיסוף מלא. לצורך כך יש לדעת את משקל המטופל, מין וגיל. לא ציינת מדוע בוצע האיסוף. הערכים הגבוהים במעט הם הנתרן והקלציום - במידה והאיסוף בוצע עקב מחלת אבנים ממליצה להפחית את כמות הנתרן שאתה אוכל. זה יפחית גם את הפרשת הקלציום ועשוי לעזור להפחתת יצירת אבנים.

שלום, אני נוטל בתקופות מסויימות את תוספי המזון הבאים,ולאחרונה הובחנתי עם אבנים בכליות ובכניסה לדרכי השתן. האם מומלץ להפסיק או להמשיך עם תוספי המזון הבאים: 1. מגנזיום הידרוקסיד שמגיע עם ויטמין E, ויטמין B6 וויטמין D (כל קפסולה מכילה 380 מ"ג מגנזיום הידרוקסיד. 10 מ"ג ויטמין בי6. 400 יחב"ל ויטמין די. 50 מ"ג ויטמין אי (E) 2. כרום פיקולינט (400 מ"ג ביום). האם זה תלוי בסוג האבן? איך ניתן לדעת? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא מומלץ ליטול תוספים של ויטמין D במקרה של אבנים אלא אם קיים חוסר, למרות שמדובר במינון נמוך שלא סביר שיגרום לנזק משמעותי. ויטמין D עשוי להגביר ספיגת סידן מהמעי. אין מניעה מנטילת ויטמין E וכרום. כדאי להוועץ עם הרופא המטפל בנוגע להמשך שימוש בתוספות.

26/07/2018 | 23:54 | מאת: מולטה וציון

הוא מסרב לטיפול .או לטיפולים בכלל.למרות שהביאו הרבה פסיכולוגים ןעובדים סוציאלים לשכנע אותו.אבל הוא צלול לגמרי ואין דרך להכריח אותו. אז אני רוצה לשאול: האם הוא ימות?תוך כמה זמן מתים(בערך)ממחלת כליות?האם זה מוות בייסורים קשים או ניתן להקל עליו מעט? האם הוא מתאים לטיפול פליאטיבי?איפה מקבלים טיפול זה?בהוספיס? אחנו מנסים לקבל את החלטתו ,עם כול הכאב.כי אנחנו יודעים איזה חיים קשים ובלתי אפשריים הוא עובר.ומצבו רק מחמיר כול פעם יותר ויותר.לכן כול מה שנותר לנו זה לנסות להקל עליו.

לקריאה נוספת והעמקה

הפגיעה הכלייתית במצבים כאלה יכולה להיות הפיכה, כלומר - אם התפקוד הכלייתי היה תקין לפני האירוע, סיכוי סביר שנראה התאוששות. אבל אין לדעת כמה זמן תארך ההתאוששות הזו. במידה ולא נותן שתן כלל, לא ניתן לשרוד מעבר לימים בודדים ללא דיאליזה. אם יש תפוקת שתן, אפשר לטפל בהפרעות השונות באמצעות תרופות, בחלק מהמקרים זה מספיק.

06/08/2018 | 23:15 | מאת: מוטלה וציון

והוא מסרב לדיאליזה. מה לעשות?? אפשר להקל עליו את הסבל? הוא רק מפחד למות בייסורים...

26/07/2018 | 23:41 | מאת: מולטה וציון

שלום.מישהו קרוב אליי,שהחיים שלו באמת מאוד קשים, ניסה להתאבד ולקח כדורים רבים של אשלגן(אין לנו מושג אילך הגיעו לידיו). אנחנו לא מאשימים אותו.כי החיים שלו באמת בלתי נסבלים וללא שום תקווה.(לא המקום לפרט כאן כמובן) הענין עכשיו הוא שהרופאים אמרו לו שכנראה יש לו פגיעה בכליות ושאולי יצטרך דיאליזה .האם האם אומרים את זה רק כדי להפחיד אותו?

בוקר טוב. אני בת שישים ושתיים,לחץ הדם שלי ללא תרופה נא בין 138/71/57 ל 149/74/59 . האם מדדים אלו מצריכים נטילת תרופה? עד לפני כחצי שנה נטלתי תרופה בשם אקספורג' שהוחלפה לתרופה בשם דופלקס שהיא תרופה חילופית. מאז אני סובלת מכאבים בקרסוליים דבר הגורם לחוסר נוחות בהליכה,דבר שלא היה בעבר. הפסקתי לקחת את התרופה על דעת עצמי . אודה לך על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

ערך סיסטולי (הגבוה) של 149 הינו גבוה ואם חוזר על עצמו לעיתים קרובות דורש טיפול. אם התרוה אקספורג' היתה טובה לך, אפשר לחזור לשימוש בתרופה זו - בטוחה שתוכלי למצוא אותה בבית מרקחת אחר. בכל מקרה אין להפסיק תרופה ללחץ דם ללא התייעצות עם הרופא המטפל, בעיקר במקרה זה בו למעשה הפסקת בבת אחת 2 תרופות (מדובר בתרופת משלב). עליה חדה של לחץ הדם בעקבות הפסקה פתאומית של טיפול מעלה את הסיכון לאירוע מוחי.

24/07/2018 | 20:55 | מאת: שילה

ערב טוב דר' נמצאת בהריון תאומים שבוע 22. בשל הריון בסיכון (APLA, סוכרת שמוגדרת מתחילת הריון ומאוזנת בתזונה בשלב זה), נשלחתי לבדיקת איסוף שתן 24 שעות לפרוטאין בשבוע 18. התקבלה תוצאה 404. יחד עם זאת במקביל הייתי עם דלקת בדרכי השתן והיתה מחשבה שאולי העליה בפרוטאין נובעת מהדלקת. שבוע שעבר, בהיותי בשבוע 21 נשלחתי לבדיקת איסוף חוזרת, יחד עם בדיקת תרבית שתן שלילית. התוצאה שהתקבלה 537. הרופאה שלי (מומחית בהריון בהיי ריסק) ביקשה שאראה נפרולוג. לציין: מדדי לחץ דם פעמיים ביום תקינים לחלוטין עם נטיה ללחץ דם נמוך והתעלפויות. מדדי בדיקות סוכר 6 פעמים ביום לרוב בנורמה כל מדדי הצום בנורמה ושעה לאחר ארוחה רובם מתחת ל- 130. אין כל עדות לסימני רעלת הריון. כל ניסיונותיי לאתר רופא אשר מטפל בפרוטאינוריה בהריון העלו חרס. אשמח להכוונה, לסיוע. תודה רבה שילה

לקריאה נוספת והעמקה

הואיל ואת מוגדרת כהיריון בסיכון ממליצה לפנות להערכת נפרוולג בבית החולים בו את נמצאת במעקב / עתידה ללדת. כדאי שיכירו אותך ויעקבו אחריך במהלך ההיריון והלידה. בהצלחה.

23/07/2018 | 16:27 | מאת: בן18

שלום רב אני בן 18 עשיתי בדיקת שתן כתוצאה מטיפטוף לאחר מתן שתן על ידי רופא המשפחה בבדיקה הראשונה של השתן הכול היה תקין חוץ מ -5mg קוטונים הרופאה אמרה לחזור על הבדיקה חזרתי שוב יום לאחר שעשיתי את הראשונה הכול תקין חוץ מ-15 mg קיטונים יש לציין שזה לא בגלל סוכרת כי אין לי ועשיתי בדיקות דם והכול תקין בגלל מה לדעתך הקיטונים יכולים להיות

לקריאה נוספת והעמקה

אכן מרבית המצבים בהם נראה קטונים בשתן קשורים בסכרת, אך במצבים מסוימים ניתן לראות הפרשת קטונים כגון באלכוהוליזם, תרופות מסוימות או במצבי צום. מניחה שצום יותר רלוונטי עבורך. במקרים מסוימים גם צום לילה יכול להביא להפרשת קטונים. בשלב ראשון תקפיד על ביצוע בדיקת השתן לאחר אכילת ארוחת בוקר. סביר להניח שהממצא יעלם.

04/09/2018 | 21:53 | מאת: תודה רבה לך

תודה רבה לך דוקטור הממצא נעלם