נגישות
נגישות

פורום נפרולוגיה

תחום הנפרולוגיה עוסק באבחון וטיפול במחלות כליה. הפורום עוסק במחלות הכליה השונות, בדרכי טיפול ומניעת התקדמות אי ספיקת כליות, בשיטות לטיפול כלייתי חליפי במקרים של כשל כלייתי, בהפרעות במאזן המלחים בגוף, וכן ביתר לחץ דם. .
2450 הודעות
2256 תשובות מומחה

מנהלי פורום נפרולוגיה

14/11/2018 | 11:32 | מאת: לרה

שלום רב. מאובחנת עם היפרפילטרציה כלייתית. ביצעתי אתמול איסוף שתן ונפח השתן היה רק 1000 מ"ל (עדיין אין תשובות לאיסוף). במקביל ביצעתי בדיקות דם ואלו התוצאות: UREA 27 (טווח ערכים בין 17-43). CREATININE 0.63 (טווח ערכים בין 0.51-0.95). UREA\CREATININE RATIO 42.9 (טווח ערכים בין 12-20). ממה שקראתי באינטרנט התוצאה האחרונה מדאיגה מאוד. אשמח לדעת מה עלולה להיות משמעותה וכיצד לפעול.

לקריאה נוספת והעמקה

היחס הוא חסר משמעות כששתי הבדיקות הן תקינות בדם. רמת אוריאה שעולה באופן לא פרופורציונאלי לזו של קראטינין, באדם שפתח אי ספיקת כליות חדה, יכולה להצביע על ירידה בנפח הדם כגורם לאי ספיקת הכליות.

13/11/2018 | 22:31 | מאת: דני

שלום דר אני עושה דיאליזות 3 פעמים בשבוע חוץ מזה אין לי מחלת רקע אחרת אני בערך כ 7 חודשים לפני השתלת כליה אני רוצה לבצע טיפול הקפאת שומן במותניים מאחר שאחרי השתלה לא אוכל הבנתי שהשומן שמתפרק מתנקה מהגוף באופן רגיל האם לי במצבי זו בעיה זה מאוד מפריע לי ואני רוצה להצר היקפים אודה על תשובה בעניין

לקריאה נוספת והעמקה

אין הרבה מידע רפואי מבוסס על הטיפול בסקירת ספרות רפואית. התוויות הנגד היחידות שמצאתי לטיפול הן במטופלים שיש להם מחלות שנגרמות על ידי נוגדנים המשופעלים בקור(כגון cryoglobulinemia ). מציעה לך להתייעץ גם הנפרולוג המטפל. בהצלחה

14/11/2018 | 21:57 | מאת: דני

הבנתי את מה שאמרת רציתי רק לדעת האם אני צריך אחרי טיפול כזה לעשות דיאליזה כמו למשל אחרי בדיקת דימות עם חומר ניגוד או שזה לא משנה

אין צורך

13/11/2018 | 13:19 | מאת: שלומי

שלום רב. לאחר תרומת כליה שביצעתי לאחרונה, קיבלתי הנחיות חד משמעיות שעלי לשתות מכאן ולהבא 2.5 ליטר מים ביממה. עד לתרומה שתיתי כ 5 כוסות ביום ללא מאמץ גופני מיוחד, וקשה לי מאוד לשתות כ"כ הרבה. ראיתי תשובה שניתנה כאן בעבר לפיה אין חובה להגביר את השתייה. האם הנושא מצוי במחלוקת בין הרופאים? משקלי הוא 55 ק"ג תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני איני מכירה הנחיה נוקשה שכזו. כל עוד אדם שותה מספיק וצבע השתן שקוף/מדולל אין סיבה לחייב אותו בכמות נוזלים קבועה וקפדנית. צריך לזכור שרק אנשים בריאים /ללא כל סימן למחלת כלייתית או מחלה שעלולה לגרום לאי ספיקת כליות מורשים לתרום כליה (כמובן במדינות בהן אין סחר איברים). הנחיות חשובות יותר לתורמי כליה הן לא להשתמש במשככי כאבים מסוג NSAIDS (כגון וולטרן, אדויל וכו), לחיות אורך חיים בריא (לא לעשן/לשמור על משקל גוף תקין, תזונה דלת מלח בין היתר), לבצע מעקב שנתי אחר לחץ דם, ובדיקות שיכלו תיפקודי כליות ויחס אלבומין לקראטינין בשתן. בהצלחה

13/11/2018 | 11:50 | מאת: קרן

ביצעתי אולטרסאוד כליות לפני כשנתיים היו לי אבנים שיצאו. בתוצאה רשמו : כליה ימינית 11.9 ס"מ בעלת פרנכימה שמורה. הודגמה הרחבה מינימארלית של אגן הכליה, פרט לכך המארכת המאספת אינה מורחבת , אין עדות לאבנים וככה גם על הכליה השמאלית (13 ס"מ) מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

את הבדיקה ביצעתי 12/11/2018

ראשית חשוב לזכור ש US היא בדיקה שתלויה במיומנות המבצע/מפענח. שנית פעמים רבות מנחים את המטופלים לשתיה מרובה לפני אולטרסאונד של דרכי השתן. ואם השלפוחית מאד מלאה בבדיקה עלולה להיות הרחבה קלה של אגן הכליה שהיא חולפת/פונקציונאלית. ממליצה לך לחזור ראשית על אולטרסאונד במכוון עם שלפוחית ריקה/בלי שתייה לפני ביצוע הבדיקה. אם עדין תהייה הרחבה הדבר יחייב המשך ברור אורולוגי. בהצלחה

שלום בבדיקות שתן רבות מאז גיל 32 מדי פעם יש חריגה לא גבוהה בחלבונים (עד 10 מ"ג). רופא המשפחה המליץ לי לבצע את הבדיקות בשכיבה וישיבה, ואכן בשתי בדיקות עוקבות אלו לא הייתה כלל חריגה (תוצאה שלילית לחלבון). ושוב בבדיקה שלישית בעמידה, הייתה חריגה של 6 מ"ג. רופא המשפחה אמר שמדובר בתופעה שפירה לחלוטין וחסרת משמעות, אם כי ציין שהיא לא אופיינית אצל תווך הגילאים שלי (47). האם יש מקום לבירור נוסף? (תיפקודי כליות בבדיקות דם תקינות). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא כך כך ברור לי כמה חלבון כומת (מלשון כמות) באיסופי השתן. 10 מ"ג זו אינה פרוטאינוריה. הכמות המותרת בשתן היא 150 מ"ג ליממה . במספר בדיקות. אם אכן יש פרוטאינוריה הרי שהסיפור שאתה מספר אינו מתאים לפרוטאינוריה אורטוסטאטית/תנוחתית שמאופיינת בהופעת חלבון בשתן בזמן עמידה ובהיעלמותו מהשתן במהלך שכיבה. בהערת אגב צריך להקפיד לפני השכיבה לרוקן את שלפוחית השתן כדי ששתן שנוצר בעמידה לא "יזהם" את השתן שיוצר בשכיבה. פרוטאינוריה תנוחתית היא תופעה חולפת בדרך כלל אצל ילדים/צעירים שלא מובילה לאי ספיקת כליות ואינה מחייבת מעקב נפרולוגי/אחר.

עשיתי בדיקת דם לתפקודי כליות, והבדיקה הראתה שיש חריגה בקרטין 1.21, בזמן שההרכים התקינים הם 0.69-1.1. אך כשבבית חולים עשו לי ct עם חומר ניגוד שכחתי לספר להם שיש לי את החריגה הזאת, וביצעתי את הבדיקה. 1. האם נגרם לי נזק? 2. מה אני צריך לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית ברוב המכונים בודקים את ערכי הקראטינין העדכניים ומחשבים את ה eGFR לפני מתן חומר ניגוד. למטופלים בסיכון נותנים טיפול מונע סביב המתן. חשיפה לחומר ניגוד אכן עלולה לגרום לעלייה בקראטינין אך באופן טיפוסי העלייה היא זמנית בלבד. חשוב להימנע מחשיפה לעוד גורם שעלול להזיק לכליות : שימוש בתרופות מקבוצת NSAIDS – משכחי כאבים שאינם מומלצים באי ספיקת כליות. כדאי להפסיק זמנית תרופות מסוג חסם ציר ה ACE/ARBS אם את/ה משתמשים בהן וכן מטפורמין/גלוקופאג זמנית). מומלץ לחזור על תפקודי הכליה שבוע לאחר הבדיקה

09/11/2018 | 09:28 | מאת: לחץ דם נמוך

בוקר טוב דר׳ הילה , בעלי כרגע בדיאליזה עם לחץ דם וסטורציה מאוד נמוכים שמקשים על הירידה במשקל. הוא מאוד חלש וירוד. פרו׳ ירון בדק את בדיקות הדם שמלפני יומיים ואמר שכנראה יש הפרעות במלחים בדם . אין כרגע רופא בסביבה ואין שום הנחיות . עצה בבקשה 🙏🏻

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה לא לחלוטין ברורה. ניתן לראות הפרעות במלחים בדם במטופלי דיאליזה, את רובם ניתן לתקן במהלך הטיפול בדיאליזה. השאלה באילו מלחים מדובר. בנוגע ללחץ הדם, חשוב לדעת מהו המשקל היבש העדכני, לוודא שלא נוטל תרופות המורידות את לחץ הדם ואם למרות כל אלה עדיין גדוש עם לחצי דם נמוכים, מומלץ לבצע אקו לב להערכת תפקוד הלב, מסתמים ולשלילת נוזל סביב (בהנחה שלא בוצע לאחרונה). כדאי לפנות בהקדם לנפרולוג המטפל.

10/11/2018 | 09:30 | מאת: הורדת משקל בזמן דיאליזה

דר׳ הילה, עקב היכרותך את המטופל אישית, אבקש את התייחסותך גם כן. ניסיתי ליצור קשר אישי אבל ללא הצלחה תודה

אני לא יודעת במי מדובר. אם אני הרופאה המטפלת האחות האחראית על המטופל תדע לפנות אלי ולידע אותי.

08/11/2018 | 16:05 | מאת: אלעד

שלום רב, האם חישוב ,הegfr הפיך? האם הוא יכול להעלות חזרה אחרי שהוא יורד מתחת ל60?

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2018 | 16:11 | מאת: אלעד

כמו כן לאמא שלי יש אי ספיקת כליות כרונית וכעת התגלתה לה דלקת בדרכי השתן האם הדלקת הייתה יכולה להשפיע על התוצאות? האם לאחר טיפול הegfr יכול לעלות חזרה?

ערך ה- GFR מתבסס על קראטינין בדם וכן גורמים נוספים - גיל, מין, גזע. הוא יכול לעלות במידה והיה גורם שהביא לעליית קראטינין בדם באופן חריף. דלקת בדרכי השתן יכולה לגרום לעלית קראטינין שהינה זמנית ולכן כדאי לחזור על הבדיקה לאחר ההחלמה.

07/11/2018 | 09:06 | מאת: בלה

שלום רב, אמא שלי בת 65 חולת סכרת, בבדיקת הדם האחרונה הקריאטינין יצא לה 1.16 urea b 56 egfr 59 uric asid 8.5 protein u בשתן 10 leucocytes 500 מה התוצאות אומרת? האם ישנה פגיעה בכליות ומה רמתה?

לקריאה נוספת והעמקה

אלבומין/קריאטינין בשתן 44.32

תיקון הgfr יצא 49

גלוקוז בדם 75 גלוקוז בשתן 500 עם צום ללא צום 1000

כמו כן, בהנחה שמדובר באי ספיקת כליות בינונית על כקע סכרת הסכרת מאוזנת וגם הלחץ דם האם הדבר אומר שאפשר למנוע החמרה למשך שנים ארוכות או שההחמרה למרות היציבות הינה בלתי נמנעת? האם קיימת סטטיסטיקות מפורטות למחלה?

בלה, קצת קשה לענות עם הבלבול ששלחת אבל אענה בקצרה - לאימך יש ירידה ב- GFR המבטא את התפקוד הכלייתי ועדות להפרשת אלבומין (חלבון) בשתן. מכאן שיש לה אי ספיקת כליות. במידה ואלו הערכים שלה בדרך כלל ולא מדובר בהחמרה חולפת, מוגדרת באי ספיקת כליות כרונית דרגה 3A. נוכחות גלוקוז בשתן יכולה להיות משנית לתרופה לאיזון סכרת או לפגיעה כלייתית (הנקראת פגיעה טובולרית). סביר להניח שהמחלה תתקדם ככל מחלת כליות על רקע סכרת, אם כי קצב ההתקדמות תלוי בגורמים רבים כגון תזונה, איזון לחצי דם וסכרת, מצבים הגורמים להחמרה חריפה בתפקוד הכלייתי (למשל מצבי התייבשות, תרופות שונות ועוד). כיום יש תרופות מסוימות היכולות להאט את ההדרדרות בתפקוד הכלייתי. ישנה חשיבות רבה להערכה ומעקב על ידי נפרולוג.

האם אין מנוס מהתקדמות המחלה? רופאת המשפחה אמרה לנו שכל עוד היא תשמור על איזון היא יכולה לחיות עד 120 האם זה נכון שניתן לבלום לחלוטין את התדרדרות המחלה?

בעבר היה נהוג לומר שמחלת כליה על רקע סכרת מתקדמת מרגע שהחלה. בשנים האחרונות הטיפול בסכרת ובלחץ דם יעיל יותר משהיה ולכן ניתן לעצור במידה מסוימת את התקדמות המחלה, אך לא יכולה להבטיח ששמירה קפדנית תביא לבלימה מוחלטת. קשה לנבא את קצב ההדרדרות אך כאמור ככל שתשמור באופן קפדני יותר על איזון הסוכר, כך הסיכון להדרדרות יורד.

אחה"צ טובים ושלום רב. אבא שלי בן 75 הסובל מיתר לחץ דם ואשר תפקודי הכליות שלו הוגדרו כנמוכות ( 25% ). בנוסף, הוא סובל מאוד מהברכיים והאורטופד המליץ על ניתוח להחלפת ברכיים. רציתי לדעת, האם ניתוח שכזה יכול להשפיע לרעה על תפקודי הכליות ואפילו להביא עד למצב של טיפולי דיאליזה? אשמח להעביר לכן חומר רפואי לשם דיאגנוזה מדויקת יותר, באם יאמר לי מה נחוץ. תודה מראש על חוות דעתכן. יישר כח. בברכה, עופר.

לקריאה נוספת והעמקה

כל הפרוצדורה רפואית עלולה להסתבך (סיבוכים מוקדמים בסמיכות לניתוח וסיבוכים מאוחרים). הסיכון לסיבוכים מיידים סביב הניתוח תלוי במורכבות הניתוח, סוג ההרדמה וכו. למיטב ידיעתי ניתן לבצע ניתוח להחלפת ברך בהרדמה מקומית, והסכנה של אירועים משמעותיים המודינמיים העלולים להחמיר אי ספיקת כליות במהלך הניתוח (כמו ירידות ל"ד, דימומים) הוא קטן. כל ניתוח עלול להסתבך בזיהומים שעלולים להחמיר תפקוד כלייתי . כל מוסד שמכבד את עצמו עושה את מרב המאמצים למנוע סיבוכים זיהומיים. לסיכום : החלטה לבצע לניתוח אלקטיבי תלויה בחומרת התסמינים ותפיסת המטופל את חומרתם. סיבוכים שידרדרו את התפקוד הכלייתי בניתוח זה קיימים אך שכיחותם לא גבוהה. בהצלחה

שלחו אותי לעשות מיפוי כליות מקווה לשמוע בשורות טובות

לקריאה נוספת והעמקה

בהצלחה

נולדתי עם כליה ימינית מסובבת וקטנה לפני 4 שנים הכליה הימינית היתה בגודל 10 סמ והשמאלית 11.5 עכשיו הכליה הימינית התכווצה ל-6.5 סמ ויש בה אבן לא חוסמת בגודל 4 מילימטר , שלחו אותי לבדיקת מיפוי כליות , הנני סובלת מכאבים במותניים , דלקות בשתן וכאבי רגליים , מה את מציעה לי לעשות בנוסף למיפוי כליות?

לאחר קבלת תשובת המיפוי יש לפנות לבדיקת אורולוג להחלטה על המשך טיפול. יש לחפש אחר סיבה לדלקות חוזרות בדרכי השתן. לרוב יש צורך גם בבדיקת רופא נשים. במידה והדלקות בשתן מופיעות לעיתים תכופות, לעיתים ניתן טיפול אנטיביוטי מונע (במידה ואין סיבה ברת טיפול לדלקות)

ביצעתי היום בדיקת אולטסאונד כליות אחרי שהיה לי דם בשתן. בדיקת שתן חוזרת אחרי אנטיביוטקה יצאה תקינה. בכליה שמאלית נמצא "התבלטות קורטיקלית בקוטב תחתון 1.7 ס"מ, באבחנה מבדלת רקה פרינפרית". שלפוחית שתן קיבלת קטנה. מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

כל כליה עטופה ברקמת חיבור סיבית חזקה, העטופה בתורה ברקמת שומן . זוהי הרקמה הפריפרית. התשובה לא ברורה ב US. ממליצה לחזור על הדמיה . סי טי יתן מידע רב יותר.

05/11/2018 | 14:22 | מאת: לנה

שלום דוקטור יש לי שאלה...באיזה מקרים יש המלצה על מתן recormon אם כתבתי נכון מה היתרון וחיסרון בתרופה האם זה נותנים כטיפול להחלים או לשמור .תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אריטרופואטין הוא הורמון המעודד את יצור הכדוריות האדומות. ההפרשה שלו יורדת באי ספיקת כליות מתקדמת. במטופלים עם אי ספיקת כליות חמורה הסובלים מאנמיה שמיוחסת (=חושבים שנגרמת) לאי ספיקת הכליות נותנים את התחליף ההורמונלי. התחליף אינו מרפא אלא עוזר לשמור על רמות ההמוגלובין בטווח סביר (לא נמוך מדי). הטיפול עלול לגרום ליתר לחץ דם , עליה בתמותה קרדיווסקולארית (אירועים מוחיים, התקפי לב למשל) ועליה בתמותה ממאירות. תופעות הלוואי נצפו יותר במטופלים שבהם ערכי ההמוגלובין עלו מעבר לערך המומלץ (מעל ל 12.5-13) או שנזקקו למינונים גבוהים במיוחד של ההורמון. בדרך כלל הרווח שבטיפול עולה על הסכנות בו. יש לעקוב אחר רמות ההמוגלובין ולא לתת מינונים מופרזים.

שלום. אני בחור בן 32 והתגלו לי בUS שתי אבנים קטנות, אחת בכליה ימנית בגביע תחתון 0.4 ס"מ. השנייה בכליה שמאל בקוטר עד 0.5 ס"מ בגביע אמצעי. הופנתי לבדיקות איסוף שתן,כי כבר היו לי אבנים לפני שנתיים וחצי. בינתיים עשיתי רק את ה24 שעות ללא חומר משמר (יש לי עוד שתיים עם חומרים,אחת לציטראט ואחת לאוקסלאט). אלה התוצאות: שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף UREA- URINE 24h 19 g/24hr סמן - הערך מחוץ לטווח 19 26 43 URIC ACID- URINE 24h 540 mg/24h 250 סמן - ערך תקין 540 750 UREA- URINE SAMPLE 1014 mg/dl URIC ACID- U SAMPLE 28.4 mg/dl PHOSPHORUS- U 24h 679 mg/24h 400 סמן - ערך תקין 679 1300 PHOSPHORUS- U SAMPLE 36 mg/dl CALCIUM- URINE 24h 95 mg/24h סמן - הערך מחוץ לטווח 95 100 250 CALCIUM- U SAMPLE 5.0 mg/dl PROTEIN- URINE 24h 86 mg/24h 0 סמן - ערך תקין 86 150 הערות והסבר PROTEIN- U SAMPLE 4.5 mg/dl MAGNESIUM- U SAMPLE 4 mg/dl MAGNESIUM- URINE 24h 80 mg/24h 72 סמן - ערך תקין 80 120 האם זה תקין? אני רואה שהUREA והקלסיום קצת נמוכים. ולגבי חלק מהערכים לא כתוב לי מהו טווח תקין. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הכליה אחראית על איזון המים והמלחים בגוף. בשתן מופרשים עודפי נוזלים, מלחים ורעלים שונים. אבני כליה נוצרות כשמלחים שונים מגיעים לריכוז מסויים בשתן, הופכים להיות בלתי מסיסים ומתגבשים לגבישים המתחברים יחדיו לגוש גדול (אבן). באיסוף שלך אין הפרשת יתר של אחד ממרכיבי האבן (בהתחשב באי שלמות האיסוף). ההמלצה היא לחזור לפחות פעמיים על האיסוף. נהוג לשלוח גם קראטינין באיסוף (לוודא שלמות איסוף) .

תודה על התשובה. עוד שאלה אם אפשר... אני אמור עכשיו לעשות איסוף נוסף לציסטרט עם חומר משמר ועוד איסוף אחר לאוקסלאט עם חומר שונה (לא הבנתי איזה בדיוק). 1. האם לשים את האיסופים ב24 שעות במקרר? 2. אמרו לי שצריך צום מסוים לפני שניהם? בציטראט אסור עגבניה,אבוקדו,בננות,תבלינים,וניל, קפה וקולה 48 שעות לפני האיסןף..זה נכון? ובאוקסלט 48 שעות לפני אסור תרד, תות שדה, אפונה, עגבניות, שוקולד, ריבס ופלפל...זה גם נכון? אני לא רוצה לעשות סתם ושזה לא יהיה לפי ההנחיות הנכונות. תודה.

1. מומלץ לשמור את האיסופים בקירור 2. במהלך איסופי השתן שמטרתם להבין מדוע אתה יצרן אבנים יש לאכול את הדיאטה הרגילה שלך . 3. שני האיסופים מבוצעים למיטב ידיעתי עם חומצת מלח שמטרתה לשמר את החומר הנבדק.

03/11/2018 | 22:16 | מאת: אבקת חלבון

היי, האם אבקת חלבון מזיקה לכליות לאדם עם תפקןד כליות רגיל?

לקריאה נוספת והעמקה

הנחתי היא שאבקת החלבון תורמת לדיאטה עתירת חלבון. עדיין לא הוכח הקשר בין צריכת חלבון גבוהה להתפתחות בעיה כלייתית בקרב אנשים בריאים (בניגוד למטופלים עם אי ספיקת כליות כרונית). דיאטה עתירת חלבון, ואפילו קצרת טווח גורמת לעלייה בקצב הסינון הכלייתי. לאורך זמן עומס יתר זה עלול לגרום לנזק כלייתי. המלצתי (המבוססת רק על אמונה ולא הוכחה חותכת) היא להימנע מדיאטה כזו בייחוד באנשים עם גורם סיכון נוסף למחלה כלייתית כגון סוכרתיים, השמנה, מחלות לב וכלי דם, ובעלי יתר לחץ דם. דיאטה עתירת חלבון גם מעלה את הסיכון לאבני כליה.

אני מעל 10 שנים מושתל עם בדיקות דם ושתן תקינות ויציבות . שמתי לב בשלשה החודשים האחרונים לשתן מוקצף מהרגיל, הבדיקות דם תקינות ויציבות אבל באיסוף שתן שאני עושה כבר כל חודש ב 3 החודשים האחרונים יש עליה מתמדת בחלבון בערכים 188 , 263 , 460 גר ל 24ש. הנפרולוג שלי רגוע ואני לחוץ . כמו כן עשו לי בדיקת BKV והתקבל ערך 4905 IU/ml האם הוא תקין ? אודה לך על הסבר ערך זה

לקריאה נוספת והעמקה

ערכי החלבון שאתה מתאר בשתן, אמנם מוגברים, אך לא אמורים לגרום לקצף. בדיקת הPCR ל- BKV, סוג של וירוס היכול לגרום למחלה במושתלים, חיובית. עם זאת, ישנה חשיבות לעובדה האם מדובר בבדיקת דם או שתן. לרוב הטיפול ב- BKV יהיה בהפחתת מינון התרופות נוגדות החיסון תוך מעקב אחר בדיקת ה- PCR.

01/11/2018 | 20:48 | מאת: מיכי

בוצעה US בטן עליונה כולל כליות בגלל כאבי בטן קלים. גבר בן 45 לא מעשן, משקל וגובה תקינים, בדיקות דם כלליות תקינות. ממצא יחיד בUS בקוטב העליון של כליה שמאלית הודגמה ציסטה קורטיקלית בקוטר 1.8 ס"מ הכבד אינו מוגדל במרקמו שומני במידה קלה ציסטה בכליה שמאל מה זה אומר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הציסטה כפי שמדווחת היא ציסטה פשוטה שאינה מחייבת מעקב או טיפול.

שלום אודה מאד אם אפשר לקבל הסבר כללי לגבי ההבדל בין PROTEIN- U STRIP (בבדיקת שתן רגילה) לבין PROTEIN- URINE 24h (שבאיסוף 24ש') מה מיצגת כל הבדיקה ומדוע יש הבדל במספרים וביחידות הנמדדות ? למשל בבדיקות שנעשו לי באותו יום התקבל ? ROTEIN- URINE 24h = 390 mg/24h PROTEIN- U STRIP = 28 mg/dL האם יש התאמה בין התוצאות ? . . . איך ? מודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

כמות החלבון בסטיק אינה מהימנה מפני שמושפעת מגורמים שונים בניהם ריכוז השתן. בשתן מרוכז סטיק שתן יכול להיות חיובי לחלבון למרות שלמעשה אין כמות חריגה של חלבון בשתן בבדיקות כימות. הבדיקה גם מושפעת מחומציות השתן. שתן בסיסי עלול לגרום לסטיק להיות חיובי לחלבון באופן לא אמיתי. כימות חלבון בשתן נעשה על ידי איסוף שתן 24 שעות או בדיקת יחס של חלבון לקראטינין או אלבומין לקראטינין. אם איסוף שתן 24 שעות נעשה נכון וכל השתן נאסף הרי שזו הבדיקה האמינה ביותר. יחס חלבון או אבומין לקראטינין בבדיקת שתן אקראית -מבטלת את תצרוכת הנוזלים ונחשבת אמינה, עומדת בקורלציה טובה לאיסוף שתן של 24 שעות לחלבון/אלבומין בהתאמה.

01/11/2018 | 09:50 | מאת: God

שלום רב, שאלה... אם האולסטסאונד כליות לא נמצאו ממצאים. אלא רק חלבון גבוה בשתן אין חשש לסרטן הכיליה? האם חלבון בשתן בלי שום ממצא נוסף עלול להצביע על סרטן? לחוצה מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

סרטן כליה מתגלה בהדמיה. כפי שכבר רשמתי לך אם אין גוש סולידי בכליה או ציסטה מורכבת חשודה אין חשד לממאירות. גידולים שונים יכולים לפגוע בכליה במנגנונים שונים כמו גידול המפריש חלבון מסוים עשוי לשקוע בכליה ולגרום לפגיעה ביחידה ממסננת של הכליה (הגלומרולי) ובכך להופעת חלבון בשתן. החלבון המסוים עצמו עשוי להגיע לשתן ולהיות חלק מהחלבון המופרש. מנגנון אחר של פגיעה הכלייתית יכול להיות חלק מתסמונת פארא-נאופלסטית - נובעת מנוכחות הסרטן בגוף ומתווכת על ידי גורמים המופרשים מתאי הגידול/מערכת החיסון בתגובה לגידול.

02/11/2018 | 10:52 | מאת: God

תודה על תשובתך... בבדיקתflc יצא שבט למבדה קצת 70 . נשלחתי לביופסיית כילייה לבדוק עמילואידוזיס. נמצא בשתן גם בנס גונס מסוג למבדה... אני מבינה שיש סיכוי טוב לעמילואידוסיז(למרות שבמח עצם לא נמצא). אך מה עוד בודקים בביופסיה? אילו סוגי מחלות נבדקות? תודה

ממליצה לך לקרוא שוב בעיון את תשובת דר קלוק-בן בסט אליך מה 31.10.

שלום רב ד"ר סובלת מהיפרפילטרציה כלייתית שהתגלתה בימים אלו. נשלחתי לפני כמה חודשים על ידי רופא הגסטרו שלי (שכעת לא זמין) לבדיקת איסוף שומנים בצואה. במסגרת הבדיקה צריך לבלוע שלוש פעמים ביום למשך ארבעה ימים כדורים בשם "זיצמרק". אין לי דרך להשיג את הרופא שלי כעת. ידוע לך האם הכדורים בסדר לכליות? אלו הכדורים: https://www.sitzmarks.com/how-it-works

לקריאה נוספת והעמקה

מצב של היפרפילטרציה אינו נחשב אי ספיקת כליות ולכן אין צורך בהתאמת מינוני תרופות. התרופה נחשבת בטוחה.

תודה ד"ר. האם מצב של היפרפילטרציה חייב להתפתח לאי ספיקת כליות? האם הסיכויים שיתפתח מתישהו לאי ספיקת כליות גדולים? אם לא נוטלים טיפול תרופתי אך שומרים על ערכי סוכר תקינים בדם ומגבילים בחלבון ונתרן, האם אפשר להמנע מאי ספיקת כליות ללא תרופות ?

אנשים חיים עם היפרפילטרציה גם מבלי לפתח אי ספיקת כליות. דוגמא טובה הינה תורמי כליה, אשר בכליה הנותרת מפתחים היפרפילטרציה ללא עליה משמעותית בסיכון לאי ספיקת כליות לעומת האוכלוסיה הרגילה.

31/10/2018 | 11:51 | מאת: ליבנת

שלום , האם ניתן לטוס לחול לתקופה של חודש ימים במידה ויש בעיה של כליות ? מדובר באדם מבוגר בן 77

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית גם מטופלי דיאליזה טסים עם ביטוח רפואי תואם. ממליצה להימנע מטיסה אם מצבו הרפואי לא יציב. מבחינה כלייתית אם יש אי ספיקת כליות דוהרת, או מצב המוגדר כ״טרום דיאליזה״ ושלדעת הנפרולוג המטפל יצטרך להתחיל טיפולי דיאליזה בקרוב או זקוק מעקב רפואי הדוק. מומלץ בכל מקרה לקבל חוות דעת של נפרולוג מטפל, לטוס עם ביטוח רפואי ועדיף למדינה עם שרותי רפואה מערביים. בהצלחה:

31/10/2018 | 09:45 | מאת: God

שלום רב, כרגע בבירור לעמילואידוזיס נערכה ביופסיית כילייה וטרם יש תשובה. מה שגרם לשלוח לביופסיה היא רמת חלבון מעל 2 גרם ביממה בשתן וערכי תפקודי כליות בדם כולם תקינות. עשיתי גם us כליות שיצא תקין ללא ממצאים. האם מכל אלה יש אפשרות לסרטן הכיליה? או מה בעצם מחפשים בביופסיה? אילו עוד מחלות מתבטאות בחלבון בשתן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית מציעה לך לדבר עם הנפרולוג המטפל ולשאול אותו את השאלות הנ"ל שכן הוא מכיר אותך... נהוג לעשות ביופסיה על מנת להגיע לאבחנה ברורה חד משמעית של מחלה מה שיאפשר טיפול בה, לשלול סיבות אחרות לפרוטאינוריה. בעמילואידוזיס לעיתים הביופסיה תאפשר מתן טיפול רפואי שאחרת לא ינתן. כך למשל ב primary amyloidosis מוכחת בכליה (כשאין במח עצם עדות למיאלומה) הביופסיה תאפשר טיפול המטולוגי לתאי הפלזמה. אם בUS אין גוש סולידי בכליה או ציסטה מורכבת חשודה אין חשד לממאירות

31/10/2018 | 15:56 | מאת: God

ראשית תודה על ץשובתך הבהירה. כמובן ששאלתי את הנפרולוגית שאלות אלה. מלכתחחחה נשלחתי לבגיקת עמילואיד אך היא אמרה שעושים עוד צביעות ולכן אני שואלת אילו מחלות כיליה יכולות להיות כאשר יש ביטוי של חלבון בשתן? גם מקריאה מעמיקה ראיתי שחלבון בשתן הוא לא ביטוי לסרטן הכיליה. זה מרגיע... בהתחשב בעובדה שיש רק חלבון אבל קריאטינין ואלבומין בדם תקינים...מה כן יכול להיות חוץ מעמילואידוסיז?

מחלות רבות יכולות לבוא לידי ביטוי באמצעות הפרשת חלבון בשתן. הנפוצה הינה סכרת שגורמת לפגיעה כלייתית. מצבים נוספים לדוגמא הינם מצב של השמנת יתר, מחלות גנטיות, מצב של תהליך דלקתי פעיל וכן מחלות כלייתיות ראשוניות או שהינן כחלק ממחלה סיסטמית, כלומר מחלה הפוגעת באיברי הגוף השונים ויש לה גם ביטוי בכליה. היריעה קצרה מלתאר את כל הגורמים לחלבון בשתן אך מניחה שבקרוב התעלומה תפתר ותקבל את תשובת הביופסיה. בהצלחה.

30/10/2018 | 13:03 | מאת: דן חיים

שלום אני בן 47 היום ומאז גיל 33 בכל בדיקת שתן יש עדות לחלבון כולל בבדיקת איסוף שתן. החריגה לא גדולה לצד ה PROTEIN- U STRIP מופיע ערך שנע בין 7 ל 16 מ"ג. מבד זאת בדיקות דם תקינות. קריאטנין נע בין 0.85 ל 0.99 תלוי בצריכת חלבון. אמבולין ואוריאה תקינים. אני צורך אבקות חלבון ומתאמן בחדר כושר. רופא המשפחה אמר שהממצא חסר משמעות שכן אין עוד סימפטומים או עדות לבעיות אחרות. גם אולטרה סאונד בטן תחתונה כולל שלפוחית וכליות תקין. האם יש צורך בבירור יותר מעמיק או פשוט לסמוך על רופא המשפחה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סטיק לחלבון מושפע מעוד גורמים ולכן אין להסתמך עליו כמדד אמין לנוכחות חלבון בשתן אלא בערכים גבוהים מאד. כימות חלבון אמין הוא באיסוף שתן 24 שעות או ביחס חלבון לקראטינין בדגימת שתן. בחריגה יש לחזור על הכימות עוד פעמיים לאורך מספר חודשים. מעניין לראות גם את כימות האלבומין בשתן. הכמות של החלבון שכומת כן חשובה. עם באיסוף השתן יצא לדוגמה 170 מ"ג חלבון (כשהכמות התקינה היא עד 150 מ"ג) הרי שההתייחסות היא אחרת מאשר פרוטאינוריה של 500 מ"ג ליממה. בכל מקרה עליך לדעת שאבקות חלבון/דיאטה עתירת חלבון מהווים "מעמסה" על הכליה ואם יש פרוטאינוריה מומלץ להימנע משימוש בהן.

27/10/2018 | 22:17 | מאת: דין

שלום רב מה עושים במקרה של בעיה כלייתית התחלתית וגסטרוסקופיה? האם חומר הטשטוש שמשתמשים בו לגסטרוסקופיה עלול להזיק לכליות? האם יש אופציה לחומר טשטוש אחר לחולי כליות? אשמח לאופציות על מנת שאדע למקרה הצורך.

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה בשימוש בחומר הטשטוש המשמש לגסטרוסקפיה. בהצלחה בבדיקה.

26/10/2018 | 10:00 | מאת: לאה

יש ליירידה בתפקודי הכליות וגם סוכרת. קראטנין הסביבות ה 2 וקצת. לפעמים נראה שיש לי קצת בצקות. הרופאת משפחה אמרה לי שאם אני אקח פוסיד 40 מג ביום זה יכול לעזור ולפשר תפקודי כליות. רופא אחר אומר לי gfr בסביבות 27 יכול להזיק. שמתי לב שזה הןריד לי קצת נפיחןיןת והיתה ירידה קלה במשקל אז השאלה אם יש קצת בצקות קלות האם זה מןעיל או מזיק. כמובן בהנחה שאני שותה הרבה מים

לקריאה נוספת והעמקה

זה נכון שפוסיד יכול להעלות את הקראטינין במידה מסוימת. מצד שני, עודף הנוזלים (הבא לידי ביטוי בבצקות) גם כן אינו בריא. הוא מעמיס על הלב וגורם לעליית לחץ דם. הטיפול הטוב ביותר בעודף הנוזלים הוא תזונה דלת נתרן, ולכן אם עד עכשיו לא עשית זאת - זה הזמן. אם למרות תזונה דלת נתרן יש בצקות, נראה שאין ברירה אלא להמשיך עם הפוסיד במינון הנמוך ביותר הדרוש. לעיתים אפשר להוריד בהדרגה את המינון לאחר שהבצקות נעלמות ולחץ הדם מתאזן. כמובן בתיאום הרופא המטפל ומעקב משקל.

25/10/2018 | 23:59 | מאת: נוג

אני נוטלת פעמיים ביום .את הטיפול ללחץ דם האם יש לזה השפעה על החלבון בשתן ?יש לי חלבון בשתן . סכרת ולחץ דם שמטופל עי טריטס 2.5 פעמיים ביום ועדיין בבוקר לחץ דם שלי 130/87 .

לקריאה נוספת והעמקה

טריטייס הינה תרופה ממשפחת מעכבי האנזים המהפך (ACE inhibitors) שהינה חשובה במצבים של אי ספיקת כליות או הפרשת חלבון בשתן. מעבר לאפקט על הורדת לחץ הדם, טריטייס גם מפחיתה את הפרשת החלבון, מפחיתה את הצטלקות הכליות ועוזרת לשמור על התפקוד הכלייתי לאורך זמן. שמירה על תזונה דלת נתרן בשילוב הטריטייס תשפר את פעולת התרופה. עם זאת, חשוב לזכור כי לטריטייס יש השפעה על זרימת הדם הכלייתית ולכן במצבי חולי חריפים בהם יש שינוי בזרימת הדם לכליה כגון חום מאוד גבוה, מצבי התייבשות, שלשולים מרובים - חשוב באותו הזמן לא לקחת את הטריטייס עד להחלמה.

היי, שלום רב. נמצאת בברור רפואי כבר תקופה. ב2016 ביצעתי כחלק מהבירור בדיקת SAA- Serum Amyloid A. התוצאה הייתה 8 (בעוד שטווח הערכים נע בין 0-6.4). כיום, לאחר שנתיים, ביצעתי בדיקת איסוף שתן של 24 שעות. תוצאת הCreatinine Clearece יצאה גבוה מהנורמה. התוצאה יצאה 137 (טווח הערכים נע בין 80-125). קריאטינין בדם יצא 0.56 (טווח הערכים בין 0.51-0.95). הייתי רוצה לדעת קודם כל מה משמעות תוצאת העמילואיד? האם נראה כי יש קשר בין שתי התשובות? והכי חשוב- תוך כמה זמן לוקח לעמילואיד בסדר גודל הערך שלי לשקוע באיברים פנימיים ולהתחיל לעשות נזק? קראתי איפשהו שזה לוקח עשרות שנים אבל לא בטוחה שזה נכון. אשמח למענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שקיעת העמילואיד באיברים יכולה לפגוע בהם בטווח של שנים. כמובן שכמות העמילואיד ששוקע הינה חשובה (ככל שהמחלה שגורמת לעמילואידוזיס פעילה יותר, יותר עמילואיד יווצר וישקע) וכמו כן וריאציות בין אנשים שונים. הרמה שאת מתארת אמנם מוגברת אך מעט מעל לנורמה. בנוגע ל- creatinine clearance - מעט מוגבר ולכן יכול להעיד על מצב של "היפרפילטרציה", כאשר הכליה עובדת מעט ביתר. זה יכול להופיע במצבים שונים כגון השמנת יתר, באנשים עם כליה בודדת ועוד. כאשר יש עמילואידוזיס, חשוב לבדוק את רמת החלבון בשתן אותה לא ציינת.

קודם כל אני נורא מודה לך על התשובה הסבלנית. גם רופאה אמרה לי היפרפילטרציה, אך בשל עומס במרפאה לא הספיקה לפרט ויצאתי נטולת כל ידע בנושא. האם יש דרך לעצור את ההיפרפילטרציה ולהחזיר את הכליות לתפקוד נורמלי לפני שזה מוביל לבלאי של הכליות? האם זה הפיך? תוך כמה שנים בשלב ההיפרפילטרציה מתחילות להתעורר בעיות כלייתיות? לגבי החלבון- בעוד כשבוע אעשה איסוף שתן ואדע. לא נבדק באיסוף הקודם לצערי. סובלת גם ממצב טרום סוכרתי בעקבות שימוש ממושך בסטרואידים. האם ערכים של 125-130 לאחר ארוחה גם עלולים לתרום להיפרפילטרציה? לגבי שקיעת העמילואיד באיברים- האם זה שיש עמילואיד מוגבר זה אוטומטית נחשב לעמילואידוזיס? (המחלה). כמו כן, אמרת שזה תהליך של שנים. הכוונה היא יותר לטווחים של 5-6 שנים? או 15-10? או בכלל עשרות שנים? חשוב לי לדעת טווח כדי שאדע לעקוב כמו שצריך. תודה רבה רבה!

במצבי היפרפילטרציה, הטיפול כולל תזונה דלת נתרן ודלת חלבון (אם כי הגבלת החלבון יכולה להשתנות בהתאם לרקע הרפואי) וכן תרופות ממשפחת מעכבי האנזים המהפך (מעכבי ACE). שליטה על לחץ הדם גם היא חשובה. חוסר איזון ערכי סוכר אכן תורם להיפרפילטרציה. בנוגע לעמילוידוזיס - כפי שכבר ציינתי, התקדמות מחלת הכליות תלויה רבות בכמות העמילואיד ששוקע, ברמת פעילות המחלה כמו גם בגורמים נוספים (למשל היכן השקיעה בכליות וכו'). כל אלה יקבעו את קצב ההתקדמות, כמו גם הטיפולים הניתנים. לכן אין דרך לנבא את התקדמות המחלה במקרה זה, וחשוב להיות במעקב החל מהיום.

25/10/2018 | 11:48 | מאת: אבנר

שלום, בן 27 מטופל בציקלוספורין ופרדניזון במשך 5 שנים. כעת ברמה של 175 ציקלוספורין. והומירה במשך שנתיים. בבדיקת לחץ דם התוצאה היתה 163/100. כעת במגמת ירידה מהפרדניזון. האם ערכי לחץ הדם ירדו עם הורדת הפרדניזון? האם צריך להוריד גם רמת ציקלוספורין? האם רמת לחץ הדם הגבוהה הפיכה, או שזה נזק תמידי? תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

לא ציינת מדוע אתה מטופל בתרופות אלו. כעקרון גם פרדניזון וגם ציקלוספורין יכולים להעלות את לחץ הדם ולכן יש לשמור על רמת ציקלוספורין הנמוכה ביותר הדרושה (כמובן כתלות במחלה בה מטפלים). זה נכון גם לגבי הפרדניזון - ככל שהמינון גבוה יותר, ערכי לחץ הדם צפויים לעלות יותר. אם הערכים הללו חוזרים על עצמם, אתה זקוק לטיפול ליתר לחץ דם בשלב זה. יתכן ועם הירידה במינוני התרופות תהיה ירידה בלחצי הדם וניתן יהיה להפחית בהדרגה את התרופות שאתה נוטל. לא מדובר בנזק תמידי. ערכי לחץ הדם משתנים בהתאם למצב הרפואי, תרופות, תזונה ועוד.

24/10/2018 | 18:52 | מאת: מאור

שלום, אני בן 19, חייל, התייעצתי איתכן בעבר בפורום על חולשה שמופיעה יום יומיים לאחר פעילות גופנית. בהתאם להמלצתכם מדדתי לחץ דם ואכן ראיתי שהדיאסטולי נמוך 58-63 בכמה מדידות והסיסטולי תקין 110-120. על מה זה יכול להעיד? יכול להסביר את החולשה? תודה, מאור

לקריאה נוספת והעמקה

לחץ הדם תקין . אינו מסביר תסמינים בבחור צעיר כמוך.

24/10/2018 | 12:42 | מאת: רואן

רמת בליבורין כללי חורגת מטווח הנורמה 1.32 רמת זרחן פוספט 5.2 מה זה אומר האם יש בעיה !

לקריאה נוספת והעמקה

איו בשאלה תיפקודי כליה . אנא פנה לרופא המשפחה לקבלת הסברים.

24/10/2018 | 10:27 | מאת: נורית שאחה הוספת

הבצקת ברגל שמאל בקרסול כף הרגל עצמה לא נפוחה

ראי תשובה קודמת

נראה לי שיש לי בצקת באזור הקרסול. Gfr 25. יש גם חלבון בשתן 365 בבדיקה שתן כמותי 24 שעות. זב יכול להיות קשור לכליות ? ב gfr 25

לקריאה נוספת והעמקה

בצקת חד צדדית מקורה בבעיה מקומית. האם קיבלת מכה? האם יש בעיית ורידים/שושנה/ניתוח לאחרונה? מציעה לך ללכת להיבדק על ידי רופא משפחה. מציעה לך גם להימצא במעקב נפרולוגי (עקב אי ספיקת הכליות ) . בהצלחה

שלום, אבי כבן 71 אובחן בינואר האחרון בסרטן ריאות אדנוקרצינומה שלב 4, תאים לא קטנים. מטופל בחצי שנה האחרונה בגיוטריף (אפטיניב) 20 מ"ג. הקרטנין של אבא עומד היום על 1.63, לפני חודש היה יותר-2.5 (כנראה בעקבות שתיית מים זה ירד) urea=76 עוד לפני הטיפול בגיוטריף הקרטנין של אבא היה גבוה: בין 1.33-1.45 בערך. היינו אצל נפרולוג שביקש לבדוק חלבון בשתן כדי להבין ממה נובעת הבעיה בכליות. עשינו איסוף שתן 24 שעות ונמצא שלאבא יש חלבון בשתן=398 מ"ג, osmolality urine=417 מה זה בדיוק אומר חלבון בשתן ברמה כזו גבוהה ממה שאני מבינה? האם זה מעיד על מחלת כליות מתקדמת או חלילה דיאליזה? איך ניתן למנוע/להפחית את הבעיה בכליות? אוכל לשלוח תוצאות של ערכים נוספים שתרצו אם זה יעזור להבין את תמונת המצב. אודה להכוונה ולהסבר.

לקריאה נוספת והעמקה

NORMAL GLUCOSE - U STRIP NEG BILIRUBIN- U STRIP NEG KETONES- U STRIP 1.013 fL SPECIFIC GRAV-U STRI 6.0 PH- U STRIP 20 mg/dl PROTEIN- U STRIP NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP 0 RBC/microl RBC calc. - U STRIP NEG NITRITE- U STRIP .NEG LEUCOCYTES - U STRIP 76 mg/dl UREA 1.63 mg/dl CREATININE 5.89 mg/dl URIC ACID 141.9 mEq/L SODIUM 5.2 mEq/L POTASSIUM 9.92 mg/dl CALCIUM 3.46 mg/dl PHOSPHORUS 6.6 g/dl PROTEIN-TOTAL 3.94 g/dl ALBUMIN 2.7 g/dl GLOBULIN 96 U/L ALK. PHOSPHATASE 17 U/L GOT (AST) 9 U/L GPT (ALT) 135 mg/dl TRIGLYCERIDES 137 mg/dl CHOLESTEROL 53 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 57.2 CHOLESTEROL-LDL calc 84 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL

לאביך הייתה אי ספיקת כליות עוד טרם הטיפול שהוחמרה במהלכו השתפרה. לא סיפרת האם הייתה גם פרוטאינוריה טרם הטיפול ועוד. ספציפית AFATINIB גורמת באופן נדיר לבד (ללא עוד גורם נילווה) לפגיעה כלייתית ו/או החמרת פרוטאינוריה. זה בניגוד למולקולה "אחות" בשם GEFITINIB. לעומת זאת , התרופה עקב פגיעה בריריות מערכת העיכול (שכיח), עלולה לגרום להתייבשות שיכולה להחמיר את התפקוד הכלייתי . אם "ההתייבשות" הייתה לאחרונה יתכן והשיפור ימשיך עוד. אם זאת יש לדעת כי כל אי ספיקת כליות חריפה עלולה לגרום להחמרת אי ספיקת כליות קיימת. רק הזמן, ומעקב תוך כדי יספק תשובות בהצלחה

תודה על המענה, 1. לא הבנתי את מה שרשמת:"התרופה עקב פגיעה בריריות מערכת העיכול (שכיח), עלולה לגרום להתייבשות שיכולה להחמיר את התפקוד הכלייתי . אם "ההתייבשות" הייתה לאחרונה יתכן והשיפור ימשיך עוד." אני מבינה שעלולה להיות התייבשות עקב פגיעה בריריות, אבל אם אבא שותה מספיק מים כל יום, האם זה לא משפר את עניין ההתייבשות? 2. " לא סיפרת האם הייתה גם פרוטאינוריה טרם הטיפול ועוד" - למה הכוונה? באיזה שם זה מצויין בבדיקות דם? 3. איך בעצם אמורים לטפל במצב של אבא לאור הנתונים של הבדיקות? האם יש טיפול מניעתי? או הפחתת הפגיעה בכליות? אני מאוד דואגת לאבא שלי, חשוב לי שיקבל טיפול נכון ובזמן. אשמח להארותייך תודה רבה!

1. את סיפרת שהייתה החמרה של התפקוד הכלייתי שהשתפרה עם נוזלם/שתייה. מכאן הנחתי שאביך היה מיובש. לעיתים התייבשות היא מישנית לAFATINIB שגורם לשילשולים למשל. זה כל מה שהתכוונתי 2. פרוטאינוריה זה חלבון בשתן. סיפרת שכעת יש לו באיסוף 400 מ"ג חלבון. לאביך היתה מחלה כלייתית עוד לפני התחלת הטיפול. יתכן שגם היה לו חלבון בשתן עוד לפני התחלת הטיפול. בדרך כלל התרופה אינה גורמת לפרוטאינוריה ונוכחות פרוטאינוריה מקדימה לא מונעת שימוש בתרופה. 3. הטיפול באי ספיקת כליות כרונית מבוסס על טיפול בגורמי הסיכון השונים שתורמים לאורך זמן להתדרדרות מחלת הכליה – כגון יתר לחץ דם, סוכרת, וכו. במטופל אונקולוגי צריך להתייעץ עם האונקולוג שכן אם אין תגובה לטיפול האונקולוגי או שתוחלת החיים הצפויה היא קצרה יחסית לעתים הגישה משתנה. כמובן שאין להסתמך על יעוץ אינטרנטי ורצוי לשוחח עם הצוות שמכיר אותו ומטפל בו כולל גם עם הנפרולוגית המטפלת בפועל. בהצלחה

24/10/2018 | 06:42 | מאת: יאנה

שלום. כרגע היני נמצאת בהריון שני שבוע 21. מהתחלה של ההריון היו לי כל חודש דלקות בדרכי השתן (לציין שלא סבלתי בחיים שלי מדלקות וגם לא בהריון ראשון). הגניקולוגית הפנתה אותי לUS דרכי שתן וכליות. בפעם הראשון הממצא היה שיש לי הינדרופרוזיס קל עד בינוני משתי הצדדים. לאחר זה העבירו אותי למעקב הריון בסיכון והביאו לי טיפול מונע, לקיחת אנטיביוטיקה כל יום. לאחר כחודש ביצעתי עוד פעם את הUS ונרשם שבכליה השמאלית יש רושם למערכת מאספת כפולה ושלא הודגמה הרחבה של המערכת המאספת (כליה הימנית ללא החמרה). ברצוני לשאול האם זה משהו שיכול לפגוע/נדרש ניתוח והאם זה משהו שנולדים איתו או יכול להיווצר במהלך הזמן, ואיך תיהיה השפעה על ההריון? תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

הרחבה של אגני הכליה ושל האורטרים (צינורות השתן הגדולים המוליכים לשלפוחית השתן) היא תופעה שכיחה מאד בהריון, ויכולה להימשך עד 12 שבועות לאחר הלידה. בדרך כלל בולטת יותר מימין. נובעת משינויים הורמונים ומבניים באגן בעקבות ההריון. עקב כך נוכחות חיידקים בשתן תסמינים (שגורמים לדלקת ) או ללא תסמינים (בקטריאוריה אסיפטמוטמית) שכיחה יותר בהריון. מערכת מאספת כפולה היא הפרעה מיבנית שכיחה בדרכי השתן. לעיתים הכפילות היא שלמה (זאת אומרת שלכליה אחת יש שני אגני כליה ושני אורטרים) , או חלקית (בה יש שני אגני כליה עם או בלי שני אורטרים שמתאחדים לפני הכניסה לשלפוחית השתן). נוכחות מערכת מאספת לא מצריכה טיפול פולשני אם אין סימני חסימה או זיהומים. קשה לאמר בוודאות אך יש סבירות גבוהה שאצלך הממצא מקרי. ממליצה לך לחזור על הדמיית אולטרסאונד 3 חודשים אחרי לידה. אם עדין תהייה הרחבה, או שגם לאחר הלידה תחווי זיהומים בדרכי השתן מומלץ לך ללכת להיוועץ באורולוג (הכירורג של דרכי השתן). בהצלחה

23/10/2018 | 13:33 | מאת: דבורה

שלום, האם צריכים להפסיק ליטול תוספי סידן לפני שבודקים רמת סידן בדם? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא

עברתי ניתוח מעקפים והחלפת 2 מסתמים . נלקח עורק מהרגל הימין. מאז ששוחררתי מהבית חולים יש לי בצקת ברגל ולא יכול לדרוך .יש לי כאבים ודקירות . האם זה קשור לכליות היות והבצקת לא יורדת . לוקח פוסיד כל יום .היתי מורדם ומונשם במשך חודש. מחכה לתשובתכם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בצקת חד צדדית מקורה בבעיה מקומית (ולא כלייתית). בדרך כלל בניתוח נלקח וריד (ולא עורק) לצורך ביצוע אחד המעקפים בלב מה שעלול לגרום לפגיעה בניקוז הורידי ובצקת באותה רגל. זו תופעה שכיחה . יש לשלול גם פקקת ורידים עמוקה באולטרסאונד (דופלר ורידי רגליים). בהצלחה.

18/10/2018 | 20:55 | מאת: רואן

שלום מ4 חודשים ואני מרגישה כאב בבטן עליונה והרגשת דופק חזק חזק ותזוזות והתכווציות בבטן ביצעתי אולטרסאונד בטן עליונה היה חדש לאבן בכךיה שמלית שלחו אותי לסיטי כליות הכליות במבנה וגודל תקין הממצא היחיד שהיה עכירות שומן פריטוניאלי מה זה אומר והמליצו לעבור סיטי עם ח.נ

לקריאה נוספת והעמקה

לכולנו יש שומן העוטף את אברי הבטן . עכירות שומן היא מינוח רנטגני המתאר את מראה השומן בבדיקת הדמיה (סי טי במקרה שלך). עכירות שמן אינה תקינה ויכולה להעיד על תהליך דלקתי באיבר סמוך או בשומן עצמו. מהתשובה שנתת לא ברור היכן בדיוק נמצאת העכירות (בסמוך לאיזה איבר) . בהצלחה עם המשך הברור.

19/10/2018 | 16:14 | מאת: רואן

שלוםרופא בתשובת הסיטי לא רשמו באיזה איבר המליצו לעבור עוד סיטי חם ח.נ להשלמת בירור אני אשלח לך תמונה בתשובה אולי תבעני באיזי איסר מדובר

19/10/2018 | 16:19 | מאת: רואן

מעבר חזה בטן תקין טחולכבד לבלב האדרנלים בגדר תקין כליות במבנה וגודל תקין אין עדות לבלוטות מוגדלות כלי הדםהגדולים ללא ממצא פתולוגי משמעותי מעי ברוחב תקין, קיים תוכן רב בקולון רושם לעכירות שומן הפריטוניאלי שלפוחית השתן מכווצת רחם ושחלות בגודל תקין להשלמץ בירור לעבור עוד סעטי חומר ניגוד

לא יכולה לראות קבצים מצורפים וגם אני רנטגנולוגית (מומחית לפענוח תצלומי הדמיה רפואית, שהיא התמחות בפני עצמה) .

אכן לא בהיר איפה העכירות. ממליצה להמשיך עם הברור שהומלץ. בהצלחה

27/10/2018 | 12:34 | מאת: רואן

בוקר טוב רופא לפי מה שספרצי לך על המצב שלי את הסיטי אני עוברת ב5/11 אני מרגישה לחץ בבטן ובחזה כשאני יושנת על הבטן אני מרגישה כמו כדור גומי שעולה ויורד לי בבטן צחושה מוזרה ממש מפחדת רופא משפחה טוען שאין לי כאבים אז זה משהו לא חריג ולא מסכים לתת לי הפנייה למיון מה זה יכול להיות עכירות שומםן פריטוניאלי זה יכול להיות גוש או משהו בחלל הפריטאניום

כפי שד"ר סוטנדורף הסבירה, עכירות השומן יכולה להעיד על תהליך דלקתי. סיטי עם חומר ניגוד יוכל לעזור להבהיר את הממצא. בהצלחה.

27/10/2018 | 19:46 | מאת: רואן

תודה לך רופא זה יכול להיות בעיות גנגולוקית או לא קשור גם בתשובה סיטי רשום רחם ושחלות בגודל תקין אז לא מדובר בבעיה באיברי נשים לפי מה שקרתי בנט שדלקת צפק אחד הגןרמים זה האיברים הנשים

17/10/2018 | 14:26 | מאת: שרון

דר. שלום בני בן 13.5 בריא בד"כ. שוקל 46 וגובה 1.63. לפני כמה חודשים נרשם לחדר כושר בו עוסקים באימוני כושר קרבי. לאחר שהגיע תשוש מאימון ביקשתי הפניה לבדיקות דם. יצא קריאטנין קינאז 300. הרופא אמר לחזור אחרי החגים על הבדיקות ויצא 800. נאמר לי שהילד צריך להפסיק להתאמן ויש לפנות לנפרולוג. מצרפת את תוצאות הבדיקה. אודה לחוות דעת.

לקריאה נוספת והעמקה

עליית CPK יכולה להיות משנית לפעילות מאומצת, דלקות שרירים מסיבות שונות, תרופות, כחלק ממחלות מטבוליות ועוד. תחילה חשוב להבין האם עליית ה CPK מופיעה רק לאחר מאמץ גופני ועל כן ממליצים להמנע מפעילות גופנית מאומצת 3 ימים טרם הבדיקה. אם ה CPK יחזור לערך תקין כעבור 3 ימים אלו, הרי שסביר שהסיבה היא מאמץ גופני ביתר. אחרת - ניתן להמשיך ולברר. תחילה להבין את ההיסטוריה הרפואית - האם יש כאבי שרירים, תסמינים נלווים, בהמשך בדיקה גופנית לתפקוד השרירים והעצבים ובהמשך, בהתאם לממצאים הראשוניים, ביצוע בדיקות נוספות. לא תמיד אנו מוצאים את הסיבה לעליית ה CPK שכן במרבית המקרים נמנעים מבירור פולשני אם אין התוויה ברורה לכך (בירור פולשני - למשל ביופסית שריר).

17/10/2018 | 13:26 | מאת: שיר

שלום רב! בת 30 שמתי לב בתופה האחרונה לגבישים לבנים בשתן כמו קילופי עור. לאיזה רופא עלי לפנות ומה זה יכול להיות? אין צריבה. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב ראשון יש לשלול זיהום בדרכי השתן גם אם ללא צריבה. אפשרות אחרת היא הפרשת חומרים מסוימים היוצרים אבנים. לכן ממליצה על בדיקת שתן לכללית ולתרבית בשלב ראשון. בנשים תמיד יתכן שהמקור הינו הפרשה נרתיקית ולכן אם שניהם יהיו תקינים, רופא נשים יהיה השלב הבא. במידה וגם בדיקתו תקינה, ממליצה לבצע אולטרסאונד כליות.

15/10/2018 | 13:53 | מאת: ליאת

יצא תקין 8.6 שהנורמה בקופח כללית בין 4.3 ל 29. קראטנין קצת מעל 2. כבר שנתיים באי ספיקת כליות היה יותר גרוע התייצב על אזור ה2 .gfr בסביבות 26 27. בדרך כלל באיזה שלב אמור להיות בעיות עם ה אריטרופיטין אני מניחה שלא בשלבים האלה ? המוגלובין בין 10.4 בבדיקה אחת בבדיקה שניה היה 10.9

לקריאה נוספת והעמקה

כל עוד ההמוגלובין מעל 10 לא נהוג לחשוב ולהתחיל טיפול באריטרופואטין. בדרך כלל הצורך עולה בדרגת אי ספיקת כליות כרונית חמורה יותר.

15/10/2018 | 11:31 | מאת: רות

הי, בת 44, פעילה ספורטיבית, משקל תקין ובריאה. תמיד היה לי לחץ דם נמוך והוא אף ירד לאחרונה. האם יכול להיות קשור לכך שהתחלתי לקחת אומגה 3? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן יש מחקרים שמצביעים על כך שאכן הטיפול מוריד תנגודת של כלי דם וכך את לחץ הדם

14/10/2018 | 22:27 | מאת: מיכאלה

שלום רב אני בת 50 בבדיקות אחרונות תוצאה של יוריק אסיד היתה 7 . סובלת מסוכרת סוג 2 a1cאחרון 6.7 בדר"כ גם פחות .נוטלת 3 גלוקופאז ביום לחץ דם וכולסטרול תקינים אצלי.סובלת מהשמנה האם ערך שיצא לי מצריך טיפול כלשהו? יש לציין שאני אוכלת מעט מאד עוף לא אוכלת בשר אדום ולא שותה אלכהול. אודה לכם על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל לא מסתמכים על בדיקה בודדת ורב הרופאים ישקלו להתחיל טיפול רק ברמות שהן מעל ל 8 מ"ג/דל לערך במספר בדיקות. אין הוכחה חותכת כי הורדת חומצה אורית בדם תמנע את המחלות שנקשרו עימה (בניהן אי ספיקת כליות כרונית, יתר לחץ דם, סוכרת, תסמונת מטאבולית, טרשת עורקים) שכן עדין לא ברור האם מהווה גורם סיכון עצמאי לתחלואה או שהיא רק סמן לגורמי הסיכון האחרים . לכן השאלה האם יש לטפל היא שאלה פתוחה שאין עליה תשובה חד משמעית וכל רופא פועל בהתאם לשיקול דעתו. בערך שציינת לא הייתי מטפלת. בהצלחה

14/10/2018 | 14:57 | מאת: שמואל

איך שומרים על התזונה הנכונה למניעת התדרדרות הכליה.

לקריאה נוספת והעמקה

התזונה במחלות כליה כוללת הקפדה על שתיה מספקת (לפחות 2 ליטר ליום אלא אם יש בצקות, אי ספיקת לב או הפרעות במלחים), תזונה דלת נתרן העוזרת גם לאיזון לחץ הדם וכאשר יש ירידה בתפקוד כלייתי (המתבטא בעליית קראטינין בדם) גם הגבלה בחלבון בתזונה. בשלבים המוקדמים, בהם התפקוד הכלייתי שמור, לרוב אין צורך להגביל חלבון בתזונה אך מומלץ להמנע מתזונה עתירת חלבון. (עד 1.2-1.3 גרם לק"ג ליממה). כמובן שבמידה ויש הפרעות במלחים, למשל עליה בערכי אשלגן - יש צורך בהגבלה תזונתית בהתאם.

12/10/2018 | 16:26 | מאת: ליהיא

לום ד"ר, בת 52 לוקחת דיובאן 40 מ"ג ליום ונמצאת בברור לגבי לחץ דם אם על רקע נפשי או לא. בבדיקות בבית הבדיקה הראשונה בדר"כ סביב 130/140 על 80 בבדיקה שניה 120 /80 ובשלישית צונח ל 116/77 זה חוזר על עצמו ירידה מבדיקה לבדיקה ברביעית וחמישית ושישית זה כבר נשאר 116/77 ואז אני מתלבטת אם צריך כדור בערך כזה..מה עושים?כשלא לקחתי כדור זה היה בדיוק ככה אבל עם ערכים יותר גבוהים כך שהבדיקה האחרונה היתה 130/90 והראשונה 140/150על 90 האם מיהרתי לקחת כדור?

לקריאה נוספת והעמקה

למדידות לחץ דם ביתי יש הנחיות ברורות . אחת ההמלצות היא תמיד להתעלם ממדידה ראשונה ולהתייחס למדידות העוקבות אחריה. לחץ דם ביתי של 130/90 הוא גבוה למדידה ביתית בעוד שלחץ דם של 116/117 תקין. נראה שאת מאוזנת היטב עם כדור הדיאובאן. כמובן שאין להסתמך על מדידה בודדת למסקנות אלא לראות מעקב של מספר ימים. לאור העובדה שלחץ הדם שלך נזקק למעט מאד טיפול לצורך איזונו יתכן ואם תבצעי שינויים באורכות החיים תוכלי התאזן ללא טיפול תרופתי כלל. שינויים באורכות חיים כולל שינויי תזונה (דיאטה דלת מלח, דלת מזון מעובד) , פעילות גופנית סדירה (ארובית, יוגה..), הורדה במשקל (אם יש עודף משקל). בהצלחה

תודה על תשובתך, גם שלחץ הדם מאוזן ממשיכה לסבול מלחץ בראש במיוחד בשינוי ם ממצב ישיבה לעמידה או בנסיעה (לעיתים עם לחץ באוזנים) הלחץ הזה גורם לי להילחץ ומקפיץ לפעמים את המדדים גם גם ל 146 ואפילו150 אם לא אקח את הדיובאן זה עלול להגיע לערכים שיסכנו אותי לא כך?תודה

בוודאי שאין להפסיק כעת את הטיפול. רק ציינתי שאם תשני אורחות חיים ומדידות לחץ הדם תשתפרנה, אז אולי אפשר יהייה לשקול זאת. כמובן שאל מול רופא מטפל ולא על סמך יעןץ אינטרנטי. בהצלחה

10/10/2018 | 20:09 | מאת: נחמן

שלום רב! אני בן 56,חולה אנקילוזינג ספונדילייטיס. יש לי גם סוכרת שמטפלת ע''י הכדורים. בבדיקות שגרתיות היה לי 6.47 פרוטאין טוטאל(הערך התחתון התקין הוא 6.6). אני מבין שהסטייה לא גדולה.אך בכל זאת,רציתי לשאול,האם הדבר קשור לכליות. בעבר תמיד היה לי פרוטאין מעל 7.5.אני אוכל דגים,בשר,ביצים ,עוף ודיברי חלב.אני לא יורד במשקל. רמת האלבומין שלי 4.09.אלקטרופורזה תקינה,תפקודי כליות תקינים. מה עלול לגרום לירידה בפרוטאין טוטאל? במקביל לירידה בפרוטאין יש לי ירידה קלה בסידן-8.47(הגבול התחתון הוא 8.5).יש לי כאבים ברגליים ועמוד השדרה ובצילום האגן לאחרונה יש סימנים לבריחת סידן קלה. האם הממצאים הללו דורשים בירור? תודה. נחמן

לקריאה נוספת והעמקה

ירידה ברמת החלבון הכללי שאינה משנית לירידה באלבומין נובעת לרוב מירידה בכמות הגלובולינים, מרכיבים של מערכת החיסון. הירידה יכולה להיות משנית לטיפולים באנקילוזיס ספונדיליטיס. בכל מקרה לא נראה שמדובר במקור כלייתי לבעיה על פי הנתונים שמסרת. כגאי לפנות לרופא המשפחה וגם לרופא הראומטולוג המטפל בך להתייעץ בנוגע לכאבים מהם אתה סובל.

אפשר בבקשה הסבר לממצאים: הכליה הימנית: בגודל ומבנה תקין, פרנכימה שמורה, הודגמה אבן בגודל כ6.0ס"מ ללא הרחבה של המערכת המאספת ושל השופכן. הכליה השמאלית: בגודל ומבנה תקין, פרנכימה שמורה, ללא הרחבה של המערכת המאספת ושל השופכן. כיס השתן: בעל מבנה תקין, דופן איננו מעובה, אין אבנים בתוכו. שארית שתן כ45סמ"ק

לקריאה נוספת והעמקה

יש לך אבן בכליה ימין שלא מפריעה לעת עתה בניקוז הכליה. גודל האבן נראה לי לא סביר. אם מדובר ב 6 מ"מ (ולא ס"מ) יש סיכוי שהאבן תצא יום אחד עצמונית (= לבד, ללא התערבות אורולוגית). אחרת הסבירות קטנה. יש לשקול ברור אבנים (בדיקות דם ואיסופי שתן) ויעוץ אורולוג (ה"כירורג" של דרכי השתן ) בשאלת התערבות אורולוגית . בהצלחה

שלום, אני סובל מאי ספיקת כליות קלה ובנוסף גם מבעיות שינה קשות. מאחר והתייאשתי מכדורי השינה אני שואל לגבי מלטונין. האם אני יכול במצבי להעזר במלטונין שיעזור לי לפטור את בעיית ההירדמות והשינה שלי? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין התאמת מינון באי ספיקת כליות על סוגיה. אתה יכול לנסות להעזר בתרופה . מומלץ לנסות לאבחן את הסיבה שגורמת לך להפרעות שינה ולטפל בשורש הבעיה. אנא פנה לרופא משפחה.

עברו כבר כמעט שבועים מאז אותו ניתוח ויש לי סטנט שאמורים להוציאו בסוף החודש.תופעות הדם שעליהם התלוננתי נעלמו.אך אני מרגישה שלא חזרתי לעצמי.יש לי חולשה וכאב בעיקר כשאני עומדת בבטן מצד ימין למטה ותחושה מתמדת של פיפי שלא כל כך יוצא.בקיצור מן תחושות של כאבים למטה פשוט קשה להסביר כאבים.האם זה נורמלי להרגיש כך אחרי שבועיים.בעוד שלפי הבנתי הסטנט אמור לעזור לזרימת השתן ואני מרגישה כאילו הכל תקוע וכואב.מה את מציעה לי?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מציעה לך ליצור קשר עם האורולוג שביצע את הפרוצדורה ולהיוועץ בו. מומלץ לחזור על הדמיית כליות לראות שהסטנט לא נחסם וזה מקור תחושותייך. בהצלחה

06/10/2018 | 10:34 | מאת: ברכה

שלום רב בת 87 ברקע מחלת איס"ק לב דרגה 3 , על רקע אי ספיקת מסתם מיטרלי (מחשבה לביצוע MITRAL CLIP) כמו כן אי ספיקת כליות כרונית עם ערכי קריאטינין 3 מג%, ואנמיה של 10.5 גר% על רקע המחלה הכלייתית. GFR=17 מטופלת :בוקר :פרוקור 200 מג פוסיד 40 מג , דימיטון 6.25 מג, אלקויס 2.5 מג. ערב : פוסיד 40 מג, דימיטון 6.25 מג , אלקויס-2.5 מג. כמו כן ברזל דרך הפה, וויטמין D3 -בימים לסרוגין תוך מעקב PTH. לחצי דם נשמרים בגבולות 130/55 , דופק 55 , חמצן 97% , משקל יציב 57-58 קג. לציין חולשה ועייפות קשה בעיקר בבקרים. שתן נותנת כרגיל, ושומרת על תזונה מאוזנת ללא מלח ועם חלבונים כ 50 גרם ביממה. שאלתי 1.האם ניתן לשנות את זמני נטילת הכדורים על מנת להפחית העייפות והחולשה של הבוקר? 2. מוצר קו אנזים Q10 שמשפר תפקוד לב באיס"ק לב ושיפור מצב כליות האם מומלץ במצבי ובגילי ואם כן אז באיזה מינון? 60 מג? 100 מ"ג? 3. אני במעקב קרדיולוגי קבוע מה ההשלכות והניסיון בביצוע MITRAL CLIP בגילי והסכנה בביצוע הטיפול לגרום להחמרת מצב הכליות. (חומר ניגוד) 4. מה לחץ דם הרצוי בגילי? ומה גבול החמצן שסביר לגילי (מודדת באוקסימטר קבוע) לתשובתכם אודה

לקריאה נוספת והעמקה

מספור לי מספר שאלה 1. אנני בטוחה שהכדורים אחראיים ל"חולשת הבוקר". החולשה יכולה לנבוע מסיבות רבות בניהן הפרעות קצב, אי ספיקת הלב, צניחת לחץ הדם בשינוי מנח גוף (מכונה אורטוסטאטיזם), מחלות רקע אחרות. גם הפרעות מלחים, חסרים תזונתיים (למשל חסר ברזל ואולי גם חסר ב Q coenzyme 10), הפרעות בתפקוד בלוטת התריס עלולים לגרום לעייפות. האנמיה גם היא יכולה לתרום לעייפות. תיקון אנמיה באמצעות תרופות על מנת להעלות את רמת המוגלובין ל 11.5-12 יכול לעזור. את הדימיטון יש ליטול מדי 12 שעות לערך. את הפוסיד לפחות 4 שעות לפני השינה, ואפשר במרווח של 4 שעות ממנה קודמת. 2. קואנזים Q10הוא תוסף מזון בעל פעילות נוגדת חמצון, ואפקט לא מוכח חד משמעית על תפקוד הלב באי ספיקת לב. במחקר מבוקר שבו נמצא כי שיפר תחלואה ותמותה במטופלים עם אי ספיקת לב המינון שניתן היה 300 מ"ג ליממה (נלקח 100 מ"ג שלוש פעמים ביום). אין מידע על התאמת מינון באי ספיקת כליות 3. אין לי אפשרות לענות על שאלה זו. אינני מכירה אותך או את הניסיון של המרכז שבו אולי תעברי את הפרוצדורה.. ככל שהמרכז/הרופא המבצע יותר מנוסה % הסיבוכים בדרך כלל יורד. לדעתי כמות חומר הניגוד הניתנת בפרוצדורה היא קטנה ועל כן הסכנה להחמרת אי ספיקת כליות (בעקבות מתן יוד) קטנה . 4. הגורם המגביל בטיפול בלחץ דם הוא הלחץ הדיאסטולי (הנמוך) . מומלץ שלא ירד מתחת ל 55 (במדידות במרפאה). מדידות לחץ דם ביתיות הן בדרך כלל נמוכות יותר מהנמדד במרפאה ונהוג לאפשר מדידות של עד 50 מ"מ כסיפת ל"ד דיאסטולי. סטורציית חמצן של מעל ל 95% במנוחה, וכל עוד אינה יורדת מתחת ל90% במאמץ יכולה להחשב כ"סבירה"

תודה רבה על תשובתך המקצועית

היי, יש לי דלקת קלה במעי קבלתי טיפול של רפאסל בכדורים ושלחתי לבדיקת ct בטן (מצאו רק דלקת קלה במעי).עברתי את בדיקת הct במקביל להתחלת לקיחת הכדורים. והתחלתי לשים לב שלא משנה כמה אני שותה יוצא לי שתן צהובהיום אני לאחר חודש ללא שימוש בכדורים וכחודשיים לאחר ה ct והמצב ללא שינוי. בצעתי בדיקות שתן המצורפות בקובץ. אשמח לקבל את חוות דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

אין באפשרותי לראות קבצים מצורפים

מצרף את התוצאות של בדיקת השתן במלל: PH=6 NITRIT=NEGATIVE KETONE=NEGATIVE GLUCOSE=NEGATIVE URBILINOGEN=NORMAL BILIRUBIN=NEGATIVE PROTEIN=NEGATIVE LEUCOCYTES=25 ERYTHROCYTES=NEGATIVE

בדיקת השתן תקינה למעט מעט כדוריות דם לבנות, כמות שהינה לרוב חסרת משמעות, ודאי אם מופיעה בבדיקה בודדת.

אשמח לדעת ממה זה כן יכול להיגרם? ממש ללא שום תלות באוכל ובשתיה השתן צהוב (דבר שמופיע אצלי רק בחודש חודשיים האחרונים) וגם אני חש עליה במתן שתן במהלך היום והלילה. אשמח לדעת אם את ממליצה לעבור בדיקה מסויימת ואם יש לך השערה ממה זה יכול להיגרם? תודה

באדם בריא (ללא מחלת כליות) בדרך כלל צבע השתן אינו קבוע ומשתנה בהתאם למאזן הנוזלים בין מרוכז (אז גוון השתן הופך להיות צהוב חזק), לבין שקוף-צהוב בהיר המעיד על שתן מדולל. נטילת כמויות גדולות של תוספי ויטמין B12 (בכדורים או במזונות מעושרים בויטמין זה - כגון דגני בוקר) יכולה לצבוע את השתן בצבע צהוב חריג . כך גם מחלות כבד ודרכי מרה הגורמות לצהבת עור ולחמיות. יש תרופות שגורמות לשתן להיות בגוון כתום.