פורום נפרולוגיה

תחום הנפרולוגיה עוסק באבחון וטיפול במחלות כליה. הפורום עוסק במחלות הכליה השונות, בדרכי טיפול ומניעת התקדמות אי ספיקת כליות, בשיטות לטיפול כלייתי חליפי במקרים של כשל כלייתי, בהפרעות במאזן המלחים בגוף, וכן ביתר לחץ דם. .
2581 הודעות
2387 תשובות מומחה

מנהלי פורום נפרולוגיה

07/02/2019 | 16:41 | מאת: עדי

בבדיקת אולטרסאונד לילדה בת 4.5 נמצא כי הכליות בגודל תקין עם אקוגניות מוגברת והסתיידויות קטנות מרובות בפירמידות. בסיכום נרשם כליות אקוגניות במראה המתאים למודלרי נפרוקלצינוזיס. הרופא שלה בחופשה כרגע ואשמח להבהרה בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

נפרוקלצינוזיס הן הסתיידויות ברקמת הכליה. להמשך הסברים נא להיוועץ בפורום נפרולוגית ילדים

07/02/2019 | 14:04 | מאת: יפעת

אני מושתלת כליה עם קראטנין 1.4 ועברתי סי טי צוואר עם הזרקת חומר ניגוד הוזרקו 70 סמ"ק של OMNIPAQUE האם זה נחשב להרבה חומר ניגוד? לפני הבדיקה קיבלתי 2 שקיות של נוזלים וגם אחרי הבדיקה הבנתי שהחומר ניגוד מסוכן לכליה האם זה יכול לעשות נזק? וכמה זמן לאחר הבדיקה צריך לבצע בדיקות דם ? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

70 סמק נחשבים כמעט חומר ניגוד. קיבלת הכנת נוזלים כך שהסיכון לפגיעה כלייתית יורד משמעותית. מומלץ לבצע בדיקות דם כ48 שעות אחרי מתן חומר הניגוד. ברב המקרים אם יש פגיע. כלייתית היא קלה וחולפת בתוך מספר ימים.

07/02/2019 | 08:48 | מאת: איתן

האם אנטביוטיקה מוקסיפן 500 מג משפיע על תפקוד הכליות. הקראטנין שלי 1.6. והאם שתית מים מוגברת יותר יכולה לעזור.אגב רופא השניים נתן לי את האנטיביוטיקה בגלל דלקת בשן.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מוקסיפן אינה תרופה נפרוטןקסית משמע אינה רעילה לכליה. היא (כמו כמעט כל תרופה) יכולה לגרום לפגיעה במנגנון אלרגי . זו תגובה שאין לחזות אותה ופחות שכיחה בטיפול קצר מועד.

06/02/2019 | 10:42 | מאת: תופעות לואי מכדור לחץ דם

ברצוני לשאול האם יתכן בחילות מלקיחת כדור אמלו 5 וכדור אנלדקס עד היום לקחתי כל בוקר אנלדקס 10 מג ולא היו לי תופעות לואי כיון שלחץ דם לא מאוזן בזמן האחרון הוסיפו לי בצהרים אמלו 5 מג ובערב עוד אנלדקס 10 מג לוקחת כבר 3 שבועות ויש לי הרגשת בחילה האם זה מהכדור שנוסף?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן אך נדיר. הייתי מחפשת סיבה אחרת. מומלץ לאחר העלאת מינון אנלדקס לחזור על תיפקודי כליה ואשלגן.

שלום רב! בבדיקת מעקב שגרתי us בטן בגלל מחלת tcc לפני 14 שנה הנה שינויים שלא הופיעו מקודם לא ב-ct ולא ב-us. הכליה השמאלית בגודל 12.1 ס"מ, אין עדות לאבנים או הידרופרונזיס. הכליה הימנית בגודל 11 ס"מ אין לשלול מערכת מאספת כפולה ופרינכימה דלה באספקט לטרלי של קורטקס של הקוטב התחתון. אגן אקסטרה רנאלי בקוטב התחתון כ7.7 מ"מ. שלפוחית השתן עם קבולת טובה ודופנות סדירים שארית שתן כ-20.3 cc. אין עדות למיימת. היות ובנוסף לסרטן שלפוחית השתן בעבר סבלתי גם מסרקומה של הרקמות הרכות ולפני פחות בשלוש שנים שנים עברתי הקרנות בגלל פלסמציטומה בגב חוליה 9d בגילי עם הסיפור שלי כל דבר חשוב לטפל כמה שאפשר מהר. תודה למשיבות בברכה מ.

לקריאה נוספת והעמקה

RCC נהוג לנתח. זהו חלק מהטיפול. הכליה הימנית נראית קטנה יותר עם פרנכימה דלה. מכאן אני מניחה שעברת כריתה חלקית של הכליה והאזור שמדווח עם פרנכימה דלה הוא האיזור המנותח. אגן אקסטרה-רנלי הוא וריאנט אנטומי שלא מתפתח פתאום. נולדים איתו.

כנראה ניסוח השאלה לא היתה ברורה. עברתי ניתוח בשלפוחית השתן וטופלתי ב-bcg אחר כך, כל הבדיקות שעשיתי מאז פרט הבדיקה האחרונה הראו כליות בגודל שווה וגם התאור אגן אקסטרה רנאלי מופיע פעם ראשונה. לכן זה מדאיג אותי האם אין זה משהו חדש או משני. תודה וברכה מ

מומלץ לחזור על הדמיה ולבקש השוואה לבדיקות קודמות. במכון ההדמיה עצמו.

05/02/2019 | 11:14 | מאת: חצית כדור אמלו לחצי

ברצוני לשאול האם אפשר לחצות כדור אמלו לחצי מ5 ל2.5 ולקחת מיד את הכדור עד היום לקחתי אנלדקס בבוקר ובצהרים אמלו האם ניתן לשנות ולקחת בבוקר את אמלו ובצהרים אנלדקס האם זה משנה לגוף

לקריאה נוספת והעמקה

אם יש פס על הכדור שמסמן את קו האמצע ניתן לחצות אותו. זמן ההשפעה של אמלודיפין הוא לפחות 24 שעות כך שלא משנה מתי נלקח. אפשר ליטול את את שני הכדורים ביחד.

שלום בן 45. בדר"כ לחץ דם תקין/גבולי (לא מטופל בתרופות) מטופל מזה כשבוע וחצי בפרדינזון עקב ליקוי שמיעה פתאומי. המינון התחיל מכמה ימים של 60 מ"ג ליום, לאחר מכן ירידה של כמה ימים על 40 מ"ג, וכעת אני בשלב של ה- 20 מ"ג ליום. אני סובל משלל תופעות, ואיני יודע אם ומה קשור לתרופה, ואם יש צורך בבירור/בדיקה. בעיות בשינה (העברתי גם לילות ללא שינה כמעט) בלילה וביום. תחושה של חוסר אוויר, לחץ בראש, מתח. וכן במדידות לחץ דם, ראיתי שלחצי הדם שלי גבוהים, מדדתי במספר הזדמנויות, ערכים של הסיסטולי נעים בין 135-165 , ושל הדיאסטולי 93-100. האם לחצי הדם הללו מסוכנים? (אני מודה שזה תורם לי לעוד לחץ וחשש מאירוע חלילה) האם זה קשור לתרופה? היא יכולה להעלות לחצי דם לרמות כאלו? והאם זה צפוי להסתדר מיד לאחר סיום הטיפול בפרדניזון (אני מסיים בעוד 5 ימים) אם לא, האם ממתח זה יכול לקרות או שיש משהו אחר? הלחץ בראש (לפעמים גם כאב ראש) קשורים ללחץ דם הגבוה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

פרדניזון גורם לאגירת מלח ומים , ועלול לגרום לעליית לחץ דם במנגנון כזה. יש לו גם תופעות לוואי אחרות - הוא יכול לגרום לשינויי מצב רוח, אגיטציה, הפרעה בשינה. ממליצה לך להעביר את הלקיחה לבוקר (אם אינך לוקח את התרופה בבוקר), לשמור באדיקות כעת על דיאטה דלת מלח ולפנות לרופא המטפל בשאלת טיפול קצר מועד במשתנים . אם לא סבלת לפי הטיפול מיתר לחץ דם לאחר הפסקתו אתה אמור שוב להתאזן ללא צורך בתרופות.

04/02/2019 | 00:04 | מאת: דפנה

שלום רב, אבי בן 80 חולה סכרת עם ילד קיבל את התוצאות הבאות: Microalbu u samp 292.78 mg/l Creatinie urine sample 93.4 mg/dL M.album/cre at ratio 313.57 האם הבדיקות תקינות? הרופאה אמרה שכל הבדיקות תקינות אבל אני רואה שהבדיקה האחרונה גדולה פי 10 מהנורמה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2019 | 18:54 | מאת: דפנה

אציין כי לפני כ6 חודשים ערך ה Microablu היה 200 והm.albu/cre היה 150 הבדיקות לא היו איסוף שתן אלא דגימה אחת

לאביך יש אלבומינוריה שהחמירה יתכן מישנית לפגיעה כלייתית של סוכרת. י

רציתי לדעת האם מושתל כליה יכול לבצע בדיקת סי טי עם הזרקת חומר ניגוד והאם יכול להגרם לכליה נזק בגלל זה

לקריאה נוספת והעמקה

חומר ניגוד עלול לגרום פגיעה כלייתית חריפה ביחוד במטופלים עם ירידה בתיפקוד הכלייתי . ממליצה לך להיוועץ בנפורלוג המטפל. אם הוא סבור שאתה בקבוצת סיכון הוא ימליץ בוודאי על טיפול מונע (עיקרו מתן נוזלים לתוך הוריד סביב מתן חומר הניגוד - לפני ואחרי ). בהצלחה.

02/02/2019 | 21:46 | מאת: רוני

האם תיתכן עליה ב urea וקריטינין בדם עקב שינוי תרופות לחץ דם מולסרטן לאוקסר 50 מ"ג. הקריטינין עלה מעט מ 1.42 ל1.49 .. האוראה עלה מעט יותר ועבר את גבול התקינות במעט. האם שינוי זה יכול לנבוע מלקיחת אנטיביוטיקה וסטרואידים כ 10 ימים ?

לקריאה נוספת והעמקה

העליה בקראטינין היא מינורית. היא עדין יכולה להיות בטווח התנודתיות של בדיקות מעבדה. צריך לחזור על הבדיקה. כעת רק ברמת העקרון אם בשינוי התרופה גם העלו את המינון הרי שיתכן ועליית הקראטינין תהייה מיוחסת לתגבור המינון. מינון מקסימאלי של ואלסרטן הוא 320 מ"ג ליממה, בעוד שמינון אוקסר מקסימאלי ליממה הוא 150 מ"ג. ברמת העיקרון יש אנטיביוטיקות (כמו ציפרוקסין) שמתחרות עם הפרשת קראטינין בשתן ובכך מעלות את הקראטינין בדם . סטרואידים מעלים אוראה בדם.

31/01/2019 | 13:16 | מאת: עמית

שלום. רציתי לדעת האם בבדיקת השתן עליי להיות בצום במהלך כל ה24 שעות למעט מים או שיש הסבר אחר..אשמח לתשובה בעיניין.

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום התוויה לצום בזמן איסוף שתן. תאכל ותשתה כרגיל. אם הנחו אותך אחרת\, יתכן שמדובר בבדיקה יחודית ואז יש לפנות לקבלת הנחיות מהמעבדה.

שלום אני סובלת מזה 10 ימים מכאב שלא עוזב בצד שמול מותן לקיוון הגב בקרוב לצלעות הייתי בבדיקת דם ושתן אן שום ממצא לאיפקציה או אבנים בכליה,קבלתי טיפול עם מחט יבשה לשריר באזור עדין לא מראה שיפור אך אדע אם זה סקנת חיים,או עצב עצם,תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור לי מהו טיפול עם מחט יבשה. בכל מקרה אם עולה חשד לאבני כליה כדאי להתחיל בבדיקת אולטרסאונד כליות ודרכי שתן, ואם בבדיקה זו ללא ממצא והכאב נמשך, לשקול ביצוע סיטי בפרוטוקול אבנים. כאבים של אבנים בכליות לרוב יהיו התקפיים, כואבים מאוד. בכל מקרה חשוב בשלב זה להקפיד על שתיה מרובה שיכולה לעזור במידה ואכן מדובר באבן.

30/01/2019 | 21:12 | מאת: שיר

שלום דר אני מושתלת כליה זה שנה ועקב נטילת סטרואידים צמחו לי שיערות שקודם לא היו האם אני יכולה לבצע טיפול בלייזר להסרת שיער כולל בטן

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על בעיה בביצוע הסרת שיער, מדובר בפרוצדורה שטחית (על פני העור ותת עור). חשוב לבצעה אותה במקום מוסמך על מנת שלא יתפתחו זיהומים משניים.

30/01/2019 | 16:59 | מאת: אליעזר

שלום עשיתי היום בדיקת שתן וקיבלתי את התוצאה הנ"ל. תוצאה נוספת של מיקרואלבומין / קריאטינין היתה 26.32. מה זה אומר? איזה בדיקות נוספות אני צריך לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נוכחות מיקרואלבומין בשתן מעיד על סימנים ראשונים של פגיעה כלייתית ומהווה סימן למחלות קרדיווסקולריות (לב וכלי דם). זה יכול להופיע למשל משנית ליתר לחץ דם לא מאוזן ובמקרה כזה מחייב איזון מיטבי יותר. חשוב להכיר את הרקע הרפואי שלך ולא ניתן להמליץ על בדיקות נוספות סתם כך. תפנה חזרה לרופא שהפנה לביצוע הבדיקה כדי שישקול האם יש צורך בהמשך בירור או שמדובר בממצא שהוא ידוע.

29/01/2019 | 20:39 | מאת: יהודית

שלום רב בת 56 ברקע עמילואידוזיס al עם פגיעה כלייתית. קצתצרקע: בדרכ בריאה לאחר צינטור והכנסת סטנט נוטלת כדורים לדילול דם וכולסורול באופן כרוני ( מצב יציב). לאחר ביופסיית כילייה נמצא עמילואיד. מה שהוביל לביופסיה היה רמה 3.5 גרם חלבון בשתן שלא העה ברור מה מקורו ולכן נשלחנו למח עצם שם לא נמצא כלום ולעמילואיד בכילייה. מאז ספטמבר החל טיפול ולקייד ודקסה וערכי השרשראות הקלות חזרו לנורמה כולל היחס למדה קאפה שחזר לנורמה ( יש לציין שמלכתחילה הערכים לא היו גבוהים למדה הייתה 70) . בכל אופן טיפול כימי וסטרואידי שהועילו והורידו את גורם הפגיעה. מה שהובהר לי כי הפגיעה הכלייתית שכבר נגרמה היא בתלי הפיכה אוקיי..זה ברור... אבל בנתיים רמת איסוף השתן עלתה ל 7 גר חלבון בשתן.. כלומר במשך הטיפול עלה... השאלה שלי היא: האם עצירה של שרשראות קלות לא הייתה אמורה להפסיק לגרום לגרמים של החלבון לעלות? זה לא אמור היה להישאר בטותו מצב? והדבר השני שמאוד לא ברור לי וחשובצלי להבין.... שבשך כל ארבעת החודשים בטיפול לשרשראות הקלות ביצעתי ספירת דםאחת לשבוע באופן עקבי שם האלבומין בסרום אלבומין באימנופיקציסייה והקריאטנין בדם יציבים ושמורים. הקריאטינין בנורמה והאלבומין משחק לפה ולפהנאבל נע בתוך טווח הנורמה. בנוסףbun תקין, אוראה תקין, זרחן אשלגן סידן תקין. איך אפשר להסביר את זה? האם זה מצב אקוטי של הכילייה? אין טיפולים תרופתיים להורדת החלבון מהשתן? המטרה היא להיממנע מהגעה לדיאליזה כי גם ככה הטיפול בעמילואיד יורכב וקשה. תודה מראש. אשמח לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן יכול להיות שחלה החמרה בהפרשת החלבון למרות טיפול. עדיין אין זה מוריד מחשיבות הטיפול בעמילוידוזיס, שכן סביר שללא טיפול ההתקדמות היתה מהירה בהרבה. הפחתת הפרשת החלבון, פרט לטיפול בעמילוידוזיס, באמצעות תזונה דלת נתרן ותרופות ממשפחת מעכבי ציר הרנין-אנגיוטנסין (כדוגמת טריטייס / אנלפריל וכו')

28/01/2019 | 12:02 | מאת: איתן

שלום.קראתי מחקר שאומר שסודה לשתיה יכולה להוריד קראטנין או לשמור שלא יעלה. האם ידוע לכם . אני בן 73 קראטנין 1.6 gfr 46.6לחץ דם מאוזן לוקח לוסדקס 50 מג פלוס 25 מג.וכדורים להורדת כולסטרול.האם לדעתך סודה לשתיה יכול לעזור.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

סודה לשתיה הינה בסיס היכול לסתור חומצה. במצב של אי ספיקת כליות כרונית יתכן מצב של חמצת, כלומר עודף חומצה בגוף, הנובע מקושי של הכליה בפינוי החומצה הנוצרת בגוף. עבודות מראות ששמירה על מאזן חומציות תקין יכול לעכב את התפתחות מחלת הכליות. ממליצה לך לבצע בדיקת דם לגזים, ועל פיה ניתן יהיה להחליט האם יש צורך בנטילת הבסיס. חשוב לציין שהבדיקה נעשית רק במסגרת בית חולים ולא בקופת חולים.

26/01/2019 | 18:37 | מאת: אביטל

רציתי לברר-אתמול עשיתי mri ולא ביקשו בדיקות דם לתפקודי כליות. ועכשיו אני בלחץ. מהם התסמינים אם יש בעיות באמת בכליות ואחרי mri והזרקת החומר?

לקריאה נוספת והעמקה

לאחרונה גופים מנחים אמריקאים שינו את ההנחיות והותר שימוש של תכשירי גדוליניום מסוימים באי ספיקת כליות מתקדמת עד סופנית. הממלצה אומרת כי אין אפילו צורך לבדוק קראטינין טרם הבדיקה שכן השימוש מותר בלי קשר לתיפקוד הכלייתי. אני מניחה שבדיקת ה MRI שלך בוצעה עם אחד מהתכשירים הללו.

27/01/2019 | 18:43 | מאת: אביטל

אכן בוצע עם חומר ניגוד. הבנתי שבבתי חולים כן דורשים את הבדיקת דם הזאת. ראיתי שעשיתי בדיקת דם באוגוסט. הקרטנין בסדר. אאורה- 15. האם זה בסדר או שיכול להשתנות משמעותית מאז?

סביר להניח שאם הקראטינין היה תקין באוגוסט, ולא קרה משהו דרמטי מאז, שהוא תקין גם עכשיו. איני רואה סיבה לדאגה בנושא זה.

28/01/2019 | 19:50 | מאת: אביטל

מה יכול להיות דרמטי למשל? אשמח להסבר מכיוון שאני בלחץ...

הכוונה בדרמטי היתה לאירוע משמעותי שגרם לאי ספיקת כליות. לא ברור לי למה את חושבת שפיתחת אי ספיקת כליות. בכל מקרה, אם את כל כך בלחץ, הכי פשוט יהיה לבצע בדיקת דם פשוטה לתפקודי כליות ולא תצטרכי עוד להיות במתח.

29/01/2019 | 19:54 | מאת: אביטל

כי אם יש משו אז עכשיו אחרי לא יודעת אם ככ משנה... אם היה בעיה אז איך היא אמורה להיות מורגשת?

26/01/2019 | 13:04 | מאת: יעקב

שלום אני בן 50 עד לפני כחודש הקריאטנין שלךי היה דיי יציב באזור ה 1.73 לחץ הדם היה בממוצע 170/115 ללא אפשרות להוריד אותו גם לא עם תרופות השתמשתי ב 4 כדורים ליום במהלך החודש האחרון עברתי לדיאטה על בסיס פירות וירקות ללא חלבונים ופחממות. לאחר כשלושה שבועות נבדקתי חלק מהערכים מראים שיפור אך הקיראטין קפץ ל2.11 . השאלה שלי היא מדוע והאם זה הפיך?

לקריאה נוספת והעמקה

שינוי הדיאטה לא מסביר את העליה בקראטינין. מומלץ לחזור על הבדיקה בהקדם , ןאם אכן העליה אמיתית להתחיל ברור שיכלול US כליות כולל הערכת שארית שתן לאחר התרוקנות, בדיקת משקע שתן, כימות הפרשת החלבון ב 24 שעות.

28/01/2019 | 13:44 | מאת: יעקב

תודה על תשובתך המהירה קיבלתי תוצאות של בדיקה חוזרת של הקקיאטנין התוצאה ירדה ל1.86. עדיין גבוהה יותר מהתוצאות האחרונות (1.73) מעבר לבדיקות שהמלצת יש עוד משהוא שאפשר לעשות?

סיבות שונות יכולות לגרום לעליית קראטינין זמנית אך החשוב שירד כמעט לערך המקורי. תמשיך לשמור על תזונה נכונה ובריאה, מוגבלת בחלבון. שמירה על לחצי דם מאוזנים הינה חשובה ביותר לשמירה על התפקוד הכלייתי לאורך זמן. כמובן שבמידה ואתה מעשן, הפסקת עישון הינה חיונית. מניחה שאתה נמצא במעקב נפרולוגי שהינו חיוני לאיזון כל גורמי הסיכון היכולים להחמיר את התפקוד הכלייתי ולמעקב אחר סיבוכי אי ספיקת כליות. איני רואה צורך בשלב זה בבדיקות מעבר לאלה שבוצעו.

29/01/2019 | 07:57 | מאת: יעקב

תודה רבה על זמנך ותשובותייך :)

שלום דוקטור להלן תוצאות הבדיקה אשמח לדעתך לגביי הערכים : נפח המיכל של הבדיקה 1000 normetaneph u24h: 350 metanephrine u24h: 129 epinephrine u24h: 11.13 norepi-urine u24h: 56.60 dopamamine-urine 24h : 341.68 vma-urine 24h : 5.68 hiaa5- urine 24h : 3.4 cortisol-u free 24h : 1044.7 tsh : 1.98 t4-free: 14.1 cortisol-blood: 735 בעניין התוצאה של הקורטיזול ה1044.7 ליד רשום בהערה שים לב שינוי בשיטה החדשה וזה מתייחס לנפח 1000 ולגביי ה- cortisol blood שהתוצאה 735 רשום בהערות למטה 193-772-morning afternoon- 55-497 הבדיקות שעשיתי זה בגלל לחץ דם גבוה פתאומי שיש לי לפעמים במנוחה, סינוס טכיקרדיה סחרורות לחץ בראש וכו" איך הבדיקות ? מה זה אומר בכללי לפי הערכים שציינתי? לגבי ההורמונים. תודה גדולה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

כדי לענות לך אנא ציין את ערכי הייחוס של המעבדה כמו גם את היחידות בהן בוטאו התוצאות.

25/01/2019 | 12:56 | מאת: אבי

שלום שאלתי היא כללית. האם כל מי שיש לו בעיה עם הכליות יגיע בסופו של דבר לטיפול בדליאזה?

לקריאה נוספת והעמקה

ככל שדרגת אי ספיקת הכליות חמורה יותר (ככל שהeGFR נמוך יותר), ככל שהפרוטאינוריה משמעותית יותר כך הסיכון לאי ספיקת כליות סופנית עולה. גורמי סיכון/מחלות רקע שחוסר איזון בהם מעלה את הסיכון להתקדמות מחלת כליה (עישון, יתר לחץ דם, סוכרת כדוגמה) מעלים גם הם את הסיכון להתקדמות לאי ספיקת כליות סופנית. הסיכון עולה במטופלים צעירים .

23/01/2019 | 19:23 | מאת: מתן

דוקטור שלום זה שפעילות גופנית בריא זה ידוע אבל שאלתי אליך זה לא מסוכן שיש דופק גבוה בעת פעילות גופנית ? הרי בעת פעילות גופנית הדופק עולה ולחץ הדם עולה....אני לא מדבר על דופק שעובר את דופק המטרה.. בכללי שמתחיל לעלות הדופק אני מתכוון... ואיך בידיוק זה שיש דופק מהיר במאמץ תורם לדופק במנוחה ? איך זה בידיוק עוזר ללב ולא פוגע בו..

לקריאה נוספת והעמקה

היתרונות בפעילות גופנית עולים על הסכנות בה, ובלבד שהפעילות מבוצעת תוך בניית כושר, והתחשבות בגיל ובמחלות הרקע. כמובן שבמטופלים עם מחלות לב יש לקבל אישור של קרדיולוג מטפל. שאלות נוספות בנושא יש להפנות לפורום אימון כושר גופני /קרדיולוג. בברכה

איזה יתרונות יש לפעילות גופנית שעולים על הסכנות שבה שהיא מתבצעת ?

כפי שד"ר סוטנדורף ציינה, השאלה הינה מעבר לתחום של פורום זה. ממליצה להפנות את השאלה לפורום קרדיולוגיית ספורט.

דוקטור שלום פעילות גופנית ככול שתיהיה: ריצה,הליכה,שחייה וכו' במה היא תורמת לבריאות הגוף ? ללב ? לדם ? מה זה עושה לגוף ? ואיך זה בידיוק עוזר לגוף האדם ליהות בריא יותר? כי בהרבה מקומות שאני שומע אומרים שהיא תורמת לגוף האדם ללב, תודה מראש על התשובה .

לקריאה נוספת והעמקה

לפעילות גופנית אירובית השפעות רצויות רבות. היא משפיעה על פרופיל השומנים בדם, מפחיתה את לחץ הדם, מורידה דלקת בגוף, חשובה לאיזון רמות הסוכר ותורמת לאיזון בחולים סכרתיים ועוד. בנוסף היא עוזרת לשמירה על צפיפות עצם ומניעת אוסטאופרוזיס, משפרת שינה, מפחיתה דכאון וכו'.

23/01/2019 | 19:17 | מאת: גלעד

שלום דוקטור אשמח לתשובתך לגביי הבדיקות הנ"ל בדיקות דם שעשיתי, בזמן האחרון יש לי הרבה פעמים סינוס טכיקרדיה במנוחה של מעל מ-100 פעימות בדקה שמגיעים גם ל120. הרבה פעמים גם לחץ דם גבוה לפרק זמן קצר שיורד סחרחורות ומין לחץ כזה בראש, והפרעה קלה בתפקודי כבד כבד שומני לטענת הרופא משפחה. תפקודי בלוטת התריס וקטכולאימינים תקינים דופק ממוצע במנוחה 88 אני בן 31 1.70 שוקל 85 (אציין שלפני המשקל הזה היו הרבה תקופות שהייתי שוקל פחות בהרבה ועושה המון פעילות גופנית ריצה מתקני כוח וגם אוכל תזונה נכונה אבל בכול פעם עושה כמה חודשים ומפסיק,אז אני מניח שגם הבדיקות שאציג עכשיו היו טובות בעבר כי באותו זמן לא עשיתי בדיקות כאלו) להלן הבדיקות: Cholesterol: 211.4 Cholesterol ldl: 132.8 Cholesterol hdl: 45 Triglycerides: 168 Creatinine: 0.84 Glucose blood: 88 Hb:15.1 תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

אין חריגה בבדיקות למעט רמת כולסטרול LDL מעט מוגברת , אך שאינה מהווה סיבה לטיפול תרופתי באנשים ללא מחלת לב או סיכון לבבי מוגבר. ממליצה בשלב ראשון על ירידה חוזרת במשקל והקפדהעל תזונה דלת נתרן. במידה והתסמינים נמשכים, ממליצה להשלים את בדיקת הקטכולאמינים עם בדיקת איסוף שתן למטנפרינים.

23/01/2019 | 15:28 | מאת: אני

שלום דר', אני בת 47 עם לופוס ו -MCTD יחסית רגוע ועד כה לא היתה מעורבות כלייתית לעיתים יש קצת חלבון וקצת דם בבדיקות שתן, לציין שאין ווסת כבר 4 שנים. עשיתי צילום CT ללא חומר ניגוד עקב פציעה אורטופדית ובתואה יש ממצא : רושם למלאות בקוטב עליון של הכליה השמאלית, מומלצת קורולציה עם בדיקה סונגרפית. במה בדיוק מדובר? אני די בלחץ כי כבר בבדיקה אחת היתה לי "מלאות" בברך ובסוף יצא לי גידול PVNS ואני כבר לא יודעת מה לחשוב. תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

החלק העליון של הכליה נראה לא תקין, אולי מוסנן בתהליך מסוים או מוגדל מעט. המשמעות אינה ברורה ולכן ההמלצה לאולטרסאונד. זה יכול להיות חסר משמעות, אך יש אבחנה מבדלת. אין טעם לחשוב שמדובר בגידול עד שלא בוצע האולטרסאונד שישפוך אור על הממצא.

23/01/2019 | 10:02 | מאת: אמבטיה חמה ולחץ דם גבוה

אני סובלת מלחץ דם גבוה האם יש נזק לעשות אמבטיה חמה ולשבת במים חמים כרבע שעה האם הלחץ גם עולה או הדופק??

לקריאה נוספת והעמקה

שהות באמבטיה חמה מאד זמן ממושך מקבילה לשהות בסאונה זמן ממושך. צפויה להתרחש ואזודילטציה (זאת אומרת הרחבה של כלי דם הסמוכים לעור) ועלולה להתרחש ירידת לחץ דם, שעלולה להיות חמורה יותר במטופלים שלוקחים תרופות ללחץ דם. במטופלים שלא מקבלים טיפול המאט את קצב הלב (למשל חוסמי בטא) עלול קצב פעימות הלב להפוך למהיר, מה שעלול לגרום לעומס על הלב. שהות ממושכת שהות בסאונה (ולכן גם באמבטיה מאד חמה) לא מומלצת לחולי לב. אם את סובלת ממחלת לב או עוד מחלות לא הייתי יושבת באמבטיה יותר ממספר דקות, להיות ערנית לתחושות של סחרחורת,חולשה,טכיקרדיה (דופק מעל ל 100 פעימות בדקה) ולהפסיק את הרחצה אם מתפתח

22/01/2019 | 19:03 | מאת: מיכאל

נתגלו לי אבנים גדולות בכליות בס.טי לפני 4 דנים. היתה אבן גדולה בגביע. היא התפרקה נותרו אבנים 0.5 בשתי הכליות. בus מלפני חצי שנה כנל. לפני שבוע התחילו לי כאבי מצד ימין מתחת לצלעות ובגב מאחורה. בחילות והקאות קלות. בלתי נסבל. הייתי במיון בדיקות דם ושתן בסדר. לקחתי על דעת עצמי פאפאברין וזה הרגיע את הכאבים. היום חזרו הכאבים. במיון אמרו שאין טעם לעשות סתם ס.טי, בנתיים אני פשוט סובל מכאבים. יש עוד מה לברר? יש איזו תרופה לקחת חוץ מנגד כאבים? עד איזה מינון מותר פאפאברין? ביום. בשלב זה הדמיה תשנה משהו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני חולקת על דעת הרופא במיון – חייבים לעשות בדיקת סי טי פרוטוקול אבנים, לראות שהאבן לא שינתה מיקומה, שהיא לא חוסמת את דרכי השתן כעת מה שיחייב אולי התערבות אורולוגית דחופה יחסית או לפחות מעקב הדוק. העדר המטוריה (דם בשתן) לא מוכיח שאין עווית כליה. הוכח שתוספת של תרופות מקבוצת ה"אלפא 1 בלוקרים" למשל TAMSULIN 0.4 מ"ג עוזר במעבר אבן עצמוני. משככי-כאבים הם חלק מהטיפול. ניתן לקחת עד כ 500-600 מ"ג יומי של פפברין. פפברין לא נחשב כחלק מהארסל הטיפולי של עווית כליה. הוא מרחיב כלי דם ואין במתן שלו הגיון טיפולי למיטב ידיעתי.

21/01/2019 | 20:28 | מאת: חיים

שלום מבקש את עזרתך בשאלה מטרידה בן 60 גובה 172 משקל 80 בקרטנינין יצא לי לאחרונה 1.41 לאחר שבשנים האחרונות ווגם לפני חודשיים היה לי 1.1 ובדיקת איסוף שתן 24 ש ו2.5 ליטר יצא לי 205 חלבון בשתן אציין שבפועל נתתי 2 ליטר האם 205 שהתחום הוא בן 0-ל150 היה צריך להיות יותר גבוה והאם יש מצב לרוץ לנפרוג ...תודה

לקריאה נוספת והעמקה

205 מ"ג חלבון באיסוף של 24 שעות זה ערך מעט מוגבר שלא מחייב לקבוע תור דחוף לנפרולוג. מומלץ לחזור על כימות החלבון ראשית. ממליצה גם לשלוח בשתן משקע שתן = בדיקת שתן למיקרוסקופ.

21/01/2019 | 18:50 | מאת: חיים

קריאטנין האחרון 1.41 היה לי כל הזמן 1.12 לאחר בדיקת איסוף שתן התגלה אלבונין חלבון בשתן 205 על כמות מדווחת של 2.5 ליטר (שנראה לי בפועל נתתי 2.2 ליטר מה לעשות האם יש מצב אקוטי כל שהוא

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לחזור על בדיקות הדם ולראות מכמת קראטינין. עליה מ 1.1 ל 1.4 אינה תקינה ואם בבדיקות הדם ערכי הקראטינין לא חזרו לערכי הבסיס או ממשיכים להחמיר הדבר מחייב ברור. מומלץ גם לחזור על כימות החלבון בשתן. הדחיפות תקבע על ידי רופא מטפל שיבדוק אותך,יראה את מגמת הבדיקות בהשוואה לבדיקות עבר.

23/01/2019 | 10:15 | מאת: חיים

עשיתי שוב הקרטנין יצא 1.27 לוקח אלוריל וטיפות לוויטמין די בנוסף סובל מגרד שלא פוסק ברגליים בחלק התחתון עייפות פלוס ערמונית מוגדלת ועם psa 4.5 ובנוסף עייפות מרובה מה הדחיפות לדעתך תודה והאם בבדיקה של איסוף השתן נתתי 2000 וחישבו לפי כמות של 2500 האם החלבון לפי חישוב זה היה אמור לצאת יותר גבוה ? תודה

בחישוב כמות השתן ל24 שעות נשלחת דגימה מהאיסוף, המעבדה מחשבת את ריכוז החלבון בדגימה ועושה את התחשיב של כמה חלבון הופרש בהסתמך על כמות השתן עליו דיווח המטופל. לעתים המטופל אפילו לא מביא את מיכל האיסוף למעבדה אלא רק דגימת שתן מהאיסוף כולו. התחשיב למי שנתן פחות שתן הוא פחות. אצלך 164 מ"ג לפי 2 ליטר שתן ובהתחשב בשאר הנתונים שמסרת.

24/01/2019 | 07:07 | מאת: השאלה

תודה דר רק רציתי לדעת אם כמות השתן 24ש שניתנה לבדיקה על פי 2.5 ליטר ויצא 205 ובפועל ניתן 2 ליטר האם המספר 205 אלבומין חלבון בשתן היה אמור להיות יותר גבוה או יותר נמוך מאחר וטעיתי ברישום של סך הכמות שניתנה ?תודה

דר' הילה - שלום וברכה . ביצעתי us לדרכי השתן לאחר שנצפה דם בשתן . להלן פענוח רדיולוג: כליה ימין באורך כ 11 סמ. בגודל תקין, ללא עדות לגושים או הידרונפרוזיס. הודגמו מספר מוקדים אקוגניים זעירים, כ 2 מ"מ, יתכנו מעט חול. לפני כ- 7 שנים הוציאו לי אבן 0.6 משופכן שמאל. השאלה: מה המשמעות של הודגמו מספר מוקדים אקוגניים זעירים, כ 2 מ"מ, יתכנו מעט חול. מה זה אקוגניים זהירים ? הכוונה שהם המעט חול ?

לקריאה נוספת והעמקה

מניחה שיש טעות כתיב והכוונה לזעירים. אקוגני זעיר מתאים לחול - אבנים קטנטנות.

21/01/2019 | 09:54 | מאת: שלומית

שלום ד ר, הבן שלי בן 19 מתלונן על מתן שתן לעיתים מאוד תכופות אך רק במהלך היום, הופנה לאורולוג, האורולוג שלח ל צילום. ואלו התוצאות: הכליות בגודל ומבנה תקינים . ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים . בכליה ימין הודגם אגן חוץ כלייתי . שלפוחית השתן במילוי חלקי, בנפח כ - 120 סמ ק, ללא ממצא בתוכה . הודגמה שארית שתן כ 14 סמ ק . בלוטת הערמונית בנפח כ 26 - סמ ק אני מאוד אשמח לתשובה מהירה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה תקינה. אגן חוץ כלייתי הוא וריאנט אנטומי זאת אומרת לא שכיח אך תקין.

20/01/2019 | 16:15 | מאת: ליאור

שלום, כאמור, המשך לטיפול בפרפור הפרוזדורים שהיה ונגמר, אני ממשיך לקחת פרדקסה 150 פעמיים ביום (סה"כ 300). אני שם לב שנטילת הכדור גורמת באופן מובהק לכאב מותן ימין שלי, זמן מה לאחר הנטילה (שעתיים בערך, אני חושב). האם זה סביר? האם ייתכן שאנטי-קוגולנט אחר שפחות מכביד על הכליות גם פחות יביא לכאב שכזה? מרוב שזה כואב פשוט הפסקתי לנטול את הכדור וברור לי שזו לקיחת סיכון מצדי, אך הכאב הזה פשוט בלתי נסבל.

לקריאה נוספת והעמקה

לא סביר שהתרופה גורמת לכאב.

19/01/2019 | 18:01 | מאת: תרופת אמלו ללחץ דם

אני מקבל תרופה בשם אמלו ללחץ דם האם התרופה הנ''ל חדשה בשוק או בשימוש הרבה זמן ?? האם התרופה מתאימה לגיל 67?? והאם אפשר לשלב עם תרופה בשם אנלדקס ?

לקריאה נוספת והעמקה

תרופה ותיקה יחסית . גיל הוא לא פקטור. אפשר לשלב - קרא מענה לשאלתך הקודמת

19/01/2019 | 17:53 | מאת: תרופות לחץ דם

לקחתי כ8שנים כדור ללחץ דם אנלדקס כיון שבזמן האחרון לחץ דם לא היה מאוזן הוסיפו לי עוד כדור בשם אמלו 5 כלומר אני לוקחת 10אנלדקס בבוקר ובצהרים 5אמלו שאלתי האם נתן לשלב את התרופות הנ''ל ? וכמה זמן צריך לקחת בין תרופה לתרופה כלומר מה פרק הזמן שצריך לחכות בין תרופה לתרופה

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר ליטול את שתי התרופות ביחד, באותה נטילה. היום נהוג לתת תרופות משלב. אילו תרופות שמשלבות שתי תרופות. אין שילוב של אמלודיפין ואנלדקס אך יש תרופת-משלב של אנלדקס ולרקדיפין (שהיא תרופה "אחות" של אמלודיפין). יש תרופת משלב של אמלודיפין עם ולסרטן (שהיא תרופה "בת דודה" של האנלדקס).

19/01/2019 | 10:18 | מאת: חנה עובד

בריאה לאחרונה אלבומין300בשתן מרגישה נימול ביד הימנית

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור האם האלבומינוריה היא בדגימת שתן נקודתית או מייצגת כמות חלבון ב 24 שעות. אם בדגימה (מה שמרמז על הפרשת חלבון של גרמים ביממה) יש להשלים איסוף שתן ל 24 שעות לחלבון, אלבומין, קראטינין, משקע שתן , בדיקות דם שיכללו תיפקודי כליה אלבומין פרופיל שומנים , ספירת דם. להגיע בדחיפות לבדיקת נפרולוג. בהצלחה

17/01/2019 | 15:31 | מאת: איתן

שלום הילה.אני בן 73 קראטנין 1.6 gfr 46.61 לחץ דם מאוזן עברתי לפני שנתים שני צינטורים לוקח תרופות לכולסטרול מאוזן.שאלתי האם תוצאות אלו מדאיגות אגב העליה בקראטנין התחילה אחרי שני הצינטורים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קראטינין 1.6 אינו תקין כמובן. במידה והערך יציב במהלך השנתיים האחרונות, עיקר החשיבות היא למנוע את המשך ההדרדרות בתפקוד הכלייתי. במידה ויש החמרה, חשוב לעבור הערכה על מנת להעריך האם יש גורם הפיך להחמרה הכלייתית. במידה ועד עכשיו אינך במעקב, ממליצה על הערכת נפרולוג.

15/01/2019 | 11:06 | מאת: ליאת

שלום, עשיתי א"ס בטן בשל כאבים קלים מאד באזור הבטן והצלעות שבאים והולכים. התוצאות הן: כבד- לא מוגדל, מרקם אחיד. טחול תקין. כיס מרה תקין. דרכי מרה- לא מורחבות. כליה ימנית- ציר אורך 10.3 ס"מ, פרנכימה שמורה. אין עדות לאבנים או הידרונפרוזיס.. כליה שמאלית- ציר אורך 10.5 ס"מ, פרנכימה שמורה. הודגם הידרונפרוזיס מקל עד בינוני, רוחב של אגן הכליה 1.6 ס"מ. אין עדות לאבנים. אורטר שמאלי מורחב עד 0.6 ס"מ. אאורטה- לא מורחבת. לבלב- תקין. רטרופרינטונאום - חופשי. אגן קטן - שלפוחית השתן- בעלת קיבולת רגילה, דפנות חלקים, אין גושים או אבנים. אין מיימת. המלצה: רצוי ביצוע בדיקות נוספות של דרכי השתן. רציתי לשאול כמה דברים: 1. לאיזה בדיקות נוספות של דרכי השתן הרופא שעשה את הא"ס התכוון? מה יכולות להיות הבדיקות המומלצות? 2. נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לאורולוגית והיא הפנתה אותי לסיטי אבל בשל הקרינה אני מעדיפה לעשות MRI באופן פרטי. יש לי תור עוד שלושה חודשים. האם זה בעייתי זמן ההמתנה הזה? 3. האורולוגית אמרה שאגן הכליה חסום, שבדר"כ מדובר במום מולד אך צריך לבדוק. לא הרחיבה מעבר. הבנתי מד"ר גוגל שסיבות אחרות יכולות להיות גידול או אבנים בכליה. ואם זה גידול? זה סרטן הכליה או יכול להיות גרורה ממקום אחר? (טוב, אני קצת דואגת). 4. עשיתי לפני שבוע בדיקת דם ושתן. בדיקות הדם תקינות אך בבדיקת שתן רשום: PROTEIN - 10 mg LEUCOCYTES- 25 mg רופאת המשפחה לא התקשרה. כדאי ליצור איתה קשר לגבי זה? שאר בדיקת השתן תקינה. האם זה יכול להיות קשור לאגן כליה מורחב או לגידול? ושאלה אחרונה, האם כאבים קלים באזור הבטן העליונה והתחתונה, ובאזור הצלעות, יכולים להיות תסמינים של אגן כליה מורחב? תודה רבה רבה וסליחה על האורך.

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות האפשריות לשלילת חסימה הן CT אורוגרפיה, MR אורוגרפיה. מיפוי כליות דינמי היא בדיקה שיכולה להדגים האם הרחבת אגן הכליה נובעת מחסימה או שהיא מבנית ולהעריך את תפקוד הכליות היחסי (ימין לעומת שמאל) . לא הייתי מעכבת את הברור בכל כך הרבה זמן שכן אם יש חסימה יש לטפל בה במהרה על מנת למנוע נזק לתפקוד הכליה החסומה. הידרונפרוזיס חד צדדית יכולה לנבוע מסיבות רבות ומגוונות ( מאבן , גידול בדרכי השתן או בסמוך לכליה עם לחץ חיצוני, הצרות עקב מום מולד, הצרות מבנית בלבד שאין לה השלכה או בעיה שהתפתחה אחרי ניתוח למשל ועוד). ממליצה לא לקפוץ למסקנות עד השלמת הברור. התסמינים יכולים להיות כתוצאה מהרחבה של אגן הכליה.

17/01/2019 | 13:45 | מאת: ליאת

המון תודות על המענה! בזימון רשום שאני מוזמנת לבדיקות הבאות: 74181 MRI אורוגרפיה ללא ועם הזרקת חומר ניגוד. L0748 תוספת עבור חומר ניגוד לבדיקת MRI. A1640 בדיקה התופסת זמן כפול ב- MRI. אשמח אם תוכלי להסביר למה רשום: "ללא ועם הזרקת חומר ניגוד". זאת אומרת, אני אמורה לעשות את הבדיקה פעמיים? פעם עם חומר ופעם בלי? ומה הכוונה בדיקה התופסת זמן כפול ב- MRI? זה בגלל שיעשו לי פעם בלי חומר ופעם עם? והאם בבדיקה הזו כבר בודקים אם יש משהו לא תקין חוץ מהכליות ודרכי השתן? בודקים אברים אחרים בבטן? תודה רבה !!!

מבצעים סריקה ראשונה ללא חומר ניגוד ואחריה מזריקים חומר ניגוד שעוזר לאפיין ממצאים שונים. לפני הזרקת גדולינום (חומר הניגוד המשמש ב MRI) יש לבצע בדיקת דם לקראטינין. בסריקת הבטן יכולים לבדוק גם איברים נוספים הנמצאים בשדה הבדיקה.

שלום. לפני בערך 3 שבועות התעוררתי בלילה עם כאבים עזים בצד שמאל למטה של הבטן שמקרינים לאיזור המפסעה. פוניתי לבית חולים השרון ושם איבחנו אותי כrenal colic למרות שבאולטראסאונד שבוצע לא נמצאה אבן. שוחררתי לבית עם משכך כאבים. כעבור כמה ימים הכאבים נמשכו ופניתי למיון שיבא ושם באולטראסאונד כן מצאו אבן בגודל 6 ממ. שחררו אותי הביתה בטענה שיצא עצמונית ואם לא לחזור עוד שבועיים. הכאבים לא פסקו וחזרתי כעבור שבועיים עם בדיקת אולטראסאונד שבה לא ראו אבן ובדיקות מעבדה שלא הראו דם בשתן,והרופא על סמך בדיקת האולטראסאונד השניה שבוצעה בשיבא קבע לי תור לניתוח להוצאת האבן. לבינתיים ביצעתי גם ct( ללא חומרי ניגוד) ולהפתעתי לא נמצאה אבן והכל היה תקין. 1. האם יש טעם לבצע את הניתוח? 2. מה זה יכול להיות עם עדין הכאבים ממשיכים? מישו אמר לי שכנראה האבן יצאה אבל עדין נשאר חול וזה גורם לכאבים או שהיא יוצאת בחתיכות קטנות. האם זה נכון ? בתודה מראש על התיחסותכם.

לקריאה נוספת והעמקה

US היא בדיקה פחות רגישה לאבחון אבנים. CT פרוטוקול אבנים היא בדיקת ההדמיה הרגישה ביותר לאבחון אבנים בדרכי השתן. הרגישות שלה קצת יורדת באבנים מאד קטנות (פחות מ 2מ"מ ) באנשים עם BMI מעל ל30 ואבני שופכן . העדר אבן בסי טי (אם אכן היה בפרוטוקול אבנים)יכולה להיות מוסברת על ידי כך שהעברת אותה בינתיים (האבן לא מתרסקת במהלך המעבר שלה אלא יוצאת אם גודלה מאפשר ). הכאב היה אמור להעלם, או עצמתו לפחות משמעותית (שארית כאב יכולה לנבוע משפשוף מקומי בעת מעבר האבן למשל). לא הייתי הולכת להתערבות פולשנית בלי לידע את האורולוג על ממצאי הסי טי ולשמוע את חוות דעתו.

14/01/2019 | 15:58 | מאת: ליאור

שלום, בן 30. ערכי GFR שנתיים אחרונות 85-88 בדר"כ. בנוסף אני חש בכאבים באזור מותן ימני באופן קבוע כבר מעל שנה. US בטן וCT בטן ללא ממצאים מיוחדים (למעט לימפאדנופתיה מיזנטריאלית קלה). ישנן תקופות בהן הכאבים במותן מחמיר וזאת במידה בה אני נוטל נוגדי דלקת או אוכל ארוכות בשריות גדולות. לאחרונה לקיתי בפרפור פרוזדורים מתמשך ואושפזתי למשך יומיים יומיים בהם קיבלתי באופן קבוע קלקסן, נאובלוק ו-1650 (מ"ג? יחב"ל?) פרוקור. באמצע האשפוז התחלתי שוב לחוש בכאבים הללו במותן (עד שכבר חשבתי שנפתרתי מהם) ועתה הם כואבים מאד (נוטל פרדקסה וקרדילוק לפי הורלאת הרופאים לאחר האשפוז). השאלה שלי כמובן היא האם יכול להיות שיש לי בעיה כלשהי בכליות, בכלייה הימנית באופן מיוחד - ולכן הכאבים שם ולכן הGFR נמוך? האם ייתכן שקיימת אבן קטנה או משהו אחר? CRP תקין. אשמח לכל עצה בנושא. תודה רבה, ליאור

לקריאה נוספת והעמקה
15/01/2019 | 16:09 | מאת: ליאור

בשנתיים וחצי האחרונות התחלקתי לסבול מכאב כרוני חריף בגב התחתון ובעכוז ימין שמקרין לי על כל רגל ימין ובעקבותיו נטלתי סבבים לא מעטים של ארקוקסיה, אטופן, נקסין וקטפלאם (וגם אומגה 3, שלמיטב התנסויותיי היתה לה השפעה מקלה טובה לפחות כמו של הארקוקסיה). אובד עצות, נטלתי גם הרבה מאד תוספים שונים ומשונים לאורך השנתיים הללו. האם ייתכן שמי מהנ"ל הביא לפגיעה כלייתית? לאי-אספיקה כלייתית? האם כאב בכליות יכול להגרם בשל עומס עליהן? תודה!

הגורמים העיקריים לכאב כלייתי הם גירוי/מתיחה של הקפסולה (הרקמה שעוטפת את הכליה) או הרחבה של צינורות השתן המנקזים את השתן הנוצר בכליה (למשל עקב אבן). גורמים נדירים לכאב הם הפרעה בניקוז הורידי של הכליה (למשל עקב אנומליה אנטומית , קריש ) או חסימה חדה באספקת הדם לכליה. פעמים רבות יש ממצאים בבדיקות השתן. את הגורמים העיקריים לכאב כלייתי ניתן לשלול בבדיקות הדמיה – US דופלר של עורקי וורידי הכליה , או סי טי פרוטוקול אבנים. לעתים "מפספסים" אבן אם זו כבר יצאה מהגוף אך אז גם חולף הכאב. האופן בו תיארת את הכאב בפניה השנייה שלך מחייבת שלילת הרניה דיסקאלית (עמוד שידרה) שיכולה לגרום לכאב קורן מגב תחתון לרגל. לימפאדנופטיה מזנטריאלית מכוונת לעיתים למחלת מעי אם יש עוד ממצאים קליניים . תרופות כגון ארקוקסיה עלולות לגרום לאי ספיקת כליות, יותר בשימוש ממושך ועדיף להימנע מהן. הפגיעה היא דו צדדית ולעולם לא רק בכליה בודדת. התרופות עצמן לא גורמות לכאב כלייתי. גם אי ספיקת כליות כרונית לא גורמת לכאב, היא פעמים רבות אתסמינית עד מחלה מאד מתקדמת.

16/01/2019 | 17:19 | מאת: ליאור

שלוםדר' הילה ותודה על תשובתך המפורטת והעניינית, 1. בעבר הכאבים אכן היו דו"צ אך ב-10 חודשים האחרונים הם כמעט אך ורק בצד ימין (והם מחמירים באופן בוטה כשאני נוטל בליל נוגדי דלקת ומשככי כאבים). בעבר נערך לי MRI עמ"ש מלא ללא ממצא חריג, למעט אקטזיה דורלית קלה בין אס1 ל-אל4 (18 מ"מ לעומת 21 מ"מ). דיסקים תקינים ללא פריצה או בלט. האם US דופלר של ורידי ועורקי הכלייה יכול להדגים מה שUS בטן/US כליות ודרכי שתי לא הדגים? 2. מהי דעתך על ערכי הGFR? ברור לי כי הם בנורמה כרגע, אך עודני בן 30 ולא רואה כל סיבה שהם לא יהיו באופטימום. האם הכאבים והGFR הנמוך (יחסית לאדם בריא) יכולים להיות קשורים? האם מה שגורם לכאבים הוא שיכול לגרום לפגיעה בכושר הסינון של הכליות? תודה רבה ליאור

בדיקת US דופלר תדגים את הזרימה בכלי הדם - עורק ווריד כלייתיים. הבדיקות הקודמות שעשית לא בדקו זאת. לעיתים תתכן הצרות בכלי הדם הנובעת מלחץ חיצוני המופעל עליהם, וזה יכול לגרום לכאבים בתנוחות שונות. בנוגע ל GFR - במידה ולא בוצע ממליצה על איסוף שתן לפינוי קראטינין (CCT) שעשוי להבהיר מהו התפקוד הכלייתי האמיתי. ה GFR הינה נוסחא המתבססת על הנחות מסוימות ויכולה להיות פחות מדויקת באנשים מסוימים. לא מסרת גם את ממצאי בדיקת השתן שלך שגם הם עשויים לעזור באבחנה. בכל מקרה ממליצה להמנע מטיפול במשככי כאבים ממשפחת נוגדי הדלקת אשר ברור שגורמים לך לכאבים.

17/01/2019 | 21:01 | מאת: ליאור

תודה רבה לשתיכן! האם ניתן לפנות עם דבריי לאורולוג שלי (במעקב אורולוגי עקב בעיות במתן שתן וירידה בחשק מיני)?

כדאי לעדכן אותו אבל במקביל לרופא המשפחה

14/01/2019 | 09:33 | מאת: הילה

שלום דר' , אני מושתלת כליה האם אני יכולה להזריק בוטוקס וחומצה הילאורונית בפנים לצורך עיצוב פנים חשוב לי המראה החיצוני והתייעצתי עם פלסטיקאי שביקש שאתייעץ עם נפרולוג

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול נחשב בטוח ואני לא מצליחה למצוא בספרות הרפואית התווית נגד למושתלים ספציפית. אין מחקרים שבדקו את הטיפול במושתלים אך אין גם דיווחי מקרה על מושתלים שחוו תופעות לוואי ייחודיות.

13/01/2019 | 19:50 | מאת: שמעון גז

שלום ,אורטפדית רשמה לי לטיפול בדלקת במרפק ,טיפול בארקוקוסיה 90 למשך חודש.מקריאה בפורומים השונים אני מבין שיש בעיה לקחת את הכדור למשך תקופה כה ארוכה...האם נכון? (אני בן 42,בריא בד"כ)

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה עלולה לגרום לאי ספיקת כליות חריפה (בעיקר במטופלים הסובלים מאי ספיקת לב, אי ספיקת כליות כרונית, ובמצבים של התייבשות). התרופה גם עלולה לגרום לעליית לחץ דם, הפרעות מלחים . תופעות לוואי אילו נובעות ממנגנון הפעולה של התרופה והן "צפויות" . היא עלולה גם לגרום לפגיעה כלייתית שנובעת מרגישות לתרופה ושפעול מערכת החיסון. זו תגובה שאינה ניתנת לחיזוי מראש ועלולה לפגוע גם באנשים צעירים ובריאים . כך היא עלולה לגרום לפרוטאינוריה משמעותית על ידי פגיעה ביחידה המסננת של הכליה (הגלומרולי) ולדלקת לרקמה הבין תאית בכליה. הסיכון לפגיעה כלייתית תלוי גם במינון ובמשך זמן נטילת התרופה. אני ממליצה לך לצמצם ככל הניתן את זמן השימוש בתרופה (לשבוע-עשרה ימים מקסימום), ואם הכאב לא משמעותי לשקול שלא להשתמש בה כלל. בהצלחה

13/01/2019 | 17:36 | מאת: אין שם

שלום רב, עשיתי בדיקת איסוף שתן יום ולילה יום יצא על כמות 1100 - 40.65 mg/dL לילה יצא על כמות 300 - 43.25 mg/dL לטענת הנפרולוגית הבדיקה יצאה תקינה ושלחה אותי לחזור על בדיקת שתן דגימה של יחס חלבון על קריאטינין, אחרי רחצה טובה ולקחת מנה אמצעי של זרם השתן. (יש לי הפרשות רבות מאוד, מאז הלידה השניה שלי). להלן התוצאות : ( בדיקת שתן כללית ללא איסוף שתן, ללא איסוף שתן) MICROALBUMIN/CREAT - 139 CREATININE- U SAMPLE - 182 MICROALBUMIN-U SAMP - 253.6 כל הבדיקות האחרות תקינות כולל C4-C3 וכל הבדיקות דם שלי יצאו תקינות. חלקון שתן האחרון שעשיתי : Protein-U Sample - 27.20 אבל בדיקת PROTEIN/CREAT לא עשו לי . אני עושה הרבה כושר, אןי לי במשפחה הסטוריה של בעיות כליות, לב, סכרת. האם יש לי סיבה לדאגה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בנוגע לאיסוף השתן המחולק - בדרך כלל המעבדה מחשבת את כמות החלבון באיסוף יום ואיסוף לילה. אם אכן לא התבלבלת בהעתקת הנתונים לפי תוצאות האיסוף יש לך פרוטאינוריה משמעותית. של כ 580 מ"ג ליממה. אם כן הדבר מחייב ברור. אשר לחישוב יחס חלבון לקראטינין בדגימת שתן - יש משהו שלא מסתדר לי. אנא שלחי יחידות בהן בוטאו קראטינין/אלבומין/פרוטאין בדגימת השתן.

11/01/2019 | 15:16 | מאת: אריה מנור

בשלוש שנים אחרונות ערכי קריטינין הם בין 1.30 -1.37. סובל מעצירויות ופרפור פרוזדורים.נוטל מגנזיום 420 מ"ג.האם אין נזק לכליות ? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

מגנזיום לא גורם לאי ספיקת כליות אך עלול להצטבר באי ספיקת כליות מדרגת חומרה מתקדמת (טרום דיאליזה או דיאליזה).

10/01/2019 | 00:02 | מאת: גילה

בני בן 5 כבר שבוע וחצי עם כאבי בטן לאחר מתן שתן על הבדיקות יצאו תקינות אולטרא סאונד ובדיקות דם ושתן מה אפשר לעשות? אשמח לתשובה דחופה

לקריאה נוספת והעמקה

נא להפנות את השאלה לפורום רפואת ילדים

09/01/2019 | 13:30 | מאת: מרגלית

שלום, בבדיקה (לאחר שתית בוקר) התקבלה תשובה נמוכה מהנורמה: 1.004 שאר בדיקות השתן תקינות. האם התוצאה תקינה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

המשקל הסגולי מצביע על כך שהשתן מדולל. תואם את העובדה ששתית טרם הבדיקה.

07/01/2019 | 13:39 | מאת: ישראל

בן 70 , מאוזן בלחץ דם ע"י תרופות . האם כוס אחת עד שתיים של יין אדום ביום מועילה או מזיקה ?. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

צריכה מוגברת של אלכוהול קשורה בעליה בשכיחות של יתר לחץ דם (שלא לדבר על פגיעה כיבדית, לבבית ובעוד מערכות ). צריכה מוגדרת כמוגברת היא יותר משתי מנות אלכוהול (= שתי כוסות של יין) בגבר ויותר ממנת אלכוהול אחת באישה. דווקא צריכה מתונה של אלכוהול (שאינה עוברת את הרף שהזכרתי במשפט קודם) קשורה בירידה בתחלואה ובתמותה.

07/01/2019 | 12:40 | מאת: בן26

יש לי בחודש וחצי האחרונות כל פעם שאני עושה פיפי יש באסלה בועות הרבה שלפעמים נעלמות מהר ולפעמים השתן מרוכז יש גם קצף יחד עם בועות רציתי לשאול עם זה חלילה מראה על מחלה כלשהי? פניתי לרופא ביקשתי בדיקת שתן כללית יצאה תקינה...

לקריאה נוספת והעמקה

כפי שכבר חזרנו וכתבנו אם בדיקת השתן תקינה אכן סביר שהכל בסדר. אין טעם לשאול אותנו ושוב את אותה שאלה.

06/01/2019 | 11:14 | מאת: אביבית

קיבלתי כדורים ללחץ דם אמלו +אמנלקס האם כדור אמלו לא מסרטן האם אפשר לשלב אמלו עם אנלדקס מפחדת להתחיל בכדור אמלו

לקריאה נוספת והעמקה

את אולי מכוונת לדיווח מלפני מספר חודשים כי בחלק מהאצוות של התרופות VECTOR, VECTOR PLUS, DUPLEX בכל המינונים והשילובים שיוצרו על ידי יצרן מסוים נמצא חומר מזהם בכמות חריגה. אחת האצוות המזוהמות הגיעה לישראל. כאמצעי זהירות הוחלט בשלב ראשון על הפסקת הפצת כל תכשירים הללו, המרתן ליצרן אחר או לתרופה אחרת. לא הייתה שום אזהרה בנוגע לאמלודיפין/אמלו. אין מניעה מלקחת יחד עם אנלדקס.

שלום רב אני מבצע דיאליזה 3 פעמים בשבוע ומעוניין לבצע טיפול הקפאת שומן מדובר בטיפול של שעה לא פולשני לצמצום היקפים במותניים אני מעוניין לדעת אם יש בעיה עם זה הבנתי שהשומן המת יוצא באמצעות כליות וכבד האם צריך לבצע דיאליזה אחרי הטיפול או שבכלל יש בעיה עם זה

לקריאה נוספת והעמקה

מצחיק, בדיוק אותה ששאלה נשאלה וקיבלה מענה: אין הרבה מידע רפואי מבוסס על הטיפול בסקירת ספרות רפואית. התוויות הנגד היחידות שמצאתי לטיפול הן במטופלים שיש להם מחלות שנגרמות על ידי נוגדנים המשופעלים בקור (כגון cryoglobulinemia ). ). כך שאם לא אובחנת עם מחלה זו נראה שאין מניעה לביצוע. ממעט המידע הרלוונטי שהצלחתי לקרוא אין צורך לבצע דיאליזה אחרי הטיפול. מציעה לך להתייעץ גם הנפרולוג המטפל.

03/01/2019 | 12:29 | מאת: שירה

אשמח לפענוח: GLUCOSE - U STRIP Normal BILIRUBIN- U STRIP Neg KETONES- U STRIP Neg SPECIFIC GRAV-U STRI 1.027 PROTEIN- U STRIP 10 mg/dL NITRITE- U STRIP Neg LEUCOCYTES - U STRIP Neg RBC calculate urine 10 cells/µl UROBILINOGEN-U STRIP Normal PH- U STRIP 5.5 ASCORBIC ACID - URIN - COLOR-SED - CLARITY-SED - LEUCOCYTES-SED 1 /HPF ERYTHROCYTES-SED 2 /HPF EPITHELIAL-SED 2 cells/µl MUCUS-SED 2 cells/µl

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה לא נלקחה בצורה תקינה. כאשר נותנים דגימת שתן, יש להתחיל את מתן השתן בשירותים ורק מהשתן האמצעי לתת את השתן בכוס. סה"כ הבדיקה בגדר התקין. יש מעט כדוריות אדומות בשתן, בערכים הנחשבים תקינים. גם החלבון בתחום הנחשב תקין. כדאי לחזור על הבדיקה בעתיד בצורה שציינתי.

01/01/2019 | 20:17 | מאת: דנה

לפני שלושה חדשים עברתי ניתוח להוצאת אבן מהשופכן.לפני הוצצאת האבן כמות ההסידן בשתן היתה 320.היום ההיתי בביקורת אצל הרופא המנתח עם תוצאות הבדיקות וכמות הסידן היא 220.שאר הבדיקות טובות כולל אולטרסאוד שמראה שאין הרחבה במערכת המאספת ואין גודש. בכל זאת הרופא נתן לי כדור בשם disothiazid 12.5.האם לדעתך הכרחי לקחת את התרופה? בבדיקה של האבן התוצאה 100% קלציום אוקסאלאט אודה לתשובתך בעבר עזרת לי מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

הכמות התקינה של הפרשת סידן תלויה במשקל גוף, כאשר הערך העליון לרוב מוגדר כ- 200 מ"ג באישה. מטרת התרופה להפחית את הפרשת הסידן בשתן על מנת להפחית את הסיכון להווצרות אבנים נוספות. זה צריך להיות מלווה בשתיה מרובה ושינויים תזונתיים - כדאי לפגוש דיאטן אם עוד לא עשית זאת. בהצלחה.