נגישות
נגישות

פורום נפרולוגיה

תחום הנפרולוגיה עוסק באבחון וטיפול במחלות כליה. הפורום עוסק במחלות הכליה השונות, בדרכי טיפול ומניעת התקדמות אי ספיקת כליות, בשיטות לטיפול כלייתי חליפי במקרים של כשל כלייתי, בהפרעות במאזן המלחים בגוף, וכן ביתר לחץ דם. .
2452 הודעות
2258 תשובות מומחה

מנהלי פורום נפרולוגיה

06/04/2019 | 22:54 | מאת: כדור אנלדקס האם גורם לסרטן ריאות

קראתי בגוגל שכדור אנלדקס גורם לסרטן ריאות האם ידוע לך על הנושא הנל תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן פורסם לאחרונה מחקר תצפיתי שבו נמצאה עליה בסיכון לסרטן הריאות במטופלים שטופלו בחסם אנזים המהפך (כגון אנלפריל) בהשוואה לחסם קולטני האנגיוטנסין. מחקר תצפיתי לא יכול להוכיח שהתרופה היא הגורם (למחקר אין את היכולת להוכיח קשר נסיבתי, הוא רק יכול לרמוז רמיזה שיתכן ואינה נכונה). בנתיים למיטב ידיעתי אין גורם שאחראי על בריאות הציבור שהוציא הנחיה להימנע ממתן סוג זה של תרופות. גורם משמעותי יותר ומוכח להפחתת הסיכון לסרטן ריאות הוא הימנעות מעישון למשל.

05/04/2019 | 19:54 | מאת: כדור אקספורג מעלה קריטנין ?

שלום, האם נטילת 2 אקספורג 160 ביום מעלה קריטנין, עד עכשו לקחתי רק 1. והם כדור שינה וכדור הרגעה טרנקסל מעלים קריטנין.? היה תקופה ארוכה 1.27 ועלה ל 1.55 כשעלה המינון ל 2 אקספורג ביום.

לקריאה נוספת והעמקה
05/04/2019 | 20:05 | מאת: רוני

בהמשך לשאלה, שונה לי הכדור לנורווסק 5 מג פעמיים ביום ביחד עם קרדילוק 2.5 מ"ג פעמיים ביום, האם השינוי יכול לעזור להוריד את הקריטנין,כל שאר הבדיקות בסדר גמור .

הכפילו לך את מינון האקספורג וכך גם הוכפל מינון הואלסארטן . העלאת מינון ואלסארטן עלולה בהחלט לגרום לעליית קראטינין. עליה של עד 30% מערכי הבסיס נחשבת כמותרת ואף יכולה להצביע על אפקט מטיב על הכליה. לאורך זמן התרופה מגינה על הכליות ומאיטה את קצב ההדרדרות של מחלת הכליה. הפסקת התרופה צפויה לשפר את ערכי הקראטינין באופן מהיר, אך לאורך זמן זו אולי לא בחירה נכונה. טרנסקל לא גורם באופן יחודי להפרעה בתיפקוד הכלייתי.

שלום. פניתי אליך לפני כחודש. טופלתי ע״י לסורדקס על מנת להוריד חלבון בשתן, אחרי שלוש שבועות התייעצתי עם פרופסור נפרולוג והוא המליץ להפסיק לסורדקס עקב תכנון הריון, הפסקתי אחרי חודש של נטילת תרופה. היום התייעצתי עם רופא נשים להריון בסיכון גבוה והוסבר לי שעם חלבון כמו שיש לי (800 מג - איסוף 24) אסור לי להיכנס כרגע להריון ומומלץ להוריד קודם חלבון. שבוע אחרון אני שמה לב שהלחץ דם שלי לקראת הערב גבוה 140/78, 137/80 האם אני יכולה אחרי הפסקה של שבועיים לחזור לקחת לסורדקס? יש לי תור לנפרולוג רק עוד שבועיים ואני בחששות כי מרגישה עליות של ל״ד אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לוסרדקס אסור אם את מתכננת הריון. יש טיפולים אחרים ליתר לחץ דם האפשריים כשמתכננים הריון. את יכולה להיועץ עם רופא משפחה. לוסרדקס היא תרופה שמנגנון הפעולה שלה גורם להפחתת פרוטאינוריה. הריון שגורם מעמסה לכליה נוטה להחמיר פרואינוריה. הפסקת לוסרדקס (והריון אם תיכנסי להריון ) צפויים להחמיר את הפרוטאינוריה. בהינתן שהתפקוד הכלייתי תקין אין המלצה גורפת שלא להיכנס להריון אך חשוב שתדעי שנוכחות מחלה כלייתית אכן מעלה את הסיכון לסיבוכי הריון (כגון רעלת הריון) ועלול להאיץ את התקדמות מחלת הכליה .

29/03/2019 | 08:01 | מאת: שאול

מתי עדיף ליטול את תרופה נגד לחץ דם גבוה - בבוקר או לפני השינה?

לקריאה נוספת והעמקה

הכי חשוב ליטול את התרופה בשעה קבועה, ולכן ההחלטה היא שלך - מתי הסבירות הגבוהה יותר שתזכור לקחת את התרופה. ברוב המקרים לוקחים תרופה ללחץ דם בשעות הבוקר, אבל אם התרופה גורמת לך לירידת לחץ דם תסמינית וחשש מסחרחורת, או אם לחץ הדם המוגבר הוא דווקא לילי - במקרים אלה עדיף לקחת את התרופה בערב.

27/03/2019 | 04:36 | מאת: ירון

בן 55 כשנה אחרי ניתוחשימור כליה כריתת rcc בכליה . נמצא תיפודי כליות גבוליים , קראטינין 1.12 , gfr 73 . לא היו מוכנים במכבי mri ביקורת והחליטו עם הרופא האונקולוגי על fdg18 . האם מזריקים יוד בבדיקה? קרינה ?עברתי 4 או 5 סיטי בשנים האחרונות כמו בטן , גב מספר פעמים . האם הבדיקה מידי שנה לא עלולה להזיק לכליות ? אולטרה סאונד ללא ממצא מחשיד .

לקריאה נוספת והעמקה

לבדיקת PET CT לא מזרקים חומר ניגוד והיא אינה מוסכנת לכליות.

29/03/2019 | 00:19 | מאת: ירון

מה שמדאיג אותי יותר זה הקרינה . ב mri אין קרינה . כמו שציינתי , עברתי יותר מחמש סיטי בחמש שנים האחרונות ובנוסף גם הדמיות רנטגן לכן אני מודאג.

25/03/2019 | 10:39 | מאת: אודט

מה זה אומר יש מחלות רקע וכדורים

לקריאה נוספת והעמקה

קראטינין 1.47 שאינו ממצא חדש מעיד על אי ספיקת כליות כרונית. יכול להיות משני כמובן למחלות רבות אך לא אוכל להעריך זאת במסגרת הפורום. ממליצה על הערכת נפרולוג בקופת חולים. לבצע גם בדיקת שתן לכללית ולכימות רמת החלבון בשתן.

24/03/2019 | 17:02 | מאת: תרופות מקבוצת משתנים האם מסרטן

רציתי לקבל אינפורמציה לגבי התרופות ששיכים למשפחת במשתנים האם התרופה הנל מסרטנת יש מחקרים שאומרים שזה יכול לפתח סרטן העור וצריך להזהר מחשיפה לשמש מה דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

יש מחקרים שמצאו קשר בין שימוש בתרופות ממשפחת התיאזידים לבין סרטן עור שאינו מלנומה. עם זאת, ב- 2018 פורסמה אנליזה שבחנה תוצאות של 19 מחקרים שבחנו השפעת שימוש בתרופות ליתר לחץ דם על סרטן עור, תיאזידים ביניהם. בסקירה זו לא נמצאה עליה בסיכון לסרטן עור תחת שימוש בתיאזידים. כמו בכל מקרה, תמיד כדאי להזהר מחשיפה לשמש, עם שימוש בתרופה או בלעדיה.

24/03/2019 | 14:04 | מאת: יוני

עשיתי בדיקת שתן וזה התוצאה שקיבלתי 5> MICROALBUMIN-U SAMP MICROALBUMIN./CREAT לא ניתן לחישוב האם תקין

לקריאה נוספת והעמקה

אכן הבדיקה תקינה.

24/03/2019 | 09:03 | מאת: הוספת כדור לחץ דם לאיזון הלחץ

בוקר טוב! אני מקבלת תרופה בשם אנלדקס ללחץ דם 20 מג (10בבוקר+10בערב) בדיקות אשלגן +תפקודי כליות תקינים לחץ דם בכללי תקין ,לפעמיים יש לחץ 150 רציתי לקבל את דעתכם האם אפשר להוסיף עוד כדור אנלדקס 5 מג כדי לאזן את הלחץ בדרך כלל אחר הצהריים הלחץ קצת עולה נא עזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

החלטה לגבי העלאת מינון מתבצעת על ידי רופא המשפחה אשר מכיר אותך, את מחלות הרקע ואת בדיקות הדם. אמנם ניתן להעלות את מינון התרופה (את עדיין לא במינון המכסימלי) אך לעיתים יש צורך בשילוב תרופות הפועלות במנגנונים שונים לאיזון לחצי דם, למשל הוספת תרופה ממשפחת המשתנים במידה והחשד הוא שיש מרכיב של עודף נתרן בתזונה, או תרופות אחרות.

24/03/2019 | 00:06 | מאת: גיל 55

סובל רבות מהבעיה וגם בלילה . האם פרוסטטה קייר שמכיל סו פלמטו יכול לעזור במקרה של שלפוחית מוגדלת יחסית ונוירוגנית ?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר יכול לעזור במקרה של ערמונית מוגדלת, פחות במקרה של שלפוחית נוירוגנית. כדאי במקביל לטיפול הטבעי גם להבדק על ידי אורולוג אם לא נבדקת עדיין.

23/03/2019 | 23:51 | מאת: חיים

בן 50 יצא לי אריטרוציטים בשתן תוצאה 10 (מכבי). egfr 74 . קראטינין בדם 1.1 גלוקוז בצום 109 . psa 2 . תרבית שלילית . האם לגבי דם בשתן חייבים בירור נוסף כמו ציסטוסקופיה שלפוחית ( לדוד היה סרטן ערמונית)?

לקריאה נוספת והעמקה

ממליצה קודם לחזור על הבדיקה כולל בדיקת שתן למשקע. 10 הוא הגבול העליון בבדיקה זו וכדאי לוודא שאכן מדובר בבדיקה לא תקינה לפני שמתחילים בבירור.

23/03/2019 | 10:44 | מאת: הוספת תרופת לחץ דם לאיזון הלחץ

אני משתמשת שנים עם כדור אנלדקס בבוקר -10אנלדקס בערב -10אנלדקס הלחץ בסביבות 140 ולפעמים 148 האם ניתן לשלב עם אנלדקס תרופה ממשפחת המשתנים?? מה דעתכם והמלצתכם ??

לקריאה נוספת והעמקה

זה שילוב מקובל מאד. רצוי שבוע לאחר התחלת טיפול לבצע בדיקת תיפקודי כליה , נתרן ואשלגן. החלטה כמובן בידי רופא המכיר אותך ואת מחלות הרקע.

21/03/2019 | 16:34 | מאת: חיים

שלום, עקב תלונות של הליכה תכופה לעשות פיפי, וכאב קל בבטן התחתונה נשלחתי לבצע אולטראסאונד כליות ומע השתן. תוצאות הבדיקה היו שנצפו מוקדים אקוגניים מרובים ניידים בשלפוחית השתן-שתן לא צלול. מלבד זה הכל היה תקין. נזכרתי שאני צורך באופן קבוע 5 מיליארד חיידקי פרוביוטיקה מדי יום. ביום של הבדיקה לא צרכתי. ביום שלפני הבדיקה צרכתי. אין לי צריבה בשתן, ובדיקת שתן כללית יצאה תקינה. האם המוקדים האקוגניים הניידים שנצפו בבדיקה יכולים להיות חיידקי הפרוביוטיקה שצרכתי יום לפני? האם את יודעת אם פרוביוטיקה נצפית בבדיקת אולטרסאונד שתן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חיידקים לא רואים באולטרסאונד. הם זעירים מדי. את השתן יש לשלוח למשקע שתן - אולי ימצאו בו גבישי אבנים. יש לשלוח לתרבית. מומלץ להשלים סי טי פרוטוקול אבנים.

22/03/2019 | 13:55 | מאת: חיים

אכן נמצא בבדיקת שתן סידן אוקסלט. אבנים לא נראו באולטראסאונד. תרבית בקטריולוגיה שלילית. מה יכול להיות המוקדים האקוגנים הניידים? חוץ מוירוסים ? אשמח לדעת את האןפציות והאם זה חייב להיות משהו חי?

וירוסים קטנים יותר מחיידקים ולא נראים באולטרסאונד. לדעתי אילו גבישי האבן =גבישי קלציום אוקסטלט. תשלים סי טי פרוטוקול אבנים, איסוף שתן 24 למרכיבי אבן ויעוץ נפרולוג . מומלצת שתיה לאורך היממה כך שהשתן יהייה כל העת בהיר ולא מרוכז, לפחות 3 ליטר ליממה כך שתפוקת השתן תהייה לפחות 2 ליטר במהלך היממה. להפחית בצריכת המלח.

23/03/2019 | 10:51 | מאת: חיים

תודה.

21/03/2019 | 13:39 | מאת: ואדים מושקטין

שלום, כבר זמן מה אני סובל מיתר לחץ דם. לאחרונה עשיתי בדיקת דם renin וקיבלתי תוצאה חריגה - פי שלום מגבול העליון - 126.50. אני מצרף תוצאות הבדיקות. מה פירוש של התוצאות? האם עלי לעבור בדיקות נוספות? מה המלצות? תודה רבה, ואדים

לקריאה נוספת והעמקה

חלק מהתרופות ללחץ דם עלולות לגרום לעליה משמעותית ברנין ישיר בדם. כך שימוש בתרופות מסוג חוסמי אנזים המהפך וחוסמי הקולטן לאנגיוטנסין, טיפול במשתנים, וחוסמי תעלות סידן מסוג דיהידרופירידינים. רופא מטפל שמכיר אותך, תרופותיך, גיל, מחלות רקע יוכל להחליט האם הדבר מוסבר על ידי טיפול תרופתי או שיש לבצע המשך ברור. אין לי אפשרות לראות קבצים מצורפים.

24/03/2019 | 14:41 | מאת: ואדים

תודה ד''ר הילה, אני בן 51, אין מחלות רקע. אני מקבל רק את טריטייס 2.5 פעמים ביום במשך כ-3-4 חודשים. האם התרופה הזאת יכולה לגרום לחריגה או שיש חשש לגידול בכליה?

טריטייס הינה בין התרופות שמעלות את רמת הרנין. אנא פנה לרופא המטפל על מנת להחליט האם יש צורך בבדיקה חוזרת / המשך בירור.

20/03/2019 | 10:13 | מאת: נתן

שלום אני בן 31 בריא בכללי בחודשים האחרונים אירועים של דופק מעל 100 שהתגלו בעזרת האקג כסינוס טכיקרדיה, אין יתר תריסיות אין אנמיה בדיקות דם כימיה וספירה טובות בלי חריגה בדיקת שתן תקינה עודף משקל של 15 ק"ג צילום חזה תקין.... מה אומרים ערכי לחץ הדם האלו אני מביא נתונים של ערכים שיצאו לי בבדיקה אצל רופא במהלך השלושה חודשים האחרונים: 127/90 130/90 121/85 162/72 133/80 136/88

לקריאה נוספת והעמקה

ערכי לחץ דם במרפאה מוגדרים כיתר לחץ דם מעל ל140/90. ערכים של 130-139/85-89 מוגדרים כלחצי דם "גבוליים". בהנחה שלא נרשמה המדידה הראשונה שבוצעה (כי זו נחשבת תמיד כלא אמינה) הרי שלחץ הדם שלך אינו תקין. רצוי להתיעץ עם רופא המשפחה על ביצוע הולטר ל"ד (או מדידות לחץ דם ביתיות) לאישוש האבחנה. לפי הממצאים יחליט הרופא המטפל על המשך ברור. בכל מקרה מומלץ התחיל בשינוי אורחות חיים - לנסות לרדת במשקל (לפחות 5% ממשקל גוף נוכחי), לעשות פעילות גופנית סדירה, כלכלה :ים תיכונית" - עתירה בפירות, ירקות, דגים, דלת מלח; ולהימנע מצריכת אלכוהול מופרזת.

אמי בת 80 , בשנים הארונות הסתירה אתזה שיש לה דחיפות ותכיפות בהטלת שתן .התייעצתי אצלכם בפורום ולאחר א.ס שלא נמצא ממצא נעשתה בדיקותדם שתן שהראו תאים אדומים בשתן בכמות ל 30 (הרבה מעבר לנורמה) . לאחר בדיקה אצל רופא גניקולוג שלא התייחס משום מה לנוכחות דם בבדיקת שתן ורק נתן טוביאז מג והמליץ לראות גם אורולוג . היום הגענו לאורולוג במרפאה המקומית ,הראתי לו את סכום הביקור אצל הגניקולוג וידעתי אותו על כך שהבדיקת שתן מראה דם בשתן כדוריות דם אדומות 3o (דברי אימי ,בשתן לא נראה דם גלוי). תרבית שלילית . הוא אמר שצריך לבצע בדיקת ציסטוסקופיה של שלפוחית השתן והשופכה . מכיוון שהוסבר לנו שזו בדיקה פולשנית ולא נעימה (אמא שלי חרדתית מאוד) , אמא שלי ביקשה לחשוב על זה בבית ולא לעשות זאת באותו מעמד . ידוע לי שהפורום עוסק לרוב בתפקוד הכליות ולא בשלפוחית והשופכה , הייתי שמח אם היית שופכת קצת אור על הבדיקה הנ"ל והאם כדאי לעבור אותה אצל אורולוג וותיק ומפורסם עם חוות דעת מצויינת דרך ביטוח משלים או אפשר להסתפק באותו רופא אורולוג של הקופה שאליו הגעתי במקרה (היה זמין) ? אני אמנם חושש מהממצאים אך גם מסיבוך שייווצר כתוצאה מהבדיקה. האם יש מצב של זריקה טשטוש דרך הווריד בנוסף לג'ל שמוחדר לשופחה (הרדמה ספינלית לא בעדיפות עקב סיכונים). האם אין בדיקות / הדמיות אחרות (כמו mri או סיטי )לשופכה ולשלפוחית ? מה היית את עושה במקומי והאם זה טפשי וחוסר אחריות להמנע מהבדיקה הנ"ל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלטה צריך לקחת בחשבון את גילה של אימך , מחלות הרקע ,מצבה הכללי ועמדותיה שלה. אם ימצא ממצא (למשל גידול בשלפוחית השתן) האם תהייה מועמדת להתערבות ניתוחית? האם תרצה התערבות? את השאר השאלות אנא הפני לפורום אורולוגיה .

היום אמא שלי עברה את בדיקת הציסטולוגיה במרפאה הקהילתית . הרופא לא מצא שום דבר שיסביר את נוכחות כדוריות האדומות בבדיקת שתן (30) שנעשתה לפני חודש בערך וטען שהוא לא ראה משהוא חריג או מחשיד ונתן הפנייה לבדיקת שתן לעוד חודש . האם לדעתך צריך לעשות בירור נוסף כמו נפרולוג למשל ? ד.א הטוביאס שקיבלה לפני שבועיים מתחיל להשפיע ועכשיו היא קמה לשירותים בלילה רק פעם אחת וביום פחות מבעבר ......אך יש לה צרבת מאז שהחלה את הטיפול . מה דעתך ? תודה מראש

התרופה יכולה לעשות מגוון של תלונות גסטרואינטסטינליות חומרתן בשבילה תכתיב המשך השימוש בה. אם אין חלבון באיסוף שתן 24 שעות (ואם אי אפשר לעשות איסוף אז ביחס חלבון לקראטינין בדגימת שתן מתוך ידיעה שזה פחות מדויק בגיל המבורגר עקב מסת השריר מדולדלת) , אם אין אי ספיקת כליות חדשה אז לדעתי אין צורך ביעוץ נפרולוג.

17/03/2019 | 17:18 | מאת: איב

היי, אני ב25 לאחרונה עשיתי בדיקות שתן ודם ויצא לי חלבון בשתן ( לא באיסוף של 24 שעות) 11-50 mg/ דצלידר סידרת חלבון הינה כמותית למחצה הבדיקה נעשתה אחרי צום של 11 שעות בבוקר .אני עושה אירובי 5 פעמים בשבוע ואולי יכול להיות שזה שאריות של הגבר עקב יחסי מין 

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לבצע איסוף שתן ל- 24 שעות כדי לכמת את החלבון ולהבין את משמעות הבדיקה. יש להמנע מקיום יחסי מין בעת ביצוע האיסוף לצורך מהימנות הבדיקה.

17/03/2019 | 12:54 | מאת: סיון

שלום, אני בהריון שבוע 25 עשיתי בדיקת שתן ותרבית וקיבלתי את התוצאה הזאת Urine cult. dipslide 30,000 b/cc (-)צמחו גרם מה זה אומר שיש לי דלקת בדרכי השתן? והאם אני חייבת לקחת אנטיביוטיקה למרות שאני בהריון?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לחזור על הבדיקה. אם שוב חיובית - יש לקחת טיפול אנטיביוטי למרות ודווקא בגלל ההיריון. דלקת בדרכי השתן בהיריון יכולה להתפתח לדלקת בכליות שעלולה להביא לצירים מוקדמים.

שלום דוקטור אני בן 31 בתקופה של השבועיים האחרונים לא בכול יום ( אפילו הרבה ימים הכול רגיל באיזור הרגליים) אני לא יודע אם זה שריר,דם, מערכת עצבים,או משהו אחר בתוך הגוף.... לא יודע להצביע על הנקודה אבל יש ימים מרגיש אי נוחות בשתי הרגליים ,הולך ומזיז והכול בסדר מהבחינה הזאת, אני לא בטוח אם זה השרירים עצמם אולי משהו שקשור לדם או למערכת אחרת בגוף מה זה יכול ליהות ? מן נימול זרמים כמו נמלים זה יכול ליהות שעות בלי להפסיק, מה זה להערכתך?בשתי הרגליים.. אציין שלאחרונה בלי קשר לזה עשיתי המון בדיקות גופניות כלליות ובסיסיות שיצאו תקינות דם שתן תריסיות אקג ועוד ועוד. משהו דמי?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמעת לי כבעיה הקשורה לפורום זה. ממליצה להתחיל בבדיקת דפקים ברגליים אצל רופא המשפחה ואם אלה תקינים - לשקול הפניה לבירור נוירולוגי כולל בדיקת EMG.

16/03/2019 | 10:58 | מאת: קשי ששון

שעה אחרי לכח וזודיפ מרגיש תעוקה בחז ה במנוחה שנמשך חצי שעה

לקריאה נוספת והעמקה

כמו שכבר אמרנו מספר פעמים בפורום זה, אם יש תופעות לוואי משמעותיות לתרופות, צריך לפנות לרופא המטפל על מנת להחליף אותן. כל אדם נוטה לסבול מתופעות שונות לתרופות ולא ניתן לנבא במי התרופה תגרום לתופעות לוואי.

14/03/2019 | 15:34 | מאת: אריק

שלום רציתי להבין נקודה שמעניינת אותי אומרים שפעילות גופנית היא טובה לגוף האדם אני לא חולק על זה כאחד שעשה עושה ספורט בעבר הווה ויעשה בעתיד ..השאלה שלי אליך ידוע שלחץ דם גבוה במנוחה ובכללי הוא לא בריא, אבל בעת פעילות גופנית כמו ריצה הלחץ דם עולה מן הסתם לערכים גבוהים מאוד אז איך זה משתלב ? אם זה שמצד אחד לחץ דם גבוה לא טוב ובריצה הוא עולה !! הייתי שמח להסבר לגביי השילוב הזה.

לקריאה נוספת והעמקה

האופן בו פעילות גופנית תורמת לירידת לחץ דם אינו ברור, אולם פעילות אירובית ככל הנראה משפיעה לאורך זמן על התנגודת לאינסולין, פעילות מערכת העצבים האוטונומית, פעילות כנגד התנגדות משפיעה ככל הנראה על התכווצות כלי הדם. ככל הנראה פעילות גופנית משפיעה על גורמים נוספים כגון צבירת הנתרן (מלח בגוף), השפעה על קשיחות העורקים ועוד. לכן, גם אם במהלך הפעילות הגופנית עצמה יש עליה בלחץ הדם, הרי שהאפקט המצטבר הינו חיובי.

14/03/2019 | 13:33 | מאת: נתן

יש לי כאבים בצד משאל מאחורה בגב, בפניה לאורלוג, נשלחתי בגלל פרורי אבנים בכליות לפני 9 חודשים ב us, נשלחתי לct, נמצא מוקד היפודנסי בשמאל,קוטר 8ממ,שומני כנראה משוער aml, זה נעשה ללא חומר נגוד עקב אלרגיה ליוד, האם חומר ניגוד היה נותן הסבר מדויק יותר? האם mri, יתן תשובה מגדויקת יותר? מה הסיכוי שזה סרטני? איזה מעקב לעשות? נראה שהאבנים יצאו מהכליות.אבל יש לי כאב בצד כבר כמה שבועות האם יש קשר? או שזה לא קשור בכלל? מה ניתן לעשות לגמר ברור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

CT היא בדיקת הבחירה לזיהוי אבנים ולכן אם לא נמצאו אבני כליה בבדיקה זו, יש לחפש אחר סיבה אחרת לכאב. אולי אורטופדי? האם אפשרות זו נבדקה? בנוגע לחשד לאנגיומיוליפומה? המראה של גידול זה, שהינו שפיר, לרוב אופייני. מדובר בממצא קטן יחסית ויתכן שלכן הקושי באיפיון שלו. כדאי לפנות לאורולוג עם הממצא כדי להחליט על המשך המעקב. לרוב כאשר יש ממצאים קטנים המעקב מתבצע באמצעות אולטרסאונד כעבור 3-6 חודשים.

14/03/2019 | 12:47 | מאת: קובי

שלום וברכה בן 37 בריא בדרך כלל יש כאבי גב על רקע ספונדילוזסיז.יש לי לפעמים הרגשה של צריבה ואי נוחות בשתן וקושי להתאפק זה התחיל לפני 3 שנים על הבדיקות שתן והתרביות יצאו תקינות ובדיקה של כל המחלות מין שליליות.לפני שנה עשיתי אולטרא סאונד והכל היה תקין לחלוטין. שבוע שעבר בגלל שהאי נוחות חזרה עשיתי שוב אולטרא סאונד והאבחון היה הכליות במנח ובגודל תקינים. אין עדות לאבנים כיס השתן תקין ללא פתלוגיה.ערמונית במשקל 15 גרם. אך יצא גם מימין לכליה הודגם נגע הידי פוקאלי קורטיקאלי עליון קוטרו 10 מ"מ שיכול להתאים לאנגיומיוליפומה.והתרוקנות עם שארית של 150 סמק. יש לציין ששתיתי לפני הבדיקה ממש הרבה ןממש כאב לי מרוב שהתאפקתי חזק.שאלתי היא האם עליי לחשוש מתוצאת הבדיקה ולעשות בירור נוסף כלשהוא?ואיך יכול שבשנה הממצאים כל כך שונים בין הבדיקות?

לקריאה נוספת והעמקה

נוכחות של שארית שתן בגילך , ביחד עם כאבי גב מחייבת בדיקת הדמיה נוספת כדוגמת בדיקת סי טי או mri. אולטרסאונד היא בדיקה תלויית מבצע . בבדיקת ההדמיה הנוספת שתעבור יראו גם את הכליות והאם יש בהן ממצא . השמך מעקב וטיפול לפי תוצאות ההדמיה הנוספת.

13/03/2019 | 16:42 | מאת: כדור לחץ דם שנוסף לתרופות הקיימות

קיבלתי כדור ליחץ דם נוסף בשם אמלו בנוסף לאנלדקס לפעמים יש לי דופק 90 תופעה שנהיתה שהתחלתי עם הכדור החדש האם זה צריך להדאיג האם כדי לקחת כדור אחר התופעה לפעמים מופיעה עם הדופק הגבוה

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי אפשרות לענות לשאלה בלי להכיר אותך: גיל מחלות רקע ובלי לבדוק אותך: לחץ דם ודופק בישיבה ובעמידה,ממצאי בדיקות נוספות(הולטר לד, אקו לב, בדיקת עיניים ונוכחות אלבומין בשתן). ממליצה לך לפנות לרופא מטפל

13/03/2019 | 00:20 | מאת: בן 52

קראטינין 24ש 1.8 ,חומצה אוריק 702 - נפח 3 ליטר .בבדיקת דם חומצה אוריק 6 , אוראה 40 ,,קראטינין 1.05 , פרוטאין 7 , אלבומין 3.6 , גלוקוז 104 , gfr 75 . כימיה בשתן יחס ציטראט קראטינין 300 , יחס אלבומין קראטינין 0 , דם בשתן 12 . imounufixtion נמצאו מספר פסי השקעה שלא ניתנים לאיפיון (?) . bmi תקין , a1c בתחום הגבוה של הנורמאל , אם אני לא טוע ה 6 . בנס ג'ונס שלילי . tsh 3 . אשמח לתרשמותך .

לקריאה נוספת והעמקה

כמובן שלא ניתן לתת יעוץ נפרולוגי מלא במסגרת הפורום וגם לא ברורה לי השאלה. האם השאלה לגבי בדיקות חריגות? החריגות הינן העובדה שיש דם בשתן (אבל יתכן שמדובר בממצא ישן וידוע) ואלבומין מעט נמוך בדם. בנוגע לפסי ההשקעה - ממצא הדורש מעקב בלבד בשלב זה.

12/03/2019 | 21:08 | מאת: רמי

לפני שבועיים אושפזתי דם בשתן הבדיקות הראו דלקת זהום ואבן בכיליה קבלתי אנטיביוטיקה בוריד ארבעה ימים וכדור להמיס את האבן עכדיו יש לי דם בצואה ואני מאוד מודאג

לקריאה נוספת והעמקה

דם בצואה יכול לנבוע מדימום לכל אורך מערכת העיכול. לרוב, כשהמקור הוא בדרכי העיכול העליונות, נראה צואה שחורה ולא דם ממש. דם טרי לרוב מקורו במעי. יכול להיות דברים בנאליים כטחורים או פיסורה אך יש לשלול גורמים אחרים. לא בטוחה שיש קשר בין הדם בשתן ובצואה, אלא אם הטיפול התרופתי גרם לתופעות לוואי כגון עצירות שגרמה לטחורים. חשוב לפנות לבדיקת רופא להמשך בירור.

12/03/2019 | 19:58 | מאת: מיכל

בת 58 בדיקת דם אוריה 40 יש עליה משמעותית מהדירות קודמות שעמדו על מיצוי 25 האם הדבר מדאיג?ומה לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עליה באוראה בלבד לרוב קשורה במאזן הנוזלים בגוף. במצבי התייבשות אוריאה עולה.ממליצה לחזור על הבדיקה ללא צום של שתיה.

12/03/2019 | 18:20 | מאת: בדיקת שתן ותוצאותיה הסבר לגבי התוצאה

שלום! עשיתי בדיקת שתן להלן התוצאות : Microalbumin samp -מתחת לסף רגישות Creatinine sample-43.8 mg/ dl Microalbumin/creat -לא ניתן לחישוב נא עזרתך בתשובה לבדיקה הנל תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה תקינה.

12/03/2019 | 12:16 | מאת: גדעון

סובל מיתר ל.ד, בעקר סיסטולי. מטופל בשורה של תרופות. בבקר ל.ד עולה ל180-205, במשך היום יורד ל125-140 לקראת הערב עולה ל150-170.יש פער בין סיסטולי לדיאסטולי בגלל דלך אאורטלי.האם שהיה בגבהים(אזור סקי), מסוכנת באופן מיוחד?

לקריאה נוספת והעמקה

עליה מהירה בגובה יכולה להביא לעליה בפעילות הסימפטטית, עליה בלחץ הדם והדופק כמו גם לשינויים נוספים. במקרה שלך, לחצי הדם המוגברים מאוד ולא מאוזנים עשויים להוות בעיה. בכל מקרה ממליצה על הפניה לרופא מומחה לחץ דם על מנת לשפר את רמת האיזון.

11/03/2019 | 17:51 | מאת: מזל

יש לי תינוקת בת 11חודשים. בהריון גילו ממצא של כליות קטנות וציסטה בודדת.. עשינו אולטרסאונד חוזר..והתוצאה מראה על פרנכימה אקוגנית וגודש קל במאספת? מה זה אומר.. והאם לדעתך הבדיקה תקינה.

לקריאה נוספת והעמקה

נא להפנות את השאלה לפורום נפרולוגית ילדים

11/03/2019 | 14:06 | מאת: דין

שלום דוקטור , אני כרגע נמצא בדרום אמריקה כך שיש לי בעיה ללכת לרופא שיבדוק לכן פונה אלייך כאן. אני סובל מכאבים באזור האגן בטן תחתונה צד שמאל (משמאל לפופיק ועד לעצם האגן כולל) לפני כשבועיים בארץ עשיתי סיטי שנמצא בו הידרונפרוזיס קשה משמאל , ובקע מפשעתי 12 מ"מ משמאל. השאלה שלי ממה הכאב? אציין גם כי הכאב נמצא בעמידה אבל מחמיר בעת שכיבה וישיבה... האם עליי להפסיק את הטיול ולחזור במיידי ארצה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן בהחלט שהכאב מקורו בכליה ההידרונפרוטית. אתה נסעת לדרום אמריקה בלי לברר ולטפל ? בלי לעבור ניקוז? חסימה כרונית עלולה להביא לפגיעה כלייתית בלתי הפיכה לכליה הפגועה.

12/03/2019 | 04:25 | מאת: דין

ניגשתי לרופא ולבדיקה עקב הכאבים באזור הנ"ל. לאחר שהגיעו תוצאות הבדיקה הרופא אמר כי אין לי ממה לחשוש וכי הבעיה בכליה היא מולדת. ושאין קשר בין הכאב שלי לכליה. אך כן צריך לעשות בדיקות נוספות לכליה . ואמר לי שהכאב נובע מהבקע שיש לי. לכן טסתי . אבל הכאב לא עובר ואני מתחיל לחשוש שזה דווקא כן קשור לכליה כי כירורג אמר לי שהבקע ממש קטן ואין סיכוי שהכאב מקורו בבקע. כמה מסוכן זה לא לטפל בכליה הפגועה? איזו בדיקה אני יכול לבצע בחו"ל שתגיד לי האם אני חייב לחזור מיידית לארץ או שאפשר לסחוב עוד קצת? תודה רבה רבה

בדיקת ה סיטי: "קיימת הידרונפרוזיס קשה משמאל. ללא הידרואורטר. . Upj stenosis במקום הראשון כליות ללא גושים."

יכול להיות שמדובר בחסימה שהיא כרונית אבל אין לנו דרך לדעת את זה כרגע. בוודאי לנוכח כאבים שהם חדשים. צריך הערכת אורולוג בהקדם.

10/03/2019 | 21:59 | מאת: דני

האם עלייה של לחץ הדם דיאסטולי בלבד יכולה להיות קשורה לפגיעה כיליתית ? הערך 125/88 . והאם ערך של לחץ דם דיאסטולי של 88 מסוכן לסובלים מבעית כליות? בן 35

לקריאה נוספת והעמקה

למדידה במרפאה ל״ד דיאסטולי של 88 לא נחשב יתר לחץ דם אלא לחץ דם גבולי. למדידה ביתית מעל 85 נחשב יתר לחץ דם . כמובן יש להוכיח שזו לא מדידה חד פעמית. יעד הטיפול הוא מתחת ל 130/80 במדידות ביתיות ומקסימום 130/80 במדידות מרפאה.

10/03/2019 | 00:19 | מאת: ליסה

בדיקת שתן יצא לאימי בת 80 תוצאה של 30 כדוריות דם שזה למיטב ידיעתי נוכחות דם בשתן . לקחתי אותה לאורוגניקולוג באיכילוב והוא בדק אותה פיזית ונן לה רצפט לטוביאס 4 מ"ג . הערתי את תשומת ליבו לתוצאות מעבדה בכלל וכדוריות דם בשתן שהם גבוהים בהרבה מהנורמל והוא אמר שהיא צריכה לפנות לאורולוג אבל לאחר שמאוחר יותר הסתכלתי על סיכום הביקור היה כתוב המשך בירור עם גניקולוג . אלה שתי מקצועות שונים , למי מומלץ לפי דעתך לפנות והאם יש סיבה לדאגה באשר דם בשתן . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אורוגניקולוג הוא גניקולוג. אני מניחה שכוונתו היתה אורולוג. בהנחה שאין אי ספיקת כליות חדה אורולוג הוא הכתובת הבאה.

09/03/2019 | 03:48 | מאת: בן 58

באיסוף שתן 24ש נמצא כמות גבוה יחסית של מגנזיום - 160 ! כמו כן קראטינין 1.5 . קלציום 150 ,נתרן סודיום 132 ,פרוטאין 50 , נפח שתן 3.1 ליטר . גלוקוז בסרום 100 - בדרך כלל בטווחים 95 עד 102 , a1c תקין . מה יכולה להיות הסיבה ? ד.א כדי להקל על עצירות קלה אני לוקח מגנזיום ציטראט 330 מ"ג פעמיים בשבוע כבר חודשים.

לקריאה נוספת והעמקה

הכליה אמורה להפריש עודפי מלחים (שאתה צורך בדיאטה) בשתן. כל עוד אין חסר בדם זו התגובה המצופה מהכליה.

08/03/2019 | 22:26 | מאת: שמשון

שלום אני בן 31 בריא לרוב, עשיתי בדיקות כלליות לאחרונה בגלל תסמינים של חולשה ועוד והכול היה תקין בדיקות דם הורמונים אקג ועוד.. השאלה שלי אלייך לפעמים קורא שיש לי סחרחורת לא סיבובית והרגשה לא טובה יכול ליהות שזה תסמין של לחץ דם גבוה ? יכול ליהות זה התקפים של לחץ דם גבוה?

לקריאה נוספת והעמקה

ללחץ דם קוראים הרוצח השקט שכן רק במצבי קיצון מרגישים אותו. לחץ גם מאד גבוה עלול לגרום לכאבי ראש וטשטוש ראיה . ניתן לבצע הולטר לחץ דם ולרשום את שעת התחושות שלך , ומה עשית באותו זמן לצורך קורלציה.

06/03/2019 | 18:39 | מאת: תוסף מזון אל ארגינון +תרופות לחץ דם

שלום! ברצוני לשאול מה דעתכם על תוסף מזון אל ארגינון והאם ניתן לשלב עם תרופות ללחץ דם ובמידה ויעזור להוריד את המינון של הכדורים מה המינון שנדרש לקחת את תוספי המזון הנל והאם אתם ממליצים עליו החשוב ביותר האם ניתן לשלב עם הכדורים והתוסף מזון

לקריאה נוספת והעמקה

אם כוונתך לחומצה האמינית ארגינין הרי שיש מחקר (בעיקר במודלים של חיות ) שמשפר תיפקוד של אנדוטל. אין מחקרים גדולים מבוקרים בבני אדם שהוכיחו שתוספי L ARGININE משפרים לחץ דם. עלולה להיות אינטרקציה עם תרופות (ניטרוגליצרין או תרופות לאין אונות). לאור המידע הקיים אני לא יכולה להמליץ. לידיעה: חומצה אמינית זו נמצאת במזון - באגוזים/דגים/סויה/מוצרי חלב. ממליצה לך להיוועץ עם דיאטן/נית בשאלת דיאטה ים תיכונית לשיפור איזון לחץ דם.

מעניין. מה ההיגיון בלהסתפק במחקרים על בעלי חיים, דווקא כשהתוצאות הן מרשימות, ולא להמשיך לניסויים בבני אדם? במצבים כאלו ההסבר ההגיוני היחיד שעולה לי בראש הוא שכן המשיכו למחקרים בבני אדם, פשוט מאוד "שכחו" לפרסם אותם. כנראה שהתוצאות לא שירתו את מטרת החוקרים.

06/03/2019 | 11:53 | מאת: בדיקות דם לאחר החלפת כדור ללחץ דם

שלום! ברצוני לשאול מתי צריך לעשות בדיקות דם לאחר קבלת כדור נוסף ללחץ דם האם שבועיים מיום הטיפול זה בסדר לעשות בדיקת דם שאלה נוספת האם ניתן לחצות כדור אמלו לחצי ?? כדי להפחית תופעת לוואי האם מומלץ להוסיף בנוסף לתרופות נוזל ארגינין נוזלי ועם כן באיזה מינון כדי שיעזור תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מקרה של התחלת או שינוי מינון משתנים או תרופות ששיכות למעקבות ציר הרנין-אנגיוטנסין מןמלץ לבצע בדיקות דם שיכללו תיפקודי כליה ואלקטרוליטים כשבוע לאחר התחלת טיפול/שינוי מינון. אחרת אין צורך. אשר לשאלת חלוקת הכדור- אם אינו מצופה/אם יש פס המסמן חצי ניתן לחצות, אחרת אסור. לא מכירה את הנוזל.

06/03/2019 | 10:05 | מאת: ג׳ון

שאלה אני בן 20 מאובחן בכליות פוליסטיות ביצאתי 2 בדיקות us כליות בהפרש של חודשיים וישנם שיונויים בהתפתחות המראים גדילה האם יש משהו לעשות בנידון תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בכליה ימנית הודגמו מספר ציסטות קורטירליות ופארבליות חלקן עם הסתדייות בגודל מירבי 1.5 סמ בכליה שמאלית הודגמו מספר רב של מוקדים ציסטים חלקם עם מחיצות בגודל מרבי עד 4.1 סמ כלייה ימין 10.5 סמ שמאל 12.3 סמ

המחלה הפוליציסטית הנפוצה ביותר היא מחלה ציסטית אוטוזומאלית דומיננטית - ADPKD. גיל 20 הוא צעיר (בדרך כלל , אלא א יש מוטציה מאד אגרסיבית) למופע של ADPKD . בנוסף בדרך כלל גדילת הציסטות אינה בהפרש של חודשיים אלא שנים. לכן עולה השאלה של מחלה אחרת הגורמת לציסטות קורטיקאליות . חשוב לדעת האם יש שם ספציפי למחלה שלך, יש ציסטות גם באברים אחרים? כבד למשל. האם האם יש ממצאים נוספים שאינם ציסטות בבדיקות הדמיה או בבדיקה גופנית. האם מי מבני המשפחה מאובחן? האם יש בני משפחה בדיאליזה/אחרי השתלת כליה? אנא פנה ליעוץ נפרולוג פרונטלי או ליעוץ נפרולוג מטפל. טיפול יגזר מאבחנה.

14/03/2019 | 11:39 | מאת: ג’ון

היי סבא שלי מושתל כלייה דוד שלי מטופל דיאליזה אבא שלי אם ציסטות מרובות גם המחלה רצה חזק במשפחה ADPKD ככל הנראה רק הכליות פגועות ערומנית 14 סמק

חשוב להקפיד על שתיה מרובה, לעקוב אחר לחץ הדם ולהמנע מתרופות בעלות פוטנציאל לפגוע בכליות. חשוב מאוד המעקב הנפרולוגי. במהלך השנים ישנם ניסויים קליניים בתרופות העשויות לעכב את התקדמות המחלה וכדאי להתעדכן. למשל תרופה בשם TOLVAPTAN אשר נמצאה כמעכבת במידה מסוימת את התקדמות המחלה. עדיין לא נמצאת בשימוש בארץ בהתוויה זו.

06/03/2019 | 02:47 | מאת: עופר

היי דוקטור האם ניתן ליטול הידראלזין ביחד עם נורמפרסן יש לציין שאני נוטל גם קדקס קרדילוק וזודיפ ופוסיד?

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן

05/03/2019 | 23:47 | מאת: נאור

21 סובל מלחץ דם מטופל באנלפריל 10 מג(ערכתי גם סיטי אשר יצא תקין אבל התגלה למ ציסטה בכליה ימנית בגודל 1.5 סמ ועכשיו רציתי לשאול האם בדיקות השתן+הדם יצאו תקינים תובה מראש RENIN:333 ALDOSTERONE- BLOOD: 7.4 GLUCOSE:91 UREA:28.73 CREATININE:0.70 URIC ACID:4.5 SODIUM:140.8 POTASSIUM:4.30 CALCIUM:9.22 PHOSPHORUS:3.74 PROTEIN-TOTAL:7.42 ALBUMIN:4.38 AST:18 ALT:24 ALK. PHOSPHATASE:73 LDH:362 VITAMIN D (25-OH):31.2 VITAMIN B12:238 URIC ACID- URINE 24h:970 URIC ACID- U SAMPLE:53.9 PROTEIN- URINE 24h:299 CREATININE- U 24h:1817 POTASSIUM- U SAMPLE:45 CREATININE- U SAMPLE:100.9 SODIUM-URINE SAMPLE:172 CREATININE CLEARANCE:לא ניתן לחישוב( נפח האיסוף 1800) POTASSIUM- URINE 24h:82 SODIUM- URINE 24h:309 16.6:PROTEIN- U SAMPLE C-REACTIVE PROTEIN:9.22 בתקופה האחרונה אני חד כאב מציק בצד ימין בבקשה ממך תענה לי הכי מהר שאת יכולה פשוט אני לחוץ ויש לי ביקורת רק בסוף חודש 6 בתודה נאור

לקריאה נוספת והעמקה

בשביל מטופל עם יתר לחץ דם אתה אוכל המון מלח. מומלץ לך להמעיט באכילה. אנלפריל מעלה את הפרשת הרנין, כך שיתכן והטיפול התרופתי תורם לרנין המוגבר (כנראה, לא רשמת ערכים וערכי יחוס). אם הכאב מחמיר ולא חולף מומלץ שתפנה לעזרה רפואית דרך רופא המשפחה/מוקד קופת חולים. ממליצה לך להימנע מתרופות השיכות לקבוצת משכחי כאבים שאינם סטרואידים שכן הם מעלות לחץ דם.

שלום, מזה מספר שנים אני נמצאת במעקב US כליות בשל AML בגודל של כ-1 ס"מ, שנותר ללא שינוי. נוטלת כדורי ל"ד EXFORGE 80/5. ל"ד מאוזן. בדיקות דם ושתן שעשיתי לאחרונה היו תקינות. בבדיקת US מ 1/2018 הודגמה מערכת מאספת מעט גדושה מימין. מאז ביצעתי 3 בדיקות נוספות (ללא שתייה) ובשלושתן הודגם אגן מעט גדוש בכליה הימני. האורולוג של קופ"ח, אצלו אני מבצעת את המעקב היפנה אותי לבדיקת מיפוי כליה. אני מבינה שבבדיקה זו אהיה חשופה לקרינה. לכן חשוב לי להבין מה משמעות תוצאות ה-US והאם בדיקת המיפוי הכרחית. כמו כן הבנתי שיש להפסיק לקחת כדורים לטיפול בל"ד מספר ימים לפני הבדיקה אך לא הוסבר לי בכמה ימים מדובר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כמות החומר הרדיואקטיבי המוזרקת היא קטנה ביותר ואינה מסכנת את הנבדק . רצוי להימנע רק אם את בהריון, מניקה. למיטב ידיעתי אין הנחיה על הפסקת תרופות טרם הבדיקה אך מומלץ לך להיוועץ עם הרופא המפנה. ובנוגע לדעתי על הצורך בבדיקה: אם לפני 2018 לא הייתה מערכת מאספת גדושה, וכעת יש גם כשהשלפוחית ריקה אני הייתי בוחרת בהדמיה אחרת (למשך CT אורוגרפיה ). אם תמיד הייתה מערכת מאספת מעט גדושה מיפוי דינמי נראה לי בחירה טובה. ממליצה לך לשוחח עם הרופא המטפל. בודאי יש הסבר לבחירתו.

האם הרופא המתאים לטיפול במקרה זה הוא אורולוג או נפרלוג?

להתחיל באורלוג שכן הוא יכול להציע פתרון כירורגי למה שימצא. בהמשך נפרולוג.

05/03/2019 | 10:44 | מאת: שלוב כדורי לחץ דם עקב תופעות לוואי

שלום! ברצוני לשאול האם ניתן לשלב טיפול של אנלדקס + אנגיוטנסין 2 כדי לאזן לחץ דם עד עכשו לקחתי אנלדקס אבל הלחץ דם לא מאוזן האם האשלגן יעלה כתוצאה מהטיפול?? במקום אנלדקס + חוסמי סידן שעושה תופעות לוואי מה דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

לא מקובל לשלב את שתי התרופות שרשמת, משום שבמחקרים קלינים השילוב גרם ליותר מצבים של היפרקלמיה (עליית אשלגן) ואי ספיקת כליות חריפה. יש מספיק תרופות אחרות שאפשר לשלב.

שלום דר אני מושתל כליה כשנה וחצי מצב מצוין תודה לאל אני רוצה לבצע השתלת שיער בתורכיה האם יש בעיה עם זה בדקתי את הענייו הם גם נותנים פרדניזון לאחר הפעולה וחוץ מזה משחות חיצוניות בלבד לכמה ימים

לקריאה נוספת והעמקה

לא מכירה את התחום במידה מספקת. סביר להניח שזה בסדר אבל נקודות שצריך לקחת בחשבון זה נושא של זיהומים מזקיקי השיער המושתלים (ואתה כמושתל נמצא בסיכון מוגבר לזיהומים) ונושא של ריפוי פצע אשר חלק מהתרופות נוגדות דחיה עלולות לפגוע בו. תוועץ עם רופא ההשתלות שלך. בהצלחה.

08/03/2019 | 22:50 | מאת: המשך שאלה לגבי השתלת שיער למושתל

מה לגבי שיטת PRP מבוצעת בארץ האם ניתן ?

05/03/2019 | 08:44 | מאת: אהוד

שלום רב הנני לןקח ליתיום כמיצב מצב רוח מפסיק אותו היום כי הוא בעליה מתמדת כמו כן משתמש בשחה כימוטרפית אפיודיקס האם תזונה מיוחדת יכולה להחזיר את המדד אחורה?? האם לעשות סיטי?? תודה אהוד דייגי

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה לא מאוד ברורה אבל הבנתי שאתה לוקח ליתיום והקראטינין עלה ל- 1.77? אכן ליתיום יכול לגרום לעליית קראטינין הדרגתית. איני יודעת האם מדובר במצב הפיך או לא. לעיתים הפסקת הליתיום יכולה לגרום לשיפור מסוים בתפקוד הכלייתי אך במקרים אחרים נמשיך לראות הדרדרות הדרגתית בתפקוד כליות למרות הפסקת התרופה. לא ברורה לי הסיבה לסיטי. נהוג לבצע אולטרסאונד כליות כדי להעריך את גודל הכליות והמראה שלהן. מבחינת תזונה, כבכל מחלת כליות חשוב להקפיד על תזונה דלת נתרן וגם כדאי להגביל חלבון ל- 0.8 גרם לק"ג ליממה.

05/03/2019 | 08:03 | מאת: תופעות לואי והחלפת כדור ללחץ דם

עקב לחץ דם לא מאוזן הוסיפו לי כדור נוסף התרופות שאני לוקחת :10 אנלדקס בבוקר 10 אנלדקס בצהרים 5 מג אמלו התרופה החדשה אמלו שקיבלתי אני לוקחת כ 3 שבועות ויש לי תופעות לוואי במערכת העיכול האם כדי להמשיך לקחת והתופעות יעברו או להפסיק ולקחת כדור אחר ? ואיזה כדור אחר אפשר לשלב עם האנלדקס האנלדקס לא עשה לי אף פעם תופעות לוואי כמה זמן לוקח לתופעות לואי להעלם עם בכלל ? אני אובדת עיצות נא עזרתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא נוכל לייעץ בפורום על טיפול תרופתי ספציפי. אמלו יכול באמת לגרום לעצירות. לרוב נראה יותר תופעות לוואי עם עליה במינון אבל יש אנשים רגישים יותר. אפשר לשקול החלפת הכדור לתרופה ממשפחה אחרת כדוגמת תרופות ממשפחת המשתנים או אף לעבור לכדור אחר ממשפחה זו שעשוי לא לבטא את תופעת הלוואי הזו - כגון וזודיפ. אולם כאמור איני יכולה להמליץ על טיפול ספציפי מבלי להכיר אותך ולכן יש לפנות לרופא המשפחה להחלפת הטיפול.

שלום. לפני כשבוע התחלתי לסורדקס בעקבות חלבון בשתן. שמתי לב שהוא עושה לי תופעות לוואי כמו דופק מהיר (מודדת מדי בוקר לחץ דם, הדופק 103-111 אך לא תמיד, לפעמים 90-95) האם להוריד מינון לחצי כדור או להחליף תרופה לגמרי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה חשובה להפחתת החלבון בשתן ושמירה על הכליות לאורך זמן, ולכן כדאי לנסות ולהפחית מינון בחצי כדי לראות אם יש שיפור בתופעת הלוואי. כמובן שאין לבצע שינויים תרופתיים בלי להוועץ עם הרופא המטפל.

04/03/2019 | 18:51 | מאת: יואל

עברתי בדיקת פי אס איי לפני מספר ימים עם תוצאה 1.7 .לפני 8 חודשים היה 1.22 ולפני שנה וחצי היה0.88 . יש במשפחה דוד שנפטר מסרטן הערמונית ולי היה ארסיסי בכליה שהוסר .

עליך להיבדק כל ידי אורולוג

צהריים טובים , אני בת 41 אני צריכה בבקשה עזרה בפענוח תוצאות בדיקות שתן מהיום . אני משתמשת באופן קבוע בכדורים ללחץ דם טיטראיס ודיזוטיאזיד . ותוצאות בדיקות שתן קצת מדאיגות אותי פרוטאין 10 מ"ג וPH 5 כל שאר התשובות תקינות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

pH 5 בשתן הוא לא חריג ולא ביטוי לבעיה בפני עצמו . סטיק הוא אמצעי לא טוב לכמת חלבון בערכים נמוכים כמו 10 מג. כדי לדעת אם אכן יש חלבון מומלץ לשלוח יחס אלבומין לקראטינין בדגימה או לבצע איסוף שתן 24 שעות

לפני שנה עברתי ניתוח כריתה חלקית של כליה שמאל בעקבות חשד לגידול ממאיר . לפני שבוע נשלחתי לסונאר בטן עליונה . הכול נראה תקין בפענוח חוץ מכליה שמאל ציר אורך 10.5 ס"מ(כליה ימין 10.2) ,מצב לאחר כריתה חלקית . נצפתה מעט רקמה חלקתית (??כך בדיוק היה רשום) . האם התכוונו לרקמה צלקתית ? האם יש קשר לסיכות קבועות שנשארות באזור הניתוח? מה דעתך? האם יש מקום לדאגה? האם מומלץ MRI? ד.א אני בן 61 עם תפקודי כליה גבוליים מאז הניתוח .

לקריאה נוספת והעמקה

נראה באמת כי הייתה טעות דפוס אך לא יכולה להיות בטוחה למה התכוון המשורר. ניתן לפנות למכון המפענח שיבדקו את התשובה . ממליצה לך להתיעץ באורולוג המטפל/המנתח.

03/03/2019 | 19:59 | מאת: זליק

אחרי תקופה של יציבות בערכי הקריאטנין. סובל מאי ספיקת כליות כרונית-סופנית קבלתי היום תוצאות של קיראטנין 10. ב- 3 חודשים הקרובים אעבור השתלה מן החי. האם יכניסו אותי לדיאליזה בקרוב? עד ההשתלה? או שאפשר לסחוב עוד קצת. האוריאה גם גבוה אך שאר הבדיקות תקינות.

לקריאה נוספת והעמקה

ה egfr שלך הוא כנראה מאד נמוך וכך עולה הסיכון לסיבוכים מסכני חיים הנובעים מאי ספיקת כליות סופנית לא מטופלת. להערכתי לא נכון להמתין לסיבוכים. עדיף להתחיל דיאליזה וכך שתגיע להשתלה במצב טוב.