פורום נפרולוגיה

תחום הנפרולוגיה עוסק באבחון וטיפול במחלות כליה. הפורום עוסק במחלות הכליה השונות, בדרכי טיפול ומניעת התקדמות אי ספיקת כליות, בשיטות לטיפול כלייתי חליפי במקרים של כשל כלייתי, בהפרעות במאזן המלחים בגוף, וכן ביתר לחץ דם. .
2583 הודעות
2388 תשובות מומחה

מנהלי פורום נפרולוגיה

01/05/2019 | 10:51 | מאת: כדור לחץ דם +שתית חליטת תה היבסקוס

ברצוני להתיעץ האם אין אינטיגציה בין כדור ללחץ דם אנלדקס במינון 20 מג ביום +שתית חליטת תה היבסקוס 3 פעמיים ביום האם זה מסוכן?? הלחץ מאוזן האם להמשיך עם שתית התה או שיכול לגרום נזק כלשהוא ..הרעלה או דבר דומה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי אין בעיה.

01/05/2019 | 07:39 | מאת: יונה חיים.

אני סובל מלחץ דם גבוהה. בערכים של 160/95. לוקח קרדיולוג 2.5 בוקר וערב ודופלקס 10/160 בבוקר. בערב עוד חצי כדור קרדיולוג .רופא המשפה הציע לי לקחת פוסיד. וגם ולסטרן. ואם לחץ הדם לא יורד לקחת נורמופרסן בוקר ערב.שאלתי ההם הטיפול שהוצע לי טוב. ושאלה נוספת ההם שילוב התרופות הללו חיים בשלום.ושאלה נוספת ההם פוסיד ולסטרן יכול לגרום לחום. כי לקחתי אותם וזה עשה לי חום 38.5. ברקע סכרת 2. קרוטונים בכליות מעל 5000 אני בתאילנד ורק התחלתי את הטיול. ההם עלי לשוב לארץ ולבטל את הטיול..תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

התרופות לא גורמות לחום. נורמופרסאן אינה תרופה שנחשבת קו ראשון לטיפול בלחץ דם ואם מפסיקים את נטילת התרופה בפתאומיות יש אפקט המכונה "רבואונד"עם קפיצה בערכי חץ הדם. משתנים נחשבים למרכיב חשוב בטיפול בלחץ דם. כשמתחילים טיפול במשתנים או מתגברים טיפול בתרופות כגון ולסרטן חשוב בהתחלה ביחוד לבצע מעקב מעבדתי אחר תיפקודי הכליה ומלחים בדם. לכן לבחור להתחיל דווקא בחופשה זה לא רעיון טוב. אם התכוונת בערכי "קרוטונים בכליות" לקראטינין בדם הרי שבוודאי התבלבלת. ערכים כאילו הם מאד גבוהים ומחייבים התחלת טיפול בדיאליזה.

30/04/2019 | 19:29 | מאת: אנוכי

שלום, בת 33 . מזה תקופה ארוכה יש לי כאבים בכליות לעיתים ב1 לעיתים ב2, לא באופן קבוע, כאב עמום, לא מוסבר. לא כאב חזק. האם יש חשש לאי ספיקת כליות? בודקת לחץ דם, אין לי לחץ דם גבוה. דבר נוסף, האם ניתן לגלות אי ספיקת כליות בבדיקות דם? אשמח להסבר בנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לגלות אי ספירת כליות בבדיקת דם. וכך היא מתגלה פעמים רבות. אי ספיקת כליות היא פעמים רבות אתסמינית עד רמה מתקדמת מאד. כאב הוא לא ביטוי של אי ספיקת כליות. הוא יכולללוות מחלת אבנים למשל. מומלץ לבצע הדמיה של הכליות ודרכי השתן, ובדיקת שתן.

01/05/2019 | 19:26 | מאת: אנוכי

ד"ר,תודה רבה.

29/04/2019 | 22:40 | מאת: אילן

קיבלתי לעשות בדיקת שתן במשך 3 ימים שתן לפתולגיה ובכוסות שאני ממלא יש מיים כאלה שקראתי אתנול עד כמה שידוע לי החומר מסוכן האם ברפואה זה גם מסוכן?יש לי פחד נוראי למלות תכוסות הבדיקה נקראת URINE-CYT DAY 1

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2019 | 23:12 | מאת: בנוסף

חוץ חלילה ממה שבודקים שאינטרנט ונראה מפחיד מה עוד בודקים בבדיקה זאת?יש קשר ל cmv? תודה

ציטולוגיה של השתן היא בדיקה שמטרתה לבודד תאים של מערכת השתן ולבחון אותם תחת מיקרוסקופ במטרה לאבחן גידולים בדרכי השתן . במושתלי כליה שחוווים זיהומים מסוימים ניתן לעיתים למצוא גם ממצאים. הבדיקה היא מאד לא רגישה ויש אמצעים אחרים טובים יותר לאבחנה . נא לברר מול הרופא שהפנה אותך ומכיר אותך מדוע הופנת לבצעה.

29/04/2019 | 18:20 | מאת: אילן

קיבלתי לעשות בדיקת שתן במשך 3 ימים שתן לפתולגיה ובכוסות שאני ממלא יש מיים כאלה שקראתי אתנול עד כמה שידוע לי החומר מסוכן האם ברפואה זה גם מסוכן?יש לי פחד נוראי למלות תכוסות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא כל כך ברור לי איזו בדיקה התבקשת לעשות וגם לא מדוע אתה כל כך חושש. יש איסופי שתן שצריך להוסיף להם חומר אבל החומר נמצא במיכל איסוף ולא מסכן אותך.

26/04/2019 | 22:11 | מאת: השואלת

שלום.סובלת מתסמונת אנטיפוספוליפידית נוטלת קומדין.לאחרונה ירידה במשלים c3מ95ל80(83גבול תחתון) c4מ17ל15.50)גבול תחתון15.האים בהכרח בשל התסמונת האוטואימונית אני עתידה ללקות בלופוס נפריטיס(למרות שאין נוגדנים נוספים)האים המגמה לעיתים נעצרת האים יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להשמר תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא בהכרח שתפתחי עוד מחלה ראומטולוגית נילווים. רק לא 50% ממטופלי APLA יש עוד מחלה נילווית. מצד שני לופוס היא מחלה שלעיתים מתפתחת בהדרגה. קומפלמנט נמוך יכול להימצא באחוז לא מבוטל (לפחות מחצית) מהמטופלים עם APLA פרימרי. תנודות ברמות (ללא לופוס נילווה )לא ידוע לי כי משמשותאו נחשבות משקפות פעילות מחלה. ממליצה לך להיות במעקב ראומטולוגי הדוק.

26/04/2019 | 11:03 | מאת: רוני

ד"ר שלום רב , עקב רק עליה בקריטנין שהיה שנים רבות 1.27 ועליה ב 4 חודשים ל 1.6 אני והרופאים מנסים למצוא מה הבעיה, כל שאר הבדיקות דם ושתן בסדר בגבול הנורמה, אני לא רוצה להגיע לביופסיה, ומנסה לברר אילו כדורים לאורך זמן משפיעים לרעה על הכליות. האם כדור שינה ברוטיזולאם לקיחה כל יום כדור יכול להשפיע, האם כדור אספירין קרטיה יכול להשפיע,על שאר הכדורים כבר ענית לי ואני מודה לך,האם יכול להיות רק התייבשות ? אני בלחץ וחרדה שזה לא יעלה עוד ה GFR 48 , גובה 1.85 משקל 100 קג בן 55. מודה לך מראש.לבדיקה הבאה של קריטנין אפשר להיות לא בצום, והאם לשתות הרבה מיום לפני הבדיקה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה עם אף אחד מהכדורים שציינת. אין צורך להיות בצום לפני בדיקת תיפקןדי כליה ואתה יכול לשתות מים. התייבשות היא אירוע זמני ולו זו הייתה הסיבה להחמרת בקראטינין סביר להניח שהיה כבר שיפור חלקי לפחות. הרעיון של שתיה מרובה לצורך מיהול הקראטינין אינו נכון פיזיולוגית.

27/04/2019 | 16:19 | מאת: רוני

ד"ר תודה רבה על כל התשובות. אז מה ניתן ליחס לקריטנין 1.6 כשכל המדדים כולל החלבון בשתן, אוריאה, אלקרוליטים,ועוד הכל בנורמה, האם רק ביופסיה תזהה את הבעיה או שלא למהר כל כמה זמן כדאי למדוד ולעקוב אחרי קריטנין שלא עלה עוד.האם עוד יכול לרדת או שגם אם נשמר ברמה הנל זה גם בסדר. הפסקתי נורוליפ לפני כמה ימים, אחרי כמה זמן לבדוק אם חל שינוי.

לנורליפ זמן מחצית חיים קצר יחסית, זה אומר שאחרי שבוע- שבועיים הגוף התנקה מהתרופה. אם אין ממצאים בשתן כמו חלבון/כדוריות דם אדומות או לבנות, גלילים או מהלך של אי ספיקת כליות דוהרת ביופסית כליה לא תורמת לאבחנה ולכן לא נהוג לבצעה. צריך להכיר אותך, את מחלות הרקע ואת העבר שלך על מנת לראות במה ניתן לתלות את אי ספיקת הכליות הכרונית. לא תמיד יודעים.

26/04/2019 | 09:50 | מאת: יחיאל

האם מישהו מכיר רופא מתאים לפתיחת שאנט ביד לחולה דיאליזה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מכירה באיזור אך מכון הדיאליזה המטפל בוודאי מכיר ויכווין אותך. בהצלחה

25/04/2019 | 13:50 | מאת: רוני

שלום, אני עם קריטנין 1.6 ולוקח גם אלוריל 300 מ"ג עקב URIC ACID 8 - בעבר חטפתי התקפי גאוט, האם אלוריל יכול לעלות קריטנין כשאני לוקח 300 אני מאוזן כשלוקח רק 150 יוצא מאיזון. עוד שאלה בבקשה האם תוסף מזון ויטמין D 3 גלולות ליום להשלמה עקב חוסר מפריע גם לקריטנין.

לקריאה נוספת והעמקה

לכל תרופה יתכנו תופעות לוואי אולם תופעות לווואי הכלייתיות של אלוריל הן נדירות. עקרונית כל תרופה יכולה לגרום להופעת מצב דלקתי /אלרגי בכליות הנקרא interstitial nephritis. ולא ניתן לצפות מראש מי יפתח תגובה כזו. בהנחה שאין רמזים לכך (כמו החמרת התיפקוד הכלייתי בבדיקות הדם, ריבוי לוקוציטים בשתן בהעדר זיהום בדרכי השתן ) זה לא סביר . מינון אלוריל של 300 מ"ג גם באי ספיקת כליות מתקדמת מותר ובתנאי שיש מעקב אחר תיפקודי כבד ומודעות לתסמיני רעילות אחרים (כמו פריחה חדשה). יש תרופה אחרת בשוק בשם FEBUXOSTAT אך במטופלים עם רקע לבבי היא אולי כרוחה בעליה בתמותה . תוספי D3 למילוי חסר לא מפריעים/מחמירים קראטינין .

24/04/2019 | 17:24 | מאת: יוסי

שלום רב לאחר בדיקות במיון וכימיה ושתן רשום שיש גודש קל בכליות ולא יחסו לזה חשיבות ואמרו שהכול תקין ושיחררו מדוע זה קורה??תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש לחזור בהקדם על US כליות . מומלץ לבצע את הUS עם שלפוחית ריקה. אם הגודש עדין קיים יש להתחיל ברור. בשלב ראשון דרך רופא משפחה/אורולוג.

24/04/2019 | 09:38 | מאת: גלית

שלום, אני לוקחת טריטייס 2.5 מ"ג פעמיים ביום. רציתי לדעת איזה בדיקות דם קבועות עלי לעבור, בעניין זה, וכן אני מעוניינת לברר אם תרופה זאת כחלק מתופעות הלוואי שלה עלולה לפגוע בכליות ובתפקודן . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טריטייס שייכת למשפחת תרופות שעלולה לגרום לעליית אשלגן ועליה חדה בערכי הקראטינין (בתחילת הטיפול,עד ל 30-35% נחשב מותר ומשקף אפקט מטיב על הכליה) . מעקב תקופתי מתבקש אחרי רמות אשלגן ותיפקודי הכליה במטופלים כרונים. במי שמתחילים לו טיפול או מתגברים לו מינון מומלץ מעקב זה שבוע לאחר התחלת טיפול / תיגבור מינון. יש להפסיק את הטיפול במקרים של מחלת חום המלווה שילשולים/הקאות למשל. התרופה נחשבת כמשמרת את התיפקוד הכלייתי לאורך זמן בשל בשינוי לחצים מטיב בתוך הגלומרולי (היחידה המסננת של הכליה ) והורדת הפרשת חלבון בשתן (אם יש).

24/04/2019 | 00:42 | מאת: אסף

שלום ותודה על התשובה, לא, לא עשיתי בדיקת דם אחרת כמו איסוף שתן 24 שעות ל- CCT הבדיקה שעשיתי היא RENAL PROFILE העניין שמוזר הוא שעשיתי הרבה פעמים את הבדיקה הזאת ותמיד הערך היה יוצא מעל 60 בלי לפרט בכלל: > 60

לקריאה נוספת והעמקה

לא יודעת מדוע ההבדל אבל התוצאה בכל מקרה תקינה

23/04/2019 | 14:01 | מאת: אסף

שלום, אני נוטל סלזופירין ולכן עליי לעשות מדיי פעם בדיקות דם, בין הבדיקות הרוטיניות אני צריך לעשות תפקודי כליות. אתמול עשיתי ויצא לי ערך של 127.90 בשאר הפעמים הקודמות שביצעתי את הבדיקה התוצאה הייתה תמיד אותה תוצאה: > 60 הערך שיצא בבדיקה שעשיתי אתמןל, 127.90 תקין? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן בקופת החולים מדווחים על GFR כמעל 60 אם הוא גבוה יותר. האם יתכן שהפעם עשית בדיקה אחרת? למשל איסוף שתן 24 שעות ל- CCT ולכן הביטוי השונה של הבדיקה? בכל מקרה הבדיקה תקינה.

22/04/2019 | 18:39 | מאת: רוני

שלום עברתי מכדור אוקספרג לנורוובקס ללחץ דם לאחר שבועיים עדיין אין ירידה בקריטנין, ייתכן שזה מוקדם שבועיים וצריך תקופה יותר ארוכה, נפרולוג בכללית מסר לי שגם אפסיק את נורוליפ לשומנים בדם כי אני מאוזן וייתכן שגם הכדור הנל משפיע לרעה, אני בדילמה ורוצה להוריד את קריטנין שאר בדיקות דם של הכליות בסדר כולל כל בדיקות השתן, האם עד שהאקספורג מתנקה מהגוף לוקח מעל שבועיים , ואני מפסיק גם נורוליפ. נראה איך ההשפעה עוד חודש, ב 4 חודשים הקריטנין עלה מ 1.28 ל 1.6 תודה רבה לדעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כדאי להפסיק גם נורליפ. הייתי מצפה לראות כבר שיפור לאחר הפסקת האקספורג' אם אכן זו הבעיה אבל ניתן לראות לעיתים שיפור גם לאחר זמן ממושך יותר. כמובן שאין וודאות ששינוי תרופות יועיל להורדת הקראטינין . מניחה שהנפרולוג לא ראה סיבה אחרת לעליית הקראטינין פרט לתרופות?

20/04/2019 | 21:54 | מאת: שואל

שלום ד"ר , בן 67. מזה 9 שנים אני לוקח tritace 2.5 מ"ג ולחץ הדם מאוזן. קראתי מאמר בו היה כתוב שתרופה זו עלולה לגרום לסרטן העור ולכן רופאת המשפחה החליפה לי את הכדורים לוזודיפ( vasodip) 10 מ"ג פעם ביום . היום לקחתי בפעם הראשנה בבוקר כדור vasodip ולחץ הדם בשלוש מדידות שונות הוא 145/99. האם להמשיך עם vasodip? האם לחזור לtritace? האם זה מסוכן להמשיך כך?

לקריאה נוספת והעמקה

אחלק את תשובתי ל 2. בנוגע להפסקת הטריטייס: להערכתי הסיכון הסטטיסטי המוגבר במעט לסרטן עור עם התרופה לא נבדק אל מול החשיבות הרבה של התרופה לאיזון לחץ הדם ובמניעת סיבוכי יתר לחץ דם (כלומר הפחתת הסיכון לאירועים מוחיים, מחלות לב, כליה ועוד). כידוע לך, מעקב על ידי רופא עור יכול להביא לאיתור מוקדם של נגעים אלו וטיפול מהיר. ולכן איני בטוחה שבחישוב עלות מול תועלת, אכן צריך להפסיק את השימוש בתרופות אלו (דעתי האישית - לא להפסיק אלא להיות במעקב). בנוגע לווזודיפ - בהתחלת תרופה חדשה ללחץ דם, יש להמתין כשבועיים לפחות עד לקבלת השפעה מיטבית (ולעיתים אף יותר) ולכן ממליצה להיות סבלני ולהמשיך ליטול את התרופה. לא יגרם נזק אם במשך שבועיים לחצי הדם יהיו 145/99 עד לאיזון, אך כמובן שאם לא תתאזן, יש לחזור לרופא המטפל להחלטה על המשך טיפול.

18/04/2019 | 11:02 | מאת: דנה

יכולה להיות דלקת בשתן ללא חיידק ?

לקריאה נוספת והעמקה

לפעמים אכן אין צמיחה של חיידקים, למשל בגלל טיפול אנטיביוטי שנלקח לפני לקיחת התרבית. אם יש תסמינים של דלקת בדרכי השתן שחוזרים על עצמם ואין צמיחה של חיידק בתרביות באופן שחוזר על עצמו, צריך לחפש מקור אחר לתסמינים.

מה עושים שיש שתן שחור לאיש בן 95 בדרך כלל בריא הוא נמצא בבית בכפר עם מטפל צמוד

לקריאה נוספת והעמקה

לעיתים שתן דמי יכול להראות בצבע "קוקה קולה" ויכול להיות שלזו הכוונה. סיבות נוספות לשתן שחור יכולות להיות מצבים של פירוק שריר או מחלות גנטיות שלא נראה שזה המקרה. אם צבע השתן חזר לתקין, יש ליידע את הרופא המטפל על האירוע כדי להחליט האם יש צורך בבירור. במידה והשתן ממשיך להיות בצבע שחור, כדאי לבצע בדיקת שן לבדוק האם מדובר בדם ולפעול בהתאם.

17/04/2019 | 00:18 | מאת: Big Nog

למרות שפייזר מכחישה או לכל הפחות נמנעה מפרסום אזהרה בנושא, די ברור שהתרופה ליריקה (פרגאבאלין) עלולה לגרום למצב של צבירת נוזלים, מה שבמוקדם או מאוחר גורם לבצקות, נזק לכליות ואי-ספיקת לב. למרות שהסיכוי לכך נדיר ביותר עדיין עצם זה שישנם תיעודים ברורים בספרות גורם לי ברמה מסוימת לאי נוחות ודאגה, בעיקר כמי שלוקח אותה במינון מקסימלי (300 מ״ג כפול 2 ביום). מצד שני, היא עוזרת לי והייתי שמח מאוד להמשיך בטיפול איתה. המשקל שלי הוא 77 ק״ג/גובה 184 ס״מ ואני בן 27. האם יש הגיון בהוספת כדור משתן במינון נמוך (לדוגמה 1.25-2.5 indapamide) כדי למזער את הפוטנציאל האנטי-דיורטי של ליריקה? בנוסף אני מטופל בלמיקטל 100 מ״ג, וראפמיל 240 (Verapress SR) וריטלין שנע בסביבות 60-80 מ״ג ליום. אם תהית בנוגע לסיבה שאני מטופל בוראפמיל אז היא שמאוד עוזרת לי במניעת פלפיטציות ולחץ דם גבוה שריטלין נוטה לגרום אצלי, ובזכותה אינו גבוה מ120/80 בבדיקות דם שביצעתי לאחרונה הכול יצא תקין כולל אנזימי כבד וקריאטינין שתוצאותו הייתה 0.9

לקריאה נוספת והעמקה

לא הייתי לוקחת "מניעתית" טיפול משתן שלא לצורך. גם אם יופיעו בצקות ניתן תחילה לנסות ולטפל בהן על ידי דיאטה (דל מלח כחלק מהדיאטה). הוספת משתנים היא אופציה טיפולית תחת פיקוחו של רופא מטפל אם אכן יופיעו בצקות.

17/04/2019 | 09:39 | מאת: Big Nog

תודה רבה על המענה. שכחתי לשאול אם בצקת כתוצאה מליריקה היא בדרך כלל גומתית או לא. ידוע לך? במידה ואצל מישהו מופיעה בצקת גומתית, האם זה לא סימן מאוחר לנזק בלתי הפיך שנגרם כמו שחמת כבד, אי ספיקת לב או כליות מתקדמת?

בהקשר של לקיחת התרופה זו תופעת לוואי יחסית שכיחה של התרופה ומדווחת בכ 10% מהמטופלים. הבצקות גומתית. תמיד יש אבחנה מבדלת לבצקות והאבחנה הסבירה נעשית לאחר בדיקה של המטופל, כולל בדיקות דם שתן הדמיה וכו.

17/04/2019 | 16:42 | מאת: Big Nog

תופיע בצקת גומתית אבל המצב יהיה הפיך מבחינת האיברים?

הבצקת לא נובעת מאי ספיקת איברים אלא מבעיה בהפרשת המלח ברמת הכליה. אם אכן זה משני לטיפול בתרופה, המצב הפיך לאחר הפסקתה.

16/04/2019 | 18:19 | מאת: ליאור

שלום, בן 31, 1.81, 67 ק"ג. רופא המשפחה שלי שלח אותי לבשל בדיקות דם, ביניהן פרופיל שומנים וקריאטינין. שתי בדיקות דם אחרונות שעשיתי מהחודשים האחרונים תוצאת קריאטנין 1.34 ו-1.18 - ללא צום או הכנה מוקדמת. האם הצום הנדרש כעת לבדיקת השומנים (12 שעות) עלול לעוות את תוצאת הקריאטינין כלפי מטה וליצור מצג שוא של קריאטנין נמוך? האם עדיף לעשות את בדיקת הקריאטינין בנפרד ללא צום כה ארוך? תודה רבה ליאור

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת הקראטינין שנשלחת בצום נחשבת אמינה .

16/04/2019 | 15:41 | מאת: דינה

שלום רב! בני בן 23 גבוה ורזה.סובל מיתר לחץ דם ראשוני מגיל 12.לחץ הדם מאוזן על ידי התרופות. בגיל ההתבגרות סבל מפרוטאינוריה אורטובטטית. נעשה בירור מקיף כולל אם אר אי ללא ממצא. בצבא והאזרחות נעשו מעקבים ללא ממצא חריג בבדיקות דם ואיסופי שתן.לא היה חלבון בבדיקה כללית. בשבוע האחרון יש לו כאב במותן.היום בבדיקת שתן כללית 10 מ"ג חלבון. 1. האם מדובר בבדיקה תקינה? 2. האם עלול להופיע חלבון אחרי ההליכה המהירה של 10 דקות? 3.האם פרוטאינוריה אורטוסטטית יכולה לחזור? 4.בתקופה האחרונה בני סובל מליחה ירוקה כנראה מס ינוסיטיס שלא טופל כמו שצריך.האם הסינוביטיס עלול להשליך השלכות לכליות? תודה וחג שמח! דינה

לקריאה נוספת והעמקה

1.הבדיקה אינה תקינה אך עליך לדעת כי בדיקת שתן לכללית היא לא בדיקה טובה לכמת (מלשון כמות) חלבון בשתן. היא מושפעת מכמה השתן מרוכז למשל. 2.פעילות גופנית מאומצת אפילו ל10 דקות עלולה לגרום לעליה בהפרשת החלבון בשתן אפילו באנשים בריאים. מומלץ לפני ביצוע בדיקת כימות (איסוף שתן או יחס חלבון לקראטנין בדגימת שתן) להימנע מפעילות גופנית מאומצת ביממה טרם לכן. 3.פרוטאינוריה אורטוסטאטית בדרך כלל חולפת עם הזמן, ואינה חוזרת. 4. זיהומים כרונים ממושכים ומצבים דלקתיים ארוכי שנים (ולא מספר אירועים בודדים) עלולים לגרום למחלה שגורמת לפרוטאינוריה ופגיעה כלייתית . זה בוודאי לא המצב אצל בנך.

16/04/2019 | 08:55 | מאת: אפרת

עקב כאב מותני וצריבה באיבר המין עשיתי בדיקת שתן ובבדיקה התגלה דם בשתן, אציין שיום לאחר הבדיקה קיבלתי מחזור , האם יש אפשרות שהדם בשתן בבדיקה היתה כי הייתי אמורה לקבל מחזור ?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט יכול להיות. מןמלץ לחוזר על הבדיקה כשבוע לאחר סיום המחזור.

שלום רב בני בן השלוש סבל מכאבים עזים בצד שמאל באזור הצלעות. נשלחנו לבדיקות שתן מקיפות- צירפתי תוצאות בקובץ. אודה לחוות דעת מה המשמעות של הערכים הגבוהים. פרוטאין 283.02 מיקרואלבומין 48.57 קריאטנין 50.9 מיקרואלבומין/קריאט 95.46 תודה. אמא לחוצה מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

פורום זה נועד לענות על שאלות בנפרולוגיה מבוגרים, ישנו פורום מקביל לנפרולוגיה ילדים וממליצה לפנות אליו. בינתיים רק אומר שהפרשת החלבון אינה תקינה ודורשת המשך בירור, כולל בדיקת דם ואולטרסאונד כליות בשלב ראשון

14/04/2019 | 15:29 | מאת: דניאל

דוקטור נכבדה, ראשית הרשי נא לי להודות לך על ניהול מרשים של הפורום. בן 60. סוכרת וי.ל.ד מאוזנים יפה. בחלק מבדיקות השתן שנערכו בשנים האחרות קיימת מיקרואלבומיה(פחות מ 100), אולם בכל הבדיקות נמצא פרוטאין ברמה קבועה של 10 מ"ג. שאלתי היא, האם הרמה הקבועה של החלבון בשתן מצביעה על כך שמצבי הוא סטטי? (שאר הבדיקות תקינות). מקדים תודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניחה שכוונתך בבדיקת החלבון לבדיקת שתן כללית? החלבון בה מבוטא במ"ג לד"ל ומושפע מריכוז השתן. לכן אנו לא משתמשים בבדיקה זו כבדיקה כמותית. עם זאת, העובדה שהפרשת האלבומין בשתן אינה משתנה היא אכן חיובית ונובעת מהעובדה שלחץ הדם והסכרת מאוזנים במידה יפה. המשך כך!

13/04/2019 | 19:41 | מאת: דוד

אמי בת 82 בבדיקת דם נמצא אצלה ערך אוראה של 53.24 (נורמה 17 -43) וקריאטנין 1.06 (נורמה 0.5 – 0.9) היא הייתה אמורה לעבור בדיקת CT בית חזה אבל הרופאה חישבה ערך של 27.1 GFR וקבעה שלא תוכל לקבל את זריקת היוד הדרושה לשיקוף קראתי שדרגת ה GFR היא דרגה לפני הדרגה האחרונה של קריסת כליות איזה טיפול ניתן לקבל כדי לא הגיע לקריסת כליות

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא יודעת על מה התבססה הרופאה המטפלת. eGFR אמור לצאת סביב 47. אולי היא הסתמכה על איסוף שתן תת מיטבי (שכן לנשים בגיל זה קשה לבצע פעמים אבות איסוף מלא). מגיל 60 לערך בכל עשור יש אובדן/ירידה בתיפקוד הכלייתי של כ 10 מל/דקה. אם אין עוד ממצאים שתומכים בפגיעה כלייתית (כמו למשל עליית קראטינין בהשוואה לבדיקות קודמות, הופעת חלבון בשתן ,כליות קטנות בהדמיה) הרי שהסבירות שאכן יש מחלה כלייתית היא נמוכה.

14/04/2019 | 21:24 | מאת: דוד

תשובת הרופאה התבססה על העובדה שהמשקל של אמא הוא 42 קילו בלבד האם ניתן לשפר את האוראה והקריאטנין עי תזונה נכונה או ויטמינים? אנא תני שמות של סוגי מזונות וויטמינים

כעקרון תזונה מוגבלת בחלבון הינה התזונה הנכונה לכליות, אולם לא ניתן להמליץ זאת לאימך בלי להכיר אותה ואת מצבה. העובדה שמשקלה כה נמוך מחשידה שמצבה התזונתי אינו תקין ולכן איני יכולה להמליץ על הגבלת חלבון בתזונה. אין ויטמינים מסוימים המומלצים לשיפור תפקוד כלייתי. בינתיים יש להקפיד על תזונה דלת נתרן (מלח) ולגשת לדיאטנית במסגרת קופת החולים להמלצות נוספות.

13/04/2019 | 18:12 | מאת: RH

האם מותר לקחת כדור לוריוון להפרעות שינה כאשר רק כליה אחת מתפקדת (בסדר) ?

לקריאה נוספת והעמקה

מותר

13/04/2019 | 11:38 | מאת: צפורה גזית

אורולוג הפנה אותי לנפרולוג מפני שבבדיקה שעשיתי במשך 24 שעות יצא: כמות השתן שיצאה היתה גדולה ב1 ליטר יותר מהכמות ששתיתי. מבקשת לקבל הסבר לתופעה

המזון שאנחנו אוכלים מכיל מים (ביחוד ירקות ופירות). במהלך המטאבוליזם נוצרים מים.

12/04/2019 | 01:48 | מאת: תומר

שלום דוקטור , אני סובל מכאב במותן שמאל שבא והולך כבר מעל חודשיים לפני כחודש עשיתי ct והנה התוצאות : "קיימת הידרונפרוזיס קשה משמאל ללא הידרואורטר. Upj stenosis במקום הראשון.". שלחו אותי לעשות בדיקת מיפוי כליה לפני כחודש אך עדיין לא עשיתי כי טסתי לחו"ל. היום עשיתי בדיקת אולטראסאונד ובדיקת שתן ובה מצאו כי יש לי אבנים קטנות בכליה השמאלית ובשתן שאריות של אבנים. (הבדיקה נעשתה בחו"ל ואני עדיין שוהה בחו"ל). האם עליי לחזור לארץ במיידי ולעבור את הבדיקה ששלחו אותי? או שהאבנים הן הסיבה להידרונפרוזיס הקשה ולכאבים במותן? ועליי רק לשתות 2 ליטר מים ביום כמו שהרופא המקומי כאן אמר לי על מנת שהבעיה תיפתר? תודה רבה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

האבנים יכולות להסביר חסימה, אך לא כל אבן חולפת מעצמה, בעיקר אם נמצאת שם תקופה ממושכת. כתלות במיקום וגודל האבן, לעיתים צריך להתערב באופן כירורגי להוצאתה. בעיקר אם גורמת לחסימה. כדאי לפנות לאורולוג בהקדם.

11/04/2019 | 14:39 | מאת: רות

שלום. אני בת 60 ובבדיקת שתן נמצאו 70mg/dl חלבון 10/up כדוריות דם האם זה תקין ומה צריך לבדוק בנוסף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה אינה תקינה. אם זה לא ידוע מהעבר, כדאי לבצע כימות של כמות החלבון בשתן באמצעות איסוף שתן ל- 24 שעות לחלבון, אלבומין וקראטינין או בדיקת יחס אלבומין לקראטינין וחלבון קראטינין.

רשלנות בחודש האחרון מנעו ממני בדיקות דם ושתן ומנעו טיפול במיון כאבי גב תופת למרות ממצא חריג פגיעה כליתית דרגה 2 לא טופלתי כלל לחץ דם 160 על 90 דופק 130 האם מותר קרדילוק רק זה נתנו לי בינתיים

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי חוץ מהמילה רשלנות שאינה ברורה לי אני לא מבינה במה מדובר. הדופק אכן מהיר ולכן טיפול בקרדילוק הינו חשוב ויעזור בהאטת הדופק. כמובן שיש לברר מה הגורמים לעליית לחץ הדם והדופק אך האם הרופא המטפל לא הפנה אותך לבירור?

07/04/2019 | 18:27 | מאת: כדור ללחץ דם משתן האם גורם לסרטן עור

קיבלתי תוספת כדור משתן ללחץ דם קראתי שהכדור מעלה את הסיכון לסרטן עור אני עושה הרבה הליכות במשך היום בוקר ,צהרים ,וערב האם מסוכן לקחת את הכדור המשתן טלמה ממשכים לתת את הכדור

לקריאה נוספת והעמקה

משתנים שייכים לאחת הקבוצות היעילות ביותר לטיפול בלחץ דם. טיפול נאות ביתר לחץ דם משפר תחלואה ותמותה. את/ה בודאי מתייחס/ת למחקר תצפיתי חדש שמצא קשר בין שימוש בתרופות ממשפחת התיאזידים לבין סרטן עור שאינו מלנומה. לפני כשנה פורסמה סקירת ספרות שבחנה תוצאות של 19 מחקרים שבחנו השפעת שימוש בתרופות ליתר לחץ דם לסרטן עור. בסקירה זו לא נמצאה עליה בסיכון לסרטן עור תחת שימוש בתיאזידים. הרווח מטיפול יעיל בל"ד (שפעמים רבות מחייב שימוש במשתנים)הוא חד משמעי ברור . למנוע טיפול זה עדין לא נתמך בשום הוכחה מדעית חותכת. מומלץ תמיד להימנע מחשיפה לקרינה, שימוש בקרם הגנה/כובע/לבוש הולם . לאור חוסר הבהירות מומלץ לשקול מעקב שנתי של רופא עור

06/04/2019 | 23:02 | מאת: מכשיר נשימה להורדת לחץ דם

רציתי לשאול האם מכשיר נשימה להורדת לחץ דם באמת יעיל וגורם להורדת לחץ דם האם כדאי לקנות את המכשיר?

לקריאה נוספת והעמקה

אם אכן יש דום נשימה מכשיר CPAP/BIPAP יכול למנוע אירועי דום נשימה, לשפר את לחץ הדם הלילי, ולמנוע תחלואה.

06/04/2019 | 22:54 | מאת: כדור אנלדקס האם גורם לסרטן ריאות

קראתי בגוגל שכדור אנלדקס גורם לסרטן ריאות האם ידוע לך על הנושא הנל תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן פורסם לאחרונה מחקר תצפיתי שבו נמצאה עליה בסיכון לסרטן הריאות במטופלים שטופלו בחסם אנזים המהפך (כגון אנלפריל) בהשוואה לחסם קולטני האנגיוטנסין. מחקר תצפיתי לא יכול להוכיח שהתרופה היא הגורם (למחקר אין את היכולת להוכיח קשר נסיבתי, הוא רק יכול לרמוז רמיזה שיתכן ואינה נכונה). בנתיים למיטב ידיעתי אין גורם שאחראי על בריאות הציבור שהוציא הנחיה להימנע ממתן סוג זה של תרופות. גורם משמעותי יותר ומוכח להפחתת הסיכון לסרטן ריאות הוא הימנעות מעישון למשל.

05/04/2019 | 19:54 | מאת: כדור אקספורג מעלה קריטנין ?

שלום, האם נטילת 2 אקספורג 160 ביום מעלה קריטנין, עד עכשו לקחתי רק 1. והם כדור שינה וכדור הרגעה טרנקסל מעלים קריטנין.? היה תקופה ארוכה 1.27 ועלה ל 1.55 כשעלה המינון ל 2 אקספורג ביום.

לקריאה נוספת והעמקה
05/04/2019 | 20:05 | מאת: רוני

בהמשך לשאלה, שונה לי הכדור לנורווסק 5 מג פעמיים ביום ביחד עם קרדילוק 2.5 מ"ג פעמיים ביום, האם השינוי יכול לעזור להוריד את הקריטנין,כל שאר הבדיקות בסדר גמור .

הכפילו לך את מינון האקספורג וכך גם הוכפל מינון הואלסארטן . העלאת מינון ואלסארטן עלולה בהחלט לגרום לעליית קראטינין. עליה של עד 30% מערכי הבסיס נחשבת כמותרת ואף יכולה להצביע על אפקט מטיב על הכליה. לאורך זמן התרופה מגינה על הכליות ומאיטה את קצב ההדרדרות של מחלת הכליה. הפסקת התרופה צפויה לשפר את ערכי הקראטינין באופן מהיר, אך לאורך זמן זו אולי לא בחירה נכונה. טרנסקל לא גורם באופן יחודי להפרעה בתיפקוד הכלייתי.

שלום. פניתי אליך לפני כחודש. טופלתי ע״י לסורדקס על מנת להוריד חלבון בשתן, אחרי שלוש שבועות התייעצתי עם פרופסור נפרולוג והוא המליץ להפסיק לסורדקס עקב תכנון הריון, הפסקתי אחרי חודש של נטילת תרופה. היום התייעצתי עם רופא נשים להריון בסיכון גבוה והוסבר לי שעם חלבון כמו שיש לי (800 מג - איסוף 24) אסור לי להיכנס כרגע להריון ומומלץ להוריד קודם חלבון. שבוע אחרון אני שמה לב שהלחץ דם שלי לקראת הערב גבוה 140/78, 137/80 האם אני יכולה אחרי הפסקה של שבועיים לחזור לקחת לסורדקס? יש לי תור לנפרולוג רק עוד שבועיים ואני בחששות כי מרגישה עליות של ל״ד אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לוסרדקס אסור אם את מתכננת הריון. יש טיפולים אחרים ליתר לחץ דם האפשריים כשמתכננים הריון. את יכולה להיועץ עם רופא משפחה. לוסרדקס היא תרופה שמנגנון הפעולה שלה גורם להפחתת פרוטאינוריה. הריון שגורם מעמסה לכליה נוטה להחמיר פרואינוריה. הפסקת לוסרדקס (והריון אם תיכנסי להריון ) צפויים להחמיר את הפרוטאינוריה. בהינתן שהתפקוד הכלייתי תקין אין המלצה גורפת שלא להיכנס להריון אך חשוב שתדעי שנוכחות מחלה כלייתית אכן מעלה את הסיכון לסיבוכי הריון (כגון רעלת הריון) ועלול להאיץ את התקדמות מחלת הכליה .

29/03/2019 | 08:01 | מאת: שאול

מתי עדיף ליטול את תרופה נגד לחץ דם גבוה - בבוקר או לפני השינה?

לקריאה נוספת והעמקה

הכי חשוב ליטול את התרופה בשעה קבועה, ולכן ההחלטה היא שלך - מתי הסבירות הגבוהה יותר שתזכור לקחת את התרופה. ברוב המקרים לוקחים תרופה ללחץ דם בשעות הבוקר, אבל אם התרופה גורמת לך לירידת לחץ דם תסמינית וחשש מסחרחורת, או אם לחץ הדם המוגבר הוא דווקא לילי - במקרים אלה עדיף לקחת את התרופה בערב.

27/03/2019 | 04:36 | מאת: ירון

בן 55 כשנה אחרי ניתוחשימור כליה כריתת rcc בכליה . נמצא תיפודי כליות גבוליים , קראטינין 1.12 , gfr 73 . לא היו מוכנים במכבי mri ביקורת והחליטו עם הרופא האונקולוגי על fdg18 . האם מזריקים יוד בבדיקה? קרינה ?עברתי 4 או 5 סיטי בשנים האחרונות כמו בטן , גב מספר פעמים . האם הבדיקה מידי שנה לא עלולה להזיק לכליות ? אולטרה סאונד ללא ממצא מחשיד .

לקריאה נוספת והעמקה

לבדיקת PET CT לא מזרקים חומר ניגוד והיא אינה מוסכנת לכליות.

29/03/2019 | 00:19 | מאת: ירון

מה שמדאיג אותי יותר זה הקרינה . ב mri אין קרינה . כמו שציינתי , עברתי יותר מחמש סיטי בחמש שנים האחרונות ובנוסף גם הדמיות רנטגן לכן אני מודאג.

25/03/2019 | 10:39 | מאת: אודט

מה זה אומר יש מחלות רקע וכדורים

לקריאה נוספת והעמקה

קראטינין 1.47 שאינו ממצא חדש מעיד על אי ספיקת כליות כרונית. יכול להיות משני כמובן למחלות רבות אך לא אוכל להעריך זאת במסגרת הפורום. ממליצה על הערכת נפרולוג בקופת חולים. לבצע גם בדיקת שתן לכללית ולכימות רמת החלבון בשתן.

24/03/2019 | 17:02 | מאת: תרופות מקבוצת משתנים האם מסרטן

רציתי לקבל אינפורמציה לגבי התרופות ששיכים למשפחת במשתנים האם התרופה הנל מסרטנת יש מחקרים שאומרים שזה יכול לפתח סרטן העור וצריך להזהר מחשיפה לשמש מה דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

יש מחקרים שמצאו קשר בין שימוש בתרופות ממשפחת התיאזידים לבין סרטן עור שאינו מלנומה. עם זאת, ב- 2018 פורסמה אנליזה שבחנה תוצאות של 19 מחקרים שבחנו השפעת שימוש בתרופות ליתר לחץ דם על סרטן עור, תיאזידים ביניהם. בסקירה זו לא נמצאה עליה בסיכון לסרטן עור תחת שימוש בתיאזידים. כמו בכל מקרה, תמיד כדאי להזהר מחשיפה לשמש, עם שימוש בתרופה או בלעדיה.

24/03/2019 | 14:04 | מאת: יוני

עשיתי בדיקת שתן וזה התוצאה שקיבלתי 5> MICROALBUMIN-U SAMP MICROALBUMIN./CREAT לא ניתן לחישוב האם תקין

לקריאה נוספת והעמקה

אכן הבדיקה תקינה.

24/03/2019 | 09:03 | מאת: הוספת כדור לחץ דם לאיזון הלחץ

בוקר טוב! אני מקבלת תרופה בשם אנלדקס ללחץ דם 20 מג (10בבוקר+10בערב) בדיקות אשלגן +תפקודי כליות תקינים לחץ דם בכללי תקין ,לפעמיים יש לחץ 150 רציתי לקבל את דעתכם האם אפשר להוסיף עוד כדור אנלדקס 5 מג כדי לאזן את הלחץ בדרך כלל אחר הצהריים הלחץ קצת עולה נא עזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

החלטה לגבי העלאת מינון מתבצעת על ידי רופא המשפחה אשר מכיר אותך, את מחלות הרקע ואת בדיקות הדם. אמנם ניתן להעלות את מינון התרופה (את עדיין לא במינון המכסימלי) אך לעיתים יש צורך בשילוב תרופות הפועלות במנגנונים שונים לאיזון לחצי דם, למשל הוספת תרופה ממשפחת המשתנים במידה והחשד הוא שיש מרכיב של עודף נתרן בתזונה, או תרופות אחרות.

24/03/2019 | 00:06 | מאת: גיל 55

סובל רבות מהבעיה וגם בלילה . האם פרוסטטה קייר שמכיל סו פלמטו יכול לעזור במקרה של שלפוחית מוגדלת יחסית ונוירוגנית ?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר יכול לעזור במקרה של ערמונית מוגדלת, פחות במקרה של שלפוחית נוירוגנית. כדאי במקביל לטיפול הטבעי גם להבדק על ידי אורולוג אם לא נבדקת עדיין.

23/03/2019 | 23:51 | מאת: חיים

בן 50 יצא לי אריטרוציטים בשתן תוצאה 10 (מכבי). egfr 74 . קראטינין בדם 1.1 גלוקוז בצום 109 . psa 2 . תרבית שלילית . האם לגבי דם בשתן חייבים בירור נוסף כמו ציסטוסקופיה שלפוחית ( לדוד היה סרטן ערמונית)?

לקריאה נוספת והעמקה

ממליצה קודם לחזור על הבדיקה כולל בדיקת שתן למשקע. 10 הוא הגבול העליון בבדיקה זו וכדאי לוודא שאכן מדובר בבדיקה לא תקינה לפני שמתחילים בבירור.

23/03/2019 | 10:44 | מאת: הוספת תרופת לחץ דם לאיזון הלחץ

אני משתמשת שנים עם כדור אנלדקס בבוקר -10אנלדקס בערב -10אנלדקס הלחץ בסביבות 140 ולפעמים 148 האם ניתן לשלב עם אנלדקס תרופה ממשפחת המשתנים?? מה דעתכם והמלצתכם ??

לקריאה נוספת והעמקה

זה שילוב מקובל מאד. רצוי שבוע לאחר התחלת טיפול לבצע בדיקת תיפקודי כליה , נתרן ואשלגן. החלטה כמובן בידי רופא המכיר אותך ואת מחלות הרקע.

21/03/2019 | 16:34 | מאת: חיים

שלום, עקב תלונות של הליכה תכופה לעשות פיפי, וכאב קל בבטן התחתונה נשלחתי לבצע אולטראסאונד כליות ומע השתן. תוצאות הבדיקה היו שנצפו מוקדים אקוגניים מרובים ניידים בשלפוחית השתן-שתן לא צלול. מלבד זה הכל היה תקין. נזכרתי שאני צורך באופן קבוע 5 מיליארד חיידקי פרוביוטיקה מדי יום. ביום של הבדיקה לא צרכתי. ביום שלפני הבדיקה צרכתי. אין לי צריבה בשתן, ובדיקת שתן כללית יצאה תקינה. האם המוקדים האקוגניים הניידים שנצפו בבדיקה יכולים להיות חיידקי הפרוביוטיקה שצרכתי יום לפני? האם את יודעת אם פרוביוטיקה נצפית בבדיקת אולטרסאונד שתן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חיידקים לא רואים באולטרסאונד. הם זעירים מדי. את השתן יש לשלוח למשקע שתן - אולי ימצאו בו גבישי אבנים. יש לשלוח לתרבית. מומלץ להשלים סי טי פרוטוקול אבנים.

22/03/2019 | 13:55 | מאת: חיים

אכן נמצא בבדיקת שתן סידן אוקסלט. אבנים לא נראו באולטראסאונד. תרבית בקטריולוגיה שלילית. מה יכול להיות המוקדים האקוגנים הניידים? חוץ מוירוסים ? אשמח לדעת את האןפציות והאם זה חייב להיות משהו חי?

וירוסים קטנים יותר מחיידקים ולא נראים באולטרסאונד. לדעתי אילו גבישי האבן =גבישי קלציום אוקסטלט. תשלים סי טי פרוטוקול אבנים, איסוף שתן 24 למרכיבי אבן ויעוץ נפרולוג . מומלצת שתיה לאורך היממה כך שהשתן יהייה כל העת בהיר ולא מרוכז, לפחות 3 ליטר ליממה כך שתפוקת השתן תהייה לפחות 2 ליטר במהלך היממה. להפחית בצריכת המלח.

23/03/2019 | 10:51 | מאת: חיים

תודה.

21/03/2019 | 13:39 | מאת: ואדים מושקטין

שלום, כבר זמן מה אני סובל מיתר לחץ דם. לאחרונה עשיתי בדיקת דם renin וקיבלתי תוצאה חריגה - פי שלום מגבול העליון - 126.50. אני מצרף תוצאות הבדיקות. מה פירוש של התוצאות? האם עלי לעבור בדיקות נוספות? מה המלצות? תודה רבה, ואדים

לקריאה נוספת והעמקה

חלק מהתרופות ללחץ דם עלולות לגרום לעליה משמעותית ברנין ישיר בדם. כך שימוש בתרופות מסוג חוסמי אנזים המהפך וחוסמי הקולטן לאנגיוטנסין, טיפול במשתנים, וחוסמי תעלות סידן מסוג דיהידרופירידינים. רופא מטפל שמכיר אותך, תרופותיך, גיל, מחלות רקע יוכל להחליט האם הדבר מוסבר על ידי טיפול תרופתי או שיש לבצע המשך ברור. אין לי אפשרות לראות קבצים מצורפים.

24/03/2019 | 14:41 | מאת: ואדים

תודה ד''ר הילה, אני בן 51, אין מחלות רקע. אני מקבל רק את טריטייס 2.5 פעמים ביום במשך כ-3-4 חודשים. האם התרופה הזאת יכולה לגרום לחריגה או שיש חשש לגידול בכליה?

טריטייס הינה בין התרופות שמעלות את רמת הרנין. אנא פנה לרופא המטפל על מנת להחליט האם יש צורך בבדיקה חוזרת / המשך בירור.

20/03/2019 | 10:13 | מאת: נתן

שלום אני בן 31 בריא בכללי בחודשים האחרונים אירועים של דופק מעל 100 שהתגלו בעזרת האקג כסינוס טכיקרדיה, אין יתר תריסיות אין אנמיה בדיקות דם כימיה וספירה טובות בלי חריגה בדיקת שתן תקינה עודף משקל של 15 ק"ג צילום חזה תקין.... מה אומרים ערכי לחץ הדם האלו אני מביא נתונים של ערכים שיצאו לי בבדיקה אצל רופא במהלך השלושה חודשים האחרונים: 127/90 130/90 121/85 162/72 133/80 136/88

לקריאה נוספת והעמקה

ערכי לחץ דם במרפאה מוגדרים כיתר לחץ דם מעל ל140/90. ערכים של 130-139/85-89 מוגדרים כלחצי דם "גבוליים". בהנחה שלא נרשמה המדידה הראשונה שבוצעה (כי זו נחשבת תמיד כלא אמינה) הרי שלחץ הדם שלך אינו תקין. רצוי להתיעץ עם רופא המשפחה על ביצוע הולטר ל"ד (או מדידות לחץ דם ביתיות) לאישוש האבחנה. לפי הממצאים יחליט הרופא המטפל על המשך ברור. בכל מקרה מומלץ התחיל בשינוי אורחות חיים - לנסות לרדת במשקל (לפחות 5% ממשקל גוף נוכחי), לעשות פעילות גופנית סדירה, כלכלה :ים תיכונית" - עתירה בפירות, ירקות, דגים, דלת מלח; ולהימנע מצריכת אלכוהול מופרזת.

אמי בת 80 , בשנים הארונות הסתירה אתזה שיש לה דחיפות ותכיפות בהטלת שתן .התייעצתי אצלכם בפורום ולאחר א.ס שלא נמצא ממצא נעשתה בדיקותדם שתן שהראו תאים אדומים בשתן בכמות ל 30 (הרבה מעבר לנורמה) . לאחר בדיקה אצל רופא גניקולוג שלא התייחס משום מה לנוכחות דם בבדיקת שתן ורק נתן טוביאז מג והמליץ לראות גם אורולוג . היום הגענו לאורולוג במרפאה המקומית ,הראתי לו את סכום הביקור אצל הגניקולוג וידעתי אותו על כך שהבדיקת שתן מראה דם בשתן כדוריות דם אדומות 3o (דברי אימי ,בשתן לא נראה דם גלוי). תרבית שלילית . הוא אמר שצריך לבצע בדיקת ציסטוסקופיה של שלפוחית השתן והשופכה . מכיוון שהוסבר לנו שזו בדיקה פולשנית ולא נעימה (אמא שלי חרדתית מאוד) , אמא שלי ביקשה לחשוב על זה בבית ולא לעשות זאת באותו מעמד . ידוע לי שהפורום עוסק לרוב בתפקוד הכליות ולא בשלפוחית והשופכה , הייתי שמח אם היית שופכת קצת אור על הבדיקה הנ"ל והאם כדאי לעבור אותה אצל אורולוג וותיק ומפורסם עם חוות דעת מצויינת דרך ביטוח משלים או אפשר להסתפק באותו רופא אורולוג של הקופה שאליו הגעתי במקרה (היה זמין) ? אני אמנם חושש מהממצאים אך גם מסיבוך שייווצר כתוצאה מהבדיקה. האם יש מצב של זריקה טשטוש דרך הווריד בנוסף לג'ל שמוחדר לשופחה (הרדמה ספינלית לא בעדיפות עקב סיכונים). האם אין בדיקות / הדמיות אחרות (כמו mri או סיטי )לשופכה ולשלפוחית ? מה היית את עושה במקומי והאם זה טפשי וחוסר אחריות להמנע מהבדיקה הנ"ל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלטה צריך לקחת בחשבון את גילה של אימך , מחלות הרקע ,מצבה הכללי ועמדותיה שלה. אם ימצא ממצא (למשל גידול בשלפוחית השתן) האם תהייה מועמדת להתערבות ניתוחית? האם תרצה התערבות? את השאר השאלות אנא הפני לפורום אורולוגיה .

היום אמא שלי עברה את בדיקת הציסטולוגיה במרפאה הקהילתית . הרופא לא מצא שום דבר שיסביר את נוכחות כדוריות האדומות בבדיקת שתן (30) שנעשתה לפני חודש בערך וטען שהוא לא ראה משהוא חריג או מחשיד ונתן הפנייה לבדיקת שתן לעוד חודש . האם לדעתך צריך לעשות בירור נוסף כמו נפרולוג למשל ? ד.א הטוביאס שקיבלה לפני שבועיים מתחיל להשפיע ועכשיו היא קמה לשירותים בלילה רק פעם אחת וביום פחות מבעבר ......אך יש לה צרבת מאז שהחלה את הטיפול . מה דעתך ? תודה מראש

התרופה יכולה לעשות מגוון של תלונות גסטרואינטסטינליות חומרתן בשבילה תכתיב המשך השימוש בה. אם אין חלבון באיסוף שתן 24 שעות (ואם אי אפשר לעשות איסוף אז ביחס חלבון לקראטינין בדגימת שתן מתוך ידיעה שזה פחות מדויק בגיל המבורגר עקב מסת השריר מדולדלת) , אם אין אי ספיקת כליות חדשה אז לדעתי אין צורך ביעוץ נפרולוג.

17/03/2019 | 17:18 | מאת: איב

היי, אני ב25 לאחרונה עשיתי בדיקות שתן ודם ויצא לי חלבון בשתן ( לא באיסוף של 24 שעות) 11-50 mg/ דצלידר סידרת חלבון הינה כמותית למחצה הבדיקה נעשתה אחרי צום של 11 שעות בבוקר .אני עושה אירובי 5 פעמים בשבוע ואולי יכול להיות שזה שאריות של הגבר עקב יחסי מין 

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לבצע איסוף שתן ל- 24 שעות כדי לכמת את החלבון ולהבין את משמעות הבדיקה. יש להמנע מקיום יחסי מין בעת ביצוע האיסוף לצורך מהימנות הבדיקה.

17/03/2019 | 12:54 | מאת: סיון

שלום, אני בהריון שבוע 25 עשיתי בדיקת שתן ותרבית וקיבלתי את התוצאה הזאת Urine cult. dipslide 30,000 b/cc (-)צמחו גרם מה זה אומר שיש לי דלקת בדרכי השתן? והאם אני חייבת לקחת אנטיביוטיקה למרות שאני בהריון?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לחזור על הבדיקה. אם שוב חיובית - יש לקחת טיפול אנטיביוטי למרות ודווקא בגלל ההיריון. דלקת בדרכי השתן בהיריון יכולה להתפתח לדלקת בכליות שעלולה להביא לצירים מוקדמים.

שלום דוקטור אני בן 31 בתקופה של השבועיים האחרונים לא בכול יום ( אפילו הרבה ימים הכול רגיל באיזור הרגליים) אני לא יודע אם זה שריר,דם, מערכת עצבים,או משהו אחר בתוך הגוף.... לא יודע להצביע על הנקודה אבל יש ימים מרגיש אי נוחות בשתי הרגליים ,הולך ומזיז והכול בסדר מהבחינה הזאת, אני לא בטוח אם זה השרירים עצמם אולי משהו שקשור לדם או למערכת אחרת בגוף מה זה יכול ליהות ? מן נימול זרמים כמו נמלים זה יכול ליהות שעות בלי להפסיק, מה זה להערכתך?בשתי הרגליים.. אציין שלאחרונה בלי קשר לזה עשיתי המון בדיקות גופניות כלליות ובסיסיות שיצאו תקינות דם שתן תריסיות אקג ועוד ועוד. משהו דמי?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמעת לי כבעיה הקשורה לפורום זה. ממליצה להתחיל בבדיקת דפקים ברגליים אצל רופא המשפחה ואם אלה תקינים - לשקול הפניה לבירור נוירולוגי כולל בדיקת EMG.