נגישות
נגישות

פורום נפרולוגיה

תחום הנפרולוגיה עוסק באבחון וטיפול במחלות כליה. הפורום עוסק במחלות הכליה השונות, בדרכי טיפול ומניעת התקדמות אי ספיקת כליות, בשיטות לטיפול כלייתי חליפי במקרים של כשל כלייתי, בהפרעות במאזן המלחים בגוף, וכן ביתר לחץ דם. .
2449 הודעות
2254 תשובות מומחה

מנהלי פורום נפרולוגיה

17/06/2019 | 12:51 | מאת: Big Nog

ד״ר שלום רב, האם נטילת פוסיד במינון לא גבוה (40-60 מ״ג ליום) למשך שנים יכולה לפגוע בכליות? בהנחה שאני מצליח למנוע היפוקלמיה, לוקח מגנזיום ושותה מספיק מים. עדיין זה עלול לגרום לעליית קריאטינין בדם ואוראה? ומה בעניין הסיכון לפתח שיגדון בעתיד? בן 27 הרבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

פוסיד אינו גורם לנזק מצטבר לכליות. אם הוא גורם להתיבשות הוא עלול במנגנון כזה לגרום לפגיעה כלייתית. כמו כל תרופה אחרת עלול לגרום לפגיעה במנגנון אלרגי (אך הדבר לא בא חיזוי). פוסיד (כמו משתנים אחרים ) עשוי לעלות את החומצה האורית בדם אך בדרך כלל אינו גורם לגאוט. למי שסובל מגאוט לא מומלץ ליטול משתנים אם יש חלופה טיפולית

17/06/2019 | 06:31 | מאת: Malibd

מבררת לגבי השתלת כליה עבור אמא שלי דרך חברת med lead. מישהו עשה זאת דרכם? חייבת המלצה, התייעצות ומורה נבוכים.

לקריאה נוספת והעמקה

ממליצה לך להפנות את השאלה לפורום מטופלים

תודה על תשובתך.אריתרוציטים בכמות מזערית0.03 קריטנין תקין ואין חלבון בשתן כלל.האים נדרשות בדיקות מורכבות נוספות?

לקריאה נוספת והעמקה

לא. כל עוד את חשה בטוב מעקב תקופתי אחר לחץ דם, תיפקודי כליה, כימות חלבון בשתן משקע שתן.

16/06/2019 | 19:26 | מאת: אורלי

שלום, האם מותר לאכול ירקות ירוקים כאשר משתמשים בקלקסן ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כן. את מבלבלת בודאי עם מדלל דם אחר המכונה קומדין (שירקות ירוקים משנים את קצב הפרוק שלו וכך את דילול הדם).

16/06/2019 | 18:37 | מאת: מייקי

שלום, בת 26, בריאה בדרך כלל אך עם אובאיטיס בעין (כנראה על רקע אוטואימיוני). ביצעתי בדיקת שתן ונמצא כי יש בילירובין בריכוז 0.5 וכן חלבון בשתן בריכוז 10 מג לדציליטר. האם יש סיבה לדאגה? האם עליי לבצע שוב את בדיקת השתן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בילירובין לא אמור להיות מופרש בשתן. הפרשה שלו בשתן יכולה להצביע על בעיה בתיפקוד הכבד.בנוגע לחלבון בסטיק שתן יש לשלוח דגימת שתן ליחס אלבומין לקראטינין בדגימת שתן.

16/06/2019 | 12:52 | מאת: ליאת

שלום בבדיקת דם לפני כשבועיים היו לי תוצאת הGFR ESTIMATED בתוצאה של 94.30. היום תוצאות אותה בדיקה הייתה 85.50. ביום ראשון בשבוע הבא אני עומדת לעבור ניתוח להוצאת כל איברי הרבייה בכלל חשש לגידול סרטני בשחלות וחשש לגרורות. בנוסף בפענוח CT בטן ואגן שעברתי היתה התייחסות לכליות : "עיבוי נודולרי דיפוזי בתבנית היפרפלזיה קלה בשני האדרנלים. ללא גוש דיסקרטי" האם משהו בתוצאה צריך להדאיג אותי לקראת ניתוח זה עם ערכים אלו? אציין כי בימים האחרונים אני אוכלת מעט מאוד. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות שהירידה ב eGFR היא ביטוי להתייבשות .סביר להניח שלפני ניתוח יתנו לך קצת נוזלים ויראו את המגמה. אדרנל היא בלוטת יותרת הכליה. בלוטה הנמצאת מעל לכליות ולא קשורה לכליה .

16/06/2019 | 10:51 | מאת: מ

שלום, הופנתי לאולטרהסאונד כליות ודרכי שתן. האם ניתן לגלות אי ספיקת כליות באולטרהסאונד? האם מזהים אבנים בדרכי השתן באולטרהסאונד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא תמיד מוצאים הפרעה מיבנית בפגיעה כלייתית ומסתמכים על בדיקות הדם והשתן. כליות קטנות,ירידה בעובי הקורטקס או הפרעה מיבנית אחרת מאבחנות מחלה כלייתיתכרונית. כליות אקוגניות תומכות באבחנה של אי ספיקת כליות. אולטרסאונד יכול להחמיץ אבנים קטנות שאינן מכילות קלציום .

17/06/2019 | 09:01 | מאת: מ

תודה על המענה,במידה ויש אבנים קטנות. כיצד ניתן לזהותן?

בדיקת CT רגישה יותר ויכולה לזהות אבנים קטנות שאינן מזוהות באולטרסאונד

שלום לאחר קריש דםולאור חשד ללופוס אני מקיימת בדיקות שוטפות מלבד אנא חיובי1:160 הופיעו פעמיים אריתרוציטים 0.03בשתן .שאר המדדים בבדיקות שתן ובכלל תקינות.האים יש חשש שהאריתרוציטים חלק מתהליך המחלה בכליות? תודה לך מראש

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לשלוח בדיקת שתן למיקרוסקופ (מכונה משקע שתן ) וזאת על מנת לאשש נוכחות כדוריות אדומית ולחפש אחר גלילים. במקביל לשלול שתן ליחס חלבון לקראטינין או לשעות איסוף שתן 24 שעות לחלבון ו קראטינין. אם אכן יש במשקע השתן אריטרוציטים/גלילים עם אריטרוציטים ו/או חלבון בשתן יש חשש למעורבות כלייתית שאולי מחייבת המשך ברור (בביופסיית כליה ) וטיפול . אנא פני לנפרולוג להמשך טיפול

15/06/2019 | 14:15 | מאת: ניב

שלום דר, שמי ניב בן 20 חייל. לאחרונה עשיתי בדיקת שתן (לא איסוף) והתוצאות: albumin/creatinine ratio U 328.6 creatinine, urine 21 microalbumin 69mg/l אציין שיש לי פוליצטמיה (משנית ממקור לא ידוע). רציתי להבין את משמעות התוצאות אודה לעזרתך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אלבומינוריה היא סמן למחלת כליה. לצורך ברור הסיבה /החלטה על טיפול יש לפנות לברור נפרולוגי.

שלום יש לי יתר לחץ דם ראשוני ואני נוטלת וזודיפ אני מעונינת להכנס להיריון והבנתי שיש בעיה עם וזודיפ בהיריון האם עלי להחליף את הכדור האם יש אלטרנטיבה דומה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ואזודיפ אכן לא מומלץ לשימוש בהריון.תרופות המותרות בהריון לאיזון לחץ דם הן לבטולול, ניפדיפין או מטילדופה. חשוב לציין כי התגובה הפיזיולוגית התקינה בהריון היא של ירידת לחץ דם, כך שיתכן ולאחר שתיכנסי להריון ניתן יהייה להפסיק טיפול תרופתי. חשוב שתהיי במעקב.

שוב תודה על התשובה המהירה אבל אשמח להתייחסות גם לשאלה הנוספת באותו עניין, (האם השינוי בקראטנין תקין..?),שנשלחה ב 13.6.בלילה. הבדיקה אמורה להתקיים בתחילת שבוע הבא ואני קצת מודאגת. חשוב לי לדעת שאין סיכון משמעותי לכליות ואם יש אולי אבטל... היום קבלתי גם תוצאות us כליות ודרכי שתן ונמצאה ציסטה בגודל 6 מ"מ בכליה ימין ואבן של4 מ"מ בכליה שמאל. האם זה ממצא משמעותי? מה עלי לעשות ? שוב תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

MRI לא גורם לפגיעה כליתית. חלק מתכשירי הגדוליניום עלולים באי ספיקת כליות מתקדמת לגרום למחלה מאד נדירה( nephrogenic systemic sclerosis). הציסטה כמו שאת מדווחת עליה נשמעת פשוטה. האבן קטנה ואולי תצא. מומלץ לבצע ברור ראשוני לאבנים. עליה של 0.15 יכול להיות טווח טעות של המעבדה, או תנודתיות שקיימת . חיזרי על הבדיקה.

היי, אני כיום בת 44 בריאה לחלוטין לא נוטלת תרופות וגם לא תוספי מזון. בזמן האחרון אני מתעוררת מתוך שינה בכדי ללכת לשירותים ויש לציין שזה קורה כמה פעמים בלילה. תופעה שמעולם לא היתה. דבר נוסף, אני מרגישה שגם ביום אני הולכת הרבה לשירותים להטלת שתן. ממה זה יכול לנבוע? חשוב לי ציין שעיקר השתיה שלי( זה ממש לא חדש 20 שנה אני כך) קפה נמס של עלית אני צורכת המון כוסות חלב. אני לא שותה מים. אבל מעולם לא היתה בעיה עם השתן. אני כל הזמן שותה וכך היה תמיד. אשמח לדעת מה עליי לעשות? ואם צריך להיבדק אז אילו בדיקות ואיזה רופא? תודה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חלב מכיל חלבון. האם הדיאטה שלך עתירת חלבון ? בדיאטות שהן מאד עשירות חלבון עלול להיווצר המכונה דיאורזה אוסמוטית, שיתון יתר שנובע מהדיאטה. חשוב לראות שאין סוכרת או הפרעה אחרת. לשם כך מומלץ לפנות לרופא משפחה .שיבדוק אותן ויפנה לבדיקות לשלוח בדיקות דם שיכללו סוכר בצום, נתרן,אשלגן, תיפקודי כליה, קלציום אלבומין. שתן לאוסמולריות של בוקר. אפשר גם שתבצעי איסוף שתן כמותי ל 24 שעות שיגדיר את נפח השתן, ובמקביל רישום שתיה. לפי התוצאות יחליט הרופא על המשך ברור

מתוך מה שאני חקרתי כאדם פרטי בשל בריחת סידן הוא- שסידן מוצרי חלב אינם נספגים היטב בגוף ולכן הם מופרשים בשתן- לצורך השלמת הסידן אני נוטלת דנסטי כבר 3.5 שנים כל תמונת הגוף שלי נשתנתה מאז.

תודה רבה. שאלונת. את חושבת שכדאי שלפני שאני ניגשת לרופא משפחה לעשות יומן הטלת שתן כל כמה זמן..? האם זה יעזור לאנמנזה? דבר נוסף: אני אתחיל לעקוב. במחזור יש יותר הטלת שתן אני יודעת שזה דבר מוכר הקטע לפני מחזור יש לי מגרנות ועייפות והטלת שתן. וקראתי שמגרנות גורמות להטלת שתן.באתר בי"ח של איכילוב. שוב אני צריכה לעקוב כי זו תופעה חדשה אצלי של ( הטלת שתן) ממש כל רבע שעה. וגם לבדוק כפי שציינת אם זה קשור לאוכל. בגדול אני גומרת קרטוני חלב בטוח אחד ליטר ביום. שותה המון כוסות עם נמס עלית ( לא סופרת כמה) אוכלת בבוקר ביצה ובמהלך היום מעדן. חלבון זה גם טונה ועוף שאני אוכלת מן הסתם.. האם זוהי הסיבה? ממה לדעתך עליי להתחיל מרישום? או ישר לגשת לרופא לבדיקות שציינת? תודה שוב

השאלה האם את נותנת שתן לעיתים תכופות אך כמות קטנה בכל פעם או שמדובר בהטלת שתן בכמות גדולה. יש הבדל בין שני המקרים. ממליצה בשלב ראשון לבצע איסוף שתן 24 שעות כדי להעריך את הכמות ובהתאם להתקדם.

12/06/2019 | 10:34 | מאת: לימור

שלום רב. יש לי אי ספיקה כליה כרונית באזור 2 קראטינין. ב 4 ימים אחרונים היו לי בחילות קשות וכנראה לא שתיתי מספיק בבדיקה יצאה 240 או ראה קראטינין 4.55. פוספורוס 8.4 האם זה יכול להיות מהתיבשות? ושאלה שנייה האם זה משנה אם לפני הבדיקת דם אני שותה מים או לא משנה?

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות. ההחמרה החדה מחייבת שתהיי במעקב הדוק (לראות שאין החמרה נוספת שתחייב טיפול מיוחד). אם הבחילות לא חלפו ואינך מסוגלת לשתות אז מומלץ לגשת למוקד רפואה דחופה. יש לעבור עם רופא מטפל על רשימת התרופות שלך (אולי יש תרופות שיש להפסיק כעת). צום של 8-10 שעות לא משנה באופן מהותי את ערכי בדיקת תיפקודי הכליה. כך שאפשר לשתות או לא.

11/06/2019 | 12:27 | מאת: ענת

שתן אדום בשתן הראשון של הבוקר, בחלק מהימים באופן לא עקבי במשך כשלושה חודשים. לוקחת כדור אטוזט בלילה לכולסטרול וסינטרואיד 100 מג בבוקר לתת בלוטת התריס אשמח לייעוץ בנדון

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניחה (מעצם העובדה שלא דיווחת על כך ) שאין לך תסמיני כאב המכוונים לדלקת בדרכי השתן או מחלת אבנים. אני גם מניחה שלא ראית קרישי דם בשתן (מחייב ברור אורולוגי ). ראשית יש להוכיח שהאדום שאת רואה הוא דם. זה נעשה בבדיקת שתן למיקרוסקופ. מרגע שאובחן שאכן מדובר בדם תופני לברור שהסדר שלו יקבע לפי גילך, מחלות הרקע (חוץ מדיסליפידמיה והיפוטירואידיזם), הרגלים (עישון) וממצאים בבדיקה גופנית/בדיקות דם ועוד. אנא פני לרופא מטפל בשלב ראשון.

11/06/2019 | 00:46 | מאת: חנה

שלום רב, אני בת 64. יש אבנים קטנות בכליות. כרגע רק שתייה רבה מתן שתן כשני ליטר ביום ומעקב. כמו כן צניחת ריצפת אגן בינונית שעד כה לא הפריע לי . לאחרונה יש לפעמים קושי בהתרוקנות של שלפוחית השתן. אני עומדת לעבור בדיקת mri מוח עם חומר ניגוד. כהכנה נתבקשתי לעשות רק בדיקת דם לתפקוד כליות כלומר קריאטנין. התוצאה -0.66 (ערכי יחוס נורמה 0.2-0.12). לפני חצי שנה היה ערך הקריאטנין שלי 0.51 (וערך היחוס לנורמה היה 0.5-0.9) - האם השינוי מעיד על בעיה? האם יש סיכון בכך לכליות במתן חומר הניגוד? שאלה נוספת:- האם בדיקת דם לקריאטנין מספיקה כדי להעריך את תפקוד הכליות לפני מתן חומר הניגוד והאם אין צורך בבדקה יותר מקיפה לתפקודי כליות לפני שמשתמשים בחומר הניגוד (כמו חלבון או רמת התרוקנות וכד'.) במילים אחרות האם יש לי סיכון משמעותי לכליות במתן חומר הניגוד ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
11/06/2019 | 00:50 | מאת: חנה

תיקון טעות: ערכי יחוס נורמה 0.2- 1.2

כל הגופים המנחים מתייחסים לEGFR המבוסס על בדיקת קראטינין בדם. לאחרונה השתנו ההנחיות של ה American Collage of Radiology ויש תכשירי גדוליניום המותרים גם באי ספיקת כליות מתקדמת (ועל כן אין אפילו דרישה לקחת בדיקת קראטינין טרם הבדיקה אם עומדים להשתמש באחד מהם).

13/06/2019 | 01:13 | מאת: חנה

תודה על התשובה המהירה ממנה הבנתי שההנחיות השתנו אך לא הבנתי האם במקרה שלי ערכי הקריאטנין אותם ציינתי,(0.51 בערכי יחוס לנורמה 0.5-0.9 שהשתנה ל-0.66 בערכי ייחוס של 0.2-1.2 ) מעידים על החמרה או בעיה בכליות או שהם תקינים, מספיקים ומאפשרים להשתמש בגדוליניום שכן אין באפשרותי לדעת באיזה תכשירים ישתמשו בזמן הבדיקה. כל מה שנדרש טרם הבדיקה הוא לשלוח את בדיקת הדם לקריאטנין וזאת עשיתי . חשוב לי לדעת אם הערך תקין או שיש סיכון שמצריך ברור נוסף לפני השימוש בחומר הניגוד. תודה

אין בעיה להשתמש בגדוליניום במקרה זה.

09/06/2019 | 17:13 | מאת: עמית

שלום רב רקע כללי:בן 41 בריא בד"כ עם 2 אבני כליות קטנים מאוד ולא משמעותיים על פי הרופא לוקח קפליות אשלגן ציטראט כטיפול מונע עקב ציטראט נמוך מאוד בבדיקה . מבצע פעילות גופנית מאוד עצימה (ריצות ארכות וחדר כושר) בבדיקה האחרונה קריאטינין 0.98 אוריאה 44,שאר הבדיקות בגדר הנורמה. יש לציין שהתזונה שלי כוללת כ 155 גרם חלבון ליום ( שוקל 65 ק"ג) 2 שאלות: 1.האם בדיקת הקריאטינין היא בדיקה מדוייקת לתיפקוד הכליות או שישנה בדיקה מדוייקת יותר לאמוד תיפקוד כליות? 2.האם האוריאה המעט מוגברת( כבר מספר בדיקות ברצף) קשורה לתפיקוד כליתי מעט לא תקין או שהערך המוגבר קשור לתזונת חלבונים גבוהה? האם פעילות גופנית עצימה משפיעה על מדד האוריאה עקב כך שהגוף נמצא בסטרס? תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

תזונה עתירת חלבונים לא מומלצת באנשים עם אבני כליות. אתה אוכל מעל 2.3 גרם חלבון לק"ג ליום, כמות גבוהה מאוד. בעיקר אם מרבית החלבון מקורו מן החי. תזונה עתירת חלבון מן החי קשורה בהגברת הפרשת הסידן בשתן, והפחתת ציטראט בשתן. פעילות גופנית עצימה לא אמורה להשפיע על האוראה אבל התזונה כן יכולה להשפיע. בנוגע לבדיקת תפקודי כליות - בדיקת הקראטינין לרוב מספיק מדויקת לצרכי היומיום. יש לכך סייגים אך כעקרון זו השיטה בה משתמשים מסיבות רבות. יש בדיקות אחרות שאינן פרקטיות ביומיום או לא קיימות בארץ. הקראטינין שלך תקין.

05/06/2019 | 16:59 | מאת: רויטל

שלום רב, אמי בת 69 עם יתר לחץ דם (מאוזן) וסוכרת (מאוזן). בבדיקת שתן שגרתית קיבלה לראשונה תוצאה של: מיקרואלבומין על קריאטנין- 53.48. כל הפעמים שהייתה מבצעת בדיקה זו התוצאות היו תקינות. ממה נובע שינוי זה? האם שינוי תרופתי יכול לשנות ממצא זה? (לפני חודשים מספר החליפה את כדור וקטור פלוס (160/25 לכדור לוסרדקס 50). האם כדור לוסרדקס יכול היה לעשות שינוי זה? ואם לא אז מה כן, שכאמור אימי מאוזנת בכל הפרמטרים. לציין שאימי מרגישה טוב. תודה מראש על תשובתכן...

לקריאה נוספת והעמקה

בתוך וקטור פלוס יש 2 תרופות (זיזוטיאדיז וואלסרטן) . את הנ"ל המירו לכדור אחד לוסרדקס. ואלסרטן ולוסרדקס שייכים לאותה קבוצה של תרופות העוזרות להורדת לחץ דם, ומורידות את הפרשת החלבון בשתן. .זמן ההשפעה של לוסרדקס עלול להיות קצר מ 24 שעות . יתכן שעקב כך הופיע אלבומינוריה קלה בשתן. כמו כן למעשה הופחת לאימך הטיפול בלחץ דם (שכן הפסיקה לקבל משתנים). עליית לחץ דם גם היא יכולה להיות הסבר אחר לאליית האלבומין בשתן. וקטור פלוס חזר להיות משווק וניתן לשקול עם הרופא המטפל לחזור אליו.או לנסות לחלק את הלוסרדקס למנת בוקר וערב. יש לחוזר על בדיקת הכימות לאלבומין בשתן. אם חוזרים לוקטור פלוס יש לחזור על בדיקות הכימיה בדם לאחר כשבועיים.

06/06/2019 | 08:29 | מאת: רויטל

המון תודה לך על תשובתך המהירה והמפורטת. מעריכה מאד! בריאות לכולנו

31/05/2019 | 16:24 | מאת: יעל

האם לאוקוציטים גבוהים בדם 16000 יש להם קשר להפרשת חלבון בשתן

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ואת מטופלת בסטרואידים במינון גבוה בשל הפרשת החלבון, הסטרואידים מעלים את ספירת הלויקוציטים בדם.

31/05/2019 | 15:18 | מאת: ירין

שלום, אמא שלי בת 47 וחצי, בריאה, לא נוטלת שום תרופות. בינואר השנה התעוררה משנתה בשעה 03:00 בלילה עקב כאבים עוויתים עזים כמו צירים בבטן תחתונה + גב תחתון + צמרמורת + בחילה ורצון להקיא. לקחה כדור אדוויל 400 מ״ג, לאחר חצי שעה עבר לה. ב-03:30 נסענו למיון נשים בילינסון, עשו לה בדיקת שתן ובדיקה ידנית. אמר לה שאין כלום ואלה כנראה כאבי ביוץ לקראת סיום המחזור. ברצוני לציין שכבר חודש היא טוענת שיש לה כאבי מפשעה בשכיבה בשעות הערב. הבוקר ב-31 למאי קרה לה אותו הדבר שכתבתי לעיל. (ביום כאבי הפעם השנייה היא צריכה לקבל מחזור או מקסימום למחרת, בפעם הקודמת זה קרה כשבועיים לפני המחזור לכן חשב ביוץ). מה לדעתך הסיבה? מה את מציעה לעשות? אילו בדיקות כדאי לה לערוך? אודה לייעוצך.

לקריאה נוספת והעמקה

אם יש כאבי מפשעה כדאי להבדק על ידי כירורג לשלול בקע. כמו כן, הואיל והכאבים קשורים לווסת, בדיקה חוזרת על ידי רופא נשים ואולי גם אולטרסאונד גיניקולוגי.

הנני בת 73 שנה. נאלצת לעבור CT לבלב עם חומר ניגוד +סטרואידים בשל אלרגיה ליוד. בדיקת דם לאוראה 50, קראטינין תקין, קליום ונתריום תקינים, חומצה אורית תקינה וכן אלקלי פוספטזה.לפני כחודש סיימתי לקבל טיפול בכדורי זובירקס.שאלתי : האם מותר לבצע את הבדיקה עם סטרואידים וחומר ניגוד כשהאוראה בדם עלתה ל- 50.

לקריאה נוספת והעמקה

סביר להניח שהאוראה עלתה בגלל צום ומצב של התייבשות קלה. כדאי לחזור על הבדיקה ללא צום נוזלים. במידה ותקין - אין מניעה. מצב של התייבשות יכול להעלות סיכון לפגיעה כלייתית על רקע חומר ניגוד ולכן חשוב לשתות הרבה טרם הבדיקה (עד לשעה שניתן)

29/05/2019 | 21:18 | מאת: שרון

שלום, לפני כחודש וחצי הופיעו לי סימפטומים של כאבי בטן תחתונה ואשכים לסירוגין. קיבלתי אנטיביוטיקה למשך שלושה שבועות. בנוסף עשיתי MRI , אולטרסאונד של כליות ושלפוחית השתן שיצאו תקינים+ציטוסקופיה שגם יצא תקין. (עשיתי את הבדיקות בעקבות אירוע חד פעמי של דם בשתן ובעקבות כאבי הבטן והאשכים. לפני כשבועיים בדיקת דם העלתה שרמת הקראיטנין שלי עלתה מ0.9 ל-1 ולפני שבוע ושוב לאחר בדיקה חוזרת שנערכה אתמול הקריאטנין עלה ל-1.2. מה הסיבות לכך? האם זה אומר שהכליות שלי נפגעו? מה הסיבה שהערך עלה תוך שלושה שבועות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

נראה שעברת בירור מקיף ולא נמצאה בעיה עד כה. מניחה שמרכיב של זיהום נשלל, הערכה אורולוגית מקיפה היתה תקינה. לעיתים תתכן תגובה לאנטיביוטיקה היוצרת מצב של דלקת בכליות. במקרים אלה לרוב נראה כדוריות דם לבנות בשתן. זה מצב שחולף ככל שמתרחקים מהאנטיביוטיקה. מה יש בבדיקות השתן? האם עדיין יש דם? חלבון? כדאי להשלים בדיקות שתן ולפנות להערכת נפרולוג.

29/05/2019 | 19:57 | מאת: פענוח בדיקת אולטרסאונד

שלום ! בבדיקת אולטרסאונד בטן היו הרבה מילים כמו אין לראות גושים, אבנים וכו' אשמח לדעת מה המשמעות והאם זה תקין או לא ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין לראות.... הפירוש שזה תקין. גושים אלה ממצאים לא תקינים, אבנים לא אמורות להיות באיברי הגוף. אם כל הדברים האלה לא נמצאים - מה טוב

29/05/2019 | 15:32 | מאת: איתן

שלום, אני סובל מכאבי גב-רגל כרוניים (ייתכן שעל רקע שגרוני) ובעבר נרשמו לי NSAIDS שונים ומשונים, חלקם עזר וחלקם לא. לאחר מכן ובין לבין נטלתי הן אומגה 3 והן כורכום ו-No. 7 של סולגאר - שלהרגשתי עשו באופן חד משמעי (ושאינו אוטוסוגסטי) עבודה טובה לא פחות מארקוקסיה, למשל. אממה - תופעות הלוואי שהן היו דומות מאד לאלו של נוגדי הדלקת הרגילים (אפטות בפה, למשל). למעשה, ככל שנוגד הדלקת הטבעי היה חזק יותר - כך תופעות הלוואי היו משמעותיות יותר. שאלתי - האם קיים סיכון זהה לכליות בנטילת אומגה 3 וכולי כפי שקיים בעת נטילת NSAIDS במרשם (אטופן וכולי)? תודה רבה איתן

לקריאה נוספת והעמקה

אומגה 3 נחשבת בטוחה לכליות כמו גם כורכומין.

בדרך כלל מה הסיבה הנפוצה לגודש בכליות?? אני בעיקרון שותה המון אבל תמיד שתיתי ככה ומעולם לא היה גודש תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גודש יכול לנבוע מאנטומיה מסוימת (כלומר מבנה הכליה ומערכת השתן), לחץ חיצוני (למשל בנשים בהיריון הרחם ילחץ ויגרום לגודש), אבן ועוד.

29/05/2019 | 14:02 | מאת: יעל

מזה כחצי שנה אני מטופלת בפרדינזון בשביל להגיע לרגרסיה בלי פרוטנריה. במינון הכי גבוה שלי הייתי ב60 מג ליום, נטלתי כארבעה חודשים. כיום עומדת על 25 מג וממשיכה בהורדת הסטראוידים מידי שבועיים בזהירות. יש לי רעידות בידיים שמפריעות לי לבצע עבודות מדוייקות כגון איפור ותפירה. האם התופעה תחלוף עם הפסקת הסטראוידים? בנוסף, צמח לי שיער באזור העורף. הבנתי שצמיחת שיער היא כן תופעה אופיינית של הסטראוידים. האם השיער נושר לאחר סיום הטיפול? תודה מראש על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן מרבית תופעות הלוואי חולפות לאחר סיום הטיפול, יש צורך בהרבה סבלנות. סביר שהתופעות שתארת יחלפו. הואיל ואת מטופלת כבר מזה 6 חודשים, ולאור תופעות הלוואי, כדאי להתייעץ עם הנפרולוג המטפל האם יש מקום לירידה מהירה מעט יותר במינון.

29/05/2019 | 08:05 | מאת: בטי

שלום רב, שאלתי מתייחסת לאמא שלי. ראשית היא מתקרבת לגיל 80, נוטלת באופן קבוע כדור להורדת לחץ דם ועד כה כאשר היתה הולכת לרופא המשפחה המדדים של לחץ הדם היו תקינים. אתמול היא ביקרה אצל הרופא שלה והוא מדד לה ערכים של 90על 55 האם זה נחשב למאד נמוך ומסוכן? אודה מאד לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה המרכזית היא איך אימך מרגישה. האם היא חלשה? האם היא מרגישה סחרחורת בשינויי תנוחה? האם לחץ הדם שלה צונח כשעומדת? אם כן ככל הנראה מטופלת כעת ביתר ויש לשקול עם רופא מטפל את הצורך בטיפול. אם אתסמינית ומרגישה בטוב רצוי שיהייה מעקב לחץ דם ביתי . לא נהוג להגיע להחלטה על סמך מדידה בודדת (כשאין תסמינים)

29/05/2019 | 13:14 | מאת: בטי

ראשית המון תודה על תשובתך, העניין קצת יותר מורכב. היא מתלוננת שאין לה כוח ולעיתים יש לה סחרחורת אבל לעיתים לא תמיד. הבעיה היא שהיא בקושי אוכלת מכיון שאומרת שאין לה תאבון אז יכול להיות זאת גם הסיבה שאין לה כוח ולא רק בגלל לחץ דם נמוך. האם כדאי לשוחח עם הרופא שתפסיק ליטול את התרופה להורדת לחץ דם היא לוחקת את זה כבר המון שנים.

נשמע שמצבה השתנה. אולי ירדה במשקל, ותזונה דלת מלח תורמות לירידה בלחץ הדם. תלונותיה בהחלט יכולות לנבוע מלחץ דם נמוך מדי כעת. ממליצה לך לדבר עם רופא מטפל שיבדוק אותה ויתרשם. מומלץ גם לשלוח בדיקות דם כלליות לספירת דם, תיפקןדי כליה, מלחים שונים, אלבומין ותיפקודי הכבד.

שלום, אשמח לדעת מה אומרים הממצאים: א.ס כליות ודרכי שתן * כאבים במותניים . בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך : 2018/02/26 * בדיקה תת מיטבית בשל חוסר שיתוף פעולה של הנבדקת . הכליות הודגמו תת מיטבית, בגודל דומה ותקין . פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים . לא נצפו גושים סולידיים, אבנים . בכליה ימנית הודגמה הרחבה מינימאלית של המערכת המאספת . שלפוחית השתן בקיבולת טובה , ללא ממצא פתולוגי גס . הודגם סילון שתן מימין . התרוקנות שלמה . סיכום: סיבת ההפניה: ממצאים: בדיקה תת מיטבית . הידרונפרוזיס קל בכליה ימנית

לקריאה נוספת והעמקה

גודש קל באגן הכליה יכול להיגרם משתיה של הרבה נוזלים (כהכנה לבדיקת האולטרסאונד עצמה). באולטרסאונד ראו שיש ניקוז שתן מכליה זו כך שהם מרמזים שהגודש לא נובע מחסימה של דרכי השתן. מומלץ לחזור על בדיקת אולטרסאונד עם שלפוחית ריקה ואם עדין יש גודש לפנות לאורולוג. כמובן שרצוי להגיע לבדיקה רגועים ולשתף פעולה כך שהבדיקה תהייה מיטבית.

בן 54 סוכרתי לחץ דם גבוה למרות טיפול תרופתי 170/100 מדידה אחרונה. נעשה איסוף שתן protein urine 315 בנוסף חולה טרשת עורקים סוכרת לא מאוזנת ..ממוצע 200 האם זה הערך של החלבון נחשב גבוה ומצריך טיפול ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מענין לדעת במטופל סוכרתי מה כמות האלבומין שמפריש בשתן. לסוכרתיים המפרישים מעל ל 300 מ"ג אלבומין (חלק מהחלבון הנמצא בשתן) ליממה יש סיכון גבוהה יותר לפתח אי ספיקת כליות שעלולה להתדרדר עד כדי דיאליזה. איזון תת מיטבי של סוכרת ויתר לחץ דם מאיץ את התהליך. סוכרת לא מאוזנת, יתר לחץ דם לא מאוזן ופרוטאינוריה כולם מחייבים טיפול למנוע תחלואה ותמותה.

27/05/2019 | 22:47 | מאת: ניסן

זה לא הסיטי הראשון שעשיתי העניים שעשיתי לבטן כולל חומד ניגוד נכון לעכשיו מה יכול לגרום בדרך כלל לגודש קל??רופאים מיון לא התיחסו לזה בכלל במידה ויש אבן כלשהיא במערכת השתן האם ניתן לטפל בה טיבעי זאת אומרת מיץ חמוציות יכול לעזור?? תודהשוב

לקריאה נוספת והעמקה

לא צינת מה הרקע שלך ולמה בוצעה הבדיקה. למה פנית למיון? סי טי עם חומר ניגוד לא יכול לאבחן אבנים בדרכי שתן. בדרך כלל יש לסי טי סקירה ראשונית ללא חומר ניגוד המאבחנת אבנים. אחד היתרונות של סי טי שהוא יכול לאבחן סיבות שונות הגורמות להרחבת אגן הכליה (כמו אבנים שכבר צוינו , גידולים שיוצרים לחץ על דרכי השתן. סי טי מיוחד יכול לאבחן גם גידולים קטנים בדרכי השתן). אין מה לדבר על טיפול כשאין אבחנה. מציעה לך לפנות ליעוץ אורולוג.

26/05/2019 | 14:35 | מאת: ניסן

שלום .ממה בדרך כלל יכול להיות טיפה גודש בכליות לבחור צעיר שכול הבדיקות שתן .כימיה רחבה.וספירה דם תקינים.כולל הדמיות אולטרסאונד.וסיטי שעברתי ב 2017 תודה

לקריאה נוספת והעמקה
26/05/2019 | 14:36 | מאת: ניסן

האם יכול להיות אבן שפספסו??

לא ברור מהשאלה באיזה הדמיה השתמשו. סי טי פרוטוקול אבנים היא בדיקה מאד רגישה ויכולה לאבחן אבנים מהרכבים שונים בקוטר של 2 מ"מ. אולטרסאונד יכול לפספס אבנים קטנות בעלות הרכב מסוים

26/05/2019 | 08:56 | מאת: אורית

מטופלת שבועיים בטריטרס כדור אחד.לחץ דם מאוזן ברוב היום.אך בבוקר לחץ דם מאד גבוה.האם צריך להוסיף כדור נוסף ביום

לקריאה נוספת והעמקה

אין מספיק מידע כדי לענות על השאלה. מינון התרופה, מחלות רקע, תרופות נוספות, בדיקות דם רלוונטיות וגם מה ערכי לחץ הדם הנמדדים בבוקר ובערב לפני שהתחלת תרופה וכעת - כל אלה חשובים למתן המלצות. לעיתים התרופה לא מספיקה ל- 24 שעות ואז מספיק לחלק את המינון שאת לוקחת בין הבוקר לערב כדי להגיע לאפקט טוב על איזון לחצי הדם. בטוחה שרופא המשפחה שמכיר אותך ואת הרקע יוכל לענות על השאלה בצורה טובה יותר.

25/05/2019 | 17:00 | מאת: הדס 80

מה המשמעות של המיפוי? אני אחרי אפיזודה של נפרוניה קשה והצטלקות כתוצאה מכך ( לפי CT ואולטראסונד) .אלו תוצאות המיפוי, אשמח להסבר יותר ברור על רמת התפקוד והשלכות

לקריאה נוספת והעמקה

לא יכולה לגשת לקישור

25/05/2019 | 19:59 | מאת: הדס 80

היי, אז אכתוב כאן ידני. כתוב: כליות בגודל רגיל, כליה ימיו קטנה לעומת שמאל. קליטה מופחתת מעט גלובלית בקוטב העליון מימין אך ללא פגמים קוטיקליים חד משמעיים. בחישוב תפקוד כלייתי יחסי: נמצא שכליה ימין תורמת 33 אחוז לסך התפקוד הכללי ( ייתכן בגלל הגודל) בעוד שכליה שמאל תורמת 67 אחוז.

נראה שיש פגיעה בתפקוד של כליה ימין, (יכול להיות משנית לזיהום הקשה). עם זאת, עדיין קיים תפקוד משמעותי של כליה זו. חשוב למנוע המשך פגיעה כלייתית כדי לשמר את התפקוד הקיים - לצורך כך חשוב מעקב נפרולוגי

שלום. בבדיקת דם נמדד קריאטינין 1.39 חשוב לציין שבמהלך 3 שנים אחרונות הוא עלה וירד בין 1.35 ל 1.1 ללא שום ממצאים אחרים.לפני שנה כל בדיקות דימות היו תקינות. חשוב לציין שהייתי בצום כמעט מוחלט 12 שעות אבל לפני תחילת הצום שתיתי הרבה קפה שחור. אני בן 49 ומשקל 81.5 קג. לחץ דם מאוזן תרופתית עם אוקסאאר 50 מג. ביקות שתן אחרונות: CREATININE- U SAMPLE 50.95 mg/dL MICROALBUMIN-U SAMP <7 MICROALBUMIN/CREAT NA לא ניתן לחישוב האם יש מקום לדאגה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערכי הקראטינין אינם תקינים. מומלץ לבצע איסוף שתן לפינוי קראטינין,בדיקתשתן למיקרוסקופ ואולטסאונד כליות ודרכי שתן. הממצאים בברור יעזרו לנפרולוג שיבדוק אותך להחליט האם יש מחלת כליה כרונית או שניתן לילה את הקראטינין למסת שריר למשל.

23/05/2019 | 16:17 | מאת: מאור

שלום רב.עשיתי בדיקת שתן ורציתי לדעת הנל אם התוצאות בסדר MICROALBUMIN/CREAT תוצאה לא ניתן לחישוב MICROALBUMIN-U SAMP תוצאה 3 > תודה .מודאג מעט

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה תקינה.

23/05/2019 | 16:03 | מאת: ברור בדיקת דם urea

תוצאות בדיקת הדם urea יצאו 53 הנורמה מופיע עד 43 קראטנין יצא 0.63 האם החריגה בבדיקת urea קטנה ואין להתיחס אליה או שזה צריך להדאיג מדובר בגבר בן 48 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא להתרגש מהחריגה.

23/05/2019 | 10:15 | מאת: בירור בדיקות דם שעשיתי

ברצוני לברר לגבי בדיקת דם שעשיתי להלן התוצאה :urea-53 קריאטינין-0.65 אני בן 48 האם אני צריך לדאוג לגבי החריגה בתוצאה

לקריאה נוספת והעמקה

האם לא מופעים לך ערכי יחוס של המעבדה? תקין

23/05/2019 | 15:57 | מאת: ברור בדיקת דם שעשיתי

מופיע הערכים בבדיקה שהנורמה הוא 43 ולי יצא 53 חורג מהנורמה האם החריגה קטנה וזה לא צריך להדאיג הקרטינין תקין

האוראה מעט מוגברת. יכול להיות בגלל שקצת התייבשת לפני הבדיקה. תחזור על הבדיקה בלי צום שתיה (כלומר אפשר לשתות מים לפני שעושים בדיקות דם)

22/05/2019 | 18:59 | מאת: יעקב

דר שלום בן 53 משקל תקין התקף פאניקה על רקע מכשיר לחץ דם לפני חמש עשרה שנה. חרדות לאורך השנים ברגע שהייתי רואה את המכשיר הרגליים היו מתכווצות וכל הגוף נדרך.. בבדיקות בכל זאת היה מתחיל ב 190/95 והיה קצת יורד ל 160/90. כמובן שהחרדה הייתה. עכשיו התחלתי לבדוק בבית וזו השאלה מקווה שאסביר טוב.. כשאני מתחיל לבדוק התוצאות מתחילות ב 150/85 ולאט לאט יורדות ואחר כך חוזרות לעלות אם בכמה בדיקות היה לי 125 על 75 האם ניתן להסיק מזה שייתכן וזה המצב שלי? היינו האם מספר בדיקות עם תוצאה כזו מאפשרות לי לקבל הבנה שאם הגעתי לערכים הללו משמא שהכל בסדר? תודה מראש ואשמח אם ש טיפים(:

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לעשות הולטר לחץ דם -24 שעות.

21/05/2019 | 19:13 | מאת: אבי

gfr15.5Vהאם ניתן לעשות משהו?? מצב קשה ישנו אדם שנקרא ירון מרגולין הטוען כי יכול לרפא אי ספיקה האם משהו שמע ניסה ???

לא מכירה טיפול קסם/ריפוי לאי ספירת כליות כרונית.

21/05/2019 | 15:48 | מאת: אילן

הציטוט שלך דם מיקרוסקופי בשתן (דם שאתה לא רואה אבל כן רואים בבדיקת השתן) יכול להיות ממקור של הכליות או מדרכי השתן. מטרת האורולוג ללשלול סיבות שונות - למשל גירוי של רירית השלפוחית מסיבות שונות, בעיות מבניות, זיהומים וגם לשלול שלא מדובר בממאירות (אם כי בגיל צעיר הסבירות נמוכה , ועולה בגיל מבוגר). במידה ולא נמצאת בעיה, הרי שיכול להיות שמדובר בדימום מיקרוסקופי מהכליות שנובע מפגיעה בממברנה ("המסננת של הכליה"). זה יכול להיות קשור למספר מחלות, וכאן תפקיד הנפרולוג לזהות את הבעיה. כאשר המקור הוא בכליות ומדובר בדימום מיקרוסקופי בלבד ללא כל ממצאים חשודים אחרים, הפרוגנוזה היא טובה. עכשיו למעלה ראית תבדיקות שתן שעשיתי רחבות יותר ולא נמצא דימום כמו שאמרת מיקרוסקופ...יש לי ממה לחשוש?? שאלה נוספת שהבנתי מהרופאים גם במיון שיש קשר הפיכין לטחורים שלא ציינתי אני סובל מטחורים קשים ודימום ונאמר לי שיכול להיות בגלל זה שורף השתן בעקיפין..עברתי לפני כחודשיים קולנוסקפיה שיצא תקין תודה רבה רבה דר

לקריאה נוספת והעמקה

אם בדיקות שתן נוספות לא מראות דימום, לא צריך המשך בירור.

20/05/2019 | 08:16 | מאת: איתן

בן 73 קראטנין בין 1.5 ל1.6 gfr46.61 קיבלת כדור M S Mהמכיל מתיל סולפיל מתאן.האם לכדור זה יש השפעה על הקראטנין.

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה נחשבת בטוחה לשימוש ללא תופעות לוואי כליתיות. ככל תרופה, כדאי לעקוב אחר בדיקות לוודא שאין החמרה בבדיקות תחת טיפול.

GLUCOSE - U STRIPתוצאהNORMAL BILIRUBIN- U STRIPתוצאהNEG KETONES- U STRIPתוצאהNEG SPECIFIC GRAV-U STRIתוצאה1.010 fL PH- U STRIPתוצאה6.5 PROTEIN- U STRIPתוצאהNEG UROBILINOGEN-U STRIPתוצאהNORMAL RBC calc. - U STRIPתוצאה0 RBC/microl. NITRITE- U STRIPתוצאהNEG LEUCOCYTES - U STRIPתוצאהNEG. אז חזרתי על הבדיקה שתן ...כמו שאמרת האם זה תקין..האם זה בדעקת שתן שבודקים בה הכול?? תודה אילן

לקריאה נוספת והעמקה

זו בדיקה תקינה

18/05/2019 | 22:02 | מאת: אילן

שוב אני שואל..מדובר בבחור צעיר השאלה שלי היא שרשום בהפניה לאורלוג דם ..ללא זיהום מה זה אומר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דם מיקרוסקופי בשתן (דם שאתה לא רואה אבל כן רואים בבדיקת השתן) יכול להיות ממקור של הכליות או מדרכי השתן. מטרת האורולוג ללשלול סיבות שונות - למשל גירוי של רירית השלפוחית מסיבות שונות, בעיות מבניות, זיהומים וגם לשלול שלא מדובר בממאירות (אם כי בגיל צעיר הסבירות נמוכה , ועולה בגיל מבוגר). במידה ולא נמצאת בעיה, הרי שיכול להיות שמדובר בדימום מיקרוסקופי מהכליות שנובע מפגיעה בממברנה ("המסננת של הכליה"). זה יכול להיות קשור למספר מחלות, וכאן תפקיד הנפרולוג לזהות את הבעיה. כאשר המקור הוא בכליות ומדובר בדימום מיקרוסקופי בלבד ללא כל ממצאים חשודים אחרים, הפרוגנוזה היא טובה.

17/05/2019 | 16:40 | מאת: אילן

שלום רב לאחר בדיקת שתן רשום פלוס 2 הומטריה ללא זיהום מה זה אומר?? זה טיפה או הרבה דם ומה הכוונה ללא זיהום קצת לחץ קצת הרבה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

סטיק בבדיקת השתן שלך ככל הנראה לא איבחן ניטריטים או נוכחות כדוריות דם לבנות שהימצאותן בשתן יכול להצביע על תהליך דלקתי/זיהום. הסטיק העלה חשד לנוכחות דם בשתן, (אך על מנת לאשש זאת יש לשלוח את הבדיקה להסתכלות תחת מקרוסקופ). אם לא ראית שתן אדום אז הכמות של הדם בשתן היא מיקרוסקופית (קטנה מאד). החלטה על המשך ברור תלויה בגיל/מחלות הרקע/ובתסמינים. כשיש בדיקה שאינה תקינה מומלץ לחזור עליה לפחות פעם אחת.

17/05/2019 | 16:15 | מאת: המשך לפוסט מטה

ציטוט שלך מומלץ לחזור על הבדיקה של הסטיק ולשלוח גם בדיקת שתן למיקרוסקופ. האורולוג כתב שנתן לך מרשם ושלא היה צריך לעשות התערבות (=טיפול נוסף). אני שואל זה לא האורלוג רשם את זה .זה רופא המשפחה רשם זאת בהפניה לאורולג אבל לא קיבלתי שום טיפול אז אני לא מבין תמשמעות שלך מה זה אומר זה קשור לתרופות??

לקריאה נוספת והעמקה

מציעה לך לדבר עם רופא המשפחה שלך ולקבל הבהרות

17/05/2019 | 10:54 | מאת: לאחר ניתוח

ד"ר סוטנדורף שלום רב , אני בן 61 , ולפני 3 חודשים עברתי ניתוח להסרת גידול קטן מאוד מכיס שלפוחית השתן .הגידול אמנם היה סרטני אבל בבחינת low grade Ta. לפני מספר ימים עברתי אף ציסטוסקופיה ראשונה לאחר הניתוח- בהתאם לפרוטוקול- ואין לעת עתה הישנות הגידול .גם בדיקת שתן לציטולוגיה יצאה תקינה .אבל ,שמתי לב כבר חודש לאחר הניתוח שבעת מאמץ קל במכון הכושר! (הליכה על הליכון) כעבור כחצי שעה אני חש צורך בהשתנה - וההשתנה הינה דמית .אין כאבים ,אולי מעט תחושת גירוי וזהו .הדבר נבדק על ידי ביסודיות ולא מתרחש כלל במשך היום אלא רק לאחר הליכה די מתונה על ההליכון במשך שעה .אני במשקל תקין בנוי טוב עושה ספורט לפני ואחרי הניתוח .מה עצתך לתחילת הבירור שהלא כנראה שישנה בעיה כלשהי בין הקשורה לניתוח בין חדשה ובכיוון אחר .תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אם לסכם התפתחה אצלך תופעה חדשה שלא הייתה טרם לניתוח שהיא exercise induced macrohematuria (= המטוריה גלויה). ראשית המטוריה סביב התערבות בדרכי השתן היא תופעה ידועה ומוכרת בשבועות שאחרי הניתוח. על מנת לאפשר ריפוי ממליצים האורולוגים להימנע מפעילות גופנית (ספורט) כ 6 שבועות אחרי ההתערבות. סמיכות הופעת exercise induced hematuria לניתוח והחזרה היחסית מוקדמת לפעילות מרמזת אולי על קשר נסיבתי. אני ממליצה להיוועץ ראשית באורולוג שלך (אולי יש ממצא בציסטוסקופיה שמסביר המטוריה ואתה לא יודע לקרוא אותו נכון) , ולהפחית עצימות של פעילות גופנית. האורולוג בוודאי יפנה אותך להמשך ברור אם יחשוב שיש צורך .

תודה ד"ר . אעשה כעצתך , אבל לא אני עיינתי בתוצאות הציסטוסקופיה .המנתח שניתח אותי לפני 3 חודשים עשה בעצמו את הציסטוסקופיה ואמר לי ב- live שהכל תקין ואין הישנות הגידול לעתה עתה .

16/05/2019 | 14:34 | מאת: נירן

אז כמו שאמרתי במיון לקחו שתן והכניס למבחנה כאילו למעבדה ותקין אולי אני קצת התבלבלתי לגבי סטיק ומבחנה

לקריאה נוספת והעמקה
16/05/2019 | 16:43 | מאת: שאלה קטנה לא קשורה

קודם הרבה תודה על המענה המהיר והמיקצועי הנוסף רציתי לשואל שאלה כללית קצת לא קשורה בהפניה שקיבלתי לאורלוג רשום prescription given without need for int אבחנה משוערת מה זה אומר בדיוק?? הרבה תודה

מומלץ לחזור על הבדיקה של הסטיק ולשלוח גם בדיקת שתן למיקרוסקופ. האורולוג כתב שנתן לך מרשם ושלא היה צריך לעשות התערבות (=טיפול נוסף).

15/05/2019 | 15:34 | מאת: נירן

שלום יצא לי שהערך בבדיקה בסטיק במקום פלוס 2 שזה אומר שיש קצת דם אבל בסטיק במיון שנשלח למעבדה הכול תקין בשתן האם יכול להיות בקופת חולים אצל האחות שיש בעיה בסטיקים המקלות לפי הבנתי מהרופא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא סיפרת מה הרקע לבדיקת השתן. כעקרון יש מצב של המטוריה מיקרוסקופית (דם סמוי בשתן) שמופיע באופן התקפי (לא קבוע). בדיקת סטיק שתן יכולה להיות חיובית באופן שגוי (זאת אומרת שאין דם בשתן אבל הבדיקה מרפאה שיש). על מנת להוכיח דם בשתן לשלוח את השתן להסתכלות במיקרוסקופ (מכונה משקע שתן).

16/05/2019 | 14:32 | מאת: המשך

וזה מה שעשו במיון לקחו שתן למעבדה מה זה אומר טולי אני מתבלבל בין סטיק לשתן במעבדה שבודקים

גם במעבדה בודקים למעשה סטיקים באמצעות מכונה מיוחדת. יכול להיות הבדל בין הבדיקות בגלל סטיקים שפג תוקפם, תקלה טכנית בביצוע או סיבות אחרות. יכול גם להיות הבדל אם הבדיקה לא בוצעה במקביל. אם יש חשש מנוכחות כדוריות דם אדומות בשתן, הבדיקה המומלצת היא הסתכלות על השתן במיקרוסקופ כפי שציינה ד"ר סוטנדורף (שתן למיקרוסקופיה)

שלום, האם בבדיקת קראטינין בשתן (איסוף 24 שעות) זה משנה אם באותה יממה אצרוך יותר או פחות חלבון מהרגיל? יש ימים שאני אוכל רק ירקות ולחם ויש ימים שאני בולס ארוחות בשריות גדולות מאד. האם זה משנה על איזה יום "יפול" איסוף השתן לקראטינין? תודה רבה גור

לקריאה נוספת והעמקה

אני ממליצה שביום ביצוע האיסוף תקפיד על תזונה מאוזנת ולא "תבלוס ארוחות בשריות גדולות מאד". עומס הבשר עלול לגרום להפרשה מוגבץ של קראטינין בשתן ולעוות את תוצאות האיסוף.

תודה רבה!

שלום רב,אובחנתי לפני מספר חודשים כחולה אי ספיקת כליות כרונית עקב לחץ דם גבוה. המצב הבריאותי ממשיך לדרדר באופן עיקבי למרות הקפדה על דיאטה ספורט ואיזון לחץ דם. כרגע קריאטנין 2.5 לפני חודש היה 2.3 ולפני שנה 1.8 השאלה שלי היא מה ניתן לעשות כדי למנוע הידרדרות נוספת אם זה בכלל אפשרי או שעלי כבר עכשיו להכין עצמי לטיפולי דיאליזה או השתלה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא כתבת מה גילך, ומחלות רקע אחרות אם יש. האם אתה מעשן? סובל מעודף משקל או מסוכרת? האם יש חלבון בשתן ואם כן כמה? ומה הממצאים בבדיקת שתן למיקרוסקופ. ראשית יש לשלול סיבה הפיכה ברת טיפול שגורמת להתדרדרות מואצת של התפקוד הכלייתי כעת (כמו חסימה בדרכי שתן, נטילת תרופות שידועות כמזיקות לכליות כגון משכחי כאבים שאינם על בסיס סטרואידים כמו נורופן למשל, הליך דלקתי הפוגע בכליות כדוגמאת אחדות). אם נשללו סיבות הפיכות יש לאזן היטב לחץ דם, סוכרת , דיסליפידמיה, להפסיק לעשן, לשמור על דיאטה דלת מלח וחלבון. יש לשקול יחד עם נפרולוג מטפל טיפול תרופתי שיכול להאט קצב התדרדרות ביחוד עם יש פרוטאינוריה. יש להתחסן (למשל כנגד צהבת B ) ומומלץ למי שלא מתנגד עקרונית לתרום אברים לעשות כרטיס אדי. יש לטפל במחלת עצם של אי ספיקת כליות ועוד. טיבעה של מחלת כליה כרונית היא להתדרדר אך איזון מיטבי של גורמי הסיכון שמניתי מעלה יכול להאט את קצב ההידרדרות. נפרולוג מטפל ישוחח איתך על הכנה לטיפול כלייתי חליפי לפי המהלך והממצאים אצלך.

13/05/2019 | 16:27 | מאת: מישהו

שלום פרופ' אמי בת 64, לפני כשנה עברה ניתוח להוצאת גוש סרטני מהשד + טיפול קרינה תוך ניתוחית חד פעמי. לאחר מכן החלה בטיפול אנטי הורמונלי ל -5 שנים (לטרוזול 2.5 מ"ג). בשל הסיכון לאוסטיאופורוזיס המשני לטיפול זה החלה לקבל טיפול בפוסלאן חד שבועי. לקראת ביקורת אנדוקרינולוגית נתבקשה לבדיקות משק הסידן. בין הבדיקות ניתן לה איסוף שתן לסידן וקריאטנין אך רופא המשפחה ניפק הפניה (כנראה בטעות) גם לאיסוף לחלבון. בתוצאות האיסוף לחלבון מופיע NA לא ניתן לחישוב (4>) מה ניתן להבין מהבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא בטוחה האם הכוונה ב- NA לחלבון שהינו not available או שמדובר באיסוף לנתרן. בכל מקרה לא ברור האם הבעיה טכנית או שבאמת אין חלבון בשתן. בדרך כלל יש מעט חלבון בשתן גם באנשים בריאים אך אם אין חלבון, זה בסדר. מטרת הבדיקה היתה לוודא שאין הפרשה מוגברת של חלבון.