פורום נפרולוגיה

תחום הנפרולוגיה עוסק באבחון וטיפול במחלות כליה. הפורום עוסק במחלות הכליה השונות, בדרכי טיפול ומניעת התקדמות אי ספיקת כליות, בשיטות לטיפול כלייתי חליפי במקרים של כשל כלייתי, בהפרעות במאזן המלחים בגוף, וכן ביתר לחץ דם. .
2583 הודעות
2388 תשובות מומחה

מנהלי פורום נפרולוגיה

03/01/2019 | 12:29 | מאת: שירה

אשמח לפענוח: GLUCOSE - U STRIP Normal BILIRUBIN- U STRIP Neg KETONES- U STRIP Neg SPECIFIC GRAV-U STRI 1.027 PROTEIN- U STRIP 10 mg/dL NITRITE- U STRIP Neg LEUCOCYTES - U STRIP Neg RBC calculate urine 10 cells/µl UROBILINOGEN-U STRIP Normal PH- U STRIP 5.5 ASCORBIC ACID - URIN - COLOR-SED - CLARITY-SED - LEUCOCYTES-SED 1 /HPF ERYTHROCYTES-SED 2 /HPF EPITHELIAL-SED 2 cells/µl MUCUS-SED 2 cells/µl

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה לא נלקחה בצורה תקינה. כאשר נותנים דגימת שתן, יש להתחיל את מתן השתן בשירותים ורק מהשתן האמצעי לתת את השתן בכוס. סה"כ הבדיקה בגדר התקין. יש מעט כדוריות אדומות בשתן, בערכים הנחשבים תקינים. גם החלבון בתחום הנחשב תקין. כדאי לחזור על הבדיקה בעתיד בצורה שציינתי.

01/01/2019 | 20:17 | מאת: דנה

לפני שלושה חדשים עברתי ניתוח להוצאת אבן מהשופכן.לפני הוצצאת האבן כמות ההסידן בשתן היתה 320.היום ההיתי בביקורת אצל הרופא המנתח עם תוצאות הבדיקות וכמות הסידן היא 220.שאר הבדיקות טובות כולל אולטרסאוד שמראה שאין הרחבה במערכת המאספת ואין גודש. בכל זאת הרופא נתן לי כדור בשם disothiazid 12.5.האם לדעתך הכרחי לקחת את התרופה? בבדיקה של האבן התוצאה 100% קלציום אוקסאלאט אודה לתשובתך בעבר עזרת לי מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

הכמות התקינה של הפרשת סידן תלויה במשקל גוף, כאשר הערך העליון לרוב מוגדר כ- 200 מ"ג באישה. מטרת התרופה להפחית את הפרשת הסידן בשתן על מנת להפחית את הסיכון להווצרות אבנים נוספות. זה צריך להיות מלווה בשתיה מרובה ושינויים תזונתיים - כדאי לפגוש דיאטן אם עוד לא עשית זאת. בהצלחה.

01/01/2019 | 19:35 | מאת: רוני

רצ"ב חלק מתוצאות US כליות : כליה ימנית - בגודל 15.11 ס"מ, פרנכימה מסויידת , ללא אבנים או הידרונפרוזיס. כליה שמאלית - בגודל 20.13 ס"מ, פרנכימה שמורה, ללא אבנים או הידרונפרוזיס. מה המשמעות של פנרכימה מסויידת ?

לקריאה נוספת והעמקה

מדוע הכליות שלך גדולות כל כך? זו שאלה חשובה יותר מפרנכימה מסוידת. האם זה ידוע? האם אתה סובל ממחלת כליות פוליציסטית? כי לא תארת ציסטות בתשובה. פרנכימה מסוידת יכולה להעיד על מצב של הפרשת סידן עודפת בשתן

02/01/2019 | 20:23 | מאת: רוני

המידות שגויות כתוצאה מהעתק הדבק של תוצאות הבדיקה, המידות הנכונות הן : ימין 11.15 שמאל 13.20 האם יש משמעות בעייתית לפנרכימה מסויידת? האם יכול להצביע על גידול?

כאמור פרנכימה מסוידת יכולה להעיד על משקעי סידן.

01/01/2019 | 16:57 | מאת: מישהו

שלום בחודש וחצי האחרון כל פעם שאני הולך לשירותים יש קצף ובועות בשתן הייתי אצל רופא משפחה שהביא לי בדיקת שתן כללית שיצאה תקינה ,האם יש ממה לחשוש או שמה כנראה זה ללא משמעות כמו שאומר רופא משפחה

לקריאה נוספת והעמקה

אם בדיקת השתן תקינה אכן סביר שהכל בסדר.

31/12/2018 | 17:06 | מאת: ללא שם

שלום רב, נוגע לי על חלבון בשתן בהריון השני שלי. שהיה די גבוה וכל איסוך שתן היה על 300-400 . לאחר ההריון עשיתי שוב איסוף שתן ועדיין היה על 200-300. לא מזמן עשיתי איסוף בוקר ולילה באיסוף בוקר על כמות של 1100 יצא 40.50 באיסוף לילה על כמות של 300 יצא 43.60 כל הבדיקות האחרון כולל C4-C3 ובדיקות דם אחרות כולל שתן יצאו תקינות. האם הבדיקה של איסוך שתן יום ולילה תקינות? אני לא יודעת את היחס. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הפרשת חלבון של עד 150 מג ליממה נחשבת תקינה. אם מחברים את הפרשת החלבון בשתן של האיסוף האחרון יום ולילה יוצא 84 מג. זה תקין

31/12/2018 | 19:23 | מאת: ללא שם

תודה רבה על התשובה המהירה. מכיוון והמתנ לתור לנפרולוגית הוא ארוך, אז רוםא המשפחה עשה לי חישוב אחר- הוא עשה חישוב של היום שיצא 440 ( על כמות 1100 ל-.50 40) 'ו - 126 ( על כמות 300 ל- 43.6). הוא אומר צריך לעשות סה"כ ויצא 500+ אני לא כל כך הבנתי אבל הוא די הלחיץ אותי. האם לא צריך לעשות יחסי ל -100 מ"ל לכמות?

צריך לראות את התשובה. בדרך כלל בתשובות של איסופי שתן נותנים את התחשיב הכולל של כמה חלבון הופרש בפרק זמן מסוים.

01/01/2019 | 22:33 | מאת: ללא שם

PROTEIN- U SAMPLE 40.65 mg/dL איסוף בוקר כמות 1100 PROTEIN- U SAMPLE 43.25 mg/dL איסוף לילה כמות 300 בידיוק כמו שאמרתי לך. הרופא אמרה שיש להתחייב גם אם יש חלבון בשתן בלילה. אבל הרופא משפחה לא אמר כלום רק עשה חישוב מוזר ויצא לו ביחד 500 .

התשובות ניתנו לדציליטר והרופא שלך המיר את היחסים בהתאם לכמות השתן. אכן תשובתו נכונה. הפרשת החלבון היא מעל לנורמה וצריך הערכת נפרולוג.

31/12/2018 | 16:41 | מאת: ליאת

ההמשך לשאלה gfr סביבות 26,27

לקריאה נוספת והעמקה

אז ההמלצה היא לא לעבור מינון יומי של 150 מג

שלום, שבוע שעבר היתי עם בני בן החודש באולטרסאונד כליות, להלן התוצאות: כליה שמאלית- גודל 5.2 סמ, ממצאים בכליה שמאלית תקינים. כליה ימנית- גודל 5.1 סמ עובי הפרנכימה בקוטב תחתון 1.2 סמ, cmd שמור. הודגמה הרחבה קלה של מערכת מאספת, אגן וגביעים. אגן הודגם ברוחב 0.27 סמ. הפנו אותנו להמשך טיפול מול רופא באיכילוב אך התור הקרוב רק עוד חודשיים. האם יש לי סיבה לדאוג? מה אומרות התוצאות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

נא להפנות את השאלה לפורום נפרולוגיה ילדים.

31/12/2018 | 08:54 | מאת: ליאת

שלום רב. אני שואלת כי לפעמים גם רופאי המשפחה לא יודעים. אני לוקחת ליריקה בגלל נתרופתיה ברגליים בעקבות סיבוך הסכרת. 75 מג × 2 ביום. הכאבים בזמן האחרון החמירו . האם מותר עם אי ספי קת כליות כרונית קראטנין בסביבות 2.2 2.1 לקחת 150 מג × 2. במקום 75 מג ??

לקריאה נוספת והעמקה

זה תלוי ב eGFR. אם הוא בין 30-60 אז אפשר להגיע למינון (מקסימלי של 300 מ"ג). עדיף בהדרגה ל150+75 ואז ל 150 X2.

30/12/2018 | 22:50 | מאת: אביטל

ערב טוב דר' לבני בן ה7 שנים יש מלפרומציה עש כיארי סוג 1 במסגרת מעקב עבור הכיארי ביצענו שבוע שעבר .mri מוח ועמוד שדרה צווארי וגבי.. בפענוח של העמוד שדרה הצווארי והגבי רשוום. אנומליה מבניית ידועה של בסיס הגולגולת והמעבר הקניו צרביקלי . החוט הכלול בסריקה הינו בעל קוטר ואותת תקינים ללא סירינקס. ממצא נוסף מוקקד אות קטן גבוה בt2 באספקט אינטרפולרי לטרלי בכיליה הימנית. יתכן ציסטה קטנה. לקורולציה עם בדיקת us . רציתי לדעת בבקשה מה אומר הממצא בנוגע לכיליה ומה זה אומר ציסטה בכיליה והאם זה מסוכן אצל ילדים ?

לקריאה נוספת והעמקה

נא להפנות את השאלה לפורום נפרולוגיה ילדים

30/12/2018 | 16:42 | מאת: דניאלה בראונשטיין

תינוק בן שנתיים וחצי שתה המון מים בגן ולא התפנה כל היום. עשו לו אולטרה סאונד בטן שבוע שעבר והממצא: הרחבת אגן הכליות. מבקשת לדעת מה ניתן לעשות, האם לפנות למיון?

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי את לוח הזמנים. אם היום לא נותן שתן, יש לפנות איתו לבדיקת רופא דחופה במסגרת קופת חולים / מוקד ואם אלה לא זמינים - מיון. אם מדובר באירוע שארע שבוע שעבר ומאז נותן שתן, ממליצה לפנות בדחיפות לרופא הילדים שיפנה אתכם להמשך בירור וטיפול. אם קיימות שאלות נוספות בנושא ממליצה לפנות לפורום נפרולוגית ילדים ולא לפורום זה. בהצלחה.

28/12/2018 | 08:11 | מאת: אבי

שלום לד"ר, רצתי לשאול אני בן 21 והתבקשתי מהרופא לבדוק לחץ דם בבית, יש לי מכשיר חשמלי למדידה, עכשיו כל פעם שאני מודד אני נכנס ללחץ והדופק שלי עולה, ואני חושב שזה משפיעה על הלחץ דם שלי כי התוצאות הם 150/88 או 143/88 בערך, אבל אם אני נשכב אז אני מצליח להירגע לגמרי הדופק שלי חוזר להיות רגיל ואז התוצאות הם 126/77 ואילו יורדות ל120 השאלה מה להגיד לרופא על התוצאות כי אני לא יודע אם זה בסדר שבדקתי השכיבה אבל שאני מתיישב ובודק אני ישר נלחץ אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

לחץ הדם מושפע ממנח גוף ויש חשיבות לאופן המדידה. ערכי החיוס (מוגבר, תקין) הם בישיבה. ממליצה לך לבצע בדיקת הולטר לחץ דם של 24 שעות.

מושתל 10 שנים . בחצי השנה האחרונה עולה כל הזמן החלבון באיסוף שתן . בבדיקת אולטראסאונד שעשיתי השבוע הופיע לראשונה צחסטה. 1.5 סמ בכליה המושתלת. האם הציסטה יכולה להיות הגורם לעליה ברמות החלבון בשתן. הקריאטנין עדיין תקין סביב 1.

לקריאה נוספת והעמקה

ציסטה פשוטה לא גורמת לתסמינים כלשהם, לא מחייבת מעקב. היא לא תגרום לפרוטאינוריה.

24/12/2018 | 18:42 | מאת: ויקי

שלום אני בת 39 ויש לי הרגשה שיש כל הזמן פיפי והשתנה מרובה. עשיתי בדיקת שתן ותרבית. הבדיקה יצאה תקינה חוץ מ-75 כדוריות דם לבנות (שזה לא תקין). והתרבית יצאה שלילית. בנוסף עשיתי בדיקת שתן קצרה שבודקת את היחס בין הקריאטנין לבין אלבומין ויצא 0 ( שזה אומר תקין) ובדיקה של היחס בין קריאטנין לחלבון הכללי ויצא 110 ( לפי הטווח בגרף) צריך להיות בין 0 עד 200). בבדיקת דם הקריאטנין יצא 0.51 שזה הגבול התחתון בגרף. הרופא משפחה אמר לי שזה לא מספיק מדוייק ורצוי שאעשה גם איסוף שתן של 24 שעות. אם כל הבדיקות יצאו תקינות ואין חלבון אני באמת צריכה לעשות איסוף שתן? או שזאת בדיקה מיותרת?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן הבדיקות תקינות. מניחה שהרופא שלך רוצה להיות בטוח לחלוטין ולכן נשלחת לאיסוף השתן. ממליצה על בדיקת רופא נשים. פטרת וגינלית יכולה לתת תסמינים דומים

24/12/2018 | 17:34 | מאת: משה

להלן תוצאות בדיקת אולטרסאטנד שעשיתי. אני בן 45 ובריא בד"כ. בבדיקת דם נמצא PSA ברמה של 5.34. ובבדיקת ה US: הכליות בגודל ומבנה תקינים. ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים. בכליה מימין הודגמה ציסטה קורטיקלית קטנה. מערכת מאספת כפולה בכליה שמאלית . שלפוחית השתן בקיבולת טובה, בנפח כ- 238 סמ"ק, עם דופן סדיר ,ללא ממצא בתוכה. לאחר ההתרוקנות ללא שארית שתן. הופקו סילוני שתן משתי הפיות. בלוטת הערמונית מוגדלת, בנפח כ- 41 סמ"ק. מה משמעות הבדיקה והאם בלוטת ערמונית בגודל 41 (האם זה לא אמור להיות אורך ולא נפח) תקינה לגילי? מה משמעות הציסטה והמערכת הכפולה בכליה?

לקריאה נוספת והעמקה

כעקרון אלה שאלות המכוונות לאורולוג. נפח הערמונית אכן מוגדל מעט (מודדים נפח ולא אורך) . ציסטה קטנה בודדת אינה מטרידה ודורשת מעקב אולטרסאונד בעוד שנה. מערכת מאספת כפולה הינה וריאנט אנטומי, כלומר איזושהי פתולוגיה שקרתה בזמן התקופה העוברית. אין לה משמעות מיוחדת בגילך.

23/12/2018 | 10:08 | מאת: דני

בן 64 סכרת ולחץ דם, מה המשמעות של בדיקת קריאטינין 1.25 ו- מיקרואלבומין /CEART 117

לקריאה נוספת והעמקה

נוכחות אלבומינוריה היא פעמים רבות ביטוי לפגיעה סוכרתית של סוכרת או ליתר לחץ דם לא מאוזן. אם יש גם רטינופטיה (פגיעה ברישתית) אז נהוג להניח שהפגיעה היא מישנית לסוכרת.

22/12/2018 | 20:56 | מאת: מעיין

היי בני בן 13 גובה 169 משקל 58 בשל כאבי ראש עשיתי לו בדיקת לחץ דם יצא 118/54 האים זה תקין גבולי גבוה ??

לקריאה נוספת והעמקה

אנא פני לפורום רפואת ילדים/נפרולוגית ילדים

שלום רב , אני בן 61 עם לחץ דם גבוה במשך יותר מ20 שנה עברתי שני צנתורים כיום לחץ דם יציב ובטווח הנורמה במשך 10 חודשים הקיארטנין שלי עלה מ1.9 ל5.4 כאשלגן 3.3 ותמיד בטווח הנורמה החלבון בשתן ירד . הרופא המטפל שלי שלח אותי לסיטי ללא חומר ניגודי ולהלן התוצאות האנדרנל הימני מכיל קשרית בגודל 1.4 סמ וצפיפות 25HU האנדרל השמאלי מגושם מכיל מספר קשריות בגודל 1 סמ בצפיפות 20HU . הכליה הימנית בגודל ומנח תקינים עם פרנכימה דלה , בקוטב התחתון ממצא דומה בגודל 2.3 סמ ציסטה קרוב לוודאי האורטר הימני הודגם עדין. הכליה השמאלית בגודל ומנח תקינים עם פרנכימה דלה בקוטב עליון ממצא קורטיקלי היפודנסי בגודל 3.6 סמ ציסטה קרוב לוודאי . האורטר שמאלי עדין. מה זאת אומרת ומה עלי לעשות הרופא היפנה אותי לדופלר. למה הידרדרות כל כך מהירה עליה בקיראטנין מפחידה אובד עצות. מבקש עזרה והמלצה ברור לי שזה לא מקום לתת אבחנות אבל אשמח לאיזשהי הארה . תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אכן הדרדרות מהירה הדורשת בירור. זה לא המהלך האופייני של אי ספיקת כליות כרונית משנית ליתר לחץ דם ועל כן יש לחפש סיבה אחרת. בהדמיה מתוארת פרנכימה דלה בכליות, כלומר רקמת הכליה מועטת מה שמעיד על מחלה כרונית, אך ההדמיה לא מסבירה מדוע ההדרדרות המהירה. דופלר אכן בדיקה חשובה לבדוק האם ישנה היצרות בעורקי הכליות היכולה להסביר זאת. לא תארת מה יש בבדיקות נוספות - האם יש אנמיה חדשה, הפרעות במלחים פרט לאשלגן, מהי רמת האלבומין, גלובולין. מה בבדיקת השתן. תרופות חדשות? מניחה שנבדקת על ידי נפרולוג במהלך החודשים האחרונים? בהתאם לממצאי השתן מרחיבים את הבירור למחלות סיסטמיות שונות (כלומר כאלה הפוגעות בכלל הגוף ולא רק בכליות), יתכן וכבר בוצע. במקרים של הדרדרות מהירה לעיתים אנו אף ממליצים על ביופסית כליה אם כי כאשר הפרנכימה דלה, לא תמיד ניתן לבצעה בפועל. בנוגע לממצאים בבלוטות האדרנל - גידולים שפירים הנקראים אדנומות באדרנל יכולים להפריש הורמונים שונים הגורמים ליתר לחץ דם שניוני (כלומר משני להפרשת ההורמונים הללו). נוכחות אשלגן נמוך במטופל עם אי ספיקת כליות משמעותית מכוון למצב זה. האם בוצע בעבר בירור לסיבה ליתר לחץ דם? כלומר בירור הכולל בדיקות דם ואיסופי שתן להורמונים שונים? אכן קשה לתת אבחנות מבלי לקבל את המידע המלא והבירור עד כה, אך ממליצה, במידה ולא בוצעה בחודשים האחרונים, על הערכת נפרולוג בהקדם. בהצלחה.

תודה דר על התשובה המהירה. בדיקת שתן תקינה לחלוטין האלבומין תקין ישנה אנמיה מקבל זריקת אראנספ 50 מק"ג ורמת סידן נמוכה ואילו זרחן מעל הנורמה . ברקע סובל מגאוט במשך 30 שנה. האם במצב של אי ספיקת כליות כה מתקדם יכול להיות שגודל ומנח כליות תקין לחלוטין ? המון תודה לך

הפרנכימה בכל כליה 1.55 ס"מ עובי

גודל ומנח הכליות יכול להיות תקין גם בשלבים מתקדמים של אי ספיקת כליות.

תודה על התשובה דוקטור בן בסט , אז בעצם סיטי ודופלר לא רלוונטים כי גודל של כליה וצורתה לא משתנים גם באי ספיקת כליות סופנית ובעצם רק קיראטנין וכל מה שנגזר ממנו קובעים את מצב הכליות...

באי ספיקת כליות מתקדמת אפשר לראות באולטרסאונד ירידה ברקמת הכליה (פרנכימה) ועם הזמן לעיתים גם הכליות קטנות בגודלן, אם כי תלוי במחלה שהביאה לאי ספיקת הכליות ובדרגת האי ספיקה

20/12/2018 | 14:54 | מאת: סיון

הבן שלי , בן 15עם כליות פוליצסטיות אשר התגלו באולטרסאונד. כעת 3 ציסטות. תפקוד כליות תקין. האם אני יכולה לתת לו ריטלין, זה יכול לפגוע לו יותר בכליות?............ .......... .. ... ... ... .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. . . . .. .

לקריאה נוספת והעמקה

יש תיאורים בודדים של השפעת ריטלין על זרימת הדם לכליה ברמת המעבדה. עם זאת, אין התווית נגד לטיפול בריטלין במטופלים עם אי ספיקת כליות או במטופלים עם מחלת כליות פוליציסטית. כמו כל תרופה - לתת במינון הנמוך ביותר הדרוש לפרק הזמן הקצר הדרוש.

19/12/2018 | 21:54 | מאת: רות

כבר כמעט שבוע + שמתי לב למעין כתמי שמן בשתן שלי ברמה מוגזמת ...אני גם משתעלת מלא ללא סיבה ( אין לי כאבי גרון או דלקת כלשהי)ויש פעמים שאני ממש נחנקת מהשיעול ואז אני מרגישה את הדופק מהיר וחזק בכל הפנים , מתייבש לי הפה במהירות , ויש לי תכיפות במתן שתן למרות שאני לא שותה הרבה , וכל זה קצת מלחיץ ...האם יש סיבה ללכת להיבדק ? (לצערי יש קושי בניידות למרפאה בגלל כיסא גלגלים , לכן עדיין לא ממהרת להיבדק ) אשמח לתשובה תודה ....

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי מתחילה בבדיקת שתן לכללית ותרבית. אינך צריכה להגיע למרפאה בעצמך על מנת לבצע את הבדיקה ומישהו יכול להביא אותה עבורך.

19/12/2018 | 21:52 | מאת: טל

שלום ד״ר, בעקבות אבן בכליה שהובילה להתקף כאב עיוותי בזמן שנדדה לה לשופכן, המולץ על בירור מטבולי, שכלל שני איסופי שתן של 24 שעות. להלן תוצאות האיסוף: Citrate 108.72 mg/g creat Creatinine (u) 1.8 g/24 Uric acit (u) 627.8 mg/24h Phosphore (u) 0.7gr/24h Oxalate (u) 26 mg/24h לציין: לא נבדק סידן באיסוף השתן. נפרולוג המליץ על כדורי k-citek להעלאת הציטראט שנמצא נמוך, השאר תקין. יש לי שתי שאלות: 1. יש לי יתר שומנים בדם (תורשתי) ואני מטופל בכדורי סטטור. האם אין התנגשות בין הסטטור לכדור שהומלץ לי להעלאת הציטראט? 2. האם להתחיל את הטיפול בכדורים למרות שטרם נבדק הסידן? הנפרולוג אמר בעוד חצי שמה לחזור על האיסוף לציטראט ובאותה הזדמנות לבדוק גם את הסידן. אודה לתשובתכן.

לקריאה נוספת והעמקה

1. ניתן ליטול את 2 התרופות. לא מדווחת אינטראקציה ביניהן. 2. כאשר הפרשת הציטראט (המעכב יצירת אבנים) בשתן נמוכה, נהוג לתת תוספת ציטראט בין אם הפרשת הסידן תקינה או גבוהה, ולכן ניתן לקחת את התרופה. אני מניחה שהנפרולוג לא רצה להכביד באיסוף שתן נוסף וזו אכן החלטה הגיונית.

18/12/2018 | 19:55 | מאת: ג’ון סמיט

שלום רב אני לפני 2 ביצאתי בדיקת ct ונמצא כליות מוגדלת בעיקר כלייה שמאל לפני חודש ביצאתי בדיקת אולטרסאונד ולפי התוצאות הציסטות גדלו כלייה שמאל בערך 3.5 ס״מ ולאורך כל התקופה מלווה אותי חוסר תאבון עייפות כרונית לפעמים מרגיש קצת לחץ באזור האם זה קשור והאם אפשר לטפל תודה על המענה ...

לקריאה נוספת והעמקה

מהשאלה לא ברור האם אתה מאובחן עם מחלה ציסטית של הכליה ואם כן איזו. מה ממצאי בדיקות הדם? והשתן? מה ראו בדיוק בבדיקות ההדמיה – לא רק בכליה אלא גם בכבד למשל. באופן עקרוני המחלות ה"פוליציסטיות" מערבות את שתי הכליות, ואברים נוספים. יש 2 מחלות שמכונות פוליציסטיות. מחלה אוטוזומאלית דומיננטית במרבית המקרים ביטוייה מופעיים הרבה יותר מאוחר בחיים. בגיל 20 בדרך כלל אין כליות גדולות וגם לא ציסטות. מחלה אוטוזומאלית רצציבית ביטוייה מוקדמים ואי ספיקת כליות סופנית מתרחשת בדרך כלל בילדות. בדרך כלל יש גם פגיעה כיבדית משמעותית. בהדמיה ב US בדרך כלל לא רואים ציסטות. יש עוד מחלות ציסטיות של הכליה .

20/12/2018 | 13:56 | מאת: כאן התוצאה של אולטרסאונד

תודה על התיחסות

18/12/2018 | 13:35 | מאת: ברוך

שלום אני מתקרב לגיל 71 היה לי בבדיקות הדם האחרונות קריאטינין1.22 אוראה 38 וגלוקוז 93 אני רץ ריצות ארוכות 6-10 ק"מ(בשבת) רופאת המשפחה חישבה את הGFR ויצא 59 תוצאות שנים קודמות שנה גלוקוז קריאטינין אוראה 2012 104 1.21 38 2013 109 1.18 45 2014 103 1.12 42 2015 99 1.18 42 2016 97 1.11 37 2017 95 1.2 35 2018 93 1.22 38 האם עלי לדאוג תודה

לקריאה נוספת והעמקה

על פניו הקראטינין יציב עם השנים. EGFR יורד מעט בהתאם לגיל העולה (קשור גם במבנה הנוסחה). כ 50% מהמטופלים מעל גיל 70 יהיו עם EGFR של מתחת ל 60 (שנקבע כקריטריון לאי ספיקת כליות כרונית) ולחלקם בברור לא תמצא מחלת כליה והיא ביטוי לתהליך ההזדקנות שעובר על הכליה כחלק מביולוגיה אנושית. אחת הדרכים להבדיל בין המטופלים עם ירידה אי ספיקת כליות "אמיתית" היא נוכחות אלבומינוריה (נוכחות אלבומין בשתן). בנוסף רמות קראטינין בדם משקפות לא רק יכולת סינון כלייתי לא גם מסת שריר. ספורט משפיע לחיוב על מסת השריר ומכאן על קראטינין. לנוכח הנתונים ממליצה לך לבצע איסוף שתן 24 שעות לפינוי קראטינין, כולל גם אלבומין באיסוף. יציבות הקראטינין/ערכיו הנושקים לתקין/היותך "ספורטאי" מאד מרגיעים.

22/12/2018 | 14:31 | מאת: ברוך

תודה רבה מאוד

שלום יש לי התייעצות שארצה להתייעץ מצטער שזה קצת ארוך , לפני חצי שנה היה לי קצף בשתן ולא שמתי לב היו לי גם 2 אירועי דם בשתן הלכתי לאורולוג ששלך אותי לבדיקות שתן \us ציטולגיה הכול תקין למעט 10 חלבון בשתן נשלחתי למומחית כליות היא אמרה שאין אצלי שום בעיה כלייתית ואין כדוריות דם אדומות עכשיו כעבור חצי שנה אני שם לב שבבוקר יש קצף ובועות (שהשתן מרוכז) ושאר היום בדר״כ בועות כאלה שכבה זה לא נוצר כתוצאה מזרם מהיר בדקתי את זה וככה זה נמשך שבועיים (יש לציין שכבר שבועיים יש לי גם אי נעימות בבטן גזים שינוים במתן צואה הייתי אצל מומחה גסטרו לפני חצי שנה הוא עשה us ממוקד למעי בדיקת צואה קליפוטרמין תקינה ובזה הסתיים הבירור ,הרופאת משפחה שלי לא התרגשה מזה ואמרה שהיא שולחת לו הודעה ונתנה לי לעשות בדיקות לצליאק צואה לפרזיטים ) הרופאת משפחה התייחסה לבועות ולקצף ואמרה שזה שום דבר ונתנה לי בדיקת שתן ,רצית לשאול עם יש לי מה לדאוג או אפשר להיות רגוע? מצורף לינק לתיאור התופעה בשתן https://www.youtube.com/watch?v=V9ucR4aMIaA תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שתן קיצפי הוא לפעמים ביטוי של כמות גדולה של חלבון בשתן. בדיקת השתן תשפוך אור על הנושא. המתן לתצאות

שלום הגיעו תוצאות אין חלבון בשתן שלילי יש לציין שיש לי עדיין ממשיך הקצף והבועות בשתן מה זה יכול להיות? בחודש 4-5/2018 בשתי בדיקות חודש אחרי חודש היה לי חלבון 10 בשתן בשתן הבדיקות, זה יכול להיות מוויטמין d שלקחתי? או מפעילות גופנית מאומצת? כדי להתייחס לממצא של הבועות והקצף כל פעם שאני עושה פיפי יש לי את זה..

שלום הגיעו תוצאות הכול תקין, האם הבועות בעיקר שהם מתמוססות דיי מהר ונעלמות וקצף (רק מתי שהשתן מרוכז יותר) בעיקרון זה אצלי כבר שבועייים ומשהו ולא ממש נעלם וזה לא בגלל זרם חזק או חומרי ניקוי הם משהו שכדאי לי לעשות עוד בדיקות? או שמע אין לזה משמעות

אם אין ממצאים בשתן אפשר להרגע. כל סיבה משמעותית שהיתה גורמת לשתן קיצפי או עם בועות אויר היתה גורמת לממצאים בשתן.

17/12/2018 | 16:17 | מאת: הדר

שלום. לפני כחודש עברתי ריסוק אבן בשופכן והחדירו לי סטנט. עוד אבן בגודל 6/5 שיש בכליה השמאלית לא ריסקו בגלל שלא הצליחו להגיע אליה עקב דלקת בשופכן(האבן ישבה על הדלקת). תוצאת בדיקת ה- CT משבוע שעבר הראו - כליה שמאלית באורך תקין, עם פרנכחמה מעט דלה, נראית תפוחה עם הסננה מינימלית של השומן הפרינלי.מצב לאחר הכנסת סטנט אורטלי, עם קצהו הפרוקסימלי באגן הכליה וקצהו הדיסטלי בשלפוחית השתן.אבן בגביע התחתון בגודל 8*5. קיימת הרחבה קלה-בינונית של המערכת המאספת בכליה ושל השופכן לכל אורכי עם עיבוי קל של אורטליום והסננה של השומן מסביב. בשופכן הפרוקסימלי בסמוך לסטנט מודגמות 2 אבים- אבן בגובה החוליה L3 בגודל 4 ממ ואבן דיסטלית יותר בגובה L3-L4 בגודל 3 ממ. חומצה אורית 6.5 פרוטאין/קראטינין-574.75 LEUCOCYTES-250 ERYTHRUCYTES-25 אלבומין/קארטינין- גדול מ300(הועבר לבדיקת טוטל פרוטאין) פרוטאין-11-50(בדיקת חלבון הינה כמותית למחצה. אשמח להסבר והאם אני יכולה לטוס ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הכליה השמאלית נראה שסבלה ויש בה כבר נזק כרוני (שביטויו פרנכימה דלה) יתכן עקב חסימה ממושכת כנראה עקב מחלת אבנים. בחסימות ממושכות גם סטנט מתפקד היטב (שאינו חסום) לא מעלים את ההרחבה של המערכת המאפסת לחלוטין. עליך לנפנות ליעוץ אורולוג בנוגע לממצאים ולוחות זמנים של המשך טיפול אורולוגי. . מומלץ לשלוח את אחת האבנים (לכשתוצא בהתערבות הבאה) למעבדה לניתוח הרכב האבן. הדבר יעזור בהכוונת הטיפול המונע בהמשך. אני לא הייתי טסה כעת עד לייעוץ אורולוג.

17/12/2018 | 14:15 | מאת: מרגלית אבירם

האם צריך לעשות c.t

בדרך כלל אמור הרנטגנולוג לא רק לתאר אלא לאמר מה הוא חושד שזה. מה האבחנה המבדלת. אם זה אנגיומיוליפומה או אבן אז לא חייבים. אם זה ממצא שטיבו לא ברור אז כן.

17/12/2018 | 13:07 | מאת: NOT_FOUND

ד"ר נכבדה, בת 53 בריאה בד"כ. נוטלת טריטטייס 2.5 (לאחר שהמינון היה 1.5). ברקע טירודיטיס-תת פעילות TSH אחרון 6.2 במעקב. חיונית עובדת ופעילה . שאלתי: ב 4 שנים אחרונות פעמים הולטר ל.ד. שיצאו תקינים, אך כאשר אני מגיעה לרופאה לחץ הדם עולה, 160/80. בבית לחץ דם תקין ולא דומה למה שנמדד אצל הרופאה. האם יש צורך לעשות שוב הולטר ובנוסף אשמח מאד לכל הבהרה. למותר לציין שבדיקות הדם שלי תקינות. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
17/12/2018 | 16:31 | מאת: לא אופא

שלום, לדעתי מוטב שתמשיכי לעקוב. בשלב זה לא נראה שקיימת בעיה בריאותית בקשר לל"ד.

18/12/2018 | 10:00 | מאת: NOT_FOUND

בוקר טוב לא הבנתי האם זו תשובה מהרופא מנהלת הפורום. בכל מקרה אשמח לתשובה (סליחה לא כ"כ הבנתי) תודה רבה מראש

התופעה ידועה. מכונה תסמונת החלוק הלבן. מומלץ להסתמך לצורך איזון לחץ דם על מדידות ביתיות. אין צורך לדעתי בעוד הולטר לחץ דם

20/12/2018 | 16:33 | מאת: NOT_FOUND

תודה שהקדשת מזמנך למענה.

17/12/2018 | 10:23 | מאת: גולן

שלום, שמי גולן בן 27 הובחנתי עם לחץ דם גבוה שהגיע עד לרמה של 190/100. בעקבות כך הנפרולוגית שאצלה ביקרתי נתנה לי מרשם של לרקפרס פעמיים ביום, 10 מ"ג בוקר וערב, בדיקות דם ושתן והמנעות מצריכת מזון שיש בו יותר מ400מ"ג מלח ל100 גרם. בדיקת הדם שעשיתי יצאה ברובה תקינה, עם זאת הנתרן (Na) יצא נמוך מהנורמה במעט - 134. אני נמנע מצריכת מלח לחלוטין ופועל על פי ההנחיות של הנפרולוגית. האם המלח נמוך בגלל ההימנעות של צריכתו? אני יודע שמאזן מלח נמוך יכול להיות מסוכן לבריאות והתור הבא שלי הוא רק בעוד חודש. מה כדאי לעשות? בנוסף, בעקבות מחלה אוטואימיונית, אני צורך ציקלוספורין במינון משתנה (בין 100ל200 מ"ג ליום) וכתוב באופן מפורש שאסור לקחת את התרופה להורדת לחץ דם לרקפרס עם התרופה שמדכאתה את מערכת החיסון ציקלוספורין. הרופאה הנפרולוגית מכירה את שתי התרופות ולא ייחסה לזה משמעות מיוחדת. מה לדעתך צריך לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

הדיאטה המערבית היא עתירת נתרן. גם אם אתה אוכל "דל מלח" יש במזון די נתרן. בשר מוכשר הוא ממולח וכך גם כל המזונות המעובדים. בדרך כלל נתרן נמוך בדם נובע דווקא מעודף מים יחסי בגוף. הסיבות מגוונות ( תרופות, מחלות שונות). אילו עוד תרופות אתה נוטל חוץ מציקלוספורין ולרקפרס?. מה היא המחלה ה"אוטואימונית"? ראשית על כל בדיקה חריגה מומלץ לחזור. נתרן 134 היא חריגה גבולית וזו בטח לא היפונתרמיה חמורה. יש לחזור על הבדיקה ובאותה הזדמנות לשלוח גלוקוז, אוראה או BUN, פרופיל שומנים, גלובולינים, תיפקודי בלוטת התריס ואוסמולריות בדם. בשתן מומלץ לשלוח אוסמולריות ונתרן. לרקפרס עלול להעלות רמות ציקלוספורין וציקלוספורין עלול לגרום לרמות גבוהות יותר של לרקפרס בדם. על כן נהוג לבצע מעקב אחר רמות ציקלוספורין ואחר לחץ הדם.

17/12/2018 | 07:36 | מאת: Asiko

מושתל כליה יציב. האם יש מניעה בהשתלת שיער.כמובן בבית חולים מקצועי.

אין ספרות רפואית עדכנית שבדקה את הנושא המושתלים. עקרןניתיש סיכון מוגבר לזיהומים באיזור הניתוח. אני הייתי נמנעת. ממליצה לך להתיעץ עם הנפרולוג שלך.

18/12/2018 | 06:18 | מאת: Asiko

תודה דר. להפתעתי חיפשתי מחקרים ודווקא מצאתי שתרופות נוגדי דחיה משפרים את צמיחת השיער. מצרף לינק. מה דעתך? https://link.springer.com/article/10.1007%2FBF02507112

לא יכולה לפתוח לינקים. אומר בקצרה שאני לא כיוונתי לצמיחת השיער לאחר השתלה אלא לזיהומים באזור השתל העורי והקציר של הזקיקים שעלול להזדהם במטופל עם תרופות המדכאות את מערכת החיסון . חלק מהתרופות אף מעכבות ריפוי פצעים.

17/12/2018 | 07:19 | מאת: חנה

אם עשיתי שתן באחד בלילה האיסוף מתחיל מהשתן בשעה 7 בבוקר

האיסוף מבוצע כדלהלן: שתן ראשון של בוקר בשעת הקימה לשירותים. כל היום, לילה כולל שתן ראשון של בוקר למחרת במיכל האיסוף.

16/12/2018 | 11:28 | מאת: מיכל

אני מטופלת בלחץ דם 13 שנה בערך. בת 62. עד לפני שבועיים היה מאוזן בדרך כלל. בשבועים האחרונים פעמים שמדדתי היה גבוה מאוד 230/110 הוסיפו לי שני כדורים ונשלחתי לבדיקות. אני מאוד מאוד לחוצה מהתוצאות. אודה לכם אם אקבל הסבר.

לקריאה נוספת והעמקה

לא רשמת מהן תוצאות הדופלר. מטרת הבדיקה לאבחן היצרות בעורקי הכליה היכולה להסביר עליה בלחצי הדם שהיו מאוזנים.

16/12/2018 | 20:56 | מאת: מיכל

סיכום הבדיקה: שתי כליות עם זרימה גבוהים, דבר היכול להעיד על הפרעה המודיגמית כלייתית דו צדדית.

התשובה היא לא מאבחנת הצרות. אם העליה במהירות הזרימה (במוצא העורק הכלייתי) היא מעל ל 200 ס"מ/לשניה הסיכוי כי שאכן תמצא היצרות משמעותית של העורק בכלייתי היא רק 60%. אי לכך אם הרופא חושד בכך מאד הוא יפנה אותך להמשך ברור הדמייתי (למשל CT של עורקי הכליה).

16/12/2018 | 23:31 | מאת: מיכל

תודה על התשובה המהירה. זה נשמע מבהיל. יש לזה פתרון?? האם זה יוביל לדיאליזה

16/12/2018 | 23:51 | מאת: מיכל

כתוב :כליה ימנית- 45 סמש כליה שמאלית מהירות זרימה; 38 סמש RI בעורקים סגמנטריים דיסטליים ואינטרלטבולריים: שמאל 0.72 ימין 0.74

המהירויות שציינת הן נמוכות ולא גבוהות כפי שכתבת קודם. לשוב לדעת איפה נמדדו- במוצא העורק הכלייתי או בעורקים קטנים יותר. כפי שאמרתי כבר הבדיקה פעמים רבות לא מאפשרת אבחנה ואם הרופא שלך באמת חושד בהצרות עורקי הכליה הוא יפנה אותך להדמיה נוספת. בהצלחה

17/12/2018 | 09:10 | מאת: מיכל

המון תודה על התשובה הרצינית והמהירה. זה ממש לא מובן מאליו.האם זה מסוכן.?האם זה יוהיל לדיאליזה?אני לא ישנה בלילה בגלל זה

15/12/2018 | 13:25 | מאת: נדב

שלום, ככל שידוע לי, אבי סבל מ -PKD ונפטר כתוצאה מן הסיבוכים (אירע לפני שנים רבות ואין בידי מסמכים או את מי לשאול לפרטים רפואיים מדוייקים). ככל שידוע לי, שני הוריו (סבא וסבתא שלי), שני אחיו וילדיהם, לא סבלו מעולם מבעייה בכליות. אני מבין שבאופן נורמלי הסיכוי לרשת את המחלה הוא 50%. זה קצת מוזר לאור המספרים. אולי מדובר במשהו דומה שאינו PKD שיש לבדוק? אם רוצה לערוך בדיקה גנטית כדי לבדוק האם אחלה, כיצד ניתן לעשות זאת? מי עוסק בבדיקות? כמה זה עולה ועד כמה בכלל בדיקה כזו אמינה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

יתכן ואביך היה הראשון בשושלת בו התרחש השינוי הגנטי (מכונה de novo mutation). לא ציינת בן כמה אתה ובאיזה גיל נפטר אביך. האם היה בדיאליזה ? באיזה גיל התחיל את הטיפול? האם היה דמם מוחי שגרם לפטירתו? הדרך הפשוטה ביותר לאבחנה היא לעשות אולטרסאנד כליות. לפי גילך ומספר הציסטות בכל כילה (כמו גם גודל הכליות, ונוכחות ציסטות באברים נוספים) אפשר יהייה לקבוע האם אתה אכן נשא. ככל שהגיל מבוגר יותר צפויים יותר ממצאים. ניתן לנסות אבחנה גנטית, יש שונות גנטית בין אנשים שונים (בריאים),לא כל מוטציה היא פתוגנית (גורמת למחלה), ויש מאות מוטציות שכן גורמות למחלה ויכולות להיות ספציפיות למשפחה. מה שאומר שלא תמיד אפשר לפענח את התוצאה. אך אם נמצאת מוטציה שידועה כגורמת למחלה זה אבחנתי. אם אביך נפטר מדמם מוחי ויש סבירות גבוהה בהדמיה להימצאות המחלה יש צורך לבצע הדמייה מוחית בCT או MRI. ממליצה לך לפנות לנפרולוג להמשך הכוונה.

15/12/2018 | 12:53 | מאת: נתן

כשנתיים אני מטופל ב רמיפריל במינון הכי נמוך ולחץ דם מאוזן. לאחרונה הרופא החליפה לי את התרופה ל אוסקאאר 50 מ"ג כדי לראות שהשיעול שהיה לי נגרם או לא מרמיפריל. השיעול אכן נעלם אבל לאחר שקראתי את אלון של אוסקאאר, ראיתי תחת תופעות ליווי שכיכות את השורה הזו: • שינויים בתפקוד הכליה, כולל אי-ספיקת כליות. מה את ממליצה? להפסיק מייד ולחזור לרמיפריל? יש לי חשש מסויים מתרופה זו מכיוון שיש לי חומצה אורית 8.8 וקריאטינין 1.25

לקריאה נוספת והעמקה

אוקסאר הוא "בן דוד" של רמיפריל עם השפעה מאד דומה על הכליה. אחד ההבדלים הוא שאוקסאר לא גורם לשיעול שבהחלט יכול להיות תופעת לוואי של רמיפריל. אני תומכת בהחלטת רופא המשפחה שלך. בהצלחה

15/12/2018 | 08:49 | מאת: אורי

בן 48. בריא. משקל מאוזן. לפני כחצי שנה שמתי לב שיש לי דופק גבוה יחסית (לא היה בעבר), סביב 100 פעימות בדקה במנוחה. במדידות התגלה גם שיש לי גם לחץ דם גבוה - ממוצע של 94 על 140. לאחר בדיקות הולטר, כלייה, אולטרסאונד וכו' שהיו תקינים, הוחלט שאתחיל לקחת חצי כדור (25 מג) דיזותיאזיד, בכל בוקר. לאחר כחודשיים בערך אכן נרשמה ירידה בערכים לאיזור 82 על 125, והדופק ירד לאיזור ה 75 פעימות בדקה. כיום, אחרי חצי שנה שאני לוקח את התרופה, הערכים עלו והם סביב 90 על 135 והדופק בממוצע הוא 92. הנתונים לסיכום: לפני חצי שנה - דופק 100, לחץ דם 94 על 135. מתחיל לקחת חצי כדור דיזותיאזיד בעצת קרדיולוג לאחר בדיקות אקג, תפקוד כליות, אולטרסאונד וכו' שיצאו תקינות. לפני 3-4 חודשים - דופק 75, לחץ דם 82 על 125. כיום - דופק 92, לחץ דם 92 על 135. כלומר ערכי הדופק ולחץ הדם חזרו להיות גבוהים. השאלות שלי: א. האם כדאי לשקול לעלות מחצי כדור דיוזתיאזיד לכדור שלם (כלומר מ 25 מ"ג ל 50 מ"ג ביום). ב. אולי כדאי לשלב עם כדור אחר (למשל נורמלול) כדי להוריד קצת את הדופק? ג. האם יש צורך בבדיקות נוספות? מבחינת ההרגשה שלי אני מרגיש בריא יחסית.

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית אין להסתמך על מדידה בודדת אלא לבצע מעקב של לפחות שבוע ימים – בוקר וערב. חשוב לבצע עם טכניקת מדידה נכונה. בהנחה שהנ"ל אכן בוצעו: העלאת דיזוטיאזיד מעל ל 25 מ"ג ליממה לא נחשבת כמביאה רווח מבחינת האפקט על לחץ הדם, וכרוחה ביותר תופעות לוואי. יש כדור בשם PAMID שהוא גם כן שייך לקבוצת משתני הטיאזיד , נחשב כיעיל יותר. ניתן לשקול המרה אליו. כמובן שמומלץ לבצע שינוי באורחות חיים כמו דיאטה דלת מלח, הורדה במשקל, ופעילות גופנית סדירה, הפסקת עישון וכו. כל אילו יכולים לשפר את איזון לחץ הדם בלי תוספת של תרופות. חסם בטא כמו נורמלול אינם נחשבים כתרופת בחירה למטופלים ללא מחלה לבבית ידועה. אתה מעיד על עצמך כאדם בריא. מדוע בדק אותך קרדיולוג? מסכימה איתך כי דופק של 93 במנוחה לגבר צעיר יחסית הוא מהיר ולא תואם. האם נבדקו סיבות כגון אנמיה, הפרעה בתיפקודי בלוטת התריס? האם בוצעה בדיקת אקו- לב ?

15/12/2018 | 18:43 | מאת: אורי

תודה ל המענה המהיר. המדידות בוצעו כפי שצריך, ומשקפים ממוצע לאורך זמן. לקרדיולוג הופנתי על ידי רופאת המשפחה עקב הנתונים שהיו אז - דופק גבוה יחסית וכו' והוא לאחר בדיקות שיצאו תקינות - כולל אקו לב, דם ובלוטת התריס, המליץ על הדיזותיאזיד. אבל כעת הנתונים חזרו לקדמותם, וגם הדופק שוב נראה כי עובד במהירות גבוהה יחסית. אולי מפספסים משהו? מה נכון לשקול כעת?

14/12/2018 | 15:26 | מאת: נועה

שלום רב. אני סובלת מאי ספיקת כליות חלקית בעקבות פגיעה כלייתית של כימותרפיה שניתנה לי כנערה. מאז היו שתי הריונות ולידות אשר החמירו מעט את המצב ( לידה אחרונה לפני 6 שנים), אך מאז התייצב על קריאטנין 1.4-1.3 וחלבון בשתן 400-600. לפני כ5 חודשים התחלתי אימוני ריצה והיום רצה מרחק של 6.5 ק"מ פעמיים בשבוע עם תכנון לעלות עוד את המרחק בהדרגה. בבדיקות הדם האחרונות הייתה קפיצה משמעותית בכמות החלבון בשתן 1100. קריאטנין ללא שינוי. האם יש קשר בין הריצה להחמרה במצב? האם בכלל מומלץ שאעסוק בספורט שכזה? תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

פעילות גופנית בעצימות גבוהה יכולה להחמיר פרוטאינוריה. זה מכונה exercise induced proteinuria. אם כימות החלבון בשתן בוצע ב24 שעות שלאחר פעילות גופנית בהחלט יכול להיות קשר. מומלץ לחזור על האיסוף/יחס לאחר מנוחה של לפחות 48-24 שעות. התופעה נחשבת "שפירה", ויכולה לחלוף עם שיפור הכושר הגופני. פעילות גופנית היא חלק מאורח חיים בריא. לא ממליצה לך להפסיקה אלא "לא להפריז" (לא להתאמן למרתון למשל), להוריד עצימות/לפתח כושר ורק אז להעלות עצימות ולהיות במעקב .בהצלחה

13/12/2018 | 19:15 | מאת: אייל

שלום אני בן 48. מזה כ 20 שנה יש לי אריתרוציטים בשתן. בשתן ראשון על הבוקר בבית לפעמים יש לפעמים אין ובשתן שני יש תמיד בכמות נמוכה. לשמחתי מעולם לא היה לי שתן עם דם גלוי בעין. אצל אבא שלי יש תמונה דומה. US דרכי שתן לאורך השנים תקין כולל לפני שנה. CT בטן תקין לפני חצי שנה. תפקודי כליות לאורך כל השנים תקינים תוצאה מהיום קריאטינין 0.84 ( הנורמה 0.7-1.2 ) UREA 20 ( הנורמה 10-50 ). אמרו לי לאורך השנים שכנראה מדובר במשהו משפחתי חסר משמעות עם אריתרוציטים בשתן אבל שקיים סיכון מסוים שזה יתפתח ל IGA NEPHROPATHY נבדקו היום גם אימונוגלובולינים iga = 418 ( הנורמה 70-370 ). igg =1474 תקין igm= 140 תקין בבדיקות IGA בעבר היו תוצאות שנעו בין 320 עד 370 , מעולם לא היה 418. ספירת הדם תקינה יתר הכימיה ואלקטרוליטים תקינים אבקש לשאול 1. האם העובדה שה IGA עלה מהווה סימן שאולי אני מפתח IGA NEPHROPATHY? האם זה דורש המשך בירור ואיזה? 2. בבדיקת השתן מהיום התמונה תקינה לחלוטין וכרגיל אריתרוציטים כ 25. עם זאת הופיע גם squamous epithelial cells = FEW האם יש לזה משמעות? 3. אני לוקח כל יום פמוטידין 40-60 מג ( גסטרו ) לצרבות. כתוב שלחולי כליה יש להפחית מינון. האם יש בעיה עם תרופה זאת? ( אני לא מסתדר בלעדיה.. ) תודה רבה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

רמות IgA בדם אינן אבחנתיות ל IgA נפרופטיה. רק בכחצי מהחולים במחלה יש רמות מוגברות של IgA בדם. האבחנה היא בביופסית כליה. נהוג להציע בביופסית כליה למטופלים עם פרוטאינוריה של 0.5 גרם ומעלה ליממה או החמרה בתפקוד הכלייתי. אין צורך בהתאמת מינון FAMOTIDIN בתיפקוד כלייתי תקין.

15/12/2018 | 23:40 | מאת: אייל

תודה רבה על התשובה אם כך, היות ואין חלבון בשתן ותפקודי הכליה תקינים, אין צורך בהמשך בירור לגבי ה IGA המוגבר והאפשרות שמדובר ב IGA NEPHROPATHY. האם הבנתי נכון? אין צורך בבירור נוסף? תודה

מבחינה נפרולוגית יש לבצע מעקב תקופתי אחר התפתחות לחץ דם, תיפקודי כליה והפרשת חלבון בשתן. אם יופיע חלבון בשתן או שתפתח אי ספיקת כליות הדבר יחייב הרחבת הברור על ידי נפרולוג. ממליצה לך גם בפעם אחת לבצע בדיקת דם לצליאק. אם ה IGA ימשיך לעלות ישקול רופא מטפל צורך בהרחבת הברור למערכות גוף אחרות (מעי-כבד, דרכי הנשימה, מערכת הדם) שנקשרו בעליית אימונוגלובלין זה. (המטולוגי, מחלות מעי-כבד, מחלות דרכי הנשימה)

13/12/2018 | 10:01 | מאת: ליאת

האם מותר לקחת דיסקטיל פורטה פעמים ביום על קראו עין סביב ה 2 ?

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה משתנה בהתאם לערך ה GFR התלוי בין היתר בקראטינין וגיל. אם גילך סביב 40, הרי שה GFR הינו 30. מתחת לערך של 30 צריך להפחית את המינון בחצי, כלומר ליטול רק כדור אחד ליום. רספרים עלול לגרום לעליה ברמת האשלגן ולעליה בקראטינין, חלקה "לא אמיתי" אלא טכנית, וחלקה בשל השפעה אמיתית על התפקוד הכלייתי. זו אינה תרופת בחירה במטופלים עם אי ספיקת כליות משמעותית אולם יש זיהומים שיגיבו רק לתרופה זו ואז אין ברירה

12/12/2018 | 18:35 | מאת: שי ואיין

אני נוטל כדורים בשם דופלקס 5/80 ליתר לחץ דם. הופיע מאמר חדש כי כי הכדור הנ"ל גורם למסרטן. האם עליי להמשיך וליטול הכדורים או שעליי להחליפם? עד עכשיו הייתי מאוזן עם הכדור הזה! מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית להרגע. אצל יצרן ספציפי, רק בחלק מהאצוות, נמצא חומר שעלול להיות מסוכן בחשיפה ממושכת. החברה התריעה על כך מייד ומשרד הבריאות הורה כאמצעי זהירות (עד שיבדקו כל האצוות של היצרן הספציפי) לא לשווק כרגע יותר דופלקס אלא להמירו לאותה תרופה של יצרן אחר, עם שם מסחרי אחר (למשל EXFORGE 5/80 במקרה שלך). אם יהיה מחסור בבית המרקחת יחליפו לך (זמנית) את חלק ממרכיבי התרופה וזאת על מנת להמשיך ולטפל בך כיאות. לא להילחץ. אנא פנה לרופא המשפחה

12/12/2018 | 10:02 | מאת: גרשון

אני בחרתי בתזונה קטוגנית הסוכר ירד מ6.4 ל4.9 a1c לחץ הדם התחילו סחרחורות הורדתי פמיד משקל ירד מ118 ל100 גאוט יציב עים כדור אלוריל ביום לחץ דם 130/90 מה כדאי לבדוק בכליות מה דעתכם על הדיאטה הזו בכלל תודה כבר יותר מחצי שנה

לקריאה נוספת והעמקה

דיאטה קטוגנית היא דיאטה שיש בה הפחתה משמעותית של כמות הפחמימות ובמקומן עולה צריכת השומנים. זו אינה דיאטה מאוזנת, היא עלולה לגרום לחמצת, עליה בכולסטרול, אוסטיאופורוזיס והיוצרות אבני כליה. היא עלולה לגרום לחסרים תזונתיים. חלק מהדיאטות המכונות "קטוגניות" הן למעשה דיאטות עתירות חלבון . דיאטה עתירת חלבון, ואפילו קצרת טווח גורמת לעלייה בקצב הסינון הכלייתי. לאורך זמן עומס יתר זה עלול לגרום לנזק כלייתי. אני מסייגת מדיאטות כאילו.בטח לאורך זמן. לא הייתי ממליצה להמשיך בה. בכל מקרה ממליצה על ליווי של דיאטן/דיאטנית. מומלץ לבצע בדיקות כלליות רחבות שיכללו בין היתר פרופיל שומנים, תיפקודי כליה,מלחים בדם,כימות אלבומינוריה בבדיקת שתן.

12/12/2018 | 09:51 | מאת: גרשון

האם להמשיך או למה להחליף החליפו לי ללוטן 100 ניראה לי מוזר

לקריאה נוספת והעמקה

דווח בעולם כי בחלק מהאצוות של התרופות VECTOR, VECTOR PLUS, DUPLEX בכל המינונים והשילובים שיוצרו על ידי יצרן מסוים נמצא חומר מסרטן בכמות חריגה. אחת האצוות המזוהמות הגיעה לישראל. כאמצעי זהירות הוחלט בשלב ראשון על הפסקת הפצת כל תכשירים הללו שיוצרו על ידי יצרן ספציפי, המרתן ליצרן אחר או לתרופה אחרת. כנראה שיש בבית המרקחת מחסור של המקבילה EXFORGE ועל כן הוחלט לתת לך תרופה אחרת. לציין כי DUPLEX היא תרופת משלב המכילה 2 תרופות (ולסרטאן ואמלודיפין). כעת קיבלת המלצה לתרופה בודדת . אולי העלו לך מינון. יש להיוועץ עם רופא המשפחה. בהצלחה

שלום, האם המשמעות של הגידול השפיר בכליה , הנגע, היא שבעתיד, בכל מקרה יגדל ויהווה סכנה? האם יש דרך להסירו בכדי למנוע התפתחותו בעתיד? האם יש דרך למנוע גדילתו והיווצרות חדשים ונוספים? האם יש משמעות במקרה שכזה לגודל כליה שונה? הכליה הימנית נמדדה 9.1 לעומת השמאלית שבה אין נגע, 9.7 סמ

לקריאה נוספת והעמקה

המושג נגע אורגני לא אומר דבר. הוא לא מאבחן בין ממצא שפיר לממאיר. אני מניחה שנמצא בבדיקת באולטרסאונד. חשוב להמשיך את הברור בסי טי עם חומר ניגוד שיכול לאפיין את אופי הנגע. אם ממאיר (למשל קרצינומה של הכליה) יש להסירו. אם שפיר מומלץ לבצע מעקב תקופתי. למה להיכנס לניתוח על סיבוכיו אם לא צריך? גורמי סיכון לקרצינומה של הכליה הם עישון, השמנה, יתר לחץ דם כגורמים שניתן לטפל בהם.

תודה על תשובתך. ההגדרה המלאה היתה ״נגע אקוגני קורטיקלי 0.9 סמ, מתאים ל AML האם ניתן לדעת בוודאות שעסקינן בגידול שפיר? שאלתי באשר לעתיד גידולים שפירים שכאלה בכליה, האם תתחייב שיגדלו ים השנים וידרשו הסרת כליה? תודה גדולה

ל- AML יש מראה אופייני. מרבית הגידולים מסוג AML לא גורמים לתסמינים. לא מתחייב שיגדל עם השנים והסבירות להגיע לכריתת כליה על רקע זה נמוכה ביותר.

תודה גדולה! האם את ממליצה, בכל מקרה, לבצע סיטי בכדי לדייק שמדובר בגידול שפיר?

כן. אם האבחנה בוצעה בUS מומלץ לאשש אותה בסיטי (או MRI). מעקב גדילה אפשר לבצע בUS.

09/12/2018 | 18:08 | מאת: יובל

שלום רב, אני בן 34 ובד"כ בריא ללא מחלות/בעיות מיוחדות. לאחרונה עשיתי בדיקת שתן ובה יש מספר ממצאים החורגים מטווח תקין: PROTEIN- U STRIP: 30 mg/dl RBC calc. - U STRIP: 10 /µl LEUCOCYTES - U STRIP: 250 /µl שאר הערכים תקינים אך עדיין לא התקבלו תוצאות תרבית שתן. מהי משמעות התוצאות והאם יש מקום לדאגה? נקודות נוספות: בבדיקת דם התברר מחסור בוויטמין D, מחסור בחומצה פולית וכדוריות דם מעט גדולות מטווח תקין. בנוסף, בזמן מתן שתן אני חש מעט צריבה. אודה לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

צריבה במתן שתן בשילוב הממצאים בשתן מכוונים לזיהום בדרכי השתן. מניחה שתשובת התרבית תכוון לטיפול המתאים בהתאם לחיידק שיצמח. אם לא תהיה צמיחה בתרבית, יהיה צורך לבדוק מחלות המועברות במגע מיני. בנוגע לשאר הבדיקות החריגות - חוסר בחומצה פולית מסביר את הכדוריות המוגדלות

09/12/2018 | 16:55 | מאת: גלית

מאובחנת בלופוס ללא תסמינים קליניים מטופלת בפלקווניל בת 44, יכולה לתרום לאבא בן 71? סוג הדם שלי הוא A פלוס של אבא שלי O.

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה לא פשוטה. אני לא הייתי ממליצה לתרום בשל החשש שלופוס יגרום בעתיד לפגיעה כלייתית, אבל התשובה לא חד משמעית. ממליצה להוועץ תחילה עם הראומטולוג המכיר אותך. במידה ומבחינתו המחלה שקטה לחלוטין ואינו חושש מהתפתחות נפריטיס (דלקת בכליה), ניתן יהיה להפנות את השאלה לנפרולוג השתלות.

בן 55 לפני 7 חודשים עברתי ניתוח לכריתת חלקית של הכליה וזאת בעקבות חשד RCC ב- MRI . הניתוח עבר ללא סיבוכים ואני במעקב אצל אורולוג ורופא משפחה . לא היה צורך בעוד טיפולים לאחר הניתוח מאחר והפתולוגיה הראתה שלב 1 . לפני 3 חודשים עברתי בדיקות דם למעקב וגם לפני יומיים עברתי . לפי תוצאות בדיקות הדם נראה שיש מגמה של ירידה בתפקודי הכליות . אציין שאני אדם שלא עושה הרבה פעילות גופנית , סובל מכולסטרול גבוה ומטופל ב-4 חודשים האחרונים בסימבסטטין 10 מ"ג (הוחלף לפני 4 חודשים מאחר ולפיטור 10 מ"ג cpk היה מעל 500 ). אין לי מושג אם השינוי בתפקוד הכליות נובע מהחלפת התרופה . כמו כן מטופל בלוסטרל כבר שנים רבות . ויוטירוקס 25 מק"ג לתת פעילות . bmi תקין בן 55 . לחץ דם תקין במדידות בשנים האחרונות עם נטייה מעטה ללחץ דם נמוך . סובל משלפוחית נוירוגנית מאז פגיעה בעמוד שדרה גבי / מותני לפני מספר שנים . מאז נאלץ להשתין כל 30 דקות בערך ולפעמים פחות כ- 80-100 סיסי כל פעם . יש דחיפות ותכיפות במתן שתן לאחר הפגיעה בעמוד שדרה שהייתה לפני מספר שנים . תרופות אורולוגיות שנוסו לפני שנים הופסקו עקב ת"ל . ערמונית מעט מוגדלת . לפני 3חודשים לאחר ניתוח עברתי אם.אר.איי אין ממצא חריג שדורש בירור . כמו כן עברתי גם א.ס לפני 4 חודשים- פענוח : מצב לאחר כריתת כליה ' שארית השתן לאחר ההתרוקנות בנפח כ 32 סמ"ק . .בלוטת הערמונית מוגדלת, במשקל כ 46 גר'. סובל מעייפות , מצבי רוח ( מטופל בגראס ר') עקב הפגיעה בעצבים הפריפרים בעמוד שדרה גבי יש חולשה ניכרת ברגל ואימפוטנציה . שתיתי מים לפני ב"ד . תוצאות ב"ד : גלוקוז בטווח הנורמה . אוריאה : 42 , לפני 3 חודשים היה 32 . קראטינין : 1.15 , לפני 3 חודשים היה 0.97 ולפני חצי שנה היה 0.85 . EGFR : עכשיו 70 , לפני 3 חודשים היה 85 ולפני חצי שנה ( חודש אחרי ניתוח הכליה ) היה 96 . אין גלוקוז או חלבון בשתן ! כל שאר בדיקות הדם בגבול הנורמה . כל תוצאות הקשורות בכליה במשך השנים האחרונות היו תקינות כולל תרבית המוגלובין , אלקטרוליטים חלבון וזרחן תקינים בדם . האם הירידה בתפקודי הכליה הפיכה ? בדרך כלל אני שותה 2 ליטר ליום , אבל היו ימים ששתית פחות והשתן היה צבע צהוב כהה עד חום ( מרוכז ) , אני מקווה שזה לא הגורם . מה דעתך ומה עלי לעשות ? מהמודאג :)

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב לי גם לציין שבשש שנים האחרונות עברתי אם אר איי לפחות 10 פעמים עם חומר ניגוד (גדולניום) לצורך איבחון ומעקב ובנוסף גם פעמיים סי טי עם חומר ניגוד . כל הבדיקות הנ"ל בוצעו כאשר הקראטינין היה בטווח הנורמה .

הסיבה להחמרת התפקוד הכלייתי אינה ברורה. אין ממצאים בבדיקת השתן (חלבון,דם, כדוריות דם לבנות) ואתה מעיד שלחץ הדם מאוזן. לאחר כריתת כליה אובד "נפח תפקודי" ואם הנפח הזה הוא מספיק משמעותי עלולה להיות החמרה בתפקוד הכלייתי . הכליה הנותרת מפתחת מנגנון קומפנסציה (פיצוי) המשפר את התפקוד הכלייתי בשבועות לאחר הכריתה. לא תמיד התפקוד חוזר למה שהיה טרם הניתוח. אצלך לוח הזמנים מראה החמרה חודשים אחרי הניתוח , בעוד שמייד לאחר הניתוח להבנתי התפקוד הכלייתי לא הוחמר. ככל הנראה נפח הכליה שהוסר היה קטן ותיפקוד הכליות טוב. ההחמרה גם אינה קשורה בבדיקות ההדמיה שעברת. יוד עלול לגרום לאי ספיקת כליות במטופלים באוכלוסיות סיכון שאתה לא נמנה עליהן, וגדווליניום לא גורם לאי ספיקת כליות אלא עלול לגרום למחלה אחרת במטופלים עם אי ספיקת כליות מתקדמת. לא ציינת אם תת פעילות בלוטת התריס מאוזנת. חוסר איזון עלול להחמיר את התפקוד הכלייתי. לפני 4 חודשים לא הייתה אצירת שתן למרות פרוסטטה מוגדלת ושלפוחית נורוגנית. אצירת שתן יכולה להיות סיבה לאי ספיקת כליות וההחמרה הכלייתית חלה לאחר ביצוע ה US. ממליצה לך לחזור על הערכת שארית שתן (בבדיקת אולטרסאונד) , להיבדק על ידי רופא מטפל (לחץ דם גם ) ולבצע בדיקות דם – כולל מלחים בדם (נתרן, אשלגן, מגנזיום, קלציום) תפקודי כליה,כבד, תיפקודי בלוטת התריס, אלבומין, ספירת דם, כימות חלבון בשתן (יחס חלבון לקראטינין ואלבומין לקראטינין בדגימת שתן) , סטיק שתן ובדיקת שתן למיקרוסקופ. תוצאות הבדיקות יכוונו המשך ברור ו/או טיפול. אם אתה במקרה נוטל כדורים לשיכוך כאבים (מסוג NSAIDS - כגון אדביל) מומלץ להפסיקם שכן הם עלולים לגרום/להחמיר אי ספיקת כליות. בהצלחה

תודה על תשובתך המהירה . אכן החלק שהוסר מהכליה היה קטן יחסית וגם באולטרה סאונד נכתב שהכליות בגודל תקין . אני לא נוטל תרופות לשיכוך כאבים מהסוג שציינת . מבחינת בלוטת התריס אני מאוזן כבר שנים TSH 2.2 . תפקודי כבד תקינים . , יחס חלבון לקראטינין תקין ( 0) . אלבומין Bבסרום 3.8 תקין . אצירת שתן , אם אני מבין נכון , זה מצב שיש לחץ בשלפוחית אבל לא יוצא כלום . מצב כזה היה לי כאשר עברתי בדיקת אורודינמיקה לפני 4 שנים אחרי שחזרתי הביתה חשתי לחץ במשך שעה שעתיים של סבל וחוסר אונים לאט לאט התחילו לצאת טיפות עד שזה הסתדר תוך מספר שעתיים שלוש. תוצאות בדיקת שתן ( לא איסוף שתן )תקינות : Nitrit (U) NEGATIVE Ketone (U) NEGATIVE Glucose (U) NEGATIVE Urobilinogen (U) NORMAL Bilirubin (U) NEGATIVE Protein (U) NEGATIVE Leucocytes (U) NEGATIVE Erythrocytes (U) 10 10 יחידות: cell/µl 0 אני בהחלט אבצע את הבדיקות שהמלצת . האם מומלץ לבקר רופא נפרולוג או אורולוג או רופא משפחה ? האם להערתך המצב הפיך ? אני לא תמיד שותה מספיק והיו ימים שכנראה הייתי מיובש ( שתן כהה )וגם סבלתי קצת מעצירות . שחכתי לציין שאני סובל גם מקולייטיס IBD וב-MRI היה חשד שיש פיסטולה בין המעי הדק לגס וגם הצרות 30 ס"מ מהרקטום . האם זה קשור ( זה ממצא שידוע עליו כבר שנים ). תודה ושבוע טוב

נראה שיש מכלול של בעיות. כדאי לגשת לבדיקת נפרולוג להערכה מקיפה. קודם לכן לשלול מרכיב של חסימה כפי שהמליצה ד"ר סוטנדורף. חשוב להקפיד על שתיית מים מספקת, לרוב לפחות 2 ליטר ליום. גם כעת כשלא חם.

06/12/2018 | 17:40 | מאת: לביאה שטיין

שלום ד"ר! אשמח לייעוץ ראשוני לפני שרואה רופא משפחה.. נשלחתי לבדיקת איסוף שתן לשלילת מיאלומה. זו התשובה. למיטב הבנתי הבדיקה תקינה, אבל יש הערה.. קצת לחוצה..אשמח לדעתך. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

איני רואה את התשובה.

06/12/2018 | 20:59 | מאת: לביאה שטיין

צרפתי קובץ... אעתיק לפה: פירוט תוצאות הבדיקה ששמה שם הבדיקהBENCE-JONES PROTEINS תוצאהNot Detected הערות לבדיקות BENCE-JONES PROTEINS נמצאו עקבות אלבומין 0.05 g/l מגלה חלבון מעל

ממליצה לכמת (מלשון כמות) את הפרשת האלבומין בשתן באופן ישיר. הכי זמין ונוח הוא יחס אלבומין לקראטינין בדגימת שתן.

בדיקת תפקוד כבד alt 71 ast62 בבדיקת שתן 24 שעות פרוטאין 601!!!! אמי מודאג תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כמות החלבון בשתן אינה תקינה. אך לא ניתן לשער במה מדובר ללא פרטים קליניים. מה מחלות הרקע שלך, מצב תזונתי, תרופות, האם אתה סכרתי למשל. חשוב גם לדעת מה היו הבדיקות הקודמות והאם יש ממצאים נוספים בשתן (למשל האם יש כדוריות דם אדומות). באם מדובר בממצא חדש, פנה לרופא המשפחה כדי שיפנה אותך להמשך בירור.

05/12/2018 | 17:16 | מאת: NOT_FOUND

שלום, לפני כשבועיים וחצי עברתי ביופסיית כליה בעקבות בצקות שהחלו להופיע לי בגוף חלבון גבוה בשתן (8.6 ליממה) ואלבומין נמוך בדם (1.5) ואובחנתי ב- Minimal Change Desease מזה כשבועיים אני נוטל פרדניזון 80 מ״ג ליום ומזה כשבוע קלקסן פעמיים ביום האם זה הגיוני שעבר שבועיים מתחילת הטיפול ורמת החלבון והאלבומין נותרו ללא שינוי? האם אין צורך בשינוי מרשם? משהו נוסף לפני כיומיים התחלתי ליטול גם פוסיד על מנת לגרום לבצקות להרגע ולהורדה במשקל אבל אני לא באמת מרגיש הבדל בתדירות הצורך שלי במתן שתן (נוטל 40 מ״ג ביום) האם לוקח זמן עד שהפוסיד משפיע על מתן שתן? או שפשוט המינון נמוך מדי??

לקריאה נוספת והעמקה

ב- minimal change disease אכן ניתן לראות שיפור מהיר מאוד, לעיתים תוך ימים מהתחלת סטרואידים, אולם במקרים רבים השיפור הינו איטי בהרבה ונמשך שבועות ואף חודשים. קשה לצפות כיצד כל אחד יגיב ובאיזו מהירות. מציעה להתאזר בסבלנות, חוסר תגובה כעבור שבועיים זה סביר בהחלט ואין מקום לשנות את הגישה הטיפולית בשלב זה. בנוגע למתן השתן - מינון הפוסיד ההתחלתי הינו 40 מ"ג אך במידה ולא מספיק ניתן לעלות בהדרגה במינון עד לאפקט טיפולי. לעיתים הפוסיד אינו מספק ואז מוסיפים תרופות נוספות שהינן בעלות שפעה משתנת, אך פועלות במנגנונים אחרים. כדאי להתייעץ עם הנפרולוג שלך בנוגע לעליה במינון. בינתיים תוכל לעזור להפחתת הבצקות באמצעות הקפדה על תזונה דלת נתרן - להמנע ממזון מוכן, נקניקים, גבינות קשות ומלוחות וכו'. בהצלחה והחלמה מהירה.

06/12/2018 | 21:12 | מאת: NOT_FOUND

תודה על תשובתך המפורטת, ברשותך מספר שאלות נוספות: התחלתי לשים לב שנוזלים יוצאים לי מאיזור הבטן סביב הטבור (איזור הזרקת הקלקסן משני צדדי הטבור לרוחבו) בהתחלה זה היה כמו מעין טיפות אבל ביומיים האחרונים זה ממש מגיע למצב שהחולצה שלי נרטבת בכל פעם שאני במצב ישיבה האם הגיוני שהקלקסן המוזרק פשוט בורח החוצה או שמה הבצקות כל כך חמורות שהנוזלים פשוט מחפשים לצאת? לאחר אישפוזי בבית החולים בטפסי השחרור ראיתי כי אני סובל מרגישות ליוד, (חשוב לי לציין אני בן 28 ללא מחלות רקע קודמות או אישפוזים לא נוטל תרופות ולא ביצעתי שום ניתוח או בדיקת CT אף פעם בחיי בדרך כלל בריא זהו האישפוז הראשון שלי) כאשר שאלתי את הרופאים והאחיות כיצד הגיעו לאבחנה הזו שאני סובל מרגישות ליוד היות ולא בדקו את זה עליי בכלל אף פעם ושאני בעצמי לא מודע למצב נתקלתי בתשובות לא מספקות ולאמחד משמעיות כגון ״אם זה רשום זה כנראה נכון״ ו- ״ לא היו רושמים את זה סתם״. השאלה שלי היא האם באמת יכולים להגיע לאבחנה כזו לגבי רגישות ליוד מבלי לבדוק את זה על הגוף שלי פיזית? האם לקחת את הנתון הזה ברצינות? איך אדע מה רמת הרגישות שלי ומה הם האיסורים שלי מבחינת צריכת מזון? אסור לי לאכול יותר דגים ואצות או פירות ים? היות שאף רופא לא באמת לקח את העניין ברצינות ובא להסביר לי מאיפה נובעת ההבחנה הנ״ל. על פי מה נקבע משך זמן חזרתי לפעילות מלאה (שגרת חיים רגילה כגון עבודה) בכל פעם ששאלתי את הרופאים הם דחו אותי עם תשובה בלתי מספקת של ״אל תחשוב על זה כרגע״ בכל זאת דורשים ממני תשובות לגבי מתי אני חוזר ואיני יודע מה לענות. המון תודה מראש על כל העזרה!

בנוגע לרגישות ליוד - כדאי לשאול את רופא המשפחה האם ידוע לו מנין האבחנה. באשר לשאר השאלות: אכן במצבים של עודף נוזלים יתכנו גם נוזלים בשכבה התת עורית ואז "נזילת מים" בעת דקירות. כיום ישנן תרופות אחרות שניתן לתת לדילול דם במקום קלקסן ולכן כדאי להביא זאת לתשומת לב הנפרולוג שלך שישקול האם יש מקום להחליף את הטיפול. גם אני לצערי לא אוכל לומר לך מתי תחזור לעבודה. כל עוד אין תגובה לטיפול, לא ניתן להעריך זאת. מניחה שכל עוד תהיה תחת מינון גבוה של סטרואידים תתקשה בעבודה סדירה בין היתר בשל תופעות הלוואי.

03/12/2018 | 21:29 | מאת: בלומית

שלום רב יש לי בן בן 18.5 התגייס לפני שבוע. בבדיקות לפני גיוס התגלה דם בשתן לכן איננו קרבי. סובל מ microhmaturia. השבוע בגיוס קיבל זריקות שמתגייסים מקבלים ובבוקר יצא שתן כהה מאד עד צבע שחור. מה עלינו לעשות? האם יש קשר בין החיסונים שקמקבלים בצבא לבין השתן השחור? או שזה המשך הענין עם הדם בשתן אשמח לעזרה מה עלינו לעשות. לבקש הפנייה למיון . בינתיים יש שפור בשתן חוזר להיות רגיל. אין כאבים. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

במטופלים עם מיקרוהמטוריה יתכנו אירועים של "מאקרוהמטוריה" כלומר דם הנראה בשתן בעין (ולא רק במיקרוסקופ). זה יכול להיות חלק ממחלת הכליות הגורמת למיקרוהמטוריה או מסיבות אחרות. גורמים שונים יכולים לגרום לאירועים של מאקרוהמטוריה בחולים עם מיקרוהמטוריה, המופיעה לעיתים רבות סביב מחלת חום. יתכן שהחיסון גרם לכך. לעיתים, אם מלווה בכאבים, נובע מאבנים בדרכי השתן (אם כי את מציינת שלא היו כאבים). בכל מקרה כעת צבע השתן חזר לתקין ולכן איני רואה סיבה לפנות למיון. כדאי שיפנה למרפאה שם יפנו אותו לבדיקות דם ושתן, וכן לבדיקת אולטרסאונד כליות. עם הבדיקות יש להגיע להערכת נפרולוג ואורולוג צבאי. עליו להביא איתו את כל הבירור שעבר בעבר (אין מעבר ישיר של מידע בין המערכת האזרחית של קופת חולים למערכת הצבאית אלא אם הגיש את כל המסמכים קודם לכן לעדכון תיקו הרפואי)

03/12/2018 | 18:44 | מאת: חיים 62

שלום אני מושתל כליה 14 שנה. הל"ד שלי היה שנים בין הערכים 130,140 ל - 80,90 . בשבועות האחרונים הערכים השתנו מסיבה לא ברורה ועברו ל 160,170 ל - 40,50. אני מבין שזה נחשב לל"ד גבוה שדורש טיפול נוסף לנורבסק שאני לוקח קבוע. אודה אם אפשר לקבל הסבר על משמעות "המרחק" הרב שבין הערך הסיסטולי לדיאסטולי במדידת ל"ד , ובמקרה שלי מה הפרוש של ירידת הערך הדיאסטולי ל סביבות 40. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

עם השנים ה- pulse pressure שמבטא את ה"מרחק" בין לחץ הדם הדיאסטולי לסיסטולי אכן גדל. זה נובע מקשיחות של העורקים שמתרחשת עם העליה בגיל, מה שמשפיע על זרימת הדם בעורקים המרכזיים. בדרך כלל השינוי הינו הדרגתי ולא חד. האמנם לפני מספר שבועות לחץ הדם הדיאסטולי היה 80 וכעת צנח ל- 40? או שה- 80 מבטא מדידות לפני זמן רב? אם מדובר בשינוי חד, תפנה להעררכה אצל הרופא המטפל. בנוגע לעליית לחץ הדם הסיסטולי - גורמים רבים יכולים לגרום לעליה. בין היתר צריכת נתרן עודפת (מטופלים עם אי ספיקת כליות רגישים לכך באופן מיוחד), ירידה בתפקוד הכליה המושתלת או הצרות בעורק הכליה, עליה ברמת ציקלוספורין/פרוגרף שאתה מקבל למניעת דחיה ועוד ועוד. הערכים הללו אכן דורשים טיפול אם כי יהיה קושי בטיפול מחשש להורדת הלחץ הדיאסטולי בצורה מוגזמת. כדאי שתפנה לנפרולוג המטפל להמשך בירור וטיפול.

03/12/2018 | 13:26 | מאת: גילה

עשיתי URINE CULTURE -ותרבית שתן והתוצאה היתה KLEB/PNEUMONIA כתוב טיפול אנטיביוטי AMPICILLIN- עמיד קראתי שאלו שחולים במחלה הזו יש להם סיכוי גדול למות - זה באמת ככה? אני מאד מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה
03/12/2018 | 13:31 | מאת: גילה

עשיתי תרבית שתן והתוצאה : בתרבית צמחו מעל ל 100,000 KLEB. PNEUMONIA כתוב הטיפול באנטיביוטיקה AMPICILIN -עמיד קראתי שמישחולה במחלה הזאת סופו למות ממנה האם זה נכון!

אין סיבה למות מדלקת פשוטה בדרכי השתן, בטח באנשים בריאים ברקע. תגשי לרופא המשפחה על מנת לקבל טיפול אנטיביוטי מתאים. דרך אגב, לא בכל מצב של צמיחת חיידק בדרכי השתן מטפלים, אלא רק אם יש תסמינים או במצבים נוספים.

03/12/2018 | 12:12 | מאת: אורי

שלום רב! בבדיקת שתן רגילה קיבלתי תוצאה Criatinine U Sample 44.5 mg/dl. האם זה תקין? מהם הערכים התקינים? (microalbumin/creat לא ניתן לחישוב) תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

מה שחשוב זה ערך המיקרואלבומין microalbumin. העובדה שאינו ניתן לחישוב משמעותה שאין לך חלבון בשתן וזה מצוין.