Ocd מחשבות שווא .......

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/11/2018 | 10:21 | מאת: אלי

היי שרון רציתי לדעת האם יש דבר כזה ocd פסיכוטי ומה התסמנים שלו כלומר אם יש לי מחשבות שווא שחוזרות ואני נכנע למחשבות וחושב שהדמיון הוא אמיתי האם זה פסיכוזה ?למרות שבעמקי ליבי אני יודע שזה דמיון ולא יכול להתרחש אבל זה משתק אותי ומכניס אותי לחרדה ופחד ומשבש לי את החיים אני כבר תקופה מכונס בתוך עצמי יש לציין שאני עובד ונוטל סרוקסט 40 מג חודשיים ולא חש שיפור ונמצא בטיפול דינמאי הפחד שלי שדמיון לא אמיתי שנוגד את קווי האופי מרגיש אשמה כישלון ובזמן האחרון התנתקי מפעליות חברתיות ולא מוצא הנאה בחיים וחושש שאני לא מאובחן נכון וזה כלל לאocd אלא ocd שהתפתח לסיסופרניה היו לי בעבר התקפי חרדה אבל לא בעוצמות כאלה אודה להתיחסותך

היי אלי, המחשבה על פיתוח סכיזופרניה היא מחשבה טורדנית נפוצה, כך שאני תוהה אם לא שאלת את השאלה כדי לקבל אישור שאינך סובל מסכיזופרניה. באופן כללי, אנשים עם OCD בעלי מרכיב פסיכוטי מאמינים לפחות בחלק מהמחשבות שלהם ללא הספק המאפיין כל כך את ה- OCD. הטיפול התרופתי שאתה מקבל רק מחמיר את המצב במקרים של פסיכוזה, שכן יש ליטול תרופות אנטי פסיכוטיות. תרופות ממשפחת ה- SSRIs ללא "כיסוי" אנטי פסיכוטי נוטות לגרום להחמרה בפסיכוזה. כך שאם היתה שם פסיכוזה, כבר מזמן לא היה מקום לספק לגבי זה. OCD, אם הוא לא מטופל בצורה נכונה, יכול כמובן להחמיר וכך גם רמת החרדה. טיפול דינמי ככל הנראה אינו מועיל לך, ואין פלא מאחר שהטיפול המומלץ עבור הבעיה הוא טיפול CBT. אם החרדה החמירה, כנראה שהתרופה לא עוזרת מספיק (או בכלל), וכדאי לפנות לפסיכיאטר שלך. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית