פורום שתלים דנטליים

לאור ההתקדמות הניכרת בשנים האחרונות בתחום השיקום הדנטלי על גבי שתלים דנטליים המאפשר למטופלים איכות חיים טובה יותר, בא הפורום לתת מענה לשאלות הציבור בתחום זה.

בפורום יושם דגש על תכנון הטיפול וסוג האוכלוסייה המתאימה לטיפולים אלה בכל הקשור לגיל, מצב בריאותי ותנאים אנטומיים ספציפיים למטופל עצמו. תינתן התייחסות לשיטות הטיפוליות השונות הן מבחינה כירורגית והן מבחינה שיקומית. יוצגו החידושים האחרונים בתחום כולל מחקר עדכני. ינתן מענה בכל הקשור לסיבוכים ובעיות שנתקל בהן הציבור בכל הקשור לתחום זה.
1308 הודעות
1276 תשובות מומחה

מנהל פורום שתלים דנטליים

10/03/2024 | 15:26 | מאת: יפעת

לפני מספר ימים עברתי ניתוח הרמת סינוס, השתלת עצם ושיניים בהרדמה כללית 7 שעות. שאלותי: מדוע כיסו לי את השיניים הזמניות עם פלסטיק/ סיליקון הרי בלתי אפשרי לאכול וללעוס על פלסטיק.מדוע יש לי רגישות בלשון ובתוך האף. צד אחד של הפנים קצת נפוחות ובגוון שחור. קיבלתי מוקסיפן וסטרואידים. האם חצי שנה השיניים שלי מושבתות מלעיסה? איך אפשר להצליח לאכול ולהנות מאוכל??? תודה מראש על המענה שאקבל.

שלום יפעת לפי תיאורך קיבלת כנראה גשר זמני שעשוי מחומר פלסטי.אלו שיניים זמניות שבדרך כלל נשארות כ-6 חדשים עד שהן מוחלפות לשיקום קבוע. לגבי ההמטומה- שטף הדם(גוון שחור) הוא יעלם תוך מספר ימים. אינך מושבתת מלעיסה- השיניים הזמניות אמורות לתפקד במשך תקופה זו כמו שיניים טבעיות.

09/03/2024 | 19:03 | מאת: מיכל

שלום רב, לפני 30 שנה קיבלתי הקרנות לצוואר (עקב הודג'קין). האם אני בסיכון שטיפול בלסת התחתונה ( עקירות ושתלים בכל הלסת התחתונה) עלול לגרום לנמק בלסת?

שלום מיכל עקב פרק הזמן הארוך שעבר מאז ההקרנות אין כל סיכון בביצוע שתלים. בהצלחה!

שלום רב, קראתי שבהשתלה העמסה מיידית לא תמיד מתאימה. מתי יודעים שהשתלה הצליחה כלומר מהו פרק הזמן שאם עבר אפשר לדעת שההשתלה הצליחה? כשזה לא מצליח השתל נופל מיד? או אחרי כמה חודשים? או אחרי שנה?

עמית שלום העמסה מיידית אכן מערבת סיכון מסויים לאי קליטה של השתל.בדרך כלל תקופת האינטגרציה בין השתל לעצם היא כ-3-6 חדשים.כמובן שניידות של השתל בכל שלב שהוא מעידה על חסר אינטגרציה בין העצם לשתל.

17/02/2024 | 17:20 | מאת: אביב

שלום, הרכיבו לי שתל עם כתר זירקוניה בשן טוחנת. אחרי ההרכבה הראו לי שבשני הצדדים כשמעבירים חוט דנטלי בין השיניים אז יש "טאק" כשהחוט נכנס או יוצא, כלומר יש נקודת מגע. למרות זה, מאז הרכבת הכתר, כמעט בכל ארוחה נדחס מזון בין הכתר לשן שלפניה, ואני צריך להשתמש בקיסם או בחוט (כמעט בכל ארוחה!) האם להשלים עם זה כי חוט דנטאלי באמת "עושה טאק", או שכדאי לתאם בדיקה מכיוון שעם כתר תקין לא צריכה להיות דחיסת מזון? אם זה משנה במשהו: הכתר מעט צר יותר מהשיניים שלידו (כנראה כדי להוריד מהשתל עומס בלעיסה). האם זה גורם לדחיסה? תודה רבה!

שלום אביב במידה וקיימת דחיסת מזון עליך לפנות לרופא המטפל ולהסב את תשומת ליבו לעובדה הזו.זה מחייב כנראה תיקון של הכתר למרות העובדה שיש נקודות מגע תקינות.

03/02/2024 | 19:14 | מאת: יעקב פ

שלום, בהמשך לשאלתי, בגלל אילוצי זמן האם ניתן להמתין שמונה חודשים בין העקירה להשתלה? תודה.

31/01/2024 | 15:43 | מאת: יעקב פ

שלום, אני צריך לעבור עקירת שן ואחר כך שתל בשן, רציתי לשאול האם יש אפשרות להמתין בין העקירה לבין השתל פרק זמן של שמונה חודשים?

שלום יעקב בדרך כלל ניתן להמתין בין העקירה לבין השתל ואף רצוי במקרים שבהם היתה דלקת סביב השן העקורה.מאידך קיימים מקרים בהם ניתן גם לבצע השתלה מיידית יחד עם העקירה- עובדה שחוסכת זמן רב של המתנה.

03/02/2024 | 18:42 | מאת: יעקב פ

שלום, בהמשך לשאלתי, בגלל אילוצי זמן האם ניתן להמתין שמונה חודשים בין העקירה להשתלה? תודה.

ניתן בהחלט להמתין 8 חדשים

13/01/2024 | 02:12 | מאת: כאבים שלא חולפים לאחר מדידות לכתר

עשיתי שתל לפני כ-5 חודשים בשן 46 (עשיתי כבר שתל באותו המקום לפני כ-6 שנים אך הסרתי אותו בשל כאבים חמורים שלא חלפו). ההליך הכירורגי עבר בהצלחה והשתל נקלט כמעט ללא כאבים. לאחר ביצוע חשיפה נוצרה לי דלקת אך היא טופלה על ידי הרופא וגם אותה עברתי. בהליך שיקום הפה כאשר הרופא המשקם לקח לי מידות לכתר הוא נגע לי באיזור וכאשר הוא הכניס את כיפת הריפוי הוא נגע בנקודה רגישה ומאז אני סובלת מכאבים חמורים בכל הלסת התחתונה אשק מקרינים לי לכל הפנים ואפילו לצוואר. לאחר בדיקות אצל כמה וכמה רופאים, נאמר לי שהשתל בסדר גמור ואפילו צילום הct מעיד על שהוא לא נוגע בשום עצב. למרות זאת אני כבר במשך שבועיים סובלת מכאבים איומים אשר מפריעים לתפקוד היומיומי שלי ומונעים ממני ללכת ללימודים ולעבודה. נכון להרגע אף רופא לא הצליח לאבחן ממה נובעת הבעיה. אשמח לחוות דעתך, אולי תוכל לשער מה מקורה?

שלום בהנחה שאין כל בעייה בשתל אני מניח שיתכן וקיימת כאן בעייה עיצבית. הייתי מתייעץ עם נוירולוג.

13/01/2024 | 02:10 | מאת: כאבים 5 חודשים לאחר שתל

עשיתי שתל לפני כ-5 חודשים בשן 46 (עשיתי כבר שתל באותו המקום לפני כ-6 שנים אך הסרתי אותו בשל כאבים חמורים שלא חלפו). ההליך הכירורגי עבר בהצלחה והשתל נקלט כמעט ללא כאבים. לאחר ביצוע חשיפה נוצרה לי דלקת אך היא טופלה על ידי הרופא וגם אותה עברתי. בהליך שיקום הפה כאשר הרופא המשקם לקח לי מידות לכתר הוא נגע לי באיזור וכאשר הוא הכניס את כיפת הריפוי הוא נגע בנקודה רגישה ומאז אני סובלת מכאבים חמורים בכל הלסת התחתונה אשק מקרינים לי לכל הפנים ואפילו לצוואר. לאחר בדיקות אצל כמה וכמה רופאים, נאמר לי שהשתל בסדר גמור ואפילו צילום הct מעיד על שהוא לא נוגע בשום עצב. למרות זאת אני כבר במשך שבועיים סובלת מכאבים איומים אשר מפריעים לתפקוד היומיומי שלי ומונעים ממני ללכת ללימודים ולעבודה. נכון להרגע אף רופא לא הצליח לאבחן ממה נובעת הבעיה. אשמח לחוות דעתך, אולי תוכל לשער מה מקורה?

25/10/2023 | 09:40 | מאת: טל

קבלתי הצעה להרמת מנשך עקב שחיקת שיניים קידמיות עליונות בצד הפנימי שנפגעו מהתחתונות. בשיניים 34-35-36 יש גשר עם 3 שתלים. בהצעה חישבו שאם המבנים לא יצאו טוב יהיה צורך בהחלפת 2 מבנים לכל שתל. זה נראה לי לא הגיוני ובפרט שהגשר מודבק ב IRM. האם ניתקלת במקרה כזה? 2. האם ישנה דרך להגביה גשר חרסינה בשיניים טוחנות מבלי להוציאו מהפה ע״י סוג של חומר סתימה?

שלום לא ניתן להוסיף גבה לגשר חרסינה קיים אלא להחליפו.בכדי להחליפו סביר להניח שיהיה צורך גם בהחלפת המבנים.

05/10/2023 | 09:31 | מאת: ori

לתשובתך.. 1. אם יצטרך הרופא להוציא את השתל ש זז האם ניתן להכניסו שוב 2. או שאם מוציא הרופא יצטרך לשים שתל חדש 3. ואולי אצטרך לשלם על זה? כי השתיל רק לפני חודש... 4. האם קיימת שיטה שהשתל הקיים ייקלט בכל זאת? כזכור הרופא בח"ול לכן כל השאלות

שלום אורי השאלות הינן היפותטיות בלבד.בכל אופן שתל נייד יצטרך לצאת..ושתל חדש יחליף אותו.

שלום 1- האם גם שתל בייקון מוכנס בקידוח? 2- השתל לפני חודש והקצה בולט 3- אפילו זז מעט 4- הרופא בחופשה לכן שואלים כאן את כל השאלות בברכה

גם שתל בייקון מוחדר לאחר קידוח בעצם.השתל אינו אמור לבלוט ובוודאי שלא לזוז...יש לחזור אל הרופא המשתיל לבדיקה.

לתשובתך.. 1. אם יצטרך הרופא להוצוא את השתל ש זז האם ניתן להכניסו שוב 2. או שאם מוציא הרופא יצטרך לשיםשתל חדש 3. ואולי אצטרך לשלם על זה? כי השתיל רק לפני חודש... 4. האם קיימת שיטה שהשתל הקיים ייקלט בכל זאת? כזכור הרופא בח"ול לכן כל השאלות

18/09/2023 | 16:36 | מאת: אס

האם ניתן להוציא 2 שתלים בלסת עליונה בהוכנסו בתהליך הרמת סינוס פתוחה ללא שבר של הלסת

הדבר בהחלט אפשרי מבלי שיגרם נזק לעצם הלסת.

30/08/2023 | 18:15 | מאת: רועי

שלום דוקטור היו לי כאבים בשיניים לקחתי שבוע אנטיביוטיקה ועכשיו לא כואב אמרו לי שיש לי סדק עמוק בשן ורוצים לעשות לי עקירה. אני מנסה להבין למה. ההסבר שקיבלתי שאי אפשר לשקם את השן, ושיכנסו לשם חיידקים, ויהיו דלקות, ויהיו זיהומים, ויהיו כאבים וכדומה. אבל אני מנסה להבין - מה הסטטיסטיקה? האם יש מחקרים? האם אפשר לומר בוודאות שאם לא אעקור את השן לא אוכל לשרוד איתה עד סוף ימי ללא נזקים נוספים?

שלום רועי במידה והאבחנה נכונה- כלומר סדק בשן הרי שיש רק דרך טיפולית אחת והיא עקירת השן.השארת המצב ללא טיפול תגרום להמשך ספיגת העצם סביב השן ולנזק גדול יותר שיהיה קושי בהשלמתו.

25/08/2023 | 19:37 | מאת: יואל

שלום פרופסור ותודה על תשובתך בשן 44 הסמוכה לשן 45 המיועדת לעקירה הייתה לי דלקת ועשו לי טיפול שורש ומבנה (וכרגע אני עם המבנה). הכירורג אמר לי שחודשיים אחרי העקירה עד שהחניכיים מחלימות רצוי לא לעשות כתר קבוע בשן 44, לכן חשבתי קודם לסיים את הטיפול בשן 44 ולאחר מכן לגשת לעקירה של 45. מצד שני רופא משקם אמר לי שעדיף קודם לעקור את שן 45 כי זה יגרום לחניכיים קצת לסגת וישאיר יותר מקום לכתר בשן 44 בנוסף נאמר לי שאם אחכה עם הכתר הקבוע לשן 44 עד שגם שן 45 תנףהיה עם שתל ומוכנה לכתר קבוע התוצאה הסופית תהיה יותר מדויקת כאשר משקמים ביחד שתי שיניים סמוכות. מצד שני אני חושש שככל שאין לי כתר קבוע בשן 44 (וכרגע יש לי רק מבנה) אני מסכן אותה בשבירה בפרט שתהליך השיקום בשן שעתידה להעקר ימשך כמה חודשים. מה דעתך? עד כמה שה קריטי להמתין עם השיקום הקבוע של שן 44 עד לאחר עקירת שן 45 והחלמת החניכיים? מה היית עושה במקומי?

שלום יואל נראה לי שהפתרון לבעייתך יהיה הכנת כתר זמני בשן 44.לאחר מכן עקירת 45 ורק לאחר ריפוי החניכיים ביצוע כתר סופי בשן 44.

23/08/2023 | 19:01 | מאת: יואל

שלום ד"ר יש לי בעית שחיקת שיניים קשה ויש לי אובדן חומר שן משמעותי בשתי הלסטות וסדק בשן 45 . אני מיועד לעבור עקירה של שן 45 בקופת חולים . בסניף שלי מבצע את העקירות רופא אחד (שנאמר לי שמאוד מנוסה אך אין לו תעודת מומחה) בעוד את השתלים מבצע מומחה בכירורגית פה ולסת. הרופא העוקר אמר לי שהעקירה תהיה עם תפרים כי במעמד העקירה יצטרך להוסיף עצם אחרת "הכל יקרוס". שאלותיי: 1) עד כמה השתלת העצם תוך כדי עקירה מעלה את הסיכון לפגיעה עצבית ? 2) לכמה זמן אני צפוי להיות מושבת בלי יכולת לעבוד לאחר העקירה? 3) האם זה "בריא" שיבצע השתלת עצם לא אותו רופא שהולך לבצע את השתל? 4) והשאלה הכי חשובה - האם העובדה שצריך להוסיף עצם הופכת את ההליך לכזה שראוי שיתבצע על ידי רופא מומחה (חניכים/כירורגית פה ולסת) בעל תעודת מומחה ועד כמה אני מסתכן אם לא? תודה רבה מראש

שלום יואל השתלת העצם נועדה לשמר את העצם המכתשית לאחר העקירה ואין לה השפעה כלשהי על העצב.להערכתי אינך צריך להיות מושבת לאחר מכן.מי עושה את מילוי העצם- לא ממש רלבנטי.לגבי שאלתך האחרונה באמת שאיני יכול לענות לך שכן איני מכיר את הנפשות הפועלות...

21/08/2023 | 09:33 | מאת: דניאל

עקרו לי שן טוחנת תחתונה וצריך לעשות שתל במקום. אחרי כ4 חודשים התברר בצילום כי לא נעקרה כל השן ובמקום לבצע שתל עשיתי עקירה של השורש שנשאר. יש לי תור לביצוע השתל בקרוב. האם צריך לבצע שוב צילום?

21/08/2023 | 09:44 | מאת: דניאל

מדובר על צילום סיטי.

שלום דניאל התשובה לשאלתך אינה חד משמעית.במידה ולאחר עקירת השרש שנותר חלה ספיגת עצם אזי יש צורך בצילום עדכני של המצב...לעיתים הצילום הראשוני יכול להספיק.הדבר נתון לשיקולו של הרופא המטפל

15/08/2023 | 18:08 | מאת: מירב

לפני 30 שנה עברתי הקרנות לצוואר (בגלל לימפומה). האם אני יכולה לעבור השתלות שיניים ועצם והרמת סינוס בלסת העליונה? אני מדגישה שההקרנות היו רק לצוואר. לא ללסת העליונה

שלום מירב לא נראה לי שצריכה להיות בעיה כלשהי בביצוע הפרוצדורות שציינת.

05/08/2023 | 10:32 | מאת: מיכה

עברתי עקירת שתל בן 15 שנים בשן 47 בגלל שנוצרה דלקת בעקבות כיס בחניכיים וספיגת עצם. מה הזמן המומלץ כדי להתחיל תהליך של השתלת שתל חדש? האם יש הבדל אם אבצע את ההשתלה 4 חודשים מהעקירה או 10 חודשים מהעקירה? האם יש סיכוי שבמהלך החודשים אחרי העקירה נבנתה מחדש עצם אשר תחסוך השתלת עצם? חשוב לציין שבשן 48 התבצעה לי עקירה כירורגית לפני כשנתיים והתהליך שמתוכנן להתבצע הינו השתלת 2 שתלים בשיניים 47 ו 48

שלום מיכה אין באפשרותי לענות על שאלותיך מבלי שראיתי תצלומים של השיניים המדוברות.

18/07/2023 | 10:20 | מאת: אודל

שלום רב, אני אם חד הורית שגם ככה מתקשה כלכלית עד לא מזמן היה לי פליפר אחד בפה אך אחת השיניים עליהם הוא היה מונח לצערי נשבר והרופא לא מוכן לעשות לי כלום פרט להשתלת שיניים האם רופא רשאי להכריח מטופל לבצע שתלים?

אודל שלום רופא יכול להציע ולהמליץ אך אינו יכול לכפות על מטופל לבצע את מה שמתכנן ללא הסכמה.

16/07/2023 | 07:54 | מאת: רלי

שלום, לפני שבועיים עברתי השתלת 3 ברגים. עדיין סובלת מכאבים. זה סביר?

שלום רלי כאבים לאחר שבועיים עדיין יכולים להיות בהנחה שהיתה זו השתלה קשה או מורכבת.בכל אופן עצמת הכאב צריכה להיות במגמת ירידה.במידה ואין הדבר כך ממליץ לחזור לרופא המטפל.

08/06/2023 | 22:38 | מאת: דרור

שלום רב, בן 37, בריא. אני צריך לעבור בקרוב חשיפת שתלים בשתי שיניים צמודות בלסת תחתונה בצד ימין. מסיבות כאלה ואחרות כבר עבר מעל שנה מאז השתלת השתלים. תרם עברתי חשיפת השתלים. אציין שהשתלים נקלטו בהצלחה, לפני מעל שנה. האם יש סיבה לדאגה מתקופת ההמתנה הארוכה בן הפרוצדורות? מה דעתך? בתודה, דרור

שלום דרור אין בתקופת המתנה ארוכה יותר עד לחשיפה בכדי לגרום למשהו שלילי.ניתן לחשוף את השתלים גם במועד מאוחר יותר מבלי שיגרם נזק כלשהו.

29/04/2023 | 14:02 | מאת: הכיפה בשתל חשופה

האם זה בסדר להרגיש ולראות את הכיפה של השתל מהיום הראשון? עברו שבועיים מההשתלה ועדיין המקום חשוף.

שלום ישנם מצבים בהם משאירים את כיפת ההחלמה של השתל חשופה מתוך כוונה ברורה שכך תישאר. היתרון הוא שאין צורך בשלב כירורגי נוסף של חשיפת השתל.

08/02/2023 | 18:29 | מאת: דני

שלום רב האם השתלת חניכיים שמשלבת השתלת עצם מאריכה את זמן תוצאת האפקט הסופי-מבחינה אסתטית? תודה

אין ספק שהשתלת חניכיים עשויייה לשפר את התוצאה האסתטית

29/01/2023 | 08:42 | מאת: אידה

לפני כשלושה חדשים הושתו לי 4 שתלים בלסת התחתוה . קצת אחרי ההשתלה ובהמשך לפני שבוע נחשפו כולל הורדת על ידי תפרים חלק מהלסת התחתונה. בכל מהלך הזמן אני מרגישה הרדמות השפה התחתונה ועדיין כאבים לאחר הפעולה האחרונה. עלי לציין שאני בגיל 80. אבקש חוות דעת

אידה שלום תחושה של הירדמות בשפתיים שאינה חולפת מעידה על פגיעה בסעיף של עצב.עלייך לגשת לרופא המטפל ולציין את התופעות בפניו.

28/12/2022 | 11:52 | מאת: שמחה

בוקר טוב, לפני יומיים עברתי ניתוח חניכיים. היום אני מבחינה בפס לבן לאורך האזור שנותח ועיגול לבן קטן באזור שן אחת . האם זו מוגלה? מה צריך לעשות? הומלץ לי על שטיפת קורסידול פעמיים ביום ואנטיביוטיקה. האם כדאי לגרגר גם עם מי מלח אחרי ארוחות? תודה בשורות טובות בסד

שמחה שלום פס לבן אינו סימן הכרחי לדלקת.הקפידי בשטיפות ואם המצב לא משתפר פני בחזרה אל הרופא שלך

שלום וברכה , עשיתי טיפול תותבות על גבי שתלים כי כך ייעצו לי במרפאת השיניים לדבריהם לפי המצב בפה ,זאת לאחר צילום פנורמי רגיל בלבד ללא סי טי . במהלך הטיפול נעשו לי בפה ריק משיניים ,6 שתלים למעלה שמרוכזים די באיזור הקדמי של ללא שתלים בצד האחורי של הלסת העליונה , וכן 4 שתלים בחלק התחתון גם מרוכזים באיזור הקידמי ללא שתלים בצד האחורי , זמן קצר לאחר ההשתלות נוצר שקע די עמוק רק בלחי השמאלית , האם זה כתוצאה מהשמת שתלים בצורה לא נכונה? , הדבר ממש הרס לי את צורת הפנים שאינה סימטרית יותר. אודה לך על תשובתך . כמו כן אני מבקשת לשאול האם יש גוף בישראל שאחראי על הגנת הציבור בתחום מרפאות השיניים שעושות השתלים ?

שלום איני יכול כמובן להתייחס ספציפית למקרה שלך כי איני מכיר אותו אך הייתי ממליץ לך לגשת למומחה לשיקום הפה שיבצע בדיקה ויראה מה המקור לבעייה .יתכן והשחזור שנעשה אינו סימטרי וגורם לתופעה הזו.

02/12/2022 | 22:27 | מאת: דני

שלום מהו פרק הזמן מהשתלת חניכיים עד התוצאה הסופית? תודה

שלום דני זמן הריפוי של הרקמה לאחר השתלת חניכיים הוא כ-6 שבועות.זהו כמובן זמן ממוצע.

07/02/2023 | 00:39 | מאת: דני

תודה על תשובתך האם התשובה תשתנה אם גם בוצעה השתלת עצם? או שאין השפעה תודה

21/11/2022 | 10:53 | מאת: כרמלה

1.נעקרה לי שן מספר 47 בלסת תחתונה ימנית לפני חודשיים לידה נעקרה לי שן בינה לפני 3 שנים 2.איזה שתל מומלץ 3. מהי הכנה לפני השתל 4.איך אוודא שהרופא שבחרתי אכן מומחה להחדרת שתל 5. מתי יש להחדיר השתל תודה

כרמלה שלום בדר"כ ממתינים 3-4 חדשים ממועד העקירה ועד להשתלה.לפני ההשתלה יש לוודא נוכחות עצם מספקת ע"י צילומי רנטגן.לגבי בחירת הרופא...יכול להסתמך על תגובות מטופלים שטופלו על ידו וכמוכן לשאול היכן למד והתמחה.בדר"כ מומחים למחלות חניכיים וכירורגים פה ולסת הם הכתובת הראשונה לביצוע השתלות שיניים.

21/11/2022 | 18:03 | מאת: למה ביקש לבצע ct ?ותודה על תשובתך

למה הרופא ביקש לבצע ct לאחר שביצעתי צילום פנורמי

20/11/2022 | 20:02 | מאת: שמחה

ערב טוב, הומלץ לי על ניתוח חניכיים תוך כדי שילוב השתלת עצם פרה ואמדוגיין. לבתי נושרות כעת שיני חלב ונשרה לה בדיוק שן שאצלי אמורה לעבור השתלת עצם. האם יש הליך שמאפשר שימוש בשיני חלב לצורך רגנרציה של העצם? האם ניתן יהיה להשתמש בה? איך לשמר את השן? תודה, שבוע טוב בעה

שמחה שלום ניתן להשתמש בשיני החלב למטרת רגנרציה רק באותו מטופל ולא ניתן להעביר מאדם לאדם.את בהחלט יכולה לשמר את השיניים כפי שהן.

01/11/2022 | 06:41 | מאת: שמחה

בוקר טוב, רופא אחד המליץ על ניתוח חניכיים והשתלת עצם סביב שיניים קיימות בשילוב ממברנה והאחר הציע השתלת עצם בשילוב אמדוגיין. איזה ניתוח קל יותר ועם סיכויי הצלחה גבוהים יותר? מה עדיף לדעתך? אודה על התייחסותך לחסרונות במידה שקיימים. יום טוב בה

שני הניתוחים מקובלים ובעלי פוטנציאל רגנרטיבי.קשה לי להחליט עבורך מה עדיף מבלי שאני מכיר את כל הנתונים.

25/10/2022 | 18:33 | מאת: תקווה

שלום, האם ניתן לבצע ניתוח חניכייים שבו מושתלת עצם סביב שיניים קיימות בשילוב אמדוגיין באמצעות לייזר לצורך החלמה מהירה יותר? מה הסיכון בניתוח רגיל כזה? אודה מאוד על תשובתך.

תקווה שלוםת אין כל סיכון הכרוך בפרוצדורה כירורגית שתוארה על ידך.האמדוגיין אכן נועד לזרז ולשפר את תהליך קליטת העצם.

24/10/2022 | 11:22 | מאת: שמחה

בוקר טוב, יש לי חשש מסיבוכים ותופעות לוואי הכרוכים בניתוח השתלת עצם בשילוב אמדוגיין. האם תוכל לפרט על תופעות אפשריות וכמה זמן לוקח להתאושש מניתוח כזה? אם העצם לא נקלטת יכולה להיות החמרה במצב? בתודה , בשורות טובות בעה

שמחה שלום התאוששות מניתוח כזה הינה מיידית וכממעט שאין לך מגבלות לאחריו.

23/10/2022 | 14:54 | מאת: שמחה

צהריים טובים, האם השתלת עצם בשילוב אמדוגיין , ניתוח רגנרציה זה ניתוח הרמת סינוס? האם בהליך רגרציה משתמשים במקדחים נוירוכירורכיים? תודה בשורות טובות בה

שמחה שלום ניתוח רגנרציה בשילוב אמדוגיין נועד לשיקום עצם סביב שיניים לזה ולהרמת סינוס אין כל קשר... בניתוח רגנרציה דנטלי אין כל שימוש במקדחים נוירוכירורגיים.

24/10/2022 | 11:05 | מאת: שמחה

תודה רבה

12/10/2022 | 20:46 | מאת: צביה

כשלושה ימים לאחר השתלה בלסת התחתונה בעלי הרגיש נימול ועיקצוץ בסנטר שעבר אבל חזר לאחר כמה ימים וגם באיזור האף והמצח, רופא השיניים נתן לו סטרואידים למשך 3 ימים עבר ושוב חזר עם הרגשת מתיחה באיזור המצח, הלך לנוירולוג שלא בדק אותו אלא רק נתן לו כדורי טגרטול למשך חודש לאחר שימוש התחושות האלו הופיעו רק בבוקר ובערב ועכשיו לקראת סיום הכדורים התחושות האלו התגברו למשך כל היום. .האם זה נזק בעצב שיכול להיות תמידי או לעבור? הוא כבר עשה בעבר טיפול לשתלים ולא קרה לו כזה דבר. מה עליו לעשות לפנות לנוירולוג מומחה, לפה ולסת?

שלום צביה אינני יכול ליעץ ספציפית למקרה הזה שכן אין בידי נתונים וצילומים אך במידה והתופעות אינן חולפות יש לבצע צילום סיטי ולבדוק אם יש מגע בין שתל או שתלים לעצב.במידה וכן יש להוציא את השתל הספציפי הזה.ממליץ על בדיקה של כירורג פה ולסת.

03/10/2022 | 19:59 | מאת: יוני

היי, אני אמור לעבור את הפרוצדורה בשבועיים הקרובים ואני נורא חושש, שתל אחד בלבד שן אחורית, אנשים שחוחחתי איתם ועברו הרבה השתלות חלקם גם אם הרמת סינוס סגורה אמרו כי זה כמו עקירה ללא כאב או נפיחות, אך אני עדיין חושש, תוכל בבקשה להסביר לי האם יש ממה לחשוש, כמה זמן לוקח הפרוצדורה, ומה הסיכוי לתופעות לוואי , טגם מה צריך לעשות לאחר מכן מבחינת אוכל וכדומה תודה מראש יוני

שלום יוני באופן עקרוני הפרוצדורה אותה אתה עתיד לעבור אינה כרוכה בסיבוכים מיותרים בהנחה שהיא נעשית על ידי רופא מיומן.אורך הפרוצדורה 30-60 דקות ותופעות הלואי מינימליות.בהצלחה!

29/09/2022 | 20:28 | מאת: שמחה

ערב טוב, האם אפשר לבצע ניתוח חניכיים עם השתלת עצם בשן שעברה טיפול שורש והושתל בה בורג לצורך כתר ומה סיכויי הצלחת ניתוח כזה?האם טיפול השורש משפיע על סיכויי ההצלחה? מה מידת מורכבות ניתוח כזה ברבע פה? כמה זמן אורך והאם יש כאבים אחכ? כמה זמן לוקח להתאושש מניתוח כזה ומה סיכוניו? אודה על תשובה, שנה טובה

שלום שמחה התשובה היא בהחלט כן.לטיפול השרש אין כל השפעה על ההליך הכירורגי.זהו טיפול די שיגרתי בהנחה שהוא מבוצע על ידי מומחה בתחום.

16/10/2022 | 13:24 | מאת: שמחה

תודה רבה, כמה זמן לוקח להתאושש מניתוח כזה? חג שמח בה

27/08/2022 | 21:10 | מאת: רוני

שלום,בן 35 לאחר דלקת חניכיים ממושכת של שנים פניתי מיוזמתי לפריודנט מומלץ, אשר ביצע הקצעת שורשים, לאחריה הבהיר שיש צורך בניתוח חנכיים, ולאחר ניתוח תחתון הזהיר אותי שיש צורך בעקירת שן מתנדנדת והחלפתה בשתל. כרגע אני לאחר ניתוח חנכיים תחתון ושוקל המשך התהליך, הרופא הפרטי הוא יקר מאוד , פי 3-4 עלות ממה שהייתי משלם במכבידנט, לא ציפיתי שההליך יהיה כלכך ארוך יקר, והיה נסיון להמנע מלבהיר לי עליות צפויות למרות שאלותי בהתחלה, היות ויש רגרנציה של העצם בכל ניתוח אז סך ההעלות אחרי החלפת השן תגיע כבר למעל 50 אלף שח ומי יודע מה עוד יהיה (אך אין לי חשש שההליכים אינם נחוצים), לפני שאני ממשיך בניתוח עליון ושתל וכו' אני תוהה האם היה זה נכון בכלל ללכת לרופא פרטי ולא לפנות למכבידנט, יש באפשרותי להרשות את הנל על חשבון חסכון לדירה, אך האם באמת רופא פרטי טוב יתן לי תוצאה כה עדיפה בניתוח חנכיים? בשתל? תוצאה שתהיה לי ברורה ומורגשת בתפקוד בחיים ולא רק למומחה כלשהו שבוחן במיקרוסקופ...אנא עזרה בלהבין האם לעבור למכבידנט או שרפואה פרטית שווה את המחיר, וכיצד ארגיש הבדל

רוני שלום מה שאתה שואל הוא האם תקבל את אותו הטיפול אצל 2 רופאים שונים...הדבר תלוי כמובן ברופא המטפל.ככלל תוכל גם במכבידנט לקבל מענה לבעייתך רק שכנראה הטיפול יקח פרק זמן ארוך יותר(בשל עומס תורים) וגם לא תמיד אותו הרופא שטיפל בך ימשיך את הטיפול בשל תחלופה גדולה.

02/08/2022 | 16:41 | מאת: אורית

אני צריכה עקירה ושתל. האם נכון שהרמת סינוס לא ניתן לראות בצילום או בבדיקה רגילה בפה? נאמר לי שהרמת סינוסים בין 4000-7000 ש"ח תלוי איזה והייתי רוצה לדעת בתוכנית טיפול ולא אחרי עקירה. תודה רבה

אורית שלום הרמת סינוס היא פרוצדורה אותה ניתן לאבחן ולקבוע רק על סמך תצלום רנטגן של האזור....וכן..ניתן לתת לך תכנית טיפול מראש לפני העקירה.

28/07/2022 | 12:28 | מאת: אורי

שלום הושתל בייקון במקום מיותר... ה 1.האם עקירת שתל בייקון מסובכת? מה עלול לקרות לחניכיים לאחר עקירה כזו? 2.האם הרופא יכול להחזיר את השתל ולהזדכות עליו? כך אמר.... האם עדיף להשאירו ללא שיביא כל תועלת? בברכה

שלום אורי עקירת שתל אינה הליך מסובך.בדרך כלל תחול נסיגת חניכיים ועצם לאחר הוצאת השתל .אין טעם בהשארת השתל כפי שהוא אם לא משתמשים בו...

24/07/2022 | 22:04 | מאת: דפנה

שלום דר ותודה מראש, יש לי 6 שתלים בלבד למטה שעשיתי לפני עשור. הגשר נשבר ואני עושה גשר חדש. הכירורג שעשה לי לפני עשור חתך את כל החניכיים לצערי והשאיר באמצע קצת. רופאת השיניים לחצה עלי לעשות ניקוי עמוק למרות שלא רציתי. כירורג שבא אליה אינני יודעת עד כמה הוא טוב עשה לי לפני 4 חודשים ניקוי עמוק, חתך עוד יותר את החניכיים המעט שהיו ובנוסף חשף רבע או חצי מהשתלים. היום ראיתי ששתל אחד מתנדנד וכנראה צריך להוציא אותו. בנוסף 3 חודשים היו לי כאבים מטורפים יום ולילה מהניתוח שרציתי למות, ידוע לי שכאב אחרי ניקוי עמוק מקסימום שבוע שבועיים. השאלה שלי אם הוא חשף את השתלים אז הוא גם חתך עצם? כי השתלים הם בתוך עצם ואם נחשפו אז גם העצם סביבם? האם אני צודקת? בבקשה אם תוכל לענות לי אני בהיסטריה נוראית כי אם חלילה פגע לי בכל השתלים ואין לי חניכיים אפילו פלטה לא תעזור ולא אוכל לאכול שזה דבר בסיסי של החיים. אנא תשובתך , תודה רבה רבה.

שלום דפנה בלתי אפשרי לי לענות על שאלתך מבלי שראיתי את המצב קלינית ורנטגנית.. בהצלחה

22/07/2022 | 07:39 | מאת: שמחה

בוקר טוב, עברתי טיפול שורש , נסתמו 4 תעלות בשן טוחנת עליונה שסובלת מאובדן עצם של כ- 60% ויש בה גם נסיגת חניכיים. האם כדאי לעשות כתר בשן במצב כזה ואם כן איזה כתר מומלץ? האם עדיף סתימה מיוחדת שתשמור על השן כדי להימנע מסיתות השן . אם כן איזו סתימה מומלץ לעשות? תודה, שבת שלום

שלום שמחה שאלתך אכן במקום אך אין ברשותי מספיק נתונים על מנת לענות לך.ככלל שן שנשלחה טיפול שורש כנראה במצב שניתן לשמרה בפה.נהוג לבצע כתר על שיניים שעברו טיפול שורש על מנת למנוע שבר של השן כך שזו נראית לי אפשרות עדיפה על סתימה.

10/07/2022 | 22:35 | מאת: שמחה

האם יתכן שבמהלך הקצעת שורשים שיננית גרמה לחור בשן? נבדקתי לפני ההקצעה ולא היה ממצא פתולוגי בשן , לאחר ההקצעה התחלתי להרגיש שיש חור בשן. מבדיקה לאחר ההקצעה נאמר לי שיש חור בשן ואף יש צורך בטיפול שורש. כאמור לא אובחן חור על ידי אף רופא שבדק את השן לפני ההקצעה.. אודה על תשובתך מודאגת מקווה לטוב בעה

שמחה שלום אין כמובן ביכולתי לדעת מה קרה במקרה שלך אך טיפול שיננית אינו גורם להיווצרות חורים בשן מה גם שיש צורך בטיפול שורש...כנראה שהיה ליקוי באבחנה הראשונית של השן המדוברת.

13/07/2022 | 10:23 | מאת: שמחה

תודה, אני כל כך מאוכזבת מהעובדה שהגעתי לבדיקה אצל מספר רופאים, הגשתי צילומי סטטוס לפי בקשתם, ואף לא אחד מהם אבחן את הבעיה , אלא רק לאחר שחשתי כאב בעקבות ההקצעה. איך יכול להיות שהתפתח חור עמוק שזה ודאי תהליך של מספר חודשים , ובבדיקות שהתקיימו בחודשיים שלושה האחרונים הבעיה לא אותרה ? לכן חשבתי שאולי זה קרה בעקבות ההקצעה.. אודה על תשובתך מקווה לטוב

29/06/2022 | 23:33 | מאת: שמחה

האם הכרחי לבצע הקצעה בכל הפה? שני רופאים אמרו לי שאין צורך בצד ימין של הפה ורופא אחד אמר לי שיש לעשות בכל הפה. הוסבר לי שחיידקים נודדים מצד לצד ואם צריך לנתח עדיף שכל הפה יעבור הקצעה. האם זה נכון? אני חוששת לעשות הקצעה בצד שלא מציק.. תודה האם הקצעה שלא לצורך יכולה להזיק לי?

שמחה שלום הקצעת שרשים הינה הליך שיגרתי המבוצע לפני ניתוחי חניכיים .הליך זה אינו פוגע בשיניים וכמובן שאיננו מזיק.

21/06/2022 | 14:20 | מאת: משה

לאחר כל הפרוצדורה להשתלת שן, כיפת הריפוי לא נפתחת, 3 רופאים ממרפאות שונות ניסו, האם עקירת השתל יכולה לגרום נזק? האם השארת השתל( הבורג) כפי שהוא יכולה לגרום נזק? תודה

שלום משה השארת השתל אינה גורמת לנזק.לגבי הוצאתו..הכל תלוי במצב האנטומי של הלסת וכמובן שאיני מכיר את המקרה הספציפי שלך כך שלא אוכל לתת לך מענה.

שלום רב, לפני חודש עברתי השתלת שתל דנטלי בשן האחרונה העליונה. לפני שבועיים החלו לי מן מיחושים וכאבים זעירים בעיניים . מיחושי העיניים הם לכמה שניות במשך היום בתדירות משתנה. האם יתכן קשר בין הדברים ? האם עליי להעלות את הנושא בפני רופא השיניים ? תודה

שלום מני לא נראה לי שקיים קשר בין ההשתלה לכאבים באיזור העיניים.ממליץ לגשת תחילה לרופא עיניים לברור מקור הכאב.

18/06/2022 | 09:52 | מאת: דפנה

דר שלום, רופא כירורג שמגיע לרופאה שלי פעם בשבוע לבקשתה עשה ניקוי עמוק שיש לי 5 שתלים למטה ונאמר לי על ידי הרופאV רק שני שתלים והרופא משום מה פתח את כולם וניקה ללא ידיעתי. גם חתך את החניכיים שגם ככה אין לי חניכיים בכלל ומה שקרה שחשף את השתלים. הרופאה אמרה שחתך יותר מדי אני מבינה שעשה פשלה רצינית. השאלה האם במצב כזה השתלים ילכו לי? אני לא ישנה בלילות מצער על זה. הרופאה אמרה שהשיניים שעושה לי מפלסטיק יכסו את זה ואני כאובה. אנא דעתך בנושא. תודה רבה.

שלום דפנה באמת שקשה לי להתייחס למקרה שלך מבלי שראיתי את המצב קלינית ורנטגנית.הגיוני שתהיה נסיגת חניכיים לאחר ניקוי עמוק שכזה.

צהריים טובים, ביצעתי הקצעת שורשים לפני 3 חודשים והומלץ לי לחזור על הפעולה . האם יש בכך סיכון? בנוסף, רציתי לברר איזו תרופה עדיפה במהלך ההקצעה ארסטין או פיריוציפ? לפי מה קובעים באיזו תרופה להשתמש? בתודה מראש.

ארסטין הינה אנטיביוטיקה בעלת שחררו מושהה ופריוצ'יפ הוא שבב המכיל חמר אנטיספטי בשם כלורהקסידין שמשתחרר שחרור מושהה.בשניהם מקובל להשתמש כאשר התוצאות די דומות.זו החלטה של הרופא המטפל במה להשתמש.

05/06/2022 | 20:28 | מאת: אורן

האם 2 כתרים בשתי השיניים התחתונות הטוחנות האחרונות דרושים 2 שתלים או שתל 1 ?

שלום אורן בדרך כלל כל שן דורשת שתל כך שאם חסרות 2 שיניים תזדקק כנראה ל-2 שתלים

ואתמול החניכיים לצד השתלים התנפחו רגישות וכואבות במגע ובשר הלשון הנוגע במבנים התנפח אף הוא 1- מה זה..? 2- אם ישים מבנה גם זמני האם כל זה יעבור ויירגע? 3- מה צריכים לעשות כעת ? בברככה

שלום אורי לצערי איני מבין את השאלה.האם קיימים מבנים בפה ללא כתרים זמניים?

לשאלתך אם יש מבנים אז כן.. יש ללא כתרים

02/06/2022 | 06:41 | מאת: שמחה

בוקר אור שני רופאים המליצו לי על הקצעת שורשים נוספת למרות שעשיתי הקצעה לפני חודשיים , ושני רופאים אחרים אמרו שאין צורך לחזור על התהליך. מיועדת לניתוח בשן שנחשבת במצב ירוד בגלל אובדן עצם, אובדת עצות. האם הקצעה נוספת לאחר חודשיים יש בה סיכון? (הרופאים שהמליצו על הקצעה הם מנתחים ותיקים יותר והשניים האחרים גם הם בעלי ניסיון רב של קרוב ל20 שנה ...) חג שמח ובשורות טובות בעה

שלום שמחה קודם כל אין שום סיכון בהקצעת שרשים חוזרת.עלייך לתת אמון בלפחות אחד מהמומחים אותם ביקרת. בהצלחה

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 27