עקירת שן למה צריך לעקור את השן

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

30/08/2023 | 18:15 | מאת: רועי

שלום דוקטור היו לי כאבים בשיניים לקחתי שבוע אנטיביוטיקה ועכשיו לא כואב אמרו לי שיש לי סדק עמוק בשן ורוצים לעשות לי עקירה. אני מנסה להבין למה. ההסבר שקיבלתי שאי אפשר לשקם את השן, ושיכנסו לשם חיידקים, ויהיו דלקות, ויהיו זיהומים, ויהיו כאבים וכדומה. אבל אני מנסה להבין - מה הסטטיסטיקה? האם יש מחקרים? האם אפשר לומר בוודאות שאם לא אעקור את השן לא אוכל לשרוד איתה עד סוף ימי ללא נזקים נוספים?

שלום רועי במידה והאבחנה נכונה- כלומר סדק בשן הרי שיש רק דרך טיפולית אחת והיא עקירת השן.השארת המצב ללא טיפול תגרום להמשך ספיגת העצם סביב השן ולנזק גדול יותר שיהיה קושי בהשלמתו.

מנהל פורום שתלים דנטליים