המשך שאלה באשר לעקירת שן והשתלה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

25/08/2023 | 19:37 | מאת: יואל

שלום פרופסור ותודה על תשובתך בשן 44 הסמוכה לשן 45 המיועדת לעקירה הייתה לי דלקת ועשו לי טיפול שורש ומבנה (וכרגע אני עם המבנה). הכירורג אמר לי שחודשיים אחרי העקירה עד שהחניכיים מחלימות רצוי לא לעשות כתר קבוע בשן 44, לכן חשבתי קודם לסיים את הטיפול בשן 44 ולאחר מכן לגשת לעקירה של 45. מצד שני רופא משקם אמר לי שעדיף קודם לעקור את שן 45 כי זה יגרום לחניכיים קצת לסגת וישאיר יותר מקום לכתר בשן 44 בנוסף נאמר לי שאם אחכה עם הכתר הקבוע לשן 44 עד שגם שן 45 תנףהיה עם שתל ומוכנה לכתר קבוע התוצאה הסופית תהיה יותר מדויקת כאשר משקמים ביחד שתי שיניים סמוכות. מצד שני אני חושש שככל שאין לי כתר קבוע בשן 44 (וכרגע יש לי רק מבנה) אני מסכן אותה בשבירה בפרט שתהליך השיקום בשן שעתידה להעקר ימשך כמה חודשים. מה דעתך? עד כמה שה קריטי להמתין עם השיקום הקבוע של שן 44 עד לאחר עקירת שן 45 והחלמת החניכיים? מה היית עושה במקומי?

שלום יואל נראה לי שהפתרון לבעייתך יהיה הכנת כתר זמני בשן 44.לאחר מכן עקירת 45 ורק לאחר ריפוי החניכיים ביצוע כתר סופי בשן 44.

מנהל פורום שתלים דנטליים