עקירת שן ובהמשך השתלה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

23/08/2023 | 19:01 | מאת: יואל

שלום ד"ר יש לי בעית שחיקת שיניים קשה ויש לי אובדן חומר שן משמעותי בשתי הלסטות וסדק בשן 45 . אני מיועד לעבור עקירה של שן 45 בקופת חולים . בסניף שלי מבצע את העקירות רופא אחד (שנאמר לי שמאוד מנוסה אך אין לו תעודת מומחה) בעוד את השתלים מבצע מומחה בכירורגית פה ולסת. הרופא העוקר אמר לי שהעקירה תהיה עם תפרים כי במעמד העקירה יצטרך להוסיף עצם אחרת "הכל יקרוס". שאלותיי: 1) עד כמה השתלת העצם תוך כדי עקירה מעלה את הסיכון לפגיעה עצבית ? 2) לכמה זמן אני צפוי להיות מושבת בלי יכולת לעבוד לאחר העקירה? 3) האם זה "בריא" שיבצע השתלת עצם לא אותו רופא שהולך לבצע את השתל? 4) והשאלה הכי חשובה - האם העובדה שצריך להוסיף עצם הופכת את ההליך לכזה שראוי שיתבצע על ידי רופא מומחה (חניכים/כירורגית פה ולסת) בעל תעודת מומחה ועד כמה אני מסתכן אם לא? תודה רבה מראש

שלום יואל השתלת העצם נועדה לשמר את העצם המכתשית לאחר העקירה ואין לה השפעה כלשהי על העצב.להערכתי אינך צריך להיות מושבת לאחר מכן.מי עושה את מילוי העצם- לא ממש רלבנטי.לגבי שאלתך האחרונה באמת שאיני יכול לענות לך שכן איני מכיר את הנפשות הפועלות...

מנהל פורום שתלים דנטליים