כדור

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/01/2016 | 19:53 | מאת: אוריה

ערב טוב ,האם קיים כדור במקום רספרידל שאין לו תופעות של השמנה בסל הבריאות

קיימות תרופות רבות עם השפעות אנטי פסיכוטיות, לכל תרופה יש תופעות רצויות ולא רצויות, הבחירה היא אישית לפי העדפה של תופעות הלוואי. תרופות מן הדור הראשון גורמות פחות לעליה במשקל מתרופות מן הדור השני והן זולות ובסל הבריאות לכולם. תרופות מן הדור השני שגורמות פחות לעליה במשקל כמו אביליפיי וגאודון נמצאות בסל הבריאות למי שסובל מסכיזופרניה או הפרעה דו-קוטבית. כדאי לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ איתו איזה טיפול עדיף.

מנהל פורום סכיזופרניה