סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/01/2016 | 01:56 | מאת: עודד

האם בן אדם שלוקה בסכיזופרניה ומטופל בכדורים יכול להצליח ללמוד באוניברסיטה, בהמשך חייו לעבוד בעבודה של אנשים נורמטיביים, אולי גם ביום מן הימים להפוך לבן אדם עצמאי בהיבט התעסוקתי ולהיות גם בקשר זוגי? תודה מראש.

לסכיזופרניה יש טווח רחב מאוד, ממחלה קלה שמתבטאת בהתקף פסיכוטי אחד, ליקוי קל שלא משפיע על מהלך החיים ורק מצריך טיפול תרופתי ומעקב ועד למחלה קשה שמתבטאת במצב פסיכוטי כרוני, ירידה משמעותית בתפקוד או אשפוזים חוזרים. לבערך שליש מהאנשים עם סכיזופרניה יש מחלה קלה והם לומדים, עובדים, ומנהלים חיי משפחה. ככל שהמחלה קשה יותר יש צורך ביותר עזרה של שירותי שיקום כדי לחזור לחיים מלאים.

מנהל פורום סכיזופרניה