רישיון נהיגה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/01/2016 | 14:09 | מאת: דוד

שלום משרד הרישוי שלל לי את רישיון הנהיגה לאחר שלא הופעתי לבדיקה שהוא ביקש ממני לעשות. האם כעת כאשר מצבי התייצב אני יכל לבקש ממששרד הרישוי שיחזירו לי את הרישיון. על סמך מה הם מחליטים אם בן אדם מסוגל או לא מסוגל לנהוג??

בודאי שאפשר להגיש ערעור על שלילה של הרישיון אם המצב הנפשי השתנה, צריך להביא מכתב מפסיכיאטר על המצב הנפשי הנוכחי. מחליטים על כשירות לנהיגה אם יש מחלות שיכולות להביא לפגיעה בכשירות, לדוגמא: ירידה בכושר הראיה שאינו ניתן לתיקון באמצעות משקפיים, מצבי סחרחורת חוזרים, מצב לאחר אירוע מוחי וסקולרי, אי ספיקת לב כרונית, אפילפסיה, סוכרת שאינה מאוזנת באמצעות דיאטה ותרופות או מלווה בסיבוכים מערכתיים, אירועים של דום נשימה (SLEEP APNEA). הפרעות נפשיות עקב נזק מוחי או כתוצאה ממחלה גופנית אחרת, הפרעות באישיות ובהתנהגות עקב מחלה, נזק או ליקוי תפקודי המוח, הפרעות נפשיות קוגניטיביות והתנהגותיות כתוצאה משימוש בחומרים פסיכואקטיביים, סכיזופרניה והפרעות סכיזוטיפליות ודלוזיונליות, תגובה לדחק חמור והפרעות הסתגלות, הפרעת אישיות פרנואידית, הפרעת אישיות דיסוציאלית, הימור פתולוגי, פיגור שכלי ועוד. המצאות מחלה לא גורמת לשלילה אוטומטית של רישיון הנהיגה אלא להזמנה לבדיקה כדי לברר את מידת ההשפעה של המחלה על הנהיגה, את יציבות המחלה, את השפעת הטיפול התרופתי ואת הדבקות בטיפול ובמעקב.

מנהל פורום סכיזופרניה