פורום סכיזופרניה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
סכיזופרניה פוגעת באחד מכל 100 אנשים. אנשים המתמודדים עם סכיזופרניה נמצאים בינינו וחיים כמו כל אחד מאיתנו. טיפול נכון במחלה בשלב מוקדם, מאפשר לאדם לחזור למצב של חיים רגילים והשתלבות בחברה. עד היום לא היה לחולי הסכיזופרניה ולבני משפחותיהם מקום בו יוכלו להתבטא, לשאול ולהתפתח. על כן הוקם פורום זה, אשר יהווה את הבית של הסכיזופרניה ברשת האינטרנט הישראלית. פורום זה נועד בכדי לרכז את כל האינפורמציה החשובה בנושא סכיזופרניה, לייצר מקום של שיח ותמיכה וכן לאפשר למתמודדים עם המחלה ובני משפחותיהם להתייעץ עם מומחים באמצעות פורום מקצועי ופעיל. דרך המידע המתפרסם והפורום הפעיל ניתן להכיר את מחלת הסכיזופרניה על צדדיה השונים, להבין מהן דרכי הטיפול הקיימות ולהעלות את המודעות החברתית לגבי למעלה מ-70,000 איש המתמודדים עם סכיזופרניה בישראל.
2251 הודעות
2079 תשובות מומחה

מנהל פורום סכיזופרניה

אני אדם בוגר, מטופל בריספונד ואסטו במינונים נמוכים, האם נטילת ריטלין בנוסף מסוכנת או שלא מפריעה לטיפול? זה גורם לתחושת בטחון

ריטלין מכילה אמפטמין שנמצא כמעלה סיכוי לפסיכוזה באנשים שמועדים לכך, לכן ממליצים למי שהיתה לו פסיכוזה לא להשתמש בתרופה. אמפטמינים מעלים את תחושת הביטחון, אבל למשך זמן ההשפעה, שהוא לרוב עד מספר שעות.

16/09/2015 | 00:16 | מאת: רגב

האם יש קשר בין חבטה בראש לסכיזופרניה?

יש מחקרים שמראים על עליה בסיכון לסכיזופרניה, אצל אנשים עם נטיה גנטית לפתח את המחלה, אחרי חבלת ראש.

11/01/2016 | 18:57 | מאת: אורלי

שאלה: האם נפילה מהעגלה מגיל הילדות וקבלת מכה חזקה בחלק הקדמי של הגולגולת יכולה לגרום להתקף פסיכוטי בשנות ה- 20 המוקדמות (ולא אובחנה סיבה להתפרקות)? בקשה:האם את יכולה לתת לי קישור למחקרים בנושא? תודה אורלי

09/09/2015 | 15:42 | מאת: דוד

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין התרופות האלה והאם הסרוקואל עובד פחות על הסרטונין (או אולי פחות חזק) האם הקספליון נקשר חזק לסרטונין במח ובכך יכל לגרום לדיכאון ולחוסר הנאה מפעולות היומיום ואולי גם בגלל שהוא עובד חזק על הD2 במח הוא יכל לגרום לפחות מוטבציה וחשיבה מסתעפת ועוד על מיני דברים חיוביים שהדופמין אחראי להם. בכלל האם התרופות הפסיכטויות מבדילות בין הדברים החיוביים שעודף דופמין וסרטונין נותן לבן אדם לבין השיגעון שעודף דופמין וסרטונין יכלים לגרום, או שהן מפחיתות את הדופמין והסרטונין במח בלי להבדיל אם הן גורמות לתופעות חיוביות (כמו עודף מחשבה ויצרתיות).אם הן לא מבדילות..אז מה ההתרופה שהיא הכי פחות פוגעת במחשבה ויצירתיות ובעודף החיובי שהדופמין והסרטונין יכלים לגרום אשמח לתשובה

קספליון וסרוקוול שתיהן חוסמות רצפטורים לדופמין וסרוטונין, כל אחת נקשרת בזיקה שונה לרצפטור, נשארת קשורה לרצפטור במשך זמן שונה ומפעילה את הרצפטור בעצמה שונה, וגם משפיעה על עוד רצפטורים. לא ידוע בדיוק מה קורה בפסיכוזה ומדוע תרופות אנטיפסיכוטיות יעילות בהפחתת הסימפטומים, יש את תיאורית הדופמין, אבל התהליכים במוח יותר מורכבים מעליה או ירידה ברמה של נוירוטרנסמיטר אחד או שניים. בנוסף לכל אדם יש מוח שונה עם ריכוז רצפטורים ונוירוטרנסמיטרים שונה, ולכן כל תרופה משפיעה בצורה שונה על אנשים שונים. מה שנכון לכולם הם מצבי קצה, כל מי שיקבל חוסמי רצפטור לדופמין במינון גדול מאוד יהיו לו תופעות לוואי של הפרעות תנועה וגם ירידה בהנאה ובמוטיבציה.

06/09/2015 | 21:35 | מאת: מ

האם יש מצב שחולה שאבחנה בחולת סכיזורפניה קשה, ומטופלת בלפונקס ובולפורל..היום היא ברמייסיה ארוכה כבר כמה שנים מקפידה על נילת תרפות.ומקיימת אורח חיים כבריאה לחלוטין. האם יש מצב שביטוח לאומי יכול לבטל לה את כל הקצבה שלה? הם הורידו לה ל50% , ואמרים שמורידים לה הכל..האם הם יכולים לעשות ככה? ומה אפשר לעשות?

סכיזופרניה היא מחלה כרונית ובדרך כלל גורמת לירידה כלשהי בתפקוד, מסיבה זו לרוב הנכות שמקבלים עליה היא צמיתה. אבל אם היא עובדת באופן מלא יכול להיות שהם החליטו שאין לה אי כושר עבודה ואז היא לא זכאית לקצבה. על ההחלטה אפשר לערער בביטוח לאומי.

04/09/2015 | 15:37 | מאת: דוד

שלום בעקבות הרצון שלי לשפר מדדים מטבולים כגון גלוקוז ופרולקטין ורצון להרזות אני רוצה להחליף את זריקת הקספליון לאינווגה השאלה שלי היא כמה מ"ג אינווגה שווה 100 מ"ג קספליון והאם המעבר יישפר את הגלוקוז בדם ויוריד לי את הפרולקטיו?

04/09/2015 | 16:47 | מאת: דוד

סליחה החלפת קספליון לאביליפיי

אי אפשר לעשות השוואה מספרית, משנים את המינון לפי ההשפעה. לאביליפיי בדרך כלל אין השפעות מטבוליות ולפעמים הוא גורם לירידה במשקל. אביליפיי לא אמור להעלות רמת פרולקטין כך שככל הנראה הרמה תרד.

03/09/2015 | 11:41 | מאת: דוד

לאחר שיטוט קצר על התרופה באינטרנט מצאתי שכתוב שהאיטומין עוזר גם לתסמינים השליליים של סכיזופרניה. רציתי לדעת באיזה תסמינים שלילים מדובר ומה המינון שהכדור עוזר לתסמינים אלו? וגם מתי התרופה יצאה אל השוק ? כי בחלק בהאתרים כתוב שהיא מהדור החדש ובחלק כתוב שהיא מהדור היישן.

אטומין היא תרופה ותיקה מאוד, אבל, היא משפיעה על רפצטורים רבים של מוליכים עצביים בדומה ללפונקס וסרוקוול. למרות זאת, מבחינת תופעות הלוואי היא דומה לתרופות מן הדור הראשון וגורמת יותר להפרעות תנועה (רעד, נוקשות שרירים) מאשר להפרעות מטבוליות (עליה בתאבון ובמשקל). ההתוויות שלה הן מצב פסיכוטי, חרדה, הפרעות שינה, דיכאון או מאניה ואי שקט. בגלל שהיא מרדימה מאוד היא ניתנת יותר כטיפול מרגיע ומיישן ופחות ניתנת כתרופה אנטי פסיכוטית כי במינון המלא היא מרדימה מאוד. בסימנים שליליים הכוונה היא לסימנים שהם פסיביים ולא אקטיביים, לדוגמא ירידה קוגניטיבית, קהות רגשית, חוסר יוזמה. ההשפעה שלה על סימנים שליליים לא קיבלה הוכחות טובות אבל עדיין ניתן כטיפול מחוץ להתוויה כאחד הניסיונות אם טיפול אחר לא עוזר.

02/09/2015 | 21:27 | מאת: י.ב

שלום דר! יש לי אח שאובחן סכיזופרנייה פארנואית.לאחרונה מתנהג בצורה ביזארית ומראה כעס אליי (ואל המשפחה) התנהגות שלא אופיינית לו בדרכ הוא שקט ולא כעסן (מקבל טיפול תרופתי בזריקות אחד לחודש) השאלות הם: 1.האם התנהגות כעסנית וביזארית אופיינית לסכיזופרנייה מהסוג הפאראנואי? 2.האם מינון לא נכון של התרופה (למשל נמוך) יכול לגרום לשינויי באופי או בהתנהגות אצל חולים? 3.האם יכול להיות מצב שאדם מקבל טיפול תרופתי אף בכל זאת מתפתח הליך פסיכוטי כולשהו? 4.האם חולים מהסוג הפאראנואי שנוטלים תרופות יכולים להיות אלימים כלפיי הסביבה? (ביחס לסוגים האחרים של המחלה) תודה

06/09/2015 | 18:51 | מאת: א

תנסי לקחת את הזריקה שהוא נוטל, ואז תראי אם יש לך כעס כלפי המשפחה או לא.

1. כעס או אי שקט יכול להופיע במצב פסיכוטי, אבל זה לא אופייני במיוחד לסכיזופרניה פרנואידית. האבחנה בין הסוגים השונים היא לא מוחלטת וברורה ויש אנשים שמקבלים בהתקף אחד אבחנה אחת ובהתקף אחר אבחנה אחרת, יש אנשים שהאבחנה שלהם משתנה עם השנים, מסיבה זו החלוקה בוטלה ב-DSM-5. 2. אם מינון התרופות נמוך מדי והטיפול נגד פסיכוזה לא יעיל המצב הפסיכוטי ממשיך והוא יכול לכלול גם אי שקט, כעס, תוקפנות. 3. תרופות אנטי פסיכוטיות יעילות ב-80-90% מהמקרים, יש אנשים שלא מגיבים לטיפול ונשארים במצב פסיכוטי, בערך 10%. אם לא לוקחים את הטיפול באופן רציף ובצורה המומלצת הוא פחות יעיל. 4. מצב פסיכוטי יכול להיות מלווה באלימות, לא בהכרח בקשר לסכיזופרניה פרנואידית.

11/09/2015 | 08:15 | מאת: א

2. מינון גבוה של כדורים במיוחד בזריקה, יכול לגרום לכעס, במיוחד על מי שכופה אותם על הבן אדם. 3. "תרופות" אנטי-פסיכוטיות לא יעילות, הן ניתנות בכפייה, במינון גבוה, ויש להן תופעות לוואי קשות, לא ניתן לתפקד איתן. 4. אין קשר בין מצב פסיכוטי לאלימות. זו הסטה, אשר נודעה לגרום לסביבה לכפות "טיפול" על בן אדם, ולהצדיק מתן "טיפול". חבל, 4 סעיפים של הטעייה לא נכונים ומסיטים.

01/09/2015 | 19:54 | מאת: יעקב

שלום רב, אני נוטל לוסטרל 200 מ"ג לדיכאון מזה חצי שנה. הרופא שלי הוסיף לי 2.5 מ"ג זיפרקסה כחיזוק ללוסטרל עקב דיכאון עמיד. הבעיה שאני כבר לוקח 3 שבועות את הזיפרקסה 2.5 מ"ג בערב והכדור פשוט מרדים אותי בטירוף גם ביום למחרת שאני במצב רדום וישנוני כל היום ולא יכול לתפקד ככה. שאלתי היא, האם יש כדור פחות מרדים מזיפרקסה שאפשר להוסיף אותו ללוסטרל להשגת אותו אפקט למיגור הדיכאון העמיד? או שכול התרופות ממשפחת הזיפרקסה מרדימות ככה? נ.ב: את הלוסטרל אני לוקח בבוקר כך שיש הפרש שעות ניכר בין הלוסטרל לזיפרקסה. תודה מראש

זיפרקסה היא תרופה חוסמת רצפטורים לדופמין וסרוטונין וניתנת לטיפול בפסיכוזה, בחרדה ודיכאון. היא תרופה מרגיעה ומרדימה יחסית לתרופות אחרות. לרוב יש הסתגלות להשפעה המרדימה אבל אם חלפו 3 שבועות כבר אמורה להיות הסתגלות. יש עוד תרופות מאותה קבוצה שהן פחות מרדימות. פנה לרופא המטפל וספר לו על תופעות הלוואי כדי לשקול שינוי בטיפול.

31/08/2015 | 17:05 | מאת: דוד

שלום לאחרונה קיבלתי מכתב המלצה מעורך דיני לגבי קנאביס לטיפול בסכיזופרניה. לאחר ששמעתי שיש יחידים חולי סכיזופרניה שאושר להם קנאביס רפואי רציתי גם לנסות. האם ידוע לך כיצד אני משיג את האישור ? אציין שאני חולה כבר 12 שנים במחלה ואני סובל נורא עם התרופות..לא מצליח להתגבר על התופעות לוואי שלהן ומרגיש רוב הזמן חלש וחסר שמחת חיים? האם יאשרו לי קנאביס? ואם לא באיזה מקרים מאשרים?

קנאביס לא מאושר לשימוש להפרעות נפשיות מאחר ולא הוכח מחקר שהוא מסייע להן, לעומת זאת יש מחקרים רבים שמראים הופעה של התקפי פאניקה, הפרעות חרדה ומצב פסיכוטי כתוצאה משימוש בקנאביס. יש אנשים עם הפרעה פוסט-טראומטית שמקבלים אותו כטיפול חמלה (טיפול שאינו מטפל בבעיה וניתן להפרעות השינה). מאחר וקנאביס עלול לעורר מצב פסיכוטי, אנשים עם מחלה פסיכוטיות לא סביר שיקבלו אישור לשימוש.

03/09/2015 | 11:27 | מאת: דוד

זאת אומרת שאם אני סובל מסכיזופרניה ויש לי בעיית שינה ,כלומר סובל גם מאינוסמניה, אני לא אקבל אישור לקנאביס?

27/08/2015 | 19:17 | מאת: אנונימי

מקבל כחצי שנה אחת לחודש ומאז אני מרגיש תשישות ורצון לישון בכל הזדמנות. הפסקתי כל פעילות ספורטיבית גם שמנתי מעט אבל הכי חשוב לי לשאול אותך אם אני עייף ורדום מהחומר בזריקה פלוס קייט. אני עובד 4שעות. מתמיד אך מחוץ לישועת העבודה אין לי מרץ ורצון וכוח לבצע משהו גם להנאה. אני אובחנת שנים כסובל ממניה די פרסיה ולאחרונה סכיזו אפקטיב. תודה !

28/08/2015 | 16:46 | מאת: אנונימי

מחכה לקבלת תשובה ממך, תודה

28/08/2015 | 16:48 | מאת: אנונימי

Fluducate

30/08/2015 | 22:52 | מאת: אנונימי

מצפה להיתיחסות למה שכתבתי

פלודיקט מכילה תרופה אנטי פסיכוטית דומה לחומר בכדורי פרפנן. תרופות אלו יכולות לגרום לעייפות ולעליה במשקל. חוסר יוזמה או מרץ יכול להיות קשור בגלל התרופה אבל יכול להופיע גם כחלק ממחלה, כדי להבדיל ביניהם כדאי לדבר עם הרופא שמכיר אותך ולספר לו על התלונות.

04/09/2015 | 12:31 | מאת: א

ואכן יש לה את התופעות לוואי שציינת. כל הכדורים הפסיכיאטרים האנטי פסיכוטים גורמים לתחושות האלו, אבל לא באותה מידה. עם הזריקה הזאת מאוד קשה לתפקד לקחתי אותה במשך שנתיים לא הצלחתי לקום מהמיטה, 12-13 שעות שינה, יש תחושה תמידית שרוצים לישון ולא בא לעשות כלום מעבר לזה. היא גורמת לתאבון מוגבר, אבל אם אוכלים כמות נורמלית לא משמינים, עדיין התחושה שכל הזמן רעבים לא טובה. אם אתה לא רוצה לסבול תפסיק או תיקח משהו אחר, יכול גם להחליף פסיכיאטר במידה והוא מתעקש לתת לך טיפול גרוע.

04/09/2015 | 22:22 | מאת: אנונימי

והערכה להיתיחסות מצדך.

27/08/2015 | 15:23 | מאת: מיטל

שלום רציתי לשאול על התרופה הזו לי יש אפילפסיה וכסיזופרניה האם תרופה זו טובה עבורי ומהם תופאות הלוואי האם זה משפיע על הראיה כי שינו לי מזיפרקסה לסאפריס ולמקטל והלידול גם השינה שלי לא טוב לוקחת כדור שינה יש חרדות אני בהתחלת טיפול של הסאפריס

כל התרופות האנטי פסיכוטיות מורידות סף פרכוס, כלומר הן עלולות אצל אדם עם אפילפסיה לגרום לפרכוס, גם זיפרקסה, גם הלידול וגם סאפריס. קשה לדעת מראש איזו תרופה מתאימה, בכל מקרה חשוב שיהיה שיתוף פעולה בין הפסיכיאטר לנוירולוג כדי שלא לפגוע בטיפול באפילפסיה.

24/08/2015 | 17:51 | מאת: יונתן

שלום אני לא יודע מה איבחנו אצלי כי לא שאלתי אבל אני מקבל פרפנאן 0.4מ"ג פעמיים ביום נגד מחשבות קשות שלא עוזבות כמובן שאחרי שניסיתי המון תרופות מסוג ssri שלא עזרו השאלה שלי האם הכדור עוזר למחשבות ואם כן כמה זמן לוקח לכדור להגיע למצב שאני יהיה יציב כי אני ממש במצב שאפילו לעבוד אני לא מסוגל מהפחד של המחשבות תודה מראש

פרפנן המכיל חומר החוסם רצפטורים לדופמין, לכן היא מאושרת לשימוש כתרופה אנטי פסיכוטית וכמונעת הקאות ובחילות. היא ניתנת מחוץ להתוויה במקרים רבים נוספים. היא תרופה מרגיעה וניתנת כטיפול בהפרעות חרדה או בחרדה באופן כללי. ההשפעה המרגיעה מתחילה לעתים מיד, השפעה אחרת יכולה לקחת מספר שבועות, תלוי מה ההתוויה. כדאי לדבר עם הרופא גם על האבחנה וגם לשאול אותו תוך כמה זמן צפוי שינוי.

23/08/2015 | 14:27 | מאת: אופיר

אמי בת 75 מטופלת ב אולנזפין odt 20 מ"ג + מירן 30 , ולאחרונה בעקבות החמרה בדיכאון התחילה לקבל אריפלי 5 [ שבוע לקחה חצי ועברה לשלם(כשבוע נוסף) . בינתיים לא רק שאין שיפור אלא יותר תלותית יותר הזיות ,הרופאה שלה בחופש כרגע , האם להמשיך עם האריפלי?

אי אפשר לתת יעוץ תרופתי ללא בדיקה, אם מצבה מחמיר כדאי לפנות לרופא מגבה במרפאה או למיון.

21/08/2015 | 13:30 | מאת: נף

שלום ד"ר, אני מקבל ליתיום 600 מ"ג שנים רבות. עובד בתחום החינוך . אשפוז אחרון לפני למעלה 30 שנה. רציתי לדעת מה משמעות של אבחנתי הפרעה ביפולרית לא ספציפית , ואם יש הבדל עם סכיזופרניה . בתודה מראש

אם יש הפוגה מוחלטת במחלה ותפקוד רגיל 30 שנה, לאבחנה יש רק משמעות אחת והיא הצורך בטיפול תרופתי. הפרעה דו-קוטבית היא הפרעה במצב הרוח, כלומר יש אפיזודות של מצב רוח מרומם (מאניה) ואפיזודות של מצב רוח ירוד (דיכאון). סכיזופרניה היא מחלה שונה בה יש הפרעות בתפישת המציאות ובמהלך החשיבה. יש אנשים שיש להם את שני המצבים יחד ואז האבחנה היא הפרעה סכיזואפקטיבית.

21/08/2015 | 08:05 | מאת: דוד

שלום רציתי לדעת מה ההגדרה של לשמוע קולות.?? האם מחשבות בראש או אותו שיר שנתקע לי בראש זה נקרא קולות או שזה נורמלי כשאר האנשים. אולי עוצמת השירים והמחשבות נקראים קולות. בנוסף רציתי לדעת אם יש הזיות ראיה אצל סכיזופרנים וכיצד הם מתבטאים והאם זה משהו שיכל להתפתח במהלך המחלה. האם זה שאני רואה השתקפויות של צורות זה נקרא הזיות ראיה או שזה משהו נורמלי כתוצאה ממעבר בין אור לחושך/צל. אני זוכר שבסרט נפלאות התבונה ראה ג'ון נאש צורות גיאומריות בכל מיני אירועים אך זה היה כשהיה צעיר ועוד לא אובחן כחולה סכיזופרניה כלומר בטרם ההתפרצות ואצלי זה קרה לאחרונה לאחר 12 שנים עם המחלה.

ב"לשמוע קולות" הכוונה היא להזיות שמיעה, הזיה היא תפישה שלנו שקרה משהו בלי שהיה גירוי מבחוץ. כמו לשמוע מישהו קורא לך כשאף אחד לא בסביבה. יש אנשים ששומעים את המחשבות שלהם ובהמשך שומעים אותם כאילו אומר אותם מישהו מחוץ לראש שלהם. אם הפסיכוזה מחמירה ההרגשה היא שהקול בא מבחוץ ואם המצב משתפר ההרגשה היא שמדובר בקול או במחשבות פנימיות. הזיות ראיה יכולות לקרות בסכיזופרניה, הן פחות שכיחות מהזיות שמיעה.

19/08/2015 | 05:08 | מאת: דן

אצל קרובת משפחה חולה,ניכרים שינויי אופי ניכרים של אגרסיביות ואגואיזם. האם השינו בשל המחלה,או שהמחלה מסירה עקבות ומגלה את האופי האמיתי החשוף ?

קשה לדעת מהתיאור שלך במה מדובר, לכל אדם יש אישיות בלי קשר למחלה. מחלה עלולה לגרום לאימפולסיביות.

18/08/2015 | 21:55 | מאת: אלון

שלום לפני מספר חודשים פוטרתי מעבודתי ומאז אני מוצף ברגש של עצבות עם עיניים מזוגגות והרגשת מועקה. כשאני נכנס למקום עבודה חדש או בא במגע עם אנשים לא מוכרים, אני לא מצליח להפטר מהתופעה, מה עושים?

פיטורים הם ארוע מאוד משמעותי והם יכולים לגרום למשבר נפשי, כדאי לפנות לעזרה נפשית דרך קופת חולים או מרפאה לבריאות הנפש.

16/08/2015 | 20:50 | מאת: מיכל

המליצו לי לקחת זריקה ארוכת טווח במקום כדורים. איזו זריקה עדיף לקחת מודיקט או זפרקסיה. הכוונה לאיזה חומר יש הכי פחות תופעות לוואי ולאיזו זריקה הכי פחות חסרונות מבחינה רפואית בשימוש ממושך?

לכל תרופה יש חסרונות, כל אחד צריך לבחור מה פחות גרוע מבחינתו. מודיקט מכילה חומר בשם פלופנזין, שהיא תרופה אנטי פסיכוטית מדור ראשון, לתרופות אלו יש יותר תופעות לוואי שנקראות "אקסטרפירמידליות" כמו רעד, נוקשות שרירים ובאופן נדיר לאחר נטילה של הרבה שנים יכולות להופיע תנועות לא רצוניות. כדורי זיפרקסה מכילים אולנזפין שהיא תרופה אנטי פסיכוטית מדור שני. בתרופות האלו יש מעט תופעות לוואי אקסטרפירמידליות אבל התרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי מטבוליות כמו עליה ברמת סוכר בצום, עליה בתאבון ובמשקל, עליה ברמת השומנים בדם. בנוסף, בגלל תופעות לוואי מיידיות של זריקת אולנזפין היא ניתנת בהשגחה.

15/08/2015 | 22:11 | מאת: לימור

דחוף:אודה על קבלת שם של רופא שעוסק בשני התחומים :בריאות הנפש וסוכרת תלויית אינסולין למבוגר בן 50 שמאובחן כסכיזופרן

לא ידוע לי על רופא שמתמחה רק בכך, בכל מקרה צריך שיתוף פעולה בין הפסיכיאטר ורופא המשפחה.

13/08/2015 | 11:57 | מאת: דוד

שלום ברצוני לשאול האם אני יכל לבחור רק בטיפולים הפסיכולוגים ולא לקחת טיפול פסיכאטרי, והאם ישנם אנשים נוספים שבחרו בדרך זו אם כן רציתי לשאול באיזה מצב הם והאם זה שהם לא לוקחים תרופות פסיכאטריות פוגע בהם. שמעתי שיש הרבה אנשים שמחלימים לבד מהתקפים פסיכוטיים לבד וזה יותר נפוץ במדינות המפותחות ששם השירותים הפסיכאטרים לא מתקדמים .האם זה שנותנים כדורים פסיכאטרים מרגיל את המח לאותו סוג של מעגל..מה דעתך בעניין

התקפים פסיכוטים הם רק חלק מסכיזופרניה. מאחר ומדובר בטווח רחב של חומרת מחלה יש אנשים שסובלים מהתקף אחד בלבד ואחרים אינם מפסיקים לסבול מהתקפים כל חייהם. לרוב האנשים יש 3-5 התקפים במהלך חיים. כלומר יש אנשים שלא יחוו התקפים נוספים גם ללא טיפול. התקף פסיכוטי בדרך כלל חולף גם ללא טיפול (כ-10% מהאנשים נשארים במצב פסיכוטי כרוני), אבל נמצא שהתחלת טיפול אנטי פסיכוטי מוקדם ככל האפשר מורידה את חומרת הסימנים השליליים לאחר מכן. טיפול תרופתי הוא רק חלק אחד, התחלתי של הטיפול, זה תנאי בסיסי כי במצב פסיכוטי חריף פסיכותרפיה וטיפול שיקומי לא עובדים כמעט. טיפול תרופתי לבד לא עוזר, אחרי יציאה מהמצב הפסיכוטי עיקר הטיפול הוא שיחות ושיקום והטיפול התרופתי הוא רק למניעה של התקפים חוזרים.

12/08/2015 | 15:47 | מאת: איריס

מאז שלקחתי את האריפליי אני מרגישה שיפר גדול ירדתי במקל ואני עובדת בעבודה מסודרת. החרדות פחתו. אבל אני מרגישה עדיין שני דברים עייפות. ותחושה שאין לי על מה לדבר עם אנשים ושאני מאוד לקונית בדיבור. אני בחורה צעירה וזה מתבטא בכך שאני מאוד פוחדת לא למצוא זוגיות.

אריפיפרזול (אביליפיי, אריפליי) יכול לגרום למעט עייפות אבל בדרך כלל גורם לכך פחות משאר התרופות. קשה לדעת מה הגורם לתחושות שלך כי מספר דברים יכולים לגרום להם. כדאי לדבר עם הרופא המטפל שיבדוק האם הסיבה היא הטיפול התרופתי או משהו אחר ולבקש עזרה או בשינוי בטיפול או בשיקום חברתי.

13/08/2015 | 11:07 | מאת: דוד

ממה שינו לך את התרופה לאריפליי ותוך כמה זמן היה השיפור? אני שואל כיוון שגם אני רוצה לשנות את התרופה שלי לאביליפיי.. דרך אגב הלקוניות בדיבור והזוגיות אלה דברים שגם אני מתמודד איתם. וזה נראה לי תופעות לוואי של התרופות כיוון שאיך שאני מכיר את עצמי הייתי פעם מאוד דברן ובעל מחשבה רציפה וארוכה ועם התרופות האלה נהייתי יותר פסיבי ..זה משהו שאולי מסתגלים אליו עם הזמן

04/08/2015 | 09:54 | מאת: חיים

בוקר טוב לצערי הרב מצטרף להורי ילדים בסכיזורפניה. מצד שני מצאתי הרבה מידע בפורום מכובד זה. בני בן 19 ונמצא בעיצומו של המשבר. האבחון היה ביום ראשון (לפני יומיים) ומיד התחלנו טיפול עם ריספרדל 1 מ"ג. עד כה הבן שלי נטל חצי מ"ג ביום ראשון ו 1 מ"D ביום שני (בערב שניהם). לצערי לא רק שאין שיפור אלא יש ירידה. האם זה טיבעי? מתי אתם חושבים (וברור לי שזה לא מתמטיקה) שיהיה שיפור אמיתי? תודה לעונים

08/08/2015 | 09:57 | מאת: עופר

אני לוקח 4 מיליגרם ועוזר לי מאוד . חי חיים רגילים. השנים הראשונות קשות מאוד צריך לדעת לחיות עם המחלה . אולי המינון מאוד נמוך שיעלו ל4 מיליגרם בטוח שיעזור . לי עזר מאוד מאוד

מצטערת על האיחור בתשובה, אני מקווה שבנך כבר מרגיש יותר טוב. אם בנך נמצא במצב פסיכוטי, לטיפול בריספרדל (כמו בשאר התרופות האנטיפסיכוטיות) לוקח זמן להשפיע ולהוציא אוות מהמצב הזה, בדרך כלל תוך כשבועיים רואים שיפור. מאחר ומצב פסיכוטי לא מתחיל ביום אחד והוא מתפתח יכול להיות שהמצב יחמיר עד שהתרופה תתחיל להשפיע. מינון של חצי מיליגרם הוא מינון נמוך מאוד, המינון האנטי פסיכוטי של ריספרדל הוא כ- 4-8 מ"ג.

16/08/2015 | 01:07 | מאת: אם למתמודד

גם אנחנו התחלנו עם רספרידל במינון נמוך וכשהמצב המשיך להתדרדר הפסיכיאטרית אמרה להעלות את המינון עוד ועוד, אבל גם זה לא עזר והוא הגיע לניסיון התאבדות כי פשוט נמאס לו לסבול... השיפור הגיע לצערנו רק אחרי אשפוז במחלקה סגורה. תשימו לב לבן שלכם, אצלנו לא ממש היו סימנים שזה הולך לקרות ורק במזל היה לידו מישהו שהצליח להציל אותו.

04/08/2015 | 07:29 | מאת: שמעון

מה תופעות לוואי לסריקה והאים יש תחליף לזריקה

זריקה עלולה לגרום לרגישות או כאב במקום ההזרקה, אם רוצים לשנות טיפול או מינון צריך לחכות מספר שבועות עד שהרמה בדם יורדת, טיפול בכדורים קל יותר לשינוי כי אפשר לשנות מדי יום. בנוסף לזריקה יש סטיגמה כי היא לא בשליטה מוחלטת של המטופל. מצד שני הרמה של התרופה בדם יציבה יותר וההשפעה רציפה יותר עם זריקה כי הרמה יורדת בשעות בין נטילת כדורים, אנשים נוטים לשכוח לקחת כדורים, להתבלבל, לשנות את השעה בה הם לוקחים אותם. עוד יתרון של הזריקה הוא שהחומר הפעיל מגיע לגוף דרך השריר ולא דרך הקיבה ואז הוא לא עובר פירוק ראשוני בכבד ומוריד מההשפעה על הכבד, יש זריקות כמו קספליון שאינן עוברות פירוק בכבד כלל וניתן לקחת אותן גם עם יש בעיה בכבד. לכל הזריקות יש כדורים עם אותו חומר פעיל, אם מישהו מתקשה לקחת כדור מדי יום ולא מעוניין בזריקה יש תרופה בשם פנפלורידול שמשפיעה במשך שבוע.

23/07/2015 | 18:03 | מאת: דוד

שלום בעקבות דיכאון שהיה לי אחרי התקף פסיכטוי הוסיפו לי פבוקסיל. האם הכדור האנטי דיכאוני לא עובד להיפך מהכדור הפסיכוטי בכך שהוא מעלה סרוטונין במח?

התרופות האנטי פסיכוטיות מעכבות רצפטורים לדופמין, תרופות אנטי פסיכוטיות מן הדור השני מעכבות רצפטורים לדופמין ולסרוטונין. התיאוריה הראשית היום לגבי פסיכוזה היא תיאוריית הדופמין, אבל, זו עדיין תיאוריה ולא ידוע בדיוק מה קורה בפסיכוזה וכיצד התרופות עובדות. פבוקסיל היא תרופה ממשפחת SSRI שמעכבות ספיגה מחדש של סרוטונין. אין הוכחה שמתן תרופות מסוג זה גורם לפסיכוזה. התרופות כן עלולות להביא להתפתחות מצב מאני באנשים עם תנודות במצב הרוח. ובקיצור ההשפעה של שני הכדורים לא סותרת אחת את השניה.

18/07/2015 | 11:54 | מאת: דוד

שלום רב, אני מטופל בזריקת קספליון 100 מ"ג פעם בחודש מזה חצי שנה . אני לא מצליח לישון כלכך בלילות והתפקוד שלי ביומיום יירוד_כאילו חסר לי אנרגיות..האם ייתכן וזה תופעות הלוואי של התרופה או התסמינים של המחלה? יש לציין שאיבחנו אצלי סכיזופרניה פרנואידית והמחלה מתבטאת אצלי בעיקר במחשבות שווא ועודף פעילות מוחית אך מאז ההתפרצות האחרונה וקבלת הזריקה אני מרגיש שנוספו לי התסמינים השליליים וחוסר פעילות מוחית, אני מרגיש שהיצירתיות יירדה לי וכן החדוות חיים וכן קושי להירדם ולישון רצוף וכן עליתי כ15 קג במשקל. אולי טיפול אחר או הוספת טיפול יעזור אשמח לתגובה. תודה דוד.א.

קשה לדעת אם התחושות שלך קשורות לתסמינים שליליים של המחלה או לטיפול התרופתי. תרופות אנטי פסיכוטיות במינון גבוה יכולות לגרום לירידה באנרגיה ועליה במשקל. מצד שני, התקף פסיכוטי יכול לגרום לירידה ביצירתיות ובעצמת הרגשות. כדי להבדיל כדאי לדבר עם הרופא המטפל שמכיר אותך, לספר לו על התחושות ולהתייעץ איתו האם התופעות קשורות לטיפול ויש מקום לשנות אותו.

19/07/2015 | 09:44 | מאת: דוד

אהלן שוב, תודה לך על תגובתך המהירה, רציתי עוד לדעת איפה אני יכל למצוא חומר לגבי איך בדיוק התרופה עובדת אם תוכלי להפנות אותי למקור מסויים אפילו באנגלית אשמח. בנוסף אני מחפש פתרון לבעיית השינה שנוצרה מאז הטיפול עם הקספליון חשבתי אולי לבקש סרוקאל 100-150מג תוספת או איטומין כמו שהציעה לי רופאה במרפאה באברבנל אבל אני מפחד מהתופעות לוואי של עלייה במשקל וקצב חילוף חומרים וכן הפרעות בתפקוד המיני. האם עדיף לי לבקש קצת סרוקאל במיוחד שהייתי מטופל איתו תקופה ארוכה וההשפעה על השינה איתו הייתה טובה או לקבל את האיטומין ובמינונים שצריך רק לשינה אין לו תופעות לוואי כלכך גדולות. חיפשתי חומר על האיטומין אבל לא היה כלכך בנמצא באינטרנט חוץ ממידע בסיסי.תודה ויום טוב

קספליון מכילה את המטבוליט הפעיל של ריספרדל והיא תרופה אנטיפסיכוטית. היא מעכבת את הרצפטורים של דופמין וסרוטונין. דרך הפעולה שלה, כמו שאר התרופות, על מצב פסיכוטי לא לגמרי ברורה. על פי תיאוריית הדופמין במצב פסיכוטי יש עודף פעילות של דופמין והתרופות מורידות את הפעילות. עדיין ההמלצה שלי היא למצוא רופא שתסמוך עליו, שיסביר לך על היעילות ותופעות הלוואי של כל תרופה ויחד תחליטו על הטיפול שהכי טוב לך.

ואז נוצר מצב שצריך אוסטל?... שאלה...

ביטוח לאומי מחליט על אחוזי הנכות, על אחוזי אי כושר העבודה וסכום הקצבה. הוסטל הוא שירות דיור שמקבלים משרותי סל שיקום של משרד הבריאות. זוהי זכות שניתנת למי שיש לו למעלה מ-40% נכות. סל שיקום נותן מגוון שרותי דיור, השירות שכל אדם מקבל תלוי בצורך שלו ויכול לנוע ממתן סיוע בשכר דירה למי ששוכר דירה באופן עצמאי ועד להוסטל כוללני עם צוות 24 שעות ביממה.

14/07/2015 | 16:15 | מאת: RedSphinx

כמה מקבלים מביטוח לאומי איזה סכום?

הקצבה משתנה מאדם לאדם לפי אחוזי אי כושר העבודה, אחוזי נכות והמצב המשפחתי. סכום הקצבה לרווק עם 100% אי כושר עבודה הוא בין 2300 ל-2700 ש"ח לחודש לפי אחוזי הנכות. יש תוספת למי שנשוי ואשתו לא עובדת או למי שהוא אב לילדים. מחשבון ביטוח לאומי: http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/laron/Pages/Calculator.aspx

19/07/2015 | 20:03 | מאת: א

ולא מאפשרת להתקיים. מבחינת ביטוח לאומי אם אתה כשר לנקות את הרחוב בזמן שהפסיכיאטר מחלק כדורים שלא מאפשרים לחשוב, אז זה מה שה"חולה" צריך לעשות. מעבר לזה איך בן אדם שלא מודע למחלה שלו יכול לבוא ולטעון שהוא חולה.

חולי סכיזופרניה והפרעות נפשיות מסוגלים לעבוד בעבודות רגילות? ואם לא איך הם חיים?

אם הטיפול תקין וקבוע אז אין בעייה. בהרבה מקרים כאשר באים למעקב, הפסיכיאטר עלול לעשות שינוי "תרופתי", ולפגוע בעבודה נוכחית. בחלק מהמקרים נשלל רשיון נהיגה של ה"חולה" והוא מוגבל במיקום עבודה לפי תחבורה ציבורית. כדורים פסיכיאטרים עלולים לפגוע בחשיבה, אבל הפסיכיאטר ימשיך להגיד שזה יעיל ולכן יש הצדקה לטיפול, למרות שה"חולה" לא מרגיש טוב עם הטיפול. הטיפול צריך להיות תקין, כך שה"חולה" לא יצטרך לקבל קיצבה מינימלית או לחיות בהוסטל.

סכיזופרניה היא מחלה עם טווח רחב מאוד של הופעה, יש אנשים עם מחלה קלה שכמעט ואינה פוגעת בתפקוד והם חיים חיים מלאים, כולל עבודה בשוק החופשי. יש אנשים עם מחלה קשה שנזקקים לאשפוזים חוזרים או שיש להם פגיעה קשה בתפקוד והם לא מצליחים לעבוד. בכל מקרה מי שחולה מקבל קצבת נכות. מי שעובד ומרוויח מעל סכום מסויים יש לו הורדה מדורגת בסכום הקצבה. בנוסף יש שירותי סל שיקום שעוזרים בדיור ובתעסוקה למי שיש לו נכות נפשית.

13/07/2015 | 17:49 | מאת: דבי

הבת שלי חולה כבר קרוב ל- 5 שנים, שומעת קולות, יש לה גם דיכאון. כרגע היא נמצאת במניה ולא ראתה רופא 3 חודשים, אני קובעת לה תורים וברגע האחרון היא מבטלת. היא מאוד עקשנית בכל דבר ולא שומעת לי או לסובבים אותה. מה עושים במקרה כזה?

אנשים במצב של פסיכוזה או מאניה לא רואים את המציאות כפי שהיא, לכן הם מתקשים לראות את הצורך בטיפול רפואי. אם היא מתחמקת מתור נסי להביא אותה למרפאה גם בלי תור, ברוב המרפאות יש מיון ויכולים לקבל אותה לפחות לבדיקה ראשונית, אפשר גם להביא אותה למיון בערב. אם היא מסרבת באופן נחרץ להגיע לבדיקה, אין אפשרות לכפות עליה אלא אם היא מסכנת את עצמה או אחרים.

13/07/2015 | 15:10 | מאת: ערן

שלום רב אני מתמודד עם סכיזופרניה ורציתי לשאול בבקשה האם ביטוח לאומי יכול לממן לי תואר באוניברסיטה

ביטוח לאומי מאפשר למי שיש לו נכות לקבל שיקום מקצועי, לפני בחירת ההכשרה נעשית התאמה אישית ע"י אנשי מקצוע בביטוח הלאומי. הביטוח הלאומי משלם לא רק את שכר הלימוד אלא גם נסיעות וקצבה והחזר על הוצאות. הזכות הזאת ניתנת לאדם עם נכות פעם אחת בלבד. יש מגוון רחב של מקצועות לימוד והמטרה היא לאפשר לאותו אדם להתפרנס בשוק החופשי. http://www.btl.gov.il/benefits/Vocational_Rehabilitation/Pages/default.aspx

10/07/2015 | 17:28 | מאת: שי

ממש קשה לנו אתו, הוא תמיד מוצא משהו לריב עליו וגורם לדברים בבית בשביל שנריב אתו. כמו לא לפנות את הדברים שהוא אוכל מהשולחן אם נופל לו משהו על הרצפה הוא לא ירים את זה כ"זה מגעיל אותו", לישון על הרצפה, למלות את הכניסה לבית בחפצים שלו שיהיה קשה לעבור. ההורים שלי לא אנשים צעירים וכל ריב כזה יכל לפגוע בהם, בזמן האחרון הוא כל הזמן מאיים שהוא יעבור לגור ב"הוסטל". רציתי לדעת אם באמת יש מקום כזה שהוא יוכל לגור שם ולהפסיק להטריד אותנו? ואם צריך לשלם על זה?

10/07/2015 | 17:56 | מאת: שי

פעם הוא היה מטפל בעצמו ועושה דברים כמו להיפגש עם חונך וללכת כל בוקר למועדון שיש שם עוד אנשים במצב שלו. אבל היום שום דבר לא נשאר מזה, הדברים היחידים שהוא עושה זה ללכת כל פעם לסופר כשחסר משהו, לצאת לגינה בלילה ולתת לילדים קטנים לנצל אותו כמו לקנות להם סיגריות ולהכין להם אוכל בגינה(בבית הוא בחיים לא יכין אוכל לעצמו).

בגלל שהוא בישל את האוכל.

אנשים עם סכיזופרניה יכולים לסבול מראיה מעוותת של המציאות, פגיעה בשיפוט החברתי או מחוסר עכבות שמביאים להתנהגות לא מקובלת. בדרך כלל מי שנפגע הם האנשים הקרובים ביותר, שאיתם יש להם קשר רגשי. אם הוא קיבל אבחנה של סכיזופרניה ע"י ביטוח לאומי ויש לו מעל 40% נכות נפשית הוא זכאי לשירותי סל שיקום. סל שיקום נותן מגוון שרותי דיור, השירות שכל אדם מקבל תלוי בצורך שלו ויכול לנוע ממתן סיוע בשכר דירה למי ששוכר דירה באופן עצמאי ועד להוסטל כוללי שכולל צוות 24 שעות ביממה למי שבכלל אינו מתפקד. כדי לברר למה אחיך זכאי הוא צריך לפנות לצוות המרפאה שמטפל בו ולבקש שרותי סל שיקום.

אני אובחנתי כסכיזופרן ואני מקבל קצבת נכות מדי חודש מהביטוח הלאומי.לאחרונה חשבתי לחזור ללימודים אקדמיים.אני מעוניין ללמוד גננות ולהיות גנן בגן ילדים.האם יכולים לעשות לי בעיות כשאנסה להתקבל לעבודה כגנן בגן ילדים(אני מתכוון בעיות מצד המעסיק-משרד החינוך). האם יש איזו שהיא הגבלה שלא מאפשרת לי לעבוד עם ילדים בגיל הרך?

ע"פ חוק שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות אסור להפלות אדם בקבלה לעבודה בגלל מוגבלות ובלבד שהוא כשיר לתפקיד. סביר שמשרד החינוך או מעסיק אחר ירצה לדעת שמצבך הנפשי יציב ואתה בטיפול ויבקש מכתב מהפסיכיאטר המטפל.

27/09/2015 | 04:07 | מאת: מאיר ד.

אם אתה רוצה לעבוד בגן ילדים שכמובן כוללת גישה לילדים רכים מה שככל הנראה תצטרך לעשות זה לשקר. תפנה לעובדת הסוציאלית שלך והיא תוכל להשיג לך מסמך משפטי שמבקש מרופא המשפחה לא לחשוף את המחלה. יש רופאים שמסכימים ויש כאלו שלא. העבודות היחידות שיכולים להעסיק אותך עם חשיפה זה עבודות פשוטות בדרך כלל פיזיות או עבודות בתחום השיקום.

04/07/2015 | 06:47 | מאת: אהובה

שלום . ביתי קיבלה מהפסיכיאטר מרשם לקלופיסטול אפשר לקבל חוות דעת על התרופה? ביתי מסרבת לקחת את התרופה בטענות שונות. איך אפשר לשכנע אותה והאם זה יהיה נכון להפציר בה לקחת תודה ...אהובה

קלופיקסול היא תרופה אנטיפסיכוטית מן הדור הראשון, היא תרופה אנטיפסיכוטית יעילה, יש אפשרות לתת אותה גם בזריקה ארוכת טווח ואז אין צורך לזכור לקחת כדור מדי יום. עלולות להיות לה תופעות לוואי אקסטרפירמידליות כמו רעד, אי שקט, נוקשות שרירים. תופעות לוואי אלו תלויות במינון ואם הן מופיעות אפשר להפסיק אותן ע"י ירידה במינון. אנשים מסרבים לקחת תרופות מסיבות רבות, כדאי להבין מביתך מה מפריע לה, אם היא לא מספרת לך כדאי לבקש מהפסיכיאטר המטפל שינסה להבין את הסיבה להתנגדות ויסביר לה על הסיבה בגללה הוא ממליץ על התרופה.

03/07/2015 | 12:19 | מאת: דב

שלום רב, הנני נוטלת שנים רבות ריספרדל 3 מ"ג. אני בת 48 ולאחרונה מסתבר שהנני סובלת מאנמיה. לדעת רופא הנשים עקב דימום רב במהלך המחזור החודשי. האם הדימום הרב יכול להיות תוצאה של הטיפול בריספרדל? האם כדאי לבצע צריבה של רירית הרחם לטיפול בבעיה או לחפש אלטרנטיבות או ביטול הטיפול בריספרדל. יש לציין שסבלתי מארוע פסיכוטי בשנת 99 ומאז זה לא קרה יותר. אודה לתשובתך. בתודה, דב

אנמיה היא תופעת לוואי נדירה מאוד של ריספרדל. דימום רב במחזור הינו הסיבה השכיחה ביותר לאנמיה בנשים בגיל הפוריות, בדרך כלל במקרה כזה נראה גם חוסר בברזל בבדיקות הדם. בכל מקרה רופא המשפחה מבצע בירור לאנמיה ואם הסיבה היא דימום רופא נשים אמור להמליץ על הטיפול.

שלום , מהן הדרכי טיפול האפשריות כיום לטיפול במחלה? (בדגש למי שיש רק סימנים שלילים בלי חיוביים). ידוע לי על טיפול בגרייה מגנטית עמוקה אך לאחר ניסיון זה לא עזר. האם יש תרופות מיוחדות לסימנים שלילים או דרך טיפול חדשה? (אפילו ניסוי)

קודם חשוב להבדיל בין סימנים שליליים ראשוניים (בגלל המחלה) למשניים (בגלל גורם אחר). סימנים משניים יכולים להיגרם בגלל דיכאון, מינון יתר של תרופות אנטיפסיכוטיות וכו'. במקרה כזה צריך לטפל בגורם לכך, לדוגמא לתת טיפול נוגד דיכאון אם יש דיכאון. אין טיפול תרופתי שמאושר לשימוש לטיפול בסימנים שליליים, התרופה האנטיפסיכוטית היחידה שהראתה שיפור בסימנים שליליים היא קלוזפין (לפונקס). טיפול קוגניטיבי התנהגותי ושיקום יעילים בשיפור סימנים שליליים.

30/06/2015 | 14:11 | מאת: סיוון

שלום רב הפסיכיאטרית אמרה לי שיש לי הפרעה סכיזואפקטיבית. בזמן האחרון אני שומעת כל מיני קולות. השאלה שלי האם בהפרעה סכיזואפקטיבית שומעים קולות או שאוליי יש לי סכיזופרניה? תודה סיוון

בהפרעה סכיזואפקטיבית יש גם סימנים של סכיזופרניה (מחשבות שווא או שמיעת קולות) וגם סימנים של מאניה או דיכאון כך ששמיעת קולות לא שוללת את האבחנה. כדאי לפנות לרופאה המטפלת ולספר לה על שמיעת הקולות.

29/06/2015 | 16:39 | מאת: אנונימי

האם שמיעת קולות בדיוק אחרי התעוררות משינה מוגדרת כמקרה של הזיות פסיכוטיות? או שמא לא, בגלל שאלו מתרחשים סמוך לשינה? ( אני מדבר על קולות מוחשיים לגמרי)

הזיות מכל סוג יכולות לקרות באופן נורמלי בין שינה לערות, הן נקראות הזיות היפנוגוגיות (לפני הירדמות) והיפנופומפיות (לפני התעוררות), אם לא מופיעות הזיות בעירות לא מדובר במצב פסיכוטי.

01/07/2015 | 14:39 | מאת: אנונימי

ואם ישנה רגישות כללית להזיות? רגישות שבה גם אם אדם רק מתעורר הוא יכול לסבול מהזיות ,, וגם כשהוא עייף מחסך בשינה ( אך הוא ער לגמרי ) הוא סובל מהזיות.משמע יש לו מעין רגישות, וצריך טריגרים כדי לגרות אותה ( לצורך העניין הוא גם יכול לסבול מהזיות תחת השפעת סמים עם פוטנציאל הזייתי נמוך שלאחרים לא גורמים את אותן הזיות).

29/06/2015 | 12:35 | מאת: מיכל

שלום אצלי מקרה דומה כמו בהודעות הקודמות. אמא שלא מודעת למחלתה ולא שותה תרופה. לא אוכלת רק שוכבת במיטה ובוכה...אם אני מזמינה פסיכיאטרית מקופת חולים לביקור בית. מה היא אמורה לרשום ולאבחן ומה המשך התהליך? אדם שלא קם לאכול זה מקרה שנחשב לאישפוז בכפייה? יש לה נכות כחולה במחלה הנל.

אם את מזמינה פסיכיאטר הביתה הוא אמור לאבחן האם אימך סובלת מבעיה נפשית וזקוקה לטיפול ואם היא מסרבת לטיפול האם מחלתה הנפשית מסכנת את חייה. אם אימך אינה מסוגלת לדאוג לעצמה לאוכל היא מסכנת את עצמה באופן לא מיידי. רופא שיגיע הביתה ויתרשם שבגלל מצבה הנפשי היא מסכנת את עצמה יכול לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש שיוציא הוראה לבדיקה פסיכיאטרית במיון, או הוראה לאשפוז כפוי (אם יש לו מינוי של הפסיכיאטר המחוזי). אם אימך לא תגיע למיון יגיעו הביתה אחים מאשפזים ויקחו אותה לשם. במיון יבדוק אותה פסיכיאטר ויחליט מה המשך הטיפול המומלץ והאם יש סיבה לאשפוז בכפיה.

28/06/2015 | 18:23 | מאת: בעל

שלום רב, אשתי חולת סכיזופרניה (פרנואידית) מאובחנת מזה 7 שנים. במשך שנים אלו היו מספר פעמים שבהם לא התמידה בנטילת התרופה והיו לה התדרדרויות מקומיות (לא התקפים שהצריכו אי פעם אישפוז) שהקשו מאוד על תיפקודה. היא מסכימה לקחת זריקה ואפילו מעדיפה זאת על מנת לשמור על רצף תרופתי. שאלותיי: 1. מהם הסכנות/חסרונות שבטיפול בזריקה לעומת טיפול בכדורים? 2. מה עלות כל זריקה? (בערך). 3. לכמה זמן הזריקה אפקטיבית? (לא ברור לי אם לשבועיים או לחודש). 4. מה צריך לעשות כדי לקבל זריקה שכזאת? תודה מראש ובברכה, בעל.

1. זריקה נשארת בגוף מספר שבועות ולכן חשוב לוודא ע"י מתן החומר בכדורים לפני ההזרקה שהתרופה טובה ולא גורמת לתופעות לוואי. זריקה עלולה לגרום לכאב במקום ההזרקה. מצד שני יש זריקות כמו קספליון שלא עוברות פירוק בכבד ולכן לא פוגעות בו, כמו כן טיפול בזריקות שומר על יציבות של הרמה של התרופה בדם. 2. תרופות מהדור הקודם עולות כמה עשרות שקלים ומסובסדות ע"י קופת חולים, תרופות חדשות (ריספרדל קונסטה, קספליון וזיפאדהרה) עולות אלפי שקלים ומסובסדות רק למי שיש אבחנה של סכיזופרניה או מאניה דיפרסיה. אז גם ההשתפות העצמית יקרה יותר (עד לתקרה של ההשתתפות העצמית שנקבעה ע"י קופת חולים - עד כ-400-300 ש"ח). 3. תרופות כמו מודיקט, פלודיקט, קלופיקסול דפו ניתנים פעם ב-2-3 שבועות, הלידול דקנואט, קספליון וזיפאדהרה ניתנות פעם בחודש. 4. בביקור הבא של אישתך כדאי לשתף את הרופא המטפל בקושי לקחת כדורים ולבקש טיפול בזריקה.

28/06/2015 | 01:54 | מאת: דווד

שלום רב בנוסף לבעיה בעלייה בפרולקטין ועלייה במשקל הקספליון גורמת לי לנדודי שינה מה לדעתך הדרך הכי טובה לטפל במצב? היה לי חצי שנה של דיכאון לאחר התקף פסיכוטי ארוך ויש לי היסטוריה עם רספרידל,רספרידל קונסטה וסרוקואל שהיה גורם לי להתקפים פסיכוטיים כל שנתיים לערך עכשיו לאחר שעבר הדיכאון אני מרגיש יותר חופשי ומנסה לטפל בכל הדברים שהזנחתי בתקופת הדיכאון כולל תזונה נכונה ומשקל תקין יש לי 2 שאלות אחת כאמור לגבי בעית השינה שלא עוברת וה2 האם קספליוו עוזרת גם בתסמינים השליליים או שעדיף כבר אביליפיי..מכיוון ששניהם מעוררים בתודה מראש דוד אמינוב

נדודי שינה אינה תופעת לוואי שכיחה של קספליון, אבל תופעות הלוואי הן אישיות, אם הבעיה מפריעה לך אפשר לשקול ביחד עם הרופא שלך שינוי בטיפול. התרופה האנטי פסיכוטית היחידה שהוכח במחקרים טובים שמשפרת סימנים שליליים היא קלוזפין (לפונקס). לא אביליפיי ולא קספליון לא הוכחו כיעילות בכך.

27/06/2015 | 12:48 | מאת: yosi2

שלום רב אני מאובחן סכיזופרניה מטופל זה שנתיים .הבעייה המרכזית שאני ישן שעות רבות .הרופא החליף תרופות כגון קסנקס לאסיוול זה לא עזר .אני לוקח גם ריספונד וסרוקסט החיים ממש משתבשים לי .אני לא יכול לתפקד ביום כי אני לא מצליח להתעורר עובד רק בלילות

אסיבל וסרוקסט יכולות לגרום לעייפות, אם אכן מדובר בשעות שינה רבות ולא בהיפוך של יום ולילה כדאי לפנות לרופא המטפל ולשקול שינוי בטיפול התרופתי.

08/07/2015 | 21:36 | מאת: yosi2

הכן אני ישן ביום וער בלילה לפעמים כל הלילה

25/06/2015 | 09:04 | מאת: מאיר ק.

אני בן 44 .לאחרונה אובחנתי לסכיזופרניה. עברתי 4 אשפוזים-כולם עקב שימוש לרעה שעשיתי בריטלין(הייתי לוקח כמויות יוצאות דופן בכל קנה מידה). כחצי שנה אחרי האשפוז האחרון בין לילה הפסקתי לשמור על הגיינה אישית.אני מתקלח אחת לשבוע-10 ימים,מתעצל לצחצח שיניים(ממש חווה קושי לבצע את הפעולות שציינתי, למרות שהן נחשבות לעניין של מה בכך עבור האדם הרגיל).אני חוזר ומדגיש שההידרדרות בתפקוד והמצב של הזנחת ההיגיינה האישית התחיל ביום בהיר אחד ולא בצורה איטית ומדורגת.לפני שזה קרה הייתי מתקלח פעם ביום לפחות. בנוסף אני מרגיש הדרדרות ביכולות החשיבה.אם אני משווה את עצמי למה שהייתי לפני סדרת ההתקפים שחוויתי(3 ברצף בפרק זמן קצר של כ-3 חודשים.4 בסה"כ בתקופה של שנה ושלושה חודשים),ניכרת הדרדרות ביכולות החשיבה שהיו לי לפני. שאלתי היא האם אובדן היכולת לשמור על היגיינה אישית והירידה ביכולות השכליות משקפים חלילה מצב קבוע או שיש סיכוי שמדובר במצב זמני בלבד עם סיכויי החלמה מלאים שלי וחזרה לתפקוד תקין כפי שהיה לפני ההתקפים הפסיכוטיים?

התקפים פסיכוטיים וריטלין במינון גבוה יכולים לגרום לפגיעה קוגניטיבית או תפקודית. כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל ולוודא שלא מדובר בדיכאון שיכול גם להופיע אחרי התקף פסיכוטי. אפשר לטפל בפגיעה התפקודית ע"י שיקום ולחזור לתפקוד טוב, מומלץ לפנות למרפאה כדי שיבקשו עבורך סל שיקום.

24/06/2015 | 15:55 | מאת: ענת

שלום, אני מנסה להבין אם האבחנה שקיבלתי היא נכונה, אין לי ציפייה שפה בפורום תתני לי מענה מדויק וישיר, זה ברור לי. אבל שאלה תיאורטית, סבלתי מפרנויות, אבל אף פעם לא הרגשתי שהשבכ רודף אחריי ואו הזיות אחרות, יותר שאנשים בסביבתי חושבים עליי לרעה, גם אנשים מוכרים וגם עוברי אורח בתחבורה ציבורית למשל. האם יכול להיות שיש לי פרנויה פםסיכוטית אבל לא סכיזופרניה. האפיזודה הראשונה שלי שהייתה בחיים הייתה יותר התגלמות של תת מניה דיפרסיה. אני אשמח למענה השערתי. תודה מראש.

אם היו לך מחשבות שווא כלפי אנשים אחרים מדובר במצב פסיכוטי, לא חייבים לחשוב על השב"כ או לחוות הזיות. לא כל מצב פסיכוטי נובע מסכיזופרניה, לפעמים האבחנה משתנה עם השנים. הפסיכיאטר המטפל אמור לספר לך על האבחנה ואיך הגיעו אליה, כדאי לשאול אותו.

23/06/2015 | 15:20 | מאת: שרה

קיבלתי ההעתק מוועדה רפואית של הביטוח לאומי של בעלי ובה מצויין בסעיף של הליקויים הרפואיים כך: סכיזופרניה רמיסיה חלקית מצב פסיכוטי: עיקרי 33 משנה ב 5 אחוזי נכות 50% מה זה העיקרי והמשנה הזה ?

סעיף 33 מתייחס להפרעות פסיכוטיות ותת הסעיף מפרט את אחוזי הנכות.

21/06/2015 | 12:00 | מאת: ריקי יפה

שלום רב, אבקש לדעת מי הם חולי הסכיזופרניה אשר נשלחים להוסטלים, ולא נשלחים אל ביתם ואל משפחותיהם ? בתודה, ריקי יפה.

עזרה בדיור ע"י סל שיקום יכולה להיות: סיוע בשכר דירה, דירת לווין, דיור מוגן, הוסטל או הוסטל כוללני. הוסטל הוא מסגרת דיור שיש בה נוכחות קבועה של מדריך, ליווי של עו"ס ועזרה בשיקום עסוקתי או חברתי. העזרה בדיור נקבעת לפי דרגת הסיוע שהאדם זקוק לה. סל שיקום הוא זכות, לא חובה, והיא לא ניתנת ללא רצון המטופל, אם אין צורך בעזרה לא מקבלים אותה.

20/06/2015 | 08:35 | מאת: אנונימי

כבר פתחתי כאן פוסט ויש לי עוד שאלה קטנה: יש לי אבחנות כאלה: הפרעת התנגדות, הפרעת קשב וריכוז, הפרעה הסתגלותית, הפרעות למידה. אני צריך למלאות טופס שכתוב : "האם אתה סובל מבעיות נפשיות" ואני מתלבט כי האבחנות שלי יותר בקטע של הרגשי. אשמח לדעת מה את חושבת ואם זה אבחנות שנחשבות לבעיות נפשיות?

התשובה תלויה בסיבה לטופס, לדוגמא טופס לרישיון נהיגה, קבלה לעבודה או ביטוח בריאות, והאם הכוונה היא להפרעה נוכחית או גם להפרעות שהיו בעבר. בדרך כלל אם ההפרעה מצריכה טיפול כדאי לציין אותה.

23/06/2015 | 07:55 | מאת: אנונימי

כבר סימנתי בכן. את חושבת שמשרד הרישוי יזמן אותי לבדיקה עקב זה שאני לוקח ריספרדל? האם יש אנשים שנוהגים ולוקחים ריספרדל? אשמח לתשובה את הטופס אני שולח בעוד פחות משבועיים.

מה האופציות לאדם הרוצה לדעת אם חולה בסכיזופרניה ? תודה :-)

16/06/2015 | 17:42 | מאת: מרי קין

לפני חודש השתחררתי מצו אשפוז. ועכשיו אני במעקב כפוי בטיפול של כדורים וזריקות. מצבי מאוזן. אבל שללו לי גם את רישיון הנהיגה. ורק מי שבמעקב בהסכמה לפחות שנה רשאי לקבל רישיון.(לפי כללים של מכון הרפואי לבטיחות בדרכים). מה עלי לעשות?

מה הסיבה ששללו לך את הרשיון? אם יש לך עבר נקי של עבירות תנועה, ואת גם יודעת מתי את יכולה לנהוג, אין סיבה שישלל רשיונך. במידה וכן, את יכולה לפנות ללשכה לסיוע משפטי, לבקש עו"ד (לא אמור לעלות כסף) ולבקש לבטל את השלילה ולהיות מטופלת דרך קופת חולים ולא ללכת למרפאה ציבורית שגוזלת מזמנך. יש הרבה נהגים שהם פחות כשרים מאנשים אחרים: עברני תנועה, נהגים חדשים, בני 70 +, אנשים עם ריכוז נמוך, חולים במחלות אחרות ועוד...

20/06/2015 | 23:36 | מאת: מרי קין

הסיבה לשלילת רישיון היא שהייתי מאושפז. הלשכה לסיוע משפטי לא עוזרת בעניני תעבורה.. ב תשע שנות נהיגה יש לי שלוש עבירות תנועה קלות. לא ידעתי שגם בקופת חולים מקביל למרפאה לבריאות הנפש, אני יכול להיות במעקב..

דרך פסיכיאטר או דרך רופא משפחה. אתה יכול לבקש מהמרפאה הציבורית להיות מטופל דרך קופת חולים על ידי רופא שתבחר. מעבר לזה אם אין לך אמצעים להשיג עו"ד תנסה להתקשר שוב ללשכה לסיוע משפטי ולהסביר את הבעיות, ולשאול אותם איך אם אין לך אמצעים כלכליים, אתה מקבל יצוג משפטי בגין שלילת רשיון, מי כן מטפל בזה, ובמידה ולא יסכימו להעביר אותך לטיפול בקופה איך אתה מקבל יצוג משפטי, זה לא הגיוני לנצל אנשים חסרי אמצעים כאשר אין להם יכולת להתגונן.

אפשר לקבל רישיון עם מחלה, מה שחשוב למכון הרפואי לבטיחות בדרכים הוא שהמחלה מאוזנת והנהג נמצא במעקב רציף. אפשר לערער על שלילת הרישיון, עם או בלי עורך דין. מיולי השנה נכנסת לתוקף הרפורמה בבריאות הנפש והאחריות על הטיפול הפסיכיאטרי עוברת לקופות החולים. כלומר אפשר ללכת לפסיכיאטר בקופה. כדאי לברר קודם אם הקופה עושה מעקב של צו לטיפול מרפאתי כפוי. בכל מקרה כדאי להמשיך מעקב רציף ולשתף פעולה עם הטיפול כדי לערער על השלילה.

היי, רציתי לשאול חולי סכיזופרניה, אוסידי מסוגלים לעבוד בעבודה רגילה? איך הם מסוגלים להתחתן להקים משפחה, לפרנס... או שהם חיים על ביטוח לאומי? אבל זה קצת ממש כסף מה קורה איתם בעתיד? תודה לעוזרים !

יש כאלה שבזמן האישפוז הם במצב כלכלי קשה, ואז הם מכריחים אותם להמשיך לבוא ולקחת טיפול, בהרבה מקרים טיפול בזריקות. ברב המקרים לא ניתן לעבוד במקביל לטיפול פסיכיאטרי בכפייה (אישפוז או טיפול), ואם הם חסרי אמצעים אין מוצא מהמצב הזה. הכדורים משתקים את המטופל, מקסימום יכולים לבצע עבודות מאוד פשוטות. במצב של טיפול בכפייה קשה לעבוד, קשה להקים משפחה, וקשה לחיות על קצבת ביטוח לאומי. בחלק מהמקרים נשלל רשיון נהיגה כך שנפגעים חופש התנועה וחופש התעסוקה. יש גם כאלה שיכולים לתפקד איכשהו במידה והמערכת לא נטפלה אליהם יותר מידי. הכל תלוי.

יש טווח רחב מאוד של חומרת מחלה, אנשים עם מחלה קשה שנזקקים לאשפוזים חוזרים או התפקוד שלהם פגוע. יש אנשים עם מחלה קלה שמנהלים אורח חיים רגיל, עובדים, מבלים ומקימים משפחה. וגם בטווח באמצע, אנשים שמדי פעם מרגישים לא טוב וצריכים שינוי בטיפול או אשפוז וחוזרים לעבודה ולמשפחה.

לדעתי זה אינדיווידואלי לכל אדם. לוקח כדור אחד ביום 4 מ"ג ריספונד

12/06/2015 | 01:28 | מאת: מיכל

אהלן ענת.. לפני כשנה וחצי אובחנתי כסובלת מסכיזופרניה בעקבות התקף פסיכוטי שחוויתי. מאז ההתקף אני מרגישה מעין לקות תקשורתית ורגשית, שגורמת לי לחוסר נוחות בנוכחות אנשים. הבנתי שקיים הסיכוי שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה ואני מחפשת פתרון למצב. אציין שכבר לקחתי חלק בטיפולי cbt שהביאו במעט לשיפורו ובנוסף אני נוטלת אביליפיי במינון של 15 מ"ג כבר למעלה משנה. בתקופה האחרונה יצא לי לחשוב על אפשרות של שילוב תרופה נוספת שתביא להקלה במצב.. שאלתי היא האם תרופות ממשפחת הssri יכולות לעזור? מה לדעתך יכול להיות טיפול מומלץ במקרה הזה ?

כדי להחליט על טיפול יש לאבחן קודם האם מדובר בסימנים שליליים, יתכן ומדובר בסיבה אחרת, הרבה פעמים לאחר התקף פסיכוטי מופיע גם דיכאון. אם אכן מדובר בסימנים שליליים התרופה היחידה שהוכח שמשפרת אותם היא קלוזפין (לפונקס). בעיקר עוזר טיפול שיקומי. SSRI יכולים לעזור במקרה שמדובר בדיכאון.

10/06/2015 | 12:32 | מאת: שרית

שלום רב. אני בת 34 וחולה בסכיזופרניה. נוטלת 25 מ"ג זיפרקסה, 100 מ"ג סרנדה ו-750 מ"ג דפלפט כרונו לאפילפסיה (שנוצרה בעבר ממינון גבוה של לפונקס שגרם לפרכוסים). התחלתי ליטול סרנדה לפני 4 חודשים במקום סרוקסט שלקחתי שנים רבות והפסיקה להועיל לי. מאז קשה לי לקום בבוקר עם סרנדה, ניסיתי לקחת אותה בבוקר במקום לפני השינה אך עדיין קשה לי לקום בבוקר. מה כדאי לעשות? בתודה מראש, שרית.

אי אפשר לתת יעוץ תרופתי ללא בדיקה, כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל ולספר לו על תופעת הלוואי ולשקול שינוי בטיפול התרופתי.

1 ... < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > ... 46