פורום סכיזופרניה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
סכיזופרניה פוגעת באחד מכל 100 אנשים. אנשים המתמודדים עם סכיזופרניה נמצאים בינינו וחיים כמו כל אחד מאיתנו. טיפול נכון במחלה בשלב מוקדם, מאפשר לאדם לחזור למצב של חיים רגילים והשתלבות בחברה. עד היום לא היה לחולי הסכיזופרניה ולבני משפחותיהם מקום בו יוכלו להתבטא, לשאול ולהתפתח. על כן הוקם פורום זה, אשר יהווה את הבית של הסכיזופרניה ברשת האינטרנט הישראלית. פורום זה נועד בכדי לרכז את כל האינפורמציה החשובה בנושא סכיזופרניה, לייצר מקום של שיח ותמיכה וכן לאפשר למתמודדים עם המחלה ובני משפחותיהם להתייעץ עם מומחים באמצעות פורום מקצועי ופעיל. דרך המידע המתפרסם והפורום הפעיל ניתן להכיר את מחלת הסכיזופרניה על צדדיה השונים, להבין מהן דרכי הטיפול הקיימות ולהעלות את המודעות החברתית לגבי למעלה מ-70,000 איש המתמודדים עם סכיזופרניה בישראל.
2251 הודעות
2079 תשובות מומחה

מנהל פורום סכיזופרניה

09/06/2015 | 00:30 | מאת: דוד

אהלן, רציתי לדעת איזה תופעות לוואי של לקיחת התרופות, משפיעות על הגוף באופן מוחשי שאחרים יכולים להרגיש?

לכל תרופה יש תופעות לוואי אופייניות לה, לא תמיד יש תופעות לוואי, לרוב תופעות הלוואי מפריעות למי שלוקח אותן.

08/06/2015 | 07:33 | מאת: br

ובכן לפי כל הנראה לאחר אבחנה יסודית מדובר בסכיזופרניה שלכתחילה חשבו כי מדובר בocd אך כנראה הסכיזופרניה הייתה המקור לocd בעקבות אפקט של רגש גבוהה,התרופפות של האסציאציות שיצרו חוסר איזון נפשי שהוביל לדיכאון , חרדות וכו ' , יש לציין שכרגע עדיין לא קרה איזה שהוא מקרה קיצוני של בוחן מציאות לקוי , אך הייתה קיימת חרדה אדירה שכמעט והובילה לכך, שתי שאלות בפי 1. בנושא תופעות הלוואי לאור כל הנסיונות השונים והתגובות מן החולים האחרים נראה כי קיימים תופעות לוואי למיניהם והפחד שלי שלאורך זמן של שנים בנטילת הכדור אגיע לסכרת , השמנה ולחץ דם גבוהה , מהו הפתרון לכך כיצד אפשר להיפטר מאלו ולא לחשוש מה הלאה . כפי שהבנתי קיימת השפעה על הפן הקוגנטיבי מצד התרופות ' על מה מדובר אם ידוע לך . 2. האם קיימת החלמה כלשהיא מלאה מן החולי לצמיתות בדרך לא דרך .

1. אם החרדה מפני תופעות לוואי היא עוד אחת מהחרדות שיש ב-OCD צריך להתייחס אליה כמו אל סימפטום ולטפל ב-OCD. בלי קשר צריך לבצע ניטור אצל רופא המשפחה כפי שמומלץ לתרופות שאתה לוקח. 2. סכיזופרניה ו-OCD הן מחלות כרוניות, יש בהן הפוגות (רמיסיות) שיכולות להיות מלאות (בלי סימפטומים כלל) וארוכות שנים אבל המחלה לא חולפת.

16/06/2015 | 21:16 | מאת: berko

ד"ר ענת הנכבדה אשמח אם תוכלי מעט לכוון את דרכי לאחר אין סוף הסתובבויות בין רופאים ופסיכולוגים , חבל ומלכתחילה לא נגשתי לפורום זה . כפי שהתחלתי בשרשור הקודם מדובר על סכיזופרניה ומשם השתלשלות לכיוון נוירוזה והפרעות למיניהם , ocd וכו' . ראשית אמרת כי עלי לבקש ניטור מרופא המשפחה ונראה כי אין לו מושג על מה מדובר או שלא הבין נכון טלפונית והייתי מעוניין לקבל הבהרה. לאור הנראה כל הנעשה על חולים כמוני הוא סוג של ניסוי וטעיה מן שיטת מחקר מסוימת ללא כל ידיעה מה תהיינה התוצאות , לאחר הצעות של כבר כמה רופאים ואין בכוחי להתרוצץ עוד ובמיוחד להוציא סכומים מטורפים , התחלתי לקרוא מעט על סוגי התרופות ועל יכולות הפעילות שלהם. מדוע להפרעת הסכיזופרניה והפרעת החרדה הומלץ על צימפרלקס ולא על אפקסור לדוגמא , כאשר יש בה יכולת לפעול גם על נוראפינפרן שקשור גם לדופמין , למה לא משאר הקבוצות כמו mao-i . שאלה אחרונה מה לגבי חומרים שנספגים בגוף לאורך טווח ושנים בעקבות השימוש האם הם יכולים להוביל לתמותה מוקדמת והתלות הנוראה שנוצרת בכדור מסויים לכל החיים .

07/06/2015 | 00:44 | מאת: לירן

אהלן, אני עושה תחקיר לסרט ורציתי לשאול שאלה: האם יש חולי סכיזופרניה שמגיעים למצב כזה שהם מדמיינים שעוקבים אחריהם עד לבית, מנסים לפרוץ לביתם, ולבסוף הוא מדמיין שהפורץ נאבק איתו פיזית, עד שלבסוף הוא מבין לבד שהכל היה בראש שלו?

במהלך התקף פסיכוטי אפשר לדמיין שמישהו שהולך ברחוב אחריך במקרה עוקב אחריך או לשמוע רעשים ולחשוב שמישהו מנסה לפרוץ אליך הביתה, אבל זה בדרך כלל לא כמו להיות בסרט שנפרד לגמרי מהמציאות, מצב כזה אופייני יותר להזיות כתוצאה של שימוש בסמים.

06/06/2015 | 22:31 | מאת: א

שלום וערב טוב אני בהריון בתחילתו של חודש רביעי. גיליתי שבעלי חולה בסכיזופרניה עד כמה עלי להיות מודאגת ? הבנתי שזה תורשתי, אני מאוד רוצה את התינוק אך עם זאת אני מאוד חוששת? הבנתי שגם אין דרך לגלות את המוטציה העובר מה עלי לעשות?

בכל מקרה של מחלה שיש לה מרכיב גנטי יש סיכון מסויים שהתינוק יחלה בעתיד במחלה, גם בסוכרת או בסרטן. יחד עם זאת הסיכון נמוך ויש דרך להפחית את הסיכון ע"י השפעה על נסיבות החיים. השאלה אלו חיים ראויים בעיניך היא שאלה שרק את יכולה לענות עליה, האם את חושבת שעדיף שתינוק שיחלה לא יוולד, האם את חושבת שעדיף שבעלך לא היה נולד. כדאי להתייעץ עם אנשים שאת מעריכה את דעתם. יש מרכזים לתמיכה במשפחות של מתמודדים עם מחלות נפש שיכולים לסייע לך.

06/06/2015 | 22:28 | מאת: אורטיי

שלום וערב טוב. אני בהריון בתחילתו של חודש רביעי וגיליתי שבעלי חולה בסכיזופרניה, מה עלי לעשות? האם ניתן לגלות אם זה עבר לעובר? אני מאוד מודאגת אני רוצה את התינוק אך אני מאוד חוששת מזה.

הסיכון לפתח סכיזופרניה באוכלוסיה הכללית הוא 1%, לילדים שהורה אחד שלהם חולה בסכיזופרניה הסיכון לפתח את המחלה הוא כ-12%. בכל מקרה מדובר בסיכון נמוך. תורשה היא לא הגורם היחיד שמשפיע על התפתחות המחלה, גם בתאומים זהים הסיכון הוא רק 48%, כלומר יותר מחצי נובע מהשפעה סביבתית. אין גן בודד שאפשר לגלות בבדיקה ולכן אין בדיקה גנטית לגילוי הסיכון.

06/06/2015 | 20:38 | מאת: שיר

שלום! אני בת לאמא שחולה בסכיזופרניה פרנואידית.. המחלה התפרצה לפני כ-9 שנים מתוכן היא לא הייתה מטופלת 6 שנים. היא אושפזה בבית חולים פסיכיאטרי רק כשאיימה פיזית על הסביבה שלה והגיעה למצב מזעזע. כפי שידוע לי היא הפסיקה לקחת כדורים ואין עליה פיקוח אך היא לא במצב נוראי כמו פעם אלא פשוט נהייתה מוגבלת מבחינה פיזית ומקבלת קצבת נכות וחוזרת על הדברים שהיא אומרת מלא פעמים, לא עוקבת, מגיבה נורא לאט, לא יכולה לעבוד ולא מודעת לעצמה בכלל... השאלה שלי היא מה לעשות במצב כזה? אם היא מדרדרת ואין עליה שום פיקוח, לאחר מכן חוזרת למצב יותר טוב ושוב מדרדרת.. אשמח לעזרה

אחת הבעיות הקשות במצב פסיכוטי היא שאדם משוכנע שהוא צודק ואין לו תובנה לכך שהוא סובל מבעיה, הרבה משפחות חסרות אונים כשהן רואות את יקיריהן סובלים ומסרבים לעזרה. אפשר לכפות טיפול על אדם רק במקרה שאדם מסכן את עצמו או את הסובבים אותו, אבל הסיכון לא חייב להיות מיידי, אם אדם מתוך מחלה לא לוקח תרופות לסוכרת או לא מסוגל לדאוג לצרכיו הבסיסיים הוא מסכן את עצמו באופן לא מיידי. גם אם הוא גורם לסבל נפשי חמור לזולת או לנזק חמור לרכוש אפשר לכפות עליו טיפול. במקרה כזה הפסיכיאטר המחוזי יכול להוציא הוראה לבדיקה פסיכיאטרית כפויה או לאשפוז כפוי לא דחוף. נסי לפנות למרפאה הפסיכיאטרית או לרופא המשפחה כדי שיעשו ביקור בית.

14/06/2015 | 15:24 | מאת: שיר

אני לא חושבת שיש פסיכיאטר שמטפל בה באופן קבוע כי לדעתי כבר מזמן הפסיקה לקחת כדורים, אבל ישנה עובדת סוציאלית המטפלת במקרה.. בפנייה לעובדת הסוציאלית ובמקרה הצורך היא תדבר עם פסיכיאטר שיטפל בעניינה?

אם עו"ס מטפלת בה במסגרת המרפאה לבריאות הנפש היא יכולה לדבר עם הפסיכיאטר שטיפל בה. אם היא עו"ס של לשכת הרווחה היא יכולה לפנות לפסיכיאטר המחוזי.

04/06/2015 | 20:33 | מאת: -

שלום, לאמא של סבתי היתה סכיזופרניה שהתפרצה בגיל מבוגר (אחרי גיל 80). סבתי בת 68 ובריאה בע"ה, ואני מעוניינת לדעת אם המחלה היתה במשפחה האם יש סיכוי מוגבר להתפרצות שלה? ואם כן, האם ההתפרצות מתרחשת ]חות או יותר באותו גיל בו המחלה הופיעה בעבר? תודה

התפרצות של סכיזופרניה מעל גיל 60 נקראת "very late onset schizophrenia like psychosis", היא די נדירה. הסיכון המשפחתי נמוך יותר מזה שבסכיזופרניה שהתחילה בגיל צעיר. יש מחקרים המראים סיכוי מעט יותר גבוה מהאוכלוסיה הכללית ומחקרים שמראים שהסיכון זהה לזה שבאוכלוסיה הכללית, כך שיתכן וסבתך אינה בסיכון מוגבר כלל.

02/06/2015 | 15:02 | מאת: אנונימי

1.האם בסכיזופרניה מתקיימים שינויים במצבי רוח?האם זה יכול להיות חלק מההפרעה? 2.האם כל מקרה סכיזופרניה פירושו פגיעה קוגנטיבית?אני לא שואל על אנשים שיצאו מפסיכוזה והתייצבו,אלא על אנשים שסובלים באותו זמן מפסיכוזה,בין אם כי הם לא מטופלים או כי הם לא מגיבים לכדורים.האם תמיד סכיזופרן פסיכוטי יסבול מבעיות קוגנטיביות,או שיש חולים סכיזופרנים פסיכוטים (כולל פסיכוזה חריפה) שלא סובלים מפגיעות קוגנטיביות? אני יכול להסביר מה שאני שואל בזה שמפריע לי שאנשים מבלבלים בין המושג העממי "משוגע" לבין "מפגר"

1. שינויים במצב הרוח אינם חלק מסכיזופרניה אבל לאנשים עם סכיזופרניה יכולים להיות שינויים במצב הרוח כמו לאנשים אחרים. אם השינויים במצב הרוח הם חמורים וגורמים לסבל או פגיעה בתפקוד יתכן ויש גם הפרעה במצב הרוח ואז קוראים להפרעה - הפרעה סכיזואפקטיבית. 2. מצב פסיכוטי לרוב גורם לפגיעה קוגניטיבית מסויימת, החומרה תלויה במשך המצב הפסיכוטי ובמספר ההתקפים. הרמה הקוגניטיבית תלויה ברמה הבסיסית לפני פרוץ המחלה. אנשים עם מנת משכל גבוהה שחלו יכולים להיות עם מנת משכל גבוהה יותר משל אנשים ללא מחלה. פיגור הוא הנמכה קוגניטיבית שקיימת מגיל צעיר באופן קבוע ולא מחמירה אחרי התקפים.

02/06/2015 | 09:01 | מאת: שרה

האם יש קשר בין שני התרופות ? בבית חולים נתנו המלצה לסוליאן הרופא אמר להמשיך עם הסוליאן ובתכלס במרשם כתוב ריספונד 2 לחזור לרופא?

מדובר בשתי תרופות שונות, כדאי לחזור לרופא ולברר למה התכוון ולקחת מרשם מעודכן.

31/05/2015 | 21:18 | מאת: אושר

שלום אני בן 21 והיה לי התקף פסיכוטי עקב שימוש בסמים, עברתי את ההתקף ומאז אני חווה חוסר ריכוז מטורף במצבים חברתיים לדוגמא שאני יושב עם המשפחה בארוחה וכולם מדברים מסביב ואני לא מצליח לעקוב או להיכנס לשיחה ובכלל ליצור קשר עין. שמדברים איתי אני עונה בקצרה ובאדישות, אין לי מוטיבציה לצאת מהמיטה ולעשות כלום כל מה שבא לי זה לישון. אני הולך לטיפול ושאני פוגש שם את החברים אני מחייך והכל אבל אני משתגע מהחוסר ריכוז וזה מוריד אותי ישר גם אין לי מוטיבציה אפילו להכין לעצמי משהו לאכול רציתי לדעת אם זה תסמינים שליליים של סכיזופרניה או שיכול להיות שזה הפרעת קשב וריכוז כי האמת מאז שאני זוכר את עצמי אני ככה לא מצליח להתרכז. ואם אין לי סכיזופרניה האם ריטלין יכול לעזור במצב הזה והאם מותר לי בכלל לקחת ריטלין כי היה לי התקף פסיכוטי

01/06/2015 | 08:07 | מאת: אושר

דרך אגב אני לוקח 10 מג ציפרלקס נגד דיכאון ו1 מג ריספרדל מייצב מצב רוח וזה לא משפר את המצב

מצב פסיכוטי פוגע במוח ולוקח זמן להחלים ממנו, בלי קשר לאבחנה של מחלה. יתכן שמדובר במחלת הסכיזופרניה והקושי בריכוז וחוסר המוטיבציה הם סימנים שליליים אבל לא תמיד ניתן לאבחן אחרי התקף פסיכוטי אחד שהיה תחת השפעת סמים. בכל מקרה אפשר וכדאי לזרז את ההחלמה עם טיפול פסיכוסוציאלי. ריטלין עלול לגרום למצב פסיכוטי ולכן לא מומלץ לאנשים שעברו התקף פסיכוטי.

29/05/2015 | 07:30 | מאת: ריקי יפה

שלום רב. אבקש לדעת: האם אפשרי הדבר שחולה סכיזופרניה יתנהל בימים מסויימים כשהמחלה מתבטאת בתסמינים בולטים מאד, ובימים אחרים הוא יתנהל בדרך נורמטיבית לחלוטין. ידבר בצורה בהירה וצלולה,ויראה כאילו לא חלה מעולם ?? האם ישנה אפשרות כי חולה סכיזופרניה יפגין תסמיני התקף, למטרה מניפולטיבית, לשם השגת מטרות ? ולחילופין: האם חולה כזה יכול להסתיר תסמיני התקף כאשר זה משרת את מטרותיו ? מדובר בבן משפחה,סכיזופרני, שאף פעם איננו יודעים אם הוא נמצא בהתקף, או שהוא "מציג"....... בתודה מראש על תשובתכם, ריקי יפה.

רוב האנשים עם סכיזופרניה סובלים מהתקפים פסיכוטיים בודדים, יש אנשים עם חומרת מחלה קשה שנמצאים במצב פסיכוטי כרוני או מקבלים התקפים תכופים. בין ההתקפים אנשים יכולים להתנהל כמו אנשים אחרים עם פגיעה קלה בתפקוד. אדם יכול לספר על מחשבות שווא או הזיות, גם אם אין לו, אם הוא רוצה, או להסתיר את מחשבות השווא וההזיות. לשם כך צריך להיות במעקב פסיכיאטרי, פסיכיאטר שמכיר לאורך זמן את המטופל ידע לזהות יותר טוב האם הוא במצב פסיכוטי.

28/05/2015 | 20:08 | מאת: שמעון

ערב טוב מה הם שמות של כדורים הכי יעילים כתחליף לזריקת קלופיקסול דפו

אין הבדל משמעותי ביעילות בן התרופות השונות, פרט ללפונקס, שיעילה יותר מהאחרות. התגובה לטיפול היא אישית ומשתנה מאדם לאדם.

26/05/2015 | 11:05 | מאת: שרה

נכון סביר להניח שאתה צודק אבל בכל זאת אין חשש שיורידו לו מאחוזי הנכות היות והרגע הטיפול התרופתי עוזר? ענה לי בבקשה בבהירות אני לא יכולה לישון בלילה.

אבחנה של סכיזופרניה היא אבחנה של מחלה כרונית ולא מבטלים אותה אם יש שיפור במצב. ידוע שהמחלה מתנהלת בהתקפים ויש שיפור בין ההתקפים, לכן גם אם יש תקופה בה אדם מרגיש יותר טוב או מגיב לטיפול התרופתי לא מבטלים לו את האבחנה. סכום הקצבה תלוי גם בדרגת אי כושר העבודה שיכול להשתנות במהלך החיים.

26/05/2015 | 08:16 | מאת: שרה

בעלי סובל מסיכוזפרניה הוא אושפז עכשיו מרצונו ובהפניית הרופא ובמכתב שחרור אחרי 3 וחצי שבועות של אשפוז כתוב איך שהגיע לבית החולים במצב גרוע ופסיכוטי והיה במצב גרוע ולקראת השחרור ניראה יותר טוב וכן פסקו לו לגמרי הקולות ששומע וניראה רגוע באבחנה כתוב סיכוזפרניה שאלתי היא אם בעוד שבועיים יש לנו וועדה של ביטוח לאומי האם ימשיכו לו את 100% נכות שקיבל בזמני או שהיות והוא שוחרר במצב רגוע אז ישללו לו את האחוזי נכות או יורידו?

26/05/2015 | 09:49 | מאת: שאול

אין קשר בין השחרור מהאשפוז לאחוזי נכות של ביטוח לאומי. כל עוד הוא מוגדר כחולה,הוא ימשיך לקבל את הקיצבה.

27/05/2015 | 12:03 | מאת: מכירה מקרוב

לא מודדים את המצב הרגע, כן מודדים אותו בתקופה האחרונה, בחודשים האחרונים. אשפוז אינו מעיד על מצב טוב אלא להפך, שחרור מאשפוז מעיד על השגת רגיעה אך לא על העלמות הבעיה. אמא שלי מקבל קצבת נכות על רקע מצב נפשי. בד"כ קיבלה בלי הפסקה. כל פעם הגשנו מהפסיכיאטר שלה מכתב עדכני וזה עבד. פעם אחת ויחידה הפסיקו לה את הקצבה, לא ברור למה, הורידו לו מ50% ל40% ואז אוטומטית הקצבה ירדה ואז נעזרנו בחברה המרכזית למימוש זכויות והקצבה חזרה. אגב לידיעתך, אחרי כמה פעמים בהם מקבלים קצבה זמנית, אמורים לקבל קצבה לצמיתות (לכל החיים) יש כלל כזה רק בריאות

24/05/2015 | 12:55 | מאת: בדוי

ערב טוב, לא מזמן פתחתי שאלה כאן אך היא איננה כללה בדיוק את האבחנות שיש לי. זאת השאלה בשביל הקדמה: http://www.doctors.co.il/forum-4040/message-25411#message-25411 אני הקרוב מאוד מתכוון להוציא טופס כיוון שיש לי מכתב מפסיכיאטר מטפל . אומנם הוא כתב דו"ח לצבא אך לפי מה שהבנתי אני יכול להראות זאת לרופא משפחה נכון? עכשיו בנוגע לאבחנות שיש לי: לא מזמן הסתכלתי בסיכום רפואי שהרופא נתן לי וראיתי שיש לי את האבחנות הבאות: " OPPOSITIONAL DEFIANT DISORDER DISTURBANCE OF ACTIVITY ATTENTION ADJUSTMENT DISORDERS DEVELOPMENTAL DISORDER OF SCHOLASTIC SKILLS UNSPECIFIED " רציתי לדעת אם האבחנות שיש לי יכולות למנוע ממני לעשות רישיון נהיגה או לא? אשמח לדעת אם אני אצטרך וועדה או שלא. נ.ב אני בן 20+ ויש לי פרופיל 21 נפשי בצבא. אשמח לדעת.

האבחנות שרשמת הן: הפרעת התנגדות, הפרעת קשב וריכוז, הפרעה הסתגלותית, הפרעות למידה. המרב"ד מחליט את מי להזמין לועדה לפי הכתוב במכתב מהרופא המטפל, זה יכול להיות כל מי שיש לו בעיות בריאותיות שיכולות להשפיע על נהיגה. המכון מחליט האם לבקש מידע רפואי נוסף אודות מצבו, לבקש ממנו לעבור בדיקות נוספות, במקרה של טיפול נפשי - שיחה עם פסיכולוג/פסיכיאטר או מבדקי אישיות. אי אפשר לדעת מראש מה יחליטו במכון.

28/05/2015 | 16:19 | מאת: בדוי

קודם כל תודה על התשובה. במכתב של הרופא המטפל כתוב דברים מאוד טובים. כולל שלילה של פסיכוזה. וכתוב שהשיפוט שלי תקין. בבדיקה. כמובן שכתוב בבדיקה את המצב שפעם היה לי לעומת המצב שהוא עכשיו. השאלה שלי היא כזאת: שאני מוציא את הטופס הירוק אני אצטרך לקחת אותו למשרד הרישוי אשר יאשר לי סופית ויקבע אם אני אצטרך וועדה או בדיקות נוספות נכון? ויכול להיות מצב שמשרד הרישוי יאשר ללא וועדה או בדיקה אצל המרב"ד? הבנתי שזה לוקח חודש עד שאני מקבל תשובה מהם. שאלה נוספת האם האבחנות הנ"ל עומדות בקריטריונים לקבלת רישיון נהיגה? או שאין לזה תשובה חד משמעית? אשמח לתשובה.

20/05/2015 | 17:59 | מאת: ריקי יפה

שלום רב. בת משפחה עוברת בשבועות האחרונים התקף פסיכוטי. (במשפחה יש רקע של סכיזופרניה). התסמינים גלויים לעין, אולם רופאת משפחה ועו"ס שבקרוה בבית, מצאו שעדיין אינה מסכנת את עצמה, ולפיכך לא ייתכן אישפוז כפוי. הבעיה היא שאותה בת משפחה בטוחה שהיא לגמרי בסדר, ואינה מוכנה לאפשר לשום גורם לראות אותה, כדי לקבל טיפול. מצבה הולך ומתדרדר, ומספר פסיכיאטרים, ששמעו את תיאור התסמינם, אמרו כי באם לא תטופל, אנחנו עלולים לאבד אותה. מה לעשות כדי שמחר לא יהיה מאוחר מדי, וייאמר כי "הכתובת היתה על הקיר" ? בתודה, ריקי יפה.

קשה לראות בן משפחה במצב לא טוב בלי יכולת לעזור, הרבה משפחות עומדות במצב כזה שבו הן רוצות לעזור לבן המשפחה אבל הוא מסרב לעזרה כי אין לו תובנה למצב, אבל החוק לא מאפשר כפיית טיפול אלא אם יש סכנה. החוק אומר שניתן לאשפז אדם בכפיה באופן מיידי רק אם הוא מסכן את עצמו או את סביבתו. גם אם בבדיקות עד כה לא נמצא סכנה, אם המצב מידרדר, ומופיעה סכנה, אפשר לפנות שוב לרופאה או לפסיכיאטר המחוזי ולבקש שוב לתת לה טיפול בכפיה. אפשר לאשפז אדם גם אם אין סכננה מיידית באשפוז לא דחוף אם: הוא מסכן את עצמו או את זולתו, סיכון פיזי שאינו מיידי או יכולתו לדאוג לצרכיו הבסיסיים פגומה בצורה קשה, לדוגמא הוא לא מסוגל לדאוג לעצמו לאוכל, או הוא גורם סבל נפשי חמור לזולתו, באופן הפוגע בקיום אורח החיים התקין שלו או הוא פוגע פגיעה חמורה ברכוש. בכל מקרה המשיכו להיות בקשר עם רופאת המשפחה לגבי מצבה.

17/05/2015 | 20:33 | מאת: שירן

שלום האם למי שיש הפרעת אישיות סכיזיוטיפילית יכול להיות אלים ?תודה.

כל אדם יכול להיות אלים. אין הרבה מידע האם אנשים עם הפרעת אישיות סכיזוטיפלית אלימים יותר מהאוכלוסיה הכללית מאחר והם לעתים רחוקות מגיעים לטיפול.

17/05/2015 | 20:29 | מאת: סיון

שלום לגבי הפרעת אישיות סכיזיוטיפילית במה מתבטא ההתנהגות המוזרה למה מתכוונים התנהגות מוזרה?

במוזר הכוונה לא רגיל, לא כמו אנשים אחרים. החשיבה שלהם לא תמיד מאורגנת, עם רעיונות מטפוריים, הם מתעניינים בנושאים מאגיים ואזוטריים.

16/05/2015 | 13:12 | מאת: מיכל

שלום,שמי מיכל ואני נכדה לסבתא סכיזופרנית שאובחנה בגיל 19. אני בריאה לחלוטין מבחינה נפשית וכנל לגבי אבי(הבן שלה). רציתי לשאול האם אני יכולה לקחת ריטלין באופן חד פעמי?מאוד קשה לי להתרכז לקראת הבגרויות אבל החשש שלי הוא שלקיחת הריטלין עלולב לגרום לגן הסכיזופרני להתפרץ בגופי(מניחה שעבק באופן גנטי אליי מסבתא). האם החשש שלי מוצדק ואכן קיים סיכון? או שאין קשר בין הדברים? תודה ויום טוב.

ריטלין עלול לגרום להתפרצות של פסיכוזה. לא כל מצב פסיכוטי מביא להתפתחות של מחלה, אבל את בסיכון פי 5 מאנשים אחרים באוכלוסיה לפתח מחלה.

14/05/2015 | 22:07 | מאת: ש

יש לי אבא ו2 אחים חולים בסכיזופרניה אני בת 27 ויש לי ילד בן 8 1. אם עד היום לא התפרצה אצלי מחלה זה אומר שזה לא עבר אלי בתורשה? 2. מה הסיכוי של ילדי ללקות בסכיזופרניה אם אני לא חולה

1. סכיזופרניה תלויה בגורמים בנוסף לגורמים גנטיים לכן לא כל מי שיש לו סיכוי גנטי לסכיזופרניה מפתח את המחלה. יכול להיות שלמרות שלא פיתחת מחלה את נושאת גנים שמעלים את הסיכוי לפתח אותה. 2. הסיכוי למי שסבא שלו חולה בסכיזופרניה לחלות במחלה הוא 5%, הסיכוי של מי שדוד שלו חולה הוא כ-4%. קשה לחשב במדויק את הסיכון של בנך מאחר ויש מספר בני משפחה חולים.

14/05/2015 | 02:34 | מאת: שמעון

אני מקבל 17 שנים את הזריקה במינון של 150 גרם כל שבועיים וגם כדור סרוקואל אקס אר 150 גרם האים אפשר להפחית במינון הזריקה ולקחת יותר סרוקוואל תודת רבה

אין אפשרות להמליץ על טיפול תרופתי בלי בדיקה.

14/05/2015 | 01:52 | מאת: שמעון

מהו תחליף הכי יעיל לקלופיקסול דפו

התגובה לתרופה היא אישית ואי אפשר לדעת מראש איזו תרופה תהיה יעילה למי או לאילו תופעות לוואי לצפות.

שלום לוקח כדור אחד בלבד 3 מ"ג רספרידל( סכיזופרניה) מעשן כבר 15 שנה קופסא לפחות הפסקתי לעשן לחלוטין לאחרונה האם זה יכול לשנות לי את המינון של הכדור פחות או יותר?

עישון והפסקת עישון לא משפיעים על רמת ריספרדל בדם.

05/05/2015 | 10:30 | מאת: פסיה

שלום לבעלי יש בסוף הפרעת אישיות סכיזוציאלית אנחנו חיים נורמלי רק לפעמים בעלי אומר שהוא נילחץ ומודאג לגבי החיים הדירה ועוד ואז צריך להירגע כרגע לא לוקח כדורים. טוען שיכול לבד להתגבר ללא כדורים לפעמים עצבני. אנחנו נשואים שנתיים רק עכשיו הבנתי את מצבו. ללא אשפוזים או התקפים אני דואגת האם הוא מסוכן. לציבור או אלים בהפרעה הזו שלו ? תודה.

לא הבנתי לאיזו הפרעה התכוונת, אנשים עם הפרעת אישיות סכיזוטיפלית או סכיזואידית לא מועדים לאלימות יותר מהאוכלוסיה הכללית. אם את מרגישה מאויימת כדאי לפנות לעזרה.

05/05/2015 | 10:15 | מאת: חנית

שלום שואלת לגבי הפרעת אישיות זכיסוטיאלית ללא אשפוז או התקפים האם זה גם מחלת סכזיפרוניה?

הפרעת אישיות סכיזוטיפלית היא תבנית אישיות המתבטאת בהתנהגות מוזרה וקושי בתפקוד חברתי. יש אנשים שאובחנה אצלם בהתחלה הפרעת אישיות זו ומאוחר יותר אובחנה אצלם סכיזופרניה, אבל לא כל מי שיש לו הפרעת אישיות זו מפתח סכיזופרניה.

04/05/2015 | 17:54 | מאת: אור

תודה על התשובות.רציתי גם לשאול אם פגיעות קוגנטיביות כתוצאה מהפרעה נפשית הן דבר הפיך,ועד כמה ניתן להילחם בהן?

פגיעות קוגניטיביות לא הפיכות לגמרי אבל אפשר לשפר אותן במידה רבה עם טיפול שיקומי.

29/04/2015 | 19:56 | מאת: סיון

שלום האם מחלת הסכזפרוניה היא תורשתית מולדת ? שנולדים איתה?

סכיזופרניה היא מחלה עם מרכיב גנטי, לתאום זהה של אדם עם סכיזופרניה (שנושא מטען גנטי זהה) יש כ-50% סיכוי לחלות. כלומר 50% מושפעים מן הסביבה, לא כל מי שיש לו סיכון לחלות במחלה מפתח אותה. היא מחלה התפתחותית שמתפרצת לרוב בגיל הנעורים והבגרות המוקדמת.

29/04/2015 | 19:41 | מאת: שרון

שואלת בעלי יש לו היה לו את המחלה הוא כל הזמן הולך לעובדת סוציאלית בעיר אולי פעמיים בשבוע האם זה קשור למחלה עצמה ? הוא לא מספר למה הוא הולך הוא אומר לעזרה אם אנו צריכים בכסף או משהו אני לא חושבת שאנחנו נזקקים ובכל זאת הוא הולך האם זה קשור למחלה?

טיפול בשיחות אצל עובדת סוציאלית יכול להיות חלק מטיפול בסכיזופרניה, אבל יש סיבות נוספות לפנות לעובדת סוציאלית.

28/04/2015 | 18:08 | מאת: dean

הבנתי מהפסיכיאטר שלי שציפרלקס ובכללי תרופות אנטי דיכאוניות כשהן ניתנות לבד מבלי עוד תרופה אם קיים איזשהי מחלה רדומה של סכיזופרניה/מניה דיפרסיה אז היא יוצאת החוצה. רציתי לדעת איפה אפשר הוכחות או מחקרים על זה ועד כמה זה נכון ובערך כמה זמן לוקח למחלה להתפרץ. תודה רבה דוקטור

נטילת תרופות נוגדות דיכאון עלול לגרום להיפוך במצב הרוח למאניה. לא בהכרח מדובר במחלה אלא ברגישות. מי שמפתח מאניה אחרי מתן נוגדי דיכאון לא מקבל אבחנה של מאניה דיפרסיה כי יכול להיות שבלי נוגדי דיכאון הוא לא יסבול יותר ממאניה. אין הוכחה שתרופות נוגדות דיכאון גורמות לפסיכוזה.

28/04/2015 | 17:12 | מאת: ורד

שלום לבעלי בתקופת הצבא היה לו את המחלה אולי משהו חולף התחתנו לפני שנתיים ולא ידעתי על המחלה שלו כרגע אינו לוקח כדורים בעבר כן לקח כדור אחד. ללא אשפוזים לפי דברו כיום חיינו מנוהלים טוב ואנחנו מסתדרים טוב והוא גם מתנהג נורמאלי לחלוטין שואלת האם הוא מסוכן לציבור ולי ? אני פוחדת שמה יקרה משהו אולי לא עכשיו אולי בהמשך לא כל כך מבינה ולא מכירה לגמרי את המצב הנפשי שלו .האם יתכן שהמחלה חלפהפה או חולפת?תודה ורד.

לא ברור מה היה לבעלך, יש מצבים פסיכוטיים שחולפים והם לא חלק ממחלה. סכיזופרניה היא מחלה כרונית שמתאפיינת בהתקפים פסיכוטיים חוזרים ופגיעה תפקודית. קיום הפרעה נפשית לא הופך אדם באופן אוטומטי למסוכן. אם את מודאגת לגבי המצב הנפשי שלו את יכולה לבקש ממנו לבוא לרופא המטפל שלו.

25/04/2015 | 15:41 | מאת: אור

5 .האם נטייה לפאראנויה, שבאה והולכת, שמגיעה עד לחשדנות שנעשה מאחורי גבי איזושהי תוכנית, פעולה או אינטראקציה כנגדי, קיימת באוסידי? 6.האם שינויים לא קבועים במצבי רוח, כולל הגעה לאופוריה חזקה, וחזקה עד מאוד אחרי חוסר שינה ( ללא סימנים של או הקשר למאניה) קיימים באוסידי? כמו שאלה 5 ו 4 אני רוצה לראות אם מדובר באוסידי או סכיזו אוסידי 7 .האם אוסידי וסכיזופרניה יכולים להתקיים באדם בנפרד, או שכשהן קיימות ביחד, הן תמיד מהוות אותה הפרעה? 8 .האם אוסידי יכול לגרום להפרעות בריכוז, פגיעה בחשיבה, בזיכרון ( עד כדי שכיחת מילים) ? אני מודע לכך שאת לא הרופאה המטפלת שלי ואני פונה אלייך רק כדי לקבל ידע פסיכיאטרי שלהפתעתי קשה למצוא באינטרנט, ולחוות דעתך

5. פרנויה היא לא חלק מ-OCD. 6. שינויים במצב הרוח אינם חלק מ-OCD. 7. ההפרעות יכולות להתקיים בנפרד רק אם מדובר בסימפטומים נוספים, אי אפשר להשתמש במחשבות כדי לאבחן שתי הפרעות. אם המחשבות לעיל מוסברות ע"י OCD הן לא חלק מסכיזופרניה ולהיפך. 8. הרבה מצבים נפשיים יכולים לפגוע בריכוז, כולל חרדה.

25/04/2015 | 15:22 | מאת: אור

שלום ד"ר פליישמן. אני מאובחן עם אוסידי וסכיזופרניה. כעת אני מאושפז ויש רופאים שחושבים שיש לי רק אוסידי. יש לי כמה שאלות מהותיות מאוד ואם תעני לי זה יעזור לי מאוד. 1.אם ישנן מחשבות שהתוכן שלהן נשמע סכיזופרני טיפוסי ,למשל שלזרע שלי יש כוחות על טבעיים, כגון השפעה על מזג האוויר, או גרימה למלחמה בין ישויות ( אלוהים ושטן) ,אך אדם איננו בטוח במאת האחוזים שתוכן המחשבות נכון, אז מספיק בטוח כדי שיפחד שתוכנן הוא נכון והן ישתלטו על חייו, האם אלו הן מחשבות של o.c.d או של סכיזופרניה? 2.האם אם יש אפילו ספק מזערי באמיתות תוכן המחשבות, זהו ההבדל בין מחשבות טורדניות למחשבות פסיכוטיות, או שיש מחשבות טורדניות פסיכוטיות, ויש אוסידי פסיכוטי, וההבדל הוא רק בין אוסידי פסיכוטי לסכיזופרניה( כשתי צורות שונות של פסיכוזה) 3.האם קיימות הזיות / הלוצינציות באיזושהי צורה של אוסידי? או שברגע שלמטופל יש הזיות ( ללא השפעת סמים) ,כולל רגישות להזיות תחת עייפות וחוסר שינה, זו אינדיקציה ברורה לסכיזופרניה או סכיזו אוסידי? 4.האם תחושת ריקנות, רגש קהה והשקפה ריקה ועגומה על העולם אחרי אפיזודה ארוכה של ההפרעה ( שכרגע אינני בטוח אם היא סכיזו אוסידי או אוסידי עם תובנה לקויה) היא תסמין של סכיזופרניה או סכיזו אוסידי בלבד או שהיא קיימת רק באוסידי טהור?

1. אין דרך לאבחן את המחשבות ללא בדיקה, כדאי לבקש מן הרופאים במחלקה להסביר לך מה השיקולים בקביעת האבחנה. 2. מחשבות טורדניות הן כשמן, מחשבות מטרידות, מחשבות שאדם לא מעוניין לחשוב, הן מציקות לו וזרות לו. מחשבות שווא הן מחשבות שנחוות כחלק מן האדם, הוא מסכים איתן. אם אדם יוצא ממצב פסיכוטי יכול להיות שהוא יפקפק במחשבות השווא. קיימות מחשבות טורדניות שאדם מאמין בהם (עם תובנה מועטה או דלוזיונליות). 3. הזיות הן לא חלק מ-OCD. 4. התסמינים שתיארת יכולים לנבוע ממספר מצבים, אי אפשר לאבחן ללא בדיקה.

23/04/2015 | 19:17 | מאת: דינה

אחי בן 22 7 שנים מאובחן כסכיזופרן נטל 6 שנים סיוקוול והפסיק לאחרונה באשפוז ניתן לו קספילון 150 בשבוע הראשון וקספיליון 100 בשבוע השני. -את זה קיבל לפני 4 ימים.הוא סובל מעייפות נוראית, הוא כבוי, מדבר בכבדות וגם יש חוסר שקט, העיניים שלו לא ממוקדות ונראה זומבי. כמה זמן זה אמור להמשך? האם אלה תועות רגילות ללקיחה של אחרי 10 ימים? איך אפשר לנטרל את התופעות ולהקל עליו?האם זה קובע שתרופה זו לא מתאימה לו?

התחלת טיפול בקספליון נעשית בהעמסה ראשונית במינון של 150 מ"ג ביום 1 ו-100 מ"ג ביום 8. לאחר מכן התרופה ניתנת פעם בחודש והמינון נקבע לפי הצורך, בדרך כלל בין 75-150 מ"ג בחודש. קספליון אינה תרופה סדטיבית במיוחד, יתכן ובאשפוז נתנו לו תרופות נוספות במקביל. אם הוא ממשיך לסבול מתופעות לוואי יתכן ונדרש מינון נמוך יותר.

17/04/2015 | 19:51 | מאת: אור

דר נכבדה, מה לגבי שינוי האבחנה? - שזה קריטי. כדי לקבל הכוונה לפורום של אנשים שהם ברמה שלי. ..? (יש לציין שהכדור האנטי פסיכוטי גורם לי לתופעות קשות ומוזרות. עד לרמה שהוא בעצמו מייצר בילבול בחשיבה ) מה שלא קורה ללא תרופות. זא. על ידי שיחות נכונות.

אם אינך מסכים עם האבחנה אתה יכול לפנות למקום שאבחן אותך ולבקש שיעברו איתך על התיק ויסבירו לך מדוע החליטו על האבחנה הזו.

17/04/2015 | 12:42 | מאת: יעל

אני עברתי התקף פסיכוטי והוגדרתי כסכיזופרנית והבנתי כי מחכים לי התקפים נוספים (לוקחת ריספרדל 2 מג ו300 מג וולבטרין)האם התקפים נוספים ידרדרו את מצבי עוד יותר?(מרגישה ריקנות וחוסר יכולת להינות)למה הכוונה שהתקף פסיכוטי גורם נזק ? על איזה נזק מדובר? והאם יהיו סימנים מזהירים לפני ההתקף?

סכיזופרניה היא מחלה כרונית המתבטאת בהתקפים פסיכוטים חוזרים (סימנים חיוביים) וליקוי קוגניטיבי, רגשי או תפקודי (סימנים שליליים). התקפים פסיכוטיים חוזרים קשורים בהחמרה בסימנים השליליים. יש טווח רחב מאוד של חומרת מחלה, אנשים עם מחלה קשה והתקפים פסיכוטיים רבים, אבל גם אנשים עם מחלה קלה שחווים התקף פסיכוטי אחד וסימנים שליליים קלים. הסימנים המקדימים הם סימנים של התקף פסיכוטי, מחשבות שווא, הזיות או חוסר ארגון. כדי לזהות אם מתחיל מצב פסיכוטי נוסף כדאי להיות בטיפול פסיכיאטרי רציף.

15/04/2015 | 20:33 | מאת: דין

שלום דוקטור, רציתי לשאול אם מינון של 5 מ''ג זיפרקסה זה מינון יעיל למניעת התקף פסיכוטי מלחזור שוב? ורציתי לשאול האם אני יכול להפסיק פרפנאן (4 מ''ג) בבת אחת וישר להתחיל עם הזיפרקסה? ורציתי גם לשאול מה יותר חזק 8 מ''ג פרפנאן או 5 מ''ג זיפרקסה?

מינון אנטי פסיכוטי של זיפרקסה הוא כ-10 מ"ג, אפשר לתת מינון נמוך יותר כטיפול מניעתי אחרי שחולף המצב הפסיכוטי. מינון אנטי פסיכוטי של פרפנן הוא כ-16 מ"ג. יחד עם זאת התגובה לתרופה היא אישית והמינונים שונים לכל אחד. לא מומלץ להחליט על דעת עצמך על טיפול, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי החלפת הטיפול.

14/04/2015 | 15:04 | מאת: אלירן

אני נוטל מ"ג zeprxa 10. לאחרונה הסתכלתי בכיתוב ולהפתעתי המרובה גילתי שטבליה אחת של 10 מ"ג מכילה 145מ"ג לקטוז כמה זה יוצא?רציתי לדעת כלומר כמה כפיות סוכר זה בערך מכיל? זה ממש חשוב לי..תודה מראש!

ב-100 מ"ל חלב רגיל (חצי כוס קטנה) יש 5 גרם לקטוז. בכפית סוכר יש 5 גרם סוכרוז. 145 מ"ג לקטוז הם בערך 0.03 כפית.

13/04/2015 | 20:24 | מאת: qwerty

האם סכיזופרן יכול לקבל הסמכה ולעבוד בתור טכנאי שיניים?

הפרעה נפשית אינה מונעת מלעסוק בטכנאות שיניים. בבית לווינשטיין יש תוכנית שיקום בשם "מעברים" בה יש קורס טכנאות שיניים. אפשר לפנות לביטוח לאומי לאגף השיקום ולבקש הפניה לשם.

13/04/2015 | 15:46 | מאת: שי

שלום, אני חולה בסכיזופרניה והייתי מאושפז 3 פעמים, כבר מעל לשנתיים אני מקבל אינווגה 6 מ"ג ופרטאן 2 מ"ג. מבחינה נפשית אני מרגיש טוב ומתפקד בסדר גמור. בשבועות האחרונים התחילו לי מעין פרכוסים בעפעפיים בתדירות גבוהה, האם זה בגלל התרופות? ואם כן מה אפשר לעשות, להוריד מינון? תודה

תרופות אנטי פסיכוטיות יכולות לגרום להפרעות תנועה, כדי לדעת האם מדובר בהפרעת תנועה יש לפנות לרופא המטפל לבדיקה.

12/04/2015 | 20:32 | מאת: חן

שלום, יש לי בעיה נפשית ויש לי 100% נכות. אני בת 18 עוד מעט ורוצה להתחיל עם תהליך של סל שיקום איך אני יכולה? הדפסתי את הטפסים וכתוב גורם המפנה שצריך למלא מי זה הגורם המפנה? מי שאני בוחרת שמפנה אותי או שזה צריך להיות משהו ספציפי שממלא? תודה

הגורם המפנה הוא המטפל, בדרך כלל עו"ס. אם את מטופלת במרפאה ציבורית הצוות שם אמור להפנות אותך. בקופת חולים יש לפנות לעו"ס כדי שימלא איתך את הטפסים ויפנה אותך.

10/04/2015 | 11:49 | מאת: חן

אחי אובחן כסכיזופרן והתחיל טיפול תרופתי ונמצא בשלב של סירוב מוחלט ליטול תרופות. לדבריו התרופות יותר מזיקות מאשר מועילות. הוא מתקשה להכיל את תופעות הלוואי שלהן, ולכן הפסיק לקחת תרופות על דעת עצמו. יש לציין כי מדובר בבוגר המודע למצבו ומעוניין לשקם את עצמו. לאחרונה פנה למרפאה ציבורית לשם קבלת עזרה ותמיכה אך לאור ניסיונות בעבר להתאבדות ואי לקיחת התרופות הוצאה בקשה לטיפול בכפייה. מקריאת החוק עולה כי ניתן לערער על החלטת לטיפול/אישפוז וכי ישנה אפשרות לקבלת תמיכה משפטית חינמית דרך עו"ד ייצוגי. אבקש לדעת היכן ניתן להגיע/ליצור קשר עם עו"ד זה ולמי עלינו לפנות. תודה

משרד המשפטים מספק סיוע משפטי לכל מי שמגיע לועדה פסיכיאטרית, בכל מחוז יש אגף לסיוע משפטי שאפשר לפנות אליו. המרפאה אמורה לשלוח לאגף לסיוע משפטי את הדיווח על כך שהוצאה הוראה כדי שייצגו אותו. באתר של משרד המשפטים יש את הפרטים להתקשרות: http://index.justice.gov.il/Units/SiuaMishpaty/subjects1/NosimBetipulenu/Pages/IspuzKafuy.aspx

09/04/2015 | 17:59 | מאת: לינור

שלום, אמי חולה במחלת סכיזופרניה מאז שהייתה בת 16 ולאורך השנים אושפזה בבי"ח אחת לשנתיים. בעשור האחרון חל שיפור בתפקודיה והיא חוותה פחות התקפים פסיכיאטריים, אולם בשלושת השנים האחרונות חלה החמרה והיא אושפזה כשלוש פעמים. לאחרונה שוחררה מאשפוז כפוי של שלושה חודשים, אולם בשונה מאשפוזים קודמים, שוחררה כשמצבה עדיין קשה. היא בת 67 כיום, מתקשה לדאוג באופן מיטבי לעצמה ומבטאת התנגדות לטיפול תרופתי. אבי, שחי איתה, מבוגר כבר גם הוא ומתקשה להציע לה טיפול מתאים. אני ושני אחיי מתחילים לחשוב על אפשרויות דיור ועזרה - שאלותיי הן מהן זכויותיו של חולה במחלה מבחינת דיור ותמיכה? אילו פתרונות דיור מוצעים לאנשים הסובלים מהמחלה? לאן כדאי לפנות? אשמח לכל עזרה בנושא, תודה וחג שמח

אימך זכאית לסל שיקום גם בגיל 67, בסל שיקום יש פתרונות מדיור מוגן ועד הוסטל כוללני. סל שיקום תלוי בהסכמה של אימך לעבור לדיור אחר. אם אימך מסרבת לטיפול ובכך מסכנת את עצמה גם באופן לא מיידי, לדוגמא לא דואגת לעצמה לאוכל או לתרופות למחלות גופניות, אפשר לכפות עליה טיפול מרפאתי.

09/04/2015 | 01:22 | מאת: שרה

קראו לבעלי שחולה בסיכוזפרניה לוועדה של ביטוח לאומי לצורך בדיקת אחוזי נכות זאת לאחר שכבר קיבל נכות זמנית של100% לחצי שנה בלי וועדה, רציתי לשאול מה אני צריכה להגיד בוועדה בשביל שיתנו לו נכות לצמיתות?(אני לא רוצה ללכת לארגונים שדואגים לביטוח לאומי כי אין לי כסף לשלם להם.

ועדה בביטוח לאומי קובעת את אחוזי הנכות הנפשית ואת דרגת אי כושר העבודה, לפי האחוזים מחליטים על הקצבה המגיעה לו. כדי לקבוע את אחוזי הנכות הנפשית צריך להביא את סיכומי האשפוזים, אם היו, ומכתב עדכני על המצב הנפשי מהפסיכיאטר המטפל. אם הצוות במרפאה מכיר את בעלך הוא יכול לציין גם את דעתו, של רופא או עו"ס, לגבי היכולת שלו להשתכר. אם הם חושבים שבגלל המחלה הוא לא יכול לעבוד חשוב שיכתבו זאת. בועדה כדאי לציין באילו קשיים בעלך נתקל ומדוע אינו יכול לעבוד לפרנסתו.

08/04/2015 | 21:18 | מאת: מירב

לדר' ענת פליישמן היקרה אני מאוד לחוצה כי רוצים שאני אקח תרופות פסיכיאטריות לאחר שבדצמבר 2012 הפסיקו לי את התרופות כי הם גרמו לי לסבל רב שזה התבטא בהתקף חרדה קשים מאוד ומחשבות אובדניות קשות עד אשר הייתי צריכה כל שני וחמישי ללכת למיון ואי תפקוד כלל אלא לשכב במיטה כל היום ואפילו הדברים הכי חיוניים כמו להתקלח לא יכולתי הייתי כל כך חלשה וחסרת כוחות ואני אדם מאוד היגייני וזה הכאיב לי. לאחר שנתיים שהרופאה ראתה שניסו כל המאמצים להתאים לי תרופות מכל הסוגים ולא צלח היא הפסיקה לי את התרופות. לצערי עם הפסקת התרופות הם לא הסכימו לתת לי טיפול פסיכולוגי נוסף לפי הנוהל במרפאה והייתי צריכה מאוד הכלה, היו תקופות שהייתי מצליחה ונהנתי גם ממה שיש אך לאורך טווח צריך דברים שעושים טוב, כמו זוגיות בגלל העבר הרחוק שעברתי הטרדות מיניות אינני יכולה ליצור קשרים זוגיים וגם מבחינת משקל ותחושה לא נעימה ההטרדה שעברתי. לצערי גם החברות שלי שעם מחלתי ניתקתי כל קשר ולכן היו לי רק קשרים של מתמודדים והייתי מעין מטפלת שלהם ולא חברה כי אני אדם חיובי וקוראת הרבה ספרים פסיכולוגים ופסיכולגיה חיובית ויודעת כיצד לפעול גם במצבי מצוקה. לאחרונה בגלל שעברתי קשיים בשיקום התעסוקתי דרך מרכזות שיקום של סל שיקום והתמודדתי עם מצבים לא נעימים איתם כמו שרק עשו בדיקת שפיות, ביטלו פגישות ולא קידמו אותי לעבודה לא רציתי. בוועדה של סל שיקום אמרתי זו והמרכזת עשתה לי בדיקת שפיות וניסתה לראות שאולי אני צריכה תרופות ונתתי לה את כל הצידוקים שאינני צריכה תרופות וגם הצוות ובכך קיבלתי אישור של ליווי ארגון צרכני נותני שירות להיות מדריכה לפגועי נפש. אך גם לא הצליח עד שעזבתי את המרפאה ומצאתי עבודה לבד כסומכת לפגועי נפש כפי שרציתי, זה רק מראה על היכולת והכוחות והאופטימיות שלי. לצערי עקב עזרה לחברה שסבלה מהתעללות קשה של בעלה ונאלצתי להיות נוכחת למצבים מאוד קשים כמו הרעבה מס' חודשים וכן דברים נוספים, לקיתי בהתקף חרדה וכאשר רציתי לחזור למרפאה הרופא שלי פרש והיה רופא חדש שלא טיפל בי אלא שלח אותי רק למיונים. כאשר 2 חוות דעת פסיכיאטרים מהמיון התרשמו שאני נמצאת בזמן ובמקום, בוחן מציאות תקין, ללא מחשבות שווא, לא במצב פסיכוטי ותובנה קיימת ולכן משוחררת מבחינה פסיכיאטרית ורק נתנו לי כדור נגד חרדה שרק גרם לי לסבל ולא עזר מה שהטיב עימי זה תמיכה בפורומים שאני תומכת ומחשבותיי הבריאות. וכן היתה ביקורת במרפאה ודיווחתי לחלק מהצוות והוא היה מודע לכך ונלחץ מאוד ולצערי הרופא החדש שרצה להרשים את מנהלו כמו טירון חדש דיווח לו והוא לא ידע מזה וכן התנהג בצורה בוטה ולא אינושית כלפי ולא רצה אפילו לשוחח איתי שאמרתי לו שאני בחרדה אלא רק לדחוף לי תרופות ושאין טעם בכך. לצערי הוא שכנע את כל הצוות שאני צריכה תרופות והם לא מוכנים לתת לי טיפול פסיכולוגי וגם הרופא החדש אמר שלא בטוח שגם ייתנו אם גם אקח תרופות. אני הולכת לפעמים לייעוציים עם פסיכולוגית פרטית והיא התרשמה שאני יכולה להיות בלי תרופות ולקבל טיפול פסיכולוגי ואף ניסתה לפנות למכון לוטם שבאיכילוב כדי שאני אקבל טיפול לפוסט טראומה עקב ההטרדות המיניות. לצערי בגלל שאלה ותשובה שעניתי פסלו את טיפולי ואמרו שאם יראו בתיק הרפואי ממרכז לבריאות הנפש שאני לא יכולה לקבל טיפול אז לא יאשרו לי ואחר כך היא אמרה לי שהם לא מסכימים לטפל בי ואינני יודעת אם בגלל השאלה שלפני הספקתי להרחיב היא ישר חשבה שזה פראוניה בגלל שאמרתי שמשפחתי אומרת לי אמרות פוגעניות ומן הסתם תמיד הם היו עוד מילדותי ומלפני שאובחנתי כלוקה בסכיזופרניה ורציתי להגיד גם דיכאון ורק שמה שיש מחלה סכיזופרניה ישר פסלה אותי ונראה לי שבכלל לא פנתה למרכז לבריאות הנפש וגם אם כן, זה מאוד מאכזב בגלל תגיות אינני מקבלת טיפול ואינני צריכה לקבל תרופות אני יכולה בלעדיהם. גם במכבי רוצים סיכום מחלה ואם יראו בתיק שאם משהו מנע טיפול פסיכולוגי, אזי גם ימנעו. לכן נמצאת במצב מאוד מתסכל ומאיים כי אני מאמינה בעצמי וביכולותיי ובאופטימיות ובכוחות הנפשיים וחוששת שיפסלו אותי על סף בגלל שאני לא רוצה לקחת תרופות שאינני צריכה ורק בגלל אבחנה כסכיזופרניה ואשר מתייגת אותי כתגית מדבקת ולא אנושית. רוצה לפנות למטפל פרטי ממכון לוטם אך פוחדת שהוא גם יפסול אותי בגלל האבחנה כפי שהם אומרים לי שאינני יכולה לקבל טיפול. הפסיכולוגית הפרטית שלי הדינמית מאמינה בי אך אני רוצה לטפל בטיפול פוסט טראומה לחוויות הלא נעימות שחוויתי. מאוד כואבת ולא מבינה את כל ההמולה סביב התרופות ואיך אפשר לצאת מזה כדי שאוכל לקבל טיפול פסיכולוגי ללא תרופות כי אינני מאמינה בתרופות לאור תופעות לוואי של שנים הן פזיות והן פסיכיאטריות שרק גרמו לסבל רב ולהחרפת המצב כפי שתיארתי ועוד אחרים. אודה לך מאוד דר' היקרה אם תוכלי למצוא דרך כיצד אפשר לקבל טיפול פסיכולוגי כי מרכז לבריאות הנפש לא מוכן לטפל בי ללא תרופות ומפחדת שאולי גם מטפל פרטי ימנע ממני לחינם. לתשובתך המהירה אודה מאוד, מירב

10/04/2015 | 11:22 | מאת: מירב

להערכתי אינני סובלת מסכיזופרניה, האבחנה לא נכונה ולראיה לזאת הרופאה שפרשה שהיא הפסיקה את התרופות טענה שאבחנת סכיזופרניה לא ברורה לאור ההתנהגות הטובה לאבחונים שלה. הצוות טוען שאני הפסקתי את התרופות והרופאה איננה וכמו כן חושב שאני צריכה תרופות בניגוד לרופאה הקודמת ולי. גם פסיכולוג מפורומים אומר שיש מטפלים הסוברים שאפשר לאפשר טיפול פסיכולוגי עם אבחנת סכיזופרניה ויש כאלו שלא. לכן, גם מרכז לוטם אמר מאחר ויש מידע בתיק שאני לא יכולה לקבל טיפול, אז הוא לא יכול להעניק לי טיפול ואני חושבת שזה טעות גדולה מאוד כפי שהרופאה שפרשה אמרה שאבחנה לא ברורה כי תפקדתי כרגיל. ועוד היתה ועדת סל שיקום בכדי לאשר לי להיות מדריכה לפגועי נפש והרכזת עשתה לי בדיקת שפיות וכל הצוות טען שאין אני צריכה תרופות, אזי משהו לא כשורה הולך עם הצוות. כיום אני סומכת לפגועי נפש וכאשר יש התדרדרות במטופלת שלי שיש לה סכיזופרניה אני מדווחת לבוסית שלי והיא מדווחת גם לעוסית מהרווחה שלה והם חשבו שלא וגלל שלחצתי הם אמרו לקחת אותה לפסיכיאטרית והיא תקבע והפסיכיאטרית הסכימה איתי ומאוד תמכה בדעותיי ולכן היא רוצה שאני אבוא איתה לפגישות ותדבר איתנו כל אחת לחוד כי זה גורם לה לכעס שאני אומרת עליה את הדיווחים, אזי זאת לא אחת שלא מודעת למצבה והבוסית שלי משבחת אותי על עבודתי. בא רופא חדש ואמר למנהל המחלקה שסיפרתי לו על הביקורת של המטופלים הסמויים הקבועים במועדון וגם היו חדשים וחלק במרפאה והמתנדב הסמוי במרפאה ועוד אני עבדתי בעבר כמטפלת בעיסוי רפואי בקופות חולים וזה אותן ההתנהגויות והן גם הזויות ולא מתקבלות על הדעת, אם כן הם לא היו פה וכן היו סתירות בדבריהם ועשו לי בדיקת שיקום. גם בקופת חולים שרציתי לעבור אליהם, מנהל המרפאה אמר לי שאם יראה בתיק שלא נתנו לי מאיזו סיבה טפול פסיכולוגי אז הוא גם לא יאשר לי. בנוסף אני מפחדת שאם אגיד למטפל שלא מאמין שאפשר לטפל בי פסיכולוגית בגלל אבחנה גם שגויה וגם הוא לא חושב שאפשר לטפל, אזי לא ירצה לטפל בי. הפסיכולוגית הפרטית שאני הולכת אליה לפעמים לייעוצים מאמינה בי וגם דיברה עם הצוות וחושבת שאני יכולה לקבל טיפול וגם טיפול פסיכולוגי המתמחה בפוסט טראומה, אך מאחר והיא לא מתמחה בפוסט טראומה אזי אני רוצה ללכת למטפל בתחום זה, כי מעולם לא היה לי מערכת זוגית עם גבר בגלל ההטרדות המיניות מהעבר. לכן אני כל כך מרגישה רע מכל העניין והתגיות הללו ורוצה טיפול לצורך שלי ולא רק בדיקת שפיות ועם הרופא החדש שממש תקיף איתי כי חושב ששיטת המקל והגזר זה מה שישכנע אותי ואני חושבת שזה גם מפחד מהביקורת כי אמרתי להם שהם כל הזמן היו מתקשרים אלי ושואלים אותי שאלות אינטימיות ושיקומיות וזה עצבן אותי, קודם הייתי בחרדה אבל כיום אני מבינה שזה חלק מהביקורת כי רוצים לבדוק את השיקום שלי ולא דווקא שיש משהו לא בסדר בי וגם הפסיכולוגית הפרטית שלי אמרה את זה. השאלה מה עושים עם כל הסיוט הזה, איך אפשר לשלול את האבחנה הלא נכונה וכל כך מגבילה ומייסרת אותי?

כדי להעריך מחדש אבחנה שניתנה בעבר יש לפנות למרפאה שקבעה את האבחנה ולבקש לבצע הערכה מחדש, אפילו בפגישת צוות של כמה אנשי צוות מהמרפאה ולא רופא אחד. חשוב לבקש מכתב סיכום של הטיפול שם עם פירוט המצב הנפשי וההיסטוריה הרפואית כדי שתוכלי לקבל טיפול במקום אחר. בקופת חולים יש סיבסוד לטיפול פסיכולוגי בשנה הראשונה. אם מרפאה ציבורית וקופת חולים לא נותנות את הטיפול שאת מעוניינת בו, אפשר לקבל טיפול פסיכולוגי באופן פרטי כפי שעשית, יש מטפלים שמתמחים בפגיעות מיניות ועובדים באופן פרטי.

לדר' פליישמן היקרה, אין לי אימון בצוות לגבי התרופות וזאת מכיוון שלאחר שהיתה לי שיחה עם הרופא החדש ומנהל המחלקה ודיווחתי לו על הביקורת על המרפאה שחלק מהצוות ידע על כך כי דיוותי להם קודם והם לא דיווחו למנהל, אזי בסיום השיחה וכאשר לא רציתי להיות מטופלת שם בגלל שאני לא מאמינה בתרופות ומאמינה שהבעיה שלי היא פסיכולוגית, אז מנהל המחלקה בסיום השיחה אמר לרופא: "אתה לא חותם על זה, תכתוב כל מה שנאמר כאן" - הכוונה שמנהל המרפאה לכאורה הקריא לי שהרופא החדש כתב שאני עדיין מסרבת לקחת תרופות ולא היה עוד פירוט ולא היה חותמת שלו וזה לא פעם ראשונה שמנהל המרפאה עושה לי זאת, גם לאחר שהרופאה הראשונה הפסיקה לי את התרופות והחולף הרופא ופניתי אליו הוא עשה את אותו הדבר. כלומר, אני מאמינה שאינני צריכה תרופות ולא מאמינה לצוות בגלל החשש מהביקורת ובגלל זה הם רוצים לדחוף לי תרופות, הרי הרופא הקודם הסכים איתי על הרפורמה והביקורת ולא אמר לי שאני צריכה תרופות, אלא רק שהייתי בדיכאון מכל המצב בגלל שלא שיקמו אותי וזה לגיטימי אך כאשר עזבתי שם ומצאתי עבודה הרגשתי מצוין עד למקרה אחרון וחזרתי שוב. אפשר להיות מטופלת רק פסיכולוגית ולא פסיכיאטרית כי שתי האבחונים מהמיונים טוענים שאני לא במצב פסיכוטי ולא במחשבות שווא ובוחן מציאות תקין ותובנה קיימת ולכן משחוררת מבחינה פסיכיאטרית. אני פניתי לפסיכולוג פרטי מלוטם ויש לי פגישת היכרות איתו בשבוע הבא, אבל יש מצב שאם אני אמסור לו את כל הפרטים על הצוות שהם מכריחים אותי לקחת תרופות שלא לצורך, אז לא ירצה לטפל בי? אני לא מאמינה בתרופות בגלל שהם רק הזיקו לי ולקחתי המון וגם לבעיות פיזיות ורק הכלה עוזרת לי, השאלה אם אפשר לטפל בי ללא תרופות אם לכאורה יש אבחנה של סכיזופרניה כי לא מרגישה צורך בכך?

06/04/2015 | 12:37 | מאת: לימור

שלום לכולם , רציתי להתייעץ כאן באתר. בת שלי בת 14 אושפזה לפני כשנה במחלקה פסיכיאטרית עקב שמיעת קולות בעיות אכילה חמורות והתקף פסיכוטי. במהלך האישפוז היתה במעקב משקל . בפגישת סיכום האישפוז אמרו שהם חושדים שיש לה סכיזופרניה אבל שאין אפשרות לאבחן עד גיל 16 בערך. היא בטיפול פסיכאטרי ופסכולוגי אחת לשבוע עם הפסיכולוג שלה וכל כמה חודשים עם פסיכיאטר.מצבה יותר טוב אבל מדי פעם מתפרץ אצלה כל מיני דברים במיוחד שאנחנו מסרבים להיכנע לה למשל לבילויים עד שעות מאוחרות וכו' . היא נמצאת במסגרת רגילה בלימודים אבל עם הקלות מאוד גבוהות . היא מבקשת לחזור לאישפוז או לפחות לאישפוז יום כי קשה לה. יש לה חברים אבל במצב כמו שלה ילדים מדוכאים שחותכים ורידים וכאלה ,גם היא עשתה את זה בעבר וכיום כבר לא. היא מדמיינת דברים שלא היו ולא נבראו למשל שהיינו מכים אותה עד לפני שנתיים בערך ושאבא לה היה בבית בכלל.דבר שלא נכון לחלוטין השאלה שלי היא האם יכול להיות שהיא בעצם בדתה לעצמה עוד דמות ושהיא סובלת בעצם מפיצול אישיות? היא משקרת המון ומאמינה לחלוטין שהיא לא משקרת

אי אפשר לאבחן בלי בדיקה. בגיל צעיר לא תמיד האבחנה ברורה והיא מתגלה עם הזמן. כדאי לקבוע פגישה עם הצוות המטפל במרפאה ולשאול אותם את השאלות שהעלת.

03/04/2015 | 16:50 | מאת: אור

אני לא מבין מה התשובה שלך...אני מדגיש , מדובר בטעות חמורה. אינני סובל מסכיזופרניה אלא מפוסט טראומה מורכבת. כמעט כל מגע עם מערכת בריאות הנפש מזיקה. מה שלא קורה עם הרווחה. דווקא שם אני מרגיש התקדמות. אז מה עושים?

בקש מלשכת הרווחה להמשיך את הטיפול מכיוון שהוא עוזר לך.

17/04/2015 | 19:49 | מאת: אור

דר נכבדה, מה לגבי שינוי האבחנה? - שזה קריטי. כדי לקבל הכוונה לפורום של אנשים שהם ברמה שלי. ..? (יש לציין שהכדור האנטי פסיכוטי גורם לי לתופעות קשות ומוזרות. עד לרמה שהוא בעצמו מייצר בילבול בחשיבה ) מה שלא קורה ללא תרופות. זא. על ידי שיחות נכונות.

02/04/2015 | 07:59 | מאת: אבי

כאמור ברקע סכיזופרניה ואוסידי קשה .. מטופל בתרופות עם הטבה חלקית .. גם בעיות אורתופדיות קשות . לאחרונה הומלץ על נטילת סטרואידים אשר אני מרגיש איתם ממש ממש יותר טוב ברוך ה ..פחות כאבים בגוף והרגשה כללית יותר טובה .. גם חל שיפור ניכר במצב הרוח שלי .. כעת אני מפחד מאוד שלא אתמכר או שהסטרואידים ייעשו משהו נזק בגוף רציתי לשאול עד כמה זה נכון ? תודה למגיבים . + הוספת תגובה

לסטרואידים עלולות להיות השפעות נפשיות שונות כמו דיכאון, מאניה או פסיכוזה. הם לא גורמים להתמכרות מאחר ואינם גורמים להנאה מיידית בזמן הנטילה, אבל לנטילה של סטרואידים באופן רציף יש השפעות גופניות לא רצויות. חשוב לידע את האורטופדים המטפלים בך על קיום הסכיזופרניה כדי שיתאימו את הטיפול.

שלום. אני נוטל תרופה בגין סכיזופרניה והבנתי שאסור לי לשתות אלכוהול שכן הוא פוגע בפעילות התרופה. מאוד קשה לי עם האיסור הזה כי אני זקוק במיוחד לשכחה מהצרות לכמה רגעים. למה בדיוק האלכוהול עלול לגרום? האם במינונים נמוכים זה כן אפשרי? ואם כן כמה בדיוק? תודה מראש!

אלכוהול מתחרה עם תרופות על הפינוי בכבד ולכן גורם לעליה ברמה בדם של רוב התרופות. ללא קשר לתרופות אלכוהול הוא חומר פסיכואקטיבי - כלומר יש לו השפעות על המצב הנפשי. הוא עלול לגרום לדיכאון, לפסיכוזה, לתלות גופנית ולהתמכרות. בכמות קטנה העליה במינון התרופה לא תהיה מסוכנת אבל כדאי להגביל את הצריכה שלו גם בגלל ההשפעות הנפשיות. כדאי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי המינון ותדירות השתיה המותרת.

26/04/2015 | 05:30 | מאת: יוסי

האם קיים קשר בין השפעת האלכוהול להפרעה לתרופות? כלומר אם למשל אני שותה כמות שגורמת 'לתפוס ראש', זה אומר ששתיתי יותר מדי ושזה יפריע לתרופה? או במילים אחרות: האם רמת האלכוהול בדם (המתבטאת בשכרות) היא המפריעה לפינוי התרופה? נ. ב. תודה רבה על הפורום המקסים.

30/03/2015 | 12:06 | מאת: שולה

שלום אני לוקחת קספליון, ויש לי תופעת לוואי של תזוזה לא רצונית של העיניים זה קורה לי פעם,פעמיים במשך השבוע, ותרופת הדקינט עוזרת במקצת אך לא גורמת לתופעת לואי לחלוף בכלל. מה עושים האם יש פתרון לכך? זה מאד מפריע ולא נעים.

קספליון עלולה לגרום לתופעות לוואי של תנועות לא רצוניות. מאחר ואחרי שנים רבות של טיפול תופעות אלו יכולות להישאר חשוב לפנות לרופא כדי שיעקוב אחר התופעות וישקול האם יש מקום להפחית מינון או להחליף טיפול.

שלום רב בילדות חייתי בשכונת מצוקה וגדלתי במשפחה אלימה ויכולת הביטוי שלי לא הייתה ברקע גדלתי להיות אדם אלים כתוצאה מהבית עם השנים נפתחו תיקיפ וכדי לצאת מהם עשיתי הצגות למינייהם שבסופם נתנו לי אבחנה מאניה דיפרסיה בייפולר טייב 2 כל זה לא הועיל ונשלחתי למאסר בפועל 12 חודשים שריציתי מגיל 17.5 עד 18.5 כיום 3 שנים אחרי התנתקתי מהסביבה העבריינית מהמשפחה התחלתי חיים חדשים ועם הזמן התחלתי לפתח מנטליות שונה ובוגרת אנשים שהכרתי בעבר אומרים שהשתניתי מהקצה אל הקצה ואנשים שהכרתי כיום לא מצליחם להבין איך אובחנתי ולא נראה להם הגיוני שישבתי בכלא הגשתי ערעור על פטור שקיבלתי מהלשכה והעבר הפסיכיאטרי מפריע לי מאוד ומאוד אשמח לדעת מה אוכל לעשות בעקבות כל זה תודה

איזו לשכה וערעור על מה? אם אתה מעוניין לערער על האבחנה כדאי לפנות למרפאה או בית החולים שאבחן אותך ולבקש מהם לעבור על התיק ולהעריך מחדש את האבחנה.

1 ... < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > ... 46