חברה של הבן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/02/2016 | 15:22 | מאת: תמר לבנון

שלום נודע לי כי בני יוצא עם בחורה שאובחנה כסכיזופרנית. כיום נראה שהיא מאוזנת תרופתית. היא ידעה את בני רק לאחר שהוא התאהב בה. לצערי, אחי סובל גם הוא מהמחלה איומה שלקחה ממנו כל כך הרבה .... מה הם הסיכונים בהבאת ילדים חולים לעולם באחוזים? מה עליו לקחת בחשבון ??? אשמח לכל מידע

הסיכוי של אדם באוכלוסיה הכללית לחלות בסכיזופרניה הוא כ-1%, הסיכוי של אדם שאימו סובלת מסכיזופרניה הוא כ-9%, הסיכוי של אדם עם קרוב משפחה מדרגה שלישית הוא כ-2%, הסיכוי המצטבר מעט יותר גבוה. כלומר הסיכוי שילדיו של בנך יחלו בסכיזופרניה הוא גבוה יותר מאשר עבור אנשים אחרים, לגבי מצבה של אותה בחורה בנך יכול לבקש לדבר עם הפסיכיאטר המטפל שלה.

מנהל פורום סכיזופרניה