פורום סכיזופרניה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
סכיזופרניה פוגעת באחד מכל 100 אנשים. אנשים המתמודדים עם סכיזופרניה נמצאים בינינו וחיים כמו כל אחד מאיתנו. טיפול נכון במחלה בשלב מוקדם, מאפשר לאדם לחזור למצב של חיים רגילים והשתלבות בחברה. עד היום לא היה לחולי הסכיזופרניה ולבני משפחותיהם מקום בו יוכלו להתבטא, לשאול ולהתפתח. על כן הוקם פורום זה, אשר יהווה את הבית של הסכיזופרניה ברשת האינטרנט הישראלית. פורום זה נועד בכדי לרכז את כל האינפורמציה החשובה בנושא סכיזופרניה, לייצר מקום של שיח ותמיכה וכן לאפשר למתמודדים עם המחלה ובני משפחותיהם להתייעץ עם מומחים באמצעות פורום מקצועי ופעיל. דרך המידע המתפרסם והפורום הפעיל ניתן להכיר את מחלת הסכיזופרניה על צדדיה השונים, להבין מהן דרכי הטיפול הקיימות ולהעלות את המודעות החברתית לגבי למעלה מ-70,000 איש המתמודדים עם סכיזופרניה בישראל.
2251 הודעות
2079 תשובות מומחה

מנהל פורום סכיזופרניה

27/03/2015 | 08:43 | מאת: מאריו

אני מאושפז בצו בימ"ש. והרופא שלי כל פעם כשמזמין אותי לשיחה מחתת בתיק שלי , לומד משם כל מיני עבירות שהיו נגדי (גם אם זה היה לפני 9 שנים) ואחר כך חופר לי אליהם. עקב כך מתפתחים אצלי כעסים מאוד חזקים נגד רופא שלי. השאלה שלי אם זכותי לא לענות על השאלות שלו? ולמה הוא עושה את זה?

אם אתה מאושפז בצו הסתכלות תפקידו של הרופא הוא לבדוק אותך כדי להעריך גם את מצבך הנפשי הנוכחי וגם את מצבך הנפשי בעת ביצוע העבירה לצורך כתיבת חוו"ד לבית משפט. אם אתה מאושפז בצו אשפוז מטרתו של הרופא היא לטפל בבעיה הנפשית שהביאה אותך לאשפוז ובהמשך להעריך אם מצבך הנפשי השתפר וניתן להגיש אותך לועדה פסיכיאטרית כדי לשקול חופשות או שחרור. אי אפשר להכריח אותך לענות על שאלות. ברוב המקרים עוזר לשתף פעולה עם המטפלים.

26/03/2015 | 19:10 | מאת: אייל

שלום רב. הרופא רשם לי ריספונד 2 מ"ג לסכיזופרניה. אמר לי לקחת כדור 1 כל ערב לפני השינה. בטעות בלעתי במכה 3 כדורים של התרופה!! מאז אותו ערב אני כבר שבוע לא מצליח להרדם בלילה. אף פעם לא היו לי בעיות שינה ומאז שבלעתי את ה-3 כדורים במכה אני לא מצליח להרדם בלילה. האם יש קשר בין התרופה לנדודי שינה?? האם בגלל התרופה אני לא נרדם כבר שבוע? זה עדיין בגוף שלי? תודה מראש

מינון של ריספונד 6 מ"ג הוא מינון שאינו מעל המינון המקסימלי ואינו מסוכן. התרופה בדרך כלל מרגיעה ולכן לרוב עוזרת לשינה ולא גורמת להפרעות בשינה. מאחר ואין אפשרות להמליץ על טיפול ללא בדיקה כדאי להתקשר או להגיע למרפאה ולבקש מהרופא הנחיות להמשך נטילת התרופה.

24/03/2015 | 07:49 | מאת: אור

שלום. אני מתמודד שנים רבות עם טראומה מינית. עד היום. במהלך השנים. לא דיווחתי על המצוקה באופן ברור והדגמתי קשיים על גבול הפסיכוטי. בעקבות כך אובחנתי סכיזופרניה. ומאז המצב שלי התדרדר בעקבות ההשלכות של הטיפול ההרסני והיעדר טיפול ממוקד על הטראומה. במהלך מחקר רציני שעשיתי גיליתי שאני פשוט לא חולה נפש. גיליתי את הכשלים של הפסיכיאטריה בנוגע לענייני. ולמרות הצהרותיי, לא מוכנים לאפשר לי להתפתר מהאבחנה ההרסנית הזאת. מה עושים? כיום אני מקבל שיחות ברווחה. עם מטפל בטראומה ואני חושש מזה שהמצב הנוכחי ,עם האבחנה , תשליך על ההחלטה אם להמשיך או לא להמשיך לתת לי שיחות. יש לציין, ששנים הופניתי לחברה חולה וכאשר אני נמצא עם חולים אני חש הפחתת ערך רצינית לגבי כי משוים אותי לאנשים שלא מוצאים את עצמם במציאות.

אם אינך מסכים עם האבחנה אתה יכול לפנות למקום שאבחן אותך ולבקש שיעברו איתך על התיק ויסבירו לך מדוע החליטו על האבחנה הזו. אבחנה של סכיזופרניה ניתנת לפי התסמינים ולא לפי הגורם, אפשר לפתח אחרי טראומה הפרעה פוסט טראומטית/הפרעה אובססיבית קומפולסיבית/סכיזופרניה והרבה הפרעות אחרות, כל אחד מגיב אחרת לטראומה. אם השיחות עם מטפל בטראומה עוזרות לך כדאי להתעקש ולבקש להמשיך אותן גם אם אתה יכול לקבל שיחות במרפאה לבריאות הנפש.

השאלה אם אפשר להמשיך לקבל את הסיוע השיחתי ברווחה? הוא מועיל לי הרבה יותר מאשר במסגרת של ברהן

28/03/2015 | 22:49 | מאת: אור

אני מדגיש , מדובר בטעות חמורה. אינני סובל מסכיזופרניה אלא מפוסט טראומה קשה. כל מגע עם מערכת בריאות הנפש מזיקה. מה שלא קורה עם הרווחה. דווקא שם אני מרגיש התקדמות. אז מה עושים?

03/04/2015 | 16:47 | מאת: אור

אני לא מבין מה התשובה שלך דר ענת...אני מדגיש , מדובר בטעות חמורה. אינני סובל מסכיזופרניה אלא מפוסט טראומה קשה. כל מגע עם מערכת בריאות הנפש מזיקה. מה שלא קורה עם הרווחה. דווקא שם אני מרגיש התקדמות. אז מה עושים?

24/03/2015 | 00:47 | מאת: איציק

שלום לך ד"ר ענת. אני מאובחן כסכיזופרן מלפני חצי שנה למרות שאני חולה כבר ארבע שנים בערך. התקופות הנוראיות מאחורי בזכות טיפול תרופתי שמאזן אותי (סרקוול 200 מ"ג). לאחרונה התחלתי לחשוב על עישון קנאביס. אני יודע שזה עלול לעורר חרדות או לעשות טוב - תלוי בסביבה ובמעשן. אני לא מתכנן שתעודדי אותי לעשן קנאביס...יש לי רק שאלה: אם הקנאביס ישפיע עלי רע, האם ההשפעה הרעה תהיה לאורך זמן או מקומית בלבד? כלומר האם עלולה להיות לי חרדה גדולה למשך כמה דקות או שזה ממש עלול להחזיר אותי לתקופות הרעות (שאז אני לא אגע בזה בכלל)? האם בשילוב עם הכדורים זה עלול להזיק אף יותר? תודה מראש!

לקנאביס יש השפעה פסיכוטית מוכחת גם במחקרים על אנשים בריאים וגם במחקרים אפידמיולוגיים על אוכלוסיות במדינות בהן עישון קנאביס חוקי. קנאביס יכול לעורר פסיכוזה באנשים עם מחלה פסיכוטית וגם להקדים את פריצת סכיזופרניה בכ-6 שנים אצל אנשים לפני שחלו. בשכיחות גבוהה יותר מפסיכוזה קנאביס גורם להתקפי חרדה. אם קנאביס גורם להתקף חרדה הוא חולף לאחר מספר דקות אבל חלק מהאנשים שחווים התקף חרדה מפתחים גם הפרעת פאניקה שבה חווים התקפים חוזרים וחרדה בין ההתקפים עד אגורפוביה. ברגע שקנאביס גורם לפסיכוזה הוא גורם להתקף ואי אפשר לדעת תוך כמה זמן הוא יחלוף. שימוש במקביל לכדורים לא מזיק יותר או פחות.

21/04/2017 | 18:10 | מאת: רז

ד"ר, את מנסה להפחיד אותו? למה שלא ינסה?

הנער אובחן לפני כארבעה חודשים ומאז הוא מסרב לקחת את התרופה. מצבו הולך ומדרדר. איך אפשר לגרום לו שיקח את התרופה? תודה

28/03/2015 | 16:55 | מאת: ד"ר ענת פליישמן

אפשר להכריח אדם בוגר לקבל טיפול רק אם קיימת סכנה לחייו או לחיי הסובבים אותו. ע"פ החוק עד גיל 18 האפוטרופסים על גופו של קטין הם הוריו. מעל גיל 15 קטין יכול לסרב להתאשפז בבית חולים פסיכיאטרי וניתן לאשפז אותו רק אם יש סכנה לחייו או לחיי הסובבים אותו בהוראת הפסיכיאטר המחוזי. למרות זאת ההורים הם עדיין האפוטרופסים על גופו ויכולים לקחת את ההחלטה על מתן טיפול ולכן יכולים לתת לו תרופה גם ללא הסכמתו או ידיעתו. את רוב התרופות ניתן להמיס בנוזל או לערבב במזון והן אינן מתקלקלות אם הטמפרטורה לא גבוהה. חשוב לזכור שמתן תרופה שלא בידיעה למישהו פוגעת באמון לכן עדיף תמיד לנסות ולשכנע אותו על ידי מישהו קרוב שהוא סומך עליו לקחת את הטיפול.

29/03/2015 | 02:43 | מאת: אפי

מה לעשות כאשר הנער אינו מוכן לשמוע ולקבל מאף אחד. ומצד שני הוא מתנהג בצורה אלימה וכוחנית בזמן שהותו בבית תוך שבירת חפצים ואיומים מצידו להפעלת כוח כלפי המשפחה. מה אפשר לעשות בנידון? איך בכל זאת אפשר לשכנע אותו לקחת תרופות?

אם הנער אלים ומאיים הוא עלול להוות סכנה לסובבים אותו ואפשר לכפות עליו טיפול תרופתי, כדאי לפנות למרפאה ולבקש מן הרופא לבדוק אותו ולשקול פניה לפסיכיאטר המחוזי.

22/03/2015 | 16:00 | מאת: מאור

אמא שלי חולת סכיזופרניה, עד לפני שלושה חודשים היא נטלה "רספירדול". הכדור הופסק מאחר ונמצא בכמויות גבוהות בגוף ומחשש לנזק למערכות הגוף. הכדור הנ"ל הוחלף בכדור בשם "סרקוול". היום לאחר שלושה חודשים שוב הוחלט להפסיק את נטילת הכדור, הפעם לאור טענותיה של אימא שלי בכך שהכדור מרדים אותה לאורך כל היום וגורם לה לישנוניות. הפעם הוחלט לנסות את הכדור "אינווגה" במינון של 3 מ"ג. הסתכלתי קצת באינטרנט והבנתי שהוא דומה לכדור הראשון, מבחינת החומר הפעיל, פירוק החומר הפעיל, משהו כזה. השאלה היא מה הטעם לתת שוב פעם כדור דומה מבחינת החומר הפעיל, שנמצא בעבר כגורם נזק. אני צודק או שכנראה הבנתי לא נכון. תודה מראש, מאור

ריספרדל מכיל את החומר ריספרידון שמתפרק בכבד לפליפרידון, החומר הפעיל באינווגה. אם ריספרדל גרם לעליה באנזימי כבד יש הגיון להחליף לאינווגה מכיוון שאינווזה אינה עוברת פירוק בכבד. תופעות הלוואי האחרות דומות, בכל מקרה הן תלויות במינון ולכן פעמים רבות מפחיתים מינון ולא מחליפים תרופה. כדאי לשאול את הרופא האם תופעות הלוואי שנגרמו מריספרדל לא יחזרו.

02/04/2015 | 09:31 | מאת: מאור

20/03/2015 | 15:31 | מאת: מוטי

שלום רב. בן 32, סובל כל חיי הבוגרים מדיכאון. נוטל תרופות שונות לאורך 10 השנים האחרונות. לאחר שלוש שנים עם ציפרלקס 20 מ"ג + תוספת של קלופיקסול 2 מ"ג בחודשיים האחרונים ועקב כך שהדיכאון חזר והתרופות הנ"ל לא עוזרות החליט הרופא שלי לתת לי את התרופה ריספונד 2 מ"ג (ולהפסיק עם הציפרלקס והקלופיקסול) לדיכאון וחוסר מוטיבציה לעשות כלום. כל היום אני רק במיטה יושן ולא יוצא מהבית. אין לי חשק לעשות כלום ואני רק במיטה כל היום. הוא אמר שהתרופה הזאת תעזור לי. היא תתן לי "פוש" להתחיל להזיז את עצמי. האם התרופה ריספונד מתאימה לדיכאון? האם נהוג לרשום אותה לדיכאון אם תרופות מסוג SSRI לא עוזרות? קראתי שהיא תרופה נגד סכיזופרניה בכלל. האם הרופא שלי יודע מה הוא עושה כאשר הוא רושם לי תרופה כזאת לדיכאון וחוסר מוטיבציה? תודה מראש

20/03/2015 | 16:42 | מאת: מוטי

ועוד שאלה אודות התרופה הזאת. לקחתי ערב אחד לפני השינה כדור אחד של 2 מ"ג ולמחרת לא הצלחתי להתעורר עד אחרי הצהריים בגלל הרדימות מהתרופה. האם זה משהו שקורה בימים הראשונים עם התרופה וזה צפוי לעבור? או שזה תופעת לוואי קבועה וצריך לחיות עם זה? כי כמובן שככה לא אוכל להמשיך עם התרופה אם זה תופעה שלא תעבור. תודה רבה.

15/03/2015 | 21:59 | מאת: מוטי

לד"ר שלום, מדוע פסיכיאטרים עדיין משתשמשים בתרופות אנטי-פסיכוטיות דור ראשון לטיפול בפסיכוזה? תרופות מדור שני פותחו כבר לפני כעשרים שנה והן משווקות בארץ. אבל פסיכיאטרים נותנים למטופלים שלהם את התרופות הישנות בלי ליידע אותם שיש כיום תרופות הרבה יותר איכותיות. לתרופות האנטי-פסיכוטיות יש הרבה תופעות לוואי: א. תסמינים דמויי מחלת פרקינסון - רעד במנוחה, הפרעה ביציבה, האטה בתנועה והבעת פנים קפואה. ב. אקאתיזיה - אי-שקט תנועתי חמור. צורך להתהלך כל הזמן או להקפיץ את הרגליים בישיבה. ג. קשיים בבליעה וחוסר יכולת לבלוע את הרוק. ד. טארדיב דיסקינזיה - נזק עצבי בלתי הפיך המתבטא בהתכווצויות שרירים בלתי רצוניות בפנים ובכפות הידיים. בתרופות דור שני ושלישי תופעות אלה כמעט אינן קיימות. תרופות אנטי-פסיכוטיות דור ראשון: הלידול, פרפנן, סמפ, קלופיקסול, אטומין, מודיקייט, טרוקטיל, רידזין ועוד. תרופות אנטי-פסיכוטיות דור שני: סרוקואל, גאודון, אביליפי (דור שלישי), קספליון, אינבגה ועוד. מדוע, אם כן, נותנים את התרופות הישנות גם באשפוז וגם בטיפול אמבולטורי?

16/03/2015 | 09:38 | מאת: א

באשפוז יש טיפול ברברי, לכן נותנים כדורים בניגוד לרצונו של החולה כביכול. בנוסף גם טיפולים ברברים נוספים כגון קשירה למיטה לכמה שעות, ומתן זריקות למי שמתנגד לקחת כדורים. הפסיכיאטרים משתמשים בכלים אלו כדי לגרום למי שאינו משתף פעולה, לקחת את הכדורים. אגב לכדורים דור שני גם לא חסר תופעות לוואי, ואת ההמלצה על כדורים טובים יותר אנשים שומעים במרפאות הפרטיות ולא באשפוז.

לתרופות אנטיפסיכוטיות מן הדור השני יש פחות תופעות לוואי אקסטרפירמידליות אבל יש להן יותר תופעות לוואי אחרות שהן לא פחות מסוכנות, בעיקר תסמונת מטבולית - עליה בתיאבון ובמשקל, עליה ברמת סוכר בצום, הפרעה בפרופיל שומנים בדם - מה שמעלה סיכון למחלות לב וכלי דם ומוות מוקדם. בדיוק כמו שלא כל מי שלוקח תרופות מדור שני לא מעלה במשקל גם לא כל מי שלוקח תרופות מן הדור הראשון סובל מתופעות לוואי אקדסרפירמידליות. "איכות" של תרופה צריך לבדוק לפי היעילות ותופעות הלוואי ותרופות מן הדור הראשון הן יעילות מאוד, לפעמים יותר יעילות מן התרופות מהדור השני, למטופלים מסויימים תופעות לוואי אקסטרפירמידליות פחות קשות מהשמנה או סוכרת. הבחירה בתרופה היא תמיד אישית למטופל לפי התלונות, האבחנה והרגישות שלו לתופעות לוואי.

12/03/2015 | 15:11 | מאת: דין

שלום קוראים לי דין, אני בן 21. לאחרונה לקחתי בטעות יותר מדי מסם אקסטזי התחלתי לחוות חרדות ענקיות, מפחד לצאת מהבית מבלי ליווי הורים, וטיפה דיכאון אבל אני חושב שזה בגלל שאני כל היום בבית. אני התחלתי טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי וגם לקחת ציפרלקס 10 מ''ג אני כל היום קורא על התקפים פסיכוטיים, התקפי חרדה סכיזופרניה וכו. ושומע סיפורים על אנשים שגם כתוצאה מסמים קרו להם אותם דברים וגם קיבלו התקפים פסיכוטיים. כשהייתי אצל פסיכיאטר, הוא טוען שיכול להיות שהתעורר אצלי משהו של סכיזופרניה אבל אם לא אגע יותר בסמים ולא כלום אין שום סיבה שזה יתעורר אצלי שוב. כמובן שאני לא נוגע בכלום חוץ מבציפרלקס ולפעמים כשאני ממש בלחץ אז אני לוקח ואבן או לוריבאן. אני ממש ממש בחרדה שיהיה לי התקף פסיכוטי או שיתפתח לי סכיזופרניה ואני מפחד שגם החרדה הגדולה רק תפתח לי את זה עוד יותר? האם זה הגיוני? האם יש דרך לגלות או לפתור את זה עוד לפני שזה קורה? בבקשה תחזרו אליי מהר. תודה ויום מקסים

12/03/2015 | 15:32 | מאת: דין

גם רציתי לדעת האם קיים סיכון בלקחת תרופות בנזו בצורה לא קבועה, אני במצב הזה חודש ויצא לי לקחת במצבים חרדתיים קשים כדור ואבן או לוריבאן משהו כמו 3-4 פעמים בסה''כ פעם בשבוע

בנזודיאזפינים הן תרופות מצויינות לחרדה, החיסרון שלהן הוא שהן גורמות להסתגלות. אם לוקחים אותם באופן קבוע לאחר כשבועיים שלושה מערכת העצבים מסתגלת אליהן והן כבר לא יעילות. נטילה פעם בשבוע לא אמורה לגרום להסתגלות. נטילת תרופה מרגיעה כן יכולה להפריע לטיפול התנהגותי קוגניטיבי מאחר ואחד העקרונות בטיפול הוא התמודדות עם החרדה ונטילת תרופה היא בריחה מהתמודדות. כדאי לידע את המטפל הקוגניטיבי-התנהגותי מתי אתה לוקח בנזודיאזפינים.

אתה מתאר הרבה חרדות וחרדה מהחרדה, בדרך כלל מודעות לחרדה אומרת שיש בוחן מציאות תקין. אם פסיכיאטר בדק אותך והמליץ על ציפרלקס (תרופה מקבוצת SSRI שניתנת לטיפול בחרדה ודיכאון) ככל הנראה הוא לא חשב שמדובר בפסיכוזה.

20/03/2015 | 11:50 | מאת: דין

א' תודה רבה רבה :) ב' האם מחלה כזאת יכולה להתפרץ כתוצאה מחרדה? או ממשהו בסגנון? מרגיש שעברתי טראומה אבל לא טראומה ממש קשה הפחד הכי גדול שלי הוא המחלה הזאת, לאבד את המציאות

01/03/2015 | 16:16 | מאת: ס

שלום, אני מתמודדת עם סכיזופרניה מגיל 17.5 . אחרי שנתיים מגיל 18 שלא שמעתי קולות בכלל בגלל היותי בתכנית שיקום של שירות לאומי, לאחר סיומי בתכנית התחלתי לשמוע קולות שוב, זה קרה בשנתיים האחרונות, התאשפזתי, ושינו לי את הטיפול התרופתי מסרווקול לגעודון, לגעודון היו תופעות לוואי קיצוניות עבורי, לאחר ששוחררתי המשכתי ליטול געודון, הגעודון גרם לי לנדודי שינה, הייתי קמה בשעות המוקדמות של הבוקר ויכולה לישון בערך כל היום, היה לי גם כאבי ראש. במהלך הזמן הפסיכאטרית שינתה לי את הטיפול התרופתי לזריקה קספליון 100 mg , ומאז המשכתי לשמוע קולות וזה לא נפסק. בנוסף , היה תוספת של כדור לאחרונה בשבועיים האחרונים בגלל תופעת קולות והחמרה, של כדור בשם איטומין 40 מ"ג, ובכל זאת יש עדיין קולות. מה אוכל לעשות בנידון? איך אוכל להתמודד עם זה, ולנסות להתייצב? למי כדאי לפנות? ואם במרפאה בה אני מטופלת הטיפול אינו כשורה, מה עליי לעשות ?

אין אפשרות להמליץ על טיפול ללא בדיקה, יתכן ומינון הקספליון לא גבוה מספיק, בכל מקרה כדאי לפנות לרופא ולבקש שינוי בטיפול מאחר ואין שיפור במצב. אם אינך מרוצה מהטיפול במרפאה שבה את נמצאת את יכולה לפנות לפסיכיאטר בקופת חולים, למרפאה של משרד הבריאות או לפסיכיאטר פרטי.

28/02/2015 | 11:35 | מאת: רחל

האם ישנה תרופה חדשה הדומה לסמאפ בהשפעתה. מאחר ושמעתי שתרופה זו יוצאת מהמחזור

כיום ניתן להשיג את החומר הפעיל בסמאפ - PENFLURIDOL בהכנה מקומית. ניתן להתקשר למעבדה של סופר פארם ולבקש להכין את התרופה - 0778885700, צריך לבקש מן הרופא לכתוב במרשם את החומר הגנרי ולא סמאפ.

28/02/2015 | 09:34 | מאת: Melody

מה דעתך על קספליון לסכיזופרניה? אני כעת מוגדרת כ bipolar disorder in remission עם אבחנה חדשה של סכיזופרניה.

אין אפשרות להמליץ על טיפול תרופתי ללא בדיקה, באופן כללי קספליון היא תרופה אנטיפסיכוטית חדשה ארוכת טווח. היא שייכת לדור השני של התרופות, כלומר היא נוגדת דופמין וסרוטונין. היא מאושרת לטיפול בארץ בסכיזופרניה והפרעה דו-קוטבית ונמצאת בסל הבריאות. מאחר והזריקה יקרה מאוד קופות החולים מאשרות הנחה רק לאנשים שצריכים זריקה כדי למנוע אשפוז. היא מכילה את החומר פליפרידון שהוא התוצר הפעיל של ריספרידון. היתרון בכך שמדובר בתוצר הוא שהתרופה לא עוברת פירוק בכבד. כאשר תרופה לא מתפרקת בכבד היא בטוחה יותר כי היא לא משפיעה על תרופות אחרות שלוקחים (והן לא משפיעות על הרמה של קספליון בדם), בנוסף אפשר להשתמש בה גם אם יש מחלות כבד או אי ספיקת כבד. יתרונות נוספים של התרופה הם שאפשר לתת את הזריקה גם בשריר הכתף וגם בשריר הישבן והתרופה ניתנת פעם בחודש בלבד (נעשים ניסויים לתת טיפול רק פעם ב-3 חודשים). חשוב לזכור שמעבר לקספליון צריך לעשות בהדרגה למי לוקח תרופות מרגיעות (זיפרקסה לדוגמא) כי התרופה לא סדטיבית ועלול להופיע אי שקט אם לא מורידים מינון בהדרגה. התרופה עלולה לגרום לעליה ברמת פרולקטין ואז לגרום להפסקת מחזור או פגיעה בתפקוד המיני.

05/03/2015 | 13:55 | מאת: Melody

כמה נפלא לראות שיש אנשים כה נחמדים בארץ הזאת.. שימחת אותי מאוד, תודה רבה !

24/02/2015 | 13:32 | מאת: יוסי

א) מה המינוןו המקסימלי--האם פעמיים ביום? ב) האם זה טוב בעיקר ל - PTSD ? או גם לחרדות? ג) האם זה טוב לסכיזופרן שנוטל אביליפיי 10 מ"ג ביום? תודה רבה מראש.

א. המינון המקסימלי של ציפרלקס הוא 20 מ"ג ביום. ב. ציפרלקס מאושר לשימוש בדיכאון וחרדה. ג. הטיפול הוא אישי ואין אפשרות לחוות דעה ללא בדיקה.

23/02/2015 | 20:19 | מאת: רות

שלום לכם, בני בגיל 39, הוא מאובחן בזכיזופרניה מאז 2005, לאחר שני אישפוזים כ"א 3 חודשים, היום הוא מטופל ב"ה מאוזן ע"י זריקות, הוא גר אצלינו בבית ביחידה נפרדת (דירת סטודיו) בחצר, לאחר שהתאזן הוא שוחרר, והתחיל לעבוד מידי פעם במקומות עבודה המגזר הציבורי, כמו שנתיים בעירייה כאב בית, בגינון, אך לצערי לא החזיק מעמד, פנינו לרווה ושם בתקוה שימצאו לו עבודה דרך עובדת השמה, כל שמצאו לו לא התאים לו, ולאט לאט הוא החליט שאין ברצונו לעבוד כלל, והוא לא רוצה שום מסגרת, בשביל לרצות אותנו הוא אומר שכן הוא רוצה לעבוד, ואחרי מאמצים מצידנו, ומצד הגורים לחיפושי עבודה הוא מחליט, שהוא לא רוצה לעבוד כלל, הוא מסתפק והכנסה של הביטוח לאומי, וכמו כן בתקופה שהוא עבד חסכתי לו את המשכורת, והכסף נמצא ברשותי, ולכל מצב אם צריך אני נותנת לו, בצורה מבוקרת, לדעתי הוא מסתמך על הכסכון הנ"ל. לפני מס' שבועות, נעזרתי לחונכת, באופן פרטי, הוא היה מרוצה, אך לצערי הוא התהפך, החליט שהוא לא רוצה אותה, וגם לא רוצה לעבוד, טוב לו כחה, אני חסרת אונים, לא יודעת איך להתנהל איתו בעבר נסיתי לסדר לו דיור מוגן, הוא לא רוצה בשום אופן פעם הוא מחליט בכל דבר שכן, ולאחר מכן הוא משנה את דעתו, (יש לו בעיה בהחלטות מאז שהוא היה קטן) מה אתם מציעים לי לעשות, חשבתי שאולי אפסיק לדבר איתו, ולא אתיחס איליו, ושיעשה מה שהוא רוצה, לתת לו להשכיר דירה, ולעזוב את הבית, אנחנו לא מוכנים להיות לו כערבים, לשכירת דירה, מה עושים במיוחד לגבי הרצון לעבוד אין גורמים לו לרצות לעבוד, כי אם לא תהיה לו מסגרת , אני פשוט אטמוטט. אנא הציעו לי איך לנהוג במצב כזה תודה רותי

שיקום הוא חלק חשוב בטיפול בבנך, כדאי לפנות למטפל במרפאה שימליץ על הטיפול השיקומי - טיפול יום או פניה עו"ס שעובדת בשיקום נפגעי נפש.

23/02/2015 | 18:50 | מאת: רן

ד"ר טל כותב שהחלמה מסכיזופרניה היא אפשרית. יש דעה אחרת שאי אפשר להחלים מסכיזופרניה, אפשר רק להגיע לרמיסיה וצריך לקבל כדורים כל החיים. מה האמת?

סכיזופרניה נחשבת למחלה כרונית, אי אפשר להירפא ממנה אבל אפשר להגיע לרמיסיה, כלומר לחיים ללא סימפטומים.

23/02/2015 | 17:21 | מאת: דני

שלום, אני מטופל בציפרלקס כבר חצי שנה ואני מאובחן בילפורית ואני לא ישן כמעט כבר שבועיים לצערי למרות שאני מרגיש שאני ממש רוצה לישון עדיין לא נרדם האם אני יכול להפסיק ציפרלקס בבת אחת או שצריך בהדרגה? כרגע אני שותה 2 כדורים של ציפרלקס ביום

23/02/2015 | 17:25 | מאת: דני

מאובחן ביפולרית, מאניה דפרסיה

ציפרלקס כמו תרופות אחרות ממשפחת ה-SSRI עלולות לגרום למעבר למצב מאני. אם אתה מרגיש שמתפתח מצב מאני יש לפנות מיד לרופא כדי להיבדק ולקבל הנחיות להמשך הטיפול.

04/03/2015 | 19:28 | מאת: ממש מסוכן

יש מאנים דפרסיבים שמאובחנים במצב דכאוני שלהם מקבלים ססאראיי ונהיים מאניים. זה מ ה שחושבים שקרה לדודו טופז... סכנת נפשות. תקח מיד קלונקס וגם מינון נמוך של רספרידל לזמן קצר...זה הדבר הכי חשוב .

19/02/2015 | 01:43 | מאת: דן

כרגע אני לא יודע בדיוק מה האבחנה שלי אבל יצאתי מהפסיכיאטר מוקדם יותר והייתי שמח אם תעזרי לי להבין אז אני מצרף את מה שהוא רשם . במפגש הקודם ולאחר אבחנה ובדיקה עלתה תמונות קינית המתאימה להפרעה טורדנית כפייתית המלווה אותו שנים ארוכות. החל טיפול בציפרלקס מזה כחודש במינון של 15 מ"ג ליום . בבדיקה הנוכחית מוסיף לגבי תכני החשיבה כי בעבר היו מחשבות של רדיפה. בתקופה האחרונה החמרה מבחינת תכני החשיבה ובבדיקה נמצאו מחשבות שווא של רדופה וגדלות אין תובנה והמחשבות אגוסינטוניות אין ולא היתה אובדנות או לאימות לאור הדברים נראה שיש מרכיב פסיכוטי בהפרעה הנוכחית וכי הטיפול צריך לכלול נוגדי פסיכוזה . קיבלתי ריספונד במינון של 2 מ"ג כמו כן הפסיכיאטר הסביר לי שהבעיה שלי היא עודף חומר במוח שנקרא דופמין אשמח אם תסבירי לי מה זה . תודה רבה

האבחנה היא הפרעה טורדנית כפייתית שהמחשבות בה הן ללא תובנה / עם מחשבות שווא, כלומר יש אמונה מוחלטת במחשבות. התיאוריה המקובלת היום למצב פסיכוטי היא "תאורית הדופמין" שאומרת שיש פעילות דופמינרגית חזקה יותר במצב פסיכוטי. התאוריה נשענת על כך שהתרופות היעילות למצב זה הן תרופות נוגדות דופמין ועל כך שסמים המעלים פעילות דופמין מביאים למצב פסיכוטי.

18/02/2015 | 04:51 | מאת: אליאנה

איך יורדים מ200נג סוליאן ללטודה?

אין אפשרוות להמליץ על טיפול תרופתי ללא בדיקה.

16/02/2015 | 18:07 | מאת: דניאל

שלום אני נער בן 17 ואני סובל כבר שנתיים מחרדות ואבחנו אותי עם OCD חרדות ודיכאון היו לי לא מעט התקפי חרדה ואני אמור להתחיל טיפול בפריזמה עכשיו העניין הוא שאני מפחד לקבל התקף פסיכוטי אני ממש בחרדה כרגע ואני מפחג לקחת פריזמה כי אולי זה יעשה לי התקף פסיכוטי בבקשה ממך האם זה מחשבה טורדנית? האם אפשר פתאום לקבל התקף פסיכוטי?

תרופות נוגדות דיכאון יכולות לגרום למאניה או להחמיר פסיכוזה באנשים שיש להם פגיעות למחלה פסיכוטית או אפקטיבית (מאניה דיפרסיה), לא מדובר במקרה שכיח והן לא גורמות להתפרצות של מחלה.

16/02/2015 | 14:21 | מאת: ב

שלום, האם מתבצעים מחקרים רציניים לגבי הקשר בין מחלות נפש כגון סכיזופרניה והפלורה במעי? האם יש סיבה לכך שרוב המחקר מתמקד רק בפיתוח תרופות נוגדות דופאמין? http://www.dailymail.co.uk/news/article-2419418/Low-levels-healthy-gut-bacteria-cause-mental-health-issues-anxiety-schizophrenia-say-scientists.html תודה.

נעשים מחקרים בפסיכיאטריה על הקשר, לאחרונה פורסמה סקירה בעיתון הנחשב NATURE : http://www.nature.com/mp/journal/v19/n12/full/mp201493a.html עדיין לא נעשו בדיקות בבני אדם ואין טיפולים מומלצים הקשורים לפלורה במעי. התרופה האנטיפסיכוטית הראשונה שפותחה היא כלורפרומזין. היא לא יוצרה כטיפול אנטיפסיכוטי אלא כתרופה מרגיעה שניתנה כחלק מההרדמה בניתוח וניתנה לאנשים הם הפרעות פסיכיאטריות כחומר מרגיע. רק מאוחר יותר גילו את ההשפעה על מערכת הדופמין.

12/02/2015 | 00:11 | מאת: אליאנה

שלום רב, אני סכיזואפקטיבית מטופלת בהצלחה עם סוליאן 200מג ופרו ז'אק 40מג. היות ואני גרה בארהב עליי להחליף את הסוליאן בתרופה בשם Latuda . הפסיכיאטרית שלי אינה יודעת איך לבצע את תהליך ההחלפה היות ואין לה מושג לגביי סוליאן !!!! איך היית ממליצה להחליף בין התרופות?

סוליאן היא תרופה אנטיפסיכוטית מן הדור השני. המינון המקסימלי של התרופה הוא 800 מ"ג, כך ש-200 מ"ג הוא מינון נמוך יחסית. סוליאן לא נמצאת בארה"ב, אבל הרופאה יכולה לחפש במאגרי מידע על התרופה בשם AMISULPRIDE או להתייעץ עם עמיתים באירופה או ישראל שמשתמשים בתרופה. אין אפשרות להמליץ על טיפול תרופתי בלי בדיקה.

11/02/2015 | 09:26 | מאת: אבי

שלום אני לוקח 6 מיליגרם של ריספונד ו 200 מג של למיקטל. לאחרונה אני מרגיש מדוכא מאוד... מאוד מתוסכל מהמצב... בכל מקרה, בפעם הקודמת שקרה לי בדיוק את אותו הדבר שהייתי בסוג של שפל כזה בחיים... הרופאה הוסיפה לי את הכדור למיקטל... אז אני רוצה היום להוסיף רק 50 מג, השאלה שלי האם הלמיקטל יתנגש עם הריספונד ועד כמה אני יוכל להוסיף בהדרגתיות כמובן... תודה מראש. אני יוסיף רק שיש לי פגישה עם הרופאה בסוף מרצ ובגלל הדיכאון אין לי מוטיבציה לצאת מי יודע מה מאזור הנוחיות שלי...

אין תגובה בין-תרופתית בין ריספרדל ולמיקטל. לא מומלץ לבצע שינוי בטיפול התרופתי בלי להתייעץ עם הרופא המטפל ואין אפשרות להמליץ על טיפול ללא בדיקה. נסה להקדים את התור לרופאה בגלל שמצבך החמיר.

05/02/2015 | 13:58 | מאת: שרה

קיבלתי טלפון מביטוח לאומי שאושרה לבעלי דרגת 100% נכות כללית היות וסובל מסכיזופרניה לטענתם הם אמרו לי שהיות והטיפול בתביעה החל רק באמצע חודש 1 הוא יצטרך לחכות עד אפריל שרק אז הוא יתחיל לקבל את הקצבה כי רק אז יעברו 3 חודשים מתחילת הטיפול והגשת התביעה האם הוא לא צריך לקבל מזמן הגשת התביעה(מחודש 1?) חוצמזה הם אמרו שהאחוזי נכות הם רק עד החודש השישי וכנראה בחודש 4 יקראו לו לוועדה מה זאת אומרת?

09/02/2015 | 19:42 | מאת: שאול

ביטוח לאומי מאשר בשלב ראשון נכות זמנית למספר חודשים. בתום התקופה המבוטח מקבל הזמנה נוספת לועדה לבדיקת מצבו. אם לא חל שינוי מאשרים נכות לצמיתות.

ככל הנראה בעלך קיבל הכרה זמנית ולאחר חצי שנה יוזמן לועדה חוזרת. התשלום נעשה בדיעבד מהזמן בו התפרצה המחלה כך שאתם אמורים לקבל החזר על החודשים הקודמים.

02/02/2015 | 12:37 | מאת: רחל

שלום רב אני פונה בשם חברה שלי שקיבלה מרשם לסרוקוול ,היא עדיין לא החלה ליטול את הכדור עקב חום שנובע מהתקררות / שפעת. האם היא יכולה להתחיל וליטול את הכדור ולשלב כדור אקמול במשך היום להורדת חום ? אודה לתשובתך בברכה

אין אינטראקציה בין אקמול לסרוקוול. מאחר וסרוקוול הוא תרופה סדטיבית, היא יכולה לגרום לעייפות וטשטוש שיכול להחמיר את ההרגשה הרעה מההתקררות. אם לקחת את הטיפול מיד או להמתין שתרגיש יותר טוב תלוי במצב הגופני והנפשי, כדאי לשאול את הרופא שרשם את התרופה.

04/02/2015 | 13:50 | מאת: רחל

דוקטור תודה רבה על התשובה, לגבי טיפול במחשבות רעות ואיומות + חרדות איזה טיפול עדיף לדעתך סרקוול או רסיטל ? בתודה מראש ובברכה,

01/02/2015 | 17:31 | מאת: איליה

אני לוקח 800 מג סירקוול XR וזריקת קלופקסול 1 לשבועיים וזה גורם לי לחוסר שפיכה וחווסר זיקפה אז אני רוצה לדעת מה גורם לזה

תרופות אנטיפסיכוטיות יכולות לגרום לירידה בחשק המיני או פגיעה בזיקפה ממספר סיבות, לדוגמא בגלל עליה ברמת פרולקטין. צריך לברר האם יש סיבה שאפשר לטפל בה והאם יש צורך בהפחתת מינון או החלפת טיפול. כדאי לפנות לרופא המטפל ולדווח לו על תופעות הלוואי המיניות.

01/02/2015 | 01:09 | מאת: רונן

לנו במשפחה יש מעל לעשרה אנשים החולים בסכיזופרניה, ברור לי כי היא גנטית, אפילו אחת התאבדה, איך אפשר לזהות את המחלה לפני שפורצת? אילו הייתי יודע לא הייתי מביא ילדים לעולם, האם נערכות בדיקות שכאלה בטרם? אנשים מתייסרים וזה חבל כואב לי הלב

01/02/2015 | 08:31 | מאת: א

אין בדיקה מדוייקת לאבחון סכיזופרניה, ובוודאי לא לפני שהיא פורצת. סכיזופרניה זו הגדרה של הפסיכיאטרים ולא מדע מדוייק, ולכן אין סיבה להמנע מלהביא ילדים. רב המוגדרים סכיזופרנים סובלים מהיחס של הסביבה והפסיכיאטרים שהופכים את החיים שלהם לבלתי נסבלים, ולאו דווקא מהמחלה שאינה מוכחת.

עדיין אין בדיקות גנטיות המזהות את הסיכון לפתח סכיזופרניה. גם אם היו בדיקות כאילו הן לא היו עוזרות במיוחד. המרכיב הגנטי בסכיזופרניה הוא כ-50%, גם לתאום זהה שחולק אותו מטען גנטי שיש לאחיו החולה יש סיכוי של כ-50% בלבד לפתח מחלה. בנוסף, עדיין אין טיפול שאפשר לתת לאדם שנמצא בסיכון לפתח סכיזופרניה שימנע את התפרצות המחלה. מה שאפשר לעשות הוא לדאוג לגדל את הילדים בסביבה תומכת ויציבה, להזהיר אותם מפני שימוש בחומרים פסיכואקטיבים ולהיות ערני אם מופיע שינוי משמעותי בהתנהגות או באישיות כי התחלת טיפול בהקדם מביאה למהלך מחלה טוב יותר.

27/01/2015 | 17:15 | מאת: יובל עדרי

שלום שמי יובל עדרי בן 16.4, כמאובחן כחולה מניה דפרסיה, למרות מחלתי אינני מרגיש שינוי במצבי רוח קיצוניים מכוון שאני נוטל את התרופות הנ"ל. אני נוטל תרופות בשם ליתיום , ריספונד , קונצרטה וריטלין. רציתי לדעת אם למרות מחלתי מרגיש בחיי היום יום מתפקד כמו אדם רגיל. ולמרות זאת מעוניין להוציא רישיון נהיגה. האם אני בכל זאת יכול להוציא רישיון נהיגה, למרות הקשיים שלי? אשמח לתשובה ממך ד"ר ענת פליישמן.

אם מצבך הנפשי תקין ואתה מתפקד כרגיל ולוקח תרופות באופן קבוע לא תהיה בעיה לקבל רשיון נהיגה.

עצם האבחנה של מחלה, טיפול אצל פסיכיאטר או טיפול תרופתי כשלעצמם אינו מונעים הוצאת רישיון נהיגה. מי שיש לו בעיות בריאותיות שיכולות להשפיע על נהיגה (נפשיות או פיזיות, לדוגמא סוכרת או דום נשימה בשינה) משרד הרישוי שולח למכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד). המכון מחליט האם לבקש מידע רפואי נוסף אודות מצבו, לבקש ממנו לעבור בדיקות נוספות, במקרה של טיפול נפשי - שיחה עם פסיכולוג/פסיכיאטר או מבדקי אישיות. מונעים רישיון נהיגה רק ממי שסובל מבעיה נפשית בחומרה המשבשת: תובנה, התנהגות, יכולות קוגניטיביות או תפישה הנדרשת לנהיגה. לפעמים נותנים רישיון נהיגה בהגבלה של בקורת תקופתית של רופא מטפל שמדווח על: - שתוף פעולה רציף של המטופל, הבעיה הנפשית מבוקרת - תובנה לפוטנציאל התוצאות של מצבו על בטיחות נהיגה - אין תופעות לוואי משבשות יכולות נהיגה לתרופות שבשימוש ע"י המטופל - נשללת אפשרות של בעיות נלוות כגון שימוש בסמים/אלכוהול לינק למרב"ד: http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/Marvad_regulations_2012.pdf

05/02/2015 | 19:20 | מאת: יובל עדרי

תודה על המענה , רציתי לדעת האם נניח אדם מטופל אצל פסיכיאטר ולא בהכרח עקב מחלה האם שולחים אותו למרב"ד? באיזה מקרים בכללי שולחים למרב"ד? האם טיפול פסיכיאטרי מהווה דבר לא טוב ולכן שולחים למרב"ד? מדוע שולחים למרב"ד? אם נניח יש לי טופס ירוק והרופא מאשר שאני כשיר לנהיגה וגם הפסיכיאטר המטפל האם אני עדיין אצטרך בדיקות אצל המרב"ד?

25/01/2015 | 03:46 | מאת: חיים שמעוני

תוך כמה זמן בשימוש בתרופה אפשר לרדת בהדרגה ואיך מבצעים את זה בירידה של כמה מג

ירידה במינון תלויה בסוג ובמינון התרופה, במצב הקליני ובסיבה לירידה.

28/01/2015 | 21:22 | מאת: חיים שמעוני

אה המינון הוא 600 סרוקוול xr תוך כמה זמן בערך אפשר להוריד

אין אפשרות לתת המלצה ללא בדיקה, כדאי לפנות לרופא המטפל.

23/01/2015 | 00:08 | מאת: ירון

שלום רב האם אפשר באמצעות בדיקות הדם השבועיות לודא שהחולה אכן נוטל התרופה תודה

בדיקות הדם במעקב לפונקס הן ספירות דם המראה את כמות תאי הדם, הבדיקות לא משתנות בהתאם למינון התרופה. למיטב ידיעתי בארץ אין מעבדה שבודקת רמת לפונקס בדם, בחו"ל קיימות מעבדות שעושות זאת.

23/01/2015 | 00:00 | מאת: אמא

שלום, האם להערכתך טיפול המורכב מ: סימבלטה 60 מ"ג בבוקר+ 3 פעמים 0.5 מ"ג קלונקס ביום+ 300 מ"ג סרוקוואל בערב+ 10 מ"ג אלטרול בערב הוא לא מסוכן מידי עבור אישה בת 70? אציין כי אובחנה בעבר כסכיזואפקטיבית והיום מוגדרת כבדיכאון וחרדה קשים. האם בלבול הוא תופעת לוואי של התרפות או סימפטום של המחלה?

באופן כללי בגיל מבוגר יש להעלות מינון בזהירות ולהימנע מתרופות סדטיביות כדי למנוע נפילות. לקלונקס, סרוקוול ואלטרול יש השפעה סדטיבית. אין אפשרות להמליץ על טיפול ללא בדיקה, אם האישה סובלת מבילבול כדאי לפנות לרופא בהקדם ולדווח לו על כך. חשוב לבדוק מה הגורם לבלבול כי גם הפרעה נפשית וגם מחלה גופנית בגיל מבוגר יכולות להתבטא בבילבול.

27/01/2015 | 19:21 | מאת: אמא

תודה ענת, היא נבדקה פעמים רבות ואין עדות לדימנציה/בעיה פיסית. טופלה בעבר בקלופיקסול+אפקסור 75 מ"ג+מודאל 50 מ"ג (בוקר וערב) וקלונקס 0.5 בערב. הטיפול שונה לפני כשנה. אני מאוד מודאגת. מה דעתך על 2 סוגי הטיפול?והאם עקב כך שאין עדות לבעיה פיסית ניתן להסיק שתופעת הבלבול היא מאחד הכדורים החדשים ולא מהמחלה?

21/01/2015 | 20:54 | מאת: דנה

ענת שלום רב! שמי דנה בת 23. לפני כעשרה חודשים אובחנה אצלי מחלת הסכיזופרניה. כיום מטופלת באביליפיי 10mg מרגישה טוב יחסית וחזרתי לתפקוד כמעט ומלא. הבעיה שנותרה מציקה לי היא מעין לקות קוגניטיבית וירידה חדה בעוצמת הרגשות המקשה עליי ליצור אינטראקציה עם אנשים כבעבר, לקלוט ולעבד מידע כמו שצריך. האם ישנה דרך מעשית לשפר את החסכים הללו? אשמח לתגובה בהקדם..

23/01/2015 | 03:59 | מאת: אורי

גם אני אובחנתי לפני כעשרה חודשים בסכיזופרניה, אני סובל מתסמינים שליליים מאוד דומים לשלך עליהם ניסיתי לפרט בשאלה שהעליתי בפורום הזה תחת הכותרת "הפרעה נוירו-קוגניטיבית בסכיזופרניה". מכיוון שההפרעה או הלקות הזאת היא מאוד סובייקטיבית היה לי קשה מאוד להסביר אותה לגורמים הרלוונטים ולמרות שהעובדת הסוציאלית די הבינה את מה שניסיתי להסביר - הפסיכיאטרית ממש צחקה עלי וחשבה שזה תסמין פסיכוטי שאני מדמיין. מאוד נעלבתי ממנה למען האמת ואחרי שהיא הציעה להעלות את המינון של הזריקה שאני מקבל ממש הרגשתי רע וחסר תקווה בנוגע לשינוי המצב. למרות זאת, הדעה הבלתי מקצועית שלי גורסת שייתכן קשר נוירולוגי כלשהו ולכן אני מתכוון לפנות לנוירולוג בעניין הזה ואף לעשות CT ו- EEG . הופתעתי לגלות שניסוחך הקצר מתאר הרבה יותר טוב את מה שאני ניסיתי לתאר בהרבה יותר מילים ואני מקווה שתקבלי מענה הולם כאן או במקום אחר - אם ובמידה ואת מרגישה או חושבת שאנחנו חווים לקות דומה - אני ממש אשמח אם תוכלי לעדכן אותי בנוגע לממצאים רפואיים שתגיעי אליהם בעתיד - אני אשמח לעשות כן גם .

24/01/2015 | 00:23 | מאת: דנה

יצא לי בעבר לשבת ולקרוא את הפוסט שכתבת בנוגע לשאלת הקיום של קשר נוירולוגי לחסכים הקוגניטיביים-רגשיים המסוימים הללו שאנו מרגישים ולחלקו מאוד התחברתי. רובו ככולו מתאר מצוקה של אדם הסובל מתסמינים שליליים של המחלה ומנסה לנתח מנין נובע הדבר וכיצד ניתן להביא לשיפור במצב. גם אני מתעסקת המון בחיפוש אחר פתרון ללקות שתיארתי וזוהי הסיבה שבחרתי בין היתר גם לפנות לפורום הזה. באשר לירידה בעוצמת הרגשות ועיבוד המידע ייתכן כי חלק מהתרופות שניתנות לך גורמות לירידה בעוצמת הדופמין ( שידוע כמשפר מצב רוח ותפקודי קשב ולמידה) ואולי כאן טמון קצה החוט בדרך למציאת פתרון לשיפור במצבך. שווה לך אולי לבדוק אפשרות של הורדת מינון התרופה שאתה מקבל עם פסיכיאטר. בקשר לבדיקות- על בדיקת EEG לא שמעתי. בבדיקת CT נבדקתי לפני התלקחות המחלה, שעוד התחלתי להרגיש שינוי של ממש בצורה בה אני מתפקדת (כמובן מבחינה רגשית וקוגניטיבית) ונוירולוג שלח אותי לעשות את הבדיקה שלא העידה על שום דבר חריג. כמובן שכל מקרה לגופו ואולי התייעצות עם נוירולוג ובדיקת CT בהתאם יוכלו לעזור לך לשפוך אור על הבעיה שאתה מתאר ולתת לך מענה. אני אמשיך לחפש לי פתרונות נוספים למצב ואם אגיע לאחד שיוביל אותי להתקדמות אשמח כמובן להשאיר הודעה ולעדכן.

טומוגרפיה ממוחשבת (CT) היא בדיקת הדמיה שמראה את מבנה המוח באופן גס ואינה מראה שינויים מבניים עדינים או שינויים בתפקוד התאים. בדיקת אלקטרואנצפלוגרפיה (EEG) היא בדיקת אותות חשמליים דרך הגולגולת, גם כאן הבדיקה גסה ואינה יכולה להבדיל בין אותות מאזורים שונים במוח או על איזה תפקוד מראה האות. היא נעשית בעיקר כדי לגלות מוקד אפליפטי ופחות יעילה לדברים אחרים. בשתי הבדיקות אין ממצאים אופייניים לסכיזופרניה פרט לאטרופיה כללית ב-CT או האטה כללית ב-EEG. סכיזופרניה היא מחלה נוירו-התפתחותית (מחלה בהתפתחות המוח) ולא נוירו-דגנרטיבית (התנוונות המוח כמו דמנציה), כלומר המחלה קיימת מגיל צעיר ויש לה סימנים בהתפתחות המוח עוד לפני שמופיע ההתקף הפסיכוטי הראשון. מופיעים ליקויים קטנים שניתן להבין בדיעבד שהיו קשורים למחלה, הפרעות נוירולוגיות "רכות" כמו הפרעות בקואורדינציה מוטורית, רפלקסים פרימיטיביים, הפרעה באינטגרציה של חושים (פגיעה בזיהוי תחושה, בלבול בין ימין ושמאל).

את מתארת סימנים שליליים אולם כדאי לפנות לרופא המטפל לבדיקה כדי לוודא שאלו אכן סימנים שליליים ולא משהו אחר. פרט לתרופות יש טיפול שיקומי לסימנים השליליים שיכול לעזור לארגון, יוזמה וקשרים חברתיים. נעשים נסיונות בתרופות ותוספי מזון לטיפול בסימנים שליליים, לרוב לא מדובר ראיות חזקות במיוחד. טיפול בלפונקס הוכח כמפחית סימנים שליליים, טיפול בסוליאן עד מינון של 300 מ"ג נמצא כמפחית סימנים שליליים

29/06/2015 | 16:27 | מאת: גיורא

אני מתפעל מהידע, מהבגרות ומיכולת הביטוי הגבוהה של הנועצים. אני מאוכזב מהניסוח הלאקוני ומרמת האמפטיה הנמוכה, לדעתי, של הרופאה.

21/01/2015 | 12:47 | מאת: אני

דוקטור שלום מכר שלי נמצא במצב של פסיכוזה או התקף פסיכוטי ומדבר שטויות האם זה חולף??? אני ממש בלחץ שהוא ישאר ככה

יש סוגים שונים של התקפים פסיכוטיים, תלוי האם מדובר בהתקף חד פעמי או בחלק ממחלה, איך ההתקף התפתח. רוב ההתקפים חולפים אבל יש מקרים בהם אדם נשאר במצב פסיכוטי. תרופות אנטיפסיכוטיות יעילות (בין 80-90%) בטיפול בפסיכוזה.

21/01/2015 | 00:45 | מאת: שרה

בהמשך לשאלה הקודמת: וכן בכלל האם צריך להביא אישור רפואי מיוחד עבור ביטוח לאומי או שמספיק המעקב המתומצת

עדיף להביא חוץ מהמעקב מכתב במיוחד לביטוח לאומי שיתייחס לקושי בתפקוד ולדעתו על הצורך בקצבת נכות.

21/01/2015 | 00:43 | מאת: שרה

רציתי לשאול מתי להגיש את האישור רפואי מהפסיכיאטר האם ביחד עם התביעה או לאחר שנקבל את הזימון לוועדה?(כי גם אולי לא יקראו?) בנתיים הגשנו רק מעקב פסיכיאטרי וכן מהבית חולים.

כדאי גם לשלוח וגם להביא ביום הבדיקה למקרה שלא ימצאו מסמך.

17/01/2015 | 11:21 | מאת: יפה

שלום, רציתי לשאול אם לבן זוגי ( לא בעלי) יש אח שחולה בסכיזופרניה ,מה הסיכוי לילד משותף חולה ? תודה רבה

18/01/2015 | 19:39 | מאת: eranja

תזהרי זה מדבק!!! אנשים פחדנים זה מה שאתם סיכוי 1% תעזבי אותו הוא בן זוגך לא בעלך

19/01/2015 | 13:42 | מאת: יפה

למה אנשים פחדנים? לכל אחד יש זכות לדעת שילדיו בעתיד לא יהיו חולים .

19/01/2015 | 23:32 | מאת: eranja

מה שיענו לך פה זה שהסיכויים קלושים הסיכויים של מי שאין לו תורשה במשפחה הוא 1% נראה לי שזה אותו סיכוי אני חולה סכיזופרניה יש לי דודה שחולה לכל האחים ההורים ושאר המשפחה אין סכיזופרניה המחלה לא מתפרצת מוקדם ברוב המקרים רק בגלאי 18 פלוס תישארי איתו ושיהיו לכם ילדים בריאים בלי אף מחלה אמן

הסיכוי לכל אדם באוכלוסיה לחלות הוא 1%, לאחיינים של דוד או דודה חולים הסיכוי הוא 4% לפתח את המחלה.

17/01/2015 | 09:26 | מאת: יוסי

מה זה אפקט שטוח? תודה רבה מראש.

20/01/2015 | 05:45 | מאת: ברוך

הכוונה ליכולת להביע רגש. אין יכולת להביע רגש. לפעמים הבעת פנים קפואה.

אפקט הוא הביטוי החיצוני של ההרגשה שלנו כפי שהיא נקלטת אצל אנשים אחרים. באופן רגיל הבעות הפנים, תנועות הגוף וטון הקול מלווה את המילים ומעבירים את הרגשות שבו הן נאמרות. אפקט אמור להתגוון בהתאם לנושא. אם תנועות הגוף והבעות הפנים מצומצים כותבים אפקט מצומצם, אם ממש לא רואים שינוי בהבעה כותבים אפקט שטוח. אפקט הוא המרכיב הסובייקטיבי ביותר בבדיקה פסיכיאטרית ומאוד משתנה בין בודקים שונים. אפקט מושפע מהפעילות של שרירי הפנים ולכן מושפע מטיפול בתרופות אנטיפסיכוטיות או מפרקינסון.

15/01/2015 | 21:27 | מאת: רועי

הרופא החליפה לי את האנטומין לסרוקוול 300 מיליגרם, האם זה עוזר לשינה,ואם כן לאיזה טווח של זמן. דבר נוסף אני לא מרגיש כלל עייפות,האם זה בגלל הפרפנן 24 מיליגרם.

סרוקוול היא תרופה עם אפקט סדטיבי שיכולה לעזור לשינה, סרוקוול בשחרור ישיר (IR) יורד לחצי מהרמה המקסימלית בדם לאחר כ-6-7 שעות. פרפרנן היא גם תרופה אנטיפסיכוטית עם אפקט מרגיע, יכול להיות שהסתגלת לאפקט הסדטיבי, למרות שלרוב האפקט מצטרף ואנשים שלוקחים את שתי התרופות יחד יותר עייפים.

15/01/2015 | 11:17 | מאת: מונץ

מה ההבדל בהרכב הכימי ובפעולה בין כדורי הSSRI השונים? למשל פרוזאק ורסיטל. שניהם מאותה משפחה אשר אמורה להשפיע על הסירוטונין ושניהם נגד דיכאון וחרדה. אך הן שונות. במה מתבטא השוני? אודה לתשובה לדגומה שהבאתי בין שני הכדורים:פרוזאק ורסיטל. תודה רבה

פלואוקסטין (פרוזאק) וציטאלופרם (רסיטל) שייכות לקבוצת SSRI, התרופות מעכבות ספיגה מחדש של סרוטונין באופן סלקטיבי. לא ידוע כיצד עיכוב הספיגה משפיע על מצב הרוח או על חרדה ולכן לא יודעים בדיוק איך התרופות עובדות. ההבדלים בין התרופות מתחלקים לכמה חלקים: 1. הבדלים בהשפעה של הגוף על החומר (פרמקוקינטיקה): עד כמה הוא נספג, כמה מהר הוא מגיע לרמה מקסימלית בדם, כמה מהר הוא מתפנה מהגוף. לדוגמא זמן מחצית החיים (הזמן עד שהרמה בדם יורדת לחצי מהמקסימום) של רסיטל הוא כ-30 שעות ולעומת זאת של פרוזאק הוא מספר ימים, אפילו עד 15 יום לתוצר הפעיל שלו. הרמה של רסיטל בדם תלויה לינארית במינון שלו, לעומת זאת פרוזאק מעכב את הפירוק של עצמו ולכן יש עליה במינון בדם לא לינארית, כלומר הרמה בדם עולה יותר מאשר העליה במינון. 2. הבדלים בהשפעה של החומר על הגוף (מה הזיקה שלו לנשאים ולרצפטורים השונים, מה עצמת הקישור, כמה מהר הוא מתנתק מהם, עד כמה הוא מפעיל את הרצפטורים). התרופות נוגדות דיכאון וחרדה מן הדור הקודם (טריציקלים) גם מעכבות ספיגה של סרוטונין אבל הן פחות סלקטיביות ולכן הן משפיעות על מעבירים עצביים (נוירוטרנסמיטרים) נוספים כמו נוראדרנלין, אצטיל כולין, היסטמין, דופמין. למרות ש-SSRI יותר סלקטיבים עדיין יש להם השפעות נוספות והתרופות נבדלות במידת ההשפעה. לדוגמא סרוקסט גורם יותר לסדציה ותיאבון לעומת פרוזאק שיכול לגרום ליותר פעילות וירידה במשקל.

15/01/2015 | 14:36 | מאת: מונץ

1.מה זאת אומרת שלא ידוע לכם כיצד עיקוב הספיגה החוזרת משפיעה על מצב הרוח והחרדה? את רוצה לומר לי שאתם נותנים את הכדורים הללו כי נבדק שהם יעילים לדיכאון וחרדה אף על פי שלא ברור למה? 2.אז את רוצה לומר שכל כדור בהרכבו הכימי משפיע על נוירוטרנסמיטרים שונים? מדוע דרוש גיוון כה רחב בין כדור לכדור ברמת הנוירוטרנסמיטרים שהוא משפיע עליהם?

13/01/2015 | 15:00 | מאת: אפרת

בס"ד דוקטור שלום קיבלתי סורקוול 50 מ"ג , ברצוני לדעת אם עדיף ליטול את הכדור לפני או אחרי הארוחה? כמו כן, האם ניתן לשלב אותו עם לוריוואן ? בתודה מראש

באופן כללי את רוב הכדורים כדאי ליטול עם אוכל כדי להפחית את הגירוי ברירית הקיבה. אין אינטראקציה בין סרוקוול ללוריואן מבחינת ההשפעה על הרמה בדם אבל שתי התרופות מורידות פעילות של מערכת העצבים המרכזית ולכן צריך להזהר לא להגיע למצב של סדציה מסוכנת.

12/01/2015 | 01:45 | מאת: חיים יוסף

איך אפשר לדעת שהתקף פסיכוטי זה או מאניה או סכיזורפניה? ומה הגורמים למחלות האלה?

הרבה פעמים בזמן ההתקף קשה להבדיל בין מאניה לפסיכוזה כי מאניה בשלבים מתקדמים הופכת למאניה פסיכוטית ובמצב פסיכוטי חריף יש אי שקט. אפשר להבדיל לפי מהלך המחלה, אם בהתחלה הופיע מצב רוח מרומם, פעילות יתר, דיבור מהיר, בזבוז כספים וחוסר שינה זה אופייני יותר למאניה. אם יחד עם הטיפול הפסיכוזה חולפת אבל נשארים תסמינים מאניים זה אופייני יותר למאניה. גורמים רבים יכולים להביא למצבים פסיכוטיים או מאניים, אלו מצבים לא מחלות, הם יכולים להופיע בנפרד או בחלק ממחלה כרונית.

11/01/2015 | 21:29 | מאת: שרה

בעלי מטופל זה תקופה של כמה חודשים אצל פסיכיאטר של קופת חולים הוא לא עובד ואני לא עובדת הוא פוטר עקב התפרצות של מחלת נפש של הזיות וחרדות וקשר עם אלוהים וכו' הוא טופל אצל הפסיכיאטר באולנזפין וכן בפרפנאן ואסיוול להרגעה וכן אובחן אצל הרופא בתפקוד לקוי. לאחרונה החמיר המצב בבית, ולקחנו אותו למיון שם אושפז במחלקה, שם הגיע איש שקשור לפסיכוסציאלי של הבית חולים והציע לו להגיש את התביעה לביטוח לאומי לנכות כללית וכך עשה, הוא מילא את הדו"ח הרפואי של בעלי ואת כל המצב הקשה שבו הוא נמצא במחלתו והחתים את בעלי וטען ששלח לביטו"ל לאחר יום וחצי ששינו את הטיפול לסרקוול 100 מ"ג וכן לפרפנאן 16 מ"ג ווליום 10 מ"ג בעלי רצה לברוח משם וטען להם שהוא בריא והכל הסתדר... ואכן לאחר יום שחררו אותו כשבמכתב שחרור כתוב שהוא כביכול בהכרה מלאה ללא הזיות וללא תסמינים וכו' וכך שוחרר הביתה כששם אנחנו ממשיכים את ההתמודדות אתו וממשיכים בטיפול אצל הרופא השאלה שלי היא : האם התביעה שהגישו מהפסיכוסוציאלי תקרא לו לוועדה בביטוח לאומי או שתחליט בלי וועדה לפי המסמך ששלחו אליהם (את המכתב שחרור לא רציתי לשלוח מפני ששם לא מוזכר המצב הקשה שבו הוא שרוי כעת אלא רק מה שהיה בעבר(האם הבית חולים שולח זאת?) וכן כמה זמן לוקח עד שאני יראה את התביעה באתר האישי שלו בביטו"ל וכן לפי המצב המתואר כמה אחוזי נכות כפי הנראה הוא יקבל? אין לכן מושג כמה תעזרו לי נפשית אם תוכלו לתת לי ההערכה מה יהיה

אם הרופא שלח את הטפסים המלאים אמורים לשלוח לכם זימון לועדה תוך חודשיים. אם לא קיבלתם זימון כדאי לגשת לביטוח לאומי ולברר מה קורה. לפעמים הועדה מבקשת עוד מידע מבית החולים, לא תמיד. כדאי להביא איתכם את כל התיעוד הרפואי שיש לכם, בעיקר מהפסיכיאטר של קופת חולים שמכיר אותו כמה חודשים, אם אבחנו מחלת נפש, זה לא חשוב שביום בשחרור לא היו לו הזיות.

19/01/2015 | 21:16 | מאת: שרה

שלחו לנו דף על הודעה שבהמשך הזמן יקראו לו לוועדה וזה ייקח זמן. שאלתי האם להביא להם את המכתב שחרור שהוא בעצם רדוד מאוד או להסתפק בתיעוד של הפסיכיאטר מקופ"ח?

07/01/2015 | 16:27 | מאת: דבורה

שלום רב. אני בת 34, חולה בסכיזופרניה ונוטלת: 25 מ"ג זיפרקסה, 750 מ"ג דפלפט כרונו לאפילפסיה, והתחלתי לקחת 50 מ"ג סרנדה מלפני 3 שבועות במקום סרוקסט שהייתי לוקחת מזה 10 שנים (נתנו לי נוגד דיכאון כדי לשפר את הקהות הרגשית-התסמינים השליליים של הסכיזופרניה). לאחרונה מאז שאני עם סרנדה פחת לי התאבון והחשק לאכול - האם זו תופעת לוואי של הסרנדה? מה ניתן לעשות? בתודה מראש, דבורה.

ירידה בתיאבון היא לא תופעת לוואי שכיחה של סרנדה אולם ההשפעה היא אישית ולכן הדבר אפשרי. בדרך כלל ירידה במשקל מדאיגה רק אם מדובר בירידה לתת משקל, אחרת לא בהכרח מחליפים טיפול.

07/01/2015 | 14:41 | מאת: אני

ואני שוב פעם יושבת ונזכרת שהמחלה לזוועתית הזאת עוברת בתורשה , יש לי גם תינוקת קטנה בבית ואני משותקת מפחד שזה יעבור אלינו . לא המציאו איזה משהו שיוכל לשמור אלינו מהמחלה הזאת ?

לנכדה שסבתה חולה בסכיזופרניה יש סיכוי של 5% לחלות לעומת 1% אצל אדם אחר שאין לו קרובי משפחה חולים, כך שמדובר בסיכון נמוך. לצערנו עדיין אין בדיקה שמאפשרת לדעת מי יחלה בסכיזופרניה וגם לא טיפול מונע.

07/01/2015 | 11:11 | מאת: רועי

הרופאה הפסיקה לי את הטיפול משום שהוא רק מנע התקף אך הוא לא ממש קידם אותי(הגעתי לנקודה מסויימת שהכדור לא עזר בסימני המחלה) הייתי מאוד אדיש ועדיין היו פחדים לא רציונליים היה קשה לי להרגיש רגש. וגם עליתי הרבה במשקל.

לזיפרקסה יש תופעות לוואי מטבוליות כמו עליה במשקל, לפעמים אם ההשפעה חלקית ואי אפשר להעלות מינון משלבים טיפול במספר תרופות מאותה קבוצה.

06/01/2015 | 22:14 | מאת: רועי

אני מטופל בפרפנן 24 מ"ג אטומין 2 גדורים של 40 מ"ג ובליתיום 1200 מיליגרם(משום שהרופא חוששת שחלילה תהיה לי מאניה לא שהייתה בעבר כלומר לא הובחתי כחולה מאניהדיפרסיה אלא סכיזופרניה ו OCD) מחלת הסכיזופרניה אובחנה אצלי ב2006 לאחר התקף חריף טופלתי בזיפרקסה עד שהתייצבתי,אך לאחר שנה חזרה המחלה לצערי לאחר הפסקת הטיפול,בפעם זו סבלתי מהתקפי חרדה חריפים,OCD קשה וסכיזופרניה פעילה לאחר 5 שנים בשילוב תרופתי (נעשו ניסינות רבים כגון סרווקל ,סוליאן, ועוד תרופות שאינני זוכר)והשתלבותי בקהילה,דיור מוגן,וכו' הגעתי לשמחתי לתפקוד מלא. לפני ארבעה חודשים הפסקתי עם הזיפרקסה בהמלצת הרופא וכיום אני מטופל בתרופות שהזכרתי לעיל. הבעיה היא כזאת אני כמעט לא נרדם בלילות לא משנה כמה אני פעיל,אני לא מרגיש עייפות כלל ולפעמים יש לי חרדות קשות שגורמות לי לחשוש חלילה מהתקף. אנא עזרי לי

בהשפעה של זיפרקסה יש מרכיב מרגיע ומיישן ויכול להיות שהפסקת התרופה גרם לחרדה קושי בהירדמות. אין אפשרות לתת המלצה על טיפול תרופתי ללא בדיקה, כדאי לפנות לרופא המטפל ולספר לו שהטיפול אינו עוזר לך לישון.

לקחתי כל הזמן ווליום. הרופא נתן לי לנסות וואבן. אני מרגיש שהוואבן יותר טוב בשבילי. האם זה אותה משפחה הכדורים האלו, והאם הוואבן יכול לפגוע בנהיגה במכונית באמצע היום. יש לציין כי הוואבן עושה אותי אחרי שעתיים יותר בפוקוס וללא תחושות של מצוקה וכו... האם הוואבן הוא טוב גם ל-PTSD . כי יש לי גם PTSD . תודה רבה מראש.

ואבן וואליום הם ממשפחת הבנזודיאזפינים. כל התרופות ממשפחה זו יכולות לגרום לטשטוש ולכן מומלץ לא לנהוג תחת השפעה עד שלא מגיעים למינון קבוע שלא גורם לטשטוש. אמנם בנזודיאזפינים מרגיעים ועוזרים לטיפול באי שקט אבל יש מחקרים המראים שבנזודיאזפינים עלולים לגרום גם לתופעות לא רצויות ב-PTSD כמו השפעה מורידת עכבות, השפעה דיסוציאטיבית, תלות גופנית והתמכרות, ולכן הם לרוב לא מומלצים כטיפול בהפרעה זו.

06/01/2015 | 17:12 | מאת: מתמודד

1. באתר של "מגנוס-חילוץ והצלה" מופיעים מאפייני הפסיכוטי, וביניהם נמנה גם המאפיין הבא: "רגישות גבוהה ומוגברת אדם בריא הינו בעל יכולת לחוש את הסובבים אותו – אם הם סבלניים, שמחים, עצובים, אוהבים וכו'. במצב פסיכוטי עולה הרגישות במאות אחוזים! נפגע פסיכוטי יכול "לחוש" את כל האנשים הנמצאים במרחב הסובב אותו, לא רק את אלה הנמצאים בקשר ישיר אתו. היכולת לחוש את תחושות הסובבים אותו מתעצמת והוא "יודע" מה האדם שלידו חושב או מרגיש. יתרה מכך, גם אם יאמר לו בשקט ובשלווה שהכול בסדר ואין כועסים עליו, הוא לא יגיב לדברים שנאמרו לו אלא לתחושות האמתיות אותן הוא קולט. הוא חש היטב את הבלבול, הפחד והכעס הנמצאים מתחת לפני השטח." http://www.magnus.co.il/?categoryId=11979 2. מתוך מאמר באתר "פסיכולוגיה עברית"- מטפלת באמנות מספרת על התרשמות דומה מילד המאובחן כפסיכוטי: "... אולי יש משהו פרוץ... כאילו אתה לא מוגן, כל ההגנות שלך ירדו ואתה חשוף לקליטה, לא יודעת, מה שאני אומרת לך זה שהפסיכוטים קולטים יותר מכולם... אולי זה [צרופי מקרים] קיים אצל אנשים רגישים יותר, אולי זה קיים אצל אנשים עם פסיכוזה, למשל כמו הבחור הזה... אני שמתי לב שחולים פסיכוטיים ממש תופסים את המחשבה, המחשבות שלך, וכשאת יושבת עם בן אדם בארבע עיניים, בן אדם כל כך רגיש במצב הזה, שכנראה כן נוצר איתו איזה ערוץ, אני לא יודעת להסביר". http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=3022 השאלה שלי אלייך, ד"ר פליישמן, האם הרפואה מכירה באיזו רגישות גבוהה כזו אצל פסיכוטיים? גם לדברים שאנשים רגילים לא יכולים לתפוש? תודה רבה [email protected]

במצב פסיכוטי קיימת חרדה בעצמה גבוהה, יש שימוש במנגנוני הגנה "פרימיטיביים", אולם מנגנוני ההגנה לא יעילים מספיק ולא מצליחים להוריד את עצמת החרדה ולתווך בין העולם לבין העצמי. במצב כזה אדם סובל מעצמת רגשות גבוהה, רגישות יתר למה שקורה סביבו, כי מנגנוני ההגנה לא יעילים. אדם במצב פסיכוטי חווה את העולם מתוך העולם הפנימי שלו ולא מדובר בתפישה אמיתית של המציאות. אדם במצב פסיכוטי יכול להיות רגיש לכך שהאדם מולו עצבני מכיוון שהפרשנות שלו יכולה להיות שהוא כועס עליו, בזמן שאדם לא פסיכוטי יבין שלאדם מולו יש סיבות אישיות להיות עצבני שלא קשורות אליו ולכן יתעלם מהתחושה הלא נוחה בסיטואציה ולא יעלה אותה בפני האדם מולו.

בעברית באינטרנת ?

יש מספר פורומים וקהילות, כתוב במנוע חיפוש "פורום מתמודדים" או "קהילת מתמודדים".

05/01/2015 | 21:57 | מאת: אמא מודאגת

שלום לך , הרופא הציע לבני לעבור מזיפרקסה 10 מ"ג הגורמת לו לעייפות וישנוניות לאריפלי , אשמח לקבל אינפורמציה על התרופה , ראיתי שהיא גורמת לאי שקט.. למה הכוונה ? כיצד נעשה מעבר מתרופה אחת לשנייה ? אשמח לשמוע מהקוראים על ניסיונם עם התרופה .. תודה

06/01/2015 | 08:53 | מאת: א

תלוי במינון, 15 מ"ג למשל גורם עייפות ושרירים תפוסים, לי זה לא גרם לאי שקט. לקחתי אותה משך שנה ואז טענו שיש לי התקף והחליפו את הכדור. בכל מקרה נראה לי שהיא עדיפה על זיפרקסה (לא מכירה זיפקרסה, אבל הבנתי שיש לה הרבה תופעות לוואי). בנוסף, עם אריפלי גם הייתי צריכה כדור נגד תופעות לוואי.

אריפיפרזול היא תרופה אנטיפסיכוטית עם מנגנון מעט שונה מהתרופות האחרות, שאר התרופות חוסמות את הקולטן לדופמין ומפחיתות את פעילות הדופמין בכל האזורים במוח, לכן הן עלולות לגרום לתופעות לוואי של נוקשות שרירים, רעד (תופעות לוואי אקסטרפירמידלוית). אריפיפרזול נקשרת לקולטן אבל לא חוסמת אותו לגמרי, אם יש באזור דופמין הוא מוריד את הפעילות שלו, אם אין דופמין באזור מסוים במוח הוא מדמה פעילות של דופמין. לכן היא לא גורמת לרוב תופעות הלוואי של תרופות אנטיפסיכוטיות. מאחר והיא לא חוסמת את הקולטן לסרוטונין גם אין לה את תופעות הלוואי המטבוליות של תרופות מהדור החדש כמו זיפרקסה (עליה בסוכר בצום, עליה במשקל, שינוי בשומנים בדם). יחסית לתרופות אחרות אין לה הרבה תופעות לוואי אבל היא עלולה לגרום לאי שקט פנימי. היא נחשבת פחות יעילה כאנטיפסיכוטית.

31/05/2017 | 03:15 | מאת: אנונימי

שלום רב! ברצוני לשאול האם גם לאדם בריא שאין לו סוג של הפרעה או מחלה יכול לסבול מתופעות לוואי שכאלה מן התרופות? תודה מראש.

03/01/2015 | 11:37 | מאת: רחל

שלום, בתי בת 12.5 חולת סכיזופרניה ומטופלת בסרוקוול 850 מ"ג, דרלין 40 מ"ג וקלונקס 10 מ"ג. בכל זאת היא סובלת מחרדות קשות. האם אפשר לתת לה קפסולות של שמן דגים? תודה על התשובה, רחל

03/01/2015 | 16:56 | מאת: י

אשמח אם תוכלי לשוחח עימי עקב מקרה דומה מאד. איך אוכל ליצור עמך קשר ?

1 ... < 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > ... 46