מה ההבדל בין חרדה לפרנויה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/02/2016 | 15:14 | מאת: בג

אני מנסה להבין איפה עובר הגבול בין חרדה לפרנויה ומה ההבדל בין ההבחנות מבחינת ה-DSM?

חרדה ופרנויה אינן אבחנות של DSM, יש מספר הפרעות חרדה שמתוארות ב-DSM, ב-DSM-5 בוטלה החלוקה של תת סוגים של סכיזופרניה ולכן גם אין אבחנה של סכיזופרניה פרנואידית. חרדה יכולה להיות תסמין של מספר רב של הפרעות, אם יש פגיעה בבוחן המציאות – כלומר אדם תופש את המציאות הפנימית כנכונה, הוא יכול לחשוב שתחושת החרדה שלו היא בגלל שאנשים רוצים לפגוע בו.

מנהל פורום סכיזופרניה