סרוקוול xr

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/02/2016 | 22:44 | מאת: דינה

שלום רב. אני בת 35 וחולה בסכיזופרניה. הפסיכיאטרית רשמה עבורי סרוקוול בגירסת xr על מנת להפחית תופעות לוואי. מאז שאני עם התרופה יש לי ירידה דראסטית בתיאבון ובמשקל ומרוב שאינני אוכלת גם נעשיתי מדוכדכת. אני יודעת שזו לא תגובה אופיינית לתרופה משום שהסרוקוול ידועה כתרופה שדווקא מעלה במשקל אך אולי משום שזו גירסת xr המצב שונה? אני סובלת מתסמינים שליליים של המחלה שנים רבות ורק הסרוקוול התרופה היחידה שהחזירה לי סוף סוף את הרגשות וחבל לי לוותר עליה. האם לדעתך יש טעם לנסות את הגירסה הרגילה של הסרוקוול במקום של xr בכדי שכן יהיה לי תיאבון? בתודה רבה על העזרה, דינה.

נכון, בדרך כלל סרוקוול מעלה תיאבון, ולכן כדאי לפנות לרופא המשפחה ולברר שאין סיבה אחרת לירידה במשקל והכל בסדר מבחינה גופנית. לא אמור להיות הבדל גדול בין ההשפעה של סרוקוול בשחרור מיידי לשחרור מושהה, אבל אולי התגובה שלך תהיה שונה. חשוב לזכור שזמן מחצית החיים של סרוקוול קצר מאוד ובשחרור מיידי יש לחלק את המינון לפעמיים ביום לפחות.

06/05/2016 | 21:27 | מאת: יורם

שלום מה זאת אומרת ? שזמן מחצית החיים

מנהל פורום סכיזופרניה