זה אמנם קצת ארוך, אבל הפעם אני מקווה שתגיב על זה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/10/2011 | 22:55 | מאת: avil11

אני חולה בסכיזופרניה וזו המסקנה הסופית שלי מהבלוג שלי שמדבר על המחלה שלי מנקודת מבט פסיכואנליטית, לא זכיתי לפידבק של איש מקצוע ואני מבקש ממך אולי תסכים לקרוא ולהגיב על זה.תודה. המסקנה הסופית מהבלוג: אני בטוח בזה שלסכיזופרניה יש הסבר מדעי כלשהו עכשווי שמסביר את התופעה, אמנם לא הצליחו להבין מהו הגורם בגנים שמפעיל את זה אבל אם תחשבו על זה, לדיכאון אנשים נכנסים בגלל סיבה מסויימת כמו אהבה נכזבת דיכאון אחרי לידה לאבד מישהו קרוב וכו' וכו'.. אז אני אומר שמחלת נפש מתחילה בגלל "הסיבה הפסיכולוגית" שאיכשהו נגעתי בה ברשומה הקודמת וגם קצת לפניה(ובעצם במשך כל הבלוג) כמו שאומרים שדיכאון נובע מתחושת עצבות עמוקה אז אפשר להגיד איזשהו הסבר פסיכולוגי תיאורטי אחד על סכיזופרניה ולהתחיל לחפש פיתרון פיזי שימנע את ההידרדרות הנפשית כמו שבדיכאון מצאו איך "לשמח" את הבן אדם ימצאו גם פיתרון לסכיזופרניה וזה רק מראה שאנחנו כל כך רחוקים מלהבין את המוח האנושי בגלל שאנחנו פשוט לא יכולים להסביר במילים בדיוק את המחלה הזאת כדי למצוא לה הסבר תרופתי.אבל, כמו לכל דבר צריך להתחיל ממשהו... אני מאמין שככל שנצבר יותר תסכול כאשר יותר מאבדים את עצמך ולא נותנים ביטוי לקול הפנימי בגלל העדר הליכה "בשביל הזהב" הדמיוני שבו הולכים כולם חוץ מנפגעי הנפש שנועד להתקדמות של האישיות, ובתמצות - כאשר נוצר תהליך של העדר התקדמות של האישיות...כתוצאה מחוסר ההליכה בשביל הזה נאגרים שדים במערכת שדים שקריים (אני יסביר בהמשך למה שקריים) שמבטאים את כל הרצונות והתשוקות שלנו הלא מומשים, בעקבות התסכול העמוק הזה - שפשוט מתים לצאת החוצה, נוצרת אישיות חדשה וכאשר זה קורה השדים שולטים במערכת ובגלל שלשדים האלה השקריים אין כבר הצדקה כרגע(הייתה להם בעבר) אז מן הסתם החיים עצמם הם שקריים מן בועה. ז"א שכשנוצר מצב של העדר התקדמות של האישיות ובעצם אותו בן אדם לא חווה את הדברים שהוא הייה חייב לחוות על מנת להתקדם בדרך "האלוהית" שבו הוא צריך ללכת ולכן מן הסתם הוא מאבד ידע קריטי להתפתחות שלו וכאשר זה כבר מתפרץ כי הנפש כמו שאמרתי בונה אישיות חדשה וכאשר היא כבר הושלמה התהליך הבא אם יבוא ,יבוא כמימוש אותה אישיות ובעצם המילה הנכונה היא סכיזופרניה או התקף פסיכוטי. בהתקף הפסיכוטי המוח עובר למצב דעיכה של ממש (SHUT DOWN) שבו המערכת כבר מפסיקה לתפקד התפקוד תלוי בגורמים חיצוניים בלבד, באותו רגע הידע כבר מחוק או לא יעיל כך שמחוק. תהליך השיכחון (התהליך המלא) : ז"א כחלק מתהליך של שיכחון של האישיות והדגש על אישיות, כאם אני אשווה את התהליך שבסכיזופרניה לאלצהיימר, באלצהיימר השיכחון הוא במובן של זיכרון ובסכיזופרניה הוא במובן של האישיות,...הבן אדם במהלך חייו לפני התחלת המחלה, כשלב ראשוני, בקצרה הוא לא הולך בשביל האלוהי הדמיוני, שחולי הסכיזופרניה פשוט לא הולכים בהם, כתוצאה מזה הוא לא חווה את הדברים שהוא היה צריך לחוות, ואז מה שקורה כמו שאמרתי הוא יאבד ידע קריטי להתפתחות שלו השלב הבא של השיכחון יהיה השלב הכואב ביותר: ז"א שאני אישית חושב שהמוח לא יכול לגרום לנו להתעסק בגדול בדברים שאין להם משמעות ולכן ההתעסקות הזאת בזמן הפסיכוזה של התעסקות בדברים שאין להם משמעות גורם בעצם ל- "חוסר למידה" של דברים בסיסים ביותר(דברים שקשורים להישרדות) , מה שקורה שהמוח מפסיק ללמנד ואז הבן אדם מתחיל לשכוח, והכוונה לשכוח את אישיותו את "כל מה שבנה" וגם יכול לשכוח אפילו "מהי אהבה". והשלב האחרון יהיה ה - SHUT DOWN של המערכת כאשר למוח אין ידע לגמרי ותלוי בגורמים חיצוניים בלבד על מנת לשרוד...ולבסוף אני כמעט בטוח שמדובר בידע נרכש(כלים). ***אני אישית חושב שבעצם "מחיקת" הידע הוא סוף של תהליך מסויים שברגע הזה של ההתפרצות "איבדת" את כל הידע שהיה לך. זהו בעצם התהליך של קבלה של מחלת נפש במקרה שלנו - סכיזופרניה...והיא כל כך קשה מן הסתם ואני יכול להגיד למה, בגלל הסיבה הפשוטה שברגע שהידע "נמחק" כחלק מתהליך של שיכחון אז הבן אדם תלוי רק בשדים השקריים, שדים במערכת שהצדיקו אירועים מסויימים בעבר הרחוק או לא, ולא קשורים באופן מעשי להווה, טוב זה כבר נושא מאוד עמוק ומורחב לדבר עליו אני ידבר עליו בהכי קצר שאני יכול...הכי טוב להביא דוגמא: נגיד שבתור ילד היית ילד זהב הילד הכי טוב שהורה רוצה, תלמיד מצטיין ספוראי עם הרבה חברים הולך בדרך הישרה וגם היית מופנם בגלל הסיבה שתמיד כעסו אליך שלא בצדק ואתה בפנים אוגר כחלק מפנטזיה בלבד את הדברים שאם היית במצב הזה שוב מה כן היית עושה למשל מתעצבן כל כך ואומר לאבא שלך שבחיים לא ידבר אליך ככה, וכאשר כבר חלית במחלה בגיל ההתבגרות פתאום אתה חי את הפנטזיות האלה והופך מילד זהב שתמיד מקשיב לאבא שלו לערס אחד שאוהב להתגרות באבא שלו ובסוף לטיפוס לא מוסבר ואלים. בעצם כאשר היית בריא היית כמו כולם מופנם כזה ביישן והבנת במאה אחוז שזה אבא שלך אבל בסך הכול יש לו את החסרונות שלו כמו לכל אבא אבל בחלומות הלא קרובים שלך לא חשבת שמתישהו בחיים תהפוך להיות הסיוט הכי גדול של אבא שלך ובסופו של דבר גם שלך עצמך - טיפוס אלים וזה בעצם הקושי העיקרי בסכיזופרניה. אז לגבי תרופה לסכיזופרניה, אני מאמין שכדי שיהיה טיפול תרופתי לריפוי מסכיזופרניה צריך לתת לנפש את הידע הרגשי שנחסך ממנה בדיוק, את אותו אחד שנלקח ממנה(שכתוצאה ממנו נוצר השד העיקרי), כי בצורה הכי פשוטה אם לבן אדם יהיה את אותו ידע רגשי הוא לא יצטרך את השדים השקריים וכך הוא יוכל להתרפאות מסכיזופרניה קליל.הפתרון הוא בתיאוריה(לא מעשי). תודה.

11/10/2011 | 09:20 | מאת: נעמה

הסכיזופרניה נובעת מפגם פיסיולוגי.זה הוכח מדעית. יש מחלות נוספות הפוגעות במוח וגורמות להתקפים המתבטאים בסממנים חיצוניים כמו אפילפסיה,ALS,ניוון שרירים,פרקינסון וכדומה. גם למחלות אלה אין תרופה שפותרת את הבעיה במאת האחוזים. דווקא לסכיזופרניה יש טיפול שהוא לרוב יעיל מאד ומאפשר חיים תקינים ועל כך יש לברך. תזכור גם שסכיזופרניה היא אחת המחלות הנחקרות ביותר ולכן גם נראה שצפויים פתרונות טובים עוד יותר בעתיד. תתעודד חביבי, אם אהיה חייבת לבחור מחלת מוח אחת מכל מחלות המוח הקיימות,הייתי מעדיפה את הסכיזופרניה על פני האחרות,כי לה יש פיתרונות וטיפול טובים יותר.

11/10/2011 | 18:37 | מאת: avil11

נעמה את התייחסת להודעה שלי אולי להודעה אחרת? קודם כל תודה על הפידבק החיובי זה תמיד טוב את יודעת, אני חשבתי בדיוק את ההפך בקשר למחקר על סכיזופרניה... אבל אני התייחסתי אל המחלה סכיזופרניה מנקודת מבט כנראה פסיכואנליטית..חח..אני מנחש שחשבתי על זה בגלל שאני בעצמי עברתי את זה וזה פשוט בא כמובן אחרי בהייה ממושכת מאוד בקירות, אבל בכל מקרה תודה, אני יחכה לתשובה של איש שמבין בחקר מחלות נפש כמו הפסיכיאטר פה בפורום.

14/10/2011 | 18:05 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כמו תמיד, אתה כותב דברים מרתקים ומקוריים הבאים מנקודת ראות ייחודית שרק אחד שחווה את הדברים בעצמו יכול לראות, וזאת בניגוד לרב התאוריות הפסיכואנליטיוצת שבאות מאנשים שמעולם לא חוו מצב פסיכוטי. אגב יש הקבלה מסויימת לבין מה שאתה אומר (במיוחד על אישיות לא ממומשת) לבין התאוריות של תיאורטיקנים של יחסי אובייקט כגון וויניקוט שדיבר על ה"עצמי הכוזב" (false self) שנוצרת שלא נותנים לאדם להתפתח לפי האמת הפנימית שלו, מה שיכול להוביל בהמשך להפרעות נפשיות שונות. לגבי טיפול - אני מסכים אתך לגמרי שטיפול פסיכולוגי בכיוון מימוש העצמי (מה שאתה קורה "מתן ידע רגשי") הוא חיוני במבקיל לטיפול התרופתי. בכל מקרה תודה על ששיתפת אותנו בתובנות שלך. בברכה, ד"ר אהוד ססר

14/10/2011 | 18:19 | מאת: avil11

מסקרן אותי אם יש פה חידושים, למשל על תהליך השיכחון שדומה לאלצהיימר רק במובן של האישיות?

מנהל פורום סכיזופרניה