אפיזודה פסיכוטית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סכיזופרניה: עדיף טיפול בזריקות ארוכות טווח

טיפול רציף בסכיזופרניה, בשלבים הראשונים של המחלה, נחשב קריטי להמשך התפתחותה. מחקרים מעלים כי טיפול ארוך טווח בזריקות עדיף על פני כדורים יומיומיים. כתבה לרגל יום המודעות הבינלאומי לבריאות הנפש הנתונים מדברים בעד עצמם: כ-50% מהמאושפזים בבתי חולים פסיכיאטריים הם חולי סכיזופרניה, בדרך כלל על רקע אי נטילת טיפול תרופתי והתפרצויות חוזרות של המחלה. לאחר התקף פסיכוטי ראשון נדרשים (בממוצע) 47 ימים לייצוב המחלה ולהשגת הפוגה בתסמיני המחלה. לאחר התקף פסיכוטי שני, יידרשו 76.5 ימים בממוצע - ולאחר התקף שלישי יידרשו 130 ימים! לרגל יום בריאות הנפש העולמי שמצוין מדי שנה ב-10 באוקטובר, אנו מביאים בפניכם מאמר זה המציג מידע חיוני בנוגע לטיפול המיטבי בסכיזופרניה, בעקבות נתוני מחקרים שהוצגו בהרצאה שניתנה בישראל ע"י פרופ' כריסטוף קורל, פסיכיאטר וחוקר מוערך בעל שם עולמי.   בדרך כלל, חולי סכיזופרניה צעירים מתקשים לקבל את מחלתם. צילום: שאטרסטוק   האם טיפול ארוכי טווח מפחית את הסיכון לאשפוז...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאפיזודה פסיכוטית

פסיכוזה - תמונת המחשה
פסיכוזה התינוק חמוד להפליא, אבל את מדוכדכת? רוב הנשים יחוו דכדוך לאחר הלידה. 10%-15% מהנשים יחו...
ללמוד עוד על אפיזודה פסיכוטית
פוסט טראומה: טיפול בקנאביס רפואי-תמונה

פוסט טראומה היא תופעה המתבטאת בתסמונות נפשיות קשות ובהפרעות...

מאת: פרופ' משה...
21/10/2014
סכיזופרניה: חיוני לטפל בהקדם-תמונה

התקף פסיכוטי יכול במקרים מסוימים לבשר על התפרצות...

מאת: ד"ר יעקב...
16/08/2017
סכיזופרניה: עדיף טיפול בזריקות ארוכות טווח-תמונה

טיפול רציף בסכיזופרניה, בשלבים הראשונים של המחלה, נחשב...

מאת: מערכת zap...
10/10/2018
הקשר בין גראס לפסיכוזות-תמונה

שימוש מדוד בגראס יכול להועיל לאנשים רבים, בעיקר כאלה...

מאת: מערכת zap...
12/02/2013
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאפיזודה פסיכוטית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אפיזודה פסיכוטית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום אני נער בן 17 ואני סובל כבר שנתיים מחרדות ואבחנו אותי עם OCD חרדות ודיכאון היו לי לא מעט התקפי חרדה ואני אמור להתחיל טיפול בפריזמה עכשיו העניין הוא שאני מפחד לקבל התקף פסיכוטי אני ממש בחרדה כרגע ואני מפחג לקחת פריזמה כי אולי זה יעשה לי התקף פסיכוטי בבקשה ממך האם זה מחשבה טורדנית? האם אפשר פתאום לקבל התקף פסיכוטי?

עניתי לך

כאשר יש החלמה מלאה מסכיזופרניה,(התקף לא חזר במשך 10 שנים והחולה נמצא בכל הזמן הזה ללא טיפול תרופתי),איך יודעים להבחין בין האפשרויות הבאות: 1) החולה פשוט החלים מסכיזופרניה. 2) האבחנה הראשונית היתה מוטעת ובכלל לא היה מדובר בסכיזופרניה. 3) מדובר ברמיסיה ארוכת שנים,אך המחלה עוד עלולה לחזור.

שלום. כפי שכתבתי רבות בפורום, לפעמים יש החלמה, לפעמים יש רמיסיית ארוכת שנים ולפעמים האבחנה הראשונית היתה מוטעית. צריך לבדוק את המטופל לעומק, לבחון בשנית את כל מסמכיו הרפואיים ולקבל מידע מגורמים נוספים כגון ממשפחה, ואז אפשר להגיע למסקנה באיזה מהאפשרויות לעיל מדובר - אם כי גם אז אין וודאות של 100%. בברכה, ד"ר אהוד ססר 1)

דר פליישמן וחברי הפורום אשמח עם תענו לי על השאלה האם אחרי עשר שנים ללא התקף פסיכוטי אבל עם טיפול תרופתי אפשר לומר שיש החלמה מלאה?

ביתי ב-2013 עברה התקף פסיכוטי קיבלה זיפרקסה וכעבור חודש ימים נעלמו כל התסמינים.לקחה שנתיים את הכדור ששגרם לה להשמנה ובהתיעצות רופא איפשר לנו להוריד במינון עד למינימום.המשיכה ללמוד בטכניון כרגיל.ב-9/2015 קיבלה התקף חרדה עם קולות.הושפזה בבי"ח והחלה לקבל לפונקס ,היום במינון 650 מ"ג ללא שיפור בקולות.הדבר היחיד שעוזר להרגיע הוא אלפרליד.האם יכול להיות שההבחנה לא נכונה והדבר נובע מדיכאון וחרדה ולא ממחלת הסכיזופרניה.האם דיכאון או חרדה יכולים לגרום לשמיעת קולות

הדבר דורש בדיקה אך לא נשמע לי סביר.

שלום וברכה, יש לי מס' שאלות אני בן 29, וחוץ מהאבחנה הסכיזואפקטיבית יש ברקע גם "מבנה אישיות גבולי" ובעבר אבחנה של הפרעה דו-קוטבית והפרעת אישיות (גבולית ותלותית) 1) רציתי לדעת האם "דיכאון עמיד" יכול להתקיים גם כשאין תמונה מלאה של "דיכאון קליני", ז"א רק סימפטומים בודדים של דיכאון עמיד? 2) האם יכול להיות התקף מאני-פסיכוטי או התקף פסיכוטי פרנואידי כתוצאה מנטילת ssri במינון גבוה? ז"א התקף מ"עודף סרוטונין"? הרי ידוע שהתקפים כאלה נובעים מעודף דופמין ולא מעודף סרוטונין, איך זה מסתדר? 3) האם שילוב של 5 מ"ג אביליפיי, 100 מ"ג לוסטרל ו-250 מ"ג למיקטל יכול לגרום לערך נמוך של טסטוסטרון ו"היפוגנדיזם" (הערך של הטסטוסטרון טוטאל עם התרופות הללו היה אצלי 5.40 nmol/L) ובכך לגרום להשמנה ולנפיחות ולהאט את קצב הירידה במשקל ולעשות דחף לפחמימות ומתוקים? האם יש טיפול לזה? יש לציין שאני שוקל 104 קילו והגובה הוא 1.78 למרות שזה לא נראה כ"כ, ז"א שהשומן מתפזר באופן די פרופורציונלי אצלי, אבל ההשמנה היא בעיקר בבטן.. אני עושה ספורט ריצה של 40 דקות 3-4 פעמים בשבוע ומקפיד להימנע מפחמימות ומתוקים, אבל כשאני נוטל את התרופות הנ"ל שציינתי זה יותר קשה.. בלעדי הלוסטרל והאביליפיי זה יותר קל וכמעט אין תיאבון או דחף לכך.. מאידך יש לציין שבלעדיהם יש תחושה של חוסר הנאה מדברים, אי שקט והתעסקויות כפייתיות במחלות נפש, אבחנה, רוחניות מיסטיקה ודת.. כמו כן אבחנו לי ברקע חשיבה "overvalued idea" (בעיקר מחשבות דתיות..), מה הטיפול לזה? איך מבחינים בין חשיבה אובססיבית והתעסקויות טורדניות לבין overvalued idea? אני לא יודע אם אצלי זה OCD פעם אבחנו שיש לי"מרכיבים טורדניים כפייתיים".. 4) מה יותר יעיל בייצוב מצב רוח? למיקטל ואריפליי או ליתיום ולמיקטל? למי יש יותר תופעות לוואי של השמנה והורמונים שציינתי (תסמונת מטבולית וחוסר בטסטוסטסטרון), לליתיום או לאביליפיי? איזה מינון של אריפליי לדעתך מתאים לי? (יש לי אישור מהקופה עד 10 מ"ג) עוד שאלה (מוזרה קצת) - האם נטילה של התרופות הנ"ל (אריפליי לוסטרל ולמיקטל) יכולים לעשות בעיות בכניסה להיריון או לגרום למום בילד שיוולד חלילה וחס? כרגע הורדתי על דעת עצמי כבר בערך כחודש את הלוסטרל והאריפליי בכדי לבדוק את רמת ההורמונים בדם כי היה לי חוסר בטסטוסטרון.. ביום ראשון יש לי בדיקת דם חוזרת בנוסף אני חושש שיש לי אנמיה כי אני חיוור לפעמים ויש לי נשירת שיער מתמדת ועייפות במשך היום בבדיקה האחרונה (עם התרופות) ההמוגלובין (HGB) שלי היה 13.0 g/dl בנוסף הערך של MCHC היה 30.7 TSH היה 1.90 mIU/L CORTISOL-BLOOD היה 655 nmol/L וכן כמו שציינתי TESTOSTERONE- TOTAL היה 5.40 nmol/L סליחה על ה"חפירה" ותודה מראש על המענה (אשמח להתייחסות לכל השאלות..) שבת שלום

שלום רב קשה לי מאוד להתייחס לכל השאלות , אתה חייב להגיע לאבחון על ידי פסכאטר צריך לאבחן אותך ואז אפשר יהיה לענות על השאלות שלך לשביעות רצונך תודה מראש