תחושות מוזרות ברצפת האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/08/2018 | 09:37 | מאת: ל.

שלום, ילדתי לפני כחצי שנה ,עשו לי אפיזיוטומיה והרבה תפרים פנימיים וכמה חיצוניים. הרגשתי את רצפת האגן כבד נורא במשך ארבעה חודשים ...ברמה שלא יכולתי לקפוץ אפילו ברמה הכי נמוכה( אני מאמנת כושר ורגילה לקפוץ תוך כדי שמירה על הגוף והקשבה כמובן). הלכתי ל2 גינקולוגים ושניהם אמרו שהכל חזר למקום והתפרים התאימו יפה מאוד אין כמעט צלקת שם.הייתי אצל פיזיותרפיסטית של האגן 3חודשים לאחר הלידה ואמר. שהכל פיקס שם חוץ מחולשה פנימית שלדעתה יתחזק מהר עם התרגילים שנתנה לי .בקיצור משתדלת לא לקפוץ או להפעיל הרבה כוח דוחף כלפי מטה ....חזרתי לאמן בשיעור סטודיו שלי כי אני כבר מרגישה יותר טוב...דבר אחד ממשיך להפריע לי : כשאני מסתכלת או מתעטשת מרגישה שמשהו זז לי באזור הישבן ...ולא אין לי דליפת צואה...גם לא שתן תודה לאל למרות שעוד קצת רגיש שם.תחושה מוזרה בתוסיק,אם אני נותנת לעצמי פליירים בתוסיק ( נשמע הזוי לומר את זה ככה אבל רק כדי שתראה/' את התמונה) אז כאילו אני מרגישה שאני מזיזה שם משהו וזה מורגש לי בבטן......בלידה עצמה יצוא לי טחורים גדולים .האם זה קשור? האם מוכר לכם התופעה הזו? מה זה יכול להיות אני קצת לחוצה ...אין לי שם כאב אבל כן זה מציק עד אני משתעלת כאילו ברצפת האגן יוצאת לי מהישבן...סליחה שאני מסבירה כך. 2-דבר נוסף בבקשה: האם בחוץ יכול לגרום לכאבי רצפת אגן,כשאני יושבת מרגישה דקירות חזקות עד הישבן וקדימה למטה ובבטן תחתונה...אני כמעט שבוע לאחר המחזור .אין לי כאבי ביוץ בדרך כלל אין לי שמץ איך זה כואב. היום זה מה שהרגשתי

שלום, על פניו נשמע שגם אם חיצונית הכל נראה תקין, יתכן כי קיימת החלשות או פגם בשלמות הרקמות התומכות (שריר/רקמת חיבור) אשר גורמת לתנועתיות יתר של האברים הנתמכים על איזור רצפת האגן. חשוב לבצע הערכה אורוגינקולוגית מלאה כולל בזמן שיעול ולנסות להתרשם מהתופעה שאת מתארת. במידת הצורך ניתן גם להפנות לבדיקת דימות של רצפת האגן על מנת להתרשם משלמות השריר והפסיה ומה קורה בעת הפעלת שרירי הבטן מבחינת התמיכה האגנית. הייתי מתחיל בהערכה קלינית ע"י אורוגינקולוג וממשיך משם. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

22/08/2018 | 16:30 | מאת: ל.

אז זהו ש ייתי אצל פיזיותרפיסטית של רצפת האגן שנתנה לי כמה תרגילים ועשינו את כל האיבחונים ,עיטוש,תרגילי בטן לבדיקה עם רצפה האגן, ואכן יש לי חולשה פנימית שלטענה לא עוררה אבל אני צריכה לתרגל את כל מה שנתנה לי,אני מודה שאני לא עושה אותן,חלקם עושה אבל זה בגד נשימות,פשוט זה משעמם אותי נוראואני רגילה לדברים קצת יותר אינטנסיביים ...ברור לי שאני חייבת לעשות...אבל לגבי מה שאני מרגישה בטוסיק את זה היא לא יכולה לבדוק .. תוכל להסביר לי מה זה אורוגינקולוגיה...סליחה על בורות...ומה בודקים בערך בפגישה ראשונה ? אגב תודה רבה על תשובה הברורה והמושקעת.

בטח, בשמחה. אורוגינקולוגיה הינה תחום מומחיות ברפואת נשים העוסק במכלול הבעיות הקשורות באזור רצפת האגן לרבות צניחת אברי האגן, דליפת שתן לסוגיה, תסמונות השלפוחית הרגיזה (תכיפות ודחיפות במתן השתן), תסמונות כאב באזור הנרתיק והשלפוחית, הפרעות בשליטה על סוגרי פי הטבעת, נזק לסוגרי פי הטבעת בעקבות לידות, כאב ביחסי מין ועוד. אורוגינקולוג הוא רופא מומחה ברפואת נשים ומיילדות אשר השתלם במשך מס' שנים נוספות בתחום זה ומסוגל לבצע הערכה וטיפול במגוון הליקויים לרבות טיפולים שמרניים לעיתים בשילוב עם פיזיותרפיה, טיפולים זעיר פולשניים (לדוגמא הזרקת חומרים ותרופות לטיפול בבעיות השונות בתחום) וניתוחים לתיקון צניחת אברי האגן, דליפת שתן/צואה וכו' בגישות כירורגיות שונות (נרתיקית, לפרוסקופית)

22/08/2018 | 17:51 | מאת: ל.

הבנתי עכשיו! ואני חשבתי ללכת לפרוקטולוג😂 המון תודה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן