פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

ברוכות הבאות. פורום זה נועד לתת מענה לשאלותיכן בנושאים הקשורים לכירורגיה הגניקולוגית בתחום רצפת האגן, למגוון רחב של בעיות הכוללות צניחת רחם ונרתיק, איבוד שתן ו/או צואה, כאב כרוני בנרתיק ובשלפוחית השתן, סעיפי השופכה (דיברטיקולה), פיסטולות אגניות ועוד.

המענה הכירורגי כולל ניתוחים לפרוסקופיים מתקדמים (מבוצעים דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) וניתוחים בגישה נרתיקית עם וללא שימוש ברשתות ובמתלים.

זה המקום לשאול על ניתוחים הכוללים כריתת הרחם לעומת ניתוחים משמרי רחם ואף ניתוחים אסתטיים באברי המין החיצוניים. אשמח לענות גם לגבי מכלול הפתרונות הלא ניתוחיים לבעיות בתפקוד רצפת האגן לרבות טיפולים התנהגותיים, תרופתיים וטיפול באמצעות התקן נרתיקי (פסרי). אני מאחל לכן גלישה מהנה.

(ד"ר בני פיינר)
1388 הודעות
1360 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/11/2020 | 17:37 | מאת: שי

שלום, בת 37 ילדתh לפני שנה וחצי לידה מסובכת עם קרע 3.לא סבלתי מדלקות אגן לפני. בחודשים האחרונים קיצור מחזור ביום יומיים וכאבים בבטן בסוף מחזור כמו צירים. ביצעתי אולטראסאונד והרופא אמר שיש דימום באגן ברמה קל- בינוני. במכתב רשום- שחלה עם CL, נוזל חושי בכמות קטנה באגן מתאים לHCL קל. רציתי לשאול מה המשמעות של הממצא הזה איך יש להתנהל מולו חוץ מלבוא לביקורת? היום סיימתי מחזור וההתכווצויות האלו ממשיכות. כן, האם מצב כזה יוביל בסופו לאנדומטריוזיס ובעיות פריון? תודה רבה.

שלום שי, משמעות הממצא היא דימום קל ככל הנראה בעקבות ביוץ כאשר המבנה בשחלה ממנו חרגה הביצית (גופיף צהוב) מדמם מעט לתוך השחלה ולחלל האגן. במידה שאת יציבה מבחינת המדדים ההמודינמיים (לחץ דם ודופק), ספירת הדם אינה מחשידה לאובדן דם חד וההמוגלובין יציב, ככל הנראה שהדימום הקל שהיה נפסק והדם שנצבר באגן ייספג מעצמו בהדרגה וניתן להסתפק במעקב בלבד. אין לכך קשר לבעיות פריון עתידיות ולאנדומטריוזיס. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

19/11/2020 | 11:45 | מאת: שי

ראשית כל אני ככ ככ מודה לך על המענה המהיר והמרגיע כבר חששתי שזה יצריך ניתוח.. מבחינת מדדים נוספים שניים היו חריגים : chr 21 iron 52 hb 12 לציין שיש לי נשאות לטלסמיה. מקווה שזה בסדר סהכ מרגישה טפו טפו טוב למעט ההתכווצויות הללו בבטן. תודה רבה.

14/11/2020 | 19:44 | מאת: NOT_FOUND

היי אחרי ניתוח הסרת דרמאויד מהשחלה עברתי את הניתוח ביום חמישי עברו יומיים מהניתוח ייש לי דימומים ואגינלים מה אציר בית מתן שתן האם זה הגיוני ותקין הדימומים או משהו שצריך לעורר חשד

שלום לך, יתכן דימום רחמי לאחר ניתוח בשחלה. במידה שהדימום אינו חזק באופן שעצם איבוד הדם מהווה סכנה מומלץ לעקוב ובמידה שלא ייפסק בימים הקרובים לפנות לבדיקת רופא/ת הנשים. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

14/11/2020 | 22:49 | מאת: מנותחת טרייה

הדם יוצא בפד ובניגוב לא בכמות גדולה וזה יוצר בעיקר כאשר יש פיפי למה זה יוצא בעיקר במתן שתן יש לזה תשובה? ואיך הרחם קשור לשחלה ?

הסיבה לכך אינה ברורה בהנחה שהדימום הוא נרתיקי (כפי שאת מתארת) ואינו ממקור שלפוחית השתן (שאז מתעורר חשד לפגיעה בשלפוחית במהלך הניתוח). יתכן כי השתן ששוטף את פתח הנרתיק גורם ליציאת שאריות דימום או דם קרוש אשר היו ממילא בפתח הנרתיק. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

09/11/2020 | 20:38 | מאת: שאלה

חודשיים לאחר לידה יש לי עצירויות לא מתרוקנת עד הסוף, ושלפוחית השתן מציצה מהנרתיק ותחושת כבדות מהנרתיק האם הפיזיותרפיה יכולה לטפל בעצירויות? יכולה להחזיר את המצב לקדמותו? ואם לא האם כדאי לעשות ניתוח? האם בכלל רלוונטי לעשות פיזיוטרפיה ולא לגשת ישר לניתוח? הניתוח אמור להחזיר אותי למצב הקודם? זאת אומרת שאוכל להתפנות בלי בעיה?

שלום לך ומזל טוב ללידתך, אם שלפוחית השתן מציצה מהנרתיק זו בד"כ צניחה בדרגה גבוהה מ-1. פיזיותרפיה יכולה לעזור בהבט של מתן הנחיות וטיפים להרגלי התרוקנות נכונים. בנוסף חיזוק שרירי רצפת האגן עשוי לעזור במידה מסויימת בהאטת הידרדרות נוספת בחומרת הצניחה ובתסמיניה. בד"כ פיזיותרפיה כטיפול יחיד אינה יכולה להשיב את המנח האנטומי של אברי האגן למצב התקין אך לעיתים אנו משלבים תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן יחד עם (לפני ואחרי) הטיפול הניתוחי שמטרתו לתקן את הפגם במערכת התמיכה ולהשיב את האיברים לעמדתם הנכונה כמו גם לשחזר תפקוד תקין (ריקון שלפוחית השתן, יציאות תקינות וכמובן לאפשר יחסי מין תקינים). מומלץ לעבור הערכה ע"י מומחה מתחום רצפת האגן על מנת לדון באפשרויות השונות. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

10/11/2020 | 20:59 | מאת: שאלה

תודה רבה על המענה בדק אותי מומחה מוכר ואמר שדרגת הצניחות הינה 1. האם אתה היית ממליץ על ניתוח? בדרך כלל נשים עושות ניתוח בדרגה כזו? או שבשלב מסויים בעיית העצירות יכולה להסתדר מעצמה? ומה אחוזי ההצלה של ניתוח?

צניחה בדרגה 1 על פי רב אינה סימפטומטית. כיוון שאת כן חשה בתסמיני הצניחה אני שואל את עצמי האם אכן מדובר בדרגה 1 או שבפועל הצניחה יותר משמעותית מכך (כמובן שהבדיקה צריכה להעשות תוך הפעלת לחץ תוך בטני ולעיתים גם בתנוחת עמידה כדי לקבל את התמונה המלאה). אפשרות נוספת במצבים גבוליים היא לבצע בדיקה הקרוייה פרוקטו-דפקוגרפיה אשר יכולה לעזור בהבנת מנגנון העצירות והאם הוא אכן קשור בצניחה או לא, על מנת לתכנן את הטיפול המתאים ביותר. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

האם מטפלים בשתי הבעיות כשעושים ניתוח לתיקון הצניחה וגינאלית? ואם לא כיצד מטפלים בכל אחד מהבעיות ? המה זמן אשפוז אני אצטרך?

אפרת שלום, בהחלט ניתן לטפל בשתי הבעיות יחד. זה מצריך ניתוח משותף הכולל אורוגינקולוג (מומחה בכירורגיה של רצפת האגן) יחד עם כירורג כללי שמומחיותו בניתוחי המעי הגס (פרוקטולוג). שיתופי פעולה כאלה בהחלט אפשריים. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

04/11/2020 | 20:53 | מאת: עינת

שלום רב בת 45 לאחר 3 לידות ווגינליות, אחת וואקום, עוברים די גדולים אני ספורטאית בעבר, הרבה הרמת משקולות קיום הרבה ריצה. יש לי צניחה רצינית של איברי האגן( ממש אני יכולה לראות זאת) מעיק וכבד בין הרגליים , במיוחד בימי המחזור, ביוץ ולאחר ריצה. קראתי הרבה מאמרים בנושא מודעות לאופציות הטיפול בבעיה. ממש חוששת מניתוחים ומצד שני לא יכולה לחשוב על להפסיק לרוץ. האם המצב יכול להחמיר עוד ועוד בגלל הריצה? האם יש איזה פתרון לזמן הפעילות הגופנית, האם יש אופציה כלשהי לא ניתוחית והאם כל הצניחה הזאת עלולה להיות מסוכנת. תודה רבה

עינת שלום, אני לחלוטין מסכים שאין היגיון בהימנעות מפעילות גופנית שאת כה אוהבת רק בגלל הצניחה. בהחלט מומלץ לטפל בצניחה ולהמשיך בחייך הפעילים. מבחינת אפשרויות הטיפול: 1. תומכן (פסרי) - אביזר מסיליקון שמחדר לנרתיק על ידך ומאפשר לחיות עם הצניחה (אינו מתקן או 'מרפא' אותה) אך פחות להרגיש את תסמיניה. חשוב להוציא את התומכן לעיתים קרובות כדי לשטוף ולשמור על היגיינה ואז להשיבו למקום. 2. טיפול ניתוחי. כיום באמתחתנו מגוון גדול של גישות ניתוחיות לטיפול יעיל ובטוח בצניחת אברי האגן. בנשים יחסית צעירות כפי שאת, בנשים פעילות ספורטיבית ובפרט כשהצניחה מתקדמת כפי שאת מתארת, אני רואה יתרון בגישה הניתוחית הלפרוסקופית / רובוטית בה ניתן להשיב תמיכה תקינה לאברי האגן (רחם, שלפוחית השתן, מעי). המידע אודות בטיחות ויעילות הניתוחים השונים נסמך על עבודות מחקר איכותיות עם מספר גדול של מטופלות אשר פורסמו בספרות המקצועית הבין-לאומית וכן על ניירות עמדה של האיגודים לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן בעולם והחל מלפני שנה גם בארץ (עם פורסם נייר העמדה הישראלי שהיה לי הכבוד לעמוד בראש צוות מחבריו). בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

03/11/2020 | 13:46 | מאת: דנה

אני אמורה לעבור ניתוח עקב צניחת הרחם האם ניתוח אורגניקולוגי גורם לשינוי בצורת הפות ? תודה רבה

דנה שלום, תלוי מה כולל הניתוח. לעיתים כחלק מהניתוח מבוצע תיקון של אזור פתח הנרתיק למשל עקב צלקת אפיזיוטומיה שמעוותת את הפתח או פגיעה ברקמות התומכות בעקבות לידות אשר גורמות להרחבה ניכרת של פתח הנרתיק. אבל אם לא מבוצע הליך כדוגמת אלה, עצם הטיפול בצניחת הרחם אינו אמור בד"כ לשנות את צורת הפות. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

שלום, לפני כשנה עברתי ניתוח להרמת ריצפת אגן עם רשת וכריתת רחם, בעקבות רקטוצלה וצניחה גדולה. לא היו לי יציאות , רק לתוך הרקטום וניקוי ידני. אני שנה לאחר ניתוח והמצב רק החמיר. עברתי מונומנטריה, איבחנו בעיה בהתרוקנות ומאכילים אותי במשלשלים. עדיין נעזרת ביד. וחיה בגועל נפש מעצמי.חיה עם כאבי בטן תמידיים. לדעתי הבעיה היא עדיין בריצפת האגן, אשמח לשמוע לדעתך. אני בת 65 בריאה ופעילה ספורטיבית. אבל מיואשת מאד תודה רבה

סופי שלום, כדאי לראות מה בדיוק נעשה בניתוח. קושי ביציאות עקב רקטוצלה בד"כ משתפר במידה ניכרת בעקבות תיקון הצניחה. ממליץ: 1. לבצע בדיקת הדמיה שנקראת פרוקטו-דפקוגרפיה כדי לברר מה הסיבה להפרעה ביציאות. 2. לגשת להערכה נוספת ע"י מומחה מתחום רצפת האגן עם תוצאות הבדיקה על מנת להציע טיפול מותאם. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

שלום ותודה על תשובתך. מי אמור לתת לי הפנייה לבדיקה הנ״ל המנתח שלי ? או רופא הגסטרו? שקלתי סגירת נרתיק מוחלטת שאולי תעזור, עם הכרוך בכך. תודה לך מקרה לב, סופי

רופא המשפחה יכול לתת הפניה. איני רואה כיצד סגירת הנרתיק תועיל לבעיית ההתרוקנות ובוודאי שאינה מהווה פתרון מקובל בגיל 65. אל ייאוש, אני בטוח שניתן לסייע. ד"ר בני פיינר

שלום וסליחה שאני פונה שוב. בעקבות עצתך הלכתי למנתח שלי, מסתבר שהניתוח תקין הרשת במקומה, אבל יש שוב רקטוצלה דרגה 2 שניתן לתקנה בניתוח קל. להתייעץ שוב עם הגסטרואנטרנולוג. שאלתי היא איך הניתוח תקין ויש שוב רקטוצלה והטם יש תועלת בניתוח חוזר ? האם יש אפשרות להגיע להתייעצות איתך דרך כללית מושלם ? תודה מראש, מיואשת

14/10/2020 | 09:32 | מאת: ליהי

דוקטור שלום . יש לי ציסטה בכניסה לשופכה ללא בעיות מיוחדות . עושה ביקורת כל חצי שנה . הציסטה הכול 3 סמ . האם זה יכול להפריע במהלך הריון ? תודה ליהי

ליהי שלום, אין סיבה שהציסטה תפריע במהלך ההריון. אבל במידה שתמשיך לגדול ותגרום לאי נוחות יתכן שבשלב כלשהו יהיה כדאי להסירה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

שלום, אני בת 40, לפני שנתיים עשיתי ניתוח דרך הנרתיק עם רשת להרמה של שלפוחית וקירות הנרתיק. היום אני מתחילה להרגיש צניחה חוזרת אינני מעוננית בניתוח נוסף האם אפשר לחיות ולהסתדר עם זה לשים את התומכן ולעשות פיזותרפיהבמקביל ? למי עליי לפנות בשביל להתאים את התומכן? תודה רבה על המענה

מיה שלום, נתחיל בסוף. בהחלט אפשר להשתמש בתומכן ולעשות פיזיותרפיה במקביל. התאמת תומכן מתבצעת בד"כ במרפאה ע"י רופאים מתחום האורוגינקולוגיה. לאחר מכן רוכשים את התומכן בהתאם לסוג ולגודל שנבחרו ומתחילים להשתמש בו. בנוגע לניתוח שעברת, כיום בהמלצת איגוד ה-FDA האמריקאי (מאז אפריל 2019 למען הדיוק), מומלץ להימנע מהשמת רשת דרך הנרתיק לצורך טיפול בצניחת אברי האגן עקב שכיחות גבוהה יותר של בעיות לרבות חשיפה של הרשת מבעד לדופן הנרתיק, חדירה לאברים סמוכים ותסמיני כאב תנוחתי או כאב ביחסי מין. בנשים צעירות כפי שאת, אני רואה יתרון בגישה הניתוחית הלפרוסקופית / רובוטית (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן). בגישה הזו, שכיחות הסיבוכים הללו באופן ספיציפי קטנה בהרבה ותוצאת הניתוח מבחינת התמיכה באברי האגן על פי רוב מצויינת. השימוש בתומכן אכן מפחית את תסמיני הצניחה אך מצריך תחזוקה שוטפת קבועה (להוציא, לשטוף ולהחזיר) ונשים צעירות הסובלות מצניחת אברי האגן לאחר לידה או לידות לעיתים אינן רואות באפשרות זו פתרון 'נחשק'. בכל מקרה ממליץ לפנות לייעוץ מקיף במטרה לשמוע את כל האפשרויות ולבחור איזו מביניהן המתאימה ביותר עבורך ותואמת את העדפותיך. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

שלום רב, לפני יומים עברתי לידה רגילה, עם אפידורל ופיצוטין. שלב הלחיצות לכך כמעט שעה. אחרי שחזרתי לעמוד על הרגליים ברח לי השתן. נאמר לי לעשות ריקון יוזם כל שעתיים. הבעיה שהיא שלא משנה כמעט מה אני עושה השתן בורח ללא שליטה. קשה לי להחזיק, מרגיש שלא צולח לי. האם זהו משהו שדרוש טיפול מיידי? מרגיש לי שלא נותנים לי מענה ראוי בבית חולים. כמה נתונים: אני בת 38, ללא בעיות רפואיות או השמנת יתר. עושה ספורט, עשיתי פילאטיס עד שבוע 37, והריון שהיה תקין לגמרי. תודה רבה, סיון

סיון שלום, ראשית מזל טוב ללידתך! בתקופה הראשונה שלאחר לידה נרתיקית יתכנו תופעות כגון דליפת שתן אשר לא בהכרח מנבאות את המצב התפקודי בהמשך. בתקופה הנוכחית הרקמות באזור רצפת האגן (רקמת שריר ורקמת חיבור) עדיין מאד מתוחות ומוחלשות ואין זה נדיר שבמהלך תקופת משכב הלידה התפקוד משתפר בהדרגה באופן ספונטני עם התאוששות הרקמה והגוף ככלל. עם זאת דאגתך מובנת לי בהחלט. חלק מזה קשור לדעתי בעובדה שאין מספיק הדרכה לנשים הרות בנוגע לשינויים שמתרחשים בגוף או שעלולים להתרחש בעקבות הלידה ובמקרים רבים תופעות כאלו ואחרות מעוררות הפתעה, דאגה ואף תסכול. ממליץ לבצע בדיקת שתן לכללית + תרבית כדי לשלול דלקת בדרכי השתן כסיבה להפרעה בשליטה. בנוסף מציע לפנות לבדיקה ע"י רופא/ה העוסק/ת באורוגינקולוגיה ורפואת רצפת האגן לצורך הערכה ואבחון. אם את יכולה להמתין מס' שבועות מה טוב, פשוט כדי לתת לגוף קצת להחלים ואז יהיה נכון יותר להעריך מה המצב. אם מצד שני את מאד בלחץ כרגע את בהחלט יכולה לגשת כבר בזמן הקרוב לבדיקה ולשיחה והסבר ולו כדי לבצע הערכת מצב ראשונית וקצת להסביר ולהרגיע מה צפוי בהמשך וכיצד מומלץ לטפל למקרה שהתסמינים לא יחלפו מעצמם. ושוב... חשוב לציין כי אלה תופעות שכיחות בקרב נשים שילדו, בפרט בטווח הזמן הזה, ושגם אם יהיה צורך בטיפול בהמשך, יש לנו מגוון אפשרויות טיפוליות שיכולות לשפר מאד את המצב אז אל תהיי מודאגת. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

04/10/2020 | 02:25 | מאת: דנה

שלום ד"ר, אני 5 חודשים אחרי לידה (וגינלית) בה היה לי חתך יזום וקרע (דרגה 2)..אחרי הלידה התפתח חיידק במקום של התפרים וטופלתי באנטיביוטיקה .במקביל, שיחררו לי חלק מהתפרים שהיו לי ממש לוחצים (הייתי מאושפזת 5 ימים אחרי הלידה). כיום אין לי כאבים באיזור הנרתיק ביום יום...אבל עוד לא קיימתי יחסי מין, מהפחד... הצלקת שלי מאוד גדולה, האיזור נראה כאילו הוא "פתוח"..הייתי אצל רופא נשים 3 חודשים אחרי לידה שאמר שהתפרסם התאחו..אבל פשוט הצלקת שלי לא הכי אסתטית...הוא אמר שאין צורך לעשות ניתוח לתיקון התפרים כי אם אני מתכננת עוד ללדת,אז כבר יתקנו לי את האיזור בלידה הבאה. אני מרגישה שהתשובה הזו לא מספקת אותי..והצלקת ממש גדולה ובולטת. מה היית ממליץ לי לעשות? תודה

דנה שלום, במידה שהצלקת מציקה לך, בין אם ברמה האסתטית ובין אם מבחינת רגישות מקומית וחשש לקיים יחסי מין הייתי ממליץ להיבדק ולראות האם יש צורך בתיקון ומה ניתן לעשות. טיפול לא בהכרח חייב להיות ניתוחי, ישנם חומרים שניתן לעסות לתוך הרקמה שתפקידם להפחית רגישות ולהרפות שריר חלק במטרה להקל ברגישות ביחסי מין ובכלל. ולעיתים אנחנו כן נדרשים לתיקון כירורגי על מנת להשיב את המקום למצב תקין יותר הן מבחינת מראה והן מבחינה תפקודית. לא נשמע לי סביר לומר לך להמתין עד הלידה הבאה ובינתיים ללמוד לחיות עם הבעייה. נשמע שמגיע לך טיפול כעת. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

29/09/2020 | 10:25 | מאת: דנית

שלום חודשיים לאחר לידה, עדין יש הפרשות יחסית מרובות בצבע צהוב, סובלת מכאבים באזור השופכה.(מתן השתן בזרם חלש יותר מבעבר) בעת קיום יחסי מין הרגשה של כאב שלא הכרתי כלל, כאילו ממש לוחצים על משהו בפנים האם מדובר בצינחת שלפוחית השתן לנרתיק?

דנית שלום, קשה לדעת מבלי לבדוק אותך. צניחת אברי האגן לא שכיח שגורמת לכאב או להפרשה. יתכן שמדובר בהחלמה לא תקינה של קרע שהתרחש בלידה או פגיעה עצבית כלשהי. בכל מקרה נחוצה בדיקה מקיפה ע"י רופא נשים ובמידת הצורך גם אורוגינקולוג (מומחה ברפואת רצפת האגן) ולהתקדם בהתאם לממצאים. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

האם ניתן ללדת לאחר ניתוח של הרמת שלפוחית השתן? לא לידה ראשונה. עברתי קיסרי 1 ואחריו 2 לידות רגילות

רוית שלום, עקרונית - ניתן יותר לעומק - תלוי במשך שנים היה נהוג להמליץ שלא ללדת לאחר ניתוח לתיקון צניחת אברי האגן. הסיבה לכך היא גם החשש מפני הישנות הצניחה, מה שעלול להצריך התערבות נוספת וגם העדר מידע מספק בספרות המקצועית באשר להשפעת לידה נוספת על תוצאות הניתוח ולהיפך, כלומר השפעת העובדה שהרקמה עברה ניתוח לתיקון הצניחה, על מהלך הלידה ותוצאותיה (מעבר הילוד בתעלת הלידה, פוטנציאל לקרעים וכו'). כיום יש קצת יותר מידע ברמה של סדרות מקרים אשר מצביע לכאורה על אפשרות ללידה נוספת לאחר תיקון. שיקול נוסף הוא מה בדיוק בוצע בניתוח להרמת השלפוחית. במקרים בהם נעשה שימוש ברשת בדפנות הנרתיק לצורך תיקון הצניחה, מאד מומלץ להימנע מלידה וגינלית נוספת וכדאי אם כבר לשקול ניתוח קיסרי מתוכנן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

24/09/2020 | 13:36 | מאת: דליה

שלום, אני שבועיים אחרי ניתוח שני להוצאת ציסטת ברטולין. אני מאובחנת עם אנדומטריוזיס ואדנומיוזיס, אבל ללא שום תסמינים מעבר לכאבי מחזור קשים. המחזור שלי יחסית סדיר.כמה ימים אחרי הניתוח התחיל אצלי דימום מהרחם, השאלה שלי האם הניתוח יכל לגרום לדימום מהציסטה שיש לי ברחם? והאם חשוב ללכת לבדיקה? תודה

דליה שלום, אין קשר בין הניתוח בציסטת ברטולין לבין דימום רחמי. אם זה היה ארוע חד פעמי ובהמשך הווסת יחזור לסדירותו, הייתי מסתפק במעקב. במידה שיופיעו עוד אפיזודות של דימום במועד לא צפוי, כדאי לפנות לבדיקה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

22/09/2020 | 11:20 | מאת: גילי

שלום ד"ר. לפני 10 שני עברתי ניתוח של צניחת אגן . שמו לי שתלים. כיום אני בהריון. האם ניתן ללדת בלידה רגילה לאחר ניתוח כזה?

גילי שלום, ככל לא מומלץ ללדת לידה וגינלית לאחר תיקון צניחה ע"י רשת שמושתלת דרך הנרתיק. ההעדפה היא לניתוח קיסרי מתוכנן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

23/09/2020 | 10:02 | מאת: גילי

תודה על המענה המהיר.. אבל אפשרי ללדת לידה וגינלית ? ההמלצה היא כדי שלא תחזור הצניחה שוב?

גילי שלום, תלוי בין היתר אם השתל הושם בניתוח בגישה וגינלית (דרך חתך בנרתיק) או דרך הבטן (בלפרוסקופיה). החשש נובע מכך שלא לחלוטין ברורה ההשלכה של הלידה על השתל הממוקם בדופן הנרתיק ומנגד באיזו מידה עלול להיגרם נזק לרקמה בעקבות לידה וגינלית נוספת. האם עצם נוכחות השתל עלולה לגרום לקרעים קשים יותר או לדימום ניכר בלידה כיוון שתכונות הרקמה עלולות להשתנות מעצם נוכחות השתל הסינתטי בתוכה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

21/09/2020 | 23:18 | מאת: רנית

מה זה דליה בקדמת השופכה אשמח לפענוח

רנית שלום, המושג דליה מתייחס על פי רוב לוריד מורחב. מושג זה נמצא בשימוש נפוץ בהקשר לדליות ברגליים ואף במקומות אחרים בגוף. לגבי השופכה דווקא פחות שכיח. נחוץ להבין יותר מה הבעייה הקלינית ממנה את סובלת כדי להבין למה הכוונה בפיענוח. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

23/09/2020 | 14:22 | מאת: רנית

לאחר שעשיתי בהלל יפה ע"י רופאה שעובדת איתך בדיקת צציטוסקופיה ששם לא נמצא כלום החלטתי להמשיך ולבדוק את הנושא. בבדיקת mri אגן עצבי אובחן דליה בקדמת השופכה, פריצת דיסק l45 ועוד. הוספתי את הקובף של פענוח הmri.

רנית שלום, כאמור אינני בטוח עד כמה לממצא הנ"ל יש משמעות קלינית בהקשר של הבעייה ממנה את סובלת. כך או כך על מנת להתעמק במצבך באופן ספיציפי ולראות את התמונה כולה ממליץ שתשובי לפגישה נוספת במרפאה לצורך מעבר מסודר על ממצאי ה-MRI על רקע התסמינים הקליניים והבירור שנעשה עד כה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תוצאות האמ אר איי שלי מראות כך: נוזל צפקי באגן הקטן 3 מוקדים קטנים של עוצמת אור גבוה בT1WI בשולי הנרתיק העליון קוטרם עד 7ממ מוקד נוסף של עוצמת אור גבוה זהה בספטום הוזיקו וגינאלי משמאל לקו האמצע מוקדים חשודים לזריעה אנדומטריאלית מה זה אומר? איפה האיזורים האלה נמצאים? זה אומר שיש לי אנדומטריוזיס?

אלה שלום, הנגעים המתוארים ב-MRI ממוקמים בחלק העליון של הנרתיק ובמרווח שבין דופן הנרתיק הקדמי לשלפוחית השתן. צויין כי הנגעים הללו יכולים להתאים לנגעים של אנדומטריוזיס אבל האבחנה של אנדומטריוזיס היא בסופו של דבר קלינית, ומבוססת על התסמינים שאת חווה, על הבדיקה הגופנית שמבצע הרופא ובנוסף על ממצאי בדיקות עזר כגון ה-MRI. לא ניתן לקבוע אבחנה רק על סמך בדיקת הדמייה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

05/09/2020 | 22:36 | מאת: חיה

שלום! אני בת 43. לאחר 3 לידות רגילות ו3 קיסריות. לפני כשנתיים עברתי ניתוח לתיקון צניחת רחם. לאחרונה, התברר לי ששוב יש צניחה. מה הסיבה? תודה

חיה שלום, חשוב להבין שבמהות הכירורגיה המשקמת ביצוע מניפולציות כירורגיות בטכניקות שונות במטרה לפצות על כשל של הרקמה התומכת. זה שונה למשל מניתוח לכריתת התוספתן במצב של דלקת חדה בתוספתן, מצב שבהגדרה לא יוכל לעולם להישנות לאחר כריתת האיבר החולה. עם זאת בניתוחים לשיקום רצפת האגן ניתן כיום להשיג שיעורי הצלחה מצויינים ולאורך זמן וכן ברשותנו כיום מגוון רחב של גישות ניתוחיות מתקדמות (לדוגמא ניתוחים בגישה לפרוסקופית ורובוטית עם וללא שימוש בשתלים) אשר מאפשרים להעלות עוד יותר את שיעורי ההצלחה של הניתוח. מציע לך לפנות לייעוץ אורוגינקולוגי נוסף כדי לקבל מידע על האפשרויות העומדות על הפרק כעת. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה לרצפת האגן

שלום, לא יודעת אם אני בפורום הנכון. עברתי לפני שבועיים ניתוח קיסרי. פתאום התחילו לי כאבים בצד ימין של הבטן,שילשולים וחוסר תאבון. הגעתי למיון ולאחר אולטראסאונד וסיטי נאמר לי שיש לי קולקציה 9×3(90 על 30)מעל הכבד מה שגרם לדלקת במעיים. נתנו לי אנטיביוטיקה מה שעזר לרעב לחזור והפסקתי לשלשל אך הכאבים בבטן נשארו. נאמר לי שהגוף יפרק לבד את הקולקציה. האם זה מצב שבאמת יכול לקרות או שכדאי להבדק שוב כי עדין כואב לי? תודה.

סיגל שלום, זה אכן לא ממש הפורום המתאים אבל ככלל במידה שהכאב נמשך ללא שיפור בהחלט יש מקום להיבדק פעם נוספת. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה לרצפת האגן

שלום, אני בת 29 , 10 חודשים לאחר לידה ראשונה (ואגרסיבית... הכללה לחץ על הבטן מצד הצוות הרפואי, חיתוך חיץ וגם נחתך שריר ותפירה מאוד משמעותית כשעתיים וחצי של קרעים בצוואר הרחם) אובחנתי עם צניחה של קיר קדמי וצניחה בדרגה 2 של שלפוחית השתן וצוואר הרחם. אמנם הדרגה אינה גבוהה אך יש פגיעה מאוד משמעותית באיכות החיים שלי (לחץ וכובד תמידי בנרתיק ובגב התחתון, גוש בולט ונמצא בפתח הנרתיק, אי יכולת להחדיר טמפון- הוא יוצא, בעיה בקיום יחסים ועוד) אני עושה פיזיותרפיה - ללא שיפור עד כה. קראתי שיש כמה סוגי ניתוחים וניתוח בגישה הבטנית וללא רשת נחשב כשהיא יעיל לאורך זמן, אך האם לאור גילי והמצב שתיארתי ניתוח הוא אופציה עבורי? אם כן, האם גישה בטנית יכולה להתאים ומה צריך לבדוק כדי שהכל יעבור ללא סיבוכים בטרם קביעת הניתוח? תודה מראש

חני שלום, אכן צניחה כפי שאת מתארת הינה תופעה מטרידה הכרוכה בפגיעה ניכרת באיכות החיים ומצדיקה טיפול. שתי האפשרויות המקובלות באשה צעירה במצבך הן: 1. תומכן (פסרי) נרתיקי - אביזר עשוי סיליקון שאת לומדת להכניס לנרתיק ולהוציא לצורך שטיפה וניקוי. כל עוד נמצא בנרתיק הוא תומך באברים כך שלא תחושי (או תחושי פחות) בצניחה. 2. תיקון ניתוחי. באשה צעירה עם צניחת הרחם יש יתרון בניתוח בגישה בטנית בלפרוסקופיה (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) רגילה, או בלפרוסקופיה רובוטית (שיטה מתקדמת יותר). במהלך הניתוח מתקנים את התמיכה ברחם שנפגמה בעקבות הלידה. התיקון מבוצע או באמצעות תפרים המקצרים את הרצועות עליהן הרחם אחוז, או באמצעות שתל (רשת) המעגן את הרחם וצוואר הרחם לרצועה שעל גבי עצם הזנב. הבחירה בטכניקה הספיציפית תלוייה במצב הצניחה, במיומנויות המנתח ולא פחות מכך בהעדפותיך. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה לרצפת האגן

שלום, אני בת 50 , נמצאת כשבועיים לאחר ניתוח לשיקום רצפת האגן כולל רשת וכריתת חצוצרות. האם דימום כמו של מחזור שנמשך שבוע הוא דבר נפוץ?

שלום, דימום קל (לא יותר מווסת) לאחר ניתוח בגישה וגינלית הינו סביר ושכיח ובמרבית המקרים מסתיים כעבור מס' ימים עד שבוע. במידה שהדימום חזק יותר או שאינו מראה סימני סיום מומלץ לפנות לבדיקה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

02/09/2020 | 02:01 | מאת: ציסטה ברתולין

שלום, אני סובלת ממקרים חוזרים של ציסטה ברתולין שהיא בעצם דלקתית ונפוחה וכאבים עזים! פעמיים ניקזו ושאר הפעמים לקחתי אנטיביוטיקה. לפי ההבחנה בבית החולים הציעו לי להסיר את הבלוטה. השאלה שלי מה הסיכונים הנלווים להסרה? והאם זה יפגע בהריון עתידי?! (אני רווקה ללא ילדים). כששאלתי את הרופא לגבי הסרה הוא אמר בגלל שאין לי עדיין ילדים לא מומלץ להסיר אותה, אבל מה אני עושה במקרים חוזרים?! ממש מתוסכלת זה כבר פעם חמישית שחזר! חייבת עזרה דחוף דחוף !!!!!!

שלום, הסיכונים בהסרת הציסטה / בלוטה אינם שונים מהותית מהסיכונים שבניקוז המורסה וכוללים זיהום מקומי, היווצרות שטף דם שייספג בהמשך, כאב שבמרבית המקרים חולף מעצמו. לא צפוייה לכך השפעה על הריון או לידה בעתיד. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

18/08/2020 | 11:46 | מאת: מבולבלת

שלום רב בת 51 מועמדת לכריתת רחם בגישה פתיחת בטן עקב 2 שרירנים בולטים בגודל שבוע 20. חצי שנה ללא ווסת אך ללא תסמיני גיל המעבר. מרגישה גודש ורגישות כאילו הולכך לקבל ווסת אך היא לא מגיעה. בבדיקת דם אסטרדיול גבוה. לפי מה מחליטים אם לכרות גם את צוואר הרחם או לא, אני מבינה שהאישה אמורה להחליט אך אינני יודעת מה עלי לקחת בחשבון, ולפי אלה נתונים. כנ"ל לגבי החצוצרות, האם כורתים אותן או לא? אינני יודעת מהן ההשלכות של כריתה של כל אחד מהאיברים האלה ואם עדיף אולי להשאיר אותם בגוף. (אני מבינה שהתוכנית במקרה שלי היא רק כריתת רחם ללא כריתת שחלות ). כמו כן האם זה נכון שכשמשאירים את השחלות ולא כורתים אותן האישה למעשה לא מרגישה שום שינוי בגוף לאחר הניתוח כריתת הרחם. שאין מנופאוזה מאולצת אלא היא מגיעה באופן טבעי בדיוק כפי שהייתה מגיעה אילו לא היה שום ניתוח. תודהעתודה תשובתך

שלום לך, במרבית המקרים כורתים את הרחם יחד עם צוואר הרחם. רק במצבים מאד ספיציפיים (לדוגמה כאשר קיים קושי טכני משמעותי לכרות את צוואר הרחם או כאשר סיבת הניתוח היא צניחת הרחם והכוונה לשלב גם תיקון של הצניחה ע"י שתל) משאירים את הצוואר ומבצעים כריתה של גוף הרחם בלבד. בנוגע לחצוצרות קיימת המלצה גורפת להסירן ביחד עם הרחם לאור הידע שקיים כיום ולפיו אחוז לא מבוטל ממקרי סרטן השחלות נובע מהחצוצרה. בגיל 51 בד"כ לא ממהרים לכרות שחלות כרוטינה. מבחינת השלכות, ההבדל העיקרי שאת צפוייה לחוש הוא העדר הגוש הגדול שניתן היה למשש בבטן עקב נוכחות הרחם השרירני. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

21/08/2020 | 23:07 | מאת: מבולבלת

תודה רבה על תשובתך המסבירה. אכן ההמלצה אצלי היא להשאיר את השחלות שכן אני עם אסטרדיאול גבוה ואמרו שאני לא במנופאוזה. האם פירוש הדבר הוא כי אני לא אהיה במנופאוזה מאולצת בעקבות הניתוח אלא שאגיע אליה באופן טבעי בדיוק כפי שהייתי מגיעה אילו לא הייתי עוברת את הניתוח? מה לגבי השמנה? (אני רזה עם בטן בולטת בגודל שבוע 20 לאור השרירנים. חוששת שאני עלולה להשמין בעקבות שינויים כלשהם שאולי יחולו בעקבות הניתוח) שוב תודה

"האם פירוש הדבר הוא כי אני לא אהיה במנופאוזה מאולצת בעקבות הניתוח אלא שאגיע אליה באופן טבעי בדיוק כפי שהייתי מגיעה אילו לא הייתי עוברת את הניתוח?" - בדיוק כך "מה לגבי השמנה?" - אין שום סיבה להניח שתשמיני בעקבות הניתוח. להיפך, יתכן שלאחר תקופת ההחלמה תחושי יותר בנח לקחת חלק בפעילות גופנית סדורה ללא המסה שמילאה לך את האגן בברכה, ד"ר בני פייינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

16/08/2020 | 17:23 | מאת: נעמה

שלום רב אני בת 32.5, נשואה בלי ילדים, אחות במקצוע. יש לי מזה 10 שנים ממצא של אנדומטריומה בשחלה שמאלית ב-US, (בשנה האחרונה היא קטנה בגודל 1.5 ס"מ בערך, אבל היה גם 3.5 ס"מ בעבר). לאחרונה התגלתה אצלי ירידה ברזרבה שחלתית- ערכי FSH גבוהים (בין 10-23), AMH יחסית נמוך (1.17). עדיין יש לי ביוץ ומחזורים סדירים ברוך ה'. התחלתי טיפולי פריון שכללו כמה מחזורי IUI ומחזור אחד של IVF -באף אחד מהם לא נקלט הריון. עשיתי לאחרונה צילום רחם- הממצאים היו תקינים בצד ימין, אך בצד שמאל היה רשום שחלק מחומר ניגוד "מתנרתק" וחלקו מתפזר בחופשיות באגן. הרופא אמר שככל הנראה מדובר על הידבקויות סביב חצוצרה שמאלית (בלי חסימה שלה), כמו כן הוא אמר שככלל אגן שמאלי נראה שונה מאגן ימני בצילום (כנראה שיש גם עיבוי קל של חצוצרה שמאלית בנוסף להידבקויות, האגן השמאלי נראה "פחות יפה לעומת האגן הימני"). יש לציין שלא עברתי ניתוחים באגן ולא סבלתי מPID (לפחות לא ידוע לי) ולכן זה כנראה לא יכול להסביר את הממצאים. בנוסף יש לי כבר 15 שנים תסמינים שונים מגוונים מצד מע' העיכול שאובחנו כ-IBS (כאבי בטן, שלשולים,בחילות). יש לציין שאין קשר מובהק בין תסמינים מצד העיכול לבין מחזור, כמו כן אני לא סובלת מכאבי מחזור קשים (כן סבלתי מכאבים ממשוכים באגן לפני 10 שנים כשאובחנה אנדומירטיומה ובהמשך גם כאבי מחזור חזקים וטופלתי בגלולות במשך תקופה). כרגע יש לי כאבי מחזור לא חזקים במיוחד רק ממש לפני שאני מקבלת מחזור והמחזור שלי מתאפיין בכמה ימי הכתמות לפני שמגיע הדימום האמיתי (2-5 ימים). יש לציין גם שמרקר сa125 אצלי תמיד תקין (האחרון לפני כמה חדשים היה 23.8). אני גם נשלחתי לאחרונה לביצוע US של מעי בבית חולים שערי צדק על מנת לשלול סופית IBD. בUS נשלל IBD אך היו ממצאים לא ספציפיים של "הדגשה קלה של דופקן/סובמוקוזה ללא עיבוי דופן משמעותי וללא שינויים בשומן מסביב" באיזור צקום וקולון עולה פרוקסימלי וכן באיזור סיגמואיד וקטע קצר מאד של מעי דק משמאל. ועכשיו לשאלותיי: 1. האם אכן יש לי אנדומטריוזיס? 2. אם זה אכן אנדומטריוזיס- האם הממצאים הלא ספציפיים במעי יכולים להראות על מעורבות של מעי באנדומטריוזיס? 3. האם אנדומטריוזיס יכול להסביר ירידה מוקדמת ברזרבה שחלתית? 4. האם המצב של אגן שמאלי פוגע עוד יותר ביכולת קליטת הריון? בתודה! נעמה

נעמה שלום, מתנצל על העיכוב במענה, הייתי בחופשה (קורה...) צריך להבין שהמענה בפורום הוא עקרוני ולא יכול להוות ייעוץ פרטני אינדיבידואלי ובוודאי שלא ניתן להיכנס לעובי הקורה ולכל כך הרבה פרטים. ברמה העקרונית אנדומטריוזיס כרוך לעיתים קרובות בכאב עז סביב הווסת ולעיתים מהווה סיבה להידבקויות אגניות ולהפרעות בפיריון על רקע מכני. האבחנה נעשית ע"י שילוב של תסמינים רלוונטיים, ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות עזר (כגון AMH), דימות (אולטרהסאונד / MRI) ולעיתים אף בירור פולשני בדמות לפרוסקופיה. התיאור שאת מביאה יתכן שקשור באנדו אך לא בהכרח וכאמור נחוצים רבדים נוספים על מנת לעשות אבחנה. ממליץ לפנות להערכה ע"י רופא נשים שמומחיותו באנדומטריוזיס. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

09/08/2020 | 15:21 | מאת: נלי

שלום, לידה קודמת הסתיימה עם קרע דרגה 3A. נכון להיום מצבי טוב (אחרי הלידה היו קצת תסמינים של בריחת גזים וקושי בהתאפקות לקקי ללא בריחות) וכיום אין תסמינים חוץ מלעיתים רחוקות בריחת גזים או תחושה שקשה להתאפק. בטרוס יצא שהשריר שלם ונתפר טוב ובמונומטריה ראו היחלשות קלה בכיווץ ממושך. להבנתי יש לי אפשרות ללדת רגיל, במידה ואחליט אך אני מתלבטת מאוד. כעת אני לקראת לידה נוספת, רציתי לשאול שתי שאלות: 1. האם ניתן לעשות הערכה של האלסטיות של העור באזור הפרינאום? אם הוא פריך ועשוי להיקרע בקלות? 2. אם הלידה נתקעת כשראש התינוק כבר מבצבץ, איך ניתן להוציא אותו לא בניתוח קיסרי חירום ?

נלי שלום, ככלל כאשר קיימים תסמינים כלשהם (כגון דחיפות ובריחת גזים), ובפרט שבדיקת המנומטריה מצביעה על חולשה מסויימת לאחר קרע שערב את סוגרי פי הטבעת, נהוג להמליץ על לידה בניתוח קיסרי מתוכנן במטרה למזער את הסיכוי להישנות קרע בדרגה מתקדמת והחמרת התסמינים בעתיד. כמובן שההחלטה הסופית בידך ביחד עם צוות חדר הלידה. בנוגע לשאלותיך: 1. לא מוכרת דרך בדוקה ואמינה הנמצאת בשימוש קליני לבצע הערכה של האלסטיות בעור הפרינאום. 2. במצב שאת מתארת ניתן להעזר בשולפן ריק (ואקום) על מנת להשלים את חילוץ העובר. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

04/08/2020 | 19:42 | מאת: אנקי

שלום רב, לאחרונה אובחנתי עם נויראלגיה פודנדלית, ואני אמורה לעבור הזרקות בתוך הנרתיק, באותו תאריך בו אמורה להיות במחזור. האם יש בעיה ועדיף לקחת כדור לדחיית המחזור? הגניקולוג שלי בבית חולים ציבורי לכן לא ניתן להשיגו

אנקי שלום, עקרונית אין מניעה לבצע הזרקה לדופן הנרתיק בעת ווסת. אבל אם את חשה שלא בנח מכך, ניתן בהחלט לדחות את מועד הווסת עד לאחר הפעולה. תוכלי לקבל מרשם מרופא הנשים שלך. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

29/07/2020 | 23:50 | מאת: אני

שלום .אני בת 31 מאובחנת באנדומטריןזיס מזה כ 8 שנים .אני מתבלטת האם לפנות לניתות שלישי עקב כאבי אנדומטריוזיס שחזרו שוב .יש לי תחושה של עילפון סחרחורות כאבי בטן וכאבים מחזוריים ברגלים .כאבים ביחסים ואגן ובזמן יציאות .יש לציין שבניתוח האחרון לפניי 4 שנים הושארו נגעים במעי בדו"ח הניתוח נכתב מוקדים שטחיים מרןבים בכל הדוגלס ועל המעי. על איזה מעי מדובר ? אני מאוד חוששת לפנות שוב לניתוח. שאלותי ...1. האם אותם נגעים שנשארו על המעי לפניי 4 שנים לא יכולים לגרום לנזק חמור יותר במידה ולא הסיר אותם ?2. באיזה מעי מדובר ? 3. האם אנדומטריוזיס גורם לסיבוכים בהריון ? אני שוקלת לנסות שוס הריון וברקע יש לי הפלות רבות מאוד וסיבוכים . אושה מאד מאד למענה

שלום לך, מציע שתפני את שאלתך לפורום העוסק באנדומטריוזיס באופן ספיציפי. פורום זה עוסק בבעיות מתחום האורוגינקולוגיה וכירורגיה משקמת לרצפת האגן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

28/07/2020 | 11:02 | מאת: סיוון

שלום אני בתהליך אבחון של אנדומטריוזיס. שבועיים אחרונים סובלת מנפיחות מוזרה בבטן התחתונה. רציתי לדעת (במידה ובאמת יש לי אנדומטריוזיס) מה הדרך היעילה לפתור את התסמין המוזר הזה של הנפיחות. תודה רבה

סיוון שלום, ישנם טיפולים מגוונים לאנדומטריוזיס ולתסמיניו. אחד מהם הינו גלולות למניעת הריון אשר בין היתר מנטרלות גם את הביוץ ויתכן שבעקבות זאת תפחת התפיחות הבטנית. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגי ורצפת האגן

26/07/2020 | 20:53 | מאת: שיר לוי

שלום, אני אמורה לעבור ניתוח להסרת ציסטה בשחלה הימנית בלפרסקופיה. אשמח להבין מה המיקום והגודל של כל אחד מ-3 החתכים שמבוצעים בניתוח זה. דרך איזה חתך מוכנס הלפרוסקופ? דרך הטבור או באזור קו השיער? תודה

שיר שלום, הלפרוסקופ מוחדר דרך חתך בטבור שגודלו 1 ס"מ. בד"כ ישנת שני פתחים נוספים בבטן התחתונה שכל אחד מהם בקוטר כחצי ס"מ. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

26/07/2020 | 10:39 | מאת: אורי

שלום, איזה בעיות שקשורות לאגן יכול להביא למישהוא בעיה שבאופן כרוני צריך לשחרר גזים לא פחות מ50 פעמים ביום?

אורי שלום, מומלץ לפנות לייעוץ מתחום הגסטרואנטרולוגיה. פורום זה עוסק בבעיות מתחום רפואת נשים, כירורגיה גינקולוגית ורצפת האגן בנשים בלבד.

23/07/2020 | 22:11 | מאת: דניאל

סובלת מכאבי בטן תחתונה כרוניים בצלקת ניתוח אחרי ניתוחים קיסריים. כעת מטופלת בפיזיותרפיה לרצפת אגן. היום בטיפול בזמן מחזור בוצע "עיסוי" צלקת שמאוד כאב בנקודות מסוימות על הצלקת. מאז 6 שעות עם כאבים קשים מאוד. האם יש צורך בבדיקת רופא?

דניאל שלום, אם מדובר בהחמרה של כאב כרוני בעקבות טיפול נקודתי במגע הגיוני לעקוב במשך מספר ימים ולפנות לבדיקה רק אם הכאב אינו דועך או מחמיר. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

שלום, יש לי צניחה רמה 3 (בת 40) והרופא המליץ לי לעשות ניתוח לתיקון עם רשת קדמית. הוא ציין כי זה לא בהכרח בהרדמה רגילה. אשמח לדעת במה זה תלוי ובאיזה שלב מחליטים אם לבצע הרדמה מלאה או לא. כמו כן זו שיטה חדשה יחסית, האם היא מומלצת לדעתך (ביחס לניתוחים מסוגים שונים ) ומה היתרונות/ חסרונות של שאר הפרוצדורות. תודה מראש

עדי שלום, בנוגע להרדמה - אם הניתוח מבוצע בגישה וגינלית (דרך הנרתיק) ניתן לבצעו בהרדמה מלאה או בהרדמה אזורית (ע"י זריקה בגב, דומה לאפידורל). למנתח זה לא משנה וההחלטה בד"כ מתקבלת בשיתוף הרופא המרדים תוך התחשבות בהעדפתה של המטופלת. מרבית הניתוחים מבוצעים בהרדמה כללית אבל כאמור אין בכך הכרח. בנוגע לרשת - לפני כשנה אסר ה-FDA על חברות מסחריות בתחום לשווק רשתות לתיקון צניחה שנועדו להשמה דרך הנרתיק. זאת לאור דיווחים על סיבוכים ספיציפיים ששכיחותם גבוהה יותר בשיטה זו. פרקטית, מאז השימוש ברשתות אלה פחת בצורה דרמתית בכל העולם. כלל זה נכון גם למתרחש בארץ ועל פי ההמלצות המקובלות כיום (כולל בנייר העמדה של האיגוד הישראלי לגינקולוגיה) ההמלצה ככלל היא להימנע משימוש ברשת דרך הנרתיק למעט במקרים מאד מאד ספיציפיים ולאחר דיון נרחב עם האשה בנוגע ליתרונות מול חסרונות, סיכונים רלוונטיים ואפשרויות חלופיות כגון ניתוח בגישה וגינלית ללא רשת או ניתוח בגישה לפרוסקופית (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן). כיוון שיש בידנו מגוון גדול של אפשרויות טיפול וגישות ניתוחיות שלא מצריכות השמת רשת דרך הנרתיק, נראה לי שעקרונית נכון להעדיף את אחת הגישות האחרות, בפרט באשה צעירה בת 40. כמובן שכל הנאמר הוא כללי ועקרוני אבל רק לאחר בדיקתך ניתן לייעץ באופן ספיציפי לגבי הפתרון המתאים ביותר עבורך. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

22/07/2020 | 08:20 | מאת: batya

שלום אובחנתי עם צניחת שלפוחית בדרגה 2 -3 , התחלתי טיפול פיזיותרפיסטי. רציתי לדעת האם בכלל לטיפול פיזיותרפיסטי יש יעילות גבוהה במצבי הנוכחי? או שכדאי כבר לשקול ניתוח ורק לאחריו שיקום? ומהם אחוזי ההצלחה של טיפול פיזיותרפיסטי במצב כזה? תודה רבה!

בתיה שלום, כשמדובר בצניחה בדרגה מתקדמת, אין לצפות שחיזוק שרירי רצפת האגן כטיפול יחיד יוכל להשיב את אברי האגן לעמדה אנטומית תקינה. במצבים אלו, ובהנחה שהאשה חשה בתסמיני הצניחה (בעיקר בלט בנרתיק) ניתן לשקול טיפול באמצעות תומכן נרתיקי ('פסרי') או ניתוח משקם שלאחריו בהחלט יש מקום לטיפול משלים בפיזיותרפיה אורוגניטלית. כיום עומדות לרשותנו אפשרויות כירורגיות רבות המקנות תוצאה טובה מבחינת הטיפול בצניחה ומאפשרות להתאים את הגישה הניתוחית (בין אם וגינלית, לפרוסקופית או רובוטית) למצב הקליני שהמטופלת הספיציפית מציגה ולהעדפותיה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

שלום, יש לי בעיה במתן שתן עד הסוף, גם כשאני מסיימת אני מרגישה שיש עוד להוציא, וגם מלא פעמים חוזרת לשירותים מיד אחרי שיוצאת, מה יכולה להיות הבעיה? האם מדובר ברצפת אגן חלשה? מעולם לא ילדתי. האם תרגילי קיגל יכולים לעזור?

אור שלום, יתכנו סיבות רבות לריקון בלתי מלא של שלפוחית השתן לרבות סיבות חסימתיות או תת-פעילות של שריר הדטרוזור שבמעטפת השלפוחית. כמו כן, לא נדיר שתכיפות במתן השתן (תחושת צורך לתת שתן לעיתים קרובות) מתפרש בטעות כריקון בלתי מלא. מומלץ לפנות להערכה ע"י אורוגינקולוג/ית לצורך הערכה, מדידת שארית לאחר התרוקנות ושקילת הצורך בבדיקת אורודינמיקה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

19/07/2020 | 12:58 | מאת: חנה

שלום רב, אני בת 65. מאובחנת בצניחה של רחם בדרגה 3 ושלפוחית ברמה 3+ .חיה עם זה כבר מספר שנים בשלום ללא התקדמות משמעותית. מפחדת מניתוח. לאחרונה יש קצת שינויים במתן שתן ופניתי לייעוץ פרטי של אורוגניקולוג ,מנתח בכיר שהמליץ ניתוח כריתת רחם לדנית ותיקון דפנות הנרתיק והרמת שלפוחית השתן עם או ללא רשת ,החלטה בזמן הניתוח. הוסברו הסיבוכים האפשריים בשימוש ברשת. כאמור, המלצה על ניתוח בגישה נרתיקית. לאחר קריאה מרובה על שיטת הניתוח והרשתות גיליתי ששימוש ברשתות בניתוח נרתיקי לא מומלץ ויוצר בעיות. פניתי לחוות דעת שנייה של רופאה בכירה שגם היא מנתחת שאבחנה גם כן צניחה בדרגה 3 והמליצה גם ניתוח בשיטה נרתיקית אבל ללא כריתת רחם בגלל הסיכון המוגבר לצניחת מעיים או אברים אחרים למקום הרחם,. הסבירה שהרחם מחזק את מבנה רצפת האגן ולא צריך למהר להוציא והניתוח קל יותר להתאוששות. אבל גם היא המליצה על שימוש ברשת להרמת הצניחה בשיטה נרתיקית. עכשיו אני קצת מבולבלת.- אם ההמלצה היא ששימוש ברשתות יעיל יותר בשיטה לפרוסקופית ויוצר בעיה בשיטה נרתיקית, למה ממליצים זאת?? - אם אפשר להשאיר רחם (כמובן שאם הרחם בריא), וההחלמה אף מהירה יותר עם פחות סיבוכים, מדוע ממהרים להמליץ לכרות?? - האם באמת כריתת רחם מגבירה סיכון לצניחה חוזרת וסיבוכים נוספים?? אני מתקשה לקבל החלטה ואשמח אם תעזור לי לעשות סדר בכך שתביע דעתך לא כהמלצה כמובן. כמו כן קראתי בפורום שאתה מנהל .יש הרבה נשים שעברו ניתוחים כאלו והצניחה חזרה די מהר או שהיו סיבוכים רבים עם רשתות וגם בלי. זה מאוד מפחיד אותי . הייתי רוצה לעשות את הניתוח עם הסיכוי הטוב ביותר לכך שיחזיק מעמד לשנים רבות ובכמה שפחות סיבוכים. - איזו מההמלצות טובה יותר לדעתך או שאולי להתעקש על שיטה אחרת...אני קצת מבולבלת . אשמח לחוות דעתך. תודה

חנה שלום, בחודש אפריל 2019 אסר איגוד המזון והתרופות האמריקאי על חברות מסחריות למוצרים רפואיים להמשיך בשיווק רשתות לניתוחי תיקון צניחה המבוצעים בגישה וגינלית. זאת לאור דיווחים על שיעור סיבוכים גבוה יותר בטכניקה זו בהשוואה לשיטות ניתוח אחרות. לעומת זאת ה-FDA ציין כי ניתן ובטוח להמשיך להשתמש ברשת המושתלת בניתוח דרך דופן הבטן (לפרוסקופיה או רובוט). כלומר - לאור זאת כיום אנחנו נמנעים משימוש ברשת דרך הנרתיק. במידה שבכ"ז מעוניינים לבצע את הניתוח בגישה וגינלית, ניתן לבצעו תוך שימוש בתפרים בלבד אך לא ברשת. זו ההמלצה המקובלת בעולם ובארץ למעט מקרים מאד חריגים בהם ניתן לאחר דיון מפורט עם המטופלת ובמצבים קליניים מאד ספיציפיים להשתמש ברשת וגינלית על אף אזהרת ה-FDA. לפיכך, במידה שמדובר בצניחה בדרגה מתקדמת ומעוניינים להנות מיתרונות הרשת הכירורגית אז ניתן ומומלץ לבצע את הניתוח בלפרוסקופיה רגילה או בלפרוסקופיה באמצעות הרובוט (דה'וינצ'י) ובמידה שהצניחה בדרגה פחות מתקדמת ומעוניינים להימנע משימוש ברשת, ניתן לנתח בגישה וגינלית תוך שימוש ברקמות הטבעיות ובתפרים. בנוגע לשימוש הרחם לעומת כריתת הרחם, אכן אין הכרח לכרות את הרחם על מנת לתקן את הצניחה. באשה שמעוניינת בשימור הרחם יש בידנו דרכים טובות להשיב את הרחם לעמדה תקינה. אצרף לעיונך קישורית לנייר העמדה מטעם האיגוד הישראלי לגינקולוגיה אשר מתייחס לאפשרויות השונות כולל לסוגיית הרשת. יש להעתיק את הקישור לשורת הכתובת בדפדפן האינטרנט. https://cdn.mednet.co.il/2020/04/Ne147_EvereiAgan.pdf בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן.

תודה רבה על תשובה מהירה אך עדיין לא הבנתי כמה עניינים : 1- האם כריתת רחם אכן מגדילה סיכון עתידי לצניחת איברים אחרים כמו מעיים וכו' כי אם כן, זהו שיקול שצריך לחשוב עליו.(בגיל 65 אין לי בעיה רגשית להוציא רחם אם הדבר הכרחי, יעזור ולא יזיק.) 2-האם דרגת צניחה 3+ נחשבת מתקדמת מדי כדי לשמר רחם ולעשות תיקון בגישה וגינאלית ללא רשת ועם תוצאות טובות לתווך ארוך? או שבמקרה זה מומלצת השיטה הרובוטית. ( האם בכלל אפשר לבקש להינתח בעזרת רובוט או שזו החלטת הרופא?) 3- באיזו גישה ההתאוששות מהירה יותר ועם פחות סיבוכים אפשריים ? קראתי את דף העמדה בקישור ששלחת לי אבל אשמח בכל זאת להסבר פשוט יותר.(יש במאמר הרבה מונחים רפואיים..) . אני חוששת מאוד ממה שיקרה אחרי הניתוח וחייבת להגיע להחלטה בקרוב. המון תודה. 9

16/07/2020 | 23:10 | מאת: שושי

שלום רב, בת 30. אני כבר שנים חושבת שיש לי אנדומטריוזיס אבל עדיין לא נבדקתי לעומק לזה. אני סובלת מכאבי מחזור קשים מאוד- כאבי רגליים, גב תחתון, הקאות, שלשולים ועוד. אני לא מקבלת כל חודש ווסת בגלל פרולקטינמיה.. אני אמורה לקחת קבותרים לסדר את זה אבל באמת שטוב לי בלי מחזור... עם מחזור אני ממש סובלת... לא יודעת אם זה טוב או לא, רק לפני מעקב האנדוקרינולוג שהוא כל שלושה חודשים אני לוקחת את הכדורים ואז הפרולקטין יורד ואני מקבלת מחזור. אני יודעת שזה לא אידיאלי אבל המחזורים באמת קשים לי. רציתי לשאול האם לדעתך מה שאני מתארת קשור לאנדומטריוזיס? ובנוסף, ברצוני לשאול האם יש קשר בין אנשומטריוזיס לקרישיות יתר? אני שואלת כי עשיתי MRI ראש לפני כחודש והתגלו שם מיקרואנגיופתיים ועכשיו עושים בדיות המטולוגיות מקיפות כדי לשלול קרישיות יתר.. וגם- איך נעשית בדיקה ל virgo? עוד חודשיים אני מתחתנת ואהיה פעילה מינית- האם לדחות את הבירור לאחרי החתונה או שאפשר לבדוק בתור בתולה? תודה רבה

שושי שלום, ראשית מזל טוב לנישואיך הקרבים! תסמינים כפי שאת מתארת בהחלט מעלים חשד לאנדומטריוזיס וכדאי להיוועץ עם מומחה בתחום זה. אנדומטריוזיס אינו נחשב כגורם לקרישיות יתר. לגבי בדיקה גינקולוגית, נשמע לי שסביר להמתין חודשיים ולהיבדק בדיקה מלאה ומקיפה שכעת בהיותך בתולה לא ממש ניתן לבצע. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

14/07/2020 | 06:36 | מאת: לורן

היי, בהריון שבוע 26, לידה קודמת הסתיימה עם קרע דרגה 3 ששכחו לרשום בתיק ולכן לא נבדק/טופל עד כה. כעת, 3 שנים אחרי, עברתי הערכה של הקרע כשאני בהריון (בדיקת מונומטריה וטרוס). בתוצאות בדיקת טרוס- סוגר פנימי שלם. סוגר חיצוני שלם עם חפיפה בין הקצוות בשעה 12- תוצאה צפויה לאחר תיקון קרע. במונומטריה- לחץ יזום תקין בעוצמתו אך משך הכיווץ קצר, הדוגמה הרפיה אנלית קלה בנסיון דפקציה לחץ מנוחה תקין , rair קיים. מבחינת תסמינים- מיד אחרי הלידה היה לי קושי להתאפק לקקי והרגשתי דחיפות מיידית, מעולם לא ברח לי קקי. גזים קצת ברחו. היום אני לא מרגישה השפעה כלל. הרופאה שבדקה הסבירה לי שזה אומר שהקרע היה במינימום 3a . מה זה אומר לגבי הלידה הקרובה ובכללי? במצב הזה אני חייבת קיסרי או שאוכל ללדת רגיל? תודה רבה

לורן שלום, החשש לאחר קרע שמערב את סוגרי פי הטבעת הוא מהישנות קרע כזה בלידה וגינלית נוספת כיוון שתיאורטית האיזור כבר מוחלש וצלקת לעולם אינה בעלת אותן תכונות כמו רקמת השריר המקורית. מכאן היד היחסית קלה על ההדק לגבי המלצה לניתוח קיסרי אלקטיבי. ולאחר שזה נאמר, באשה ללא תסמינים כלל (לא דחיפות, לא בריחת צואה או גזים) ובדיקות עזר מושלמות שמראות כי הסוגרים (פנימי וחיצוני) שלמים והלחצים שהשריר מייצר הינם תקינים ולמשך זמן תקין, במקרים אלה ניתן לשקול לידה וגינלית נוספת. כמובן שמאד תלוי גם הפרופיל של האשה עצמה ורצונותיה. לאשה בת 25 עם חלום ללדת 5 ילדים המשמעות של ניתוח קיסרי אלקטיבי שונה בתכלית מאשה בת 29 שכל שאיפתה היא לעוד ילד אחד. וכו'. כל הפרמטרים הללו צריכים כמובן להילקח בחשבון. בהצלחה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תיקון טעות - בדוגמה השנייה הכוונה לאשה בת 39

12/07/2020 | 20:58 | מאת: חיה ג

הי! רציתי לדעת מה קורה אם מתאמצים ומרימים משאות כבדים לאחר ניתוח? זה חשוב לי לדעת. אני אחרי 3 ניתוחים בשחלה. תודה

חיה שלום, תלוי באיזה ניתוח מדובר. ניתוח בשחלה בד"כ אינו קשור במאמץ והרמת משאות, פרט לכך שכמו לאחר כל ניתוח נדרשת תקופת החלמה לגוף שבמהלכה יתכנו כאבים או אי נוחות בבטן התחתונה וחולשה מסויימת. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

13/07/2020 | 19:20 | מאת: חיה ג

כהמשך לשאלה הקודמת- בשחרור נתנו לי הוראות לא להתאמץ ולא להרים משאות במשך 6 שבועות לאחר 2 ניתוחים לפרוסקופיים בשחלה להוצאת ציסטה גדולה מאוד ולעצירת דימום- באותו יום. רציתי לדעת עד כמה זה הכרחי ומה נגרם מאי שמירה על ההוראות. תודה

ככל הנראה הסיבה להנחיה היא גם על מנת למנוע ממך כאב ואי נוחות העלולים להיות תוצאה של פעילות מאומצת זמן קצר לאחר הניתוחים וכן חשש מהתחדשות הדימום בחלל הבטן שעלול להוביל למצב מסוכן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

01/07/2020 | 19:04 | מאת: גל

שלום ד"ר לפני כשלושה שבועות התחלתי להרגיש שיש לי יותר פיפי אך לא יחסתי לזה יותר מידי חשיבות,לא היו כאבים או צריבות, ומעולם לא היתה לי דלקת בשתן (בת 30+2) שבוע לאחר מכן כבר התחלתי ממש לסבול מהרגשה של פיפי ישר אחרי אני מסיימת,כאילו יש עוד טיפות שתקועות ואני לא מצליחה להוציא ודחיפות ותכיפות בשתן,עם טיפה טיפה צריבה לא רצינית, הלכתי לביקור רופא שם עשיתי בדיקת סטיק שיצאה עפ ליקוציטים 500, הרופא נתן לי ציפרודקס 500 וסידורל, היתה הקלה ליום יומיים כנראה עקב הסידורל, אך כל התחושות חזרו,לא הספקתי לעשות תרבית כי אמרו לי לא לעשות עם השפעת אנטיביוטיקה,הייתי שוב אצל הרופא שנתן לי את האנטיביוטיקה באבקה החד פעמית, אתמול לקחתי בלילה וכרגע עדיין שום הבדל, סידורל מקל ממש מעט, הפיפי יוצא לעיתים בזרם נורמלי אך לרוב יש לי כל פעם רק קצת,זרם חלש והרגשה שיש לי כל הזמן פיפי ושתמיד נשארת לי טיפה איך שאני מסיימת..מה עלי לעשות?

גל שלום, לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי מומלץ להמתין מספר ימים ואז לבצע בדיקת שתן לכללית + תרבית ובדיקת שתן ל-STD. במידה שהתוצאה מצביעה על זיהום חיידקי רופא המשפחה יוכל לרשום לך טיפול אנטיביוטי. במידה שהבדיקות תצאנה תקינות, מומלץ לפנות לייעוץ רופא אורולוג או אורוגינקולוג (רופא נשים המטפל בבעיות מתחום רצפת האגן). בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

01/07/2020 | 18:18 | מאת: לושה

שלום ילדתי לפני שנתיים וחצי ומאז מרגישה בעת ריצה קפיצות או אינפאקט כלשהו ,אפילו עם מכה בישבן מרגישה שמשהו זז לי בבטן התחתונה. הגינקולוג שלי אומר שהכל תקין שם. וגם חוות דעת שנייה אמרה לי אותו דבר.הלכתי לפרוקטולוג אפילו כי הדבר מורגש לי בגשר שהן הקרטון לאזור המין, באזור הנקבים אם אני כותבת נכון. בדק אותי וכשהגיע למקום ש"זז הדבר" הוא טען שזה השלפוחית שלי. הכל מקרה טופלתי על-ידי מומחית לרצפת האגן וזה עזר לי בהתחלה ....החלטתי להסתכל מול מראה על פתח הנרתיק שלי ונרחדתי לגלות שהיה משהו שבכל פעם יצרתי שם לחץ כמו משכיבה לישיבה,לישיבה, הופיע גבר יכול עם חור קטן באמצע שיוצא ,זה ממש דוחה אותי להסתכל וגם לדבר על זה אבל מפחיד אותי כי מעולם לא היה לי את זה.מה זה יכול להיות לדעתך? כשאני חושבת על זה נראה לי שזה אזורמתן שתן והחור שלו לא קטן כמו פעם. מלחיץ

שלום רב, לפי התיאור נשמע שמדובר בצניחת הרחם והאיבר שאת רואה מתקרב אל הפתח הוא ככל הנראה צוואר הרחם. ממליץ לפנות לבדיקה ע"י רופא מומחה באורוגינקולוגיה ורצפת האגן כדי לאבחן באופן מדוייק ולהציע טיפול. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

09/06/2020 | 18:20 | מאת: דנה

שלום. אני 8 וחצי חודשים לאחר לידה(ואקום) ו4 וחצי חודשים לאחר לפרוסקופיה בה הוצאה ציסטה דרמואידית ( מהלך תקין) מניקה ממש מעט וטרם קיבלתי מחזור. קצת דןאגת מזה. ברצוני להכנס בקרוב שוב להריון. אני בוודאות לא מבייצת.

דנה שלום, יתכן שכל עוד את מניקה (גם אם לא הנקה מלאה) הביוץ לא יחזור. הדרך לדעת היא רק לאחר שתסיימי להניק בכלל ואז להמתין לווסת (בד"כ מופיע תוך חודש- חודשיים). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

שלום, בשבוע 21. הופנתי לעשות אולטרסאונד טרנסרקטלי ומונומטריה של האנוס לאור קרע דרגה 3 בלידה קודמת. נמסר לי שכל בדיקה מחייבת בין 2-3 חוקנים כהכנה לקראת הבדיקה. הבדיקות יבוצעו בימים שונים, כלומר אצטרך לעשות את זה פעמיים. כרגע יש לי רק תור לאולטרסאונד טרנסרקטלי (נעשים 2 חוקנים בחצי שעה) וזה יהיה בשבוע 22 להריון. האם זה בסדר לעשות כזו כמות של חוקנים או שזה עלול להוביל לצירים או לידה? מה אפשר לעשות? אני ממש בלחץ...

שלום שני, ככלל היה עדיף לבצע את הבירור לפני ההריון הנוכחי מאשר במהלכו. בנוסף, שבוע 22 הינו בעייתי כיוון שמתקרב לגבול החיות (24 שב') ועדיף לבצע הליכים פולשניים אם כבר בשבוע מתקדם יותר (סביב 32), אז הנזק הפוטנציאלי במקרה של לידה מוקדמת קטן יותר באופן יחסי. יחד עם זאת הבדיקות לכשעצמן אינן נחשבות ככאלו המעלות את הסיכון ללידה מוקדמת ככל הידוע. לגבי האולטרהסאונד ניתן לחילופין כיוון שאת בהריון לבצע אולטרהסאונד טרנס-פרינאלי כלומר חיצוני. בדיקה כזו אינה מצריכה חוקן כלל ויכולה לתת אינפורמציה סה"כ טובה על שלמות סוגרי פי הטבעת. הבדיקה מבוצעת בחלק מיחידות האולטרהסאונד הגינקולוגי (לדוגמא בשיבא). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

לצערי לא נאמר לי להיבדק אחרי הלידה ולכן לא ידעתי בכלל שיש בעיה... אם אני אבצע רק את האולטרסאונד הפרינאלי בלבד זה יוכל לתת לי תמונה מספיק אמינה על המצב? ושאלה נוספת- אם ימצא בבדיקה הפרינאלית שיש פגיעה כלשהי, האם על סמך בדיקה זו ניתן להחליט/לאשר ניתוח קיסרי או שבכל מקרה אצטרך לבצע אחר כך את המונומטריה והtrus כדי לאשר ממצאים? תודה על העזרה שלך

06/06/2020 | 11:42 | מאת: יוכי

שלום רב אני סובלת משלפוחית רגיזה עברתי ב2005 ניתוח להרמת שלפוחית -TVt כאשר אני מתרוקנת מרגישה כמה שניות את השלפוחית . אורו גינקולוג יעץ לי לעבור ציסטקופיה על מנת לראות האם לא חדר רשת למערכת השתן . אני מפחדת מאד מתופעות לוואי והבדיקה -ואם באמת חדר משהוא אאלץ לעשות ניתוח..... האם זה חובה לעבור את הבדיקה הזו או לקחת כדורים תודה תמיד יוכי

יוכי שלום, ציסטוסקופיה אבחנתית היא בדיקה בה מוחדר סיב אופטי מבעד לצינורית השופכה לצורך הסתכלות ישירה אל תוך שלפוחית השתן. זו בדיקה קצרה (אורכת דקות ספורות) ובד"כ אינה כואבת ואין סיבה לחשוש. החדרת הסיב האופטי כרוכה באי נוחות קלה ולצורך כך משתמשים בג'ל מאלחש מקומי בעת ההחדרה. במידה שעולה חשש להימצאות גוף זר בשלפוחית השתן כגון רשת או סרט כדאי לעבור את הבדיקה כדי להפיק את המידע הנחוץ ולאפשר טיפול בבעייה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

04/06/2020 | 20:11 | מאת: ספיר

פני חודש התחלתי להרגיש לחץ ותכיפות בשלפוחית השתן , עשיתי בדיקת שתן והתגלה שיש לי דלקת , לקחתי אנטיביוטיקה זינט והדלקת עברה אבל אחרי שבוע שוב התחלתי להרגיש לחץ וכל שניה הרגשה שיש לי פיפי . עשיתי שוב בדיקות שתן והכל יצא תקין עשיתי גם אולטרסאונד ויצא תקין וגם בדיקות שתן למחלות מין ויצא תקין נתנו לי לקחת ג׳ל ויגונומול כל יום וזה די עזר אבל עכשיו הפסקתי עם הג׳ל ושוב כואב לי אני מרגישה כל הזמן לחץ וכל הזמן תחושה שאני חייבת לשירותים שהשלפוחית שלי לא מתרוקנת עד הסוף מה זה יכול להיות?

ספיר שלום, לעיתים לוקח קצת זמן עד שהתהליך הדלקתי חולף גם אם החיידק הוכחד לחלוטין בעקבות הטיפול האנטיביוטי. וישנן גם סיבות אחרות העלולות תגרום לתסמינים כמו תכיפות במתן השתן. מציע להשלים גם בדיקת אולטרהסאונד של דרכי השתן. תופעה שכיחה נוספת הגורמת לתסמינים דומים מכונה 'שלפוחית עם פעילות יתר' או כפי שכונתה בעבר 'שלפוחית רגיזה', וישנן אפשרויות נוספות. במידה שהתסמינים לא יחלפו תוך השבועות הקרובים ממליץ להיוועץ ברופא מתחום האורוגינקולוגיה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

02/06/2020 | 16:34 | מאת: טובה

שלום רב אני בת 79 יש לי צניחה של שלפוחית השתן,בעבר השתמשתי בפסארי שהוצאתי אותו בלילה(לא כ"כ נוח.)לפני שנה עשיתי ניתוח קולופורפי קידמי ואחורי שלא עזר.אני צריכה לעשות שוב ניתוח ומפחדת. האם יש פסארי שלא צריכים להוציא כל לילה.ויכול לעזור אשמח לתגובה טובה

מרבית סוגי הפסרי (חוץ מקובייה) ניתן להשאיר מס' ימים ולהוציא לרחצה פעם - פעמיים בשבוע. ישנם גם מקרים כאשר המטופלת אינה מסוגלת לטפל בפסרי בעצמה, בהם משאירים אותו במקומו אפילו מס' חודשים והטיפול נעשה ע"י אחות / רופא במרפאה. עם זאת במידה שהשימוש בפסרי אינו נח לך לא הייתי שולל גם את האפשרות לתיקון ניתוחי בהתאם לדרגת הצניחה ולמדורים המעורבים בה. הגיל לכשעצמו אינו מהווה סיבה לשלול ניתוח, כתלות כמובן במצבך הבריאותי. כך או כך נחוצה הערכה קלינית במטרה להבין מדוע שנה לאחר הניתוח שעברת שוב את סובלת מצניחה (זה לא אמור להיות המצב). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן.

שלום רב, לפני חודש עברתי לפרוסקופיה לצניחת שלפוחית השתן, הוצאת רחם שחלות וחצוצרות. איך משמרים את המצב כדי שהצניחה לא תחזור. כתבת באחת מתשובותיך שרצוי לא להרים משא מעל 5 ק"ג כחודש לאחר הניתוח. מה לגבי ההמשך? מה לגבי פילאטיס? הליכות?

שני שלום, ככלל המטרה בכירורגיה משקמת לרצפת האגן היא להשיב לך את איכות החיים ולאפשר לך להמשיך בפעילויות שאת רגילה ואוהבת לעשות. אם נאסור עליך לעשות כל פעולה מאומצת נחטא למטרה. עניינית - כמובן שנחוצה ביקורת לאחר הניתוח ואם הכל נראה תקין ניתן לשוב לפעילות רגילה. מומלץ להימנע מהפעלה אגרסיבית של שרירי הבטן אשר מעלה מאד את הלחץ התוך-בטני. כלומר - ספורט כן, הליכה, שחייה, פילטיס, אירובי אפשר ורצוי. דחיקת משקולות פחות, כפיפות בטן במידה מתונה. ובכל מקרה אם את הולכת לחדר כושר כדאי ליידע את הצוות שעברת ניתוח ואיזה סוג על מנת שיוכלו להנחות אותך ספיציפית ממה כדאי להימנע. וגם, לעיתים קרובות אני נוהג להמליץ על פיזיותרפיה לרצפת האגן כהשלמה לטיפול הניתוחי כי דוווקא כעת, לאחר שהאנטומיה שבה למצב תקין זה זמן טוב ללמוד כיצד לעבוד נכון עם שרירי רצפת האגן ובאופן כזה לעזור לשימור תוצאות הניתוח לשנים ארוכות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

30/05/2020 | 11:52 | מאת: תמרה

שלום רב בגיל 64, עברתי ניתוח בעקבות בריחת שתן, צניחת הנרתיק והרקטום בשלב 2, הרחם נשאר וחוזק. לאחר כשנה התברר ששוב יש לי צניחה באותו שלב, אך ללא בריחת שתן. לאחרונה התברר שיש לי טחורים, אם כי אינני מרגישה או סובלת מזה. היום אני בת 67 וכל החיים עוד לפני ושאלתי היא: מה לעשות כעת? האם לעבור ניתוח שני? האם ניתן לשפר את המצב? אשמח לתגובה בברכה תמרה

תמרה שלום, קשה לענות על רגל אחת. חשוב שתעברי הערכה יסודית על מנת להבין מהם המדורים שמעורבים כרגע בצניחה ובאיזו מידת חומרה. כמובן שקיימת גם האפשרות לטיפול ללא ניתוח ע"י תומכן (פסרי) נרתיקי. יחד עם זה במצבים כאלה כדאי לשקול ניתוח בגישה שונה מזו שבוצעה (לדוגמה אם הניתוח המקורי בוצע בגישה נרתיקית יתכן שהפעם יהיה נכון לבצע תיקון בלפרוסקופיה - דרך פתחים קטנים בדופן הבטן). בקיצור בשלב ראשון נחוצה הערכה טובה של המצב ובהתאם לכך לתכנן את הפתרון המיטבי יחד איתך ותוך התחשבות בהעדפותיך. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

27/05/2020 | 09:09 | מאת: אירית2

היי אודה לך על סדר בדברים... עברתי לידה שנגמרה בקרע דרגה 3b (ככה העריכו ) נתפרתי בחדר ניתוח אני 3 חודשים אחרי עשיתי בדיקת Us רקטלי להלן סיכום ממצאי הבדיקה us רקטלי: פגם בשעות 10-2 במחצית עומק הeas כאשר הIAS שמור. בתעלה שטחית-פגם רחב בEAS בשעות 2-10 וכן בIAS בשעות 9-2 בתעלה בגובה תת עורי-פגם בשעות 11-1 אני עושה פיזיותרפיה לחיזוק אך זה לא ממש מועיל סובלת מבריחת גזים אי יכולת להתפאק לצואה כאבים בעקבות הצלקת שנשארה המצב מאוד פגע בי באורח החיים כל היום בבית ומישתדלת שלא להיות בסביבת אנשים/חברים 3 שאלות: 1. האם הניתוח כשל? כי העריכו לא נכון ביום הניתוח? 2.מה דינו של קרע שכזה? שיחזור? 3.האם יש תקווה כלשהי לשיפור המצב?

אירית שלום, משמעות 3b - קרע המערב מעל 50% מעובי הסוגר החיצוני מבלי לפגוע בסוגר הפנימי. בבדיקת האולטרהסאונד אכן קיימת עדות לפגם ברציפות הסוגר החיצוני באספקט הקדמי (בכיוון הנרתיק ותעלת הלידה). מנגד, באזור השטחי יותר מדובר על פגם נרחב בין השעות 2 ל-10 שאותו קצת קשה לי להבין וכן פגם ברציפות הסוגר הפנימי שאינה עולה בקנה אחד עם הגדרת הקרע כ-3b. ממליץ לפנות לרופא מתחום האורוגינקולוגיה או הכירורגיה של המעי הגס והרקטום (פרוקטולוג) לבדיקה יחד עם ממצאי דו"ח האולטרהסאונד כדי להבין טוב יותר את הפעארים הללו. בנוסף ממליץ לפנות לייעוץ דיאטנית בנוגע לריבוי גזים. ישנם פתרונות נוספים וכיום לא במהרה הולכים לניתוח חוזר אלא אם אין ברירה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

24/05/2020 | 08:30 | מאת: אביבית

אני בת 42 לאחר 3 קיסריים. שאלה א : האם לאחר ניתוח של חיזוק רצפת האגן עם רשת שבוצע לפני כשנה תתכן תופעה של כאבים ביחסי מין ויום לאחר מכן?אציין שעשיתי תרבית ועוד ..ויצא תקין מלבד קנדידה. שאלה ב : איזו בדיקה מאבחנת נישה קיסרית והאם פעולת אבלציה מטפלת בבעיה זו? תודה

אביבית שלום, כאב ביחסי מין עלול להופיע לעיתים לאחר ניתוח לשיקום רצפת האגן ע"י רשת, בייחוד אם הניתוח (השמת הרשת) בוצע דרך הנרתיק (לעומת ניתוח המבוצע בלפרוסקופיה דרך דופן הבטן). במצבים אלה פיזיותרפיה (מנואלית) עשוייה להועיל ולעיתים יש צורך בהתערבות כירורגית לשם הסרה של חלק הרשת הגורם לכאב. בנוגע לנישה לאחר ניתוח קיסרי - עפ"ר מזוהה בבדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי במכון ייעודי (בניגוד לאולטרהסאונד שמבצע הרופא המטפל במרפאה) או בהסטרוסקופיה. שיטה אחת לטיפול בנישה היא באמצעות צריבה בהסטרוסקופיה (מתוך הרחם) ושיטה אחרת היא בלפרוסקופיה (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) או בעזרת הרובוט הכירורגי בה מבצעים הסרה של הנישה וקירוב ותפירה מחדש של שולי דופן הרחם התקינים זה לזה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה לרצפת האגן

21/05/2020 | 19:30 | מאת: ליאור

הי,האם אנדומטריוזיס יכול להתבטא בכאבי בטן וגושים שניתנים למישוש באזור הבטן התחתונה והפופיק, גם בתקופה שאין מחזור או ביוץ?

ליאור שלום, אין זה שכיח שאנדומטריוזיס יתבטא בגושים שניתן למשש דרך דופן הבטן אך כמובן שלא ניתן לשלול זאת באופן מוחלט מבלי להשלים בדיקה גופנית ולעיתים בדיקות עזר כגון הדמייה של הבטן. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה לרצפת האגן