נגישות
נגישות

פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

ברוכות הבאות. פורום זה נועד לתת מענה לשאלותיכן בנושאים הקשורים לכירורגיה הגניקולוגית בתחום רצפת האגן, למגוון רחב של בעיות הכוללות צניחת רחם ונרתיק, איבוד שתן ו/או צואה, כאב כרוני בנרתיק ובשלפוחית השתן, סעיפי השופכה (דיברטיקולה), פיסטולות אגניות ועוד.

המענה הכירורגי כולל ניתוחים לפרוסקופיים מתקדמים (מבוצעים דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) וניתוחים בגישה נרתיקית עם וללא שימוש ברשתות ובמתלים.

זה המקום לשאול על ניתוחים הכוללים כריתת הרחם לעומת ניתוחים משמרי רחם ואף ניתוחים אסתטיים באברי המין החיצוניים. אשמח לענות גם לגבי מכלול הפתרונות הלא ניתוחיים לבעיות בתפקוד רצפת האגן לרבות טיפולים התנהגותיים, תרופתיים וטיפול באמצעות התקן נרתיקי (פסרי). אני מאחל לכן גלישה מהנה.

(ד"ר בני פיינר)
964 הודעות
922 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

23/07/2019 | 02:07 | מאת: פירה

תודה על תשובה. מבררת עבור גברת בת 62 שנאמר לה לבצע נתוח ואין הסכמה מדובר בצניחה מלאה קדמי דרגה 4 ועקב צניחה לא יכולה לשבת, יש שפשוף שגרם לפצעים מדממים בצוואר רחם ופעמיים במהלך 7 חודשים מאז גילוי הבעיה היו דלקות שתן בפעם ראשוה היה דלקת קשה שלא הייתה מצליחה לקום עקב כאבים וקבלה במיון דחוף תרופה ובבדיקה מצאו גם דם בשתן שהומלץ לבצע ציסתוקופיה ואחרי 6 חודשחם עוד פעם היה דלקת שתן . מה היא סכנה רפואי במצב כזה שיכול להחמיר שמצדיק לעשות נתוחה ואיזה אחוז סכנה בריאותי קיים להישאר ללא נתוח? האם על רקע צניחת אברי אגן ישנם דלקת שתן והאם זה גורם לאגן כליה מורחב? נאמר שפצעים שישנם עקב חיכוך יכולים לגרום לסרטן האם סכוי לזה גבוה במצב רפואי מסוג זה? האם בכדור הארץ אין טיפול במצב רפואי מסוג זה כפי שמוכר לכם כרופא כי לרופאים מעולם אחר יש ידע וטיפול שיכול לעזור לה להקל על מצבה ואמרו לי רופאים מעולם אחר שהמצב יכול להביא לפגיעה בשלפוחית שתן ולנתוח ושגם לא לכולם יש נסיון ופה רופאים לא יודעים לענות שאלות ששאלתי.

21/07/2019 | 11:34 | מאת: דנה

לפני כשבועיים עברתי ניתוח רובוטי לכריתת רחם כולל הוצאת לימפות מהאגן כמה ימים לאחר הניתוח התחילו לי הפרשות מימיות רבות מהנרתיק הרופאים אמרו לי שכתוצאה מהוצאת לימפות יש הצטברות נוזלים ובדרך סאת הם יוצאים.זה עדיין לא פסק יש לזה גם קצת ריח לא נעים אבל ההפרשות הן שקופות.האם מסוכן?מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, הפורום עוסק בבעיות מתחום האורוגינקולוגיה ורצפת האגן ולא בתחום הגינקולוגיה האונקולוגית. מציע להפנות את שאלתך לפורום מתאים בנושא או לפנות לבדיקה במסגרת בה נותחת. בברכה

21/07/2019 | 10:09 | מאת: מאיר

האם אם יש לי בעיות ברצפת האגן ,יש קשר בין זה לבין קושי הפוריות לעשות ילדים ?

מאיר שלום, הפורום עוסק בבעיות ברצפת האגן בקרב נשים ולא בנושא פיריון הגבר בברכה

17/07/2019 | 23:56 | מאת: אנונימי

שלום רב, בת 62, צריכה לעבור ניתוח בעוד כחודשיים של תיקון צניחת שלפוחית השתן וצניחה של הנרתיק. האם ייתכן כי הבטן התנפחה מעט בתקופה הזו בזמן צניחת השלפוחית? (קשה לי להבחין האם באמת מדובר בשינוי כלשהו)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין זה שכיח כי צניחת אברי האגן תגרום לנפיחות בטנית. במקרה שתחושתך כי הבטן נפוחה מאשר בעבר נמשכת כדאי לפנות לרופא המשפחה ולשקול ביצוע בדיקת הדמייה של הבטן. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

17/07/2019 | 13:38 | מאת: אני

שלום .אני בת 30 ובחודש האחרון מרגישה כל פעם התרוקנות חלקית של השלפוחית .. דחף לעשות עוד . למרות שאין . התכיפות של מתן השתן גדולה יותר. והבטן התחתונה. כואבת לי . במקביל לאחרונה נמצא אצלי רקטוצלה. בנוסף לפניי שנתיים ילדתי וסבלתי מדליפת שתן במשך חצי שנה . מה עליי לעשות כרגע. הריקון החלקימאד מפריע לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, את מציגה מספר בעיות הקשורות בתחום רפואת רצפת האגן ומומלץ לפנות לרופא אורוגינקולוג על מנת לעבור הערכה כוללת ולהמליץ על טיפול. בנוגע לתחושת הריקון החלקי יתכן צורך בבדיקת אורודינמיקה שבאפשרותה ניתן לברר את תפקודיה השונים של שלפוחית השתן כולל את שלב ההתרוקנות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

שלום, עברתי ניתוח פיסטולה בעקבות גזים שיצאו לי מהנרתיק (היה לי קרע גדול בלידה). שבועיים וחצי לאחר הניתוח חזרו לי הגזים. האם אצטרך לעבור ניתוח נוסף לדעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

מירב שלום, אם פליטת הגזים מבטאת הישנות הפיסטולה אז יתכן שתוצאת התיקון אינה מושלמת ויתכן צורך בטיפול נוסף. מנגד, לעיתים נשים (בד"כ לאחר לידה) חשות פליטת גזים מהנרתיק ללא קשר לפיסטולה והדבר נובע משינוי במבנה הנרתיק ובכליאת אויר בתוכו אשר משתחרר בתנועה מסויימת או במנח מסויים. במקרה זה אין צורך בפתרון ניתוחי. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

15/07/2019 | 18:21 | מאת: אלינור

שלום. אני בשבוע 31, אחרי 2 לידות וגינלית וקיסרית. לאחרונה הבחנתי בבליטה בפתח הנרתיק, הרופא אמר שמדובר ברירית הנרתיק שיצאה כתוצאה מצניחה, ושאין צורך לטפל בזה עד לאחר הלידה. אני מרגישה לאחרונה שגם ההתרוקנות במתן שתן לא מלאה. שאלתי היא האם באמת צריך לחכות לאחר הלידה? אין צורך בברור יותר מעמיק בשלב זה? והאם זה ישפיע על הלידה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אלינור שלום, בהחלט רצוי לעבור הערכה מסודרת ע"י אורוגינקולוג. במידה שהצניחה אינה מפריעה, מתבלטת מפתח הנרתיק או משתפשפת בפתח וגורמת לאי נוחות, אין הכרח לטפל במהלך ההריון. אחרת ניתן להתאים תומכן נרתיקי (פסרי) שיוכל להקל על התסמינים. מבחינת ההשפעה על הלידה - עפ"ר עצם קיום הצניחה אינו מהווה בעייה מבחינת הלידה, אך הלידה עצמה (בהנחה שלידה נרתיקית) עלולה להחמיר במידה מסויימת את דרגת הצניחה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

לפני שנה עברתי כריתת רחם עקב צניחה. לפני חודשיים עברתי ניתוח רקטוצלה. האם הגבלת נשיאת משא מעבר ל5 קג היא אולטימטיבית. לא מרגישה בעיה להרים משאות. האם ההגבלה נוגעת גם להליכה ספורטיבית.

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, אין מספרים קדושים. הכוונה היא להימנע מהפעלה אגרסיבית של שרירי דופן ובעקיפין הפעלת לחץ גדול על אזור רצפת האגן. אם את חשה שאין לך קושי להרים משא של 8 ק"ג זה בסדר אבל תמיד להפעיל את ההיגיון הבריא. אין הכוונה להפוך אותך לנכה. ולא אמורה להיות בעייה עם הליכה ספורטיבית. בברכה, דר' בני פיינר מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

11/07/2019 | 10:16 | מאת: אני

שלום ד"ר. אני בת 30 .ולאחרונה הייתי בבירור אצל אורוגניקולוג עקב עצירות חסימתית עם צורך בדיגיטציה. בבדיקה עולה כי קיים רקטוצלה קלה. לבטורים מתכווצים 3 מתוך 5. אבל בסןנר לא נצפה רקטוצלה אמיתית. לא כ"כ הצלחתי להבין את העניין הזה... מה צריך לעשות ? זה מפריע לי מאד! ברמה של 8 מתוך 10. מרגישה מוגבלת!מאד. נעזרת רק באצבעות. האם כדאי לעשות ניתוח ? ומה ההבדל בשיטה דרך הבטן או הנרתיק .או רוצים להגיע לתוצאה ארוכת תווך. אודה מאד למענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צאייה חסימתית יכולה להיגרם ע"י רקטוצלה אם כי לא בהכרח. קרה לי בעבר שהופתעתי מכך שלאחר תיקון רקטוצלה שנראה יחסית קל בבדיקה קלינית או בהדמייה, השינוי ביכולת להשלים יציאה היה ניכר ומשמעותי. כמובן שכשהרקטוצלה גדול ובולט קל יותר לנבא את מידת השינוי שיחול בעקבות התיקון אבל כיוון שמדובר בהתערבות סה"כ פשוטה הכרוכה בלא הרבה סיכונים נראה לי שעדיף לעבור את התיקון ולקוות שפעולת המעיים תשתפר בעקבותיו. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה על המענה ! כאשר אתה אומר...שזה פרוצדורה פשוטה הכוונה לגישה דרך הנרתיק ?או לפרסקופיה ? מה מומלץ יותר .. אני בת 30 ...ובעז"ה אני רוצה עוד ללדת...(אסור לי לידה וגינלית...כי עברתי לידה בניתוח קיסרי חתך טי ). וברקע ...אני סובלת מאנדןמטריוזיס מה הגישה הניתוחית המומלצת?

לאור הנתונים החשובים שאת מציינת נראה כי הגישה הנרתיקית מתאימה יותר במקרה שלך ולכך התכוונתי. בברכה, דר' בני פיינר מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

14/07/2019 | 13:11 | מאת: אני

תודה ! אבל לפי מה שראיתי ...עדיף בגישה הלפרסקופית ..לא?ע"מ לזכות בתוצאות ארוכות תווך . יש לציין שהליגה האחרונה היתה מוקדמת שבוע 32. לאורך כל ההריון סבלתי מכבדות גדולה בנרתיק. ואחרי ההריון סבלתי מדליפת שתן .שאחכ הסתדרה... מה לעשות ??בכל זאת עדיף גישה מהנרתיק ?

היתרון בגישה הבטנית (לפרוסקופית / רובוטית) הוא בראש ובראשונה בצניחה במדור האפיקלי (מלשון אפקס) כלומר הרחם ו/או כיפת הנרתיק. בצניחה שעיקרה בדופן הנרתיק האחורי (רקטוצלה) סיכויי ההצלחה בגישה הוגינלית מצויינים ואין יתרון ללפרוסקופיה. כמובן שחשוב לעבור הערכה ע"י אורוגינקולוג טרם הניתוח על מנת לוודא שאין המדובר בצניחה משולבת המערבת בנוסף עוד מדורים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה על המענה !!

אני בת 60 וסובלת מצניחת רחם ושלפוחית השתן בדרגה 4. לאחר שנפגשתי עם שני אורוגניקולוגים בכירים (עם השני לקבלת חוו"ד נוספת) הומלצו לי שתי גישות ניתוחיות שונות לחלוטין ואני בדילמה. הגישה הראשונה שהומלצה לי היא הגישה ה"קלאסית" - וגינלית וכוללת כריתת רחם , קולפורפיה קדמית ואחורית ו- TVT כטיפול מניעתי (כרגע אין לי תלונות על בריחת שתן). שיטה זו הומלצה לי ע"י אורוגניקולוג בכיר וותיק. שיטה שנייה שהומלצה לי ע"י אורוגניקולוג לא פחות בכיר (והבנתי שגם אתה בין הממליצים עליה), היא שיטה לפרוסקופית, הכוללת כריתת רחם ללא צוואר הרחם וכן הכנסת רשת לצורך תיקון האגן, כאשר נטען שאחוזי ההצלחה בגישה זו (דהיינו מניעת הישנות) טובים משמעותית מהשיטה הנרתיקית הקלאסית שאינה כוללת רשת (עקב בעיות בשימוש ברשת בשיטה הנרתיקית הרגילה). כמו כן נאמר לי שאין שום סיבה ל - TVT. צפיתי עכשיו ברשת בראיון מחודש אפריל 2019 של ד"ר קרסו עם אורוגניקולוג בכיר נוסף הממליץ על מודל חדש, של שימוש ברשת בשיטה הוגינלית (עם מחטים ייעודיות) שמאפשר את הכנסת הרשת למקום גבוה ללא הסיבוכים שהיו בעבר. לטענתו אין הצדקה בשימוש בשיטה הלפרוסקופית ונרמז שההמלצה לשימוש בשיטה זו נובעת ממניעים שאינם דווקא רפואיים. אני במבוכה רבה, לאור כל הגישות, הדעות והרמיזות השונות ואיני יודעת במה לבחור. מעוניינת מאוד לשמוע את דעתך בנושא תוך התייחסות לסיבות להבדלי הגישות - אנא השתדל להיות גלוי ככל האפשר.

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום, זו שאלה טובה שיכולה לאכלס סימפוזיון במשך כמה ימים בקלות. אבל בקצרה, כמנתח חשוב שיהיו לך בארגז הכלים מקוון גדול ככל האפשר של אפשרויות כדי להתאים את הפתרון הכירורגי למצב הקליני הספיציפי של המטופלת שניצבת מולך. יש מצבים בהם יש יתרון לגישה הבטנית (לפרוסקופית/רובוטית) ויש מצבים אחרים בהם יש יתרון לגישה הוגינלית. אגב האפשרות לשימוש ברשת בגישה וגינלית מבחינה פרקטית עברה מן העולם בעקבות איסור אחרון של איגוד ה-FDA האמריקאי על החברות המסחריות להמשיך לשווק רשתות בארה"ב עקב חשש מסיבוכים ספיציפיים. בעקבות זאת החברות משכו את מוצריהן מהמדפים בכל העולם כולל בארץ. עדיין ניתן לבצע ניתוח משקם ולטפל ביעילות בצניחה גם דרך הנרתיק (ללא רשת) וגם דרך דופן הבטן כאמור (שם אין מגבלה על השימוש ברשת במידת הצורך). השיקולים בהחלטה כוללים את גיל המטופלת, מחלות רקע, הסטוריית ניתוחים קודמים אם היו, וכן העדפותיה והעדפות המנתח במקרה שיש כאלה. אישית אני במקרים מסויימים מעדיף את השיטה הלפרוסקופית (או רובוטית כיום) ולעיתים את הגישה הוגינלית. כאמור 'אין חליפה אחת שתואמת לכל המידות'. ולעניינך האישי, אין תחליף להערכה ספיציפית ע"י רופא מומחה בתחום. לאחר ששמעת דעות שונות ושיקולים שהעלו רופאים שונים עליך לשקלל את כל שנאמר ולהחליט מה נראה לך הטוב ביותר עבורך. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה רבה על התגובה. ברשותך, שתי שאלות המשך: א. מה דעתך על המלצה לשימוש ב-TVT במהלך הניתוח הוגינלי כטיפול מניעתי (למרות שכרגע אין תלונה בנושא של דליפת שתן) לעומת ההמלצה הנגדית (שמציעה ניתוח לפרוסקופי) ששוללת את זה במקרה מסוג זה, האם אלו המלצות שתלויות בשיטת הניתוח, או שיש סיבה אחרת? ב. מה דעתך על שיטתו של ד"ר מולנר מבית חולים העמק שבראיון לפני שלושה חודשים בטלויזיה, פרט שיטה שבה לדעתו ניתן לשים רשת בשיטה וגינלית, כאשר לדבריו "השימוש בשיטה הלפרוסקופית אינו נובע ממניעים רפואיים". מצ"ב קישור לסרטון (החל מדקה 03:25). https://www.youtube.com/watch?v=4dK0OYe5qbE. אגב, אנחנו גרים באותו יישוב, וניסיתי לקבוע אצלך תור אך לא הייתה זמינות בחודשיים הקרובים, כך שנאלצתי לרעות בשדות זרים...

בנוגע ל-TVT מניעתי - הדיעות חלוקות וגם הספרות המחקרית אינה חד משמעית. אישית אני דוגל בכך שמה שלא מקולקל לא מתקנים ולו עקב העובדה שכל הליך ניתוחי נושא בחובו סיכונים (גם אם מועטים) והליך שאינו נחוץ עלול להסתיים בסיבוך שלא לצורך. במידה שבעתיד יופיעו תסמיני אי נקיטת שתן במאמץ, תמיד ניתן לבצע TVT (או טיפול אחר) ומדובר סה"כ בהליך קצר ולא בניתוח גדול. לגבי השמת הרשתות - כאשר הרשת מוכנסת דרך חתך בנרתיק - עבודות המחקר האיכותיות מראות סיכון של כ-10-15% לסיבוך הקרוי 'ארוזיה' כלומר חשיפה של הרשת מבעד לרירית הנרתיק אשר עלולה להצריך טיפול ניתוחי נוסף בעתיד. לעומת זאת כאשר הרשת מושמת בגישה בטנית (לפרוסקופית או רובוטית) אין לה שום מגע עם רירית הנרתיק ולכן הסיכוי לחשיפה נמוך בסדר גודל (אם הניתוח נעשה עקב צניחת הנרתיק באשה שבעברה כריתת רחם) ואף פחות מכך באשה שלא עברה כריתת רחם. מסיבה זו אני רואה יתרון בכך שאם נעשה שימוש ברשת, שהרשת תושם בגישה הבטנית ללא חשיפה לנרתיק. פעולה זו מצריכה קצת יותר מיומנות בכירורגיה לפרוסקופית מתקדמת כיוון שלשם ביצועה, חשיפת הנרתיק והפרדתו משלפוחית השתן ומהרקטום, כמו גם הצמדת הרשת לדפנות הנרתיק נעשות בלפרוסקופיה, פעולות אשר מטבען דורשות מיומנות לפרוסקופית גבוהה. ובנוגע למנתח כזה או אחר כמובן שהפורום אינו מהווה במה ראוייה לדיון. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

07/07/2019 | 15:09 | מאת: אני

אני בת 30 וסובלת כבר לפחות 4 או 5 שנים מבעיה ...שאני אף פעם לא מצליחה לתת צואה באופן ספונטני. תמיד אני צריכה לתת לחץ ידני מהנרתיק. אחרת ...זה לא יקרה . אני צעירה...וזה מביך אותי ... בילדותי סבלתי הרבה מעצירות. וזה הפתרון בשבילי . השאלה -אם זה בסדר לחיות בצורה כזו ? והאם לא עלול להיגרם נזק בשל הלחץ שאני מפעילה מהנרתיק . אודה מאד למענה ! (ברקע -אנדומטריוזיס .הידבקויות באגן .ורקע גניקולוגי עשיר לצערי ).

לקריאה נוספת והעמקה

ארחיב טיפה יותר.... מאז שאני ילדה בערך סביב גיל ה 11 ..12 סבלתי מעצירויות קשות מאד. הגעתי למצב של למעלה משבוע לא התרוקנתי..ובמיון עשו לי חוקנים..כמה פעמים .התופעה חזרה על עצמה. עד שנמאס לי. ומגיל 13 הייתי מתרוקנת באופן ידני . וכיום ...שאני בת 30 .עברתי 2 לידות .(והרבה מאד מאד הפלות).אני ממשיכה להתרוקן ע"י הפעלת לחץ מהנרתיק .בזמן שאני צריכה להתרוקן אני מרגישה בדופן הנרתיק...ורק ככה מתרוקנת . לאחרונה תהיתי. אם זה מצב תקין ??אף פעם לא העלתי את השאלה לרופא .אני נבוכה. (ברקע אנדומטריוזיס ניתוחים לפרסקופיה. ורקע גניקולוגי). אודה לך מאד למענה ! אני חוששת ונבוכה מאד .התופעה לא נעימה לי. תחושה ממש של נכות .... מה הטיפול במצב הזה ? בהתחשב בכך ...שאני רוצה עוד ילדים .(ההריונות אצלי קשים מאד ומסובכים )

שלום לך, מבוכתך מובנת מאד ואני מברך אותך על שהצלחת להתגבר עליה בכדי להציף את השאלה ואת הנושא החשוב הזה. הצורך להפעיל לחץ מהנרתיק על מנת להשלים פעולת מעיים מוכר בנשים עם צניחה במדור האחורי (בעבר נקראה 'רקטוצלה'). זו תופעה שמתרחשת לרוב לאחר לידות ונובעת מהחלשות הרקמה שבין דופן הנרתיק לרקטום. קרוב לוודאי שאין לכך קשר עם בעיות ההתרוקנות אשר חווית עוד מהילדות. לכך אני מניח שקיימת סיבה אחרת. הייתי ממליץ לבצע בדיקת פרוקטו-דפקוגרפיה - בדיקת דימות דינאמית אשר בודקת האם קיימת סיבה אנטומית - מכאנית להפרעה. וכן מומלצת הערכה קלינית ע"י מומחה ברפואת רצפת האגן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה על המענה ! זה בסדר אם אמשיך לחיות בצורה הזו ? התופעה הזו צריכה טיפול ? אי שזה רק עניין של שיפור איכות חיים? ומה בעניין עוד לידות ? עברתי רק לידה אחת נרתיקית השניה קיסרי . (ושמונה גרידות. תודה !

עברתי ליפני 5 ימים ניתוח בטאר בגלל בעיית עצירות. הניתוח היה בפי הטבעת ולא כלל איזורים גניקולוגים. נותחתי בידי אחד הטובים והמוכרים. הכאבים קשים מנשוא בינתיים. האם הכאב הזה הוא נורמאלי?? האם לאחר הניתוח כתוצאה מגירוי במקום יש גזים?

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, כאב בימים שלאחר הניתוח בהחלט סביר, בפרט באזור הרגיש הזה. לעיתים הכאב קל יותר ולעיתים עוצמתי. עקרונית אמור להיות מוקל ככל שעובר זמן מהניתוח ובמידה שלא זה המצב כדאי לשוב ולהיבדק ע"י הצוות שניתח אותך. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

28/06/2019 | 04:53 | מאת: רינה

עברתי ניתוח TVT בעקבות דליפת שתן במאמץ. מאז הופיע דליפת גזים בזמן שיעול. האם אפשר לתקן לטפל?

לקריאה נוספת והעמקה

רינה שלום, קשה לי לחשוב על המנגנון שיגרום לתופעה הזו בהקשר לניתוח שעברת. עקרונית, דליפת גזים ו/או צואה מצריכה בירור של סוגרי פי הטבעת ובמידה שהתסמינים נמשכים מומלץ לפנות לרופא (אורוגינקולוג או פרוקטולוג) במטרה להשלים את הבירור. במקביל הייתי מתייעץ עם תזונאי/ת בנוגע למזונות שעלולים לעודד ייצור גזים. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

27/06/2019 | 23:32 | מאת: ליסה

היי דר. אני בת 24 לאחר 3 לידות טבעיות הראשונה קשה והשלישית בזק. כרגע המצב הוא רקטוצלה בדרגה 2 שלפעמים מורגשת ולפעמים לא .. הכוונה שלפעמים אצטרך לעזור לעצמי בזמן האחרון יש גם מעט דחף לשתן לעיתים קרובות .. ונראה שבעת לחץ בשירותין נראה לו גוש בשר נוסף מעל לגוש הרקטוצלה ומתחת לצינורית השתן האם התיאור זה צניחה נוספת של רחם או שלפוחית ? קבעתי תור לפרוקטולוגית לצניחה הרקטוצלה האם היא הכתובת ? בנוסף האם בגילי הצעיר ובהתחשב לזה שארצה עוד ילדים בהמשך האם שייך להשתמש בתומכן פסרי ? ממי מקבלים התאמה ? והאם אפשרי לקיים עימו יחסי מין או שצריך להסירו ? והאם בכלל תהיה לי אפשרות להרות מבלי להרוס את רצפת האגן מעבר למה שעכשיו. אני במהלך טיפול בביופיבק אצל קלודין אם אתה מכיר האם טיפול זה יכול להיות בעל השפעה חיובית ? כל טוב !!

לקריאה נוספת והעמקה

ליסה שלום, צניחה בגיל צעיר מאד הינה תמיד מאתגרת. בהחלט נשמע מדבריך שקיים מדור נוסף שמעורב בצניחה (דופן הנרתיק הקדמי או ו/או צוואר הרחם). זה כמובן בסדר גמור לפנות לפרוקטולוג/ית. לחלופין מקצוע האורוגינקולוגיה עוסק בבעיות כגון צניחת אברי האגן וההשפעה של כל המערכות (מערכת השתן התחתונה, הנרתיק והרחם וכן קצה מערכת העיכול והרקטום) זו על זו במצבים כגון צניחה ולכן יכול להציע פתרונות שלוקחים את כל המערכות הללו בחשבון. פסרי נרתיקי הוא אחד הפתרונות, וניתן להתאימו בד"כ באמצעות רופא נשים העוסק בתחום או אורוגינקולוג. את הפסרי מומלץ להוציא לפני קיום יחסי מין כיוון שהוא תופס חלק מהמקום בחלל הנרתיק. לעיתים יש מקום גם לשקול טיפול ניתוחי כזה שמאפשר גם הריון ולידה נוספים, בפרט שאת כה צעירה ועדיין לפניך שנים רבות בטווח גילאי הפריון. לגבי ההשפעה של הריון ולידה נוספים על מצב רצפת האגן כדאי לבדוק אותך ולהתרשם מהמצב על מנת לחוות דעה יותר מבוססת. טיפולי פיזיותרפיה וביופידבק לחיזוק שרירי רצפת האגן הם בהחלט חלק מדרכי הטיפול בצניחה, על פי רב בדרגות הקלות. לעיתים זה לכשעצמו אינו מספיק על מנת לטפל בצניחה ונדרש טיפול נוסף. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן.

20/06/2019 | 15:17 | מאת: יעל

אחרי תקופה ממושכת של עצירות וסבל גדול עברתי בחודש האחרון בדיקת גסטרו בתל השומר-דפוגרפיה, מעבר מעי ומנומטריה. בעוד 10 ימים נקבע לי ניתוח. אין בעיה לא של אי שליטה ולא באיזור הגניקולוגי. למרות שנאמר לי בפרוש כי הניתוח פשוט אני חוששת. אודה לך מאד אם תכתוב לי אודות הניתוח ושלבי/סיכויי התאוששות.

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, ניתוח STARR מבוצע דרך פי הטבעת בד"כ ע"י כירורג מתחום ניתוחי המעי הגס והרקטום (פרוקטולוג) ונועד לטפל במצבים של הפרעה חסימתית במתן צואה ע"י חיתוך קטע רקמה עודפת מרירית הנרתיק. לעיתים נעשה בהליך זה שימוש גם לצורך תיקון צניחה של המעי אל חלל הנרתיק (רקטוצלה) על אף שאת המצב הזה ניתן לחלופין לתקן גם בגישה וגינלית עם תוצאות לא פחות טובות. פרטים ספיציפיים בנוגע לניתוח STARR כדאי שתבררי בפורומים של ניתוחי המעי הגס והרקטום. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

18/06/2019 | 23:21 | מאת: שנהב

היי, כבר כמה ימים שאני מרגישה כאבים בחלק התחתון של הנרתיק וכשהסתכלתי ראיתי נפיחות וחתיכת בשר שלא היתה לי מעולם. גם בהליכה זה כואב לי וכשנשכבתי התחיל לנזול נוזל שקוף-לבן, מן הפרשה כזאת. אני בהריון שני שבוע 23 ומאוד מפחדת. אשמח לדעת מה לעשות בעיניין.....

לקריאה נוספת והעמקה

שנהב שלום, בהריון קורה שאזור הפות נפוח יותר, לעיתים עקב דליות. וגם שכיח שיש יותר הפרשות. כדאי להיבדק ע"י רופא הנשים כדי לוודא שמדובר בעניין פיזיולוגי ולא למשל בתהליך דלקתי שמצריך טיפול. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

סובלת מצניחת רחם, שלפוחית ורקטום "קלה". אין בריחת שתן . עברתי תרגולי רצפת אגן , שלא ממש הועילו. לאחרונה התחלתי לסבול מהרקטוצולה. צואה פשוט נותרת בגוף, במקום לרדת לרקטום נכנסת ל"כיס" שבולט לתוך הנרתיק.. גם כשכבר קצת יוצא, הרוב/חלק נותר בפנים, גם אם דוחפת עם האצבע מהנרתיק, זה לא חוזר לרקטום. כל הזמן לחץ ומלאות ממש לא נעים. אין בכלל בעיית עצירות ,הצואה לא קשה ולא רכה. תזונה עם סיבים. רוצה לציין שאני מאד פעילה בהתעמלויות , הליכות וריקוד. הרקטוצולה מפריעה לי לישון , לעמוד, ולתפקד משך היום. ובוודאי גם לפעילויות הגופניות שאני אוהבת לעשות. כל עוד אין התפנות יש לחץ מאד מטריד. הייתי היום אצל רופאת משפחה וקיבלתי הפנייה גם לאורוגניקולוגיה (כי ביקשתי ) וגם לגסטרו. מי הכתובת היותר טבעית לטיפול ?

לקריאה נוספת והעמקה

שכחתי לציין שאני בריאה ובת 60. וילדתי 3 ילדים.

חדוה שלום, זו כמובן לא טעות להיוועץ בגסטרו-אנטרולוג, אבל כשמדובר בצניחת אברי האגן לרבות רקטוצלה (צניחת דופן הנרתיק האחורי והתבלטות הרקטום דרכה) הכתובת הנכונה היא אורוגינקולוג במטרה להציע פתרון בעיקרון ניתוחי על מנת להשיב את התמיכה באיברים השונים למצבה התקין ובעקיפין להקל על פעולת המעיים שכיום כה מקשה עליך. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

25/05/2019 | 00:37 | מאת: אורטל

שלום, בת 28 סובלת מצניחת רחם דרגה שניה לאחר לידה שניה לפני שלושה חודשים. מניקה חלקית שמה לב שבתקופת הביוץ הצניחה לא מורגשת בכלל ובבדיקה עצמית צוואר הרחם אסוף למעלה(בדרך כלל הוא ירוד ומורגש בהכנסת אצבע) ולפני המחזור הצניחה מחמירה.. יש קשר להנקה שהבנתי שמרככת את הרקמות ומחזור הורמונלי חודשי?

לקריאה נוספת והעמקה

אורטל שלום, מזל טוב ללידתך! בהחלט סביר שקיים קשר בין תסמיני הצניחה לבין מצב הורמונלי בהקשר להנקה ולמחזור החודשי. קשר זה עדיין לא נחקר דיו אבל מעדויות של נשים זמן קצר לאחר לידה בהחלט נראה שקיים. במידה שהצניחה מטרידה כדאי לטפל בין אם ע"י חיזוק שרירי רצפת האגן בהנחיית פיזיותרפיסטית ובין אם ע"י תומכן (פסרי) נרתיקי. ממליץ לפנות למרפאה אורוגינקולוגית להערכה וטיפול. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

26/05/2019 | 00:58 | מאת: אורטל

הצניחה לא מטרידה למרות שבהסתכלות עם מראה ופיסוק השפתיים בהחלט רואה את הרחם קצת מעל פתח הנרתיק וזאת בעיקר לפני המחזור בשאר ימי החודש לא ברמה הזאת. ייתכן שצניחה דרגה 2 יכולה לא להוות מטרד כלל ואפשר לחיות איתה בשלום? איך אפשר להיות בהריון נוסף כשהרחם ניראה ככ למטה? מבצעת פיזיותרפיה קבוע עוד מתקופת ההריון, הגוף משקם את עצמו בחלוף הזמן מבחינת חומרת הצניחה? תודה!

בהחלט יתכן. הבעייה היא שלצניחת אברי האגן יש נטייה להחמיר עם השנים כיוון שאנחנו, יונקים שהולכים על 2 (בשונה מיונקים אחרים) חשופים להשפעה הן של כח הכובד והן של עלייה בלחץ הבטני שמתרחשת בהרבה פעולות יומיומיות שאנו מבצעים. הלחץ העולה מופנה בראש ובראשונה לאזורים שממילא הינם כבר מוחלשים וכך בהדרגה נגרמת החמרה. לגבי הריון נוסף - בהחלט ניתן. לעיתים יש צורך בתומכן במהלך ההריון על מנת למנוע התבלטות של צוואר הרחם אל מעבר לפתח הנרתיק, דבר העלול להיות כרוך בסיכון מעט מוגבר ללידה מוקדמת אבל נשים רבות עברו הריונות מוצלחים בנוכחות צניחה. ולגבי שיקום עצמי - במהלך החודשים שלאחר הלידה קיימת מידה מסויימת של שיקום עצמי. עם זאת, אם התרחש נזק לרקמות התומכות אשר מתבטא בצניחת הרחם עד פתח הנרתיק סביר להניח שמעצמו (ללא טיפול ניתוחי בסופו של דבר) הרחם לא ישוב לעמדתו האנטומית. טיפול שכזה מבצעים לעיתים קרובות בתום הילודה אלא במקרים בהם המצב מחמיר מאד ומצריך התערבות עוד בשלב מוקדם יותר.

20/05/2019 | 16:15 | מאת: שיפי

שלום. שואלת בעבור אישה בת 57, שיש לה כאבים בעצמות הפנימיות בישבן. במיוחד לאחר ישיבה ממושכת, גם על כסא מרופד.. מה הסיבה. היא סובלת מחוסר ויטמין D. האם זה קשור?

18/05/2019 | 19:19 | מאת: מנותחת tvt

בת48 עם בריחת שתן לאחר כל הנסיונות לטפל בהבעיה הוחלט לנתח אני כבר שבוע ימים לאחר ניתוח ועדין יש כאבים חדים וכמו שרפה בצד ימין יש רגישות יתר במקום אין נפיחות לא צריבה בשתן ולא חום מה עלי לעשות האם זה דבר שחולף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאב באזור המפשעה או בחלק הפנימי של הירך מוכר לאחר ניתוח TVT מסוג 'אובטורטור' (פונה מהנרתיק לכיוון הירכיים) ובמרבית המקרים חולף מעצמו עם הזמן. בשלב זה ניתן עדיין להעזר במשככי כאב ובמידה שהכאב לא ישתפר במהלך הימים הבאים כדאי לפנות לבדיקה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

11/05/2019 | 22:22 | מאת: אור

היי דר, שלושה חודשים אחרי לידה שניה, בת 27, אובחנה צניחת רחם דרגה שניה. מבצעת פיזיותרפחה עוד מתחיחת ההריון בשל הצניחה עטד משבוע 13 שבהתייעצות עם רופא הסביר שהצניחה הייתה בגלל רחם אחורי שלחץ על צוואר הרחם וכשהרים יצא מהאגן זה בעצם לא היה מורגש יותר. כעט אחרי לידה יש צניחה שהשתפרה במעט בזמן הזה אבל עדיין מרגישה שקיימת בבדיקה עצמית. האם יש קשר לרחם אחורי? והאם ככל שיעבור הזמן יהיה שיפור נוסף? לגבי הריון נוסף בעתיד תהיה החמרה למרות שפיזיו שאני מבצעת? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הי אור, מזל טוב ללידתך לפני 3 חודשים. אין קשר בין כיפוף הרחם (אחורי / קדמי) לבין הצניחה או מידת חומרתה. יתכן שעם הזמן יחול שיפור נוסף בחומרת הצניחה אך ככל הנראה מידה מסויימת של צניחת הרחם תישאר גם בהמשך. לגבי הריון נוסף, על פי רוב הלידה הנרתיקית היא זו שכרוכה בפוטנציאל לנזק לרקמות התומכות, יותר מאשר עצם ההריון. לידה נרתיקית נוספת עלולה (אם כי לא בהכרח) לגרום להחמרה נוספת בדרגת הצניחה. לעיתים ההחמרה מתרחשת לא בסמוך ללידה אלא באה לידי ביטוי רק שנים מאוחר יותר. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

12/05/2019 | 16:18 | מאת: תודה על תגובתך ועוד שאלה

במצב כזה שהצניחה הייתה דרגה 2 ולדברי הפיזיותרפיסטית היא כבר בדרגה 1 (זאת לאחר שלושה חודשים מהלידה) יש סיכוי שתסתדר בעצם? וזה שהיא עלתה קצת אומר שהרצועות רק נמתחו ולא נקרעו? האם בלידה שלישית יכול להיות מצב של צניחה חוזרת כזאת כמו שהייתה ולא יותר גרוע במידה ואהיה מטופלת ואבצע פיזיו תמידי? תודה רבה!

יתכן שתשתפר באופן שלא תהווה מטרד. הרצועות התומכות ברחם אינן נוטות להיקרע אלא להימתח ולעיתים לאבד מהאלסטיות שלהן. לגבי לידה נוספת קשה להתנבא. יתכן שהמצב לא יוחמר אך יתכן שכן.

שלום דר אני צעירה בריאה בדרכ לאחר 3 לידות טבעיות . אובחנה רקטוצלה דרגה 2 היא באה לידי ביטוי בהתפנות צאיה בעזרת אצבע במקרה של עצירות ושאין עצירות סופרלס והרבה מים מקלים על התהליך שיהיה באופן רגיל. בכל מקרה כרגע מונעים הריון כבר מעל שנה האם ישנה מניעה במקרה שלי להתעבר בהמשך ? האם זה יכול להזיק או להחמיר ? האם טיפול ברקטוצלה הוא רק שמרני ולא יכול להעלים את התופעה ? טופלתי בביופיבק ופילאטיס שקצת עזר . אשמח לתשובתך המפורטת תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לי שלום, אין שום הצדקה שכאשה צעירה ובריאה תזדקקי למניפולציה ע"י אצבע כדי לעשות קקי (סליחה על הלשון הישירה). כמובן שיש צורך לבדוק ולהיווכח באופן מדוייק יותר בבעייה ובמידת חומרתה אבל על פי רוב הפרעה בריקון המעי על רקע צניחה במדור האחורי (רקטוצלה) ניתנת פתרון על ידי תיקון דופן הנרתיק (קולפורפיה) בה מבוצע חיזוק באמצעות תפירה של רקמת החיבור המפרידה בין הנרתיק לבין הרקטום. טיפול שמרני לבד עלול לא להספיק. המצב שאת מתארת אינו מפריע להתעברות ואין מניעה להריון נוסף. כך או כך (עם לידה נוספת או בלעדיה) ללא טיפול המצב עלול להחמיר עם הזמן. מומלץ לבצע הערכה ע"י רופא אורוגינקולוג ולדון בפירוט באפשרויות בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה רבה על התשובה ! האם טיפול ברקטוצלה הוא רק על ידי ניתוח ? הייתי אצל אורגניקולוגית אמרה לשתות הרבה מים למנוע הריון ולהשתמש בסופרלס + פיזיוטרפיה. נניח שהטיפוח הוא ניתוחי האם הניתוח הנ"ל יכול למנוע ממני ללדת באופן טבעי ? או שעדיף לחכות עד סוף הלידות ואז לעשותו ? לידה משפיעה על האפקטיביות שלו ? האם אתה מכיר רופאה מאיזור ירושלים או מרכז שעוסקת בזה ואולי תהיה יותר מומחית ? תודה רבה .

רקטוצלה כפי שאת מתארת אשר מצריך שימוש באצבע על מנת להשלים צאייה בד"כ מצריך בסופו של דבר פתרון כירורגי. עקרונית עדיף לבצע את הניתוח לאחר השלמת תכנית הילודה כיוון שלידה נרתיקית נוספת לאחר הניתוח עלולה לפגוע בתוצאה שהושגה. לגבי המלצות לרופא / רופאה, לתחושתי הפורום איננו במה הולמת להמלצות אישיות בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

שלום רב, אני בת 48 גניקולוג איבחן רקטוצלה דרגה 1-2 לאחר שהתלוננתי כי לאחר עצירות הרגשתי גוש בנרתיק . לדעתו היא מינורית. מה עליי לעשות על מנת לחזק את שרירי רצפת האגן ולהימנע מהחמרה במצב? האם יש בדיקות נוספות אותן עלי לעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

אסנת שלום, אם הרגשת את הגוש בנרתיק אז ככל הנראה שמדובר בצניחה של דופן הנרתיק האחורי בדרגה 2 לפחות כלומר צניחה שאינה מינורית אלא מגיעה עד לאזור פתח הנרתיק. כמובן שזו רק השערה שמתבססת על מה שאת מתארת ולא על בדיקה. צניחה שכזו לעיתים גורמת לקושי בריקון המעי בעת יציאה כיוון שחלק מהתוכן (הצואה) כביכול נתקע במעין שק שמתבלט לחלל הנרתיק, במקום להתפנות אל עבר פי הטבעת. מומלץ להיבדק ע"י רופא מומחה באורוגינקולוגיה (תחום ברפואת נשים העוסק בבעיות מבנה ותפקוד באזור רצפת האגן) על מנת להעריך בצורה מדוייקת את דרגת הצניחה וכן האם מעורבים בה מדורים נוספים (שלפוחית השתן, הרחם וכו') ולשוחח על הפתרונות השונים שניתן להציע. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחדה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה רבה, רק עליי לציין כי אין לי בעיה בהתרוקנות ואין לי עצירות. בכל מקרה הזמנתי תור לפיזיותרפיה לרצפת אגן. תודה על התייחסותך

15/04/2019 | 12:44 | מאת: צביקה

שמעתי שיחתך בנושא זה ואף הבאת לאולפן אשה שסובלת מאותם תשמינים וקראת לזה תסמין השלפוחית הכואבת

לקריאה נוספת והעמקה

צביקה שלום, תסמונת השלפוחית הכאובה מתבטאת בכאב כרוני ומעבר לכך בתכיפות ודחיפות במתן השתן. בריחת שתן אינה תסמין אופייני ויתכנו סיבות אחרות ומנגנונים שונים לבריחת שתן בנשים. מומלץ לפנות להערכה אורוגינקולוגית. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

15/04/2019 | 07:43 | מאת: טובה

שלום רב, לאמא שלי בת 86יש צניחה ברצפת האגן והומלץ לה על טבעת פסרי. כשרצינו לרכוש אותה באופן פרטי, מכיון שאינה בסל, הבנו שיש מספר פירמות או סוגים. השאלה היא מה הפירמה הטובה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טובה שלום, אין הרבה אפשרויות. אני באופן אישי נוהג להשתמש בתומכנים של חברת MILEX שאיכותם מצויינת וקיים מגוון גדול של צורות וגדלים בזמינות טובה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

13/04/2019 | 18:59 | מאת: נירית

שלום דר ידוע לך אם בקרוב תיכנס לארץ בדיקת mri דינמי לבדיקת צניחות? אינני מעונינת בדפקוגרפיה בגלל הקרינה ובאולטרסאונד לא רואים טוב בגלל מנח השכיבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נירית שלום, האבחנה של צניחת אברי האגן היא בראש ובראשונה קלינית. בדיקות העזר (אולטרהסאונד או MRI) יכולות להוסיף עוד מידע אבל האבחנה וההחלטה על טיפול מבוססות על אנמנזה (שאילת שאלות ספיציפיות בנוגע לתסמינים) ובדיקה גופנית מכוונת. בארץ אנחנו לא מרבים להעזר ב-MRI לנושא זה בעיקר עקב זמינות הבדיקה אך במידת הצורך ניתן להפנות. כאמור אין בכך תחליף לבדיקה הקלינית ע"י רופא מתחום האורוגינקולוגיה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

11/04/2019 | 12:34 | מאת: טל

שלום, רציתי לשאול באיזה הרדמה עושים? וגם האם אזור החיתוך של גבעול הפוליפ מהרחם לא יוצר אח"כ צלקת ו הדבקויות? כמו כן, מעניין אותי למה הוא גורם דימום יתר במחזור? בהתחלה דימם כל הזמן מאוד אבל אז הפסיק איך זה קרה?

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום, ככלל פורום זה עוסק בבעיות הקשורות בתחום האורוגינקולוגיה ושיקום רצפת האגן. בנוגע לשאלתך - ניתן לבצע את הפעולה או בהרדמה כללית או ללא הרדמה בשיטה המכונה See&treat (באמצעות הסטרוסקופ דק שאינו מצריך הרחבה של צוואר הרחם). חיתוך גבעול הפוליפ אינו אמור ליצור צלקת או הידבקויות בחלל הרחם. הסיבה לדימום המוגבר נעוצה בכך שהפוליפ מעוות את חלל הרחם ואת פני השטח של רירית הרחם (אותה רקמה שנושרת בזמן הווסת). בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

28/03/2019 | 17:24 | מאת: מודאגת

היי , אני ממש מודאגת מהגולה הזו שיצאה מהנרתיק , אני בלי רחם כבר 10 שנים ושלשום קצת התאמצתי בשרותים בגלל עצרות , והגולה יצאה מהפות ולא בפי הטבעת היא בגודל של ביצה . עד שאגיע לרופא אשמח להבין לאן עלי לפנות ואיזו הבחנה רפואית לקבל , ומה הטיפול הנכון . תודה מודאגת .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה מדובר בצניחת אברי האגן. באשה שעברה כריתת הרחם עלולה להתרחש צניחה של כיפת הנרתיק ו/או דפנות הנרתיק. ניתן לטפל באמצעות תומכן נרתיקי (קרוי בלועזית פסרי) או ע"י ניתוח לתיקון הצניחה, ומקובל לבצע את הניתוח בלפרוסקופיה (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) או באמצעות מערכת רובוטית המכונה דה'-וינצ'י. עליך לפנות לייעוץ רופא מומחה באורוגינקולוגיה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

29/03/2019 | 19:12 | מאת: מודאגת

דר' בני פיינר אני מודה לך מאוד ,על תשובתך אני אצור קשר לבדיקת התיעצות והמשך טיפול . שבת שלום

11/03/2019 | 21:15 | מאת: עליזה

שלום, אני ילדתי לפני שבוע וחצי, לאחר הלידה דיממתי אך ורק ל3 ימים ומאז ין לי דימום כלל!!! האם זה תקין? בלידות הקודמות דיממתי הרבה יותר ולכןאני קצת לחוצה... אשמח לתשובה בהקדם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נא הפני את שאלתך לפורום גינקולוגיה ופריון

ד"ר פיינר היקר אתה בטח זוכר אותי אני שירן אלמגור זאת שניתחת אותה בניתוח TVT ואחרי הניתוח ללא הטבה

לקריאה נוספת והעמקה

שירן שלום, ניתוח TVT נועד לטפל בדליפת שתן 'במאמץ' (שיעול, עיטוש, צחוק, פעילות ספורטיבית הכרורה בעליית הלחץ הבטני וכו'). בהתווייה זו יעילותו כ-85% על סמך עבודות מחקר איכותיות. כאשר לא מושגת הטבה בעקבות הניתוח יתכנו כמה סיבות אפשריות: או שלא באמת מדובר במנגנון של דליפת שתן במאמץ כפי שאולי חשבנו בתחילה (קיימים מצבים דומים הנובעים מבעייה אחרת הקשורה בתפקוד שלפוחית השתן), או שהטכניקה בה בוצע הניתוח לא היתה מושלמת (גם זה בהחלט יכול לקרות) או שבלי סיבה נראית לעין את באותם אחוזים מועטים בהם על אף התווייה נכונה וטכניקה כירורגית נכונה התוצאה המקווה לא הושגה. על מנת שנבין טוב יותר הצעתי היא שתשובי למרפאה לבדיקה ולהערכה ונתקדם משם. בהחלט קיימים עוד דברים שניתן לעשות כדי לשפר את המצב ואשמח לעזור. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה

תודה שחזת אליי ויש לי בקשה אלייך וגם שהיא מפריעה לי והיא דבר כזה יש לי צנסתה בשחלה הימנית בקוטר 2.4ססנטימטר והיא עושה לי חיים קשים היאכואבת מאוד ומפריעה לי בחיי היום יום ויש לי בקשה אלייך והיא כמו בפעם הקודמת שלי איתך ועכשיו אני רצינית לגמרי אני רוצה להוריד את הרחם וכולל השחלות ככה לא תיהיה בריחת שתן וגם אני יוכל להנות מחיים שקטים וכמו שהעוזרת שלך אמרה לי בפעם הראשונה שראתה אותי ואני אמרתי שאמא שלי עברה את אותו ניתוח בדיוק והיא אמרה לי שזה נוהג לחזור עם זה עובר בתורשה אז למה תגיד לי למה אני צריכה את כל הבעיות האלה עוד פעם אני אומרת ודורשת אחד ויחד כריתת רחם ושחלות ככה יהיה יותר טוב לי ולכל מי שבא איתי במגע ושוב אני מזכירה לך כמו בפעם הקודמת איני רוצה להביא ילדים לעולם וגם לא להתחתן נקודה סוף פסוק...

07/03/2019 | 06:50 | מאת: ורד

שלום ד"ר פיינר אני בטיפולי פוריות מזה שנה. מאז שהתחלתי את הטיפולים בקושי מתפקדת, סימפטומים שהיו קודם החמירו כמו בעיות עיכול קשות, כאבי אגן כרוניים, כאבים ביחסי מין וכו. אתמול עשיתי אולטרסאונד תלת מימד וראו אנדומטריוזיס פריטונאלי קל ללא die, שחלה שמאל דבוקה לרחם ויש הדבקויות במעי, ואדנומיוזיס קל עם ממצאים ציסטים זעירים ואגמים אקוגניים (אין לי מושג מה זה אומר) הרופאאה אמרה לי שהרזרבה השחלתית מאוד ירודה ושממליצה ללכת לתרומת ביצית. על ניתוצ לא ממליצה, אמנם הוא יכול להקל על הכאבים אבל אם אמשיך אחכ את הטיפולים המצב יחזור להיות לא טוב. האם באמת לא כדאי לעשות ניתוח? בקושי מתפקדת וחוששת שגם עם תרומת ביצית לא אצליח להיקלט בגלל האדנומיוזיס. אשמח לחוות דעת נוספת..האם ללכת לניתוח או להמשיך בטיפולים? תודה ורד

לקריאה נוספת והעמקה

ורד שלום, ההחלטה אם לנתח ומתי עקב אנדומטריוזיס היא החלטה מורכבת ומבוססת על שיקולים רבים. ראשית עדיף להפנות את שאלתך לפורום העוסק באנדומטריוזיס באופן ספיציפי. שנית, קיימות מרפאות ייעודיות המטפלות באנדומטריוזיס במספר מרכזים בארץ ומאד מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ ספיציפי באחת המרפאות הללו. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

24/02/2019 | 19:54 | מאת: סשה

שלום רב. אני שבוע לאחר ניתוח להרמת רחם עם קשירה עם סרט. כאבים יש, אבל פוחתים מיום ליום, מה שמשגע אותי זה היציאות. הן קשות ותכופות. זאת אומרת, אני יכולה ללכת לשירותים 5+ פעמים ביום, ואני נאלצת ללחוץ "נגד רצוני", ועדיין לא הכל יוצא. למה יש יציאות תכופות כל כך? למה קשות? אני אוכלת סלטים, מרקים, יוגורטים, פירות וכו'. והשאלה שמטרידה אותי הכי הרבה: האם זה לא יגרום לרחם לצנוח שוב כל הלחיצות האלה? בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

סשה שלום, עצירות עלולה לעיתים לקרות לאחר ניתוח להרמת הרחם (אני מניח שבוצע דרך דופן הבטן ולא דרך הנרתיק?) וצפוייה בד"כ להשתפר עם הזמן ולאורך תקופת ההחלמה. היציאות התכופות נובעות ככל הנראה מכך שאינך מתרוקנת באופן מלא וכך כעבור זמן קצר את שוב חשה צורך לפעולת מעיים. מצד שני אין סיבה שהניתוח ישפיע על מרקם הצואה ובמקרה כזה (צואה קשה) מומלץ להעזר במרככי צואה כמו סירופ 'אבילק' או אבקת 'נורמלקס' שניתן להמיס בכוס משקה פעמיים ביום, ולהקפיד על שתייה מרובה. אכן רצוי במידת האפשר להימנע מלחיצות חזקות בשרותים ויכול לעזור בכך אם בזמן הישיבה בשרותים תגביהי את הרגליים קצת על גבי דרגש (תנוחה שמזכירה קצת תנוחת כריעה) בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

11/02/2019 | 20:23 | מאת: יאלוש

שלום רב בוצע לי לפרסקופיה בחשד לתסביב שחלתי אך זה נישלל ממצאים ציסטה ובתוך ציסטה נוספת בקוטר 4סמ משמאל כמו כן נימצאו מיספר נגעים של אנדומטריוזיס בשחלה שמאל בוצע ניקוז של הציסטה נישלח נוזל לציטולוגיה כמו כן גם פיפל הענין שדבר זה חוזר כל הזמן על עצמו וזה מתחיל בדימומים וקרישי דם כמו של מחזור כמו גם רירית רחם מעובה 12 מה עושים במצב כזה לא רואה פתרון הורמונים לא מעונינת לקחת מה אפשרות אחרות תודה בת 38 ללא הריון או לידות

לקריאה נוספת והעמקה

יאלוש שלום, ראשית כדאי לקבל ייעוץ במרפאה המתמחה באנדומטריוזיס. שם יבצעו הערכת מצב ויגבשו איתך תכנית טיפול. בנוסף חשוב לברר את תשובת הפיפל במטרה לשלול מצבים לא תקינים ברירית הרחם שגם הם יכולים להוות סיבה לדמם עז. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

09/02/2019 | 08:55 | מאת: רג'ינה

שלום, אני עם כאבים חזקים אחרי ניתוח של מתיחת רצועות הרחם בעקבות צניחת רחם דרגה 2. הכאבים מתמקדים בגב תחתון ומעל היריכיים. האם זה נחשב תקין אחרי הניתוח הזה? נ ב חשוב לציין שיש המון גזים ועדיין לא היתה פעילות מעיים

לקריאה נוספת והעמקה

רג'ינה שלום, בתקופה הקצרה (ימים, שבועות ספורים) לאחר ניתוח יתכנו כאבים שונים ובהחלט גב תחתון והאגן הם אזורים בהם חווים לעיתים כאב בניתוח שתכליתו שיקום רצפת האגן. על פי רוב הכאב פוחת במהלך כמה שבועות ולבסוף אמור להעלם לחלוטין. במידה שהכאב אינו משתפר כדאי לפנות לבדיקת רופא. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

שלום רב אימי בת 70 עברה 5 ימים ניתוח קיבוע לצוואר הרחם ,בשל צניחה . מאז היא סובלת מכאבי תופת בזמן ההליכה בעצם הזנב . אני מאוד מודאגת מכך מאחר כבר 5 ימים היא מאושפזת בשל הכאב העז. האם זה נורמלי? נשים שעשו כריתת רחם לא סבלו כאבים כאלה עזים . אשמח לדעת בנושא מאוד לחוצים.

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, כריתת רחם לכשעצמה אינה אמורה להיות כרוכה בכאב אגני חזק. לאחר ניתוח לקיבוע צוואר הרחם בהחלט יתכן כאב משמעותי יותר לזמן מה, אם כי במרבית המקרים לא בעוצמות כפי שאת מתארת. במידה שהכאב לא יפחת בעוצמתו בימים הקרובים כדאי לשוחח עם הצוות שביצע את הניתוח ולשקול בירור באשר לסיבת הכאב. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

05/02/2019 | 20:39 | מאת: חיידר מעאלי

אני בת 33 יש לי צניחת רחם מאובחנת דרגה שנייה אני מסתדרת בחיי היום יום אחרי מחזור תמיד משתמשת בתרופות לדלקת כמו אגיסתין פעם אחת או פעמיים בחודש לפעמים אני מרגישה בכובד באזור הנרתיק אחרי קיום יחס מין אני רואה חלק משלפוחית קצת בחוץ כאשר אני לוחצת בשירותים אני לא נכנסת להריון בכלל למרות שאני לא משתמשת באמצעי מניעה ויש לי מחזור סדיר מ6 שנים מה שאני רוצה לדעת בבקשה עכשיו אני יש לי שתי בנות ולא רוצה ללדת עוד מאה אחוז ולא הצלחתי כל השנים האלא לכנס להריון מה אני יכולה לעשות אני חושבת להסיר את הרחם ולא לתקן ולהחזיר את זה למקומו מה אפשר לעשות אני לא רוצה להרים ועוד כמה שנים זה יחזור אני רוצה לשמור על היחס שלי עם בעלי אני בטוחה שאני לא רוצה ללדת עוד ואני רוצה לדעת למי לפנות והאם אם אני פונה לרופאת נשים היא יכולה לעזור לי לקבוע ניתוח להסרת רחם

לקריאה נוספת והעמקה

מעאלי שלום, תיקון כירורגי של צניחת אברי האגן יכול אך לא חייב לכלול כריתת הרחם. גם אם מבצעים כריתת הרחם זה לכשעצמו מהווה רק חלק מתיקון הצניחה ונוסף לכריתת הרחם הליך כירורגי שמטרתו לתמוך בצורה טובה יותר באברי האגן האחרים ובנרתיק. ממליץ לך לפנות לייעוץ ע"י רופא אורוגינקולוג אשר יבדוק אותך ובהתאם למצבך ידון איתך באפשרויות השונות לטיפול בצניחה בהתאם להעדפתך. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

06/02/2019 | 17:51 | מאת: חיידר מעאלי

תודה רבה שענית לי אז אני מבינה שתיקון יותר טוב מכרתהאני רק רוצה שתגיד לי אם אני מסתדרת בחיי היום אני יכולה לוותר על רעיון הניתוח בכלל או שיש סיכוי שהמצב שלי ידרדר עם השנים

לא התכוונתי שעדיף. אלא שהתיקון יכול לכלול גם כריתת הרחם אבל לא מחייב. כל מקרה לגופו, בפרט כשמדובר בגיל צעיר. עבור לא מעט נשים כריתת הרחם מהווה קושי רגשי גם אם אין בכוונתן ללדת עוד ילדים. מעבר לכך אם הצניחה מורגשת וגורמת לאי נוחות - מומלץ לטפל. הטיפול לא חייב להיות ניתוחי, ניתן למשל להעזר בתומכן ('פסרי') נרתיקי שזו מעין טבעת מסיליקון שאת לומדת להחדיר לנרתיק ומאפשרת לחיות לצד הצניחה מבלי לחוש את הבלט הנרתיקי. לכן חוזר וממליץ לעבור הערכה אורוגינקולוגית מלאה ולדון באפשרויות השונות. ככלל צניחת אברי האגן נוטה להחמיר לאורך השנים

20/01/2019 | 20:29 | מאת: ר.א

שלום, אני ארבעה חודשים אחרי לידה ראשונה. זה ההריון השני שלי (בעבר עברתי הפלה בשבוע 17) היום אחרי שהייתי בשירותים הרגשתי גוש ממש יוצא מהנרתיק. הסתכלתי דרך מראה קטנה ובאמת ראיתי גוש ממש גדול של בשר יוצא מהנרתיק. האם מדובר בצניחת רחם/אגן? מה ניתן לעשות עד הגעה לרופא ? האם המצב המתואר הינו דורש טיפול בפרק זמן מידי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ומזל טוב ללידתך, בהחלט יתכן שמדובר בצניחת אברי האגן. צניחה שכזו מתרחשת לעיתים בנשים צעירות זמן קצר לאחר לידה ולעיתים התסמינים מופיעים רק שנים מאוחר יותר. עליך לעבור הערכה במרפאה אורוגינקולוגית ובמידה שאכן מדובר בצניחת אברי האגן מומלץ לטפל בהתאם למידת החומרה של הצניחה ולתסמינים שאת חשה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

לפני 13 שנה אובחנתי כחולה בציסטיטיס כרוני i.c. זה הסתדר היתה לי קצת תכיפות אבל לפני 4 שנים קבלתי דיספפסיה פונקציונלית ומעי רגיז אבדתי 37 קג סןבלת מצרבות קשות סותריי חומצה לא עוזרים וגם העור למטה בוולווה ובפי הטבעת צורב שום משחה לא עוזרת עד עכשיו נעזרתי בסדורל אבל כבר לא עוזר מה אעשה האגשה איומה בשלפוחית לחץ תחושת רטיבות כשאין צריבה אנט עזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

קלרה שלום, אם אכן מדובר בהתלקחות של מחלת ה-Interstitial cystitis הרי שקיימים כמה וכמה טיפולים בין אם תרופתיים ובין אם בהזלפה לשלפוחית השתן או בהזרקה (כגון בוטוקס). כדאי לפנות למרפאה אורוגינקולוגית או אורולוגית המטפלת ב-IC, לעבור הערכת מצב ולהתחיל טיפול בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

07/01/2019 | 12:35 | מאת: רינת

מאובחנת באנדומאריוזיס ואדנו עברתי ניתוח להסרת נגעים והדבקויות. בניתוח גם הוסרו הרחם והחצוצרות. הכאבים ממשיכים. וניראה כאילו הכל כרגיל עדיין כאבים של אנדו.. הטם יש דבג כזה אנדו עצבי? ואם כן איך מאבחנים את זה? מאז הניתוח יש גם בעייה במתן שתן שלא הייתה קודם לכן..שכן לפני כן היה לחץ על השלפוחית וטיפטופי שתן. מה עושים כדי לשפר את המצב? אשמח לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

רינת שלום, לא בכל המקרים ניתוח להסרת נגעי אנדומטריוזיס מעלים את הכאבים. בנושא זה מומלץ להעלות את שאלתך בפורום אנדומטריוזיס או לפנות למרפאה העוסקת בתחום זה באופן ספיציפי. בנוגע לבעייה במתן השתן, לא פרטת את אופי הבעייה ולכן קשה להתייחס. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

08/01/2019 | 20:29 | מאת: רינת

תודה על התשובה המהירה... מה שהתכוונתי לומר זה שאחרי שכרתתי את הרחם בעיות דליפת שתן שהיו לי והדחיפות בשתן )הייתי הולכת באופן תכיף כל 10-20 דקות חשירותים גם בלילה הייתי קמה כל הזמן להתפנות אחרי ניתוח כריתת דתן יש קושי רב לתת שתן והכל במאמץ כאילו אירי שהרחם שכניראה היה דוחף כל הזמן את השלפוחית הוצא אין מה שיעזור לשתן לצאת. מה שרוצה לומר שמאז הניתוח יש קושי עצום במתן שתן כאיחו כל האברים שינו מיקומם וכן יש הגבה גם דלקות בשתן . מה עושים? זה מצב ממש קיצוני ממצב שכל הזמן מתפנה למצב שצריכה להתחנן שייצא שתן וכל יציאה שלו כרוכה בכאבים.

הייתי מתחיל בלהיבדק במרפאה אורוגינקולוגית. הייתי מתחיל בבדיקה גופנית במטרה לוודא שאברי האגן (חוץ מהרחם שנכרת) מונחים במקומם האנטומי ובנוסף הייתי שוקל בדיקות עזר לרבות ציסטוסקופיה (הסתכלות עם סיב אופטי לתוך שלפוחית השתן) ואורודינמיקה (בדיקה שמכמתת את תפקודי מערכת השתן התחתונה קרי שלפוחית השתן והשופכה) במטרה לברר מה גורם לקושי במתן השתן. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה רבה על התשובה המפורטת.

איך מגיעים למרפאה זו? דרך רופא המשפחה? רופא הנשים? או המנתח? תודה.

שלום ילדתי לפני כ11 חודשים בן מדהים ! ב"ה ! אבל... אני בת 37 פלוס ואני דיי לחוצה להביא עוד ילדים אבל יש לי כמה בעיות: אני חולצה כי הגיל כי החברה לוחצת כי יש לי חברה שעברה 2 לידות (תאומים +ילדה) ועכשיו שוב בהריון,ובין כל לידה להריון הבא עובר כל פעם בקושי חצי שנה... ורק אני מרגישה שאני עוד מפחדת ללדת,לעבור שוב התאוששות.. קצת על עצמי: כמו שאמרתי אני בת 37 פלוס. ההריון שלי היה מדהים רגוע,עד שבוע לפני הלידה שמצאו שיש לי רמת נמוכה מידי של טרומבוציטים ואצלי זה כנראה לא רק בגלל ההריון.שם התחיל הלחץ שלי .הלידה עברה בשבוע 40 +2 ללא אפידורל וגם שם לא ננצח לכאב של הלידה לשלוט..הייתי מאוד בשליטה,מרוכזת,נשמתי עמוק ,והקשבתי לכל מילה שאמר לי המיילדת.עשה לי אפיזיוטומיה.וכנראה לא קטנה.תפרו המון בפנים וגם בחוץ.ההתאוששות של התפרים וכל מה שקורה שם לא כל כך הייתה מורגשת כמו שהבעיה סביב הטרומבוציטים.שלא הבינו למה מ2013 אין לי תוצאה ברורה של זה.מאז הקטע הזה אני מפחדת להיכנס שוב להריון,וגם בגלל שהרצםת האגן שלי כבד...מרגיש לי שמשהו זז שם בפנים כשאני נותנת לעצמי פליק למשל ,או שאני נשענת על הקיר עם הישבן מרגיש לי שמשהו זז ,נדחף קדימה. אני במכץעכב אצל גינקולוג והוא אומר שהכל תקין והכל חזר לעניינים. ואף הייתי אצל פרוקטולוג שבדק ולא הבין על מה אני מדברת.וכשנגע בנקודה שזה לי אמר שזה כנראה הרחם או השלפוחית לא זוכרת.אני במערב אצל פיזיותרפיסטית של רצפת האגן .יש שיפור בכיווצים.משהו עמוק יותר נחלש.וגם זה לאט לאט מרגיש לי מתחזק.אבל עדיין התחושה הזו שמשהו זז בתוכי כשאני "מכה "לו.מיותר לומר אץשאנמ לא יכולה לקפוץ וכל אימפקט קטן גורם לי לאי נוחות שם.מציינת שלא הייתה לי אף דליפת פיםי.מדובר במשהו שזז.האן זה תופעה ששמעת עליה? אני מרגישה שאף אחת לא מבינה את תחושתי,וכאילו אני היחידה שחווה או חוותה את זה.זה גם עוצר בעדי מלהיכנס שוב להריון ולא נדבר על זירו ליבידו. אשמח לעזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, שאלתך מעט לא ממוקדת ואני מתקשה לברור מתוך הכתוב מה בדיוק הדבר שאת חשה. אם הבנתי נכון מדובר באי נוחות או תחושת כובד בנרתיק וברצפת האגן מאז הלידה. תלונות כאלה בהחלט נפוצות בקרב נשים לאחר לידה או לידות ומבטאות שינויים שחלים ברקמה באופן פיזיולוגי. בהחלט מומלץ להיבדק ע"י אורוגינקולוג (רופא מומחה בטיפול בליקויים של אזור רצפת האגן) ולעיתים קרובות שילוב הרפואה על דרכי הטיפול העומדות לרשותה יחד עם הפיזיותרפיה עשוי לשפר את חוזק הרקמות התומכות באגן ואת התחושות הללו. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

01/01/2019 | 13:40 | מאת: ג.

שלום דוקטור, הנני בת 52 עם צניחה בדרגה 2-3 הרבה שנים. נראה לי שבהעדר המחזור (כבר 3 חודשים שלא היה לי) ו"חגיגת גיל המעבר" הצניחה מפריעה לי יותר ויותר (בעיקר בפעילות גופנית, טיולים וכו'). 3 שאלות ברשותך: 1. האם אתה עובד עם קופ"ח מאוחדת מבחינת השתתפותה בביקור ו/או ניתוח? 2. האם אתה ממליץ על פאסרי קוביה כפתרון נקודתי (לשים לפני פעילות גופנית)? אם כן איפה אפשר לשיג בארץ? 3. האם טמפון סופר יכול לשמש כפאסרי? ניסיתי פעם אחת, היה סביר אך נדמה לי שנשארו בנרתיק פיסות (כמו צמר גפן) של הטמפון, האם מסוכן? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, נראה לי שכדי לשקול באופן רציני את אפשרויות הטיפול השונות כדאי לקבוע פגישה במרפאה אורוגינקולוגית ולבצע בדיקה מקיפה ודיון. במרפאתנו בביה"ח אנו נותנים שירות למבוטחות מכל קופות החולים ואת בהחלט מוזמנת לבוא לפגישת ייעוץ. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

31/12/2018 | 09:42 | מאת: צניחת שלפוחית וכאבים

שלןם רב בת 38 . חודשיים לאחר לידה 3. אובחנתי בצניחת שלפוחית שתן בדרגה קלה ממש כאופיייני לאחר לידה.אני סובלת מכאבים בנרתיק ומתחושת לחץ תמידי ו"שיושב" שם משהו שממש מפריע לי לתפקד. אחרי עמידה או מאמץ זה גובר. מהסתכלות של גניקולוג ואורוגניקולוג נקבע כי אין קשר ושהצניחה לא משמעותית כדי לגרום לכאבים או לאי הנוחות. האם צניחה קלה לא גורמת אי נוחות כפי שציינתי קודם? או שיכולה לגרום למרות הדרגה הנמוכה? מה אפשר לעשות כי אני ממש אובדת עצות והמצב ממש מתסכל ולא עובר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, צניחת אברי האגן בדרגה קלה בהחלט עלולה לגרום לתחושת אי נוחות אך לא שכיח שגורמת לכאב. כאב בנרתיק יתכן שנגרם עקב טונוס מוגבר בשרירי רצפת האגן או שזהו כאב ממקור עצבי בעקבות טראומה לסיבי עצב במהלך הלידה. חשבו לעבור הערכה קלינית רפואית במטרה לנסות ולאתר את המקור לכאב ובהתאם ליצור תכנית טיפולית (בהתאם לאבחנה המשוערת ניתן לשקול סוגים שונים של טיפול) בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

28/12/2018 | 16:46 | מאת: זיוית

שלום רב חיידק בשתן קלבסיאלה חוזר במשך 5 חודשים 3פעמים. היה לי אנדומטריוזיס ואדנו ולכן עברתי כריתת רחם וחצוצרות. האנדרו ישב על השלפוחית. בםעם הראשונה הייתה לפני הניתוח וחשבו שזה קשור לאדנומטריוזיס. םעם שניה חזר שבוע אחרי הניתוח חשבו בגלל בקטטר בניתוח. פעם שלישית אחרי חודשיים. עשיתי צסטוסקופיה פעמיים יצא תקין סיטי ארוגרפיה יצא תקין. האורולוג בקופה שלח לזיהומולוג... הזהומולג החזיר לאורולוג. לאיזה רופא עליי לפנות? אורולוג או זיהומולוג או שזה התחום שלך?

לקריאה נוספת והעמקה

זיוית שלום, מה שחסר בתיאור הוא האם תרביות שתן חיוביות ובמידה שכן, איזה חיידק צמח בהן ומה מידת רגישותו לסוגי אנטיביוטיקה שונים. אם אכן מדובר בדלקת זיהומית חוזרת אז טיפול מניעתי במינון נמוך לתקופה של מס' חודשים עשוי להועיל. אם תרביות שתן עקרות יש מקום לחשוב על סיבה אחרת לתסמיני הדלקת ולהשלים בירור בכיוון זה (לדוגמא מעורבות כיס השתן במחלת האנדומטריוזיס, תסמונת השלפוחית הכאובה ועוד). מבחינת מי ראוי לנהל את הבירור והטיפול התשובה היא אורולוג או אורוגינקולוג. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

27/12/2018 | 22:46 | מאת: אנה

שלום רב אני בת 34 לפני בערך חודשיים התחילה לי בריחת שתן התחילה כשאני משתעלת ..ולפעמיים אני משתעלת ואין בריחת שתן לאחרונה הייתה לי בריחת שתן גם בלי שיעול פעם או שניים ...עברתי בדיקה אצל הרופא אבל הייתה בדיקה קצרה שרק ביקש ממ ני להשתעל ואז אמר שרואים שיש צניחה קלה בשלפוחית ועדיף לעשות ניתוח TVT האם בדיקה שעברתי מספיקה להחליט שאני צריכה ניתוח ?

לקריאה נוספת והעמקה

אנה שלום, בגיל 34 לא בהכרח הייתי בוחר בניתוח כדרך הטיפול הראשונית בבריחת שתן. קיימות כיום דרכים נוספות יעילות ובטוחות אשר בשונה מניתוח אינן משליכות על אפשרות להריון ולידה עתידיים במידה שתהיי מעוניינת בכך. בכל מקרה נדרשת הערכה אורוגינקולוגית מלאה בפרט לאור העובדה שבסימפטומים שאת מתארת יש רמזים לקיום מס' מנגנונים לבריחת שתן שלא לכולם ניתוח מהווה פתרון. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

16/12/2018 | 09:29 | מאת: לנה

היי הייתי אצלך במרפאה לפני חודש ורציתי לדעת,האם רקטוצלה זה מצב שבו הרקטום מתנתק מעצמות עמוד השדרה? תודהההההההההההההההההההההההההההה.......................................... .

לקריאה נוספת והעמקה

לנה שלום, אין קשר בין הרקטום לבין עצמות עמוד השדרה. רקטוצלה (או צניחת המדור האחורי) משמעותו צניחת אברי האגן המתבטאת בהיווצרות בלט בדופן האחורי של הנרתיק אשר גובל ברקטום. מתבטא בד"כ בתחושת גוש בפתח הנרתיק ולעיתים קושי ביציאות וניתן לטיפול בין אם ע"י תומכן נרתיקי או בניתוח המתבצע דרך הנרתיק. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

11/12/2018 | 10:31 | מאת: שני

שלום, עברתי צילום רחם, אשמח לדעת אם התוצאות תקינות: רחם במבנה תקין, מילוי הומוגני של חלל הרחם. חצוצרה ימין: מעבר ופיזור תקינים. חצוצרה שמאל: מעבר ופיזור תקינים (מעבר מאוחר, פיזור מופחת) האם תקין? תודה.

08/12/2018 | 12:15 | מאת: טל

יש לי דליות בפרינאום בצד אחד ורקטוצלה דרגה 2. מפריע לי בעיקר הזמן עמידה ממושכת (כבדות באגן) ובזמן פעילות ספורטיבית. לא סובלת מעצירות. עד כמה ריצות וקפיצות יכולות להחמיר את המצב והאם ניתן בניתוח אחד לטפל בשתי הבעיות (רקטוצלה ודליות)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טל, ריצות וקפיצות ספיציפית אינן אמורות להחמיר את הרקטוצלה. פעילות שמעלה באופן כרוני את הלחץ התוך-בטני יותר בעייתית לאורך זמן. בנוגע לניתוח - מבחינתי כמי שמטפל ברקטוצלה אני לא רואה מניעה אבל כיוון שמי שאמון על הטיפול בדליות הינו כירורג כלי דם השאלה צריכה להיות מופנה גם למומחה בתחום זה במקביל. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

06/12/2018 | 14:40 | מאת: אילת

שלום, אני בת 54 ,לפני 4 חודשים עברתי היסטרוסקופיה שבמהלכה בוצעו כריתת שרירן ואבלציה ( קילוף הרירית) במטרה למנוע דימומים כבדים שסבלתי מהם. כיום סובלת מגלי חום קלים ושינה לא סדירה. אציין כי בהיסטרוסקופיה נצפה רחם שרירני ומס' שרירינים קטנים דוחקי חלל כשאחד מהם תוך דופני בגודל 1.9 מ"מ X 1.8 מ"מ . כחודשיים לאחר ההיסטרוסקופיה הופיע לי פעמיים דימום: ב26/10 וב26/11 דימום של כשבועיים בכל פעם שנראה כמו מחזור . הרופא המטפל הסביר לי שהדימום הינו כתוצאה מאטרופיה ברירית רחם וגם בגלל המרקם השרירני שדוחק ומעוות את רירית הרחם. לטענתו בדיקות הדם מעידות שאני בגיל המעבר ESTRADIOL= 127 - PROGESTERONE < קטן מ2 PROGESTERONE OH 17 = 1 LH =38.8 FSH=71.5 PROLACTIN = 131.6 ולכן הוא מציע לי לקחת טיפול הורמונלי דואביב. אני קצת חוששת והשאלה היא עד כמה טיפול זה ימנע את הדימומים והאם יש לו תופעות לוואי או סיכונים כלשהם? תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אילת שלום, יעילות הטיפול באבלציה להפחתה בדימום הרחמי הינה כ-80% אך לא בכל המקרים האבלציה פותרת את הבעייה. הימצאות שרירנים הדוחקים את חלל הרחם יכולים להוות סיבה להמשך הדימומים. קשה לנבא אם הטיפול ההורמונלי החליפי יצליח להפסיק את הדימום. עיקר תפקידו להקל על תסמיני גיל המעבר (גלי החום וכו'). לחלופין יתכן שיש מקום לשקול כריתת הרחם המבוצעת כיום בשיטה זעיר פולשנית (לפרוסקופיה). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

האם תיקון צניחת רחם ונרתיק עם כריתת רחם עלול לגרום להופעה של בריחת שתן שלא הייתה קיימת קודם? האם ניתן לדעת מראש (באמצעות בדיקות) אם קיים סיכון לבריחת שתן לאחר הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

חנה שלום, קיים מצב המכונה 'דליפת שתן חבוייה' ובו אשה שאינה סובלת מאיבוד שתן לא רצוני בנוכחות צניחת אברי האגן עלולה לפתח תסמיני דליפת שתן לאחר תיקון הצניחה. זאת כיוון שצניחת אברי האגן בדרגה מתקדמת גורמת לעיתים לחסימה חלקית של צינורית השופכה ובכך ממסכת חולשה שקיימת באזור השופכה. לאחר תיקון הצניחה מוסר החסם המכני ואז עלולה להחשף אותה חולשה ולהתבטא בדליפת שתן (בעיקר במאמץ, שיעול וכו'). לעיתים ניתן לזהות את הנטייה לכך או בבדיקה הקלינית במרפאה במהלכה מבקשים מהאשה להשתעל תוך כדי ביצוע רדוקציה ידנית (או באמצעות מכשיר ספקולום) של הצניחה או בבדיקת אורודינמיקה בה בודקים את תפקודי מערכת השתן התחתונה בעת מילוי וריקון. באשה עם צניחת אברי האגן מבצעים לעיתים את הבדיקה עם תומכן נרתיקי אשר דוחק את האיברים למקומם במהלך הבדיקה ובאופן זה ניתן לזהות מצב של דליפת שתן חבוייה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

27/11/2018 | 11:40 | מאת: אורלי

ד"ר פיינר שלום רב, האם בניתוחים לתיקון צניחה יש משמעות לשימור הרחם (מלבד המשמעות הרגשית)? אשמח לשמוע את תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אורלי שלום, מרבית המחקרים שבחנו את הנושא לא הראו יתרון מובהק לאחת מהאפשרויות לא מבחינת יעילות תיקון הצניחה ולא מבחינת איכות החיים, ההצלחה הסובייקטיבית ואף איכות יחסי מין לאחר הניתוח. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן