פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

ברוכות הבאות. פורום זה נועד לתת מענה לשאלותיכן בנושאים הקשורים לכירורגיה הגניקולוגית בתחום רצפת האגן, למגוון רחב של בעיות הכוללות צניחת רחם ונרתיק, איבוד שתן ו/או צואה, כאב כרוני בנרתיק ובשלפוחית השתן, סעיפי השופכה (דיברטיקולה), פיסטולות אגניות ועוד.

המענה הכירורגי כולל ניתוחים לפרוסקופיים מתקדמים (מבוצעים דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) וניתוחים בגישה נרתיקית עם וללא שימוש ברשתות ובמתלים.

זה המקום לשאול על ניתוחים הכוללים כריתת הרחם לעומת ניתוחים משמרי רחם ואף ניתוחים אסתטיים באברי המין החיצוניים. אשמח לענות גם לגבי מכלול הפתרונות הלא ניתוחיים לבעיות בתפקוד רצפת האגן לרבות טיפולים התנהגותיים, תרופתיים וטיפול באמצעות התקן נרתיקי (פסרי). אני מאחל לכן גלישה מהנה.

(ד"ר בני פיינר)
1002 הודעות
960 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/10/2019 | 23:58 | מאת: לורין

שלום עברו 3 שבועות מהלידה. ראשונה. כרגע מרגישה עדין כאב חזק, כאב בינוני, גרד, ולחצים באזור החיץ. 1. האם זה סביר ? אני צריכה שרופא יראה אותי? 2. עד מתי לקחת מרככי צואה ? 3. האם מותר לי ללחוץ כאשר אני מתפנה בשירותים? היצאות הפכו לקשות ממש. ואני לוקחת מרככי צואה.

לקריאה נוספת והעמקה

לורין שלום ומזל טוב, 1. בתקופת ההחלמה יתכן כאב ברמות שונות באזור החיץ. במידה שהכאב מחמיר או שאינו משתפר עם הזמן, כדאי בהחלט להיבדק. 2. במידה שעדיין היציאות קשות מומלץ להמשיך ליטול מרככי צואה ואולי אף להעלות את המינון על מנת להימנע מלחץ רב באזור התיקון עקב עצירות. ניתן להמשיך עד מועד הביקורת המתוכננת (מומלץ כרוטינה להיבדק לאחר כששה שבועות מהלידה). 3. ראי תשובה לסעיף הקודם. מותר ללחוץ כשזה נחוץ אבל טוב להימנע במידת האפשר מלחץ אקססיבי. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

10/10/2019 | 20:13 | מאת: אורית

שלום רב, בת 51 . ללא וסת שנה. לאחרונה מדממת מזה כחודש וחצי. לאחר בדיקה גניקולוגית התגלתה רירית בגודל 9.6. הופנתי לביופסיה. 1. האם קיים קשר בן מדבקת אבואל ( הורמנים) לגודל הרירית ? 2. האם יש טיפול להקטנת הרירית ? ( ללא קשר לביופסיה) 3. מה הסיבה לגודל רירית בגיל זה

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום, 1. מדבקות האוורל הניתנות ברצף לנשים שלא עברו כריתת רחם מכילות הן אסטרוגן והן פרוגסטרון. תפקיד הפרוגסטרון לשמור על רירית רחם יציבה ולא מדממת ולהגן עליה מפני שינויים אשר משרה האסטרוגן לאורך זמן. 2. אין טיפול המכוון להקטנת הרירית אבל שימוש בהתקן תוך רחמי מסוג מירנה (לא כאמצעי מניעה אלא כמקור קבוע להפרשת פרוגסטרון בתוך הרחם) יכול לסייע בייצוב הרירית ולאפשר מגוון רחב יותר של טיפולים הורמונליים חלופיים. 3. יתכנו סיבות שונות, מרביתן לא מדאיגות כלל, אך חשוב לבצע את הביופסיה כדי לשלול מצבים טרום ממאירים (שכיחותם נמוכה אבל חשוב לשלול). 4. הפורום הזה נועד לדיון בבעיות מתחום רצפת האגן בלבד, אז להבא נא להפנות את שאלותיך בנושא רירית הרחם והדימום לפורום העוסק בגינקולוגיה כללית או גיל המעבר. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

10/10/2019 | 19:39 | מאת: טליה

חודשיים וקצת אחרי לידה(5.8) בלידה הקודמת חוברתי לקטטר 3 שבועות בגלל אצירת שתן בלידה הזאת שבוע ומאז כבר חודשיים מתקשה לתת שתן בלי נשימות או לחיצות על הבטן התחתונה בלי שארית שתן(נבדקה 3 פעמים במיון) מטופלת אצל פיזיותרפיסטית שאיבחנה כיווץ יתר ובדיקור סיני בדיקה נוירולוגית ואורטופדית תקינה גם בדיקה גניקולוגית הלכתי לאורודינמיקה לפני שבועיים: שלפוחית היפוטונית- התכווצות ירודה כייוץ יצר של הספינטר השתנה דיספונקציונלית נמצאת במעקב אורוגניקולוגי תשובות ct עדין לא הגיעו הלידה הייתה עם אפידורל שהתנתק בפתיחה 7 ועבר לכלי דם שעה וחצי של לחיצות כי הראש היה כלי מעלה תורים למומחים אין לזמן הקרוב למרות שהתייעצתי לפני כשבועיים עם מומחה שאמר שזה יעבור באיזשהו שלב ועדין אני לא רואה את הסוף יש איזשהי דרך לטפל? סיכוי שלא יעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

טליה שלום, מזל טוב ללידתך מלפני חודשיים וקצת... לגבי הקושי בריקון השלפוחית - אכן נשמע שיש בעייה אם כי מעודד שבבדיקות חוזרות אין שארית שתן. 1. אני מניח שנעשתה בדיקה קלינית לשלול צניחת אברי האגן העלולה להתרחש בעקבות הלידה, כסיבה למרכיב חסימתי במתן השתן (גם אם האורודינמיקה אינה מצביעה על השתנה חסימתית). 2. כיווץ יתר ניתן לעיתים לשפר הן ע"י טכניקות הרפייה במסגרת הפיזיותרפיה והן ע"י שימוש בבוטוקס והפחתה של כיווץ השריר. 3. טיפול נוסף שהייתי שוקל קרוי נוירומודולציה וניתן במספר אופנים. או כטיפול שבועי ע"י דקירה עדינה בקרסול והחדרת מחט המחוברת למחולל דחפים ייעודי (PTNS = נוירומודולציה טיביאלית), או ע"י מה שמכונה 'קוצב סוגרים' הפועל דרך אלקטרודה זעירה בעמוד השדרה (מושתלת באופן קבוע). כמובן שכדאי לחכות זמן נוסף כיוון שבהחלט יתכן כי המצב עוד ישתפר ספונטנית ככל שתתרחקי מהלידה. 4. כדאי להשלים אולטרהסאונד של הכליות על מנת לוודא שאין הרחבה של המערכת המאספת בכליות כתוצאה מהפרעה מתמשכת בריקון השלפוחית. בכל מקרה חשוב שתמשיכי להיות במעקב מרפאה אורוגינקולוגית לצורך המשך בירור וטיפול במידת הצורך. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

12/10/2019 | 09:29 | מאת: טליה

אולטרסאונד כליות תקין ואין צניחת איברים לפי התשובה שלך אני מבינה שיכול להיול שיש פגיעה עצבית בלתי הפיכה? קוצב עם שלט? רואים אותו חיצונית? מה הסיכוי להחלמה ספונטנית? אני מאוד מפחדת

הייתי ממתין קצת לפני שממהר למסקנה על פגיעה עצבית בלתי הפיכה. לקוצב יש שלט ולא רואים אותו חיצונית. מצרף דף מידע.

הקובץ משום מה לא עולה. נסי להעתיק את הכתובת הבאה לשורת הדפדפן. https://www.yourpelvicfloor.org/media/Sacral_Neuromodulation_RV2-2.pdf

12/10/2019 | 18:58 | מאת: טליה

כמה זמן כדאי להמתין? לטענת הפיזיותרפיסטית מתחילת הטיפול אני הרבה יותר רפויה ומבחינתי יש ימים של שיפור שבהם אני נותנת שתן יותר בקלות למרות שלוקח זמן עד שהוא יוצא וחפעמים אני צריכה ללחוץ על הבטן כדי להתרוקן לחלוטין וימים של החמרה.. בעיקר אחרי לילה

09/10/2019 | 17:54 | מאת: רונית- כריתת רחם סיבוכים

בהמשך לשאלותי עלי לציין שעברתי את כריתת הרחם שחלות וחצוצרות בניתוח לפרסקופי לא נרתיקי ולא בטני. האם בניתוח בשיטה זו יכולות להיות סיבוכים בשלפחוית השתן והמעי כפי שציינתי את הסימפטומים שאני עוברת? תודה רונית

09/10/2019 | 17:46 | מאת: רונית- ניתוח כריתת רחם

שלום לפני שנה עברתי כריתת רחם שכללה גם הוצאת שחלות וחצוצרות צוואר הרחם הושאר והורם על ידי רשת. היום אני סובלת מדלקות בשתן לאחר שלקחתי מספר פעמים אנטיביוטיקה הן חוזרות על עצמן. כאבים בשלפוחית ובבטן תחתונה שמאלית ובגב תחתון. אני עוברת סימפטומים של דליפת שתן לא רצונית ואי שליטה על שלפוחית השתן לא מספיקה להגיע לשירותים ורוב רובו של השתן דולף . סובלת מכאבים בנרתיק . בנוסף אני סובלת מכאבים בפי הטבעת וגם פנימית עם עצירויות וקושי בהטלת צואה. אני מרגישה עם אצבעותי שנשארת צואה רבה שמגיעה לאזור הנרתיק הפנימי היא גולשת לשם ואינה מתרוקנת. כל הבעיות הללו אינן היו לפני הניתוח וגם לא בעת ביצוע הניתוח. האם ניתן כאן לומר שאלו סיבוכים כתוצאה מהניתוח ויש כאן רשלנות רפואית לשמה. אשמח אם תכתוב לי את כל המשתמע מכך.

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום, ראשית צר לי לקרוא על סבלך. כיוון ששלוש המערכות (רבייה, שתן ועיכול) מתנקזות כולן לאזור אנטומי קטן יחסית ובסמיכות זו לזו, לא מן הנמנע שלניתוח כדוגמת הניתוח שעברת תהיינה השלכות שונות על המערכות הסמוכות, אם כי בהחלט נשמע כי משהו השתבש בפעולתן של מערכת השתן והעיכול וזו בוודאי אינה התוצאה הרצוייה. לגבי הדלקות החוזרות בדרכי השתן על אף אנטיביוטיקה, הייתי ממליץ לבדוק שני דברים: 1. לבצע ציסטוסקופיה אבחנתית (פעולה פשוטה וקצרה) כדי לשלול גוף זר (רשת) שעלולה לחדור בשוגג לתוך שלפוחית השתן ולהוות מוקד לדלקות. 2. לבדוק האם את מתרוקנת ביעילות ללא שארית שתן גדולה. שארית כזו אם קיימת עלולה להוות קרקע פורה לזיהומים חוזרים. ניתן לבדוק זאת בבדיקת על קול (אולטרהסאונד) או באורודינמיקה (בדיקה המבררת את התפקודים השונים של שלפוחית השתן) שכך או כך הייתי ממליץ שתעברי כדי להבין קצת יותר את המנגנון להעדר שליטה ממנה את סובלת כיום. לגבי הקושי בריקון המעיים גם לכך יש בדיקה הקרוייה דפקוגרפיה - בדיקת שיקוף דינאמי עם החדרת חומר ניגודי. מעל לכל נשמע כי נחוצה הערכה קלינית במרפאה אורוגינקולוגית (בשאיפה במסגרת בה נותחת) על מנת לרכז את הבירור כולו ולהציע טיפול בבעיות השונות. חלק גדול מהבעיות שציינת ניתנות לטיפול ולשיפור. בנוגע לרשלנות - רשלנות רפואית הינו מושג מתחום המשפט ולשמחתי איני עוסק בכך אלא ברפואה שמטרתה להיטיב עם המטופלות ולשפר את איכות חייהן. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

07/10/2019 | 08:15 | מאת: תהילה

שלום. האם ניתן להצר את הנרתיק באמצעות לייזר או שרק בשיטת הניתוח הרגילה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תהילה, הטיפול באמצעות לייזר מכונה Vaginal rejuvenation בלועזית (אין לו שם קולע בעברית) מטרתו להפוך את רקמת הנרתיק ליותר 'הדוקה' בין היתר ע"י שפעול תאים בעומק הרקמה לייצר חלבון הקרוי קולגן שהינו מרכיב חשוב בשריר ורקמת חיבור. כשמדובר בהתרחבות ניכרת של הנרתיק בעקבות טראומה רקמתית שהתרחשה בלידה יתכן שהמענה הכירורגי יעיל יותר. עם זאת, חשוב לזכור כי בהתוויות שאינה רפואיות המידע המחקרי הזמין לגבי סוגי הטיפול השונים פחות באיכותו מאשר כשמדובר באינדיקציות רפואיות כגון צניחת אברי האגן, אי נקיטת שתן, יובש נרתיקי בגיל המעבר וכו', בין היתר כיוון שבהתוויות שהינן יותר בעלות אופי קוסמטי או אסתטי קשה לכמת אובייקטיבית את התוצאות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

06/10/2019 | 16:11 | מאת: אני

הי שלום ד"ר . האם מצב של התפשלות אנרקטולית recto rectal intussusception not obstructing זה בעצם מצב של צניחת הרקטום?פרופלס? אודה מאד למענה. .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מדובר בשתי בעיות שונות. התפשלות הינה מצב הדומה לשרוול המתקפל לתוך עצמו בעוד שצניחת הרקטום הוא מצב שבו החלק הסופי של המעי צונח ומבצבץ מבעד לפתח פי הטבעת. וקיים עוד מצב שונה מהשניים הקודמים המכונה רקטוצלה - צניחה של הרקטום לכיוון הנרתיק עקב החלשות הרקמה במחיצה שבין הרקטום לדופן הנרתיק האחורי. כל אחד מהמצבים הנ"ל מאופיין במופע קליני שונה ומטבע הדברים הטיפול שונה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

08/10/2019 | 13:56 | מאת: אני

תודה על ההסבר!!

שלום, בת 39, בטיפולי פוריות בשנה האחרונה בגלל בעיה בזרע. לאחר השאיבה האחרונה התחילו לי כאבים בגב התחתון ועכשיו עם קבלת הווסת הכאבים עברו לאגן והם ממש חזקים, ברמה שאני לא יכולה להתכופף. ב 3 הטיפולים האחרונים רואים ציסטה מחוץ לשחלה ובטיפול להחזרת מוקפא בו לקחתי אסטרופם היו לי דימומים רבים מפי הטבעת. 1. האם יתכן שיש לי אנדומטריוזיס? מעולם לא סבלתי מכאבי מחזור 2. במידה וכן האם זה יכול להשפיע על הרזרבה השחלתית? 3. האם זה יכול לקרות בגלל הטיפולים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום, 1. אנדומטריוזיס הינה מחלה כרונית ואינה מופיעה בד"כ פתאום לאחר הליך כזה או אחר (שאיבה במקרה שלך). 2. קיימת מחלוקת האם 'אנדומטריומה' שהינה סוג של ציסטה שחלתית המופיעה בשכיחות של כ-17-40% בנשים הלוקות באנדומטריוזיס, לכשעצמה משפיעה לרעה על הרזרבה השחלתית. אין לכך תשובה ברורה. 3. לא סביר שאנדומטריוזיס יגרם בעקבות טיפולי פריון. אם מדובר בכאב חד וחדש בעקבות שאיבה נשמע יותר כמו דלקת אגנית (PID) אם כי לשם האבחנה נדרשת גם בדיקה גופנית מלאה, בדיקות דימות ולעיתים אף לפרוסקופיה אבחנתית. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה על המענה המפורט דר. ממה נגרמת דלקת אגנית? ולאיזה רופא אני צריכה ללכת על מנת לאבחן?

דלקת אגנית נגרמת ע"י חיידק העולה מהנרתיק אל תוך הרחם והחצוצרות. רופא נשים יכול לאבחן ע"ס תיאור התסמינים ובדיקה גופנית +/- על קול (אולטרהסאונד) של האגן

02/10/2019 | 21:23 | מאת: אני

שלום אני בת 30 .עברתי היום בדיקת דפוקוגרפיה לאחר שאני סובלת מעשית צואה רק באמצעות האצבעות. בתוצאות הבדיקה נרשם .נראה רקטוצלה בינונית. ונראה התפשלות אנורקטלית. בסבב האחרון הושג התקרוקנות של רוב החומר .אך עדיין נשאר ברקטום ובכמות בינונית ברקטוצלה . אז במצב כזה מה עושים? אני מאד סובלת. היה לי מאד קשה הבדיקה הזו להשיג התרוקנות. ולמה יש אצלי מצב כזה ? ומה עושים עם הצניחה של הרקטום?

שלום רב, את הרקטוצלה ניתן לתקן בהליך ניתוחי פשוט המבוצע דרך הנרתיק. במרבית המקרים צפוייה השפעה טובה על יכולת ההתרוקנות בעקבות זאת. לגבי ההתפשלות, השאלה עד כמה משמעותית ובאיזו מידה מצריכה טיפול בפני עצמה. יתכן כי תיקון הרקטוצלה יהיה בו די כדי להקל על התסמינים מהם את סובלת. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

03/10/2019 | 06:40 | מאת: אני

תודה ד"ר על המענה . אני לא יודעת מה רמת ההתפשלות. אני רק יודעת שתהליך הבדיקה היה ארוך מאד כי פשוט לא הצלחתי להתרוקן. רק אחריי מאמצים רבים מאד. רשום התפשלות ללא חסימה. אבל בדר"כ ביום יום ...אני לא מצליחה להתרוקן בכלל ללא עזרה של האצבעות. ואני חוששת מאד שההתפשלות הזו תחמיר עם הריונות נוספים או בכלל בהמשך הזמן ... (האם יש קשר ל 8 גרידות שעברתי ו 3 ניתוחי אגן ? ). אני מבוהלת מהתוצאות האלה.

הטוב ביותר הוא שכל ניהול הבירור והטיפול יבוצע דרך מרפאה אורוגינקולוגית רב-תחומית שם ניתן בד"כ לבצע דיון משותף הכולל מומחה מתחום האורוגינקולוגיה ורצפת האגן, מומחה מתחום הגסטרואנטרולוגיה וכירורג קולו-רקטלי כדי שהתמונה תהיה מלאה וניתן יהיה להציע טיפול שיתן מענה לכלל הבעיות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

03/10/2019 | 16:08 | מאת: אני

תודה . אך האם באמת זה נכון שההתפשלות עלולה להחמיר עם הלידות? ובכלל בהמשך הזמן? ודבר נוסף . האם ניתן לשלב את שתי הניתוחים האלה בניתוח אחד ?

התפשלות באופן עקרוני הינה אבחנה שכיחה יותר בילדים קטנים ופחות במבוגרים. לידות אינן מהוות גורם סיכון. כדאי לערב רופא מתחום הגסטרואנטרולוגיה או הכירורגיה הכללית כדי להעריך האם יש לממצא הנ"ל משמעות קלינית במקרה שלך והאם מצריך בפני עצמו התערבות כלשהי בנוסף לתיקון הצניחה ('רקטוצלה') שאינו קשור להתפשלות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

04/10/2019 | 11:53 | מאת: אני

אוקי .תודה רבה על המידע ועל העזרה ! זה יכול להיות קשור לאדומטריוזיס שיש לי ... אני יודעת שיש לי הידבקויות על המעי . בכל מקרה תודה ! שאלתי מידיי הרבה שאלות.

אני בת 49 . עברתי לפני 5 חודשים ניתוח הוצאת רחם והרמת לפוחית שתן עי רשת בשיטה לפרוסקופית. 6 שבועות לא עבדתי והרגשתי טוב . לאחר חזרתי לעבודה התחלתי להרגיש אי נוחות בנרתיק כמו טמפון שלא החדרתי טוב ההרגשה הזו לא עוברת לי. מה עליי לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, נראה כי אין מנוס מלגשת לבדיקה. תחושה כפי שאת מתארת עלולה לבטא לעיתים הישנות צניחה במידה מסויימת או שינוי במבנה הנרתיק בעקבות הניתוח. בחלק מהמצבים ניתן לטפל ע"י פיזיותרפיה אורוגניטלית ועבודה נכונה עם שרירי רצפת האגן. אך ראשית מומלץ להיבדק ע"י רופא מתחום האורוגינקולוגיה, בשאיפה מהצוות שהיה מעורב בניתוח. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

26/09/2019 | 12:47 | מאת: שיר

בזמן pid נאמר לי שהחצוצרה שלי מעובה.(45*17) רציתי לדעת האם זה מצב הפיך? אם כן איך? האם זה אומר שלא אוכל להיכנס להריון באופן טבעי? והאם יש דרך לדעת מה המצב היום? אני ארצה להיכנס להריון בעתיד והדבר מטריד אותי מאוד תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום, במהלך דלקת אגנית יתכן כי החצוצרה תראה מעובה ומכילה נוזל. מצב זה יכול לעיתים להיות הפיך אך יתכן גם שהינו מרמז על כך שהחצוצרה סתומה בקצה כתוצאה מהתהליך הדלקתי או מהיווצרות הידבקויות באגן. כדאי לחזור על בדיקת אולטרהסאונד לאחר ההחלמה לצורך הערכת מצב עדכנית. כך או כך אין זה אומר שלא תוכלי להרות באופן טבעי כיוון שקיימת גם חצוצרה בצד השני. בהצלחה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מועמדת לכריתת רחם עם שרירן גדול שבוע 19 בפתיחת בטן. האם יש הבדל בהחלמה בחתך בטני שתופרים בתפרים פנימיים ללא נגיעה בשרירים. או חתך רגיל שתופרים עם סיכות. מה ההבדל ברמת הצלקת וזמן ההחלמה?והאם שיטה אחת טובה על השניה

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום, על פי רוב תופרים את שכבת המעטפת הפנימית של הבטן המכונה פסיה וכן את העור. את החתך בעור ניתן לתפור ע"י תפר או באמצעות סיכות. אין הבדל משמעותי בין שתי השיטות לא בתקופת החלמה ולא בתוצאה האסתטית. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

25/09/2019 | 21:33 | מאת: אפרת

היה לי כאבי אגן כתוצאה מחיידק שנמצא במערכת הרבייה טיפלתי עם אנטיביוטיקה עשיתי בדיקת שתן std לראןת שהחיידק נעלם החיידק נעלם אבל הכאבים בזמן עמידה ממשוכת או מאמץ עדין נשארים לאחר חצי שנה עדין הכאבים שאני במאמץ ממשיכים עשיתי שוב את הבדיקה לראות עם החיידק נעלם והוא נעלם אבל הכאבים ממשיכים ממה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

אפרת שלום, לעיתים גם לאחר שהחיידק נעלם עדיין יתכנו כאבים הנובעים מהתהליך הדלקתי שהיה בגוף או למשל מהידבקויות באגן שעלולות להיווצר בעקבות דלקת אגנית. לחלופין יתכנו סיבות נוספות לכאב אגני שאינן קשורות לדלקת. במידה שעבר זמן מאז הדלקת והכאב נשאר כדאי לבצע בירור הכולל הדמיה של הבטן התחתונה (אולטרהסאונד או CT) ולעיתים אף יש מקום לשקול לפרוסקופיה אבחנתית (הסתכלות עם סיב אופטי בחלל הבטן תחת הרדמה קצרה). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

24/09/2019 | 07:56 | מאת: אני

שלום אני בת 30 .ועלה אצלי לאחרונה חשד לרקטוצלה. אתמול עשיתי בדיקת מנומטריה. ונלחצתי מאד שלא הצלחתי לפלוט את הבלון גם לאחר כמה נסיונות. אז מה זה אומר שיש אולי אניזמוס? אוף אני בלחץ . התופעה הזו של להיעזר באצבעות מהנרתיק ממש מציקה לי .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, במידה שאת נזקקת להעזר באצבעות כדי להשלים פעולת מעיים, כדאי שתיבדקי ע"י אורוגינקולוג ויתכן שיש מקום לשקול תיקון ניתוחי (סה"כ פעולה פשוטה יחסית המתבצעת דרך הנרתיק ועשויה להקל עליך מאד). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

24/09/2019 | 04:39 | מאת: שירה

היי ד"ר אני בת 26 בלי הריונות בעבר, ומאז שהתחלתי לקיים יחסי מין (גיל 18 בערך) סובלת מצלילי "נפיחה" כתוצאה מאוויר שנקלע בואגינה במהלך יחסי מין. זה קורה לי המון ואני מרגישה שזה ממש מקלקל לי. רציתי לשאול אם יש איזושהי דרך לגרום לזה להיפסק? אולי פזיותרפיה לרצפת האגן? אולי ניתוח (כזה שלא יפריע לי להיכנס להריון בעתיד)? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום, בעייה מוכרת. באמת אופיינית יותר לנשים שילדו ומשהו במבנה הנרתיק השתנה כתוצאה מכך. לצערי אין לנושא פתרון קסם ולא הייתי ממהר לשום התערבות ניתוחית בהנחה שהמבנה האנטומי תקין, בפרט באשה שטרם ילדה. עם זאת מומלץ להיבדק כדי לשלול 'נצור'/פיסטולה (חיבור לא תקין) בין המעי לנרתיק אם כי הסיכוי לכך באשה שלא ילדה ולא עברה ניתוח או קרינה לאיזור הינו זעום. פיזיותרפיה לרצפת האגן לא בהכרח תועיל אבל גם לא תזיק וכדאי לנסות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

19/09/2019 | 12:36 | מאת: אנונימית

אני שבועיים וחצי אחרי ניתוח לכריתת רחם ושאלתי: הבנתי שאסור ללכת לים ו או לטבול במקוה מחשש לזיהום אני יוצאת לנופש בסופש ואני לא טהורה וקשה להתנהל ככה מאחר ואני שומרת על כללי הרחקה כמובן שלשמור 6 שבועות ללא יחסי מין אבל גם נגיעה אסור כל עוד לא טבלתי האם זה ממש מסוכן בשבלי לטבול גם שבועיים וחצי אחרי..?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הבעייה היא לא בטבילה. בכך אין סכנה. הבעייה היא בקיום יחסי מין עם חדירה כיוון שגדם הנרתיק מוחזק ע"י תפר וקיום יחסי מין טרם המןעד עלול לגרום לפתיחת התפר וליצירת פתח/מעבר בין חלל הבטן והאגן לבין הנרתיק, מצב שעלול להיות מסוכן. כאמור מבחינה רפואית אין בעייה לטבול וגם לא לגעת באברי המין כל עוד נמנעים מחדירה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

שלום רב. בת 23, היו לי שני הריונות רצופים, בהריון השני נהיו לי דליות באיבר המין הרופאים אמרו שזה יעבור לאחר הלידה. כיום שנתיים לאחר הלידה הם עדיין קיימים כואבים ומיקים בייחוד לפני הוסת. בבדיקת סיטי לא מצאו דבר. האם יש לכך טיפול? ומהו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בנוגע לדליות בין אם בפות ובין אם במיקום אחר (לדוגמה בגפיים התחתונות) כדאי להיוועץ במומחה מתחום כירורגיית כלי דם. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

15/09/2019 | 21:43 | מאת: שרית

שלום. האם קיים קשר בן אנדומטריוזיס לתכיפות במתן שתן? האם טיפול (תרופתי- הורמונלי/ ניתוח - טרם הוחלט ) יכול לשפר את תפקוד השלפוחית ? אודה לתשובתך, בברכה שרית

לקריאה נוספת והעמקה

שרית שלום, יתכן קשר כזה במקרה שהאנדומטריוזיס מערב גם את דופן שלפוחית השתן. ניתן לאבחן זאת ע"י בדיקת ציסטוסקופיה אבחנתית. אם זה המקרה, טיפולים כנגד מחלת האנדומטריוזיס (בין אם שמרניים ובין אם ניתוחיים) עשויים לעזור. אחרת, יש צורך לערוך בירור שמטרתו לנסות לאתר סיבה לתכיפות במתן השתן ואז לטפל בהתאם לממצאים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

13/09/2019 | 04:14 | מאת: אני

שלום .אני בת 30 לאחרונה אובחנתי בתופעה שנקראת רקטוצלה. בדרגה 1-2 אני סובלת מאד מהתופעה הזו הרבה זמן למעלה משנתיים. העניין הוא שאני מאד מפחדת מהניתוח. כמה זמן התאוששת מהניתוח הזה ? בתוך כמה זמן אחריי אוכל לנסות הריון? יש לציין . ההריונות שלי קשים מאד! לידת פג בעבר והמון הפלות . ברקע אנדומטריוזיס . התופעה הזו מציקה לי .אני מרגישה כמו נכה שלא יכולה להתרוקן בלי לאעזר באצבע . שאלה נוספת .האם ניתן לשלב בניתוח הזה. גם לפרסקופיה לאנדומטריוזיס? יש לי נגעים על המעיים .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, משך ההתאוששות מניתוח לתיקון צניחה בדופן האחורי של הנרתיק ('רקטוצלה') הינו סביב 2-3 שבועות. עקרונית ניתן להרות בתוך כחודשיים, כלומר לאחר החלמת החתך הניתוחי וספיגת התפרים. השאלה היותר מהותית היא לגבי אופן הלידה כיוון שלידה נרתיקית עלולה 'לקלקל' את תוצאות הניתוח ויתכן שעדיף לשקול לידה בניתוח קיסרי או לדחות את הניתוח עד לאחר סיום תכנית הילודה ובינתיים להעזר בפתרונות שמרניים כגון פיזיותרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן ו/או שימוש בתומכן (פסרי) נרתיקי. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

17/09/2019 | 08:26 | מאת: אני

תודה על המענה . בכל מקרה הילדה האחרונה היתה בניתוח קיסרי עם חתך טי ככה שאסור לי לידה וגינלית . אם מדובר לתיקון ניתוח צניחה נרתיקית קדמית ואחורית כמה זמן התאוששת ?

בכל מקרה כדאי לקחת בחשבון כשבועיים - שלושה בין אם מדובר במדור אחד ובין אם שניהם. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

07/09/2019 | 18:43 | מאת: אור

שלום רב, אני אמורה לעבור בקרוב ניתוח להסרת ציסטה שחלתית , שאלתי היא האם קיים קשר בן הציסטה לכך שבימים אלו יש לי תכיפות במתן שתן? האם לאחר הניתוח שלפוחית השתן תחזור לקדמותה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אור שלום, עקרונית לא אמור להיות קשר בין ציסטה שחלתית לבין תכיפות במתן השתן. כדאי לבצע תרבית שתן כדי לשלול נוכחות חיידק. ובמידה שהתרבית נקייה לפנות לייעוץ אורוגינקולוגי. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

04/09/2019 | 22:29 | מאת: שם

שלום דוקטור, בת 34 אחרי 3 לידות נרתיקיות כשהשנייה ואקום. כיום 5 חודשים אחרי לידה. אובחנתי עי פיזיותרפיסטית לרצפת האגן עם צניחה בדרגה 2. עשיתי כחמישה טיפולי פיזיו אך לא נראה כל שיפור ( עדיין רואה את ה ״גולה״ בולטת מפתח הנרתיק. לא חווה דליפה רצינית רק מספר טיפות- לא זה מה שמפריע לי. מפריעה לי תחושת הכבדות בזמן פעילות גופנית ובסופי יום. הגניקולוג סקפטי לגבי התועלת של הפיזיותרפיה וכנל לגבי הטבעת שמחדירים, אמר לשקול ניתוח. האם הדרגה זו עושים ניתוח? האם הפיזיותרפיה באמת עשויה להעלים את ה״גולה״? ומהי אותה גולה? אחד מאיברי האגן או דופן הנרתיק? תודה על ההתיחסות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, צניחה בדרגה 2 בד"כ לא תעלם ע"י פיזיותרפיה בלבד. בד"כ יש צורך לשלב טיפול בין אם ע"י תומכן (פסרי) מסיליקון שיש להכניס לנרתיק ולהוציאו מידי פעם לצורך ניקוי, ובין אם ע"י ניתוח המבוצע או דרך הנרתיק או בגישה לפרוסקופית במטרה להחזיר את המבנים הצנוחים לעמדה אנטומית תקינה. הגולה היא בד"כ התבלטות של אחד האיברים דרך דופן הנרתיק או שצוואר הרחם כשמופיע בפתח הנרתיק. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

04/09/2019 | 16:58 | מאת: איריס

שלום, אני בת 43 אחרי 3 לידות, מתוכן 2 טבעיות עוברים גדולים בזמן האחרון כשאני מתפנה בשירותים ליציאה, הטמפון נופל לי החוצה. האם זה סימן לצניחת רצפת האגן?

לקריאה נוספת והעמקה

איריס שלום, זה יותר סימן לריפיון השרירים שסביב דופן הנרתיק ורקמת החיבור. לעיתים מלווה בצניחה ולעיתים לא ממש. במצב של צניחה מתקדמת חשים רקמה שמתבלטת באזור פתח הנרתיק בייחוד בזמן שאת מפעילה לחץ כלפי מטה עם שרירי הבטן (בדומה ללחץ שמפעילים בלידה או בשירותים). ואם קיים ספק כדאי לפנות לבדיקת רופא אורוגינקולוג כדי לקבל תמונת מצב מדוייקת. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

03/09/2019 | 14:14 | מאת: לייקי

לד"ר פיינר הנכבד שלום רב! בת 49 ללא לידות ובמשקל תקין בסך הכל, ולכאורה ללא צניחה או בעיות מיוחדות כלשהן ברגע זה, אולי יותר בעיות של דחיפות ותכיפות ולפעמים דליפה מועטה במאמץ. לכאורה, עודף משקל מגביר את הגרביטציה וממילא את צניחת אברי האגן, לחץ על השלפוחית וכל הבעיות הכרוכות בזה. פעילויות הכושר הזמינות לי ושאני מתמידה בהן, הן פילאטיס ואירובי-אינטרוולים. הבעיה ששמעתי ששתיהן לא מומלצות, מפני שפילאטיס כולל הרבה תרגילי בטן וכיווצים שמגבירים את הלחץ התוך בטני וממילא עלולות להחמיר אפילו יותר את כל הבעיות של דחיפות ותכיפות וכו'.... ואירובי - אינטרוולים כולל המון תרגילי קפיצות שמגבירות את הגרביטציה וממילא עלולות להביא לידי צניחת אברי האגן, דליפות ולהחמיר את הדחיפות ותכיפות... אשמח לשמוע את חוות דעתכם בעניין. בתודה מראש ובברכה!

לקריאה נוספת והעמקה
03/09/2019 | 22:10 | מאת: לייקי

האם גם נשיאת משאות סבירים כמו מוצרי מזון מקניה מרוכזת בסופר - למשל, שקית עמוסה בפירות או ירקות ועוד.. תורמת לזה? האם הדרך למנוע את הנזקים מהפעולות האלה של כושר ונשיאת משאות היא כיווץ בנעילה כמו שממליצות פיזיותרפיסטיות לעשות לפני שיעול והרמת משאות? ואולי גם הכנסת שרירי הבטן פנימה כמו שממליצים בכל פעילות כדי לפזר את העומס שלא יוטל רק על עמוד השדרה, דבר שיחזק גם את שרירי הבטן וכו'... בתודה מראש!

לייקי שלום, עודף משקל ופעילות גופנים אינם מהווים גורמי סיכון לתכיפות ודחיפות במתן השתן. אלה נובעים בעיקר מפעילות יתר של השלפוחית ופחות מריפיון וחולשה. ככלל טוב להיות פעילה גופנית ופילאטיס זה בסדר. מומלץ ליידע את המדריכה על בעייתך על מנת שתכווין אותך יותר באופן ספיציפי. כמו כן לא הייתי נמנע מאירובי רק כדי למנוע צניחת אברי האגן אם כיום לא קיימת צניחה. הרעיון הוא לטפל בבעיות שיש ולהמשיך להיות פעילה גופנית על מנת לנהל אורח חיים בריא. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

01/09/2019 | 13:16 | מאת: יעל

אני סובלת מדליפת שתן במאמץ, בעיקר בעת שיעול או צחוק. המליצו לי על ניתוח TVT אך כרגע אני לא מעונינת בפעולה פולשנית. ישנם טיפולים במיכשור שרציתי לשאול על יעילותם: 1. "הכסא" בשם EMSella 2. מכשיר לשימוש ביתי ELVIE 3. מכשיר נוסף לשימוש ביתי ELISE. מה היעילות של אלה (אם בכלל)? בתודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, הטיפולים שהזכרת מוכרים אך לא קיימת לגביהם עדות מחקרית טובה ממחקרים איכותיים בנוגע ליעילותם או לבטיחות הטיפול בהם. הרפואה כיום בעידן הקרוי Evidence based medicine כלומר המלצות רפואיות ראוי שיתקבלו על סמך מידע מחקרי מוכח. בנוסף לניתוח TVT (שהינו ניתוח זעיר פולשני) עם תוצאות מצויינות, קיימים טיפולים נוספים שיעילותם ובטיחותם נבדקה והוכחה כדוגמת עיבוי סוגר השופכה ע"י הזרקת Bulking agents - פעולה קצרה שאינה ניתוח ואינה מצריכה אשפוז או חופשת מחלה. יעילות ע"ס מחקרים סביב 70-80% בדליפת שתן במאמץ. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

חודש ושבוע אחרי הפלה עם ציטוטק (2 מנות) עקב הפסקת דופק .המחזור הגיע אחרי 4 שבועות ליום ואז נעלם ליומיים ואז התחיל שוב במשך 4 ימים עם דימום יחסית גדול. עשיתי האולטראסאונד אחרי שדימום פסק. התוצאות :הודגמה רירית מעובה בעובי 16.6 ממ עם זרימות דם בתוכה .בשחלה ימנית זקיק בגודל 19*17. השאלה היא מה המלצה במקרה כזה . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נטלי שלום, פורום זה נועד לעסוק רק בבעיות מתחום האורוגינקולוגיה ורצפת האגן. בכ"ז אענה לשאלתך - שארית של 16 מ"מ נחשבת תקינה ובד"כ הולכת ופוחתת עם הווסתות הבאים. ניתן להסתפק במעקב בלבד. לחלופין ניתן לבצע הסטרוסקופיה ולהסיר את השארית (אם את מעדיפה) אבל אין בכך הכרח. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

22/08/2019 | 11:09 | מאת: רעות

שואלת אותך ולא פרוקטולוג האם בצניחת רקטום החוצה כן הרירית יש מתיחה במקביל של רקמת חיבור מסביב או בפרינאום?יש מתיחה של גיד או רצועה או רקמה מסביב ולכן תופעת הלוואי היא צניחה?שואלת אותך כי אתה מומחה ברצפת אגן וזה קשור

לקריאה נוספת והעמקה

רעות שלום, בדומה לצניחה נרתיקית, גם צניחת הרקטום (מכונה גם 'שמט החלחולת') נובעת ממנגנון דומה (החלשות הרקמות התומכות) ושכיחה יותר בנשים. אין המדובר במתיחה של גיד או רצועה אלא בהחלשות הדרגתית של שרירי רצפת האגן ורקמת החיבור ה'אנדו-פלבית', לעיתים יחד עם החלשות טבעת הסוגרים עצמה המאפשרת היפוך של קצה המעי מבעד לפי הטבעת. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

20/08/2019 | 10:12 | מאת: מרי

עברתי ניתוח tvto נאים ההליך הפיך. אין יש סיבוך

מרי שלום, תלוי במה המדובר (לאיזה סוג של סיבוך את מתכוונת). בהתאם למהות הבעייה ניתן למצוא את הפתרון המתאים ביותר. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיחה ורצפת האגן

19/08/2019 | 15:40 | מאת: מירי

שלום הריון ראשון כימי, הריון שני שהפסיק להתפתח שבוע 6. לפני שבועיים עברתי הפלה בכדורי ציטוטק. יומיים לאחר מכן, בבדיקת סונאר נראתה שארית בגודל 14 מ״מ על 17 מ״מ. הרופא הנחה לחכות עד שיגמר דימום ולבדוק שוב. לפני כיומיים נגמר הדימום. היום בבדיקת סונאר השארית נשארה באותו גודל. מה עושים במקרה כזה? האם תוך שבועיים/שלוש יכולים להיווצר הדבקויות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום, נא הפני את שאלתך לפורום גינקולוגיה ופריון. פורום זה עוסק אך ורק בבעיות מתחום האורוגינקולוגיה ורצפת האגן.

19/08/2019 | 12:59 | מאת: רעות

האם במקרה של צניחת רקטום יש נזק ומתיחה בפרינאום גם? לא שואלת על רקטוצלה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רעות שלום, אם את מתכוונת לצניחת רירית הרקטום (מבעד לפי הטבעת) כדאי להיוועץ עם פרוקטולוג. עם זאת לא ברור לי למה כוונתך ב'מתיחה בפרינאום'. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

רציתי לברר לגבי בליטה שיש לי בנרתיק. אני מרגישה בה על ידי מישוש בדופן הימני של הנרתיק. זה לא נמצא שם כל הזמן, בא והולך. אני חושבת שזה מורגש בעיקר לאחר מאמץ זה לא מרגיש רך ורקמתי אך מדובר בהחלט בבליטה עגולה אודה לעזרה והכוונה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

קרין שלום, הממצא שאת מתארת יכול להתאים למספר אבחנות שונות ביניהן ציסטה בדופן נרתיק, סעיף (דיברטיקולה) שופכתי, צניחת אברי האגן ועוד. כדאי להתחיל את הבירור בבדיקה ע"י רופא נשים או אורוגינקולוג על מנת להתקדם באבחון. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

היי, לאחר לידה ראשונה ( לידת ואקום עם משך זמן של לחיצות ארוכות) חודשיים לאחר הלידה אובחנתי בצניחה מינימלית של דופן קדמי של הנרתיק. הרופא לא ציין מהי הדרגה. אני רואה את האיבר עם מראה בנאתיק ויש לי תחושה שיש לי משהו בין הרגליים במשך היום. 1. האם טיפול פיזותרפסטי יכול להעלים לחלוטין את הצניחה בעזרת תרגול קבוע? או ברגע שיש צניחה התרגול עוזר רק לשימור המצב? 2. ממה ממולץ להימנע ביום יום כדי לא להחמיר את המצב מלבד הרמה של דברים כבדים? 3. הצניחה של האיבר לא מפריע למחזור החודשי לצאת דרך פתח הנרתיק? 4. הצניחה לא אמורה להפריע במתן שתן ? 5. מעבר לתחושה הלא נעימה שיש משהו למטה. לאילו בעיות נוספות גורמת הצניחה? 6. האם אי פעם אוכל לחזור לעשות ספורט שכולל ריצות וקפיצות? 7. האם הליכה מחמירה את המצב? סליחה על השאלות הרבות, אני מאוד לחוצה מהמצב כרגע. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, 'צניחה מינימאלית' אינה הגדרה רפואית. בד"כ מתחילים לחוש בתסמינים של בלט בנרתיק ואי נוחות כאשר הצניחה הינה בדרגה 2 כלומר קרובה לפתח הנרתיק (ולא מינימאלית). 1. חיזוק שרירי רצפת האגן עשוי להועיל אם כי בד"כ לא עד כדי להשיב את האיברים הצנוחים לעמדתם האנטומית הנכונה. 2. פעילות שכרוכה בהפעלה אגרסיבית של שרירי הבטן (דחיקת משקולות, כפיפות בטן אינטנסיביות וכו') אינה מומלצת כיוון שהעלייה בלחץ הבטני מופנית לאזור המוחלש ממילא ועם הזמן עלולה לגרום להחמרת הצניחה. בנושא הזה טוב להיוועץ גם בפיזיותרפיסטית לשם הנחיות יותר ספיציפיות. 3. אין כל הפרעה בהקשר לווסת. ישנן נשים שעקב הצניחה מתקשות בשימוש בטמפון כיוון שהוא עלול להיפלט ואינו נשאר יציב בנרתיק. 4. צניחה בדרגה מתקדמת (בד"כ 3-4) לעיתים גורמת לכיפוף צינורית השופכה ועקב כך האטה בזרם השתן ולעיתים התרוקנות בלתי מלאה. 5. בדרגות המתקדמות הצניחה עלולה לעודד דלקות בדרכי השתן (עקב שארית שתן הנוטה להזדהם) וכן פציעה של רירית הנרתיק כתוצאה משפשוף הרקמה הצונחת כנגד פתח הנרתיק. לעיתים עלול להיגרם אף דימום קל. חלק מהנשים הסובלות מצניחה אף חשות בכאב גב תחתון או בטן תחתונה ולעיתים נלווית גם הפרעה בפעולת המעיים. 6. בהחלט כן, אפילו כיום. במידה שהצניחה מפריעה לכך ניתן להשתמש בתומכן נרתיקי (פסרי) בזמן פעילות ספורטיבית. 7. הליכה ככלל אינה צפוייה להחמיר את המצב. אבל לאורך שנים צניחת אברי האגן נוטה להחמיר אם אינה מטופלת. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה רבה על התשובות. שאלה נוספת אני עדיין מרגישה אי נוחות בפות ומין מתיחות למטה כאילו עדיין יש תפרים. בנוסף, עדיין יש לי כאבים בעצמות הישיבה ולא נוח לי לשבת האם יש דרך לבדוק האם נשארו אולי תפרים פנימיים שלא רואים בעין? תודה

אני בחופשה אז קצת מתמהמה.... פחות סביר שעדיין ישנם תפרים. התפרים בהם משתמשים לאחר לידה בד"כ נספגים תוך כששה שבועות. קיימים תפרים אחרים שנותרים עד 3 חודשים אבל בד"כ לא נהוג להשתמש בהם בתפירה שלאחר לידה. נשמע שאת צריכה להיבדק.... בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

08/08/2019 | 21:30 | מאת: רחל

שלום ד"ר פיינר.. אני חודש וחצי אחרי הניתוח.. ההחלמה היתה טובה. רציתי לדעת האם אני יכולה להתחיל לעשות תרגילים לחיזוק הבטן? כגון כפיפות בטן.. בטן סטטית וכו'. האם מותר לי תרגילי אירובי כגון קפיצות וכו'. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום, בשלב הזה בהחלט ניתן לחזור לפעילות גופנית כפי שתיארת בשאלתך. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

05/08/2019 | 13:58 | מאת: סימה בוזגלו

לפני כחודשיים עשו לי ניתוח תיקון דופן אחורית קידמית של הנרטיק וגם תקנו את שלפוחית השתן .היום הלכתי לבדיקה לאחר ניתוח .הרופאב אמרה שיש פוליפ מהניתוח וצריך להוציא אותו .האם אין לי מה לדאוג ?איך באמת כתוצאה מניתוח יוצא פתאום פוליפ ?

לקריאה נוספת והעמקה

סימה שלום, ככל הנראה לא מדובר בפוליפ אלא ברקמה הקרוייה רקמת גרעון (או גרנולציה) ואשר צומחת באופן טיפוסי מעל איזור התפרים כתגובה לחומר הסינתטי ממנו עשוי התפר. רקמה כזו עלולה לדמם ולגרום לכאב מקומי ולרגישות במגע וניתן להסירה או לצרוב אותה בפעולה פשוטה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

04/08/2019 | 16:12 | מאת: אפי

שלום רב, בת 42, כשבוע לאחר ניתוח tvt ותיקון קירות נרתיק, בסהכ החלמה טובה, אין בעיה בהתרוקנות וביציאות, עשיתי תמועה לא טובה והרגשתי כאבים עזים במפשעה, ניגשתי בלילה למיון ונערכה לי בדיקה גניקולוגית כולל החדרת האצבע לנרתיק, כיממה לאחר מכן, תחושה של דחיפות במתן שתן, האם הבדיקה הגניקולוגית הפולשנית פגעה בתוצאות הניתוח, הרי רצוי להמנע מקיום יחסי מין, אני חוששת שפגעתי בתוצאת הניתוח...

לקריאה נוספת והעמקה

אפי שלום, אין זה סביר שהבדיקה שבוצעה פגעה בתוצאות הניתוח, ודחיפות במתן השתן עלולה להתרחש בכ-15% לאחר ניתוח להשמת סרט תת-שופכתי (TVT). במרבית המקרים דועכת מעצמה עם הזמן. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

31/07/2019 | 14:35 | מאת: טל

שלום ד״ר, אני סובלת מכאבים ביחסי מין. אובחנתי אצל רופאת נשים שקיימות שאריות קרום בתולין שמאפשר חדירה מלאה אך עדיין כואב. בקרוב מתכננים להיכנס להריון, האם זה עלול להשפיע? בנוסף האם בלידה זה יכול להוות מקור לכאבים והאם ניתן להסיר במהלך הלידה? אני מבצעת פיזיותרפיה ורוצה להימנע מניתוח על מנת להיכנס להריון בהקדם. כרגע יש הקלה בכאב כתוצאה מהטיפולים. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום, אין זה שכיח ששארית קרום הבתולין תגרום לכאב כפי שאת מתארת. בכל אופן בלידה לא צפוייה בעייה. בד"כ לא מבצעים חיתוך מכוון של שארית קרום הבתולין, אך לעיתים הרקמה נקרעת באופן ספונטני בברכה, דר' בני פיינר, מהנל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

30/07/2019 | 22:51 | מאת: מרינה

שלום אני בת 22 לא מקיימת יחסי מין . כבר יותר מחודשים אני סובלת מכאבי בטן תחונה בצד ימין. יש לציין שהמחזור שלי סדיר אם כי כמות הדם גדולה והכאב בעת קבלת המחזור הוא גבוהה אבל אני רגילה לזה. עשיתי בדיקת אולטראסאונד רחם ושחלות והבדיקה יצאה תקינה. בעקבות כך נשלל העניין שמדובר במשהו גניקולוגי. נוצר חשד שמודבר בבקע משפעתי כי אני סובלת מכאבים שמתגברים בעת הליכה ובעת הרמת דברים אם כי אחרי בדיקת כירוג ובדיקת אולטראסאונד לדופן נבטן חשד זה גם נשלל. האם יכול להיות שמדובר בשרירן או מבאנדומטריאוזיס שלא רואים אותו ? יש לציין שהכאב גם מחמיר כאשר השלפוחית מלאה ויש מין איזה נפיחות קטנה באזוק (בדיקת תרבית שתן תקינה) יש הרגשה של לחץ במקום הזה. אני פשוט לא יודעת לאיזה רופא שוב לחזור ואיזה בדיקות שוב לעשות.האם עדיים בכל זאת יכול להיות שזה משהו גינקולוגי ואם כן מה זיה יכול להיות לאיזה כיוון ללכת. אני כלכך מיאושת ומתוסכלת. עוד משהו אני גם מפחדת לעשות בדיקות פולשיניות בגלל כל הקשור לנושא הבתולין .

לקריאה נוספת והעמקה
30/07/2019 | 23:12 | מאת: מרינה

שכחתי להוסיף שהכאב נע גם בין עצמת האגן לבין המפרק של הרגל לפעמים שמקשה עליי לשבת

מרינה שלום, שרירן בד"כ קל לזהות באולטרהסאונד. אנדומטריוזיס בהחלט יתכן ופחות קל לזהות, כמו גם מצב דלקתי כרוני בשלפוחית השתן המכונה Interstitial cystitis ומתבטא בין היתר בכאב המחמיר במקביל למילוי שלפוחית השתן. רצוי לרכז את הבירור דרך רופא המשפחה והוא זה שיפנה לייעוצים עם המומחים השונים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

29/07/2019 | 21:41 | מאת: נוקי

אני בהריון שני שבוע 9. לידה ראשונה וגינלית לפני שנה ו3 חודשים. עד לפני שבועיים הנקתי את הילד. הלידה התארכה ולחצתי 3 שעות ארוכות ומתישות. לא נקרעתי ולא בוצע חתך. נתפרו שפשופים. היו בצקות שהחלימו וסה"כ התאוששות לפי הספר. לפני כשבוע בזמן מקלחת הכנסתי אצבע לנרתיק והרגשתי בגוש שלא היה שם. ראיתי במראה שכשאני לוחצת ממש רואים גולה בנרתיק. זה לא היה שם עד עכשיו.. הרופא אמר שיש לי ציסטוצלה דרגה 1 ורקטוצלה דרגה 2-3 ושלח לפיזיותרפיה. הרחם דווקא לא צנח. מיותר לציין שהמצב מדכא מאד ואין לי מושג איך אלד או אקיים יחסי מין ככה. אני מקווה שהפיזיו תעזור במשהו אבל מכל מה שאני קוראת אני נכנסת לדיכאון עוד יותר.. אני רק בת 32 ותכננתי ילדים נוספים. האם אפשר זמן מה עחרי נלידה לעשות ניתוח? האם אפשר ללדת בלידה רגילה אח"כ?

לקריאה נוספת והעמקה

נוקי שלום, הפתרון הטוב ביותר לצניחת אברי האגן במהלך הריון הינו תומכן (פסרי) נרתיקי. מדובר באביזר עשוי סיליקון שאת לומדת להחדיר לנרתיק ותומך באיברים הצנוחים. על מנת להתאימו מומלץ לפנות לרופא אורוגינקולוג כדי לבחור את הסוג והגודל המתאימים ביותר. אין מניעה מלידה נרתיקית גם בנוכחות צניחה ובהחלט ניתן לשקול טיפול ניתוחי לאחר תום תקופת 'משכב הלידה'. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

ולאחר ניתוח כזה אני יכולה להיכנס להריון שוב וללדת בלידה רגילה?

היי, גם אני בהריון השני שלי בשבוע 12 חוויתי את הצניחה הזאת ונבהלתי ורצתי לאורוגניקולג שאיבחן צסטוצלה בדרגה1-2 והרגשתי גוש בנרתיק שגם התגלה במקלחת, הסביר לי שזה רק יחמיר עם ההריון ולהתפעתי לאחר שבועיים זה נעלם, הוסבר לי ע"י הרופא נשים שלי שהרחם יצא מהאגן ולחץ על האיברים ולכן הייתה צניחה ולאחר שהרחם עלה קצת יחד איתו עלה צוואר הרחם שהציץ מהנרתיק. מדוע יש בלבול בין ההסברים שגורם לנו הבנות לחרדה שלפעמים לא מוצדקת? במה תלויים הדברים הללו?

זה לא המקרה שלי בכלל.. צוואר הרחם שלי לא צנוח. מה שיש לי לצערי לא הולך להיעלם מעצמו.

להרות - כן לידה רגילה קצת פחות מומלץ כיוון שאז חוזרים על העומסים שמראש גרמו לנזק.

אור, הסיבה לתשובות השונות היא שתיתכנה 'התנהגויות' שונות של הצניחה במהלך ההריון. לעיתים באמת מתרחשת החמרה בדרגת הצניחה והתסמינים מחמירים לאורך ההריון, ובמקרים אחרים כפי שציינת הרחם ההריוני מרים עצמו כביכול מעל האגן הגרמי עם גדילתו ובעקיפין הצניחה פחות מורגשת. קשה לנבא באשה ספיציפית מה יהיה המהלך בהמשך ההריון בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

24/07/2019 | 03:08 | מאת: שרלי

לגברת בגיל 64 הומלץ על יד מנתח נתוח לפסקופי לצניחת אברי אגן מלא - ברצוני לברר מאיזה חומר עשוי הרשת והאם הרשת מסוג חומר שעשוי בטוח לשימוש בגוף האדם ומי פיתח את הרשת ואיפה וממי יש אישור והסכמה לשימוש בטוח לרשתות אלו ומי ואיפה המציאו נתוח זה ? האם יש נתוח במאה אחוז הצלחה ללא נתוח לפסקופי עבור צניחת אברי אגן דרגה 4 עבור גברת? בררתי מגברת אחת בת 80 שאותו מנתח ידוע בעל התמחות בניתוחים מסובכים נכשל ועשה פעמיים נתוח בפעם ראשון היו לה כאבים עקב רשת ועשה ניתוח בפעם ב לאחר שנה ועכשיו היא בקושי יכולה להתכופף עקב רשת שמפריע. יש לה זיהום שמהווה סכנת חיים שהמקור שלה לא ידעו לאבחן בבית חולים והאם רשת יכול להיות מקור לזיהום? מה זה מנסים להמציא על בני אדם ניתוחים ניסיוניים? באיזה אברים עומד רשת ומה סיבה שזהאמור להפריע לתפקוד יומי?

לקריאה נוספת והעמקה

שרלי שלום, הרשת עשוייה מפולימור הקרוי פוליפרופילן ומאושרת לשימוש ע"י הגופים הרגולטוריים בארה"ב ובאירופה וע"י משרד הבריאות בארץ. באף ניתוח משקם אין הבטחה של 100% הצלחה אבך כשסוג הניתוח נבחר באופן נכון והניתוח מבוצע בידי מנתח מיומן סיכויי ההצלחה בהחלט גבוהים. הרשת שכיום הומלץ לא להמשיך להשתמש בה עקב חשש לסיבוכים היא רשת המוחדרת דרך הנרתיק. לגבי רשתות המוחדרות דרך דופן הבטן בלפרוסקופיה אין התרעה כזו והשימוש בהן נמשך. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

23/07/2019 | 02:07 | מאת: פירה

תודה על תשובה. מבררת עבור גברת בת 62 שנאמר לה לבצע נתוח ואין הסכמה מדובר בצניחה מלאה קדמי דרגה 4 ועקב צניחה לא יכולה לשבת, יש שפשוף שגרם לפצעים מדממים בצוואר רחם ופעמיים במהלך 7 חודשים מאז גילוי הבעיה היו דלקות שתן בפעם ראשוה היה דלקת קשה שלא הייתה מצליחה לקום עקב כאבים וקבלה במיון דחוף תרופה ובבדיקה מצאו גם דם בשתן שהומלץ לבצע ציסתוקופיה ואחרי 6 חודשחם עוד פעם היה דלקת שתן . מה היא סכנה רפואי במצב כזה שיכול להחמיר שמצדיק לעשות נתוחה ואיזה אחוז סכנה בריאותי קיים להישאר ללא נתוח? האם על רקע צניחת אברי אגן ישנם דלקת שתן והאם זה גורם לאגן כליה מורחב? נאמר שפצעים שישנם עקב חיכוך יכולים לגרום לסרטן האם סכוי לזה גבוה במצב רפואי מסוג זה? האם בכדור הארץ אין טיפול במצב רפואי מסוג זה כפי שמוכר לכם כרופא כי לרופאים מעולם אחר יש ידע וטיפול שיכול לעזור לה להקל על מצבה ואמרו לי רופאים מעולם אחר שהמצב יכול להביא לפגיעה בשלפוחית שתן ולנתוח ושגם לא לכולם יש נסיון ופה רופאים לא יודעים לענות שאלות ששאלתי.

לקריאה נוספת והעמקה

פירה שלום, צניחת אברי האגן בדרגה מתקדמת עלולה לעודד דלקות בדרכי השתן כיוון שהתרוקנות שלפוחית השתן אינה תקינה עקב הצניחה ושארית השתן שנותרת בשלפוחית נוטה להזדהם. לעיתים ההפרעה בהתרוקנות עלולה גם לגרום ללחץ בכיוון הכליות ולהוביל בעקיפין להרחבת אגני הכליה. הטיפול בצניחה אינו מחייב ניתוח. יתכן טיפול באמצעות תומכן נרתיקי (פסרי) וניתוח זו בהחלטו אחת האפשרויות במצב זה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

21/07/2019 | 11:34 | מאת: דנה

לפני כשבועיים עברתי ניתוח רובוטי לכריתת רחם כולל הוצאת לימפות מהאגן כמה ימים לאחר הניתוח התחילו לי הפרשות מימיות רבות מהנרתיק הרופאים אמרו לי שכתוצאה מהוצאת לימפות יש הצטברות נוזלים ובדרך סאת הם יוצאים.זה עדיין לא פסק יש לזה גם קצת ריח לא נעים אבל ההפרשות הן שקופות.האם מסוכן?מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, הפורום עוסק בבעיות מתחום האורוגינקולוגיה ורצפת האגן ולא בתחום הגינקולוגיה האונקולוגית. מציע להפנות את שאלתך לפורום מתאים בנושא או לפנות לבדיקה במסגרת בה נותחת. בברכה

21/07/2019 | 10:09 | מאת: מאיר

האם אם יש לי בעיות ברצפת האגן ,יש קשר בין זה לבין קושי הפוריות לעשות ילדים ?

מאיר שלום, הפורום עוסק בבעיות ברצפת האגן בקרב נשים ולא בנושא פיריון הגבר בברכה

17/07/2019 | 23:56 | מאת: אנונימי

שלום רב, בת 62, צריכה לעבור ניתוח בעוד כחודשיים של תיקון צניחת שלפוחית השתן וצניחה של הנרתיק. האם ייתכן כי הבטן התנפחה מעט בתקופה הזו בזמן צניחת השלפוחית? (קשה לי להבחין האם באמת מדובר בשינוי כלשהו)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין זה שכיח כי צניחת אברי האגן תגרום לנפיחות בטנית. במקרה שתחושתך כי הבטן נפוחה מאשר בעבר נמשכת כדאי לפנות לרופא המשפחה ולשקול ביצוע בדיקת הדמייה של הבטן. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

17/07/2019 | 13:38 | מאת: אני

שלום .אני בת 30 ובחודש האחרון מרגישה כל פעם התרוקנות חלקית של השלפוחית .. דחף לעשות עוד . למרות שאין . התכיפות של מתן השתן גדולה יותר. והבטן התחתונה. כואבת לי . במקביל לאחרונה נמצא אצלי רקטוצלה. בנוסף לפניי שנתיים ילדתי וסבלתי מדליפת שתן במשך חצי שנה . מה עליי לעשות כרגע. הריקון החלקימאד מפריע לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, את מציגה מספר בעיות הקשורות בתחום רפואת רצפת האגן ומומלץ לפנות לרופא אורוגינקולוג על מנת לעבור הערכה כוללת ולהמליץ על טיפול. בנוגע לתחושת הריקון החלקי יתכן צורך בבדיקת אורודינמיקה שבאפשרותה ניתן לברר את תפקודיה השונים של שלפוחית השתן כולל את שלב ההתרוקנות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

16/07/2019 | 18:32 | מאת: מירב

שלום, עברתי ניתוח פיסטולה בעקבות גזים שיצאו לי מהנרתיק (היה לי קרע גדול בלידה). שבועיים וחצי לאחר הניתוח חזרו לי הגזים. האם אצטרך לעבור ניתוח נוסף לדעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

מירב שלום, אם פליטת הגזים מבטאת הישנות הפיסטולה אז יתכן שתוצאת התיקון אינה מושלמת ויתכן צורך בטיפול נוסף. מנגד, לעיתים נשים (בד"כ לאחר לידה) חשות פליטת גזים מהנרתיק ללא קשר לפיסטולה והדבר נובע משינוי במבנה הנרתיק ובכליאת אויר בתוכו אשר משתחרר בתנועה מסויימת או במנח מסויים. במקרה זה אין צורך בפתרון ניתוחי. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

15/07/2019 | 18:21 | מאת: אלינור

שלום. אני בשבוע 31, אחרי 2 לידות וגינלית וקיסרית. לאחרונה הבחנתי בבליטה בפתח הנרתיק, הרופא אמר שמדובר ברירית הנרתיק שיצאה כתוצאה מצניחה, ושאין צורך לטפל בזה עד לאחר הלידה. אני מרגישה לאחרונה שגם ההתרוקנות במתן שתן לא מלאה. שאלתי היא האם באמת צריך לחכות לאחר הלידה? אין צורך בברור יותר מעמיק בשלב זה? והאם זה ישפיע על הלידה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אלינור שלום, בהחלט רצוי לעבור הערכה מסודרת ע"י אורוגינקולוג. במידה שהצניחה אינה מפריעה, מתבלטת מפתח הנרתיק או משתפשפת בפתח וגורמת לאי נוחות, אין הכרח לטפל במהלך ההריון. אחרת ניתן להתאים תומכן נרתיקי (פסרי) שיוכל להקל על התסמינים. מבחינת ההשפעה על הלידה - עפ"ר עצם קיום הצניחה אינו מהווה בעייה מבחינת הלידה, אך הלידה עצמה (בהנחה שלידה נרתיקית) עלולה להחמיר במידה מסויימת את דרגת הצניחה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

14/07/2019 | 22:18 | מאת: דנה

לפני שנה עברתי כריתת רחם עקב צניחה. לפני חודשיים עברתי ניתוח רקטוצלה. האם הגבלת נשיאת משא מעבר ל5 קג היא אולטימטיבית. לא מרגישה בעיה להרים משאות. האם ההגבלה נוגעת גם להליכה ספורטיבית.

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום, אין מספרים קדושים. הכוונה היא להימנע מהפעלה אגרסיבית של שרירי דופן ובעקיפין הפעלת לחץ גדול על אזור רצפת האגן. אם את חשה שאין לך קושי להרים משא של 8 ק"ג זה בסדר אבל תמיד להפעיל את ההיגיון הבריא. אין הכוונה להפוך אותך לנכה. ולא אמורה להיות בעייה עם הליכה ספורטיבית. בברכה, דר' בני פיינר מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

11/07/2019 | 10:16 | מאת: אני

שלום ד"ר. אני בת 30 .ולאחרונה הייתי בבירור אצל אורוגניקולוג עקב עצירות חסימתית עם צורך בדיגיטציה. בבדיקה עולה כי קיים רקטוצלה קלה. לבטורים מתכווצים 3 מתוך 5. אבל בסןנר לא נצפה רקטוצלה אמיתית. לא כ"כ הצלחתי להבין את העניין הזה... מה צריך לעשות ? זה מפריע לי מאד! ברמה של 8 מתוך 10. מרגישה מוגבלת!מאד. נעזרת רק באצבעות. האם כדאי לעשות ניתוח ? ומה ההבדל בשיטה דרך הבטן או הנרתיק .או רוצים להגיע לתוצאה ארוכת תווך. אודה מאד למענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צאייה חסימתית יכולה להיגרם ע"י רקטוצלה אם כי לא בהכרח. קרה לי בעבר שהופתעתי מכך שלאחר תיקון רקטוצלה שנראה יחסית קל בבדיקה קלינית או בהדמייה, השינוי ביכולת להשלים יציאה היה ניכר ומשמעותי. כמובן שכשהרקטוצלה גדול ובולט קל יותר לנבא את מידת השינוי שיחול בעקבות התיקון אבל כיוון שמדובר בהתערבות סה"כ פשוטה הכרוכה בלא הרבה סיכונים נראה לי שעדיף לעבור את התיקון ולקוות שפעולת המעיים תשתפר בעקבותיו. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

13/07/2019 | 21:39 | מאת: אני

תודה על המענה ! כאשר אתה אומר...שזה פרוצדורה פשוטה הכוונה לגישה דרך הנרתיק ?או לפרסקופיה ? מה מומלץ יותר .. אני בת 30 ...ובעז"ה אני רוצה עוד ללדת...(אסור לי לידה וגינלית...כי עברתי לידה בניתוח קיסרי חתך טי ). וברקע ...אני סובלת מאנדןמטריוזיס מה הגישה הניתוחית המומלצת?

לאור הנתונים החשובים שאת מציינת נראה כי הגישה הנרתיקית מתאימה יותר במקרה שלך ולכך התכוונתי. בברכה, דר' בני פיינר מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

14/07/2019 | 13:11 | מאת: אני

תודה ! אבל לפי מה שראיתי ...עדיף בגישה הלפרסקופית ..לא?ע"מ לזכות בתוצאות ארוכות תווך . יש לציין שהליגה האחרונה היתה מוקדמת שבוע 32. לאורך כל ההריון סבלתי מכבדות גדולה בנרתיק. ואחרי ההריון סבלתי מדליפת שתן .שאחכ הסתדרה... מה לעשות ??בכל זאת עדיף גישה מהנרתיק ?

היתרון בגישה הבטנית (לפרוסקופית / רובוטית) הוא בראש ובראשונה בצניחה במדור האפיקלי (מלשון אפקס) כלומר הרחם ו/או כיפת הנרתיק. בצניחה שעיקרה בדופן הנרתיק האחורי (רקטוצלה) סיכויי ההצלחה בגישה הוגינלית מצויינים ואין יתרון ללפרוסקופיה. כמובן שחשוב לעבור הערכה ע"י אורוגינקולוג טרם הניתוח על מנת לוודא שאין המדובר בצניחה משולבת המערבת בנוסף עוד מדורים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה על המענה !!

אני בת 60 וסובלת מצניחת רחם ושלפוחית השתן בדרגה 4. לאחר שנפגשתי עם שני אורוגניקולוגים בכירים (עם השני לקבלת חוו"ד נוספת) הומלצו לי שתי גישות ניתוחיות שונות לחלוטין ואני בדילמה. הגישה הראשונה שהומלצה לי היא הגישה ה"קלאסית" - וגינלית וכוללת כריתת רחם , קולפורפיה קדמית ואחורית ו- TVT כטיפול מניעתי (כרגע אין לי תלונות על בריחת שתן). שיטה זו הומלצה לי ע"י אורוגניקולוג בכיר וותיק. שיטה שנייה שהומלצה לי ע"י אורוגניקולוג לא פחות בכיר (והבנתי שגם אתה בין הממליצים עליה), היא שיטה לפרוסקופית, הכוללת כריתת רחם ללא צוואר הרחם וכן הכנסת רשת לצורך תיקון האגן, כאשר נטען שאחוזי ההצלחה בגישה זו (דהיינו מניעת הישנות) טובים משמעותית מהשיטה הנרתיקית הקלאסית שאינה כוללת רשת (עקב בעיות בשימוש ברשת בשיטה הנרתיקית הרגילה). כמו כן נאמר לי שאין שום סיבה ל - TVT. צפיתי עכשיו ברשת בראיון מחודש אפריל 2019 של ד"ר קרסו עם אורוגניקולוג בכיר נוסף הממליץ על מודל חדש, של שימוש ברשת בשיטה הוגינלית (עם מחטים ייעודיות) שמאפשר את הכנסת הרשת למקום גבוה ללא הסיבוכים שהיו בעבר. לטענתו אין הצדקה בשימוש בשיטה הלפרוסקופית ונרמז שההמלצה לשימוש בשיטה זו נובעת ממניעים שאינם דווקא רפואיים. אני במבוכה רבה, לאור כל הגישות, הדעות והרמיזות השונות ואיני יודעת במה לבחור. מעוניינת מאוד לשמוע את דעתך בנושא תוך התייחסות לסיבות להבדלי הגישות - אנא השתדל להיות גלוי ככל האפשר.

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום, זו שאלה טובה שיכולה לאכלס סימפוזיון במשך כמה ימים בקלות. אבל בקצרה, כמנתח חשוב שיהיו לך בארגז הכלים מקוון גדול ככל האפשר של אפשרויות כדי להתאים את הפתרון הכירורגי למצב הקליני הספיציפי של המטופלת שניצבת מולך. יש מצבים בהם יש יתרון לגישה הבטנית (לפרוסקופית/רובוטית) ויש מצבים אחרים בהם יש יתרון לגישה הוגינלית. אגב האפשרות לשימוש ברשת בגישה וגינלית מבחינה פרקטית עברה מן העולם בעקבות איסור אחרון של איגוד ה-FDA האמריקאי על החברות המסחריות להמשיך לשווק רשתות בארה"ב עקב חשש מסיבוכים ספיציפיים. בעקבות זאת החברות משכו את מוצריהן מהמדפים בכל העולם כולל בארץ. עדיין ניתן לבצע ניתוח משקם ולטפל ביעילות בצניחה גם דרך הנרתיק (ללא רשת) וגם דרך דופן הבטן כאמור (שם אין מגבלה על השימוש ברשת במידת הצורך). השיקולים בהחלטה כוללים את גיל המטופלת, מחלות רקע, הסטוריית ניתוחים קודמים אם היו, וכן העדפותיה והעדפות המנתח במקרה שיש כאלה. אישית אני במקרים מסויימים מעדיף את השיטה הלפרוסקופית (או רובוטית כיום) ולעיתים את הגישה הוגינלית. כאמור 'אין חליפה אחת שתואמת לכל המידות'. ולעניינך האישי, אין תחליף להערכה ספיציפית ע"י רופא מומחה בתחום. לאחר ששמעת דעות שונות ושיקולים שהעלו רופאים שונים עליך לשקלל את כל שנאמר ולהחליט מה נראה לך הטוב ביותר עבורך. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה רבה על התגובה. ברשותך, שתי שאלות המשך: א. מה דעתך על המלצה לשימוש ב-TVT במהלך הניתוח הוגינלי כטיפול מניעתי (למרות שכרגע אין תלונה בנושא של דליפת שתן) לעומת ההמלצה הנגדית (שמציעה ניתוח לפרוסקופי) ששוללת את זה במקרה מסוג זה, האם אלו המלצות שתלויות בשיטת הניתוח, או שיש סיבה אחרת? ב. מה דעתך על שיטתו של ד"ר מולנר מבית חולים העמק שבראיון לפני שלושה חודשים בטלויזיה, פרט שיטה שבה לדעתו ניתן לשים רשת בשיטה וגינלית, כאשר לדבריו "השימוש בשיטה הלפרוסקופית אינו נובע ממניעים רפואיים". מצ"ב קישור לסרטון (החל מדקה 03:25). https://www.youtube.com/watch?v=4dK0OYe5qbE. אגב, אנחנו גרים באותו יישוב, וניסיתי לקבוע אצלך תור אך לא הייתה זמינות בחודשיים הקרובים, כך שנאלצתי לרעות בשדות זרים...

בנוגע ל-TVT מניעתי - הדיעות חלוקות וגם הספרות המחקרית אינה חד משמעית. אישית אני דוגל בכך שמה שלא מקולקל לא מתקנים ולו עקב העובדה שכל הליך ניתוחי נושא בחובו סיכונים (גם אם מועטים) והליך שאינו נחוץ עלול להסתיים בסיבוך שלא לצורך. במידה שבעתיד יופיעו תסמיני אי נקיטת שתן במאמץ, תמיד ניתן לבצע TVT (או טיפול אחר) ומדובר סה"כ בהליך קצר ולא בניתוח גדול. לגבי השמת הרשתות - כאשר הרשת מוכנסת דרך חתך בנרתיק - עבודות המחקר האיכותיות מראות סיכון של כ-10-15% לסיבוך הקרוי 'ארוזיה' כלומר חשיפה של הרשת מבעד לרירית הנרתיק אשר עלולה להצריך טיפול ניתוחי נוסף בעתיד. לעומת זאת כאשר הרשת מושמת בגישה בטנית (לפרוסקופית או רובוטית) אין לה שום מגע עם רירית הנרתיק ולכן הסיכוי לחשיפה נמוך בסדר גודל (אם הניתוח נעשה עקב צניחת הנרתיק באשה שבעברה כריתת רחם) ואף פחות מכך באשה שלא עברה כריתת רחם. מסיבה זו אני רואה יתרון בכך שאם נעשה שימוש ברשת, שהרשת תושם בגישה הבטנית ללא חשיפה לנרתיק. פעולה זו מצריכה קצת יותר מיומנות בכירורגיה לפרוסקופית מתקדמת כיוון שלשם ביצועה, חשיפת הנרתיק והפרדתו משלפוחית השתן ומהרקטום, כמו גם הצמדת הרשת לדפנות הנרתיק נעשות בלפרוסקופיה, פעולות אשר מטבען דורשות מיומנות לפרוסקופית גבוהה. ובנוגע למנתח כזה או אחר כמובן שהפורום אינו מהווה במה ראוייה לדיון. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

07/07/2019 | 15:09 | מאת: אני

אני בת 30 וסובלת כבר לפחות 4 או 5 שנים מבעיה ...שאני אף פעם לא מצליחה לתת צואה באופן ספונטני. תמיד אני צריכה לתת לחץ ידני מהנרתיק. אחרת ...זה לא יקרה . אני צעירה...וזה מביך אותי ... בילדותי סבלתי הרבה מעצירות. וזה הפתרון בשבילי . השאלה -אם זה בסדר לחיות בצורה כזו ? והאם לא עלול להיגרם נזק בשל הלחץ שאני מפעילה מהנרתיק . אודה מאד למענה ! (ברקע -אנדומטריוזיס .הידבקויות באגן .ורקע גניקולוגי עשיר לצערי ).

לקריאה נוספת והעמקה
08/07/2019 | 00:06 | מאת: אני

ארחיב טיפה יותר.... מאז שאני ילדה בערך סביב גיל ה 11 ..12 סבלתי מעצירויות קשות מאד. הגעתי למצב של למעלה משבוע לא התרוקנתי..ובמיון עשו לי חוקנים..כמה פעמים .התופעה חזרה על עצמה. עד שנמאס לי. ומגיל 13 הייתי מתרוקנת באופן ידני . וכיום ...שאני בת 30 .עברתי 2 לידות .(והרבה מאד מאד הפלות).אני ממשיכה להתרוקן ע"י הפעלת לחץ מהנרתיק .בזמן שאני צריכה להתרוקן אני מרגישה בדופן הנרתיק...ורק ככה מתרוקנת . לאחרונה תהיתי. אם זה מצב תקין ??אף פעם לא העלתי את השאלה לרופא .אני נבוכה. (ברקע אנדומטריוזיס ניתוחים לפרסקופיה. ורקע גניקולוגי). אודה לך מאד למענה ! אני חוששת ונבוכה מאד .התופעה לא נעימה לי. תחושה ממש של נכות .... מה הטיפול במצב הזה ? בהתחשב בכך ...שאני רוצה עוד ילדים .(ההריונות אצלי קשים מאד ומסובכים )

שלום לך, מבוכתך מובנת מאד ואני מברך אותך על שהצלחת להתגבר עליה בכדי להציף את השאלה ואת הנושא החשוב הזה. הצורך להפעיל לחץ מהנרתיק על מנת להשלים פעולת מעיים מוכר בנשים עם צניחה במדור האחורי (בעבר נקראה 'רקטוצלה'). זו תופעה שמתרחשת לרוב לאחר לידות ונובעת מהחלשות הרקמה שבין דופן הנרתיק לרקטום. קרוב לוודאי שאין לכך קשר עם בעיות ההתרוקנות אשר חווית עוד מהילדות. לכך אני מניח שקיימת סיבה אחרת. הייתי ממליץ לבצע בדיקת פרוקטו-דפקוגרפיה - בדיקת דימות דינאמית אשר בודקת האם קיימת סיבה אנטומית - מכאנית להפרעה. וכן מומלצת הערכה קלינית ע"י מומחה ברפואת רצפת האגן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

09/07/2019 | 13:49 | מאת: אני

תודה על המענה ! זה בסדר אם אמשיך לחיות בצורה הזו ? התופעה הזו צריכה טיפול ? אי שזה רק עניין של שיפור איכות חיים? ומה בעניין עוד לידות ? עברתי רק לידה אחת נרתיקית השניה קיסרי . (ושמונה גרידות. תודה !

עברתי ליפני 5 ימים ניתוח בטאר בגלל בעיית עצירות. הניתוח היה בפי הטבעת ולא כלל איזורים גניקולוגים. נותחתי בידי אחד הטובים והמוכרים. הכאבים קשים מנשוא בינתיים. האם הכאב הזה הוא נורמאלי?? האם לאחר הניתוח כתוצאה מגירוי במקום יש גזים?

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, כאב בימים שלאחר הניתוח בהחלט סביר, בפרט באזור הרגיש הזה. לעיתים הכאב קל יותר ולעיתים עוצמתי. עקרונית אמור להיות מוקל ככל שעובר זמן מהניתוח ובמידה שלא זה המצב כדאי לשוב ולהיבדק ע"י הצוות שניתח אותך. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן