פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

ברוכות הבאות. פורום זה נועד לתת מענה לשאלותיכן בנושאים הקשורים לכירורגיה הגניקולוגית בתחום רצפת האגן, למגוון רחב של בעיות הכוללות צניחת רחם ונרתיק, איבוד שתן ו/או צואה, כאב כרוני בנרתיק ובשלפוחית השתן, סעיפי השופכה (דיברטיקולה), פיסטולות אגניות ועוד.

המענה הכירורגי כולל ניתוחים לפרוסקופיים מתקדמים (מבוצעים דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) וניתוחים בגישה נרתיקית עם וללא שימוש ברשתות ובמתלים.

זה המקום לשאול על ניתוחים הכוללים כריתת הרחם לעומת ניתוחים משמרי רחם ואף ניתוחים אסתטיים באברי המין החיצוניים. אשמח לענות גם לגבי מכלול הפתרונות הלא ניתוחיים לבעיות בתפקוד רצפת האגן לרבות טיפולים התנהגותיים, תרופתיים וטיפול באמצעות התקן נרתיקי (פסרי). אני מאחל לכן גלישה מהנה.

(ד"ר בני פיינר)
1040 הודעות
995 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/01/2020 | 00:09 | מאת: 33

שלום, לאחר שנות סבל-אשמח לקבל שם של רופא שהתמחה בניתוח (עדיף לפרוסקופי) לבעיות בעצב הפודנדל בגברים. נוירולוגית כתבה לשאול גניקולוגים. ,תודה

21/01/2020 | 15:57 | מאת: אנונימית

דר יקר שלום, אתמול הייתי אצל רופא שבדק וכתב: השבוע הופיע דימום נרתיקי בעת ניגוב לאחר הטלת שתן. אין צריבה בהטלת שתן. בבדיקה - צואר רחם תקין למעט ארוזיו קטן בשעה 9. רחם וטפולות - ב.מ.פ נלקח פאפ HPV. אמה של המטופלת נפטרה לדבריה מגידול גינקולוגי. שחלות? אבחנה: • POSTMENOPAUSAL BLEEDING מה זה ארוזיו? מסוכן? תחילת סרטן? מה עושים אם יש דבר כזה ארוזיו איך מטפלים או זה נעלם לבד? צריך אנטיביוטיקה נרתיקי או לבליעה, או ניתוח? הרופא לא אמר לי כלום אלא לחכות לבדיקת הפאפ. עדיין יש לי כאבי בטן חזקים צד ימין באמצע למטה למעלה כל הצד. אנא תשובתך תודה מקרב לב

19/01/2020 | 12:17 | מאת: אנונימית

דר שלום רב, בת 68. עם כאבי בטן חודשיים לערך בבטן תחתונה ובכל הבטן שמעיר אותי גם בלילה.. עשיתי u.s. בטן שיצא תקין, עשיתי U.s וגינאלי שהיה כתוב: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים.,,,,,,לפתע היום התחיל לי דימום . הכנסתי מגבון וראיתי דם וגם על התחתון וגם עם הנייר, עדיין עם כאבי בטן חזקים שמעירים אותי בלילה. זה מעיד על סרטן רחם או בצוואר הרחם? האם דחוף ללכת למיון או אפשר לחכות לתור לרופא? אנא תשובתך תודה רבה אני די בהלם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כל דימום לדני שלאחר חדילת המחזור מצריך בירור. הבדיקה המומלצת הינה בדיקת 'פיפל' שהינה ביופסיה של רירית הרחם המבוצעת במרפאה ללא הרדמה. אין צורך לפנות למיון אך מומלץ לקבוע תור לבדיקה ע"י רופא הנשים המטפל. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

13/01/2020 | 23:27 | מאת: לילי

שלום עברתי ניתוח קיסרי לפני 4 שנים תקופה ממושכת של כאב אבל חשבתי שזה בעקבות הניתוח בתקופה אחרונה הרגשתי הופעת גוש בצלקת באולטראסאונד נראה גוש שבתוכו הסתיידות זעירות ללא גבולות סדירים בבדיקת ביופסיה התוצאה היא אנדומטריוזיס השאלות שלי מהו הטיפול במצב כזה ניתוח או לחכות לעוד מס' חודשים כדי להתייעץ עם מומחה?? והאם האנדומטריוזיס הוא סיבוך של הניתוח??.. כמובן אין לי את הסימנים של האנדומטריוזיס זה רק כאב ממושך ודוקר כל הזמן ומתגבר בזמן מחזור הגוש נמצא ברקמת שומן.

לקריאה נוספת והעמקה

לילי שלום, אנדומטריוזיס הינה מחלה כרונית ואינה סיבוך של ניתוח. במידה שהגוש בצלקת ניתן למישוש ובעל גבולות מוגדרים ניתן בהחלט להסירו. אפשרויות נוספות כוללות טיפול הורמונלי אשר נועד לדכא את מחלת האנדומטריוזיס ובעקיפין גם את הכאב הנובע מהנגע האנדומטריוטי. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

09/01/2020 | 17:29 | מאת: דליה

שלום, תוך כמה זמן אחרי הניתוח ניתן לצפות להטבה או לדעת אם הניתוח הצליח? האם תופעה של שלפוחית רגיזה אחרי ניתוח צפויה להיות קבןעה או חולפת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דליה שלום, ניתוח TVT נועד לטיפול בדליפת שתן במאמץ וסיכויי ההצלחה לפי עבודות מחקר נעים סביב 85%, כלומר מרבית הנשים שעברו את הניתוח חוות הטבה ניכרת. ההטבה בד"כ מורגשת מיידית במצבים כמו שיעול / עיטוש / הרמת משא כבד / תנועה פתאומית / קפיצה / ריצה וכו'. מבחינת תסמינים 'איריטטיביים' בשלפוחית כגון תכיפות ודחיפות במתן השתן, לאלו הניתוח לא נועד לעזור על אף שכמצחית מהנשים שעוברות את הניתוח מדווחות על הטבה גם בתסמינים אלה. מנגד כ-15% עלולות לחוות החמרה מסויימת בתכיפות ו/או בדחיפות אשר במרבית המקרים משתפרת מעצמה בחלוף הזמן. חשוב גם לוודא שאת מתרוקנת ביעילות (ניתן לעשות זאת ע"י בדיקת אולטרהסאונד למדידת שארית השתן לאחר התרוקנות). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

אני בת 38 לפני שנה עברתי ניתוח להרמת שלפוחית השתן ודפנות נרתיק אחורי וקדמי. הניתוח היה באמצעות רשת. עכשיו אני מרגישה שיש עוד פעם צניחה יש מה לעשות האם עליי לעבור עוד ניתוח? האם זה מצב מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

מיה שלום, בהחלט יש מה לעשות בין ללא ניתוח (לדוגמא שימוש בתומכן נרתיקי) ובין אם ע"י תיקון ניתוחי. בנשים צעירות כפי שאת הסובלות מצניחת אברי האגן לאחר לידות ניתן במרבית המקרים ע"י הגישה הלפרוסקופית (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) או כיום באמצעות הרובוט הכירורגי דה וינצ'י אשר ממקסם את יתרונות הלפרוסקופיה הניתוחית להשיג תוצאה מצויינת ולאורך שנים רבות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

04/01/2020 | 13:32 | מאת: מיקי

אני בת 58 ובשנים האחרונות,אני לא שולטת בגזים,אני נמנעת מפעילות ספורטיבית קבוצתית ששם זה מחריף, אני לא מצליחה לשלוט גם בחברת אנשים. נבדקתי ע'י פרוקטולוג ואכן נאמר לי שהשרירים חלשים. חוץ מפיזיוטרפיה האם ישנו הליך כירורגי לטיפול בבעיה?

לקריאה נוספת והעמקה

ריקי שלום, במצבים של אי שליטה בסוגרי פי הטבעת המתבטאים בדלף של צואה ו/או גזים ניתן לטפל (כמובן לאחר הערכה רפואית) בין היתר באמצעות טכניקה הקרויה נוירומודולציה או בשמה האחר 'קוצב סוגרים' אשר מבוססת על שיפור הבקרה העצבית על תפקוד הסוגר. במקביל מומלץ גם לעבור הערכה גסטרו-אנטרולוגית וכן להיוועץ עם תזונאי/ת בנושא ריבוי הגזים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

02/01/2020 | 23:22 | מאת: ליאן

דר שלום, אני בת שישים וקצת, עשיתי היום u.s בגלל כאבים שהיו לי בבטן תקופה, רופא נשים בדק אותי וציין שהכל בסדר ושלח אותי לעשות במכון כי שם המכשור יותר טוב . להלן התשובות: רחם /דוגלס גודל הרחם(מ"מ)38x21x24 רקמת רחם תקין. רירית הרחם: בעובי 2 ס"מ תיאור הרירית סדירה חלל רחם עם נוזל בכמות מועטה בגודל 6.3(מ"מ דוגלס ללא נזל שחלה ימנית בגןדל 16x23 (מ"מ) ממצא 1: בתוכה ניצפה נוזל ציסטי צלול, עם גבולות סדירים בגודל (מ"מ) 14x17 שחלה שמאלית בגודל (מ"מ) 8x17 מבנה וגודל תקינים . שאלה בבקשה, האם רצוי להוציא את הציסטה למרות שהיא מאד קטנה שבעתיד זה לא יהפוך לממאיר ולא להיות רק במעקב? רופא נשים בבדיקת us יכול להוציא את זה בלי התערבות כירורגית כל שהיא? תודה מקרב לב על תשובתך, ליאן.

לקריאה נוספת והעמקה

ליאן שלום, ציסטה שחלתית הינה מעין שק המכין נוזל. ציסטה יכולה להיות שפירה (מרבית המקרים) או לבטא תהליך ממאיר. בבדיקה שאת מצטטת הציסטה קטנה ואין בה מאפיינים המחשידים לגידול ממאיר. לפיכך ניתן להסתפק במעקב בלבד. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

שלום . רציתי לשאול . קראתי שהניתוח המתאים להתפשלות אנרקוטלית זה ניתוח סטאר. אך האם הניתוח החלופי שלו זה ניתוח לכריתה חלקית של הרקטום? (אני סובלת גם מרקטוצלה...)ואני רוצה טיפול שיהיה באחוז גבוה ולא יחזור.אנמ צעירה בת 30.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, בנוגע להתפשלות או בלועזית Intussusception, כדאי להפנות את השאלה לפורום העוסק בכירורגיה של המעי הגס והרקטום. רקטוצלה לעומת זאת הוא מצב שכיח בקרב נשים אשר חוו לידה נרתיקית, ובו החלק הסופי של הרקטום נדחף לכיוון הנרתיק מבעד לאזור מוחלש שבמחיצה בין הרקטום לבין הנרתיק (הספטום הרקטו-וגינלי). הדרך היעילה ביותר לתקן מצב זה, כפי שהודגם בעבודות מחקר, היא תיקון דרך הנרתיק (קרוי גם קולפורפיה). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

21/12/2019 | 22:57 | מאת: יעל

לאחרונה קימת תופעה של יותר ויותר נשים המסירות שתלי סיליקון מהשדיים, בשל תופעות שונות רבות הגורמות לרעלנים לתקוף את הגוף בצורות שונות, במחלות אוטואימוניות ועוד. פרופ' שיינפלד מתל השומר, מנהל מחלקת מחלות אוטואימוניות מצביע על הקשר אם קיים. לשאלתי. האם סרט ה TVT המושתל בגוף למטרת מניעה דליפת שתן במאמץ אינו בסופו של דבר יכול להוות גוף זר מחולל דומה?

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, הסרט המושתל ברקמה בניתוח ה-TVT (לטיפול בדליפת שתן 'במאמץ') עשוי פולימר הקרוי פוליפרופילן וטווי מסיב יחיד תוך יצירת פתחים גדולים באופן המאפשר מעבר תאי דלקת דרך הסרט. הטיפול הנ"ל הוצג לראשונה באמצע שנות ה-90 ומהווה כיום את הטיפול הניתוחי הנבחר בדליפת שתן במאמץ עם שנים רבות של ניסיון קליני בעולם ובארץ. קיים מחקר ענף הן על החומר עצמו והן על תוצאות הניתוח לאורך שנים אשר בדק את יעילותו ובטיחותו ומצא אותו בטוח ללא סיכונים מהסוג שאת מתארת. עם זאת, קיימים טיפולים נוספים גם כאלה שאינם ניתוחיים (חיזוק שרירי רצפת האגן ובשנים האחרונות שימוש בלייזר וגינלי ייעודי) וכן זעיר פולשניים (עיבוי סוגר השופכה ע"י הזרקת חומר ג'לטיני לדופן צינורית השתן תחת הנחייה אופטית) אשר אינם כרוכים בהשמת סרט ברקמות. בהתאם למצב הקליני ולהעדפות המטופלת אנו בוחרים את הטיפול המתאים ביותר. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

24/12/2019 | 02:16 | מאת: יעל

תודה על תשובתך המפורטת. שאלה נוספת, האם לאחר מספר שנים ניתן להסיר סרט זה המושתל ברקמה? ואם כן, האם הפעולה היא מורכבת, והאם היא הכרוכה בסיכון כלשהו? תודה רבה!

יעל שלום, ניתן להסיר את הסרט אך זו לא פעולה פשוטה וקיים בה סיכון מסויים. עקרונית הסרט לא נועד להיות מוסר כעבור זמן. עושים זאת רק במקרים מאד חריגים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

היי ילדתי את ביתי השניה לפני כ4 וחצי חודשים גם בלידה הקודמת חוברתי לקטטר לתקופה של כ3 שבועות לאחר הלידה בלידה הזאת לתקופה של כשבוע מאז מתקשה לתת שתן או שלוקח לו הרבה זמן לצאת או שמרגישה שאני לא מתרוקנת עד הסוף לפעמים אפילו יוצאת כמות מאוד קטנה קושי עיקרי אחרי לילה .... אין צניחה של איברים הייתי תקופה אצל פיזיוטרפיסטית שהעריכה שמדובר בכיווץ יתר בבדיקת אורודינמיקה לפני 3 חודשים איבחנו שלפוחית היפוטונית והשתנה דיפונקציונלית עם כיווץ יתר של הספינטר אולטרסאונד כליות ושתן מלפני 3 חודשים תקין אבל בגלל כאבים שהחלו לאחרונה שוקלת לבצע שוב. הייתי אצל דוקטור מיקי גרוס לפני כחודש שאמר שכנראה השלפוחית מעט עצלה בגלל איזשהו שיתוק של אחד העצבים ושכרגע הוא לא חושב שיש צורך לטפל אלא רק ללמוד לחיות עם זה. הייתי השבוע בביקורת של זרימת שתן אצל פרופסור פודה בירושלים ובגלל שארית שתן של 150 סמק ביצע לי ציטוסקוספיה שהעלתה שאין היצרות בשופכה אבל השלפוחית רפה מאוד על רקע לא ברור גם הוא החליט לא לטפל לא בניתוח ולא בכדורים. אני מייואשת כבר ורצה מרופא לרופא כי זה ממש מפריע לי לתפקוד עד כדי כך שאני מטופלת מעל חודשיים בפבוקסיל להרגעה... למה אף רופא לא רוצה לתת לי כדורים שיעזרו או לחילופין לנתח? אני אמורה לחזור לעבודה אוטוטו ולא רואה את עצמי תפקדת ככה ... אני יודעת שיש ניתוחים למרות שאני לא מכונה בשום אופן לחיות עם שלט שאני אמורה ללחוץ עליו כך פעם שאני צריכה פיפי. אני בן אדם מאוד עצמאי ומפחדת שזה יפגע לי בנשיות. בבקשה תעזור לי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, ראשית לא מן הנמנע שהמצב שאת מתארת עוד ישתפר באופן ספונטני במהלך החודשים הקרובים. מבחינת טיפולים אפשריים - במצב של הפרעה בהתרוקנות על רקע היפוטוניה של הדטרוזור (השריר שבמעטפת שלפוחית השתן) אין לצערנו טיפול תרופתי יעיל או ניתוח פשוט. קיימות שתי אפשרויות: 1. צנתור עצמי לסרוגין - טכניקה פשוטה המבוססת על החדרת קטטר קטן ודק ייעודי למטרה זו, לפתח צינורית השתן (על ידך) על מנת לרוקן את שארית השתן. ניתן למשל לעשות זאת פעם ביום כשאת מתעוררת בבוקר אם אז לדבריך עיקר הקושי להתרוקן. פתרון זה מאפשר גם לעקוב אחר גודל השארית ובמידה שילך ויפחת ניתן יהיה להפסיק את הצנתורים לחלוטין. 2. נוירומודולציה - שימוש בדחפים חשמליים עדינים המועברים לסיבי עצב המעורבים בבקרה העצבית על פעולת שלפוחית השתן ובעקיפין משפרים את פעולתה. אחת ההתוויות הרפואיות לטיפול זה הינה הפרעה בהתרוקנות שאינה על רקע חסימתי. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

בגלל כיווץ יתר גם במרפאה האורולוגית התקשו בהכנסת קטטר לבדיקה ואמרו שלצנטר את עצמי קרוב לוודאי שלא אצליח אבל בגלל שהשארית 150 אחרי שתיה של 5 כוסות מים אין צורך.... מכיר רופא טוב שיכול להפנות לנוירומודולציה?

21/12/2019 | 15:11 | מאת: ליאן

דר' שלום ותודה רבה מראש, אתמול הייתי אצל רופא נשים אחרי שנים לבדיקת רחם ושחלות. אמר לי שעושה רק u.s לנשים בהריון אבל בדק אותי ידנית,( האמת שרציתי אולטראסאונד) בדק ידנית ואמר שהכל בסדר ושאלך למכון לעשות אולטראסאונד. הבדיקה לא כאבה אבל אחרי הבדיקה כשעתיים התחילו לי כאבים בבטן היכן שממוקמת השחלות. שאלתי אותו לגבי הבדיקה אמר שהוא נוגע בשחלות עם האצבע/חד לראות שהכל בסדר. השאלה שלי למה פתאם יש לי כאבים כי נגע בשחלה? האם מנגיעה בשחלה אפשר לעורר משהו או בטעות עשות נזק לשחלה כי כואב לי מאד רק בצד ימין? האם בדיקה ידנית מספיקה לדעת שהכל בסדר או שחייב גם אולטראסאונד.? בנוסף אני כן אעשה u.s אבל השאלה שלי האם בדיקה ידנית משקפת משהו בעידן ה U.s ונותנת מידע נוסף? בבדיקה ידנית הוא נוגע בשחלות וברחם עם היד/האצבעות קיים איזה שהוא סיכון או נזק לשחלה או הרחם כשהוא ממשש אותו או קרה בעבר נזק ממישוש ביד? כי אחרי הבדיקה עד עכשיו כואב לי יותר. תודה רבה לך, ליאן

לקריאה נוספת והעמקה

ליאן שלום, הבדיקה הידנית ובדיקת האולטרהסאונד משלימות זו את זו. האולטרהסאונד מאפשר לראות פרטים בחלל הרחם, בשחלות ולעיתים בחצוצרות שלא ניתן להתרשם מהם בבדיקה במישוש. עצם הבדיקה הגגינקולוגית אינה נעימה ולעיתים לצערנו כרוכה בכאב מסויים אך לא שכיח שהכאב שנגרם בעקבות הבדיקה יימשך לאורך זמן. מצב שכזה עלול לעורר חשד שיתכן כי משהו לא תקין (לדוגמא דלקת באגן) ובמידה שאינו חולף יתכן שכדאי להיוועץ ברופא פעם נוספת. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

16/12/2019 | 14:23 | מאת: ציסטוצלה

שלום ד״ר. אני בת 33. חודשיים לאחר לידה שניה. חצי שנה לאחר הלידה הראשונה לפני כשנתיים וחצי גיליתי צניחה רמה 3 כאשר דופן הקדמית של הנרתיק בלטה החוצה. לידה ראשונה נרתיקית תינוק מעל 4 קג.עברתי פיזיותרפיה. בהריון שתיים איכשהו חזר פנימה ואחרי לידה המצב החמיר מאוד. הגוש בחוץ כל הזמן ויש תכיפות במתן שתן. צריכה להתכופף כדי שמשהו ימשוך מבפנים את הגוש כדי שייצא לי שתן. אני לא מעוניינת להמשיך לחיות ככה ואני רוצה פיתרון קבוע. הלכתי לייעוץ בו נאמר לי כי אני צעירה מדיי לניתוח וההשלכות של ניתוח יכולות להיות בלתי הפיכות במידה וארצה הריון נוסף בעתיד. האם נכון הדבר? והאם אני יכולה באמת למצוא מישהו שינתח אותי ולסיים עם הפרשה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ומזל טוב, צניחה בדרגה מתקדמת באשה צעירה מהווה אתגר טיפולי אבל לחלוטין מצדיקה טיפול. אפשרות אחת היא טיפול באמצעות תומכן ('פסרי') שהינו אביזר עשוי מסיליקון אשר מוחדר לנרתיק ותומך באיברים כל הוא שם. זה אינו פתרון דפיניטיבי וחיוני להוציא את התומכן מידי פעם לשטיפה ולבדיקה. אפשרות אחרת הינה פתרון ניתוחי, כזה המאפשר הריון נוסף. כיום קיימים פתרונות ניתוחיים שעקרונית ניתן להרות לאחריהם, עם העדפה ללידה בניתוח קיסרי מתוכנן, על מנת שלא לגרום לנזק נוסף לרקמות ברצפת האגן. אחד הפתרונות הללו הינו ניתוח המבוצע בלפרוסקופיה (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) ובו תומכים את הרחם לעמדה אנטומית תקינה באמצעות שתל המעגן את את חלקו האחורי של צוואר הרחם וגוף הרחם אל רצועה הקיימת באופן טבעי בגוף מעל עצם הזנב. פתרון שכזה יתכן שיכול להתאים למצבך. בכל מקרה כמובן שזו לא אפשרות לשלוח אותך להמשיך לסבול ללא טיפול הולם. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

אני סובלת מעצירות, וכדי לעזור לעצמי, אני מחדירה אצבעות לנרתיק ודוחפת החוצה את הצואה. האם זה מסוכן? מזיק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, נא ראי את הפוסט הקודם. נראה לי שמדובר באותה בעייה. אם אכן מדובר ב'רקטוצלה' (צניחה בדופן הנרתיק האחורי) הרי שאין מדובר בסכנה אלא במצב הפוגע קשות באיכות (ובנוחות) החיים. נשים הסובלות מכך מתלוננות על התרוקנות בלתי שלמה ועקב כך צורך תכוף במתן צואה, שלא לדבר על אי הנוחות שכרוכה בהפעלת לחץ עם האצבעות מתוך הנרתיק כדי לאפשר יציאה. במידה שאכן בכך מדובר (כמובן שחשוב להיבדק ע"י רופא על מנת לאשר את האבחנה) ניתן לטפל במצב זה ע"י פעולה ניתוחית פשוטה בה דרך חתך בדופן הנרתיק מבצעים חיזוק (ע"י תפרים) של רקמת החיבור החוצצת בין הנרתיק לבין הרקטום ותומכת ברקטום מלמעלה. בעקבות זאת מתקבלת תמיכה טובה (מעין 'גג' חדש) מעל הרקטום ונעלם הבלט הנרתיקי בעת יציאה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

13/12/2019 | 09:32 | מאת: קרן

שלום, אני חודשיים לאחר לידה שניה, סובלת מעצירויות, קושי להתרוקן, כשיש יציאה אני מרגישה אותה בולטת ולוחצת בנרתיק עד שמתרוקנת, קושי בשליטה על גזים, האם זה משהו שניתן לטפל בפיזיותרפיה או שיש צורך בטיפול אחר? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קרן, מזל טוב ללידתך! יתכנו סיבות שונות לעצירות. עם זאת, התופעה שאת מתארת, בייחוד אם הופיע לראשונה לאחר לידה מחשידה במצב הקרוי 'רקטוצלה' ונובע מהחלשות / קרע ברקמת החיבור שבין דופן הנרתיק האחורי לבין הרקטום. במצב זה החלק הסופי של המעי הגס נדחף לכיוון הנרתיק יוצר בו מעין כיס או בליטה. התוכן שאמור להתרוקן (קקי...) נכלא בתוך הכיס במקום להגיע לפי הטבעת. זו כמובן רק השערה ומומלץ שתיבדקי ע"י רופא מתחום האורוגינקולוגיה על מנת לוודא אם זו אכן הסיבה. במצב זה בהחלט ניתן לטפל במספר דרכים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

11/12/2019 | 22:34 | מאת: רוני

לא בטוחה שפה זאת הכתובת, אם לא סליחה מראש. ובכן, יש לי גוש בנרתיק על הדופן התחתון שמרגיש כמו עצם. לא כואב רק נוכח. אני בת 35 אחרי שתי לידות (האחרונה לפני עשר שנים) האם זאת יבלת, סרטן, צניחת אגן? מה הלוז תודה ....

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום, זו לגמרי הכתובת רק שלפי התיאור קשה להגיע לאבחנה. רקמת הנרתיק הינה רקמה רכה ולא שכיח למצוא בא ממצא בעל מרקם נוקשה כעצם. מרקם כזה אינו אופייני לאף אחד מהאבחנות המשוערות שהעלית בשאלתך. נראה לי שאין מנוס מלפנות לבדיקת רופא נשים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

11/12/2019 | 21:11 | מאת: מודאגת

שלום רב , בת 31, מאז ומתמיד סבלתי מכאבי מחזור איומים מלווים בכאבי גב, חוסר תחושה ברגליים, כאבים באגן. דואגת לקחת משככי כאבים עוד לפני שהכאבים מתחילים כמניעה.יומיים של כאבים וממשיכה בחיים כרגיל. מנסה להכנס להיריון כשנתיים , כמעט שנה באופן טבעי, 2 הזרעות איקקלומין ו3 הזרעות גונאל . במהלך הזרעה 2, צצו להן 2 אנדומטריומות , אחת בכל שחלה בגודל של 2-1.8 סמ . צילום רחם תקין (בוצע לפני ההזרעות),זרע של הבעל תקין, פרופיל הורמונלי תקין. כעת מופנית לivf. האם בגלל הציסטות אפשר לומר שאני לא מצליחה להכנס להיריון ? האם אני חולת אנדו ? האם ivf עוקף את הבעיה? הבנתי שהאנדומטריומה גורמת לאיכות ירודה של ביציות. האם שואבים בivf את הביציות מהזקיק טרם ההשפעה של האנדומטריומה ? אני מבולבלת. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, פורום זה עוסק אך ורק בעיות מתחום רפואת רצפת האגן. נא הפני את שאלתך לפורום לנושא פיריון או אנדומטריוזיס. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

שלום יש לי כאבי בטן תחתונה חזקים במשך כול היום ללא הפוגה בככל הכאב בצד שמאל כול הזמן בבטן התחתונה עברתי בירור היה רשום בסיטי בטן ואגן בבטן במעי הדק התפשלות טרנזטורית ללא סימני חסימה בבטן שמאלית עליונה הודגם מבנה בצורת טרגאט צקוםם בעמדה נמוכה אחר כך mriמעי דק לא ראו התשפלות שמקפל רגלים הכאב מתחזק כמו משו שיתנפח ולוחץ בצד שמאל אחרי כול זה עשו לי שיקוף רגיל צילום של שניה והכירוג אמר שהוא רואה בשיקוף משו לא סימטרי שביעי הגס אצלי בחלקו אחד רחב וחלקו השני נרא צר מדי איך בשיקוף גילו מעי גס ובסיטי לא? מה לעשות יש לי כאבים עזים ללא הפוגה הולך לסורוקה ומשחררים אותי בן 28 אשמח לעזרה אין שום מחלות רקע חוץ מהבעיה הזו תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עידן שלום, הפורום הזה עוסק באורוגינקולוגיה ובעיות מתחום בריאות רצפת האגן בנשים כך שמטבע הדברים שאלתך תקבל מענה מתאים יותר בפורומים העוסקים בגסטרואנטרולוגיה או בכירורגיה של כללית / קולו-רקטלית בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

05/12/2019 | 17:52 | מאת: מילי

היתחלתי לקחת קרם אבוסטין עקב הפסקת מחזור ,מנפאוזה ,אני אחרי גיל 40 ,עקב יובש בנרתיק ו גירויי ..אחרי שימוש היתחילו לי הפרשות מרובות בצבע ירקרק ,ממש בכמויות אדירות.בדיקות שתן לא מראות זיהום ..השאלה האם להמשיך טיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

מילי שלום, אין קשר בין קרם אובסטין לבין הפרשה נרתיקית ירקרקה. כדאי לפנות לבדיקת רופא נשים על מנת לאבחן את סיבתה ולטפל בהתאם. בברכה

05/12/2019 | 17:32 | מאת: מילי

אחרי שבועה של קרם אבוסטין היתחילו הפרשות מרובות ו בכמויות בצבע ירוק צהוב האם יש ,זה גורם תחושה לא נעימה כי גם פדים לא עוזרים .

השבוע האחרון אני סובלת לפתע מגלי חום קשים מידי לילה. מעולם לא חוויתי . אולטראסאונד מאבחן הדבקויות בשחלה. מעולם לא היו לי לפני כן אני במעקב סדיר. האם יש קשר בין פתולוגיה בשחלה לגלי חום מועצמים ?בת 56 וסת סדיר

לקריאה נוספת והעמקה

נורית שלום, גלי חום הינם תסמין אופייני של המנופאוזה (גיל המעבר) ונובעים מסיום הפרשת ההורמון אסטרוגן על ידי השחלות. אין לכך קשר להידבקויות (בנוסף, גם לא לחלוטין ברור למה הכוונה 'הידבקויות בשחלה'). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

הדבקיויות גורמות לדלקת שגורמות לפתולוגיה בשחלה. גלי חום שמתפרצים בשבוע אחד בהחלט יכולים לגרום לשאלה לגבי הקשר . אודה לתשובה מושכלת יותר . האם פתולוגיה בשחלה יכולה לגרום להפריה הורמונלית שתגרור כלי חום ?

"הדבקיויות גורמות לדלקת שגורמות לפתולוגיה בשחלה" - האמירה הזו אינה ברורה. הידבקויות באגן נגרמות בעקבות ניתוחים קודמים או בעקבות דלקת אגנית. הן יכולות לערב שחלה/חצוצרה אך אינן מהוות פתולוגיה בשחלה עצמה ואינן גורמות לשינוי בתפקוד ההורמונלי כך שקיומן או העדרן אינו מסביר את גלי החום שאת חווה.

01/12/2019 | 22:14 | מאת: עדי

לאחר קרע דרגה 3a עברתי ביקורת- בus כתוב חסר בסוגר החיצוני של 0.5 סמ בשעה 12? מה זה אומר.? בבדיקה רקטלית ידנית כתוב שהבדיקה תקינה סוגר מלא ויש הרפיה וכיווץ. בus יש חסר ובבדיקה ידנית אין?

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, חסר של 0.5 ס"מ הינו מינימאלי. הסיבה לכך שבבדיקה קלינית לא נמוש חסר היא שבדיקת האולטרהסאונד רגישה יותר ויכולה לזהות חסרים קטנים כולל כאלו שלא ניתן לאבחן במישוש ידני. מה שחשוב יותר הוא באיזו מידה תפקוד הסוגרים תקין כפי שמתבטא בשליטה על צואה וגזים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

01/12/2019 | 05:52 | מאת: ר. ד.

בת 39. מאז הלידה השנייה לפני 9 שנים לא מצליחה להתרוקן משתן עד הסוף. הייתי עם קטטר אחרי האפידורל ומיהרתי לבקש שיוציאו לי אותו. מאז הזנחתי ולא טיפלתי וילדתי עוד פעם אחת לפני 5 שנים ללא אפידורל. לא היה שינוי במצב. פשוט התרגלתי אליו. לפעמים מרגישה שאני צריכה פיפי ולא מצליחה לעשות. צריכה לחכות שתהיה כמות גדולה ורק אז מצליחה. אבל גם אז -לא עד הסוף. כל יתר הדברים תקינים ומתפקדים. תוכל להסביר בבקשה גם על הבדיקות עצמן. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, במצב שאת מתארת כדאי לפנות לייעוץ ובדיקה ע"י רופא מתחום האורוגינקולוגיה וכן להשלים בדיקת אורודינמיקה. זו בדיקה אשר בוחנת את התפקודים השונים של מערכת השתן התחתונה (מילוי, אגירה, התרוקנות) ועשוייה להוסיף אינפורמציה חשובה בהקשר לתחושותיך בנושא ריקון לא מלא. בהתאם לממצאי ההערכה הקלינית וכן בדיקת האורודינמיקה ניתן יהיה להציע תכנית טיפול במטרה לשפר את התפקוד. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

30/11/2019 | 14:18 | מאת: אור

היי, אחרי לידה שניה לפני כ10 חודשים הובחנתי עם צניחת רחם קלה, לא היו תסמינים לכך. הרופא וגם הפיזיו לרצפת אגן אמרו לי שיש לי צוואר רחם ארוך ולכן קל לי להרגיש אותו בהכנסת האצבע, איני יודעת איך הוא היה מרגיש קודם לפני הלידה והשאלה היא האם זה שאני מרגישה אותו בנרתיק אומר שזאת צניחה? מה זה אומר שיש לי צוואר ארוך מהרגיל? והאם יגרום לבעיות בהריון נוסף(בהריון האחרון בשבוע 13 צוואר הרחם יצא וחזר למעלה אחרי מס ימים, הוסבר לי שזה בגלל שהרחם יתהפך קדימה משום שהוא אחורי אצלי) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אור שלום, אם בהחדרת אצבע לנרתיק את מרגישה את צוואר הרחם הרי זהו תסמין המבטא עמדה אנטומית לא נכונה של הרחם והצוואר כלומר קיימת מידה כלשהי של צניחת אברי האגן. לעיתים בבדיקה ניתן להתרשם שצוואר הרחם ארוך באופן פרופורציונאלי לגוף הרחם ושעיקרה של הצניחה נובעת מהתארכות הצוואר באופן שקצהו מגיע עד קרוב לפתח הנרתיק, ולעיתים ניתן למשש את גוף הרחם בעמדה נמוכה מבעד לדפנות הנרתיק. כך או כך מדובר בבעיה הקשורה בתמיכה האנטומית באברי האגן. ללא טיפול קרוב לוודאי שגם בהריון הבא תחושי בצניחה אם כי לעיתים במהלך ההריון עם גדילת הרחם קורה שהצניחה מורגשת פחות כיוון שהרחם ההריוני כביכול 'מרים עצמו' מעל האגן הגרמי. במקרים אחרים יש צורך להעזר באביזר עשוי סיליקון המכונה תומכן או פסרי בלועזית במהלך ההריון על מנת לתמוך את הרחם והצוואר במקומו. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה וברשותך המשך השאלה השאלה היא האם מעבר לאולטרסאונד שנעשה אחת לחצי שנה- ובו נראים השרירנים ושתי ציסטות,הממצא הרנטגני הזה מצביע על משהו נוסף,שוב- הכוונה לסרטן. אודה לך על תשובה ברורה,כלומר האם תשובת הרנטגן הזו רק מאשרת את מה שנצפה באולטראסאונד או מחריפה את התוצאות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת, הסתיידויות באגן אינן ממצא ספיציפי. כאשר קיימים שרירנים ידועים ברחם, בהחלט יתכן שההסתיידויות שנצפות בצילום הרנטגן הן למעשה השרירנים ברחם. אך יתכן גם שהן מבטאות ממצא אחר. אבחנה של מחלה כגון סרטן או מחלה אחרת אינה נעשית רק על סמך צילום רנטגן אלא הינה תוצר של תהליך אבחוני שתחילתו שאילת שאלות בנוגע לתסמינים מהם את סובלת, דרך בדיקה פיזיקלית ובדיקות עזר רלוונטיות. הצילום מהווה אחת מבדיקות העזר אך לא ניתן לנתקו מהתהליך האבחוני השלם. מסיבה זו לא ניתן לענות על שאלתך מבלי להבין את התמונה הרחבה ולשם כך קיים הרופא המטפל שתפקידו לקשור את כל הקצוות יחדיו. הסתיידויות באגן בקונטקסט אחד יכולות לבטא ממצא תמים לחלוטין שאינו מצריך כל טיפול, ובקונטקסט אחר יכולות לאפיין תהליך גידולי שפיר או מאיר. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה רבה

25/11/2019 | 20:33 | מאת: ליאת

שלום באשה בת 59 ידועים שרירנים גדולים ברחם+2 ציסטות. נשלחה לרנטגן אגן ירכיים עקב כאבים בעצם האגן בצד שמאל(השרירנים בימין). התוצוןת: - לא הודגם ממצא גרמי פתולוגי -הסתיידות באגן הקטן מימין-שרירן ככל הנראה. שאלותיי: מה הפירוש? האם זה מדאיג, מרמז חס וחלילה על סרטן? האם יש צורך בבדיקות נוספות ואיסה. תודה לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

ליאת שלום, שרירן ברחם לעיתים נראה בבדיקת הדמייה (רנטגן) עם אזורים בהירים שנהוג לכנותם 'הסתיידויות'. לכשעצמו זה אינו ממצא מסוכן אבל כדאי להיות במעקב רופא נשים ולבצע בדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי פעם בחצי שנה עד שנה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

28/11/2019 | 12:47 | מאת: ליאת

תודה וברשותך המשך השאלה השאלה היא האם מעבר לאולטרסאונד שנעשה אחת לחצי שנה- ובו נראים השרירנים ושתי ציסטות,הממצא הרנטגני הזה מצביע על משהו נוסף,שוב- הכוונה לסרטן. אודה לך על תשובה ברורה,כלומר האם תשובת הרנטגן הזו רק מאשרת את מה שנצפה באולטראסאונד או מחריפה את התוצאות. תודה

18/11/2019 | 12:57 | מאת: הלחוצה

שלום ותודה על האפשרות להיוועץ כאן. אני שבוע לאחר לידה (ארוכה שהסתיימה בואקום) ונכון לעכשיו לא מרגישה בכלל צורך להטיל שתן. אני הולכת לשירותים באופן יזום כל שעתיים כדי לרוקן את השלפוחית. יש גם דליפות. נאמר לי שזה יכול להיות קשור לבצקות שיש באזור. אשמח לדעת האם זו בעיה מוכרת שיכולה לצוץ אחרי לידה? האם יש פתרונות במידה והתחושה לא תחזור? האם כדאי לפנות לטיפול כבר עכשיו? תודה מכל הלב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, 1. מזל טוב! 2. אל תקראי לעצמך 'הלחוצה' ואל תרגישי כך. זה לחלוטין טבעי לחוש דאגה או חרדה שכשהגוף משתנה כפי שקורה זמן קצר אחרי לידה בפרט כשלא מוכנים לזה מראש. מרבית הנשים שילדו חוו תחושות כאלה ואחרות ואת לא לבד. מצער שעל חלק מהבעיות הללו פחות מדברים וגם זה תורם לתחושת הלחץ. הבעיות שאת מתארת אינן נדירות לאחר לידה ובמידה רבה משתפרות בחלוף הזמן. לא בכדי מתייחסים לתקופה בת ששת השבועות שלאחר הלידה תקופת 'משכב הלידה' אשר במהלכה חוזרות מערכות הגוף השונות לתפקוד הרגיל. את בהחלט נוהגת בתבונה כשאת מקפידה להתרוקן בשלב הזה לפי מרווח זמן קבוע ולא לסמוך על התחושות. עם הזמן, סיכוי טוב שתחושת הצורך להתרוקן תשוב. מומלץ לפנות להערכה ע"י רופא מומחה באורוגינקולוגיה כעבור ששה שבועות מהלידה לצורך הערכת מצב ובדיקה ולמרבית הבעיות בתחום רצפת האגן ישנם פתרונות יעילים. בברכה, דר' בני פיינר,מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

18/11/2019 | 21:29 | מאת: כבר פחות לחוצה

תודה רבה לך על התשובה , הרגישות וההרגעה!

17/11/2019 | 15:18 | מאת: שרי

שלום רב, אני מטופלת בקרם אובסטין פעמיים בשבוע. האם טיפול זה הוא בטוח לאורך זמן? ואיזה מעקב רפואי מומלץ לשלב בזמן הטיפול? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שרי שלום, הטיפול נחשב בטוח ונועד להילקח לתקופות ממושכות. מומלץ מעקב רפואי רגיל לרבות בדיקת רופא נשים פעם בשנה וכן בדיקת שד וממוגרפיה בהתאם לגילך. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

11/11/2019 | 15:23 | מאת: לילי

שלום לך אני בת 62 בריאה וספורטיבית עקב שחלה מוגדלת לגיל 36מ"מ עם מבנים ציסטיים בתוכה כשבחלק יש כלי דם במחיצות הומלץ לי על כריתת השחלה בשיטה לפרוסקופית היות ואני גם סובלת מצניחת שלפוחית השתן ובריחת שתן במאמץ הומלץ לי לשלב באותו ניתוח TVT דרך הנרתיק שאלותי האם מומלץ לשלב בין הניתוחים ? האם לכל פרוצידורה יש רופא מומחה או קיימים רופאים המומחים בשתי הפרוצדורות מהו זמן ההתאוששות המוערך לשילוב ניתוחי שכזה ולאחר כמה זמן ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית ולהליכות מאומצות בטבע בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

לילי שלום, התחום ברפואת נשים העוסק במומחיות בצניחת אברי האגן ובשליטה במתן שתן וצואה קרוי אורוגינקולוגיה. רופא מומחה באורוגינקולוגיה הינו בראש ובראשונה גינקולוג שהתמחה בכירורגיה גינקולוגית ובהמשך השתלם בשיקום רצפת האגן. מרבית הרופאים האורוגינקולוגים מבצעים הן ניתוחים לשיקום רצפת האגן כמו לדוגמא תיקון צניחת השלפוחית ו-TVT והן ניתוחים מתחום הכירורגיה הגינקולוגית הכללית כגון לפרוסקופיה לכריתת שחלה חצוצרה וכו' כך שהנכון מבחינתך הוא לפנות לרופא העוסק באורוגינקולוגיה שיכול לתת מענה למכלול הבעיות שאת מציגה. משך ההתאוששות הצפוי תלוי באלו הליכים בדיוק יבוצעו בניתוח אבל ככלל נע סביב 2-4 שבועות. לגבי פעילות מאומצת וספורט נהוג להמתין כ-4-6 שבועות, לאחר הביקורת שאחרי הניתוח. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן.

10/11/2019 | 21:06 | מאת: לירון

שלום רב, סובלת מצניחת רחם דרגה 3 אחרי לידה שניה. האורוגניקלוג שלח אותי ל 8 טיפולי פיזוטרפיה אחרי הלידה ולחזור אליו.בינתיים אני מתה מפחד להיכנס לשירותים שמא אחמיר את המצב ובגלל זה אוכלת ממש מעט. כבר ירדתי 15 קילו. אז כרגע הכי חשוב לי לדעת תוך כמה זמן אחרי הלידה ניתן לבצע את הניתוח לתיקון הצניחה?

לקריאה נוספת והעמקה

לירון שלום, אין סיבה לחשוש להיכנס לשרותים או להרעיב את עצמך. עצירות כרונית מהווה גורם סיכון לצניחת אברי האגן ואם תימנעי מלהיכנס לשרותים את עלולה לגרום לעצירות וזה כמובן שלא לטובתך. נהפוך הוא, ניתן להעזר במרככי צואה על מנת שתצטרכי להפעיל פחות לחץ בשרותים אבל בוודאי שלא להימנע מאכילה ומפעולת מעיים. לגבי המתנה לניתוח, לעיתים בחלוף מספר שבועות או חודשים ספורים לאחר לידה תסמיני הצניחה ומידת חומרתה עשויים להשתפר באופן ספונטני. בתקופה שמיד לאחר לידה המבנים התומכים ברצפת האגן (שריר ורקמת חיבור) הינם במצב הכי מתוח ומוחלש ועם זמן ותרגול בהחלט יתכן שהמצב ישתפר ולו במידה מסויימת. במידה שמצבך מצריך תיקון ניתוחי, סביר לעשות זאת בטווח של חודשיים - שלושה לפחות לאחר הלידה ובינתיים בהחלט הגיוני לעבוד על חיזוק שרירי רצפת האגן גם אם בסופו של דבר תעברי ניתוח. השילוב בין סוגי הטיפול השונים הוא במקרים רבים מתכון להצלחה. ולגבי אופי הניתוח, בנשים צעירות לאחר לידה הסובלות מצניחת אברי האגן בדרגה מתקדמת, הגישה הניתוחית הלפרוסקופית/רובוטית (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) נותנת במקרים רבים תוצאה ניתוחית מצויינת ואינה מצריכה ל'חפור' למעמקי האגן דרך דפנות הנרתיק ועל כן חביבה עלי במיוחד באוכלוסיה זו של נשים. בברכה ומזל טוב ללידתך ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

27/11/2019 | 09:04 | מאת: לירון

תודה על תגובתך המפורטת. לאחר 8 טיפולים אכן יש שיפור מסוים. האורוגניקולוג אליו פניתי טוען שאם ברצוני להביא עוד ילדים, לא עושים ניתוח בשום פנים ואופן אלא רק פיזוטרפיה. האם זו באמת האפשרות היחידה? מדוע לא מבצעים ניתוחים לתיקון הצניחה גם אם אני רוצה עוד ילדים? כיצד גם אני אמורה לקיים יחסים אם הגוש חוסם את הפתח בנרתיק? אשמח לתשובתך

אני 6 חודש אחרי ניתוח hysterectomy ו tvt תיקון דפנות נרתיק ו קיבוע. עברתי את הניתוח וגניאלי ע" רופא הכיר ומומלץ(מנהל מחלקה) בצפון. הייתה התלבטות שלי בין נרתיקי ההוא המליץ ו רופא אחר שהמליץ על לפרוסקופי. נעשה שימוש ברשת ואני מרגישה טוב 6 חודש אחרי.הצברר לי שהשימוש ברשת נאסר שבוע לאחר הניתוח שלי. אני אחות ומאד לחוצה מ ה בעיות שקוראת עליהן ב חו"ל. אני קבעתי פגישה עם המנתח בעוד 3 חודש פרטי. טרם קיימתי יחסים כי אני מרגישה עם החדרת אצבע לנרתיק דבר חד. לא ציינתי שאני בת 66 בריאה מאד. כל זה נשמע בסדר. לדאוג להקדים את הפגישה או אני פשוט חרדה??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן השיווק של רשתות לתיקון צניחת אברי האגן נאסר בארה"ב בחודש אפריל השנה. בארץ (ובמדינות נוספות בעולם) אין איסור על שיווק או שימוש ברשתות אך מרבית החברות שעסקו בייצור ושיווק רשתות הסירו אותן מהמדפים גם בארץ. ההמלצה לגבי נשים שעברו ניתוח ע"י רשת היא להתנהל כרגיל. עצם נוכחות הרשת בגוף אינה מהווה כל סיכון. החשש הוא מבעיות שעלולות לקרות כתוצאה מהשימוש ברשת כמו חשיפה של הרשת מבעד לדופן הנרתיק, זיהום, כאב מתמשך וכו'. הסיכוי לבעיות אלה אינו גדול ובמידה שמתגלית בעייה ניתן במרבית המקרים לטפל בה ביעילות. ללא קשר, במידה שאת חשה במשהו חד בנרתיק כדאי לפנות לבדיקה ונשמע סביר להקדים את מועד הבדיקה כי שלושה חודשים זה די הרבה לחכות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

01/11/2019 | 14:46 | מאת: טט

שלום, בתקופה האחרונה אני שמה לב שיש לי המון הפרשות כל החודש, יש ימים שהן שקופות, יש ימים שהן אפורות דביקות , אחרי קיום יחסים בערך יומיים לאחר מכן יש לי הפרשה חומה ( כמו דם ישן) שנמשכת יום, הפסקה עם הפרשה אפורה דביקה וחוזר כ18 ימים אחרי תחילת המחזור לתקופה של 3-4 ימים ואז אחרי כמה ימים המחזור יש לי התקן הורמונלי , אני בת 45 וזו תופעה שהחלה בחודשיים האחרונים לפני כשנה בדיקת פאפ תקינה, ביקור אחרון אצל גניקולוג לפני 4 חודשים העל היה תקין לעיתים נדירות יש לי איזה יום יומיים כאבים ממש לא חזקים כמו כאבי מחזור בתקופה זו שהיא לא המחזור המחזור אגב נמשך השבוע האם לחזור לרופא ? האם דחוף? אני ממש בלחץ מזה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, דימום לאחר יחסי מין מצריך בירור צוואר הרחם ובד"כ ההמלצה היא לבצע בדיקה הקרויה קולפוסקופיה. כדאי לחזור לרופא. לא דחוף אבל בעתיד הקרוב. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

31/10/2019 | 20:20 | מאת: רוחמה

אחרי ניתוח הוצאת רחם חצוצרות והשחלות והאמת שלפוחית כמה זמן צריך לפני שמותר לחזור לנהוג???

לקריאה נוספת והעמקה

הי רוחמה, אין מגבלה חד משמעית בנהיגה. עם זאת, אני ממליץ בד"כ להמתין כשבוע לפחות כתלות במידת הכאב, וזאת מהסיבה שכאב עלול להסיח את תשומת הלב מהכביש ולגרום לך להיות פחות מרוכזת. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

30/10/2019 | 16:06 | מאת: רוחמה

אחרי ניתוח של הוצאת רחם מלאה כולל שחלות וחצוצרות וכן הרמת השלפוחית עד איזה משקל מותר להרים?

לקריאה נוספת והעמקה

רוחמה שלום, מקובל להימנע מהרמת משאות שמשקלם מעל 5 ק"ג במהלך החודש שלאחר הניתוח. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

לפניי שעושים ניתוח רקטוצלה. דורשים לעבור פיזיוטרפיה ? אובחנצי עם רקטוצלה ברמה בינונית. קראתי שהתועלת ברמה כזו מפיזיוטרפיה מאד נמוכה . אז למה עליי לעבור קודם אתה פיזיוטרפיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אין שום כלל שמחייב פיזיותרפיה לפני טיפול ניתוחי. יש מצבים שבהם פיזיותרפיה לרצפת האגן עשוייה בהחלט להועיל ולעיתים אף משלבים פיזיותרפיה לפני ו/או אחרי ניתוח כטיפול משלים. אבל זו לחלוטין בחירה של המטופלת האם לפנות לטיפול שמרני או לתיקון כירורגי וכשמדובר ברקטוצלה סימפטומטי בדרגה בינונית בהחלט צפוי שתיקון כירורגי צפוי לשפר מאד את מצבך. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

27/10/2019 | 18:42 | מאת: נועה

לפני כמה זמן שמתי לב שיש לי חתיכת עור מוזרה בחלק העליון של הפות בין אחת מהשפתיים הגדולות לדגדגן... היא בצבע כהה לא כואב ולא כלום אני פשוט לא מבינה מאיפה היא צצה

לקריאה נוספת והעמקה

נועה שלום, קשה לומר מבלי לראות ולבדוק. כדאי שתיגשי לרופא/ת נשים לבדיקה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

26/10/2019 | 23:20 | מאת: הדר

עשיתי אוךטראסאנד ויש לי זמן עד שאני צרכה ללכת לביקור הבא אצל הגניקולוגית אשמח להבין מה אומר הUS שעשיתי ביום ה5-9 למחזור. רקע: מחזור כלל לא סדיר. בת 24. ניתוני רחם: מנח: קדמי גבולות סדירים מירקם: תקין מידות הרחם: 49*39*55 מ"מ עובי אנדומטריןם: 7.4 מ"מ הערות: רירית תלת שכבתית שחלה ימינית: מידות: 30*31 ממ מרקם שחלה: פוליציסטי שחלה שמאלית: מידות: 22*41 ממ מרקם שחלה: פוליציסטי דוגלס: חופי מנוזל האם יש לי תסמונת שחלות פולציסטית? האם צריך עוד משהו לאבחן?

לקריאה נוספת והעמקה

הדר שלום, מראה אולטרהסונוגרפי של שחלות פוליציסטיות אינו מספיק כדי להגדיר את התסמונת. קריטריונים נוספים כוללים ביוץ לא סדיר ותסמינים של היפראנדרוגניזם (הורמון מין זכרי) כגון שיעור יתר ואקנה. שילוב של 2 מתוך 3 הקריטריונים מגדיר את התסמונת הקלינית המכונה שחלות פוליציסטיות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

27/10/2019 | 15:36 | מאת: הדר

כתבתי שאורך המחזור אינו סדיר יש טווח של +20-45 יום. כלומר זה מראה על ביוץ לא סדיר. האם זה מספיק?? בנוסף אני מנסה לעקוב אחרי המחזור ע"י שיטה המודעות לפוריות, ןלא נראה לי שתמיד יש ביוץ (אך לא יודעת אם זה כי באמת אין או שאני מפספסת משהו...) - העקיבה זה כדי שאוכל לדעת מתי הוסת הבא יבוא (שאמור לבוא 12-14 יום לאחר הביוץ). האם ה-US זה אחד משלושת הסימנים? כלומר הUS וביוץ לא סדיר מספיק או שצריך עוד משהו?

25/10/2019 | 16:44 | מאת: מירי

שלום, בת 33, שבוע אחרי לידה שלישית, רגילה וקצרה יחסית ללא תפרים. ביום ההחלמה השני ראיתי גוש יוצא מהנרתיק במהלך מאמץ בשירותים שהפחיד אותי מאוד. רופא המחלקה לא ראה דבר בבדיקה שערך כעבור מס' שעות ואמר שגם אם מדובר בתחילתה של צניחה זה מאוד שכיח סמוך ללידה ועשוי להסתדר מעצמו במהלך תקופת משכב הלידה. כאשר הגעתי הביתה, זה קרה שוב. ממש מעין איבר נוסף שיוצא לו משם. זה מכניס אותי לחרדות ובהתאם איני מצליחה להתרוקן בשירותים מהפחד שזה יצוץ שוב וכך נוצרת עצירות. בנתיים אני מנסה לרכך את הצואה בעזרת נורמלקס והרבה שתיה על מנת שלא אתאמץ כל כך בתקווה שאולי זה יעזור. חשוב לי לציין שזה יוצא רק במאמץ ונכנס חזרה ברגע שאני נעמדת. אני לא רואה ומרגישה את זה סתם כך. שאלותיי הן: 1. האם יכול להיות שאכן מדובר במצב זמני שישתפר בשבועות הקרובים או שמדובר במצב בלתי הפיך ואזדקק להתערבות ניתוחית/שיקומית בהמשך? 2. במידה וזה ממשיך, כיצד עליי להתנהל בנתיים? הבנתי שלא ניתן לגעת באזור לאחר לידה וצריך לאפשר לאזור להחלים.. כמו כן, הבנתי שלעיתים צריך לדחוף אצבע כדי להתרוקן אבל אין לי מושג איך עושים את וזה מלחיץ אותי נורא. 3. פיזיותרפיסטית של רצפת אגן המליצה לי בנתיים להשתמש בשרפרף במהלך יציאות ולהשען אחורה. האם זה יכול להקל? 4. רופא המשפחה המליץ לי להתרוקן בעזרת לקסעדין. האם זה יכול לגרום לנזק ולחץ על הרקטום שיחמיר את הבעיה? אני אובדת עצות ומתוסכלת נורא.

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום, אכן לא נדיר שנתקלים בצניחה המופיעה זמן קצר לאחר לידה ותוך מספר שבועות, בין אם באופן ספונטני ובין אם לאחר מאמץ מכוון לחיזוק שרירי רצפת האגן, המצב לכאורה משתפר והצניחה פחות מורגשת. לפיכך זמן מתאים להיבדק ע"י אורוגינקולוג ולעבור הערכת מצב יסודית יהיה כעבור ששה שבועות (בתום 'משכב הלידה') אלא אם את חשה שהתסמינים מחמירים והקושי בריקון המעיים נהיה יותר ויותר מוחשי. במקרה כזה יש טעם להיבדק אף מוקדם יותר. עוד משהו. גם אם חשת לראשונה בבלט הנרתיקי בעקבות הלידה השלישית, הפגיעה שגורמת בסופו של דבר להיווצרות הצניחה מתחילה על פי רוב כבר בלידה הראשונה אלא שאז תוצאותיה עדיין אינן מורגשות ובאופן טיפוסי רק כעבור שנים ולידות נוספות מתחילים לחוש בתסמינים. לשאלות הנוספות: 2. בעקרון אפשר להתנהל כרגיל, מומלץ להימנע מהפעלה אגריסיבית של שרירי הבטן (נשיאת משקלים כבדים, דחיקת משקולות וכו'). יש נשים המתארות צורך אינטואיטיבי ללחוץ עם שתי אצבעות על השק שמופיע בפתח הנרתיק כדי להשיב את הרקטום למקומו ולעזור בפינוי הצואה. אם זה המצב, בהחלט כדאי לשקול התערבות על מנת לתקן את החולשה ברקמה ולהשיג פתרון דפיניטיבי. 3. הרמת הרגליים בעת צאייה עוזרת ליישר את הזוית האנו-רקטלית (בין פי הטבעת לבין הרקטום) ובכך יכולה להקל את ריקון המעי. זה קצת כמו כשעושים קקי בכריעה בשטח או בשרותי 'בול פגיעה'. 4. עדיף כעקרון שימוש במרככי צואה כנורמלקס (מסובב סיבים) או סירופ אבילק. בקיצור - כדאי לגשת לבדיקה מסודרת ע"י אורוגינקולוג ולברר מה המצב ומה מידת החומרה ולפעול בהתאם. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

16/10/2019 | 23:58 | מאת: לורין

שלום עברו 3 שבועות מהלידה. ראשונה. כרגע מרגישה עדין כאב חזק, כאב בינוני, גרד, ולחצים באזור החיץ. 1. האם זה סביר ? אני צריכה שרופא יראה אותי? 2. עד מתי לקחת מרככי צואה ? 3. האם מותר לי ללחוץ כאשר אני מתפנה בשירותים? היצאות הפכו לקשות ממש. ואני לוקחת מרככי צואה.

לקריאה נוספת והעמקה

לורין שלום ומזל טוב, 1. בתקופת ההחלמה יתכן כאב ברמות שונות באזור החיץ. במידה שהכאב מחמיר או שאינו משתפר עם הזמן, כדאי בהחלט להיבדק. 2. במידה שעדיין היציאות קשות מומלץ להמשיך ליטול מרככי צואה ואולי אף להעלות את המינון על מנת להימנע מלחץ רב באזור התיקון עקב עצירות. ניתן להמשיך עד מועד הביקורת המתוכננת (מומלץ כרוטינה להיבדק לאחר כששה שבועות מהלידה). 3. ראי תשובה לסעיף הקודם. מותר ללחוץ כשזה נחוץ אבל טוב להימנע במידת האפשר מלחץ אקססיבי. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

10/10/2019 | 20:13 | מאת: אורית

שלום רב, בת 51 . ללא וסת שנה. לאחרונה מדממת מזה כחודש וחצי. לאחר בדיקה גניקולוגית התגלתה רירית בגודל 9.6. הופנתי לביופסיה. 1. האם קיים קשר בן מדבקת אבואל ( הורמנים) לגודל הרירית ? 2. האם יש טיפול להקטנת הרירית ? ( ללא קשר לביופסיה) 3. מה הסיבה לגודל רירית בגיל זה

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום, 1. מדבקות האוורל הניתנות ברצף לנשים שלא עברו כריתת רחם מכילות הן אסטרוגן והן פרוגסטרון. תפקיד הפרוגסטרון לשמור על רירית רחם יציבה ולא מדממת ולהגן עליה מפני שינויים אשר משרה האסטרוגן לאורך זמן. 2. אין טיפול המכוון להקטנת הרירית אבל שימוש בהתקן תוך רחמי מסוג מירנה (לא כאמצעי מניעה אלא כמקור קבוע להפרשת פרוגסטרון בתוך הרחם) יכול לסייע בייצוב הרירית ולאפשר מגוון רחב יותר של טיפולים הורמונליים חלופיים. 3. יתכנו סיבות שונות, מרביתן לא מדאיגות כלל, אך חשוב לבצע את הביופסיה כדי לשלול מצבים טרום ממאירים (שכיחותם נמוכה אבל חשוב לשלול). 4. הפורום הזה נועד לדיון בבעיות מתחום רצפת האגן בלבד, אז להבא נא להפנות את שאלותיך בנושא רירית הרחם והדימום לפורום העוסק בגינקולוגיה כללית או גיל המעבר. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

10/10/2019 | 19:39 | מאת: טליה

חודשיים וקצת אחרי לידה(5.8) בלידה הקודמת חוברתי לקטטר 3 שבועות בגלל אצירת שתן בלידה הזאת שבוע ומאז כבר חודשיים מתקשה לתת שתן בלי נשימות או לחיצות על הבטן התחתונה בלי שארית שתן(נבדקה 3 פעמים במיון) מטופלת אצל פיזיותרפיסטית שאיבחנה כיווץ יתר ובדיקור סיני בדיקה נוירולוגית ואורטופדית תקינה גם בדיקה גניקולוגית הלכתי לאורודינמיקה לפני שבועיים: שלפוחית היפוטונית- התכווצות ירודה כייוץ יצר של הספינטר השתנה דיספונקציונלית נמצאת במעקב אורוגניקולוגי תשובות ct עדין לא הגיעו הלידה הייתה עם אפידורל שהתנתק בפתיחה 7 ועבר לכלי דם שעה וחצי של לחיצות כי הראש היה כלי מעלה תורים למומחים אין לזמן הקרוב למרות שהתייעצתי לפני כשבועיים עם מומחה שאמר שזה יעבור באיזשהו שלב ועדין אני לא רואה את הסוף יש איזשהי דרך לטפל? סיכוי שלא יעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

טליה שלום, מזל טוב ללידתך מלפני חודשיים וקצת... לגבי הקושי בריקון השלפוחית - אכן נשמע שיש בעייה אם כי מעודד שבבדיקות חוזרות אין שארית שתן. 1. אני מניח שנעשתה בדיקה קלינית לשלול צניחת אברי האגן העלולה להתרחש בעקבות הלידה, כסיבה למרכיב חסימתי במתן השתן (גם אם האורודינמיקה אינה מצביעה על השתנה חסימתית). 2. כיווץ יתר ניתן לעיתים לשפר הן ע"י טכניקות הרפייה במסגרת הפיזיותרפיה והן ע"י שימוש בבוטוקס והפחתה של כיווץ השריר. 3. טיפול נוסף שהייתי שוקל קרוי נוירומודולציה וניתן במספר אופנים. או כטיפול שבועי ע"י דקירה עדינה בקרסול והחדרת מחט המחוברת למחולל דחפים ייעודי (PTNS = נוירומודולציה טיביאלית), או ע"י מה שמכונה 'קוצב סוגרים' הפועל דרך אלקטרודה זעירה בעמוד השדרה (מושתלת באופן קבוע). כמובן שכדאי לחכות זמן נוסף כיוון שבהחלט יתכן כי המצב עוד ישתפר ספונטנית ככל שתתרחקי מהלידה. 4. כדאי להשלים אולטרהסאונד של הכליות על מנת לוודא שאין הרחבה של המערכת המאספת בכליות כתוצאה מהפרעה מתמשכת בריקון השלפוחית. בכל מקרה חשוב שתמשיכי להיות במעקב מרפאה אורוגינקולוגית לצורך המשך בירור וטיפול במידת הצורך. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

12/10/2019 | 09:29 | מאת: טליה

אולטרסאונד כליות תקין ואין צניחת איברים לפי התשובה שלך אני מבינה שיכול להיול שיש פגיעה עצבית בלתי הפיכה? קוצב עם שלט? רואים אותו חיצונית? מה הסיכוי להחלמה ספונטנית? אני מאוד מפחדת

הייתי ממתין קצת לפני שממהר למסקנה על פגיעה עצבית בלתי הפיכה. לקוצב יש שלט ולא רואים אותו חיצונית. מצרף דף מידע.

הקובץ משום מה לא עולה. נסי להעתיק את הכתובת הבאה לשורת הדפדפן. https://www.yourpelvicfloor.org/media/Sacral_Neuromodulation_RV2-2.pdf

12/10/2019 | 18:58 | מאת: טליה

כמה זמן כדאי להמתין? לטענת הפיזיותרפיסטית מתחילת הטיפול אני הרבה יותר רפויה ומבחינתי יש ימים של שיפור שבהם אני נותנת שתן יותר בקלות למרות שלוקח זמן עד שהוא יוצא וחפעמים אני צריכה ללחוץ על הבטן כדי להתרוקן לחלוטין וימים של החמרה.. בעיקר אחרי לילה

09/10/2019 | 17:54 | מאת: רונית- כריתת רחם סיבוכים

בהמשך לשאלותי עלי לציין שעברתי את כריתת הרחם שחלות וחצוצרות בניתוח לפרסקופי לא נרתיקי ולא בטני. האם בניתוח בשיטה זו יכולות להיות סיבוכים בשלפחוית השתן והמעי כפי שציינתי את הסימפטומים שאני עוברת? תודה רונית

09/10/2019 | 17:46 | מאת: רונית- ניתוח כריתת רחם

שלום לפני שנה עברתי כריתת רחם שכללה גם הוצאת שחלות וחצוצרות צוואר הרחם הושאר והורם על ידי רשת. היום אני סובלת מדלקות בשתן לאחר שלקחתי מספר פעמים אנטיביוטיקה הן חוזרות על עצמן. כאבים בשלפוחית ובבטן תחתונה שמאלית ובגב תחתון. אני עוברת סימפטומים של דליפת שתן לא רצונית ואי שליטה על שלפוחית השתן לא מספיקה להגיע לשירותים ורוב רובו של השתן דולף . סובלת מכאבים בנרתיק . בנוסף אני סובלת מכאבים בפי הטבעת וגם פנימית עם עצירויות וקושי בהטלת צואה. אני מרגישה עם אצבעותי שנשארת צואה רבה שמגיעה לאזור הנרתיק הפנימי היא גולשת לשם ואינה מתרוקנת. כל הבעיות הללו אינן היו לפני הניתוח וגם לא בעת ביצוע הניתוח. האם ניתן כאן לומר שאלו סיבוכים כתוצאה מהניתוח ויש כאן רשלנות רפואית לשמה. אשמח אם תכתוב לי את כל המשתמע מכך.

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום, ראשית צר לי לקרוא על סבלך. כיוון ששלוש המערכות (רבייה, שתן ועיכול) מתנקזות כולן לאזור אנטומי קטן יחסית ובסמיכות זו לזו, לא מן הנמנע שלניתוח כדוגמת הניתוח שעברת תהיינה השלכות שונות על המערכות הסמוכות, אם כי בהחלט נשמע כי משהו השתבש בפעולתן של מערכת השתן והעיכול וזו בוודאי אינה התוצאה הרצוייה. לגבי הדלקות החוזרות בדרכי השתן על אף אנטיביוטיקה, הייתי ממליץ לבדוק שני דברים: 1. לבצע ציסטוסקופיה אבחנתית (פעולה פשוטה וקצרה) כדי לשלול גוף זר (רשת) שעלולה לחדור בשוגג לתוך שלפוחית השתן ולהוות מוקד לדלקות. 2. לבדוק האם את מתרוקנת ביעילות ללא שארית שתן גדולה. שארית כזו אם קיימת עלולה להוות קרקע פורה לזיהומים חוזרים. ניתן לבדוק זאת בבדיקת על קול (אולטרהסאונד) או באורודינמיקה (בדיקה המבררת את התפקודים השונים של שלפוחית השתן) שכך או כך הייתי ממליץ שתעברי כדי להבין קצת יותר את המנגנון להעדר שליטה ממנה את סובלת כיום. לגבי הקושי בריקון המעיים גם לכך יש בדיקה הקרוייה דפקוגרפיה - בדיקת שיקוף דינאמי עם החדרת חומר ניגודי. מעל לכל נשמע כי נחוצה הערכה קלינית במרפאה אורוגינקולוגית (בשאיפה במסגרת בה נותחת) על מנת לרכז את הבירור כולו ולהציע טיפול בבעיות השונות. חלק גדול מהבעיות שציינת ניתנות לטיפול ולשיפור. בנוגע לרשלנות - רשלנות רפואית הינו מושג מתחום המשפט ולשמחתי איני עוסק בכך אלא ברפואה שמטרתה להיטיב עם המטופלות ולשפר את איכות חייהן. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

07/10/2019 | 08:15 | מאת: תהילה

שלום. האם ניתן להצר את הנרתיק באמצעות לייזר או שרק בשיטת הניתוח הרגילה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תהילה, הטיפול באמצעות לייזר מכונה Vaginal rejuvenation בלועזית (אין לו שם קולע בעברית) מטרתו להפוך את רקמת הנרתיק ליותר 'הדוקה' בין היתר ע"י שפעול תאים בעומק הרקמה לייצר חלבון הקרוי קולגן שהינו מרכיב חשוב בשריר ורקמת חיבור. כשמדובר בהתרחבות ניכרת של הנרתיק בעקבות טראומה רקמתית שהתרחשה בלידה יתכן שהמענה הכירורגי יעיל יותר. עם זאת, חשוב לזכור כי בהתוויות שאינה רפואיות המידע המחקרי הזמין לגבי סוגי הטיפול השונים פחות באיכותו מאשר כשמדובר באינדיקציות רפואיות כגון צניחת אברי האגן, אי נקיטת שתן, יובש נרתיקי בגיל המעבר וכו', בין היתר כיוון שבהתוויות שהינן יותר בעלות אופי קוסמטי או אסתטי קשה לכמת אובייקטיבית את התוצאות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

06/10/2019 | 16:11 | מאת: אני

הי שלום ד"ר . האם מצב של התפשלות אנרקטולית recto rectal intussusception not obstructing זה בעצם מצב של צניחת הרקטום?פרופלס? אודה מאד למענה. .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מדובר בשתי בעיות שונות. התפשלות הינה מצב הדומה לשרוול המתקפל לתוך עצמו בעוד שצניחת הרקטום הוא מצב שבו החלק הסופי של המעי צונח ומבצבץ מבעד לפתח פי הטבעת. וקיים עוד מצב שונה מהשניים הקודמים המכונה רקטוצלה - צניחה של הרקטום לכיוון הנרתיק עקב החלשות הרקמה במחיצה שבין הרקטום לדופן הנרתיק האחורי. כל אחד מהמצבים הנ"ל מאופיין במופע קליני שונה ומטבע הדברים הטיפול שונה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

08/10/2019 | 13:56 | מאת: אני

תודה על ההסבר!!

שלום, בת 39, בטיפולי פוריות בשנה האחרונה בגלל בעיה בזרע. לאחר השאיבה האחרונה התחילו לי כאבים בגב התחתון ועכשיו עם קבלת הווסת הכאבים עברו לאגן והם ממש חזקים, ברמה שאני לא יכולה להתכופף. ב 3 הטיפולים האחרונים רואים ציסטה מחוץ לשחלה ובטיפול להחזרת מוקפא בו לקחתי אסטרופם היו לי דימומים רבים מפי הטבעת. 1. האם יתכן שיש לי אנדומטריוזיס? מעולם לא סבלתי מכאבי מחזור 2. במידה וכן האם זה יכול להשפיע על הרזרבה השחלתית? 3. האם זה יכול לקרות בגלל הטיפולים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום, 1. אנדומטריוזיס הינה מחלה כרונית ואינה מופיעה בד"כ פתאום לאחר הליך כזה או אחר (שאיבה במקרה שלך). 2. קיימת מחלוקת האם 'אנדומטריומה' שהינה סוג של ציסטה שחלתית המופיעה בשכיחות של כ-17-40% בנשים הלוקות באנדומטריוזיס, לכשעצמה משפיעה לרעה על הרזרבה השחלתית. אין לכך תשובה ברורה. 3. לא סביר שאנדומטריוזיס יגרם בעקבות טיפולי פריון. אם מדובר בכאב חד וחדש בעקבות שאיבה נשמע יותר כמו דלקת אגנית (PID) אם כי לשם האבחנה נדרשת גם בדיקה גופנית מלאה, בדיקות דימות ולעיתים אף לפרוסקופיה אבחנתית. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תודה על המענה המפורט דר. ממה נגרמת דלקת אגנית? ולאיזה רופא אני צריכה ללכת על מנת לאבחן?

דלקת אגנית נגרמת ע"י חיידק העולה מהנרתיק אל תוך הרחם והחצוצרות. רופא נשים יכול לאבחן ע"ס תיאור התסמינים ובדיקה גופנית +/- על קול (אולטרהסאונד) של האגן

02/10/2019 | 21:23 | מאת: אני

שלום אני בת 30 .עברתי היום בדיקת דפוקוגרפיה לאחר שאני סובלת מעשית צואה רק באמצעות האצבעות. בתוצאות הבדיקה נרשם .נראה רקטוצלה בינונית. ונראה התפשלות אנורקטלית. בסבב האחרון הושג התקרוקנות של רוב החומר .אך עדיין נשאר ברקטום ובכמות בינונית ברקטוצלה . אז במצב כזה מה עושים? אני מאד סובלת. היה לי מאד קשה הבדיקה הזו להשיג התרוקנות. ולמה יש אצלי מצב כזה ? ומה עושים עם הצניחה של הרקטום?

שלום רב, את הרקטוצלה ניתן לתקן בהליך ניתוחי פשוט המבוצע דרך הנרתיק. במרבית המקרים צפוייה השפעה טובה על יכולת ההתרוקנות בעקבות זאת. לגבי ההתפשלות, השאלה עד כמה משמעותית ובאיזו מידה מצריכה טיפול בפני עצמה. יתכן כי תיקון הרקטוצלה יהיה בו די כדי להקל על התסמינים מהם את סובלת. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

03/10/2019 | 06:40 | מאת: אני

תודה ד"ר על המענה . אני לא יודעת מה רמת ההתפשלות. אני רק יודעת שתהליך הבדיקה היה ארוך מאד כי פשוט לא הצלחתי להתרוקן. רק אחריי מאמצים רבים מאד. רשום התפשלות ללא חסימה. אבל בדר"כ ביום יום ...אני לא מצליחה להתרוקן בכלל ללא עזרה של האצבעות. ואני חוששת מאד שההתפשלות הזו תחמיר עם הריונות נוספים או בכלל בהמשך הזמן ... (האם יש קשר ל 8 גרידות שעברתי ו 3 ניתוחי אגן ? ). אני מבוהלת מהתוצאות האלה.

הטוב ביותר הוא שכל ניהול הבירור והטיפול יבוצע דרך מרפאה אורוגינקולוגית רב-תחומית שם ניתן בד"כ לבצע דיון משותף הכולל מומחה מתחום האורוגינקולוגיה ורצפת האגן, מומחה מתחום הגסטרואנטרולוגיה וכירורג קולו-רקטלי כדי שהתמונה תהיה מלאה וניתן יהיה להציע טיפול שיתן מענה לכלל הבעיות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

03/10/2019 | 16:08 | מאת: אני

תודה . אך האם באמת זה נכון שההתפשלות עלולה להחמיר עם הלידות? ובכלל בהמשך הזמן? ודבר נוסף . האם ניתן לשלב את שתי הניתוחים האלה בניתוח אחד ?

התפשלות באופן עקרוני הינה אבחנה שכיחה יותר בילדים קטנים ופחות במבוגרים. לידות אינן מהוות גורם סיכון. כדאי לערב רופא מתחום הגסטרואנטרולוגיה או הכירורגיה הכללית כדי להעריך האם יש לממצא הנ"ל משמעות קלינית במקרה שלך והאם מצריך בפני עצמו התערבות כלשהי בנוסף לתיקון הצניחה ('רקטוצלה') שאינו קשור להתפשלות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

04/10/2019 | 11:53 | מאת: אני

אוקי .תודה רבה על המידע ועל העזרה ! זה יכול להיות קשור לאדומטריוזיס שיש לי ... אני יודעת שיש לי הידבקויות על המעי . בכל מקרה תודה ! שאלתי מידיי הרבה שאלות.

אני בת 49 . עברתי לפני 5 חודשים ניתוח הוצאת רחם והרמת לפוחית שתן עי רשת בשיטה לפרוסקופית. 6 שבועות לא עבדתי והרגשתי טוב . לאחר חזרתי לעבודה התחלתי להרגיש אי נוחות בנרתיק כמו טמפון שלא החדרתי טוב ההרגשה הזו לא עוברת לי. מה עליי לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, נראה כי אין מנוס מלגשת לבדיקה. תחושה כפי שאת מתארת עלולה לבטא לעיתים הישנות צניחה במידה מסויימת או שינוי במבנה הנרתיק בעקבות הניתוח. בחלק מהמצבים ניתן לטפל ע"י פיזיותרפיה אורוגניטלית ועבודה נכונה עם שרירי רצפת האגן. אך ראשית מומלץ להיבדק ע"י רופא מתחום האורוגינקולוגיה, בשאיפה מהצוות שהיה מעורב בניתוח. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

26/09/2019 | 12:47 | מאת: שיר

בזמן pid נאמר לי שהחצוצרה שלי מעובה.(45*17) רציתי לדעת האם זה מצב הפיך? אם כן איך? האם זה אומר שלא אוכל להיכנס להריון באופן טבעי? והאם יש דרך לדעת מה המצב היום? אני ארצה להיכנס להריון בעתיד והדבר מטריד אותי מאוד תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום, במהלך דלקת אגנית יתכן כי החצוצרה תראה מעובה ומכילה נוזל. מצב זה יכול לעיתים להיות הפיך אך יתכן גם שהינו מרמז על כך שהחצוצרה סתומה בקצה כתוצאה מהתהליך הדלקתי או מהיווצרות הידבקויות באגן. כדאי לחזור על בדיקת אולטרהסאונד לאחר ההחלמה לצורך הערכת מצב עדכנית. כך או כך אין זה אומר שלא תוכלי להרות באופן טבעי כיוון שקיימת גם חצוצרה בצד השני. בהצלחה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מועמדת לכריתת רחם עם שרירן גדול שבוע 19 בפתיחת בטן. האם יש הבדל בהחלמה בחתך בטני שתופרים בתפרים פנימיים ללא נגיעה בשרירים. או חתך רגיל שתופרים עם סיכות. מה ההבדל ברמת הצלקת וזמן ההחלמה?והאם שיטה אחת טובה על השניה

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום, על פי רוב תופרים את שכבת המעטפת הפנימית של הבטן המכונה פסיה וכן את העור. את החתך בעור ניתן לתפור ע"י תפר או באמצעות סיכות. אין הבדל משמעותי בין שתי השיטות לא בתקופת החלמה ולא בתוצאה האסתטית. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן