פורום מעקב הריון, סיבוכי הריון

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הריון ולידה
בפורום יינתן מענה לשאלות הנוגעות לניתוחים קיסריים - סיבות לניתוח, תזמון הניתוח, סיבוכים ודרכים אפשריות למניעתם.
944 הודעות
879 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר.
19/01/2013 | 09:48 | מאת: הריון בסיכון

שלום רב, אני בהריון רביעי עדיין ללא ילדים, שתי הפלות מקודמות שבוע 10 ללא התפתחות, הריון שלישי הסתיים בלידה מוקדמת בשבוע 23 לאחר ירידת מים. ההריון הנוכחי אני בשבוע 22 עברתי שבוע שעבר תפירה צוואר הרחם חרום לאחר שינוי של צוואר הרחם מ 4.9 ל2.6 סמ. קראתי שהזריקות פרוגסטרון מאוד מומלצות ללידה מוקדמת, וגם הנרות מתאים לקיצור בצוואר. בבקשה ארצה לדעת מה עדיף במקרה שלי? תודה מראש

19/01/2013 | 09:43 | מאת: הריון בסיכון

05/10/2010 | 00:23 | מאת: דנה

ד"ר שלום. אני סובלת מוגינזמוס כיצד ישפיע על ההריון והלידה? האם יש סיכוי ללידה רגילה או אך ורק ניתוח קיסרי ומה האחוזים?

04/10/2010 | 18:35 | מאת: אב ובעל מודאג

אשתי עברה העמסת סוכר 50 גרם והתוצאה יצאה 143.4, בדיקת ה 100 גרם יצאה תקינה (כל 4 הבדיקות), אולם העובר גדול (שבוע 30 עם הערכת משקל של 2350 גרם) יש ריבוי מי שפיר- AFI=19 + LGAואגני כליה מורחבים דו צדדי(9 מ"מ).גובה ברחם תואם לגיל, ללא רגישות על פני הרחם והעובר חיוני. שאלתי היא: האם מדובר בסכרת הריונית? אם לא מה יכולים להיות הסיבות לתוצאות הללו? בתודה מראש אב ובעל מודאג

03/10/2010 | 12:00 | מאת: ריקי

רופא נשים שלי נתן לי מרשם לכדורי אלספה רגילים להריון. בעלי טעה והביא כדורים שנקראים אלספה 9 חודשים עם אומגה 3 להריון בבית מרקחת. מה ההבדל בין שני סוגי הכדורים הללו, והאם הם עוזרים בהריון או שניתן לוותר עליהם, האם כדאי לקחת את כדורי האלספה הרגילים שניתנו ע"י הרופא מלכתחילה?

02/10/2010 | 20:29 | מאת: ליבי

אני אחרי החזרת עובר יפ שהוקפא ביום 5 , מדוע לא נותנים תמיכה תרופתית כשמחזירים עובר קפוא, על מחזור + הזרעה , ושאלה נוספת, הכיצד ניתן להתחיל טיפול בדקפפטיל לאחר החזרת עובר ולפני קבלת תשובה האם קיים הריון? האם אין סיכון בכך?

01/10/2010 | 22:02 | מאת: דואגת

שלום, עשיתי בדיקת חלבון עוברי, האם התוצאות תקינות? גב' נכבדה להלן תוצאות בדיקת הדם לאיתור מומים בהריון שנערכה לך: התוצאות מתיחסות לשבוע ההריון כפי שחושב לפי תאריך וסת אחרון 17.4 0.20 - 1.99 MoM : 0.48 טווח הנורמה MoM (AFP) חלבון עוברי ( 19.75 ng/ml) 0.16 - 2.99 MoM : 1.96 טווח הנורמה MoM (HCG) גונדוטרופין שילייתי ( 41.31 U/ml) 0.34 MoM 1.28 הנורמה: מעל MoM (uE3) אסטריול ( 1.94 ng/ml) הערכות וסיכונים: הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד: 1: 1233 הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא: 1: 1465 סיכום ערך חלבון עוברי נמוך מ 2.00 MOM מעיד שאינך בקבוצת הסיכון המוגבר למומים פתוחים במערכת העצבים.

27/09/2010 | 21:09 | מאת: p21

הי, אני בשבוע 18 ויום. ובבדיקות דם של הסמסטר השני: PARVO VIRUS IgG -POSITIVE PARVO VIRUS IgM -NEGATIVE מה המשמעות? תודה רבה,

27/09/2010 | 12:31 | מאת: מירי

כמה בערך עולה לעשות ניתוח קיסרי פרטי?

26/09/2010 | 18:52 | מאת: טלטלית

מתי מחזירים עובר שהוקפא ביום 5 ?

26/09/2010 | 18:18 | מאת: שמחה

היי ד"ר . יש לי שאלה, במידה וקיימתי יחסי מין לא בזמן ביוץ.וללא אמצעי מניעה האם בכל זאת אוכל להיכנס להריון. או שחייבים להיכנס להריון בזמן של הביוץ.(בשבוע הקריטי) קיימתי יחסים משבוע 20 יום כן , יום לא ללא אמצעים יש סיכוי שאכנס להריון. אודה על תשובתך המהירה תודה

26/09/2010 | 14:01 | מאת: טלי

שלום. אני בעלת RH שלילי. בשבוע 20 קיבלתי חיסון אני D אחרי ביצוע דיקור מי שפיר. בשבוע 27 עשיתי COOMBS לקראת החיסון של שבוע 28 ונמצאו נוגדנים מסוג Anti D בכייל 1:2 אם אני מבינה נכון, זה "הזכרון בעקבות החיסון", אבל השאלה היא כזאת, האים עדיין (לפי התוצאה הזאת) מגיע לי החיסון של שבוע 28 או שאני חייבת לחכות ולבצע COOMBS נוסף עד שהתוצאה תהיה שלילית לנוגדנים ורק אז יעשו לי את החיסון? תודה רבה.

26/09/2010 | 12:27 | מאת: מיכל

שלום רב, אני נמצאת בחודש השישי להריוני ופתאום החלתי לחוש גירוי כמו של הפרשה בדפנות הואגינה, האם זה סימן לדלקת או דבר אופייני, ואם כן מה ניתן לעשות כדי למעט את תחושת האי נוחות וגירוד? תודה, מיכל

26/09/2010 | 10:09 | מאת: ליטל

החודש לאחר IVF שנכשל בחודש שעבר, אני עושה הזרעה ספונטנית, והחזרת עובר קפוא, מהם סיכויי ההצלחה בהיותי בת 42 במקרה זה?

15/09/2010 | 15:30 | מאת: ג. חיפה

שלום לך, אשמח אם תוכלי לומר לי מה מידת הסכנה לעובר / הריון בשבוע 7. הייתי בסמוך למישהי שעישנה סיגריה די קרוב אליי.. אני לא מעשנת ונמנעת ככל האפשר מעישון פאסיבי.. איכשהו קרה לי בטעות להיות בסמיכות למישהי שעישנה דווקא עכשיו בתחילת ההריון שלי. אודה לתשובה למידת הסיכון שהעמדתי את ההריון. תודה.

22/11/2010 | 00:34 | מאת: טלי

מי שגר בעיר חשוף להרבה יותר עשן וזהום מעישון פסיבי של סיגריה בודדה.

15/09/2010 | 14:20 | מאת: ירון

שלום ד"ר בירון-שנטל. אשתי שבוע 35(6). החל משבוע 35(0) סובלת מצירים לא סדירים מספר פעמים ביום. בבדיקה ביום 35(0): מחיקת צואר 50% והצואר סגור, הערכת משקל 2.4 ק"ג, כמות מי שפיר תקינה ויש תנועות. מדובר בהריון שלישי, כשבקודמים ילדה בשבוע 40. כיום 35(6) ממשיכה לסבול מצירים מעת לעת. מרגישה תנועות באופן סדיר. אבל, הערכת משקל ומדידות ביום 35(5) הם של ערכים של שבוע 35(0) (משקל 2.6 ק"ג). אציין כי לפני כחודש הערכת משקל היתה מדוייקת ליום ההריון ממש. הרופא אינו "מתרגש" מהצירים. שאלתי - האם ייתכן ובגלל הצירים העובר נמצא במצוקה ועל כן הוא מפגר בגדילה בחמישה ימים?!? האם לאור המצב חשוב לעשות בדיקות מעבר למעקב תנועות? תודה מראש על תשובתך

15/09/2010 | 10:19 | מאת: HADAS

אני בשבוע 8 שלי בהריון שני, היום גיליתי שהבדיקה של CMV IGM יצאה חיובית, יש לציין שבהריון הראשון יצא לי אותה בדיקה כמו היום.... ובזמנו החליטו לעשות בדיקה נוספת והוחלט להמשיך בהריון, היום יש לי בן בן שנתיים וחצי בריא ושלם... כיום שוב בהריון שני אותה הבעיה האם יש ממה לחשוש? האם צריך לעשות בדיקה מיוחדת? נא עזרתך הדחופה. תודה רבה.

15/09/2010 | 09:18 | מאת: ליליאן

האם אפשר לעשות עיסויי גוף, רפלקסלוגיה להפחתת מתחים ועייפות בהיריון?

14/09/2010 | 22:01 | מאת: הריונית

שלום ד"ר, אני בשבוע 31, הריון תאומים.מאושפזת בבי"חו (שלא אציין את שמו)עם התקצרות צוואר- 2,פתיחה- 3.את הצירים המשמעותיים הצליחו לעצור ונכון לעכשיו אני בשכיבה מלאה ומקפידה לשתות המון ומקבלת פרסולאט רק מדי פעם.שאלתי את הרופאים במחלקה למה לא לקבל טיפול תרופתי קבוע,אני יודעת(בעיקר מפורומים)שיש נשים שמקבלות טיפול לעצירת צירים באופן יומיומי שוטף,הם אומרים שאין ממש טיפול שבאמת עוצר את הצירים ואם אלו צירים שמובילים ללידה אז גם פסולט לא יעזור. אשמח אם תוכלי להסביר לי מדוע הרופאים חושבים או שבוחרים מראש שלא לתת לי טיפול רציף לעצירת הצירים. העניין הוא שאני ממש בחרדות שעם כל התקפה נוספת של צירים(ויש לי המון)אני אגמור בחדר לידה עם פתיחה גדולה יותר ואז באמת לא ניתן יהיה לעצור את הלידה. תודה מראש על תשובתך... המודאגת:(

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תרופות לעצירת צירים יעילות לצערינו רק באופן חלקי. כל עוד יש צירים יש להן משמעות. אם הצירים נעלמים - הן לא יעילות כטיפול מונע ואני מניחה שזו הסיבה שאת לא מקבלת טיפול באופן קבוע. אני מניחה שאם הצירים יתגברו, תקבלי מינונים גבוהים יותר של פרסולאט. כיון שאת מאושפזת ביחידה להריון בסיכון, את בהחלט יכולה לשאול את הרופאים המטפלים שלך במהלך הביקור מה התוכנית מבחינת טיפול במידה והצירים מתגברים ומה השיקולים בבחירת הטיפול שלך. המחלקות בארץ רציניות וטובות ואני בטוחה שיש הסבר הגיוני לטיפול שנבחר עבורך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/09/2010 | 09:01 | מאת: הריונית

14/09/2010 | 10:58 | מאת: מאיה

שלום, אני אמורה להיות בשבוע 6 פלוס, לא יודעת באופן מדוייק כיוון שהמחזור האחרון הופיע בתצורת כתמים קלים עד לדימום, בכל אופן מיום הדימום המאסיבי צריך להיות שבוע 6+4. ביצעתי בדיקת בטא ראשונה והערך שיצא 65802. האם הערך נורמלי או שגבוה מידי ואילו השלכות יכולות להיות אם הערך גבוה? (האם חלילה יכול להיות הריון מולרי)?

14/09/2010 | 11:02 | מאת: מאיה

הבהרה-שבוע שש פלוס 4 ימים

שלום, ממליצה לבצע בדיקת אולטרה סאונד כיון שזו תיתן מענה לשאלתך. בטא גבוה יכול להיות תיארוך הריון לא תקין, הריון מרובה עוברים או באמת מולה. התשובה באולטרה סאונד. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/09/2010 | 08:22 | מאת: ג. חיפה

בוקר טוב, יש לי חשש כבד שעשיתי אתמול טעות )-: היום אני נכנסת חשבוע 7. ואתמול אחה"צ החלטתי , לא ברור למה, לדחוף ספה בסלון שהיא כבדה מאוד... הצלחתי להזיז אותה אולי כמה ס"מ בודדים ואז קלטתי את הטעות שלי. האם יכול להיות שפגעתי בהריון? אם משהו נפגע מרגישים ישר ומהן התחושות? אודה לתשובה מהירה... אני מפחדת מאוד!

שלום, הסבירות שמה שעשית פגע בהריון אפסית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/09/2010 | 16:10 | מאת: ג. חיפה

אבל יש לי תחושות של אי - נעימות בבטן, מעט צביטות ועקצוצים בבטן התחתונה וגם יש מעט כאבי גב.

13/09/2010 | 05:58 | מאת: ורדה

האם אפשר לקחת כדורים אילו בהיריון בשליש שני (שבוע 20)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מניעה. נוטה להמליץ על לורסטין במקום אהיסטון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/09/2010 | 22:23 | מאת: מי

שלום! אני לא בטוחה שאני בכלל במקום הנכון,ובכל זאת..... אני בהריון שבוע 19 , סקירה מוקדמת שעשיתי הראתה שהכל תקין לאחר מכן בבדיקת חלבון עוברי התוצאה של החלבון היתה 3.80 (כשהטווח הוא 0.20-2.00 ) הומלץ לפנות ליעוץ גנטי ולבצע א"ס לבטן, כליות ועוד מספר איברים. לדברי הרופאה שלי יכולה להיות ח"ו בעיה במערכת העצבים של העובר. השאלה שלי האם זה דבר שניתן היה לראות בסקירה?האם זה התפתח עם הזמן? מה הסיכוי שתוצאות החלבון העוברי לא יהיו מדויקות? אשמח לתשובה או להפניה למקור אמין למידע. אציין שקבעתי תור ליעוץ גנטי וכל זה נעשה במקביל. תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עליה בחלבון עוברי מחייבת ברור כפי שנאמר לך - יש לוודא כי גיל ההריון בו בוצעה הבדיקה נכון, יש לבדוק את מערכת העצבים המרכזית ואת דופן הבטן - בדיקות אולטרה סאונד יכולות לתת לכך תשובה מהימנה, יש לעקוב אחר גודל העובר. הייעוץ הגנטי יעזור לך לקבל מידע האם יש דברים נוספים שכדאי לבדוק. אם עד כה הכל היה תקין והסקירה היתה תקינה - חשוב להמשיך ברור, אבל אפשר להיות אופטימיים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/09/2010 | 21:41 | מאת: אני

שלום ד"ר ,בעצם 2 שאלות: לאחת הנשים רשמת פה כי לרב הפלות עקב חוסר דופק הן לא בגלל קרישיות יתר. אני לאחר 3 הפלות בין שבועות 7-9 .ההפלה ה-1 היתה דימום בשבוע 7 ומס ימים, ובשתיים האחרות לא היה דופק.בהריון השלישי הביאו לי אספרין כיון שהתוצאות של קרשיות לאחר ההפלה השניה היו בגבול מעט מעל הנורמה.אך בכל זאת נפל כי המטולוגית אמרה שלא נראה שיש צורך בקלקסן אז ד"ר הנשים הביאה אספירין .יש לציין שיש 2 ילדים בבית- לידות רגילות. האם תוכלי להגיד לי בערך מה יכול לגרום לחוסר דופק בעובר חוץ מקרישיות בגדול. ב- שאלה שניה :האם את מקבלת דרך קופ"ח מאוחדת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, העובדה שיש לך הפלות חוזרות בהחלט מצערת. לאור הפלה גם תחת טיפול באספירין - מתחזקת ההשערה שבמקרה שלך לא זו הבעייה. כדיא לעבור באופן מסודר על אירועי ההפלות הקודמות - מתי הן היו, לפני או אחרי הופעת דופק וכן על מהלך ההריונות הקודמים שלך. מעבר לקרישיות יתר יש סיבות נוספות כמו בעיות הורמונאליות שונות, בעיות גנטיות ועוד. יש לא מעט מקרים בהם למרות ברור מקיף, אין לנו הסבר להפלות. את הטיפול בוחרים בהתאם לממצאים. ולא, אני לא מקבלת דרך מאוחדת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/09/2010 | 13:47 | מאת: תחילת הריון

שלום רב, יש שאלה חשובה.. למיטב הבנתי תינוקות לא חולים באדמת אלא באדמדמת, האם זה נכון? יש לי חברה בעבודה ששבה מהחג איתי יחד לעבוד , היא עובדת בסמיכות רבה אליי.( מטר אחד מפריד בינינו) יש לה תינוק בן 11 חודשים , שהיו לו תסמינים של אדמדמת...( היה עם חום ביום שישי ואולי שבת) היום, יום ראשון היא לקחה אותו לבדיקה אצל רופא בה נאמר לה שזוהי אדמדמת והיא כבר לקראת הסוף.. הנקודות האדומות שהיו על גופו החלו להיעלם. השאלה העיקרית שלי היא האם לי יש סכנה מבחינת העובר - (שבוע 6) עקב קירבה אליה ביום ראשון.. שהיא באה במגע עם בנה לקראצ סוף המחלה? אין לי כרגע מושג האם אני מחוסנת מאדמת.. אני חושבת שאני זוכרת כי חוסנתי בילדותי... אם זה נכון.. האם אני עדיין מחוסנת? אשמח לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אדמת ואדמדמת אינן אותה מחלה. אדמדמת פחות מדאיגה. אם את מחוסנת לאדמת הסיכון שלך להידבר באדמת נמוך ביותר. בכל מקרה רוב הסיכויים שהעובר שלך לא נדבק, בעיקר אם את מרגישה טוב. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/09/2010 | 16:01 | מאת: תחילת הריון

הי, יש לי תור לשקיפות עורפית ביום חמישי הקרוב. אני מתלבטת האם לבצע את בדיקת הדם (סקר שליש ראשון) באותו הבוקר, לפני שביצעתי את השקיפות העורפית (ועל כן לא יהיו לי תוצאות להציג) או להמתין ליום ראשון שלאחר מכן. א. שישי/שבת זה יום כיפור ובכוונתי לצום - האם עשוי להיות לכך השפעה על תוצאות הבדיקה? ב. השקיפות העורפית תבוצע בשבוע 12+1 והסקר ב-12+4 - האם משמעותי או שעדיף לבצע באותו היום? המון תודה!

שלום, עדיף באותו היום אבל לא קריטי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/09/2010 | 11:28 | מאת: רותם

שלום. אני בת 33, הריון ראשון ובריא, שבוע 35, העובר שברחמי נמצא במנח רוחבי. ברצוני לדעת האם הסיכונים שבהיפוך משתנים כאשר מדובר במנח זה ולא במצג עכוז? כיצד אני פונ לרופא המתמחה בהיפוך בירושלים? אשמח לכל מידע, רותם.

שלום, קל יותר להפוך ממנח רוחב למצג ראש. ממליצה לך ליצור קשר עם המחלקה בה את מתכננת ללדת ולשאול אותם איך קובעים תור להיפוך חיצוני. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/09/2010 | 09:09 | מאת: ציפורה

בוקר טוב, אני בת 25, עברתי הריון ראשון תקין לפני שנתיים, אבל ילדתי מוקדם בשבוע 36. במשך ההריון עשיתי את כל הבדיקות (שקופית עורפית, סקירת מערכות, חלבון, סכרת) וכולם היו תקינים. בגלל הלידה המוקדמת עשיתי בדיקות דם במעבדה הגנטית, והרופא שלי החליטה שאני צריכה לקחת קלקסון במינון 40 מ"ג ביום בהריון הבא. היום אני בהריון שני, שבוע שישי. והתחלתי לקחת קלקסן 40 מ"ג כל יום עד תום ההריון לפי הנחית הרופא. הבעיה שהדקירה מאוד כואבת לי, החומר מאוד צורב בתוך הגוף. אני עושה את הדקירה המותניים, ומחליפה צד בכל פעם. האם יש תרופה אחרת שעושה אותו טיפול כדי לא לקחת את הזריקה ? ולפעמים אני מדלגת יום או יומיים מבלי לקחת את הקלקסן כדי לחסוך את הכאב? מה ההשפעות של זה?

שלום, כיון שלא ברור לי מדוע הוחלט לתת לך קלקסן קשה לי לענות על ההשלכות של הפסקתו. לא ברור מה נמצא בבדיקות הדם שלך. ממליצה לך להיוועץ עם מי שהחליט לתת לך קלקסן ולהבין מה היתה הסיבה להחלטה הזו אם להגיע לבדיקה אצל מומחה להריון בסיכון עם תוצאות הבדיקות שנעשו לך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/09/2010 | 16:13 | מאת: ציפורה

הסיבה היא שהתגלה קרישיות יתר בבדיקות הגנטיות. האם קרישיות יתר היא הסיבה שגרמה ללידה מוקדמת אצלי בהריון הראשון ? תודה מראש עת התשובה.

14/09/2010 | 16:15 | מאת: ציפורה

איך ניתן להפחית את הכאב אחרי הדקירה ? תודה מראש

12/09/2010 | 08:29 | מאת: דנה

אם עשיתי 5 ימים לפני מועד הביוץ, ולא שמרתי , בלי גלולות. רק מפעם אחת האם יש סיכוי להריון?

יחסית נמוך אבל כן.

12/09/2010 | 07:45 | מאת: נעמה

היי ד"ר, יש לי שאלה, יש לי כאבים שמופיעים כל חודש לאחר 12-15 ימים מהמחזור, כאבים בחלק התחתון , האם זה הביוץ? האם כך מרגשים שאני מבייצת?

שלום, בהחלט יתכן ומדובר בכאבי ביוץ. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/09/2010 | 17:54 | מאת: גילה

שלום, הנני בת 36 וזה עתה גיליתי שאני בהריון (ניכנסת לשבוע 5) בעיקבות הטרוזיגוטיות לפקטור 2 ובעיקבות 2 הפלות קודמות(היו גם 2 הריונות מוצלחים עם טיפול באספירין בלבד) הרופא ביקש שאתחיל טיפול בקלקסן 40 ובמיקופירין 75. לפני מס ימים התחיל לי דימום חלש (לאחר שימוש של כ-3 ימים בתרופות). מכיוון שהיה חג פניתי לבית החולים שם הרופא שבדק אמר כי ע"פ הספרות טיפול בקלקסן אמורים להתחיל רק לאחר שרואים דופק לעובר ומכיוון שזה מוקדם מידי ביקש להפסיק את הזריקות ולהמשיך אך ורק עם כדורי המיקרופירין. כעת אינני יודעת מה לעשות? האם זה אכן יכל לגרום לדמם? עברו כבר יומיים לאחר ההפסקה והדמם הקל ממשיך לעצתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הדיעות באשר לטיפול בקלקסן ובאספירים בהריון שונות ואת צפויה לשמוע המלצות שונות מרופאים שונים. הטיפול בקלקסן למניעה של הפלות מוקדמות חוזרות אצל נשים עם טרומבופיליה מולדת (כמו שלך) שנוי במחלוקת בשל ספק לגבי יעילותו. אספירים בשילוב עם קלקסן הוכח כיעיל רק במניעה של הפלות על רקע טרומבופיליה נרכשת (אם הבנתי נכון זה לא מה שיש לך) הטרוזיגוטיות לפקטור 2 עלולה לגרום לבעיות של קרישיות יתר בהריון ומצדיקה טיפול מונע אבל ניתן להמתין איתו כרגע ולוודא שהדימומים פוחתים כי הקלקסן מחמיר דימומים. ההמלצה שלי - כרגע להימנע מקלקסן, להיבדק בתחילת השבוע וכאשר עוברים כמה ימים ללא דימום, לשקול עם הרופא המטפל שלך המשך קלקסן במינון מניעתי. ממליצה לעבור על הסיבות לברור שעברת - מתי היו ההפלות מבחינת שלבי התפתחות ההריון ומה בדיוק היו התשובות ל ברור קרישיות היתר שעברת כדי להבין מה מטרת הטיפול שאת מקבלת - מניעה של תופעות קרישת יתר או מניעה של הפלות חוזרות - בהתאם צריך להיקבע סוג הטיפול שלך, מועד התחלתו ומשך הטיפול. ממליצה לך להתייעץ עם מומחה להריונות בסיכון גבוה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/09/2010 | 10:19 | מאת: אני

אני היום ביום ה-11 אחרי החזרת 3 עוברים, בשל החג עשיתי בדיקת הריון, בקיט של בדיקת שתן ויצא שלילי, לא קיבלתי כל זריקה לאחר ההחזרה (אוביטרל או אחרת), האם התשובה היא אכן שלילית? ושאלה נוספת , מהם הסיכויים להרות בהפריה חוץ גופית בגיל 42, ללא בעיה רפואית כשלהי פאת לגיל, ועוברים רמה גבוהה מאוד?

שלום, הבדיקה בוצעה מעט מוקדם מידי. יש סיכוי להרות בגילך, בעיקר אם העוברים תקינים אבל גם כשהכל ממש בסדר עדיין אין הריון באופן תמידי. במקום ספקולציות - ממליצה לבדוק שוב בעוד מספר ימים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/09/2010 | 12:45 | מאת: לימר

ד"ר שלום אני בשבוע 18 ביצעתי דיקור מי שפיר ולאחר מכן הלכתי לנוח אצל בת דודתי ששם מסתבר בעלה כבר שלושה שבועות מאוד חלש ירד הרבה במשקל חוסר תיאבון עצבני.... הייתי שם יום וחצי וזה הכניס אותי ללחץ כי אני לא מחוסנת ל CMV . נתנו לו מלא בדיקות דם ובדיקה אצל גסטרולוג ובדיקות הדם כרגע מראות על דלקת בגוף אך עדין לא ברור מה בגללי הוא ביקש בדיקה למחלת הנשיקה אך הרופא אמר שזה לא הסימפטומים. ממה עלי לחשוש? או לעשות איזושהי בדיקה על הצד הבטוח... האם יש לי ממה לדאוג???

שלום, על פי מה שאת מתארת, הסבירות שנדבקת ב - CMV נמוכה. אם יש ספק להדבקה, מומלץ לבצע בדיקה לנוגדנים בדם 2-3 שבועות לאחר מועד ההדבקה האפשרי. על פי תוצאות הבדיקה בזמן זה, ניתן לדעת האם אכן היתה הדבקה או לא. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/09/2010 | 11:52 | מאת: טלי

שלום. בשבוע 26 הריון ראשון עשיתי העמסת סוכר וקיבלתי תוצאה 135.5 . ידוע לי שזה עדיין בגבול הנורמה, אבל ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שזה בכל זאת מתקרב לגבולי. האים לדעתך בערך כזה יש צורך לבצע העמסת סוכר עם 100 גרם? יש לציין שהעלייה במשקל שלי תקינה והעובר לא גדול לפי סקירת מערכות, אך במשפחה לאמא ולסבתא יש סכרת. תודה רבה.

שלום, לדעתי אין צורך לבצע העמסת סוכר של 100 גרם בגלל הערך הגבולי. כן ממליצה להימנע מעלייה עודפת במשקל במהלך ההריון, ממליצה לעקוב אחר גדילת העובר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/09/2010 | 10:53 | מאת: רונה

שלום.. שבוע 40 הריון ראשון רציתי לשאול האם רעלת הריון מסכנת את חיי העובר או גורמת נזק ולו קטן לעובר??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, רעלת הריון ללא טיפול מתאים יכולה לסכן את חיי העובר והאם ולכן מחייבת התייחסות רצינית ביותר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/09/2010 | 08:01 | מאת: שירן

שלום רב, לפני ההריון שלי עברתי ניתוח פיסורה ובעקבותיו שתיתי מרכך צואה מסוג KONSIL . מאז שנכנסתי להיריון הצואה שלי התחילה שוב להיות קשה ברצוני לדעת האם אני יכולה לשתות את מרכך הצואה מסוג KONSIL בעודי בהיריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יכולה בהחלט ואפילו מומלץ. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/09/2010 | 07:48 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בשבוע 29, נמצאת במעקב הריון בסיכון עקב לחץ דם כרוני (מלפני ההריון) שמאוזן עם כדורים. נתבקשתי לעשות איסוף שתן לחלבון כמותי, ובשתי בדיקות שעשיתי (שבוע אחרי שבוע) התוצאות הן: PROTEIN- U SAMPLE - 91.854 MG/L PROTEIN- URINE 24h - 0.276 g/24hr (0.03-0.15( ושבוע אח"כ: PROTEIN- U SAMPLE - 95.315 MG/L PROTEIN- URINE 24h - 0.334 g/24hr (0.03-0.15( אני מבינה שהתוצאות מעט גבוהות, וברצוני לדעת מה ההשלכות של זה. מבחינת תקינות ההריון, והטיפול הנדרש. אשמח לקבל תשובה, כי יש י תור לרופא רק בעוד שבועיים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, התוצאות אכן מעט גבוהות אך בפני עצמן אינן מדאיגות כי הן גבוהות באופן גבולי. עם זאת - יש חשיבות גבוהה ביותר לפרמטרים נוספים כדי לתת תשובה מהימנה למצבך - ערכי לחץ הדם שלך, הכמה תרופות ובאילו מינונים את משתמשת לאיזון לחץ הדם ומה מצבך הכללי מבחינת ההרגשה ובדיקות המעבדה. אם הכל תקין, הערך של האיסוף אינו מדאיג במיוחד אבל קשה לי להיות בטוחה ללא בדיקה והיכרות עם כל מצבך הרפואי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/09/2010 | 19:30 | מאת: דפנה30

ערב טוב, בת 30, הריון שלישי, שבוע 25+2. שוקלת 69 קילו, גובה 1.65, הערכת משקל עובר עדכנית לאתמול - 720 גרם ( יש לציין כי מדדי העובר לאורך כל תקופת ההריון מתאימים לשבוע אחד קודם לכן - ככל הנראה היה ביוץ מאוחר) שני הריונות קודמים תקינים ללא כל סיבוכים. לאמי יש סכרת ולאחותי התגלתה בהריון האחרון שלה סכרת הריון. בבדיקת סוכר 50 ג' התקבלה תוצאה של 162.2 ומשכך, ביצעתי היום בדיקת סוכר 100 גרם. התוצאות הינן כדלקמן: בצום - 72 (טווח בין 70 ל - 95) כעבור שעה - 190 (טווח בין 100 ל - 180) כעבור שעתיים - 177 (טווח בין 100 ל - 155) כעבור שלוש שעות - 53 (טווח בין 70 ל - 140). לצערי, נוכח החגים, התור הפנוי הקרוב למרפאת הריון בסיכון גבוה הוא רק בתחילת חודש אוקטובר. ואני חוששת שמא הזמן הרב שיעבור עד שאקבל הכוונה עלול להזיק בנתיים לעובר. אני מודעת לכך שהפורום אינו תחליף לביקור במרפאת הריון בסיכון גבוה, אך אודה אם תוכלי ליתן לי בכ"ז הנחיות כלשהן לתקופה שעד לקיום התור (מה ממולץ, מאילו מאכלים להימנע וכיוצ"ב). תודה רבה ושנה טובה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מומלץ להימנע ממתוקים, להפחית שומנים. לבסס את המזון על ירקות, לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, עוף, להפחית פירות, לאכול דברי חלב עם אחוזי שומן נמוכים יחסית. אלו המלצות כלליות ויש צורך בייעוץ דיאטני מסודר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/09/2010 | 17:56 | מאת: טלייה

שלום אני בשבוע 9 וקראתי פה באתר על רעלת הריון ולא הבנתי מה זה אודה לכ אם תסבירי בקצרה מה זה רעלת הריון ומה ההשלכות.. שנה טובה וחז שמח !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, רעלת הריון אינה מתבטאת בשבוע 9. זו מחלה של עליית לחץ דם וחלבון בשתן, מופיעה לרוב בשליש השלישי של ההריון אבל נובעת מבעייה מוקדמת יותר בשליה. כדי להפחית סיכון לרעלת הריון מומלץ להימנע מעלייה עודפת במשקל. מומלץ מעקב לחץ דם כדי לגלות סימני רעלת הריון בהופעתם המוקדמת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/09/2010 | 17:51 | מאת: רוני

שלום.. שבוע 40 הריון ראשון.. כפות הרגליים שלי נפוחות חזק.. נראה שעוד שנייה יתפוצצו מרוב הנוזלים ששם.. עד כה כל הבדיקות תקינות.. איני יודעת אם בדקו אם יש לי רעלת הריון?? 1. לחץ דס תמיד תקין אך איך אוכל לדעת אם יש לי רעלת הריון?? 2. באם חלילה כן האם זה מסוכן לעובר?? מפחדת מאוד..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, רעלת הריון מתבטאת בעליית לחץ דם ובחלבון בשתן. סביר להניח שאם נבדקת במיון בגלל נפיחות, שללו רעלת הריון. אם יש לך ספקות - ממליצה להיבדק שוב. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/09/2010 | 17:44 | מאת: רוני

שלום אני בשבוע 40 הריון ראשון ורציתי לשאול איך אפשר לזרז את מועד הלידה בדרך טבעית?? שוקולד? הליכה ? איך אפשר?????

08/09/2010 | 00:19 | מאת: ד"ר בירון

שלום, את יכולה לנסות יחסי מין - לפעמים עוזר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/09/2010 | 09:26 | מאת: רונית31

שלום, אני בשבוע 24+4 .עשיתי בדיקה אתמול של העמסת 50 מ"ג והתוצאה הורתה על 141 מ"ג. הבנתי שאצטרך לעבור בדיקה נוספת של 100 מ"ג. אני ממש מודאגת כי אנחנו יוצאים לחופשת החגים ואין לי כ"כ עם מילדבר כרגע. מה הסיכויים שאכן לקיתי בסכרת הריונית? עד לבדיקות הנוספות, איך להתנהג? כיצד זה משפיע על העובר? אציין כי עד היום עליתי כ-7 ק"ג במשקל,העלייה המשמעותית ממש לאחרונה. אני קמה כ-3 פעמים בלילה למתן שתן ואני שותה הרב, מעל לשני ליטר, אחרת אני צמאה!! האם זה אומר משהו? תודה ושנה טובה, רונית

שלום, אין סיבה ללחץ. יש צורך בהעמסת סוכר של 100 גרם ואין שום בעייה לבצע אותה בתחילת השבוע הבא, כלומר אחקי החג. עד אז ממליצה לך להימנע מסוכרים, להפחית פירות ושומנים ולאכול הרבה ירקות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/09/2010 | 09:01 | מאת: עדי

שלום, בבדיקת שתן, שבוע 11, קיבלתי תוצאה של לויקוציטים 100 (כאשר הטווח התקין בין 0 ל- 10). תוצאות התרבית- שלילית. מה המשמעות של זה והאם צריך לעשות משהו? תודה מראש על התשובה!

שלום, כל עוד התרבית תקינה אין משמעות ללויקוציטים בשתן - הם מרמזים על הפרשות רגילות של הריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/09/2010 | 00:06 | מאת: לומה

שלום, אני בתחילת הריון ראשון שלי, לא יודעת באיזה שבוע בדיוק, אולי שני או שלישי. האם אני יכולה לנסוע לחו"ל בימים קרובים (בגלל כל הקרינות הנפלטות ממכשירי הבדיקה הביטחונית בנמל התעופה, ומהמטוס עצמו) ??? וגם האם זה אפשרי להיכנס לבריכה או לים ולשחות ?? (בהתחשב שיש כל מיני חיידקים ופטריות במקומות אלה) אשמח לקבל תשובה בהקדם ! תודה רבה

08/09/2010 | 00:12 | מאת: ד"ר בירון

שלום, אין מניעה לנסוע לחו"ל או לרחוץ בים או בבריכה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/09/2010 | 15:15 | מאת: רוני

שלום רב.. אני בשבוע 39+4 היריון ראשון.. מזה שבוע שאני מרגישה את העובר פחות ממקודם.. התנועות ועוצמת התנועות פחתו.. לפני כמה ימים הלכתי למיון מפני שאכלתי כמעט חפיסת שוקולד ועדיין בקושי הרגשתי את תנועות העובר.. מעט מאוד וחלש מאוד.. שבימים אחרים הייתי אוכלת רק קוביית שוקולד והעובר היה משתולל.. ברוך השם בבית החולים אמרו לי שהכל בסדר.. שאלתי היא האם זה אופייני לשבוע שבו אני נמצאת?? התנועות ממש פחתו.. ואיך אפשר לזרז את מועד הלידה בדרך טבעית?

שלום, בשבועות הללו יש שינוי באופי התנועות אבל אם יש לך ספק לגבי תנועות - מוטב לגשת לבית חולים ולא לקחת סיכונים מיותרים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/09/2010 | 07:48 | מאת: מורן

אני בהריון שבוע 31 התגלה אצלי פרזיטים (תולעים) בצואה ואני אמורה לקבל טיפול האם הימצאות תולעים יכולה לפגוע בעובר? אני בלחץ תודה רבה

שלום, תולעים אינם מסכנות את העובר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/09/2010 | 17:59 | מאת: דפנה30

שלום רב, בת 30, שבוע 25, הריון שלישי. בבדיקת סוכר 50 ג' מהבוקר, יצאה לי תוצאה של 162.2! אני ממש בלחץ! 1. מה המשמעות? 2. מתי עליי לעשות את הבדיקה של ה - 100 גרם? 3. איך הדבר ישליך על המשך ההריון? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין סיבה להיות בלחץ. יש סיבה להמשיך את הברור - לבצע בהקדם העמסת סוכר של 100 גרם. אם אכן סכרת - עליך להיות בדיאטה ולבדוק האם הדיאטה מספיקה או שנדרש גם טיפול תרופתי.

05/09/2010 | 17:26 | מאת: חן

אנ בהריון לאחר טיפול IVF ערכי הפרוגסטרון נמוכים אני בשבוע ה5+3 והפרוגסטרון בירידה מ38 ל35 ל32 יש קצת דימום אני לוקחת אוטרוגסטן בנינון גבוה 9 ליום האים אני צריכה לדאוג? תודה

שלום, דאגה לא תשנה דבר... אין ברירה אלא להמשיך את הטיפול שאת מקבלת ולהמתין בסבלנות. יש דברים שבהם ספקולציות לא מאיצות את זמן ההמתנה הקשה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/09/2010 | 12:59 | מאת: דפנה 30

צהריים טובים, בת 30, הריון שלישי, שבוע 25. יחד עם ביצוע בדיקת העמסת סוכר, ביצעתי גם ספירת דם. תוצאות ספירת הדם יצאו תקינות למעט ערך אחד: lymphocytes% - 18.8 (כאשר גבולות הנורמה הן בין 22 ל - 44) יש לציין כי הערך של ה - # יצא בתוך הנורמה - 1.87 (כאשר גבולות הנורמה הן בין 1 ל - 4.8). 1. מה המשמעות של הערך הנמוך החריג? 2. האם זה קשור לכך שהייתי מקוררת מספר ימים לפני הבדיקה (שיעול + נזלת)? תודה מראש!

שלום, יכול להיות קשור להצטננות או להריון. לא מדאיג. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/09/2010 | 11:51 | מאת: אני

שלום ד"ר.אחרי 2 הפלות עשו לי בדיקת קרישיות והיו 2 ערכים שמעל הנורמה. בעיית הקרישיות .CARDIOLIP. IGM =8.49 שערכי הנורמה זה 0-7. והערך השני: ANTIPHOS.IGM = 24.88 שערכי הנורמה 0-22. שאר ערכי הבדיקה של קרישיות היו בתוך הנורמה.מה לדעתך? ערכים אלו מצדיקים קלקסן? ההמטולוגית אמרה שלא נראה שיש צורך למרות שזה טיפה מעל הנורמה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נוטה להסכים אם ההמטולוגית. צריך להבין באילו שבועות היו ההפלות. על הבדיקה הגבולית מומלץ לחזור בעוד 12 שבועות ועל פי התוצאה להחליט באופן סופיץ בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693