פורום אלצהיימר

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
מחלת האלצהיימר ומצבי דמנציה נוספים שכיחים ביותר בקרב קשישים. במחקר שנערך לאחרונה בארץ, נמצא כי שכיחותם היא כ-20% באוכלוסייה מעל גיל 65 והיא הולכת ועולה עם הגיל. בנוסף, שינויי זיכרון, קושי במציאת מילים, שינויים בתפקוד ובהתנהגות ועוד מקובלים כחלק בלתי נפרד מהזקנה. הרוב, כולל אנשי הרפואה, מתייחס לשינויים אלו כנגרמים מן הזקנה ולכן כבלתי נמנעים, בדומה לזקנה עצמה. התוצאה של התייחסות זו היא, מצד אחד השלמה עם המצב ועם ההתדרדרות הנמשכת (כולל ניסיונות תרופתיים שאינם פותרים את הבעיה), ומצד שני - העדר מוטיבציה להשקעת מאמצים במניעה ובזיהוי גורמים רפואיים ואחרים למצב הירוד, אשר ניתן לטפל בהם. לאחרונה מתברר כי הזקנה עצמה איננה גורמת לירידה בזיכרון ובתפקוד. הרוב המכריע של שינויי הזיכרון, מציאת המילים ויתר התופעות נגרם על ידי מצבים רפואיים שניתן לטפל בהם ואשר שכיחותם גבוהה מאד בזקנה. זיהוי גורמים אלה על ידיי פרוטוקול הערכה מתאים מונע לעתים קרובות אבחנה של מחלת אלצהיימר ומצבים קבועים אחרים (כגון דיכאון ועוד), ומאפשר התווית טיפול משמעותי - רפואי, שיקומי ועוד - למניעה ולשיפור המצב. .
480 הודעות
417 תשובות מומחה

מנהל פורום אלצהיימר

04/04/2016 | 17:03 | מאת: נועם

שלום, אני בן 48, בריא בד"כ. בחודשים האחרונים הבחנתי שאני מתקשה לזכור שמות , נוטה לטעות בשמות של מקומות/אנשים ובאופן כללי מתקשה לזכור שמות חדשים ולחלץ בקלות אינפורמציה שבעבר יכולתי לשלוף מיידית. פניתי לנוירולוג שלאחר מספר שאלות טען שמדובר במתח נפשי וייעץ לי להוריד לחץ או לפנות לטיפול פסיכולוגי. יצאתי נבוך מאוד אך מאושר שזו האבחנה אך הבעיה לא נעלמת כבר כמעט חצי שנה. אני נתקל בבעיות הזיכרון האלה כל יום ובתדירות גבוהה. התשובה של הרופא מול החוויה שלי - מתסכלת. נא חוות דעתך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לנועם שלום, זה מקרה בו רצוי לבקש חוות דעת שניה. אשמח לסייע לך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

13/03/2016 | 01:49 | מאת: אמה

שלום רב, לפני 15שנה כאשר אימיהייתה בגיל 55 סבלה מאירוע של איבוד זיכרון לטווח קצר (2-3 חודשים אחורה). היא שאלה שאלות יומיומיות בסיסיות וכאשר קיבלה תשובה שכחה אותה כעבור דקה וחזרה על השאלות. כעבור שעות כמה שעות זיכרונה שב אליה ובבית החולים לא ידעו לומר מהי הסיבה. עד היום יכולה להופיע אפיזודה זאת לעיתים רחוקות (פעם בשנה או שנתיים) למשך שעתיים לערך. אציין כי זה מלווה בלחץ דם גבוה. האם יש שם לתופעה או ספרות שאוכל להעמיק הידע שלי בנושא? תודה, אמה

לקריאה נוספת והעמקה

לאמה שלום, שם התופעה Transient Global Amnesia. אם זיהיתם שהופעתה מלווה בלחץ דם גבוה, אז מצד אחד -- אתם בני מזל, כי לרוב אין מגלים מה גורם לתופעה. מצד אחר -- השנות התפרצויות לחץ דם גבוה הן שגורמות לתופעה לחזור על עצמה (לרוב אינה חוזרת על עצמה). כדאי לפנות לרופאת המשפחה לשפור מצב לחץ הדם, כי ללחץ דם שאינו בשליטה יש סכונים הגדולים מ - TGA, כגון דימופ מוחי, שבץ איסכמי מוחי, ופגיעה באברים נוספים (לב, כליה, עין). בברכת בריאות, כרמל ערמון

09/03/2016 | 10:00 | מאת: טלי

מישהו יכול לעזור בפיענוח הבדיקה הזאת?קיבלנו תוצאות היום,ועל פניו נראה שהבדיקה תקינה אמא שלי הובחנה כחולת אלצהיממר במצב בינוני עד קשה להלן: הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי.בסריקת עצמות בסיס הגולגולת הודגמו תאי המסטואידים,המערה הספינואידלית ותאי האתמואידים ללא סטיות.האוכף הטורקי הגרמי בממדים תקינים.בגומה האחורית הודגם החדר הרביעי בקוטר תקין ובקו האמצע.הציסטרנות הבזאליות,תעלות השמע הפנימיות והמרווחים התת -עכבישיים ללא סטיות.בחתכים העל טנטוריאליים הודגמו הגרעינים הבזאליים,הקופסית הפנימית והתלאמוס ללא סטיות,החדר השלישי וחדרי המוח הצדיים בגודל יחסי ומיקום תקינים.קו האמצע שמור ואין עדות לתהליך מוקדי או אפקט מסה.בחתכים הגבוהים הודגמו מבנים אנטומיים תקינים,כולל החומר האפור והלבן.סולצים וקפלי מוח שמורים. לציין: א-סימטריה קלה של חדרי המוח הלטרלים. התרחבות גבולית של חדר המוח הלטרלי הימני ושל החריצים בהיקף המוח הגדול .

לקריאה נוספת והעמקה

לטלי שלום, תרגום תוצאות בדיקה לחולה צריך להתבצע על ידי הרופא שהזמין את הבדיקה. במקרה של דימות בחולת אלצהיימר -- רצוי להביא את הדיסק עם הדימות לבדיקת ביקורת אצל אותו נוירולוג. ישנם נואנסים שלעתים לא מוצאים את בטויים בפענוח השגרתי של בדיקות דימות, כגון קישור בין תחומי לקות קוגניטיבית לאיזורים בהם יש פיחות (אטרופיה) של חומר המוח. הנוירולוג שבדק את אמך יוכל לספק מימד זה לפענוח ה-CT. בברכת בריאות, כרמל ערמון

07/03/2016 | 09:03 | מאת: שי

האם האלצהיימר הוא תורשתי?

לקריאה נוספת והעמקה

לשי שלום, קיימת תרומה גנטית לסכון לחלות במחלת אלצהיימר. התרומה יכולה להיות גבוהה כאשר מדובר במחלה הפוגעת באנשים בצעירותם (גילאי 50) כתוצאה מגנים ידועים, או במשפחות ידועות שחבריהן חולים בגיל צעיר. התרומה נמוכה יותר כאשר מדובר במחלה שבאה לידי בטוי בשנות ה-70 המאוחרות ושנות ה-80. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב לכולם, אנו, צוות ReMemory, אשר הוקם מתוך הפרויקט של נס טכנולוגיות, בתהליכי מחקר של מוצר אשר בא לתת מענה לחוסר האונים של חולי הדמנציה ובני משפחתם ולשם כך אנו זקוקים לעזרתכם הדחופה. בנינו שאלון אשר מהווה חלק ממחקר הבוחן את התמודדותם של קרובי המשפחה של חולי דמנציה. השאלון הינו אנונימי ובמידע הנאסף יעשה שימוש אך ורק למטרות המחקר ואינו יועבר לאדם או גוף זר. אנו נודה למענה מלא וגלוי. אנו נשמח אם תשלחו לי את המילל שלכם כדי שאני אוכל להעביר לכם את השאלון כדי שתענו עליו תודה מראש אורנשטיין שיר

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ לא להעביר מידע רפואי פרטני בפורום פתוח. מי שרוצה לענות לשיר שיענה לה ישירות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

29/02/2016 | 22:32 | מאת: שיר אורנשטיין

המייל שלי הוא shirshirlikelove1@gmail.com והכוונה שלי לא שימסרו פרטים רפואיים אלא רק מייל כדי שאוכל ליצור קשר

18/02/2016 | 18:14 | מאת: aaa

שלום רב, פורסמה אתמול כתבה ב- YNET ע"י דר' איתי גל על מחקר שבו נמצא קשר סטטיסטי בין סיכון מוגבר לדמנציה לבין השימוש באומפראזול. אני בן 65, מטופל כ- 10 שנים בלוסק 20 מ"ג, עקב כיב בתריסריון שאובחן ב- 2006. מה אני אמור לעשות לאור ממצאי המחקר? (ובכלל כל המטופלים...) מצ"ב קישורים לפירסומים ב- PUBMED: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26882076 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25341874 תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

ל- aaa שלום, כדאי לשוחח על הממצאים עם הרופא המטפל, או הרופא שרשם לך את המרשם לאומפראזול. יתכן והסיבה לרישום התרופה חלפה, או שישנן תרופות אלטרנטיביות. מנגד, יתכן שהשמוש באופראזול הוא תוצאה של גורם סכון המשותף לדמנציה ול GERD או גסטריטיס. אם כך -- סלוק האומפראזול לא ישנה את הסכנה לדמנציה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

18/02/2016 | 21:55 | מאת: aaa

שלום רב פרופ' ותודה רבה על התשובה. מתשובתך, לא הבנתי את המשפט: יתכן שהשמוש באומפראזול הוא תוצאה של גורם סכון המשותף לדמנציה ול GERD או גסטריטיס. תודה רבה

11/02/2016 | 18:52 | מאת: טובה

שלום פרופסור. שוב אני חוזרת עם בעיה כואבת. אמא שלי בת 87 ובאמת יוצאת דופן בהתנהגותה הסרבנית להכניס מטפלת ל כמה שעות בבקר. ברגע שבאה המטפלת היא ניכנסת להיסטריה צועקת, מגרשת, מקללת, אומרת שרוצה להיות לבד, אבל כשמשאירים אותה לבד היא מטלפנת לאבי שיוצא בשעות האלה קצת להתאוורר ומציקה לו בטלפון. גם אותי היא לא רוצה אני הבת שלה שהיא לא מזהה בתור בת אלא בתור חברה או אחות. אמא מקבלת ריספרדל 1 כדור בבקר, חצי בצהריים, ועוד אחד בערב. העלנו מינון בעצת הרופא. היא כבר חודש עם המינון הזה החדש ואני לא רואה שבבקרים השתנה משהו. אני אובדת עצות. קשה לי לראות את אמא ככה, קשה לי לראות את אבא אבל מצד שני יש לי גבולות ואני לא רוצה להיכנע לה. מה דעתך??? מה לעשות??? עוד תרופות??? או לא.

11/02/2016 | 18:54 | מאת: טובה

בהמשך להודעה הקודמת שלי, אמא עם אלצהיימר במצב מתקדם ומתעתע.

לטובה שלום, כדאי שתשוחחי עם הרופא שנית -- אפשרות אחת היא העלאת מינון נוספת, ואפשרות אחרת היא מעבר לתרופה אחרת מאותה משפחה, בתקוה לתגובה טובה יותר. בברכה ובהצלחה, כרמל ערמון

30/01/2016 | 16:59 | מאת: יעל

הרופא העלה לאחותי את המינון של הממוריט ל- 20 מ"ג, אנחנו נותנים לה כדור בבוקר ואחד בערב. האם מותר לפצל את הממוריט או לתת מנה אחת בבוקר? לאחותי בתקופה האחרונה ישנם התפרצויות בכי, רעד בגוף, הזיות, יוצאת ונעלמת מהבית. . מה לעשות? בבקשה עזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום, מותר לפצל ממוריט. להתיעץ עם הרופא לגבי התפרצויות, הזיות - האם קשור להעלאת מינון התרופה? האם כדאי לתת טיפול תרופתי כדי למתן? האם קשור לבעיה זהומית או תזונתית? להשגיח עליה שלא תעלם. בברכה, כרמל ערמון

הנחיית היצרן היא לתת את התרופה במנה יומית אחת, בערב. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/01/2016 | 13:28 | מאת: טובה

שלום פרופסור ערמון. תודה על תשובתך הקודמת. אמא חולת אלצהיימר במצב מתקדם. נוטלת מיזה שנה כדור וחצי ריספרדל ליום. חצי בצהריים ואחד בערב. כעת היות ויש לה התנגדויות והיא סרבנית, בקושי מסכימה לקחת את התרופה, אומרת שמתקלחת אבל זה לא נכון, ועוד אי אילו בקשות שלנו שהיא כמובן מסרבת. הרופא המטפל שלה בפגישתינו השבוע המליץ להוסיף עוד חצי כדור ריספרדל בבק, בגלל ההתנגדויות שלה. קראתי באינטרנט שיש אזהרה ממתן ריספרדל לחולי אלצהיימר כי זה יכול לגרום למוות או לזרז אותו, מה דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לטובה שלום, תוחלת החיים של חולי אלצהיימר הזקוקים לתרופות חוסמות דופאמין, כגון ריספירדל, קצרה משל אלה שניתן לטפל בהם ללא תרופות אלה. יש קשר בין השמוש בתרופה לקיצור תוחלת החיים. על פי רוב ממליצים על תרופות אלה כדי לאפשר טיפול בחולים בביתם, תוך הפחתת התנגדותם למתן אותו טיפול, או כדי למנוע התנהגויות אחרות שתבאנה לפגיעה בעצמם. על כן מדובר ברע במיעוטו. גם במקרה של אימך נראה שרופאה משתדל להשתמש במינון הקטן ביותר שנדרש כדי לאפשר לך לטפל בה. על כן כדאי לקבל את המלצתו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

17/01/2016 | 15:49 | מאת: דן

שלום דר מגיל 19 נדפקה לי החשיבה עשו לי בגיל 27 spect ובגיל 35 עשו לי petct בגיל 35 קבעו לי מחלה מוחית לא אלצהיימר אבל משהוא מהסוג הזה התחילו לי זרמים בראש ודקירות האם זה יכול להיות מהמחלה המוחית

לקריאה נוספת והעמקה

לדן שלום, אין ביכלתי לענות על סמך פרטים אלה. כדאי שתתיעץ עם רופאיך. בברכה, כרמל ערמון

15/01/2016 | 14:07 | מאת: טובה

תודה לפרופסור כרמל על התשובה שלי לשאלה הקודמת. יש עוד בעיה קשה אמא לא מוכנה להתרחץ. היא אומרת לנו אני מתרחצת כל יום אבל אנחנו יודעים שזה לא נכון. היא גם לא מחליפה בגדים ואני חוששת ממחלות. מה לעשות?? אין דרך לשכנע אותה. היא מדברת לעניין ועונה לנו תשובות לכל מה שאנחנו מבקשים. האם לרחוץ בכוח??

לקריאה נוספת והעמקה

לטובה שלום, אין להפעיל כח. תצטרכי למצוא דרך עוקפת -- אולי משחק. אולי לרחוץ כל חלק גוף בהזדמנות ראויה, וכך בנושא החלפת בגדים. תודה לך על מסירותך לאמך, בברכה, כרמל ערמון

10/01/2016 | 12:43 | מאת: טובה

אמא בת 87 עם אלצהיימר במצב מתקדם. כעת אנו חייבים להכניס הביתה מטפלת ל מספר שעות כל יום. היא כמובן לא מוכנה לשמוע על כך ואפילו גירשה אותי וגידפה כי חשבה אותי למטפלת, ואני הבת שלה שהיא בכלל לא מזהה. כשתבוא השבוע המטפלת , אני יודעת שלאחר מספר ימים זה יהיה קטסטרופה. מה לאמר בכל אופן לאמא שאולי תבין. יש לה לפעמים זמנים שהיא מבינה ואפשר לדבר איתה על כל נושא.

לקריאה נוספת והעמקה

לטובה שלום, קשה ליעץ, כי סביר שגם אם תבין -- לא תזכור כל הסבר בהמשך. אם אינה מזהה אותך כבתה, האם יש סכוי שתקבל את המטפלת גם כן כבתה? אפשרות אחרת -- להשתמש בשם אחר -- ידידה של המשפחה, ידידה שלך, שרוצה לעזר לכן. עדכני אם אחת האפשרויות האלה תצליח. בברכת בריאות, כרמל ערמון

07/01/2016 | 10:31 | מאת: יהודה

שלום, עשיתי בדיקת MRI. סיבת ההפנייה היתה בירור סחרחורות וירידה קוגניטיבית. התשובה שהתקבלה : אוטמים היקפיים קטנים צרבלרים משני הצדדים. אטרופיה מוחית מרכזית והקפית ניכרת. אוטמים לקונרים ושינויים מיקרואנגיופתיים. בגומה האחורית נצפית הרחבה אקטטית של עורק הוורטרברליס השמאלי. ישנה הרחבה של החדר הרביעי. בחתכים על טנטוריאליים נצפית הרחבה של החדר השלישי והחדרים הצדדיים וכן הרחבה ניכרת של הסולצים והציסטרנות. קיימת הדגמה מלאה של הסינוסים הוורידיים ללא מוקדי פקקת. קיים אוורור תקין ומלא של גת הספנואיד, גתות הלסת, תאי האתמואידים וגתות המצח. הפירמידות כולל תעלות השמע הפנימיות והעצבים הקרניאלים 7,8 שמורים. המעבר הקרניו צרביקלי, גזע המוח, הגשר והמוחון - מודגמים ללא מוקדי סיגול חריג. אני בן 85 ולפני כ-40 שנה עברתי תאונת דרכים שבה נגרמו לי שברים בגולגולת ואיבדתי את חוש הריח, כך שייתכן שחלק מהממצאים קשורים לתאונה. מה משמעות התוצאות? האם ייתכן שעברתי אירוע מוחי? מה עליי לעשות כעת? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

ליהודה שלום ושבוע טוב, הסבר לפענוח בדיקה צריך להנתן על ידי הרופא שהזמין אותה, מתוך התיחסות למצבו הרפואי של המטופל. אנא פנה למי שהזמין את הבדיקה לבדיקת בקורת/משוב, בו תוסברנה התוצאות ומשמעותן. אם קיימת ירידה קוגניטיבית או יש חשד לירידה קוגניטיבית אז כדאי שתלווה על ידי בן/בת שיוכלו לשאול שאלות באופן ישיר, ולזכור את כל ההסברים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

03/01/2016 | 18:17 | מאת: אבישי כפיר

שלום אבא שלי בן 92 חולה אלצהיימר שמצליח בתדירות נמוכה לתקשר עם הסביבה אשתו והמטפלת שגרה איתם. בימים האחרונים הוא מתקשה ללכת ישר או לקום מהמיטה ולעמוד ישר הוא הולך עם נטייה שמאלה ואחרי מספר שעות התופעה חולפת. האם זה קשור לאלצהיימר או אירוע מוחי או פשוט חלק מעצם העובדה שהוא בגילו המתקדם? תודה אבישי

לקריאה נוספת והעמקה

לאבישי כפיר שלום וברכה, שנוי שהתפתח על פני ימים -- אי אפשר ליחס להתקדמות המחלה. יתכן שמדובר בארוע מוחי, או שנוי תוך גולגלתי אחר. יתכן שמדובר בהפרעה באיזון מאזן מלחים או סוכר. מכל מקום -- כדאי שיבדק על ידי רופא כדי לרדת לפשרם של הדברים. בברכה, כרמל ערמון

03/01/2016 | 16:45 | מאת: צביה

אמי חולת אלצהיימר מזה כארבע שנים בת 86. מטופלת במדבקות אקסילון בשילוב עם אסנטה וכן זיפרקסיה. בחודשים האחרונים חלה תופעה מעניינת מחזורית. חזרה על עצמה 3-4 פעמים. תמיד בימים קבועים. מיום רביעי עד שישי כולל, מצבה משתפר ללא הכר. מתקשרת, מדברת לעניין, מתעניינת, לא נרדמת משך היום (ברגיל ישנה משך היום), קמה מכיסא הגלגגלים ומתחילה ללכת ביוזמתה(!) עם הליכון, יוזמת מקלחות (ברגיל מסרבת בתוקף להתקלח), ועוד ועוד. בקיצור, אמא כמו לפני מחלתה.. ואז בשבת חלה נפילה. אינה מסוגלת להתעורר בכלל לא בבוקר ולא במשך היום. ישנה עמוק ממש. ואם מנסים להעירה, היא כמו "נוזלת " מהידיים. לא מחזיקה עצמה בכלל. היתה פעם אחת בשבת כזאת במיון עם סי.טי. ראש. ללא ממצאים. יום אחרי "הנפילה" עדיין ישנה מרבית היום, אבל מדי פעם אפשר להעירה, ולאט משתפר מצבה עד ליום רביעי אז שוב מתחיל ה-high. שאלתי: האם מישהו מכיר את התופעה. מה משמעותה. איזה הסבר יש לה. מה קורה בראש שגורם ליומיים שלושה של high ואחריו down? מאוד אודה להתייחסותכם

לקריאה נוספת והעמקה

לצביה שלום, כדאי לבחון אם ישנו אזה הבדל בין ימים א-ג לימי סוף השבוע מבחינת עסוק, נטילת תרופות, סדר יום או אוכל. אחרת קשה להסביר את התופעה. בברכה, כרמל ערמון

20/12/2015 | 10:57 | מאת: רונית

שלום רב באם למדבקות אקסלון הכרחי שתהיינה תופעות הלוואי ?

לקריאה נוספת והעמקה

לרונית שלום, אין זה הכרחי שתהיינה למדבקות תופעות לוואי. רוב המשתמשים בהם אינם חווים תופעות לוואי. בברכת בריאות, כרמל ערמון.

22/12/2015 | 10:45 | מאת: רונית

תודה פרופ' כרמון, שמעתי על הרבה שמשתמשים במדבקות ומרוצים.רופאה גריאטרית שבקרה אצל אימי המליצה שלא להשתמש, בשל גילה (בת 90),שמא לא יהיה לה תיאבון וכתוצאה מכך תרד במשקל.

17/12/2015 | 09:14 | מאת: רוני

פרופ' שלום אני בן 62 בריא באופן כללי. לאבי היה דמנציה ולאחותו אלצהיימר האם קיימת בדיקה גנטית בנושא שניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

לרוני שלום, ישנם מספר גנים שזוהו למחלת אלצהיימר תורשתית. רוב הגנים שאחראים למחלת אלצהיימר תורשתית אינם ידועים. השאלה אם כדאי לאדם ללא תסמינים לבדוק אם הוא נשא של גן למחלה היא מורכבת, עם השלכות גם על האדם וגם על בני משפחתו. רצוי לבקש יעוץ גנטי עם גנטיקאי הבקיא בנושא. בברכת בריאות, כרמל ערמון

22/12/2015 | 16:23 | מאת: רוני

שלום אין לי בעיה לדעת אם אני נישא של גן המחלה. השאלה- האם קיים טיפול שמעכב את המחלה?

07/12/2015 | 09:18 | מאת: לימור

אבי חולה באלצהיימר ומידי פעם הברכיים שלו ננעלות והוא מאבד שיווי משקל הלילה הוא קם ונפל בגלל המצב והוא לא יכול לקום רק עם עזרה של גבר האם זו פקודה מהמוח ? האם ורטיגו? מה עלינו לעשות? כי אני לא רוצה לרוץ לבית חולים סתם ושן יקבל מחלות שונות

לקריאה נוספת והעמקה

ללימור שלום, עם התקדמות מחלת אלצהיימר מתפתחת לעתים הפרעה ביציבה ובשליטה על השרירים. אם אינך רוצה לרוץ לבית החולים אז גשי עם אביך לרופאו בקופת חולים כדי שיבדוק אותו. ישנן סיבות מעבר להתקדמות מחלת אלצהיימר לכך שאדם יפול, ויש לבדוק באיזו מידה נחבל בנפילה. אם את רואה שנוי מהיר במצבו של אביך -- לא יהיה מנוס מלגשת לחדר מיון כדי לאפשר בדיקה דחופה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

06/12/2015 | 02:17 | מאת: נירה

אימי בת 82, חולת אלצהימר, מקבלת טיפול תרופתי כדור דונפזיל ולאחרונה תוספת של כדור ממוקס.כמון כן מקבלת סימבלטה. בשבוע שבועיים האחרונים אנו עדים אצלה למצב של דכאון, היא אף מבטאת זאת בעצמה במילים. האם ייתכן שתוספת ממוקס גורמת לה לדיכאון? וכיצד לטפל בתופעה?

לקריאה נוספת והעמקה

לנירה שלום, דכאון מתואר כתופעת לואי של ממוקס. יש להתיעץ עם הרופא שרשם את התרופה, במגמה להפסיקה, כדי לראות אם מצב הרוח ישתפר. אם לא ישתפר יהיה מקום לבחון את הטיפול נגד דכאון שאמך מקבלת. בברכה, כרמל ערמון

לקריאה נוספת והעמקה

כאמור

17/11/2015 | 04:31 | מאת: דניאל

שלום. ראשית אציין שלא מדובר באלצהיימר, לא מצאתי פורום מתאים יותר. בבדיקת C. T. ראש נמצא שיש אצלי תאי מוח גדולים מהרגיל לגילי (20). רציתי לשאול האם זה דבר רע? וכיצד זה יכול/יוכל להשפיע עליי? במאמר מוסגר אוסיף שקראתי מאמר אונליין בנושא, לא ידוע לי מה טיבו ומקורו אך הוא הצליח להפחיד אותי מעט, אציין שאני מעשן קנאביס לעיתים. ציטוט: "בשימוש בקנאביס לטווח ארוך נמצאו חדרי מוח מורחבים ביחס לגיל, דבר המעיד על אטרופיה מוחית (מוות מוקדם של תאי המוח). העלמות כזו של רקמת עצב הינה בלתי הפיכה כי תאי עצב אינם מתחלקים ולכן לתא שמת אין תחליף. התוצאה היא פגיעה קבועה בזיכרון, תופעות היפו-מאניות (אובדן שיפוט והתנהגות של קלות דעת) ותוקפנות. בנוסף, נצפתה ירידה בחומר האפור שמשמעותה ירידה בכמות תאי המוח עקב מוות מוקדם שלהם". האם לדעתך נכון לומר שזאת הסיבה? והאם תאי מוח מורחבים הם בהכרח אינדיקציה לאמור לעיל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
17/11/2015 | 04:38 | מאת: דניאל

אנטרים שהקלקתי בכתיבה התבטלו משום מה כשפרסמתי.

לדניאל שלום, לעשון קנביס השפעות שליליות לטווח הקצר ולטווח הארוך. ראה עמ' 3 מתוך הסכום למטופל של האקדמיה הנוירולוגית האמריקאית - https://www.aan.com/Guidelines/home/GetGuidelineContent/650 הנוגע לתכשירי קנביס שעברו את בקרת ה- FDA. קנביס בצורות אחרות מסוכן יותר, כי אין עליו כל בקרת בטיחות. עשון קנביס מציב סכנות נוספות של העישון עצמו. מוטב לא לצרוך קנביס. נוון המוח הוא אחת הסכנות של שמוש בקנביס. מי יותר ומי פחות. יתכן ולחדרי המוח הגדולים שלך יש סבות נוספות. התיעץ עם מי שהזמין את CT המוח בעבורך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

17/11/2015 | 04:14 | מאת: דניאל

16/11/2015 | 13:45 | מאת: אייק

שלום-אני מעונין בבדיקתך. האם אתה מקבל חברי מכבי או רק פרטי ? מהי כתובת הקליניקה שלך -ואיך ניתן לקבל תור לבדיקתך. תודה אייק

לאייק שלום, טרם פתחתי קליניקה פרטית. הדבר בתכנון. אם תשלח מייל לכתובתי הצבורית: carmon@asaf.health.gov.il תוך פרוט השאלה בגללה אתה פונה -- אנחה אותך כיצד להגיע אלי עם טופס 17, אם הדבר מתאים, או אציע לך למי כדאי לך לפנות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

08/11/2015 | 21:00 | מאת: רונן48

היי, אני בן 48. מקרה א - לפני 3 חודשים במשך שנייה אחת הרגשתי מעין ניתוק. קשה להסביר זאת אבל כאילו נרדמתי לשניה בזמן שיחה עם מישהו. מקרה ב- לפני שבועיים הייתי עם 2 אנשים שאני מכיר כבר שנה לפחות (לא הכרות מעמיקה) ובמהלך חצי שעה של הבוקר קראתי לאחד מהם בשמו של השני, כלומר פניתי אל X וקראתי לו בשם החבר השני. (אציין שאני מתקשה בלזכור שמות). מקרה ג - אתמול דיברתי עם אשתי והילדים ופתאום הם אמרו לי שאמרתי משפט ללא הקשר לשיחה וששאלתי אותם מה המשפט הם אמרו לי את המשפט וממש אבל ממש לא הצלחתי להיזכר שאמרתי אותו. באותה שניה שזה קרה הרגשתי כאב קל בראש. אבל לא הייתי יודע שזה קרה לולא משפחתי העירה לי על המשפט שאמרתי. מתפקד כרגיל, אין בעיות בריאותיות למעט לחץ דם גבוה שמטופל ויציב. מה עלי לעשות? האם בכלל לעשות משהו או לראות אם קורה אירוע כזה שוב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לרונן שלום -- פנה עוד מחר לרופאך ובקש הפניה דחופה לנוירולוג או לחדר מיון. בברכה, כרמל ערמון

08/11/2015 | 21:00 | מאת: רונן48

היי, אני בן 48. מקרה א - לפני 3 חודשים במשך שנייה אחת הרגשתי מעין ניתוק. קשה להסביר זאת אבל כאילו נרדמתי לשניה בזמן שיחה עם מישהו. מקרה ב- לפני שבועיים הייתי עם 2 אנשים שאני מכיר כבר שנה לפחות (לא הכרות מעמיקה) ובמהלך חצי שעה של הבוקר קראתי לאחד מהם בשמו של השני, כלומר פניתי אל X וקראתי לו בשם החבר השני. (אציין שאני מתקשה בלזכור שמות). מקרה ג - אתמול דיברתי עם אשתי והילדים ופתאום הם אמרו לי שאמרתי משפט ללא הקשר לשיחה וששאלתי אותם מה המשפט הם אמרו לי את המשפט וממש אבל ממש לא הצלחתי להיזכר שאמרתי אותו. באותה שניה שזה קרה הרגשתי כאב קל בראש. אבל לא הייתי יודע שזה קרה לולא משפחתי העירה לי על המשפט שאמרתי. מתפקד כרגיל, אין בעיות בריאותיות למעט לחץ דם גבוה שמטופל ויציב. מה עלי לעשות? האם בכלל לעשות משהו או לראות עם קורה אירוע כזה שוב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובתי הקודמת

02/11/2015 | 02:11 | מאת: רון

שלום, אבי בן ה-80 התחיל ליטול דונפזיל ביולי 2014. המינון הראשוני היה 5 מ"ג, וכעבור שלושה חודשים עלה ל-10 מ"ג. הואיל וחלה הרעה נוספת ביכולותיו הקוגניטיביות, לפני שמונה שבועות התחיל ליטול בנוסף גם אביקסה. המינון הראשוני היה 5 מ"ג, כעבור ארבעה שבועות עלה ל-10 מ"ג, כעבור ארבעה שבועות נוספים עלה ל-15 מ"ג, וממש עתה יעבור ל-20 מ"ג. עושה רושם שההרעה בתפקודו הקוגניטיבי אינה מאטה. האם הדבר נורמלי? האם יש מה לעשות בנידון? תודה רון

לקריאה נוספת והעמקה

לרון שלום, לצערי, מחלת אלצהיימר היא מחלה שנוטה להתקדם, בכל אדם בקצב שונה. באיזה שהוא שלב נוצר רושם שהתרופות אינן עוזרות, גם אם המצב עם תרופות טוב ממה שהיה המצב ללא התרופות. אם אביך בשלב שאינו יותר מדי מתקדם של המחלה, ניתן לשקול אם יתאים לקבלת טיפול שאינו תרופתי, ושניתן בנוסף לטיפול התרופתי, על ידי שלוב של גריה מגנטית ואימון קוגניטיבי ממוחשב. הטיפול מאושר על ידי משרד הבריאות, אך אינו כלול בסל הבריאות, ומחייב שתוף פעולה של המטופל והתמדה מצידו ומשפחתו (30 טיפולים על פני 6 שבועות). אם אתה מעוניין בפרטים אנא התקשר אל 08-977-8456. בברכת בריאות, כרמל ערמון

01/11/2015 | 22:47 | מאת: שירז

היי אימי הייתה מטופלת בבלינסון במרפאת זיכרון הביאו לה מדבקות גרם לה בחילה אמרו לי להפסיק הכדורים גרמו לה לעילפון מאז כבר יותר מחצי שנה הרופאה יצאה לפנסיה ואין למי לפנות בבקשה הדמנציה ממש כבר מתחילה להתדרדר יש רופא נירולוג שהוא דרך הכללית ביעוץ שאפשר לפנות אליו לא מצליח דרך מרפאת זיכרון מי יכול לעזור לי צריכה דחוף שיבדקו אותה שוב ולמה בגלל בחילות קלות בבוקר הופסקו המדבקות עד כמה זה חמור

לקריאה נוספת והעמקה

לשירז שלום, הפניה לנוירולוג דרך רופא קופת החולים שלך היא הדרך המהירה ביותר לקבלת מענה. ההחלטה אם להפסיק טיפול עקב תופעות לואי היא נושא לדיון בין המטופל למטפל. בדרך כלל רופאים אינם רוצים שמטופליהם ירגישו יותר גרוע עם טיפול מאשר בלי טיפול. החלטה להתמיד בטיפול נוכח תופעות לואי קלות יחסית צריכה להתקבל במשותף. אם לאמך דמנציה הנובעת ממחלת אלצהיימר ויש לך עניין שתקבל טיפול שאינו תרופתי (שלוב של גריה מגנטית + אימון קוגניטיבי ממוחשב) -- קיים טיפול כזה, מאושר על ידי משרד הבריאות, אך אינו כלול בסל הבריאות. הטיפול מחייב שתוף פעולה של המטופל. לקבלת פרטים תוכלי להתקשר אל 08-977-8456. בברכת בריאות, כרמל ערמון

28/10/2015 | 19:53 | מאת: דרור זלצמן

שלום, אבי בן 75 חולי אלצהיימר כ- 10 שנים בחצי שנה האחרונה מצבו הדרדר וכיום הוא מסרב לאכול ולשתות. יש לי אח שגר בארצות הברית ושמע שיש תרופה שנותנים לחולי אלצהיימר שמגבירה את התיאבון שם התרופה megestrol - oral, Megace מה דעתך הרפואית בנושא? בברכה דרור

לקריאה נוספת והעמקה

לדרור שלום, התרופה עובדת להגברת התאבון. יש סכון, בחולים בלתי ניידים, לקרישים בוורידי הרגליים. לרשמי קרוביהם של חולים שהשתמשו בתרופה -- עיין: https://www.agingcare.com/Questions/senior-with-alzheimers-on-megace-154580.htm בברכת בריאות, כרמל ערמון

30/10/2015 | 08:32 | מאת: דרור זלצמן

תודה על המידע אני יפנה לרופא המטפל באבי להמשך יעוץ דרור

25/10/2015 | 13:41 | מאת: אייק

שלום--אני מרגיש לאחרונה ,מדי פעם, לדקות או אפילו שעות, מין הרגשה מוזרה של ריקנות בראש. לפעמים גם אי יציבות בהליכה.עדיין ללא נפילה. נוירולוגית שפניתי אליה לפני תקופה הציעה ללכת עם מקל. לא התיחסה לריקנות. הניתן להתיחס ביתר רצינות לתלונות-או שמא יש לפטור אותן במשיכת כתף ? תודה אייק

לקריאה נוספת והעמקה

לאייק שלום, אם לא קבלת מענה לשאלתך, כולל אבחנה חד משמעית ושלילה של גורמים מסוכנים להרגשתך -- אני ממליץ שתבקש הערכה נוירולוגית נוספת בהקדם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

12/10/2015 | 20:02 | מאת: אריה

שלום רב ברצוני להעלות מקרה שקרה לי ב1994, -והאם יתכן שעד היום יש השלכות ממנו,? מאז שזכור לי תמיד הייתי פיזית חלש,לא מאוד מפותח גופנית, ואפילו מינית, היה לי קשה להתמודד עם זה ,ובמבט לאחור ,נראה שטעיתי במעשיי,לפני 21 שנה זה קרה, רכשתי כ12 אמפולות של טסטווירון 100,ולאחר לימוד מספר, הזרקתי את החומר לשריר,לא הבנתי שהתדירות קובעת ובעצם השתמשתי ב2 אמפולות לשבוע.לאחר כ10 אמפולות, ערב אחד התחלתי לראות ולהרגיש משונה, הקירות הלבנים נראו לי צהובים,הופיע ציפצוף באוזניים, בראיה,הכל התחיל "לשוט" לזוז,והופיע הרגשה רעה אני זוכר שהתפתח דופק מהיר, לא זוכר לכמה זמן, אבל לפחות שעה, ולמחרת היה מצב שהרגשתי שהידיים כמעט לא זזות לי, וזה חלף אחרי כמה דקות.,אני פשוט לא סיפרתי לבני מישפחתי מה קורה כי חשבתי שזה משהו קל שיחלוף,זה רק הלך והחמיר, וכעבור ימים מספר הגעתי לאישפוז,ולא סיפרתי שם כלום, הרופאים לא הצליחו לגלות מה מקור התופעות האלה,השתחררתי על דעת עצמי כעבור 3 ימים, רופא נוירולוג שאליו פניתי אז, ציין שלפי תלונותיי הייתה תופעה של מיקרופסיה, סבלתי חודשים רבים מהתופעות האלה,כעבור 4 שנים בבדיקה מקרית של US ורידיי רגליים, היה ממצא של DVT ישן צמוד לורידיי הברך מאחור, בעקבות ממצא זה לא קיבלתי כל טיפול מיוחד, לבסוף התופעות התמתנו ונחלשו, אחרי כל השנים האלה, אני יודע שעשיתי שטויות, ואולי אני משלם מחיר,הרבה טוב מזה לא יצא,וזה שהעדפתי לא פנות לרופא שיטפל מיקצועית בבעיה הגופנית שלי, כי היתבישתי,ברור לי שזו הייתה טעות חמורה מצידי, יש לי תופעת פעימות מוקדמות שאנני יודע ממתי הופיע ואם זה לא מהאירוע הזה,מכל מה שסיפרתי כאן, האם סביר לחשוב שנגרם אז אירוע מוחי? האם סביר שנגרם נזק ללב,ובגלל זה בשנים האלה פוקדות אותי הפעימות המוקדמות? במבט לאחור מה יכול היה להיות? ומה יכול להיות שקרה אז? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

לאריה שלום, אין באפשרותי לענות על שאלתך במסגרת זאת. מן הראוי שתתאם פגישה עם נוירולוג לפי בחירתך, תביא לו או לה את כל המידע מאשפוזך ב-1994, ותנסה כך למצוא מענה לשאלותיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

25/10/2015 | 13:37 | מאת: אייק

10/10/2015 | 13:12 | מאת: טובה

יש לי אמא חולת אלצהיימר במצב מתקדם. היא מתעתעת כיון שעדיין פעילה, אבל לא מזהה אותי בתור הבת שלה. כבר חודשים לא מתקלחת ככה אבא אומר. הוא לא יכול לשכנע אותה להתקלח היות והיא אומרת לו שהיא מתקלחת. ואני בגלל שאני זרה לגביה היא אומרת שלא מוכנה לשמוע עצות ממני. מה לעשות?????? האם בכוח???

לקריאה נוספת והעמקה

לטובה שלום, אין מקום להפעיל כח כלפי אמך. אם אמך מסוגלת להבין רישום על לוח שנה -- אולי אפשר לשים לוח שנה בחדר אמבטיה ולסמן כל יום אחרי המקלחת. אלטרנטיבה אחרת -- לשים את המקלחת במקום רבוע בסדר היום -- קמים, מצחצחים שניים, מתקלחים (רצוי בישיבה על בסא-מקלחת למניעת נפילה), מתלבשים , אוכלים ארוחת בוקר... מקוה שרעיונות אלה יעזרו. בברכת בריאות, כרמל

06/10/2015 | 21:43 | מאת: עדי

הקדמה: אבי, בן 80, אחרי אירוע מוחי, סובל מאי ספיקת לב, לאחרונה נתנו לו פרוקור וכתוצאה מכך נגרם לו פרוקור לנג, כדי לבטל פגיעה זו נתנו לו במשך 10 ימים פרדניזון. במהלך התקופה האחרונה אבי החל עוד טרם לקיחת הפרדניזון, אבי התחיל לדמיין בעיות וניסה למצוא פתרונות לבעיה שבעצם לא קיימת הוא החל לספר סיפורים שכלל לא קיימים, כמו למשל שהוא התגייס השבוע לשירות מילואים. הוא נכנס לחדר השירותים ויכול לשהות שם שעות רבות ואוסר עלינו להפריע לו שם ומאיים על מי שמנסה לקרוא לו שיצא מהחדר שירותים שירביץ לו ...הוא מרבה לספר סיפורי ילדות, שוב ושוב אותו הסיפור, הוא לפעמים רוצה להגיד משהו, אבל לא יוצאות לו המילים, ועוד ועוד. התייעצנו כבר עם מספר רופאים: חלקם חושבים שזו דמנציה או תחילת אלצהיימר חלקם חושבים שזו תופעה של הפרדניזון ויש שחושבים שזה דליריום אשמח לשמוע מנסיונכם מה זה נראה לכם וכיצד עלינו לטפל אנחנו ממש אובדי אצות. רק אציין שבבדיקות דם לא נראה שחסר לו משהו או שקיימת בעיה כלשהי

לקריאה נוספת והעמקה

לעדי שלום, אם ההחמרה במצבו אכן חלה בטווח הימים או השבועות הבודדים האחרונים, ולא נמצא פתרון במסגרת אמבולאטורית -- כדאי להשלים את הבירור באשפוז. כדאי להביאו לאשפוז דרך חדר מיון בהקדם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

05/10/2015 | 04:11 | מאת: ניבר

אבי חולה לב אובחן ע"י גריאטר באלצהיימר וטופל בחצי שנה האחרונה בPATCH EXELON. המדבקה עשתה לו פריחה אימי ביקשה תרופה אחרת והגריאטר החליף אותה לדונפזיל 10 מ"ג . אימי החליטה לא לתת לו את התרופה מאחר וקראה באינטרנט שהתרופה לא יעילה וכן קרה בעלון של התרופה בהתוויות נגדשצריך להיזהר עם חולי לב ושיש תופעות לוואי של קצב לב איטי, בחילות וכו. אי לכך, מזה כחודשיים הוא ללא טיפול תרופתי. שאלות: 1. האם דונפזיל תרופה לא יעילה? 2. מה הטיפול התרופתי המומלץ במקרה של אבי? (כרגע הוא ללא טיפול תרופתי) 3.האם קיים טיפול לא תרופתי מומלץ? תודה ניבר

לקריאה נוספת והעמקה

לניבר שלום, חבל מאד שאמך החליטה שלא לנהוג על פי עצת רופאו של אביך. פירוש הדבר שהטיפול של אביך עבר לידי מי שאינו רופא. התחליף הראוי הוא לחלוק את החששות עם הרופא המטפל ולקבל תשובות ממנו. דונפזיל תרופה יעילה, אחרת לא הייתה מאושרת לשימוש. בברכת בריאות, כרמל ערמון

04/10/2015 | 15:37 | מאת: סיגל רום

אימי בת 82 חולת אלצהיימר בשלב בינוני מקבלת רמיניל , הרופאה יעצה לה להוסיף כדור אביקסיה. מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

לסיגל שלום, אין זה ראוי שאחוה דעה מפורשת לגבי המלצה טיפולית בחולה שאינני מכיר, ואשר לא בדקתי. בברכה, כרמל ערמון

02/10/2015 | 21:56 | מאת: גל

שלום רב, אמי חלתה באלצהיימר בגיל 58 (ייתכן שאף קודם) ונפטרה בגיל 64. אני, בת 45, שוקלת לבצע בדיקה של נשאות הגן presenilin1. במידה וימצא כי אני נשאית, האם קיים מחקר החוקר נשאים בני גילי? האם קיים טיפול לנשאי הגן?

לקריאה נוספת והעמקה

לגל שלום -- יעוץ גנטי מחייב שיחה פרטנית עם יועץ גנטי. ההחלטה להבדק לגן מסויים קשורה לשאלה אם ידוע לך שאמך היתה נשאים של גן זה. כדי להתעדכן במחקרים קליניים מוכרים -- כדאי להסתכל באתר clinicaltrials.gov טיפול לנשאים כרגע אין. בברכה, כרמל ערמון

26/09/2015 | 23:03 | מאת: שירז

היי אימי מאובחנת כחולת דמנציה מה עושים אם התחלנו טיפול בבלינסון לפני שנה הביאו לנו מדבקות אקסלוןו המדבקות עשו לאימי בחילות אבל לא תופעה מסוכנת ורצינית נאמר לנו להפסיק מיד כי אסור שיהיה טיפה אפילו בחילה הביאו לנו שכורים שגרמו לאימי לירדמות ממש התעלפות הפסקנו ועכשיו שרצינו לדעת מה לעשות הרופאה בבלינסון יצא לפנסיה אין רופא אנחנו דרך הכללית מה עושים במקרה כזה למי פונים אימי כבר יותר מחצי שנה בלי כדורים בלי מדבקות והמצב מחריף אין למי לפנות ??? איפה. יש עוד מרפאות זיכרון שהתור לא ארוך ממש ליפול בין הכיסאות ולמה בגלל בחילה אזור לתת מדבקות אקסולון

לקריאה נוספת והעמקה

לשירז שלום, שאלותיך מחיבות התיחסות ספציפית, מה שמחייב שאמך תבדק. בהעדר מרפאת זכרון זמינה מידית כדאי שתתיעץ עם הנוירולוג הזמין הראשון לך, דרך הקופה. בברכה, כרמל ערמון

23/09/2015 | 18:42 | מאת: בת לאב חולה דמנציה

היי, אבי חולה דמנציה בשלב די מתקדם. גילו אצלו גם בעיה של ערמונית מורחבת, אשר גורמת לו לרוץ לשירותים כל חצי שעה ולעיתים אפילו לא מספיק להגיע לשירותים בזמן... האורולוג אמר שחולי אלצהיימר / דמנציה אינם יכולים לעבור ניתוחים (ההרדמה בעייתית?) ולכן ניתוח אינו פתרון וייאלץ לחיות עם קטטר. זה פתרון ששורף לו ולא נוח (בייחוד לאדם שלא תמיד זוכר מה זה הצינור שמחובר אליו...). האם ניתוחים לחולידמנציה הם אכן לא אפשריים?

לקריאה נוספת והעמקה

לבת שלום, תצטרכי לבדוק אם יש צוות כירורג+מרדים שיהיה מוכן לנתח את אביך. הדבר אינו פשוט. בברכה, כרמל ערמון

10/09/2015 | 19:35 | מאת: מיכאל

שלום רב, בהמשך לביקור אצל רופא גריאטרי, נשלחה אמי בת ה-85 לבדיקת CT ראש עם חומר ניגוד. אך מצב הקריטינין שלה גבוה 1.3.1 והרבה מהמכונים לא מוכנים או ערוכים לבצע בדיקה עם הכנה מתאימה. האם לבירור המצב אפשר לעשות CT ללא חומר ניגוד, זה ייתן תמונה מדוייקת או אולי MRI . אנחנו מבולבלים ולא יודעים איך להמשיך מכאן. תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

לרמי שלום ושנה טובה. ניתן לבצע בדיקת MRI ללא חומר ניגוד. ה-MRI מספק יותר מידע, על כן זאת הבדיקה המומלצת בעיני. בברכת בריאות, כרמל ערמון

תיקון: למיכאל שלום, ועמך הסליחה. ברכות לשנה החדשה.

17/08/2015 | 14:58 | מאת: רמי

אבי חלה במחלת האלצהיימר השהיה בן 40, וכך גם אביו, אחותו, ובת הדודה שלי. אני בן 38 ו מעוניין לבצע בדיקה גנטית כדי לדעת כבר עכשיו מול מה אני עומד. אני לא מעוניין לבצע את הבדיקה דרך הקופה, איך אני יכול למצוא נוירולוג מתאים? האם אני יכול לקבל המלצה?

לקריאה נוספת והעמקה

לרמי שלום, גם אם תבצע את הבדיקה מחוץ למסגרת קופת חולים, יש לדבר השלכות מעבר לקבלת המידע על ידך. עליך לעבור יעוץ גנטי בטרם תפנה לבצע בדיקה גנטית, כדי להבין את המשמעויות. צריכה להיות הערכות לתמוך בך ובבני משפחתך, אחרי קבלת התוצאה, בין אם היא חיובית או שלילית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

תודה רבה לך על תגובתך. המשמעויות של תוצאות הבדיקה ברורות לי ואני ומשפחתי מבינים את המשמעויות האדירות של קבלת המידע, אך זה עדיף על לחיות עם סימן שאלה כל כך גדול ולגלות את התוצאות רק כשהסימפוטמים יתחילו להופיע (או שלא). השאלה שלי - אל מי עלי לפנות כדי לקבל את ההפניה לבדיקה גנטית. כל נוירולוג יתאים? כדאי לפנות לנוירולוג עם מומחיות ספציפית?

20/07/2015 | 14:19 | מאת: רונן

האם ניתן להשיג את ה "ANAVEX PLUS" בארץ? האם אנאווקס עורכת מחקרים קליניים בארץ. ואם לא בארץ, האם ניתן להכנס למחקר בארה"ב? האם יש חדשות לגבי ה "ANAVEX PLUS" מעבר לפרסומים האחרוני ב http://www.anavex.com/?post_type=news&p=1372 ?

לקריאה נוספת והעמקה

לרונן שלום, מתוך www.clinicaltrials.gov: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02244541?term=ANAVEX&rank=1 עולה שמדובר במחקר קליני שמתנהל באוסטרליה. אי אפשר להשיג את התרופה מחוץ למסגרת המחקר. אם אתה (או קרוב משפחה) מעוניין להשתתף במחקר קליני -- מתנהל כעת באסף הרופא מחקר קליני בטיפול שמשלב גרייה מגנטית למוח עם אימון קוגניטיבי. הןא מיועד לחולים בשלבים התחליים עד אמצעיים ל מחלתם, גילאי 60-90. לפרטים נוספים ראה: http://www.assafh.org/pr/Pages/TMS.aspx או התקשר: 08-977-8456. בברכת בריאות, כרמל ערמון

06/07/2015 | 22:26 | מאת: אריק

אמא חולת אלצהיימר מזה 6 שנים בשלב מתקדם בת 90. קיבלה מינון כדור הסרוקואל 25 מ"ג: 2 טבליות ביום. בעקבות התפרצויות זעם קשות, רופא המשפחה ממליץ על העלאה הדרגתית תוך ימים ספורים ל- 4 טבליות ביום, סה"כ 100 מ"ג. האם אפשר לתת טבליה אחת של 100 מ"ג בשעות הערב במקום 4 פעמים ביום או שהפיזור על פני היממה יהיה יעיל יותר? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לאריק שלום, פיזור התרופה על פני שעות הערנות בטוח יותר. מדובר במינון תרופה יחסית גבוה, בהתחשב בגילה: יתכן אם תגיעו למצב של רוגע שתוכלו להוריד מעט את המינון. עבדו בעצה אחת עם רופא המשפחה. בברכת בריאות, כרמל

08/07/2015 | 23:56 | מאת: אריק

כרמל שלום רב, תודה רבה להתיחסות שלך. מה תופעות הלוואי של המינון הגבוה של תרופה זו? פרופ' גינדין נתן לאישה בגיל ומצב דומה טבליה אחת של 100 מ"ג כל ערב,והיא רגועה כל היום. נראה לי שבשלב זה נמשיך בפיזור על פני כל היום. תודה רבה, אריק

09/07/2015 | 00:09 | מאת: אריק

כרמל שלום רב, באשר לעצתך להפחתת המינון: כאשר החולה קיבלה 2 טבליות 25 מ"ג ביום היו מדי פעם התקפי זעם קשים, ולכן קיים החשש של חזרת ההתקפים אם המינון יופחת. תודה רבה אריק

אימי ז"ל, שהיתה חולת דמנציה, לקחה סרוקוול במשך כשנה. התרופה לא הביא שום הרגעה - להיפך, כנראה שהגבירה את אי השקט. נוסף לכך היא גרמה הזיות ותופעות לוואי נוספות. לאחר הפסקת הסרוקוול מצבה השתפר. אי השקט ירד, ההזיות נעלמו לחלוטין. לצערי לא מצאתי פתרון משביע רצון לתופעות השונות של אי שקט. לתרופות האנטי פסיכיאטריות השונות יש לעיתים קרובות דווקא השפעה המגבירה אי שקט (אקטיזיה). ברור שכמויות אדירות ישיגו בסופו של דבר "הרגעה" אבל זה דומה להרגעה על ידי מכה בראש...

16/06/2015 | 16:23 | מאת: נישה

פרופ' כרמון שלום רב בהמשך להודעתי הקודמת אודות בעלי בן 78 הסובל מדמנסיה ווסקולרית, 1.הרופא המליץ על בדיקת SPEC עורקי המח. ברצוני לדעת האם זה חיוני להמשך הטיפול, מה עוד שהבדיקה לא קלה עם יוד וחומר רדיואקטיבי, ובעלי כידוע חולה בסרטן מיח העצם multiple myeloma 2. הטיפול בגריה מגנטית, מהם אחוזי ההצלחה בטיפול ומהם תופעות הלוואי. אודה לך על תשובתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לנישה שלום וברכה, ככלל -- עדיף לשאול את מי שהמליץ על בדיקה את הסיבות להמלצה. בדיקת SPECT איננה בעיתית מבחינת הביצוע ואיננה מסוכנת. אין מניעה לבצע את הבדיקה בחולה עם Multiple myeloma . לפי מיטב ידיעתי - הטיפול בגריה מגנטית בשלוב עם אימון קוגניטיבי מאושר רק לחולים במחלת אלצהיימר. בנסויים שהביאו לאישורו הראו השפעה קלה, שבממוצע כפולה מן ההשפעה הממוצעת של טיפול תרופתי, ומתווספת אליו. משך ההשפעה טרם נקבע. פרופיל תופעות הלוואי של הטיפול קל ביותר, ונחשב לקל משל טיפול תרופתי מן הסוג שחולי אלצהיימר לוקחים. הטיפול ניתן כיום באופן מסחרי במרפאות המופעלות על ידי היצרן, וכן נמצא בנסוי קליני בחולים עם מחלת אלצהיימר בשלב מוקדם עד בינוני של מחלתם במרכז הרפואי אסף הרופא, שמטרתו לאשר את התוצאות הקודמות במספר גדול יותר של מטופלים. גלוי נאות - אני החוקר הראשי של הנסוי באסף הרופא. בברכת בריאות, ברמל ערמון

18/06/2015 | 08:04 | מאת: נישה

פרופ' כרמון שלום רב 1.הרופא המטפל המליץ על בדיקת spect לצורך אבחנת מצבו של בעלי , האם זה חיוני? כי בכל מקרה הוא מקבל טיפול בכדורים 2. לגבי גריה מגנטית, חשבנו לעשות זאת באופן פרטי. האם לגבי בעיה ווסקולרית אין לכך עדיין נסיון, שכן כתבת בתשובה שזה מתאים רק לחולי אלצהיימר. האם כדאי בכל אופן לנסות? שכן מצבו של בעלי בהחלט לא רע עדין,והוא מתפקד די טוב. בMRI נראו חסימות בכלי דם ומכאן ההבחנה של בעיה ווסקורלית ולכן הוא מטופל בכדורים. תודה וסוף שבוע נעים נישה

לפרופ' כרמון שלום רב בעליבן 78 חולה ב multiple myeloma וירידה בזיכרון עקב בעיה ווסקולרית מקבל רמיניל 8 מ"ג כשנתיים. בינואר 2015 הנוירולוג המליץ כתוספת על ממנטין 10 מ"ג פעם ביום ובהמשך פעמיים ביום.רופאת המשפחה נתנה בטעות ממוריט 10 מ"ג פעמיים ביום, והיום נודע לי לאחר 5 חודשי טיפול בממוריט 10 מ"ג X2 שיש לקבל ממוריט 10 מ"ג פעם ביום בלבד. הרופא המטפל בחו"ל ואינני יודעת איך לפעול. כמובן שאוריד את המינון של הממוריט ל-1, אך האם ניתן לעבור לממנטין 10 מ"ג. עלי לציין שבעלי מאד עייף בלי כוחות ומרץ, היתכן בגלל מינון יתר? אשמח לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

לנישה שלום. השנוי המתבקש צריך להתבצע בחסות הרופא המטפל, או מי שממלא את מקומו. בברכה, כרמל ערמון

18/06/2015 | 07:46 | מאת: נישה

לפרופ' כרמון שלום רב תודה על תשובתך אך אני קצת דואגת ולא יודעת איך לפעול. רופאת המשפחה רשמה לי את הממנטין- אביקסה 10 מ"ג. הנוירולוג במכבי לא יכול היה לקבל אותנו ויש לנו תור רק ביום ג' הפסקתי את הממוריט 2 ביום לפני 3 ימים, ובעלי התחיל לקבל אביקסה 10 מ"ג בערב לאחר ארוחה פעם ביום. האם להמשיך או לחזור לממוריט שוב עד יום ג' אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות. האם צריך היה לרדת בהדרגה??? אודה לך מאד על תשובתך בהקדם בתודה ובהערכה רבה נישה

18/06/2015 | 07:54 | מאת: נישה

פרופ' כרמון שלום רב אולי לא הסברתי את עצמי טוב, אך בעלי התחיל בממנטין לפני 3 ימים בערב מבלי לעשות הפסקה של הממוריט. איך להמשיך עד לפגישתי עם הנוירולוג ביום ג'. אינני רוצה לעשות בלבול במערכת תודה מראש על תשובתך

13/06/2015 | 20:40 | מאת: שרון

שלום פרופסור, אימי חוששת מירידה מסוימת ביכולותיה הקוגניטיביות, כגון שיכחה של שמות, מילים וכו'. לפני כמה שנים היא הלכה מיוזמתה לאבחון במרפאה המתמחה בעניין באיכילוב ועברה סדרה של בדיקות ואז המצב היה תקין. מה הפרוצדורה לאבחון מקיף של מצבה? האם המחלקה הזאת באיכילוב עדיין קיימת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לשרון שלום, המחלקה באיכילוב עדיין קיימת. אם חל שנוי לרעה במצבה של אימך -- היא יכולה לבקש להבדק שנית באותה מחלקה, תוך השוואת התוצאות היום לתוצאות העבר. בברכת בריאות, כרמל ערמון

11/06/2015 | 20:39 | מאת: עליזה

יש לנו חבר שזו פעם שניה שהוא מאבד את ההכרה ללא התראה מוקדמת. נעשו לו בדיקות ולא התגלתה בעיה. הכיצד? מה ניתן לעשות כדי לאתר את הבעיה ממנה הוא סובל? ההאם ניתן להגיע אלייך לבדיקה ויעוץ?

לקריאה נוספת והעמקה

לעליזה שלום, אבדן הכרה עלול לנבוע מסיבות לבביות, מוחיות, סיבות הקשורות בתפקוד מחזור הדם (התעלפות), או מטאבוליות, כגון סוכר ירוד. אם ברצונכם להגיע אלי ליעוץ -- אנא שלחו לפקס 08-954-2176 את סכומי הבירורים והבדיקות עד כה, ואתאם לכם מועד להגיע אלי באסף הרופא. בברכת בריאות ושבת שלום, כרמל ערמון

שלום, האם מישהו ניסה את הטיפול בוירוניקס ? האם עזר ? האם היו תופעות לוואי?

לקריאה נוספת והעמקה

לשלומי שלום. גלוי נאות: אני משמש חוקר ראשי במחקר קליני בטיפול של נוירוניקס בו מדובר, המתבצע במרכז הרפואי אסף הרופא. המחקר מיועד לחולי אלצהיימר עד גיל 90. בשלבים התחלתיים עד בינוניים של המחלה. חולים שניתן לתקשר אתם ומסוגלים לקרוא, שאינם בעלי קוצב לב ולא סובלים או סבלו מאפילפסיה, ואשר להם בן משפחה שיסכים ללוותם לכל הפגישות. מדובר ב-30 פגישות טיפוליות, כשקודמות להן שתי פגישות לקביעת ההתאמה למחקר, ומתקיימות עוד שתי פגישות אחרי תקופת הטיפול כדי לבדוק את יעילותו. אין עלות להשתתפות במחקר. הטיפול אושר על ידי משרד הבריאות וניתן גם באופן מסחרי, בתשלום, במרפאות החברה. מתוך כך עולה, שהטיפול הודגם כיעיל, במספר יחסית קטן של מטופלים, ועל כן אושר לשמוש בישראל, ובמקביל יש רצון להדגים את יעילותו במסגרת מחקרית מבוקרת בקבוצת מטופלים נוספת, גדולה יותר, ממספר מרכזים בארצות הברית ובאסף הרופא. זאת לצורך אישור הטיפול בשימוש גם בארצות הברית. אם אתה מעוניין בפרטים נוספים אודות המחקר הקליני, ואתה חושב על מכר או קרוב שעשוי לרצות להשתתף בו -- אנא התקשר אלי במייל: carmon@asaf.health.gov.il בברכה, כרמל ערמון

פרופ' כרמל שלום , אשמח לשמוע פרטים נוספים אני שולח לך מייל פרטי. שבת שלום.

06/06/2015 | 10:45 | מאת: אירית

האם אפשר להכנס לבריכה ציבורית או לים עם המדבקה?

לקריאה נוספת והעמקה

לאירית שלום, לפי הנאמר בהורות היצרן -- ניתן להתתרחץ עם המדבקה, או לשחות איתה. יש לבדוק אם המדבקה התרופפה אחרי רחצה או שחיה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

02/06/2015 | 16:26 | מאת: צביה

אמא בת 86 חולת אלצהיימר כארבע שנים. לאחרונה ישנה כל היום. מסרבת לקום מהמיטה ולעתים קמה רק בשעות הצהרים המאוחרות. מסרבת לכל דבר. אפאתית לגמרי. אירוע של יום אחר שחזרה לעצמה כאילו היתה לפני ארבע שנים, חיונית, קמה מכיסא הגלגלים, זכרה דברים...ואז נפילה אדירה. מדברת הרבה ללא קשר בין המילים.מערבבת חלום ומציאות, הוזה הרבה, ופולטת הרבה מילים בג'יבריש. לא ברורות. ושוב נופלת לתהום של אפתיות ושינה ללא הרף. צורך נואש במעקב ועיצות איך לנהוג. מרותקת לביתה על כיסא גלגלים ואינה יוצאת מהבית. יש בעיה להביא רופא הביתה. האם להשאירה לישון מרבית שעות היום? לוותר על פעולות הכרחיות כמו שטיפת פנים בבוקר, מקלחת. מסרבת בתוקף.

לקריאה נוספת והעמקה

לצביה שלום וברכה - יתכן שהשנויים הקיצוניים במצבה של אמך נובעים מסיבות המחיבות אבחון וטיפול ספציפיים. אם רופאה המטפל אינו יכול לעשות זאת באופן אמבולאטורי הביאי את אמך להערכה דחופה בחדר מיון, ויתכן, בהתאם לממצאים הראשוניים, באשפוז. בברכת בריאות, כרמל ערמון

01/06/2015 | 19:34 | מאת: קטי

אימי בת 84 ואני מבחינה בשינוי התנהגותי ולא יודעת לפענח וכניראה שבגלל שאין אבחנה אני נוטה להתייחס אליה כאל אדם רגיל מתסכל ומרגיז.ארשום את מה שאני רואה ואשמח לקבל התייחסות: אימי סובלת מבעיות בירכיים,הוריי גרים בקומה 4 ללא מעלית.אבי בגיל 90 עם בעיות לב עולה לפחות פעמיים ביום הביתה אינמי מסרבת לעבור לדירה עם מעלית. אימי כמעט לא יוצאת מהבית .כאשר יוצאת זאת לאחר שבטוחה שאני לא בקרבת מקום כי פוחדת שאזרוק דברים מהבית. במהלך היום יושבת מול הטלויזיה בשיא הווליום וצופה בערוץ תורכי היא מסרבת ללכת לאופטמיטריסט כי זה עולה כסף ומסכימה לקנות משקפי ראייה ב-10 שקלים לפי מספר שהיא מחליטה.פעמים עושה רושם שהיא לא רואה ולא ברור אם ז מראייה או מבעייה מוחית. היא נפגעת לעיתים קרובות ולא משחררת אלא חוזרת על מה שאמרו לה ואיך פגעו בה.יש 2 מטפלות מהביטוח הלאומי שהיא אמרה להן שהיא לא רוצה אותן .אחת מהן היא ביקשה מימנה לנקות תריס והיא סירבה אז אמא אמרה אל תבואי יותר השנייה לא נחמדה וגם אמרה לא לבוא אימי מתנגדת לכל דבר שעושים עבורה במטרה להטיב עימה ולהקל עליה. יש מצבים שהיא מסכימה ולאחר זמן מה מתכחשת להסכמתה וכועסת על מה שעשיתי(למענה) היא לא מעריכה כוונות טובות ולא מסכימה להכניס שינויים שיגרמו להקלה בחייה.היא מתלוננת כל הזמן ולא פעם התחילה לבכות בגלל מילה לא מחמיאה מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
01/06/2015 | 21:20 | מאת: אמא

היא מודדת לחץ דם כמה פעמים ביום

ראי תשובתי הקודמת. בברכה.

לקטי שלום, מה שאת מתארת אינו משקף מצב בריאותי תקין. יש לקחת את אמך להבדק אצל רופאה המטפל (לשלול בעיות יחסית קלות, כגון מחסור בויטאמינים או הפרעה הורמונאלית; לבחון מה התרופות שנוטלת; ולשקול אפשרות שמדובר בדכאון בלבד), ובהמשך, בהקדם, אל נוירולוג לבדוק אם היא פתחה את אחד מסוגי הדמנציה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

01/06/2015 | 08:32 | מאת: mei

בוקר טוב, אמי שתהיה בריאה, בת 72, נתונה ללחץ ומתח רב(חלקו מהסוג הטוב - בת אחרת בהריון ראשון). בדר"כ מסוג האנשים ה"מעופפים" עם היפראקטיביות והפרעת קשב וריכוז (לא מאובחנת). השבוע היא הגיעה לביתי. פתחתי לה את הדלת והיא אמרה שהיא מחפשת את הבת שלה. במשך דקה או שתיים היא לא זיהתה אותי והמשיכה להגיד שהיא מחפשת את הבת שלה. יכול להיות שהיה קצת חשוך והייתי עם שיער אסוף, כשבדר"כ אני עם שיער פזור, אך ייתכן כזה ניתוק לרגע? בסופו של דבר היא חזרה לעצמה ואמרה שבגלל שאספתי את השיער היא לא זיהתה אותי. האם יכול להיות ניתוק רגעי שלא מבשר דבר? האם יש בדיקות שצריך לעשות? אני גם לא רוצה להפחיד אותה ולהכניס אותה למתח מיותר, כך שהמשכתי להתנהג רגיל לאחר המקרה וגם היא חזרה לעצמה...אודה לתשובה ואיחולי בריאות לכולנו.

לקריאה נוספת והעמקה

למיי שלום וברכה, הפרעה זמנית של חלק תמפקודי המוח, כולל יכולת אם לזהות את בתה, יכולה להיות מסבות קלות-משקל, אך לעתים נובעות מבעיות בעלות פוטנציאל למסוכנות, ביניהן: 1. הפרעה זמנית באספקת דם לחלק מן המח (TIA); 2. פרכוס חשמלי מוקדי (לא תנועות); 3. גידול; 4. זהום; 5. בעיות לחץ דם; 6. בעיות ברכוז מלחי הגוף או ויטאמינים. יש לשלול האפשרויות החמורות בדחיפות (חדר מיון כעת), כי חלקן יכולות להדרדר לתופעות קשות יותר, עם נזק שיורי. בברכת בריאות, כרמל ערמון