טיפול לוסק והסיכון לדמנציה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

18/02/2016 | 18:14 | מאת: aaa

שלום רב, פורסמה אתמול כתבה ב- YNET ע"י דר' איתי גל על מחקר שבו נמצא קשר סטטיסטי בין סיכון מוגבר לדמנציה לבין השימוש באומפראזול. אני בן 65, מטופל כ- 10 שנים בלוסק 20 מ"ג, עקב כיב בתריסריון שאובחן ב- 2006. מה אני אמור לעשות לאור ממצאי המחקר? (ובכלל כל המטופלים...) מצ"ב קישורים לפירסומים ב- PUBMED: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26882076 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25341874 תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

ל- aaa שלום, כדאי לשוחח על הממצאים עם הרופא המטפל, או הרופא שרשם לך את המרשם לאומפראזול. יתכן והסיבה לרישום התרופה חלפה, או שישנן תרופות אלטרנטיביות. מנגד, יתכן שהשמוש באופראזול הוא תוצאה של גורם סכון המשותף לדמנציה ול GERD או גסטריטיס. אם כך -- סלוק האומפראזול לא ישנה את הסכנה לדמנציה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

18/02/2016 | 21:55 | מאת: aaa

שלום רב פרופ' ותודה רבה על התשובה. מתשובתך, לא הבנתי את המשפט: יתכן שהשמוש באומפראזול הוא תוצאה של גורם סכון המשותף לדמנציה ול GERD או גסטריטיס. תודה רבה

מנהל פורום אלצהיימר