אלצהיימר מתקדם לאמא.

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

10/01/2016 | 12:43 | מאת: טובה

אמא בת 87 עם אלצהיימר במצב מתקדם. כעת אנו חייבים להכניס הביתה מטפלת ל מספר שעות כל יום. היא כמובן לא מוכנה לשמוע על כך ואפילו גירשה אותי וגידפה כי חשבה אותי למטפלת, ואני הבת שלה שהיא בכלל לא מזהה. כשתבוא השבוע המטפלת , אני יודעת שלאחר מספר ימים זה יהיה קטסטרופה. מה לאמר בכל אופן לאמא שאולי תבין. יש לה לפעמים זמנים שהיא מבינה ואפשר לדבר איתה על כל נושא.

10/01/2016 | 19:34 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לטובה שלום, קשה ליעץ, כי סביר שגם אם תבין -- לא תזכור כל הסבר בהמשך. אם אינה מזהה אותך כבתה, האם יש סכוי שתקבל את המטפלת גם כן כבתה? אפשרות אחרת -- להשתמש בשם אחר -- ידידה של המשפחה, ידידה שלך, שרוצה לעזר לכן. עדכני אם אחת האפשרויות האלה תצליח. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר