טיפול תרופתי באב שחולה באלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

05/10/2015 | 04:11 | מאת: ניבר

אבי חולה לב אובחן ע"י גריאטר באלצהיימר וטופל בחצי שנה האחרונה בPATCH EXELON. המדבקה עשתה לו פריחה אימי ביקשה תרופה אחרת והגריאטר החליף אותה לדונפזיל 10 מ"ג . אימי החליטה לא לתת לו את התרופה מאחר וקראה באינטרנט שהתרופה לא יעילה וכן קרה בעלון של התרופה בהתוויות נגדשצריך להיזהר עם חולי לב ושיש תופעות לוואי של קצב לב איטי, בחילות וכו. אי לכך, מזה כחודשיים הוא ללא טיפול תרופתי. שאלות: 1. האם דונפזיל תרופה לא יעילה? 2. מה הטיפול התרופתי המומלץ במקרה של אבי? (כרגע הוא ללא טיפול תרופתי) 3.האם קיים טיפול לא תרופתי מומלץ? תודה ניבר

07/10/2015 | 22:06 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לניבר שלום, חבל מאד שאמך החליטה שלא לנהוג על פי עצת רופאו של אביך. פירוש הדבר שהטיפול של אביך עבר לידי מי שאינו רופא. התחליף הראוי הוא לחלוק את החששות עם הרופא המטפל ולקבל תשובות ממנו. דונפזיל תרופה יעילה, אחרת לא הייתה מאושרת לשימוש. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר