תאי מוח גדולים מהרגיל

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

17/11/2015 | 04:31 | מאת: דניאל

שלום. ראשית אציין שלא מדובר באלצהיימר, לא מצאתי פורום מתאים יותר. בבדיקת C. T. ראש נמצא שיש אצלי תאי מוח גדולים מהרגיל לגילי (20). רציתי לשאול האם זה דבר רע? וכיצד זה יכול/יוכל להשפיע עליי? במאמר מוסגר אוסיף שקראתי מאמר אונליין בנושא, לא ידוע לי מה טיבו ומקורו אך הוא הצליח להפחיד אותי מעט, אציין שאני מעשן קנאביס לעיתים. ציטוט: "בשימוש בקנאביס לטווח ארוך נמצאו חדרי מוח מורחבים ביחס לגיל, דבר המעיד על אטרופיה מוחית (מוות מוקדם של תאי המוח). העלמות כזו של רקמת עצב הינה בלתי הפיכה כי תאי עצב אינם מתחלקים ולכן לתא שמת אין תחליף. התוצאה היא פגיעה קבועה בזיכרון, תופעות היפו-מאניות (אובדן שיפוט והתנהגות של קלות דעת) ותוקפנות. בנוסף, נצפתה ירידה בחומר האפור שמשמעותה ירידה בכמות תאי המוח עקב מוות מוקדם שלהם". האם לדעתך נכון לומר שזאת הסיבה? והאם תאי מוח מורחבים הם בהכרח אינדיקציה לאמור לעיל? תודה רבה

17/11/2015 | 04:38 | מאת: דניאל

אנטרים שהקלקתי בכתיבה התבטלו משום מה כשפרסמתי.

17/11/2015 | 21:27 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לדניאל שלום, לעשון קנביס השפעות שליליות לטווח הקצר ולטווח הארוך. ראה עמ' 3 מתוך הסכום למטופל של האקדמיה הנוירולוגית האמריקאית - https://www.aan.com/Guidelines/home/GetGuidelineContent/650 הנוגע לתכשירי קנביס שעברו את בקרת ה- FDA. קנביס בצורות אחרות מסוכן יותר, כי אין עליו כל בקרת בטיחות. עשון קנביס מציב סכנות נוספות של העישון עצמו. מוטב לא לצרוך קנביס. נוון המוח הוא אחת הסכנות של שמוש בקנביס. מי יותר ומי פחות. יתכן ולחדרי המוח הגדולים שלך יש סבות נוספות. התיעץ עם מי שהזמין את CT המוח בעבורך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר