סבתא מדוכאת עצבנית וכעוסה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

07/06/2016 | 15:40 | מאת: חימי

שלום רב, הנני נכד אוהב ונאמן לסבא וסבא קשישים. סבא שלי בן 92 וסבתי 82. גם סבי וגם סבתי מקבלים תרופות אנטי דיכאוניות (בנוסף לתרופות נוספות עבור לחץ דם, סכרת וקצב לב). בסה"כ הם אנשים עצמאיים ומתפקדים. סבתא סובלת מדמנצייה ברמה מסויימת, אך כל פעם שהם פנו לעזרה מקצועית והיא ניסתה תרופות שונות, תופעות הלוואי היו בלתי נסבלות והיא הפסיקה. כיום היא אינה נוטלת דבר לטיפול בדמנצייה. בשל נסיבות כאלה ואחרות, שירות הוורחה הקצה להם מטפלת זרה שתגור אצלם. סבתי הגיבה בצורה הבאה: היא איבדה את הרצון לחיות, אין לה תאבון, היא כל הזמן עצבנית ובאה לסבא שלי בטענות מטענות שונות שלרובן אין ממש בסיס מציאותי. היא כנראה מרגישה "מיותרת" מאחר וכעת מי שלוקחת על עצמה את התפקיד לניהול הבית ודאגה לסבא זו המטפלת ולא היא. זה מובן, אבל כל ניסיון שלי (ושל אימי - הבת שלה) להסביר לה הגיון לטובת כולם, ניתקל בביטול מוחלט על ידה, שקיעה לתוך רחמים עצמיים וחוסר סבלנות לכולם. אינני יודע בדיוק את שמות הכדורים שהיא נוטלת. מה ניתן לעשות? תודה.

08/06/2016 | 19:01 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לחימי שלום, תודה על מסירותך. אתה מתאר מצב שכיח אצל חולי דמנציה, שהם מפרשים דברים כמכוונים נגדם, או כפוגעים בהם, מבלי יכולת להגיע אליהם בהגיון (כי יכולת החשיבה ההגיונית נפגעה - אחרת הבעיה לא היתה קיימת). מה גם שישנם סוגי דמנציה יחסית נדירים שבטול הזולת מאפיין אותם. תצטרך לפנות עם אמך ועם סבתך ליעוץ פרטני. אנא הבא אתך את התעוד בו מוסבר כיצד ומתי הדמנציה אובחנה, ורשימות אבחנות בדיקות ותרופות עדכניות. תוכל לפנות לנוירולוג במסגרת קופת חולים. כן אשמח לסייע לך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר