ניתן מוריט10מ"ג X2 במקום ממנטין 10 מ"ג X2

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

16/06/2015 | 16:10 | מאת: נישה

לפרופ' כרמון שלום רב בעליבן 78 חולה ב multiple myeloma וירידה בזיכרון עקב בעיה ווסקולרית מקבל רמיניל 8 מ"ג כשנתיים. בינואר 2015 הנוירולוג המליץ כתוספת על ממנטין 10 מ"ג פעם ביום ובהמשך פעמיים ביום.רופאת המשפחה נתנה בטעות ממוריט 10 מ"ג פעמיים ביום, והיום נודע לי לאחר 5 חודשי טיפול בממוריט 10 מ"ג X2 שיש לקבל ממוריט 10 מ"ג פעם ביום בלבד. הרופא המטפל בחו"ל ואינני יודעת איך לפעול. כמובן שאוריד את המינון של הממוריט ל-1, אך האם ניתן לעבור לממנטין 10 מ"ג. עלי לציין שבעלי מאד עייף בלי כוחות ומרץ, היתכן בגלל מינון יתר? אשמח לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

לנישה שלום. השנוי המתבקש צריך להתבצע בחסות הרופא המטפל, או מי שממלא את מקומו. בברכה, כרמל ערמון

18/06/2015 | 07:46 | מאת: נישה

לפרופ' כרמון שלום רב תודה על תשובתך אך אני קצת דואגת ולא יודעת איך לפעול. רופאת המשפחה רשמה לי את הממנטין- אביקסה 10 מ"ג. הנוירולוג במכבי לא יכול היה לקבל אותנו ויש לנו תור רק ביום ג' הפסקתי את הממוריט 2 ביום לפני 3 ימים, ובעלי התחיל לקבל אביקסה 10 מ"ג בערב לאחר ארוחה פעם ביום. האם להמשיך או לחזור לממוריט שוב עד יום ג' אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות. האם צריך היה לרדת בהדרגה??? אודה לך מאד על תשובתך בהקדם בתודה ובהערכה רבה נישה

18/06/2015 | 07:54 | מאת: נישה

פרופ' כרמון שלום רב אולי לא הסברתי את עצמי טוב, אך בעלי התחיל בממנטין לפני 3 ימים בערב מבלי לעשות הפסקה של הממוריט. איך להמשיך עד לפגישתי עם הנוירולוג ביום ג'. אינני רוצה לעשות בלבול במערכת תודה מראש על תשובתך

מנהל פורום אלצהיימר