בדיקת spec עורקי המח וגריה מגנטית

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

16/06/2015 | 16:23 | מאת: נישה

פרופ' כרמון שלום רב בהמשך להודעתי הקודמת אודות בעלי בן 78 הסובל מדמנסיה ווסקולרית, 1.הרופא המליץ על בדיקת SPEC עורקי המח. ברצוני לדעת האם זה חיוני להמשך הטיפול, מה עוד שהבדיקה לא קלה עם יוד וחומר רדיואקטיבי, ובעלי כידוע חולה בסרטן מיח העצם multiple myeloma 2. הטיפול בגריה מגנטית, מהם אחוזי ההצלחה בטיפול ומהם תופעות הלוואי. אודה לך על תשובתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לנישה שלום וברכה, ככלל -- עדיף לשאול את מי שהמליץ על בדיקה את הסיבות להמלצה. בדיקת SPECT איננה בעיתית מבחינת הביצוע ואיננה מסוכנת. אין מניעה לבצע את הבדיקה בחולה עם Multiple myeloma . לפי מיטב ידיעתי - הטיפול בגריה מגנטית בשלוב עם אימון קוגניטיבי מאושר רק לחולים במחלת אלצהיימר. בנסויים שהביאו לאישורו הראו השפעה קלה, שבממוצע כפולה מן ההשפעה הממוצעת של טיפול תרופתי, ומתווספת אליו. משך ההשפעה טרם נקבע. פרופיל תופעות הלוואי של הטיפול קל ביותר, ונחשב לקל משל טיפול תרופתי מן הסוג שחולי אלצהיימר לוקחים. הטיפול ניתן כיום באופן מסחרי במרפאות המופעלות על ידי היצרן, וכן נמצא בנסוי קליני בחולים עם מחלת אלצהיימר בשלב מוקדם עד בינוני של מחלתם במרכז הרפואי אסף הרופא, שמטרתו לאשר את התוצאות הקודמות במספר גדול יותר של מטופלים. גלוי נאות - אני החוקר הראשי של הנסוי באסף הרופא. בברכת בריאות, ברמל ערמון

18/06/2015 | 08:04 | מאת: נישה

פרופ' כרמון שלום רב 1.הרופא המטפל המליץ על בדיקת spect לצורך אבחנת מצבו של בעלי , האם זה חיוני? כי בכל מקרה הוא מקבל טיפול בכדורים 2. לגבי גריה מגנטית, חשבנו לעשות זאת באופן פרטי. האם לגבי בעיה ווסקולרית אין לכך עדיין נסיון, שכן כתבת בתשובה שזה מתאים רק לחולי אלצהיימר. האם כדאי בכל אופן לנסות? שכן מצבו של בעלי בהחלט לא רע עדין,והוא מתפקד די טוב. בMRI נראו חסימות בכלי דם ומכאן ההבחנה של בעיה ווסקורלית ולכן הוא מטופל בכדורים. תודה וסוף שבוע נעים נישה

מנהל פורום אלצהיימר