נגישות
נגישות

פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

מזה זמן נמצא שנגיף ה-HPV (נגיף הפפילומה האנושי) הוא הגורם המרכזי לסרטן צוואר הרחם. לאחרונה יצרו חיסון כנגד ההידבקות בנגיף. החיסון נחשב לפריצת דרך ברפואה בכלל וברפואת הנשים בפרט. הפורום יענה על שאלות הקשורות לנושאים שלהלן: נגיף ה-HPV היכול לגרום לסרטן צוואר הרחם, מצבים טרום סרטניים בצוואר הרחם ולנגעים אחרים (יבלות מין - קונדילומות), צורת ההידבקות בנגיף, הזנים השונים של הנגיף, החיסון הקיים כנגד הנגיף ומטרותיו, צורת מתן החיסון, ההבדל בין סוגי החיסונים הקיימים בישראל, בטיחות החיסון, תופעות הלוואי האפשריות, והטיפול בהן. כמו כן אפשר לפנות לפורום בשאלות הקשורות לסרטן גינקולוגי אחר.
2904 הודעות
2769 תשובות מומחה

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

23/07/2019 | 17:33 | מאת: אורחת

היי, אני כבר שנים עושות בדיקות סדירות של פאפ שתמיד נמצאו שליליות. בדיקה אחרונה ב2018 נמצאה שלילית. לפני כחודש נראו אצל בן זוגי הקבוע מזה שנתיים יבלות מעל איבר המין. בבדיקה אצל רופא נאמר לו שהוא 95% נדבק ממני, הרופא צרב את היבלות ואמר לו שמותר לנו לקיים יחסי מין בנתיים רק עם קונדום עד שאני אבדק. השאלות שלי הן: 1. מדוע הרופא לא שלח אותו לבדיקה אם הוא נושא גם את הנגיף? 2. לא נמצאו לי סימפטומים כשנבדקתי ונשלחתי לקולפוסקופיה. במידה ובבדיקת הקולפוסקופיה יתברר שאני הדבקתי אותו, האם מתישהו נחזור לקיים יחסי מין ללא קונדום? 3. אם הוירוס בא והולך זה אומר שתמיד יש חשש שהיבלות שלו יחזרו? תודה מראש.

23/07/2019 | 03:54 | מאת: זקוקה לעזרה

לפני כשנה אובחנתי בקונילומה 2 זנים, שלחו אותי לצריבה בלייזר ולאחר מכן לטיפול בקונדילוקס, וקולפוסקפיה שיוצאת תקינה ולחזור כל פעם לביקורות, כשמתמשת בקונדילוקס מעביר לי לתקופה מאוד קצרה והנגעים חוזרים באותם מקומות ולפעמים גם נוספים, וכשלא משתמשת הם עלולים גם להתרבות ולגדול, אני כבר שנה במצב הנוכחי מתוסכלת ומבולבלת ולא יודעת מה אני יכולה לעשות, יש לציין שלא קיימתי יחסי מין בכל התקופה הזו ויותר, אני רוצה שוב ללכת לצריבה בלייזר בקופח (יש טעם?) אשמח לעזרה אני אבודה

אוכל לעזור לך. 03-6956867

שלום רב אני נוטלת גלולות יאז כבר 5 חודשים לאחרונה שמתי לה לכאבי בטן בבטן התחתונה אשר מקרינים על איזור איבר המין ,הכאבים בדרך כלל כמה ימים לאחר סיום המחזור ,האם ישנה אפשרות שיש קשר בין הדברים? בנוסף אובחנתי עם שרירן האם ישנה אפשרות שמדובר בזה? תודה מראש

נא לפנות לפורום מתאים

מקפיצה שאלה מלמטה ללא מענה לאחר גילוי זני hpv high risk לא 16 או 18.למה כל רופאי הנשים ששאלתי אותם אומרים לי להתנהג כרגיל ??? גם בעניין יחסי המין.האם קימות גישות שונות לגבי מחלות המועברות במין.? מצטטת " תתנהגי כרגיל אין מה לשנות בהרגלי החיים כולל חיי מין" איפה מבצעים hpv pcrלגבר. ומה זה תורם? הרי לא ניתן לרפא. האם גם בגבר מחפשים נגעים סרטניים כמו בצוואר הרחם? האם לגברים גם מומלץ להתחסן בכל גיל?? קיצור לאיזה רופא להפנות את הבן זוג. רופא עור שלל קונדילומה אצל הבן זוג. וענה את אותה התשובה שקיבלתי משני רופאי נשים.. שלא ממש ייחסו חשיבות לצד הגברי שבעניין . תודה

אוכל לעזור לכם 03-6956867

11/07/2019 | 08:26 | מאת: צביקה

בדחיפת אצבעות לאיבר הנשי ובסקס יבש כאשר אני בלי תחתונים והיא עם תחתונים ? תודה רבה מראש

סכוי קלוש עד אפסי

09/07/2019 | 23:14 | מאת: דנה

שלום עברתי טיפול בלייזר להסרת הנגעים בפות ומסביב לפי הטבעת בהרדמה מלאה. עבר כמעט שבוע ועדיין צורב ואני רואה שנוצרו כוויות די גדולות. האם אמורות להיות כוויות ועדיין לכאוב? וכמה זמן החלמה לאחר הסרה של נגעים רבים? האם ישארו צלקות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נא לניוועץ ברופא המטפל

06/07/2019 | 11:19 | מאת: שיר

שלום, נמצא אצלי הוירוס עם מספר זנים כשהבעייתי הוא זן 16 כמו כן בשתי בדיקות אחרונות נמצאו נגעים טרום סרטניים? בשלב הזה אני נמצאת בביקורת. האם הוירוס כולל זן 16 והנגעים יכולים לעבור? הומלץ לי על כריתת רחם בגלל גילי (מתקרבת ל50) ואני מהססת.. בתודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

נמצא אצלי הוירוס עם מספר זנים כשהבעייתי הוא זן 16 כמו כן בשתי בדיקות אחרונות נמצאו נגעים טרום סרטניים? בשלב הזה אני נמצאת בביקורת. האם הוירוס כולל זן 16 והנגעים יכולים לעבור?= הוירוסים יכולים לעבור אך תשובה מלאה אוכל לתת אם אראה את כל התשובה בשלמותה.

04/07/2019 | 15:15 | מאת: דנה

שלום בעקבות תלונות על בלוטות לימפה מעט מוגדלות המפשעות הרופא שלח אותי לבדיקת שתן למחלות מין - אחת הבדיקות UREAL.PARVUM יצאה חיובית. הבנתי שזאת מחלת מין. האם יכולה לגרום לבלוטות לימפה לגדול? ומה הדרך היעילה לטפל בה? במקביל ערכתי בדיקת פאפ חוזרת לאחר (האחרונה תקינה מלפני 10 חודשים) הבדיקה הנ"ל מלפני חודש לא תקינה - וזאת התשובה האם מדובר בפפילומה ? בדיקת קולפוסקופיה לפני חצי שנה היתה תקינה וכך גם הפאפ. האם ייתכן כי יש שינוי בזנים מבדיקה שנערכה לפני 5 שנים ? ויש מצב שמתח נפשי ומערכת חיסונית נמוכה גורמת לוירוס להתעורר שוב ? תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה

בנושא אוראופלסמה נא לפנות לפורום מתאים. לא ראיתי את תשובת הפאפ שלך.

14/07/2019 | 14:06 | מאת: דנה

תודה על המענה המהיר : זאת התשובה alypical squamous cells of undetermined significance (asc-us * ומה הוא הפורום לאוראופלסמה ? תודה :)

שלום, בבדיקת פאפ שביצעתי נמצא אצלי וירוס הפפילומה, הרופא המטפל אומר שכרגע אין מה לעשות מלבד לחזור לבדיקה נוספת בעוד כחצי שנה. 1. האם באמת מספיק להמתין חצי שנה או שעליי לדרוש בדיקות נוספות? 2. עליי להימנע לחלוטין מקיום יחסי מין עד שהוירוס לא ימצא יותר בגופי? 3. האם עליי להודיע לגברים איתם קיימתי יחסי מין? ואם כן, האם גברים ששכבתי איתם בשנה האחרונה זה מספיק או שיש צורך ללכת יותר אחורה? 4. בעבר התחסנתי נגד הוירוס, האם זה אומר שהוירוס שקיים אצלי הוא פחות מסוכן? תודה מראש !

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית כדאי לדעת במדוייק את תשובת הפאפ עצמה. 1. האם באמת מספיק להמתין חצי שנה או שעליי לדרוש בדיקות נוספות?= ממליץ קולפוסקופיה 2. עליי להימנע לחלוטין מקיום יחסי מין עד שהוירוס לא ימצא יותר בגופי?= כל זמן שיש וירוס את מדבקת. 3. האם עליי להודיע לגברים איתם קיימתי יחסי מין? = לפי מצפונך ואם כן, האם גברים ששכבתי איתם בשנה האחרונה זה מספיק או שיש צורך ללכת יותר אחורה?= אין לדעת מתי נדבקת. 4. בעבר התחסנתי נגד הוירוס, האם זה אומר שהוירוס שקיים אצלי הוא פחות מסוכן?= אם התחסנת בזמן שנשאת את הוירוס אזי יעילות החיסון היתה מאד נמוכה.

03/07/2019 | 11:04 | מאת: אלעד

היי ד ר וקסלר, לי ולאשתי יש היסטוריה של UREA.PARVUM-PCR. אני יודע שהחיידק/טפיל הזה קיים גם במערכת הגופנית של נשים והוא לא בהכרח משהו שנדרש לטפל בו. עם זאת, להבנתי, מומלץ שלא יהיה בגוף, בייחוד כאשר גם ככה יש לנו היסטוריה בנושא הנ ל שנבעה מטריכומונס שטופל בשלב מאוחר יחסי (וגם חשוב לי מאוד השקט הנפשי של אשתי שלא רגועה כאשר החיידק מופיע חיובי בבדיקות שתן). מסתמן כי עשינו טעות ובכל פעם אחד טיפל והשני לא טיפל באותו זמן, כך שהטיפול עזר, אבל כשניסינו שוב לקיים יחסים, כנראה שהדבקמו אחד את השנייה מחדש וכן הלאה. אף פעם לא טיפלנו בו-זמנית עם זטו. עכשיו שנינו רוצים לקחת את הטיפול בו זמנית ובאמת לפתור את זה אחת ולתמיד הטיפול שעזר לנו הוא 4 כדורי זטו בו זמנית (אשתי רגישה לדוקסילין). למיטב ידיעתי ונסיוני מהפעם הקודמת, השפעת הזטו נראית לאחר 48 שעות מרגע בליעת הכדורים, במידה ואני טועה, אשמח לדעת וללמוד כמובן. בפעם הקודמת, שנבדקתי ונמצאתי חיובי UREA.PARVUM-PCR, לקחתי 4 כדורי זטו, וביצעתי בדיקה לאחר 48-72 שעות והבדיקה יצאה שלילית ל-UREA.PARVUM-PCR. אשתי ביקרה עכשיו אצל עכשיו אצל רופא משפחה, שאמר לה שהוא היה באיזשהו כנס ושמע שם שעדיף לשני המטופלים לחכות 45 ימים(?) לאחר טיפול ורק אז לעשות את בדיקת ה STD כדי לבדוק אם ה UREA.PARVUM-PCR שלילי או חיובי. הבדיקות שאנחנו מבצעים הן בדיקות שתן. מאחר ואנחנו מנסים להיכנס להריון, אשמח אם תוכלו להכווין אותי מעט ולהמליץ לנו כיצד להתקדם? האם בדיקה לאחר 48 משקפת תוצאות אמת, או שבאמת נדרש מאיתנו לחכות 45 ימים, בתקופה הזו לא לנסות, ולהמתין לתוצאות הבדיקה לאחר 45 ימים? כאמור, אנו מנסים להרות ולא רוצים לגרום נזק טרם או במהלך הניסיונות, וכמובן לא לשלב ההיריון ו/או חס ושלום לעובר, ולכן חשוב לנו להיות חכמים יותר ובטוחים יותר בתהליך. בתודה מראש על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

נא לפנות לפורום שעוסק בזה.

02/07/2019 | 03:50 | מאת: יוני

היי דר. אני הומוסקסואל, הייתה לי קונדילומה בפי הטבעת שהגיעה לתוך התעלה, הומלץ לי להסיר בניתוח וכך עשיתי באמצעות מחט חשמלית. עברו מאז 3.5 שבועות. המליצו לי גם בביח להתחסן לפני ניתוח ועשיתי זאת. בבדיקת רופא עור הקונדילומה לא חזרה. כבר מההתחלה לא הרגשתי כאב חזק מאוד. אחרי שבועיים בערך כבר לא הרגשתי כאב בכלל. למרות זאת בקיום יחסי מין אני מרגיש כאב. לא מאוד חזק אבל כאב שמפריע. ללא דימום. האם זה סביר? יעבור? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי שתתייעץ עם הרופא המטפל.

27/06/2019 | 23:47 | מאת: חוששת

נמצא אצלי בפאפ hpv חיובי לסוג הגורם סרטן אך אינו 16 או 18 ( יש רשימה שלמה בתשובה ולא מצטיין ספציפית הזן ) עם שינויים מטפלסטיים ברירית ברמה נמוכה. קבעתי לקולפוסקופיה. עד לתור האם מותר לקיים יחסי מין ? מה עם הפרטנר? היות וכבר נחשף ישנה משמעות? קונדום עוזר?

לקריאה נוספת והעמקה

האם מותר לקיים יחסי מין ? = את מדבקת מה עם הפרטנר?= מומלץ שיעשה גם הוא בדיקת HPV PCR קונדום עוזר?=לא

04/07/2019 | 14:17 | מאת: אותה השואלת

למה כל רופאי הנשים ששאלתי אותם אומרים לי להתנהג כרגיל ??? גם בעניין יחסי המין.האם קימות גישות שונות לגבי מחלות המועברות במין.? מצטטת " תתנהגי כרגיל אין מה לשנות בהרגלי החיים כולל חיי מין" איפה מבצעים hpv pcrלגבר. ומה זה תורם? הרי לא ניתן לרפא. האם גם בגבר מחפשים נגעים סרטניים כמו בצוואר הרחם? האם לגברים גם מומלץ להתחסן בכל גיל?? קיצור לאיזה רופא להפנות את הבן זוג. רופא עור שלל קונדילומה אצל הבן זוג. וענה את אותה התשובה שקיבלתי משני רופאי נשים.. תודה

17/06/2019 | 14:25 | מאת: דניאל

שלום, לצערי נדבקתי בנגיף. לאחרונה קיבלתי את תוצאות בדיקת HPV והביופסיה שבוצעו עבורי. תוצאת בדיקת HPV הינה שנמצאו זנים 84,62/81,6 Low Risk תוצאות הביופסיה PAP-LGSIL, קולפו-תקין מה זה אומר? האם אני עשויה לדבק? ובאופן כללי- האם ניתן להפטר מהנגיף באמצעות פעילות רפואית כלשהי? או בכלל? אני מאוד מודאגת, אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

תוצאות הביופסיה PAP-LGSIL, מה זה אומר? = מצב טרום סרטני קל האם אני עשויה לדבק?= אפשרי ובאופן כללי- האם ניתן להפטר מהנגיף באמצעות פעילות רפואית כלשהי? = אפשרי. ד"ר וקסלר 03-6956867

16/06/2019 | 15:18 | מאת: OC

למעלה מ-6 שנים התוצאות מבדיקות קולופוסקופיה היו זנים של 39 ו-42. ילדתי לפני ארבעה חודשים ולאחר בדיקה נופת של קולופוסקופיה הופיע לי זן חדש 31. האם הוא ברמת סיכון גבוהה יותר? מה ההמשך טיפול במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

זן 31 הוא זן של קבוצת הסיכון הגבוה לממאירות. השלב הבא הוא קולפוסקופיה בברכה 03-6956867

היי אם יש חשש להדבקות בוירוס בדיקת הpcr מגלה זאת במידי? או שהוירוס צריך זמן דגירה בגוף על מנת שיהיה ניתן לגלות אותו.

לקריאה נוספת והעמקה

24 שעות אחרי ההדבקה.

היי אם בדיקת הpcr לא יצאה תקינה . הנגיף עדיין נוכח.. מה הלאה ? מה הבדיקות הבאות ואיך לעזאזל נפטרים מזה כבר :(

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ קולפוסקופיה לבדוק אם יש נגעים.

13/06/2019 | 05:02 | מאת: לין

שלום רב, אני בת 45 וסובלת מהכתמות בעיקר בניגוב בין מחזורים ללא דימום אחרי יחסי מין. לפני כ3 חודשים רופא הנשים שלח אותי לבצע קולוסקופיה בעקבות תלונותיי הנ״ל . בוצע גם משטח פאפ לגילוי הנגיף במכבי שיצא תקין ושלל את כל סוגי הנגיף . אציין כי גם במשך כל השנים יצא פאפ תקין . בקולוסקופיה ובביופסיה שנלקחה הודגם נגע שטיבו cin1 והומלץ על מעקב . שאלתי היא : האם ההכתמות הלא סדירות יכולות לנבוע מהנגע הקיים? מצרפת גם תוצאות של בדיקת ההורמונים שבוצעה לאחרונה. Tsh1.08 Prolactin 140 Fsh21.5 אסטרודיול 111 Lh 10.5 טוסטרון 0.5 Dheas 3.54 אני מאוד מודאגת ואודה על הבהרה והמלצה להמשך טיפול. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי רק הרופא שמטפל בך ובדק אותך יכול להשיב לשאלותייך.

היי לפני כשנה-פאפ תקין+קולופוסקופיה תקינה+HPV חיובי לכל הזנים(כולל 16+18). לפני כחצי שנה:פאפ תקין+קולופוסקופיה תקינה+HPV שלילי ל16+18 וחיובי לשאר הזנים. לפני כשבוע:פאפ תקין+קולופוסקופיה תקינה+HPV שלילי לכל הזנים שקיימים. מדוע צריכה לבוא בעוד חצי שנה שוב לפאפ וקולופוסקופיה אם יצאו תקין?למה לא בעוד כשנה או שנתיים? אוסיף כי יש לי בן זוג קבוע. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נא פני לרופא שזימן אותך.

27/05/2019 | 20:06 | מאת: שי

שלום, רופא אאג שביקרתי אצלו (ללא שום קשר), טוען שנראה שישנו ממצא שנראה כמו פפילומה בגודל זעיר ליד הענבל (לא מראה הכרובית שקראתי שיש לפפילומה). מעולם לא קיימתי מין אוראלי ואני בזוגיות קבועה כבר 7 שנים. האם סביר שאכן זו פפילומה? עם איזה סוג רופא עלי להתייעץ בשנית? גניקולוג? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
27/05/2019 | 20:10 | מאת: שי

בנוסף, יש לי תינוק בן 5 חודשים האם ואיך עלי להזהר שלא ידבק במידה ואכן מדובר בפפילומה?

פפילומה אינה נגרמת ע"י HPV ואינה קונדילומה.

28/05/2019 | 12:42 | מאת: שי

תודה, אבל האמת היא שלא הבנתי כלום מהתשובה... אם תוכל להסביר אותה בקצרה זה יהיה נהדר

עשיתי לאחרונה ניתוח לייזר להרת נגעי קונדילומה, לאחר יומיים קיימתי יחסי מין והפצעים נפתחו (לא כואב) האם זה מגביר את הסיכון להדבקות מחדש? או שזה לא משנה כי אני מודבק גם ככה. האם זה מגביר את הסיכוי שהשותפה תדבק?

לקריאה נוספת והעמקה

יחסי מין מומלץ אחרי שבדיקת HPV PCR חוזרת תקינה

15/05/2019 | 17:51 | מאת: נועה

שלוב רב דר. אני בשבוע 39 וחצי להריון שנייה לפני הלידה הבחנתי ב2 יבלות בשפה החיצונית.. נבדקתי ע״י רופא נשים לדבריו רוב הסיכויים שאלה לא יבלות קונדילומה אלא כתוצאה מההריון.. ואמר שלא עושים עם זה כלום ואחרי הלידה הם יפלו..וגם אם לא יפלו אז נטפל אחרי הלידה ואין מה לחשוש גם אם מדובר בקונדילומה מכיוון שזה משהו מינורי. אני מאוד מודאגת ולדעתי זה קונדילומה. באיזה משחה אוכל להשתמש מיידית כדי להסיר אותן? תור ללייזר זה לעוד שבועיים. מניסיונך, האם עדיף לעשות ניתוח קיסרי?

לקריאה נוספת והעמקה

תוכלי להגיע אלי היום הן לאבחון והן לטיפול מוחלט.

03-6956867

בוקר טוב נמצאת במעקב גניקולוגי בשל המצאות CIN1 בבדיקת קולונסקופיה לפני 5 חודשים היתה הטבה בשטח בו נמצאו הנגעים ובדיקת הפאפ מלפני 7 חודשים תקינה! מזה כחודש כאב מידיי פעם במהלך היום בבטן התחתונה בצד ימין שהתגבר במחזור ואז פחת. לפני כשבוע וחצי שמתי לב שהבלוטות במפשעה מעט נפוחות עם דגש יותר על צד ימין ותחושה של אי נוחות כמו שריר שנתפס. הייתי אצל רופא משפחה- שלל בקע! הייתי אצל גניקולוג- בוצע אולטרסאונד+בדיקות שתן- תקין, הייתי אצל כירורג שרשם שאכן הבלוטות קצת מוגדלות אך לא נראות חשודות ואין צורך במעקב. האם יכול להיות קשור לCIN1 . האם יש צורך לחזור לגניקולוג שוב לבצע קולונסקופיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה זאת היא לא לברור אינטרנטי.

29/04/2019 | 16:10 | מאת: שרון

שלום. אני בת 37 ןמעוניינת להתחיל טיפולי פוריות. לפני כמה שנים נדברתי בוירוס הפפילומה. לפני כמה חודשים הומלץ לי על חיסון. עשיתי את השני לפני ארבעה חודשים ועכשיו צריכה את המנה השלישית. בשלחו אותי לבדוק באיזה מרכז האם יש זמן המתנה ונאמר לי שלא. האחות בקופת חולים אומרת במפורש חצי שנה המתנה. הבדל משמעותי כמובן. מי מהם צודק? מה ההמלצה?

לקריאה נוספת והעמקה

את הזריקה השלישית עושים 4 חודשים אחרי השניה

30/04/2019 | 14:05 | מאת: שרון

את זה הבנתי. השאלה מתי מותר להכנס להריון מהזריקה האחרונה

הי , לפני כחודשיים וחצי הלכתי לבדיקת פאפ אצל רופא נשים בעקבות דימום במהלך קיום יחסי מין . החזירו לי תשובה רק עכשיו לגבי התוצאות שגילו שנדבקתי בשלושה זנים אלימים שאני לא יודעת מה הם ושאין לי תאים סרטניים או טרום סרטניים . מההלם לא כל כך שאלתי את השאלות שחשובות לי . הרופא אמר לי להתחסן כבר מחר אז זה מה שאלך לעשות והוא אמר לי גם שאני לא יכולה לקיים יחסי מין אוראליים ואנאליים וכששאלתי אותו אם זה תמידי , הוא ענה לי שכן . האם זה הגיוני ? האם הוירוס יכול לעבור ? כל הזמן אצטרך לשים קונדום ? והאם החודשיים וחצי שחלפו היה יכול להתפתח משהו ? אם ירד לי דם עוד כמה פעמים במהלך החודשיים וחצי האלו זה אומר . אשמח לתשובות , תודה וערב טוב .

לקריאה נוספת והעמקה

חיסון הוא יעיל ביותר כשאין את הנגיפים. מציע לעשות קולפוסקופיה. 03-6956867

23/04/2019 | 15:07 | מאת: חרדה

שלום, קיבלתי תוצאות של HPV חיובי מזן 70. פאפ שלילי. הופניתי לקופלוסקופיה בנרתיק. האם עלי לעשות בדיקות נוספות שהרופאה לא הזכירה? האם מומלץ לעשות את החיסון החדש? (עשיתי בגיל שבע עשרה 2 מנות)

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקות למחלות מין כמו כלמידה.החיסון בשיא יעילותו כאשר אין כבר את הנגיפים.

15/04/2019 | 19:39 | מאת: יפית

שלום, עשיתי חיסון נגד וירוס הפפילומה לפני 8 שנים ולפני שהתחלתי לקיים יחסי מין ובכל זכות זיהו אצלי הרופאים את וירוס הפפילומה בבדיקת פאפ. רציתי לדעת איך זה יכול להיות והאם החיסון הוא רק לחלק מהזנים. בנוסף רציתי לדעת האם יש סיכוי בכל זאת לסרטן צוואר הרחם.תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

החיסון דאז סיפק הגנה של 80% כנגד הקונדילומה

14/04/2019 | 20:10 | מאת: נטלי

היי דר אני כבר ממש מבולבלת . זוהה אצלי hpv 16 וזנים נוספים שלא פורטו . הופנתי לרופא מומחה לצוואר הרחם שעשה קולסקופיה והפנה אותי לטיפול לייזר. הנגעים הוסרו . המומחה לצוואר הרחם והמטפל בלייזר אמרו שניתן להיפטר מהנגיף. עכשיו הייתי אצל הרופא המטפל שאיבחן מההתחלה את הפפילומה והוא אמר שזה די לתמיד כמו הרפס שתמיד יכול להתפרץ והנגיף תמיד נמצא בגוף רק לעקוב שלא יתפתח לסרטן בגלל שזה זן עם סיכון גבוה.. אני כבר באמת מיואשת.. הנגיף עובר מהגוף או לא? בלבלו אותי לגמרי 😞

לקריאה נוספת והעמקה

עובר

שלום. אני מעוניינת לברר לפני כארבע שנים גילו לי תאים טרום סרטניים דרגה 2 בצוואר הרחם. עברתי ניתוח להסרת התאים וכל שנה אני עוברת בדיקת פאפ. וגם התחסנתי החיסון נגד פאפילומה לאחר שגילו לי את התאים. השאלה שלי האם החיסון שקיבלתי בעצם מונע את האפשרות להידבק שוב מאותו זן של נגיף שנדבקתי מלכתחילה?

לקריאה נוספת והעמקה

החיסון באם ניתן כשאין לך את הנגיפים מגן בשיעורים גבוהים ביותר כנגד מצבים טרום סרטניים וסרטניים וכן כנגד קונדילומה.

10/04/2019 | 16:46 | מאת: שואלת

שלום, יצא לי hpv cpr חיובי, high risk 16, 31,39. השאלה שלי אם בעלי גם צריך להבדק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כן

שלום , לפני כשנה היה לי קנדליומה ולאחר מכן טופל באמצעות לייזר . קיבלתי כבר שני חיסוני גרסיל נגד שני הזנים המסוכנים ונשאר רק השלישי . לאחר בדית Hpv התגלה לי זן מספר 56 מציינת שיצא פאפ תקין . לאחר מכן עשיתי קולונוסקופיה והכל נראה תקין ובסדר . לאחר חצי שעה שוב מעקב של פאפ סוג הזן השתנה למספר 53 שאומר שזה טרם נקבע . וכמובן עשיתי פאפ באותו הזמן שיצא תקין לחלוטין . השאלה שלי היא האם יכול להיות פאפ תקין ועדיין להיות נשאית של הנגיף ? ומה עושים בדבר כזה זה אמור להירפא לבד ? או שאהיה נשאית כל חיי ? וכמובן האם זה יכול להתפרץ מתישהו ? או להישאר רדום .

לקריאה נוספת והעמקה

האם יכול להיות פאפ תקין ועדיין להיות נשאית של הנגיף ? = אפשרי ומה עושים בדבר כזה זה אמור להירפא לבד ? = מערכת החיסון של הגוף מחסלת את הנגיף. האם זה יכול להתפרץ מתישהו ? = אפשרי

אוקי תודה רבה על התגובה ! האם אפשר לעשות משהו כדאי שהוא לא יתפרץ ? עכשיו צריך לחיות אם האי וודאות של האם יתפרץ או לא יתפרץ ?

שלום רב לפני מספר ימים הגיע תוצאה בא נמצא זן פפילומה 18 וכן זנים אחרים אלימים אחרים. מה הסיכויים לחלות בסרטן? האם יש סיכוי שגם וירוסים מסוג זה גם נעלמים מתישהו מהגוף?

לקריאה נוספת והעמקה

סיכויים קטנים ביותר לסרטן והנגיפים מחוסלים ע"י מערכת החיסון

25/03/2019 | 07:29 | מאת: דוד

האם פצע כואב בשפתי הנרתיק זה קונדילומה האם מותר לכבס מגבות עם גרביים ביחד אם יש יבלת ברגל

לקריאה נוספת והעמקה

לגבי האבחנה יש צורך בבדיקה ולפי זה התשובה לשאלה השניה.

24/03/2019 | 11:20 | מאת: אורנה

שלום אני מקיימת יחסי מין מגיל 16 ואני במערכת יחסים עם אותו גבר כבר 6 שנים (רק איתו קיימתי יחסי מין) רציתי לדעת אם יש עוד דרך שבה אני יכולה להידבק בוירוס הפפילומה חוץ מיחסי מין? ובמידה ולא האם לא נחוץ שאני אתחסן כנגד וירוס זה?

כן יש דרכים נוספות ותוכלי לקרוא על כך באתר שלי או בכתבות שלי

20/03/2019 | 09:19 | מאת: משה

חברה שלי גילתה לי שיש לה וירוס מסוג Hpv type 66 כנראה נדבקה שקיימה יחסי מין בעבר. השאלה היא האם אני יכול להדבק אם אקיים איתה יחסי מין ללא הגנה? ומה אפשר לעשות כדי להפתר מהוירוס הארור הזה? ומהן ההשלכות?

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה היא האם אני יכול להדבק אם אקיים איתה יחסי מין ללא הגנה? = אפשרי ומה אפשר לעשות כדי להפתר מהוירוס הארור הזה? = בשלב ראשון קולפוסקופיה מקיפה ומהן ההשלכות? = התשובה בהתאם לתוצאות הקולפוסקופיה 03-6956867

24/03/2019 | 16:52 | מאת: משה

ואם שכבתי איתה רק עם אמצעי הגה עדיין אני יכול להדבק?

לפני שבוע עברתי ניתוח להסרת קונדילומה בהרדמה מלאה בפי הטבעת עבר שבוע ההנחיות עדיין לשתוף רק עם מיים ולתפוח בעדינות אבל היום התחיל לי גרד רציתי לדעת אם הגרד קשור לניתוח? או שזה מסמל שהקונדילומה חזרה? תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיום גם וגם.

11/03/2019 | 13:04 | מאת: רון

האם ניתן להדבק בוירוס הפאפילומה גם אם בני הזוג לא קיימו יחסי מין מחוץ לזוגיות שלהם?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשרי.

13/03/2019 | 06:53 | מאת: Soso

היי דר אני בת 25 ביצעתי בדיקה hpv test ויצא לי 16 חיובי והרופא שלחה אותי ל לופוסקופיה אני משתמשת בכדורי רזין razin להרזיה כמה ימיים האם אני צריכה להפסיך לשתמש בתרופה הזו ...

11/03/2019 | 12:37 | מאת: אנונימית

שלום רב עשיתי בדיקת hpv tayping והיא יצאה חיובית ורשום 16 high risk genotype בקולפוסקופיה הכל היה תקין .לאן ממשיכים מפה ? זה זן שגם יכול להיעלם לבד ? מודאגת מאוד . אשמח לתשובה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אם קולפוסקופיה לכל אברי המין, פי הטבעת, פה ולוע ואף ועינים תקינה אזי נותר רק לעקוב ובינתיים להרתיח לבנים ומגבות.

הי הייתי בבית חולים ועשו לי בדיקה וגינאלית הרופאה לא שמה קונדום על האולטרסאונד יכול להיות שנדבקתי בקונדילומה אתמול במקלחת הרגשצי כמו פצע כזה ששמתי סבון יכול להיות שנדבקתי

לקריאה נוספת והעמקה

אפשרי

09/03/2019 | 22:42 | מאת: מיקה

שכבתי אם חבר שלי בפעם הראשונה ולא ירד לי דם , האם נקרע לי הקרום או שלא ? מה עושים במצב כזה?

אנא פני לפורום המתאים. פה עוסקים בקונדילומה.

07/03/2019 | 10:27 | מאת: עדי

מה יכולה להיות הסיבה לתוצאת פאפ קבועה של אסקוס ascus במשך כמה שנים? קולפוסקופיות וביופסיות תקינות בת 29, hpv חיובי 16.

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה היא בגוף השאלה. נוכחות HPV.

07/03/2019 | 09:49 | מאת: מאיי

אני בת 18, נטלתי גלולת פוסטינור לפני שבועיים וחצי ואחרי ששה ימים התחיל לי דימום חזך שנמשך עד היום, היום זה היום העשירי במחזור והדימום עדיין כמו היום השני. האם זה נורמלי? אני גם רוצה לדעת כמה זמן זה נשאר בגוף? מתי אוכל לעשות בדיקת הורמונים אם אני לא רוצה שיגלו שנטלתי פוסטינור?

לקריאה נוספת והעמקה

אנא פני לפורום המתאים. פה עוסקים בקונדילומה

06/03/2019 | 08:18 | מאת: דנה

לפני כשנה קיבלתי את התוצאה הבאה בבדיקת PAP - ASC-US - Atypical Squamous Cells of Undetermined Significance. הלכתי לרופא לעשות קולוסקופיה והתוצאה היתה שהוא אמר שאין כלום אבל עדיף לחזור אחרי שנה לבדיקה נוספת. אחרי שנה עוד פעם בדיקת PAP ועוד פעם תוצאה של ASC-US - Atypical Squamous Cells of Undetermined Significance. ועוד פעם קבעתי בדיקת קולוסוקפיה. 1. האם התוצאה הזו מעידה בוודאות שיש לי HPV? 2. האם ההמשך הוא עוד פעם קולוסוקפיה וחוזר חלילה או שיש איזשהו טיפול? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך בבדיקת PCR ל HPV וכן בביופסיה תחת קולפוסקופיה.

שלום, כתבת לי שביופסיה חשובה בשביל לאבחן אם זה קונדילומות בהריון או לא, אבל סיכוי מאוד גדול שאני אלד עוד לפניי שהתוצאות של הביופסיה יגיעו, במידה וזה קונדילומות, מה זה יכול לעשות לעובר? זה פוגע בו??

לקריאה נוספת והעמקה

יש סכון של 1:1000 לעובר להדבק

שלום לפני כחודש לקחו לי ביופסיה מצוואר הרחם וזה מה שיצא יש לי רופא שבוע הבא אשמח בנתיים להסבר transformation zone with acute and chronic inflammation changes consistent with hpv cytopathic effect koilocytosis level sections examined snomed: t - 83000 , m - 40000,74006 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דלקת וסימני הדבקה של HPV 03-6956867

תודה על התשובה המהירה מה ניתן לעשות כדי למזער נזקים האם חיסון יכול להיות יעיל במצב כזה?

ועוד שאלה קטנה למה הרופא לא יודע להגיד לי עם נדבקתי 100 אחוז הוא אומר שזה רק חשד ככה אני צריכה לחכות חצי שנה אין איזה בדיקה שאפשר לעשות לפני?

03/03/2019 | 19:59 | מאת: בלה

בת 50. בגיל 20 היה ממצא וטופל עי צריבה קריו. כעת בבדיקה נמצא hpv-hr חיובי. נקבע תור לקולפוסקופיה רק ל 9.4. האם ניתן לקיים יחסי מין או רק עם קונדום ? האם בעלי גם צריך לעבור בדיקה כלשהי?

לקריאה נוספת והעמקה

בעלך - בדיקת HPV PCR קונדום לא מגן. 03-6956867

03/03/2019 | 09:07 | מאת: טליה

פעם ראשונה שהסתכלתי בלשון שלי וראיתי מתחת ללשון מעין 3 יבלות קטנות בצבע הלשון בפסים הכחולים שמתחת ללשון. לא נראה רציני אבל התחלתי לדאוג כי אף פעם לא הסתכלתי ממש על הלשון אלא רק פתאום עכשיו במקרה. מה זה יכול להיות? פפילומה או קונדילומה? מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

קולפוסקופיה. 03-6956867

28/02/2019 | 11:25 | מאת: חן

היי, לבעלי הבחינו כלמידיה מה שמוזר שאחנו רק אחד עם השנייה 3 שנים כנראה שהחיידק הזה ישב הרבה זמן. אנחנו מנסים להרות כחודשיים ובעלי ביצע את הבדיקה כבדיקה שיגרתית וככה אובחן .הוא לא תתסמינים. אני עם הפרשות צהובות והכתמות בין מחזורים.פאפ קולונוסקופיה ואולטרסאונד תיקנים. השאלה אם ודאי נדבקתי? פאפ+קולונסקופיה יכולה גם לשלול את החיידק? החיידק כלמידיה הזה יכול להשאר בגוף הרבה זמן? איך אדע שהוא לא גרם לי חלילה נזק בפוריות?

לקריאה נוספת והעמקה

אנא פני לפורום המתאים. פה עוסקים בקונדילומה.

27/02/2019 | 14:33 | מאת: דיקלה

שלום, אני בשבוע 33 להריון, היום ביצעתי וולווסקופיה והרופא כתב את זה, ״באזור פורשט-מעט פפילציות עדינות בקוטר כ-1 ס״מ דו״צ בעיקר מימין. תגובה עדינה לחומצה אצטית. ב-DD קנדילומות עדינות לעומת שינויים פיזיולוגיים של ההריון , לציין-אזור הנל רגיש למגע. הומלץ על ביופסיה-מסרבת כעת-ללא דחיפות כעת. סיכום בדיקה: אזור הפורשט עם ממצאים עדינים בספק קנדילומות אי פפילות של הריון או תגובה מקומית אלרגית לפרוגסטרון״ הרופא הציע לי לעשות ביופסיה אבל סירבתי בגלל שאני בהריון מתקדם, הוא אמר לי לחזור חודש אחרי הלידה למעקב ולביופסיה, אמרתי לו שאם לדעתו דחוף שאני אעשה ביופסיה אז אני אעשה, אבל אם לדעתו אין דחיפות אז אני מעדיפה לחכות, הוא אמר שלדעתו אין דחיפות ואפשר לחכות עם זה חודשיים, קבעתי תור לבדיקה חוזרת בערך חודש אחרי הלידה, האם לאור הדברים שכתב הרופא זה בסדר שאחכה חודשיים לבדיקה החוזרת??? זה לא מסוכן לחכות עם זה? הוא אמר שזה עדין אבל זה כן יכול להיות וירוס הפפילומה, אני כן מפחדת חלילה שזה יגרום למשהו בחודשיים אבל אני גם לא רציתי לעשות ביופסיה בהריון במיוחד שהרופא אמר שאפשר לחכות עם זה ושזה לא דחוף, אני באמת מקווה שזה לא דחוף ושבאמת אפשר לחכות עם זה,!!! האם בבקשה תוכל לפרש לי במילים יותר ברורות את מה שהוא כתב בסיכום??? וגם מה זה אומר ״תגובה עדינה לחומצה אצטית״?? זה אומר שיש תאים חריגים???? אני ממש בלחץ!!! כי לא כל כך הבנתי מה הוא כתב בסיכום!!

לקריאה נוספת והעמקה
27/02/2019 | 14:53 | מאת: דיקלה

ושכחתי לשאול, האם זה שהרופא המליץ לי על ביופסיה אומר שהוא ראה ממצאים טרום סרטניים חס וחלילה??? או שבביופסיה אפשר לגלות גם אם זה רק וירוס הפפילומה בלבד ללא תאים טרום סרטניים???

ביופסיה בפורשט אינה מסוכנת להריון והיא חשובה לאבחון של כן או לא קונדילומה בהריון. 03-6956867

שלום לפני כשבוע עברתי בדיקת קולפוסקופיה ונלקחה לי ביופסיה , במהלך הבדיקה נאמר לי לקחת דלאצין . יומיים אחרי התחלתי עם הטיפוח ואז החלו לי דימומים , בחילות וכאבים בעיקר בבטן התחתונה השמאלית . נבדקתי במיון שבו נאמר שמקור הדימום הוא לא מהביופסיה. אני עדיין סובלת מדימומים בניגוב ומחוסר נוחות בבטן התחתונה השמאלית . מה לדעתך עליי לעשות אני מעט לחוצה

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי שרופא שבודק אותך ישיב לשאלתך.

26/02/2019 | 14:09 | מאת: בר

יש לי וירוס הפפילומה זן 16 . ויש לי כבר אני לא יודעת כמה זמן יבלות בפנים הלשון עמוק ולא התייחסתי אליהם כי הם לא הפריעו לי . עכשיו נכנסתי ללחץ. יכול להיות שזה סרטני ?

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן להשיב אחרי קולפוסקופיה. 03-6956867