מבולבלת מההנחיות- מה עושים

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

23/08/2023 | 20:25 | מאת: ייל

שלום ד״ר לפני 5 שנים אובחן אצלי 4 זנים של וירוס הhpv, עברתי צריבה חיצונית ליבלות, עברתי צריבה פנימית ליבלות ועברתי קוניזציה לדרגה 2. נשאר רק זו אחד (18) ואני במעקב. במשך 5 שנים אני נמנעת מיחסי מין (ומין אורלי וכל המשתמע) כי הרופא הקבוע אמר שאני יכולה להדביק , ושעלי לשתף את הבני זוג הפוטנצאלים, ולהיזהר עם יחסי מין- רק קונדום, ואם ארצה להיכנס להיריון, צריך לפעול עם זהירות מנגד, רופא שטיפל ביבלות הפנימיות אמר שאני לא צריכה לספר וגברים לא מושפעים מזה, וזה רק יבריח אותם (והוא צודק, כל מי שסיפרתי לו פחד וסיים את ההיכרות) אני מבולבלת, אני לא רוצה להדביק אבל גם מפחדת שאפספס את הרכבת בלהתחתן ולהקים משפחה.. מה עושים? מה ההנחיה לנשאי הוירוס?

אין הנחיה. אם בדיקת HPV PCR חיובית משמע שאת נושאת את הנגיף ולכן עלולה להדביק.

31/08/2023 | 23:43 | מאת: יעל

אז מה? אסור לי לקיים יחסי מין? ואם הוירוס הזה לא יעזוב כל חיי אז לא יקיים יחסי מין לעולם? לא אוכל להביא ילדים?

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם