סיכוי הדבקה בזני HPV של איברי המין

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

27/07/2023 | 15:45 | מאת: יפית

שלום דוקטור יש לי כמה שאלות קטנות אשמח לעזרתך: התחלתי טיפול להסרת שיער בלייזר שאלתי היא כזאת: הטנכאית לייזר מחטאת את המכשיר עם אלכוהול(קראתי באיזה פורום שלך שאלכוהול לא משמיד נגיפים אלא רק חיידקים) אם הייתה לפני מטופלת שביצעה הסדרת שיער בלייזר מאיבר המין שלה ויש לה שם יבלת/HPV /קונדילומה ולאחר חצי שעה אני מבצעת את טיפול להסרת שיער עם אותו המכשיר (שחוטא רק באלכוהול)גם באיבר המין שלי . מה סיכויים להידבק? גבוהים/קלושים/או שאין מספיק מידע בנושא? ושאלה נוספת : אם הייתה לפני מטופלת שביצעה הסדרת שיער בלייזר מאיבר המין שלה ויש לה שם HPV /קונדילומה ולאחר חצי שעה הטכנאית ביצעתי טיפול להסרת שיער עם אותו המכשיר בגב כף היד שלי ויש לי שם חתך , האם זני HPV של אברי המין / קונדילומה יכולים ככה להדביק אותי ב(גב)כף היד ?או שבאיזור זה הם לא מדבקים? סליחה על השאלה הארוכה אשמח לקבל את תשובתך .

למה שואלת פעמיים?

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם