Hpv - האם חיסון מועיל לאחר הדבקה בוירוס

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

04/01/2024 | 10:17 | מאת: אסתר

שלום ד ר, אני בת 52 והייתי בתולה עד לפני שנתיים.. לצערי נגועהי לוירוס hpv. בדיקה ראשונה באפריל 2023. שוב נבדקתי בדצמבר 2023 עם תשובה חיובית והרופאה המליצה לי להתחסן gardasil 9 למרות הגיל ומחלה בטענה שזה ירפא את המחלת הוירוס )הלוואי והאמנם?!(. כמובן הפניה לקולפוסקופיה וביופסיה. 1( האם להתחסן אפילו שבגיל 52? 2( הכי חשוב לי , האם חיסון באמת עוזר ומועיל לחיסול הוירוס אפילו שאני נגועה ?? 3( מה פיתרון לחיסול הוירוס בבקשה ? בתודה מראש !

אחרי תשובה תקינה של HPV PCR יעילות החיסון היא הגבוהה ביותר. חיסון בזמן שיש וירוסי HPV הוא סביב 23%. לשיקולך.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם