פפילומה וירוס hpv 16

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

02/06/2023 | 12:13 | מאת: דואגתתת

שלום דוקטור . לפני כשנתיים התגלה לי פפילומה וירוס האנושי מסוג 16 hpv. מאז אני במעקב קפדני כל הזמן . לפני כחצי שנה נעשה טיפול צריבה בלייזר. לאחר חודש בבדיקה אמרו לי שהכל נראה תקין וצריך בדיקה נוספת סופית בעוד חצי שנה לאחר טיפול . עשיתי פאפ חדש לא מזמן וקיבלתי תוצאה חיובית לפפילומה שוב . האם זה יכול לומר שהצריבה לא עזרה וזה התקדם ? תודה רבה

הגישה הנכונה היא קולפוסקופיה מקיפה ודגימת הצואר ותעלת הצואר וההמשך לפי התוצאות האלו.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם