מיאלופתיה צווארית MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

11/02/2020 | 14:23 | מאת: שמשון

כאבים לאחר ספורט. הקרנות ליד ימין, נימול אצבע. עבר לאחר כמה ימים. MRI מצורף האם יש צורך בניתוח?

11/02/2020 | 14:30 | מאת: שמשון

‫קובץ MRI ‫מודגמת קיפוזיס של עמוד השדרה הצווארי. סיגנל לשד העצם בחוליות שמור. דיסקופטיה ניוונית מודגמת לכל האורך הקורד מודגם בעובי וערכי סיגנל תקינים ללא עדות למיאלומלציה המעבר הקרניו-צרביקלי תקין. C5-C6 בקע דיסק דיפוזי יותר לימין לוחץ על השק ונוגע בקורד מימין. הפורמינות מעט מוצרות C6 בקע פרה צנטרלי שאלי לוחץ מעט על הקורד הפורמן משמאל מוצר במידה ניכרת ע"י קומפלקס זיז דיסק עם לחץ על שורש העצב ההיקפי

על פניו התוצאות לא נראות חמורות, אם תרצה להגיע לייעוץ, עדיף.

ראה תשובתי מטה

מטה

11/02/2020 | 22:24 | מאת: שמשון

ד״ר דוידוביץ. תודה על התשובה המהירה. לא ציפיתי לכזאת מהירות! קראתי שבמקרים מסוימים לחץ על עמוד השידרה יכול לגרום לנזק נוירולוגי בלתי הפיך לאחר זמן ( היו יומים שהיתה לי חולשה ביד) האם יש בדיקה נוירולוגית יותר טובה מ EMG שיכולה להאיר. כרגע אין לי סימפטומים בכלל. יש לציין שפריצת דיסק קיימת תקופה ארוכה כ 15 שנה ללא שם סימפטום. האם השיטה האנדוסקופית מתאימה להורדת לחץ ( הורדת דיסק) או רק קיבוע ( ע״י קורפקטומיה, אורטופד עמוד שידרה) קראתי על יתרונות האנדוסקופיה, האם יש הבדל בין השיטה שלך לשיטה של אנדוסקופיה הנויורוכירוגית של איכילוב (דר צבי לידר)? ראיתי הרבה חומר. באתר של HMC נראה שיש לך שיטה יחודית ומוצלחת, שאלתי למה אין רופאים אחרים (נוירוכירוגים) שלא משתמשים בה? או שאולי הם כן בכל מקרה לי נראה שקורפקומיה זה חודרני מדי עם הרבה סיכון ונזק

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק